brak logo

OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa z o.o. w Rzeszowie

Rzeszów

Opinie o OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa z o.o. w Rzeszowie

2013-08-23 18:23:58
weg - 2013-08-23 17:00:12

Biedaczysko chachacha!!!kogo Ty pogrążac chcesz??chyba sam siebie bo za kasę siedzisz i głupoty piszesz .
Większą głupotą jest sądzić, że z laika, który przychodzi z ulicy, firma "cyklem szkoleń" robi specjalistę od finansów. A potem chodzi taki domokrążca i jedyne co przy odmowie potrafi wydukać, to " czy może mi Pan/Pani podać nazwiska i nr tel. do 10 osób zainteresowanych naszą ofertą?"

Niczym łańcuszek szczęścia. I na koniec. Niestety za pisanie prawdy jeszcze nikt tutaj nie płaci. Ale za wazelinę, która się wam uszami wylewa, chyba wam w tej pseudofirmie płacą. Zresztą jak ktoś chce poznać " z czym to się je", to wystarczy w wyszukiwarce wpisać "opinie o OVB" i wyskoczą inne strony, które można poczytać.
olek 2013-08-27 19:02:00
Wiesz daruj sobie zaścianku i idz na etetat i nie zajmuj sie firmą która nie jest dla Ciebie,z zazdrości siniejsesz że ktos zarabia...zarabiaj i Ty i nie mierz jedna miarą wszystkich ..
Romek 2013-08-28 22:58:52
olek - 2013-08-27 19:02:00

Wiesz daruj sobie zaścianku i idz na etetat i nie zajmuj sie firmą która nie jest dla Ciebie,z zazdrości siniejsesz że ktos zarabia...zarabiaj i Ty i nie mierz jedna miarą wszystkich ..
A jak to będzie po Polsku?
dyrektor 2013-09-09 04:26:21
no ja własnie wylałem dużo potu w tej firmie, doszedłem do stanowiska dyrektora i mogę napisać książkę o tej firmie..powiem krótko: ta praca musi stac sie Twoim życiem, jeśli nie masz innego poza pracą , zajdziesz daleko, jesli ważna jest dla Ciebie rodzina i pasje, uciekaj gdzie pieprz rośnie bo wszystko stracisz. zauważ, że każdy kto osiaga tam wyniki ma rozwalone zycie osobiste..coś Ci to mówi?fałszywe relacje przyjaźni i zycie w iluzji bogactwa.
1
wxx 2013-09-17 00:08:14
Jaki z Ciebie dyrektor jak takie bzdury piszesz o rozwalonym życiu osobistym!!ja też jestem dyrektorem i przy dobrej organizacji czasu to ma się czas dla rodziny,rozrywki i prwadziwych przyjaciól,grę w golfa i inne rozrywki,proponuję lekcję organizacji pracy to zdanie zmienisz a teraz "robisz w własne gniazdo"to dopiero obłuda!!
2013-09-17 11:24:10
"(...)grę w golfa i inne rozrywki" - no cóż widać dyrektora w tej firmie stać na kupno PlayStation ... Ale jak i firmie, tak i dyrektorowi słoma z butów ...
2
ala 2013-11-18 20:42:08
od kiedy to Firma OVB ma produkty?? widac jaki obeznany jesteś żenada
ala 2013-11-18 20:44:47
a JAK MYSLISZ?? JEŻELI JESTEŚ ZORGANIZOWANY TO WSZYSTKO MOZNA
bartek 2013-11-18 20:57:21
Biedna ty "inteligentna bogno27 "wyrazy współczucia co zrobili z ciebie w tym Poznaniu.Zapamiętaj Firma OVB to nie Poznań a 14 krajów i radziłbym nie rzucać błotem bo może ci sie to sądem skonczyć żebraczyno.Naprawdę nie wiesz co piszesz....ale jak takich jak ty przyjęli na choćby chwilę to faktycznie bład nie do naprawienia buahahaha
milena 2014-02-03 22:02:41
bardzo dobra firma z ogromnymi tradycjami!!44 lata na rynkach europejskich!!jestem klientką od 2008 roku mam juz b dobre efekty w funduszach bo odkladam na emeryturę!!ale te inwestycje to dla świadomych ,cierpliwych i spokojnie dązących do celu i to są umowy długo terminowe i same się bronią nawet juz po 3,4 latach.POLECAM TĘ fimę a szczególnie b sympatyczną Panią Dyrektor Panią (usunięte przez administratora),kompetentną i z duża wiedzą,doświadczoną i rzeczową:))
On 2014-02-03 23:03:33
Buhahahahahaha, odkładasz 5 lat i już masz b.dobre efekty ... (usunięte przez administratora)
2
neutralny 2014-05-14 19:03:23
To ja mam pytanie z innej beczki. Jeżeli jest to firma w której ponoć "oszukują" to dlaczego niektórzy pracuja w niej po kilka miesiecy a nawet i lat?? Jeżeli nie wypłacają pieniędy osukują klientów?? Jeżeli taki ktoś oszuka klienta to potem raczej ma problemy i to nie tylko w firmie ale i w sadzie??
2
moderator 2014-05-16 10:32:33
Moim zdaniem po prostu nie każdy się nadaje do pracy w sprzedaży, zwłaszcza ubezpieczeń. To nie są umiejętności, które nabędziesz szybkim szkoleniem, trzeba mieć do tego predyspozycje i ciągle się doskonalić. Tak to już jest, że niepowodzenia tłumaczymy czynnikami zewnętrznymi zamiast pomyśleć, że problem może tkwić w nas. Myślicie, że osoby pojętne i zdolne mają szansę
rozwinąć się w tej firmie?
roberto 2014-05-27 20:31:44
Ja jestem klientem nie przychodzę i nie mam pretensji żadnych oni ze mną współpracują a decyzję jako klient podejmuję ja.Chyba że klientem jest matoł to ma problem hahaha
1
justi 2014-05-27 20:39:35
nikt od 8 nie siedzi bo robi grafik i może w niedzielę podczas mszy pracować jak tylko ma na to ochotę,Etatowcy mówię do ciebie plaszczą d...my czasu na to nie mamy bo czas wykorzystujemy bo to nasz czas a nie jakiegos szefa co z batem stoi i płaci 1500 a zarabia 15000zł hahaha.To ty masz problem nie OVB skoro tak bardzo się tą firmą interesujesz. hehehe
justi 2014-05-27 20:43:10
nikt od 8 nie siedzi bo robi grafik i może w niedzielę podczas mszy pracować jak tylko ma na to ochotę,Etatowcy plaszczą d...my czasu na to nie mamy bo czas wykorzystujemy bo to nasz czas a nie jakiegos szefa co z batem stoi i płaci 1500 a zarabia 15000zł hahaha.To ty masz problem nie OVB skoro tak bardzo się tą firmą interesujesz. hehehe
stara baba 2014-05-28 11:11:28
wlasnie wrocilam z rozmowy o prace w tej firmie ( w Poznaniu) ......zenada; dali ogloszenie, ze poszukuja pracownika kadrowo-administracyjnego......rozmowa "kwalifikacyjna" prowadzona miala byc rownoczenie dla 3 osob ( jak dla mnie szok!!!!) , wiec pytam grzecznie o co tu chodzi ....zadalam raptem 3 pytania, a "mlody synek"( okolo 25 lat) oddal mi CV i powiedzial , ze jesli na wstepie mam tyle pytan to mi dziekuja........kuriozum, hihi
chyba szukaja niedoswiadczonych dzieci po studiach, niezdajacych pytan i slepo wykonujacych polecenia
Łukasz 2014-06-26 03:13:52
Bo ludzie są łasi na pieniądze. A w tej firmie dzieli się skórę na niedźwiedziu w lesie.

Zanim weźmiecie się za "pracę" tam to poczytajcie fora prawnicze a propo tej firmy. Pozdrawiam
ariel 2014-08-01 00:32:34
świetna firma dla niezwyklych ..etatowcy i wiesniaki tego nie pojmuj buahahaha
anna 2014-08-01 00:38:56
Pamiętajcie żłe opinie piszą Ci którym sie nie udało!! Chcą zabrać klienta firmie OVB to piszą głupoty , podszywają się pod kancelarie prawne!!.Prawda jest taka że szukają klientów rujnując umowy koncernowi OVB!!!Klient mądry nie da się wrobić naiwny pojdzie za tymi oszustami z niby kancelarii i TYLKO STRACI!!!!
... 2014-10-20 14:30:04
Witam.
Od razu zaznaczam ,iż nie jestem 'byłem pracownikiem ' czy jakimś tam fanboyem OVB ,nie jestem również hejterem .

Widzę ,że nie ma tu najświeższych wpisów tak więc uznałem za stosowne to nadrobić.

Otóż, chciałbym tylko przestrzec tych którzy wierzą iż to praca biurowa ,umysłowa itd. tak jak piszą w ogłoszeniu. Było tu już kilka wpisów na ten temat i ja to z czystym sumieniem potwierdzam .

Sam się wkopałem ,gdyż podpisałem umowę (oczywiście nikt mnie nie zmusił). Odpowiedziano na moje zgłoszenie i zostałem szczęśliwcem który przeszedł pierwszy etap...fart :) No to na drugim etapie powiedziano ,że już będę odpowiedzialny za rekrutacje oraz pracę biurową. Ok ,skoro chcę pracować to podpiszę tę zleceniówkę ,po czym za parę dni miało być szkolenie w Poznaniu w hoteliku itd. myślałem że tam się faktycznie dowiem coś odnośnie moich obowiązków ...i de facto tak się stało . Już tu ktoś opisywał przebieg szkolenia (4 h ) . Wciskanie polis ,dzwonienie po znajomych i wykupienie swojej polisy u nich.Sory to nie dla mnie i pytam się gdzie ta 'praca biurowa ' ?!
Jest to jawne oszustwo.

Na szczęście tak jak szybko się wplątałem tak i wyplątałem z tego bagna(w przeciągu tygodnia )
Gorzej gdybym popracował parę miesięcy ,pochodził na szkolenia i podpisał umowy z klientami . Wtedy już trudniej odejść.

Tak jak napisałem ,tylko przestrzegam ludzi nie zdecydowanych bądź żyjących nadzieją że znaleźli pracę tak jak ja .
Firma w ogłoszeniach nigdy nie podaje nazwy ,co drugi dzień są wrzucane oferty na popularnych portalach . 'PRACA UMYSŁOWA/STAŁA /DORYWCZA ' .

Do mnie dzwonili jeszcze dwa razy w sprawie pracy , że znów przeszedłem pierwszy etap ...i zapraszają na rozmowę a ja nic nie wysyłałem

Nie wiem jak w innych miejscach ale mój przypadek to :
Biuro Poznań -Grunwald (okolice stadionu ),Szkolenie : Poznań.

Mnie nikt nie ostrzegł i dostałem kolejną lekcje od życia.
1
gosc 2014-10-20 20:32:45
Ja też dzisiaj byłam na rozmowie i mam też w środę odpowiedzieć czy chcę podpisać tą umowę. Z twojego wpisu wynika że nie warto i chyba mi pomogłeś. Ja zrozumiałam na rozmowie, że na pierwszej umowie to się ma tylko szkolenia za darmo, a dopiero na drugiej umowie zlecenia dopiero będzie się zarabiać i trzeba założyć własną działalność. Czy możesz mi potwierdzić, że tak jest?
Rybak 2014-12-03 10:50:40
No litości. Wszystko pięknie ładnie wygląda na rozmowie a później rzeźnia. Umowa nie ma charakteru o pracę, a pracuje się dlużej! Znajomy mi mówił że nadaje się do sądu pracy że umowa ma taki charakter. Przywalą im zalegle składki i mnie zalegle wynagrodzenie. Na dyrektora-prosze bardzo. Na doradce PORAZKA!
1
Rybak 2014-12-03 10:51:03
No litości. Wszystko pięknie ładnie wygląda na rozmowie a później rzeźnia. Umowa nie ma charakteru o pracę, a pracuje się dlużej! Znajomy mi mówił że nadaje się do sądu pracy że umowa ma taki charakter. Przywalą im zalegle składki i mnie zalegle wynagrodzenie. Na dyrektora-prosze bardzo. Na doradce PORAZKA!
irmina 2015-01-16 18:42:23
Tylko Ci którym nie wyszło będą krytykować firmę OVB, inni będą mówić że nie warto , że to oszuści itp.... Ja żałuję tylko że przespałam rok po podpisaniu umowy, ale w miesiąc wszystko nadrobiłam. Polecam szczerze , firma uczciwa, wypłacalna,wszyscy pomagają na starcie bynajmniej w Zielonej Górze. Jest OK !
1
pau 2015-02-05 00:04:56
Właśnie przez takie opinie, ludzie myślą, że to jest niewiadomo jaka firma.
OVB jest na rynku 45 lat, w Polsce już prawie 25. Gdyby wszystko to co wypisują tutaj osoby, którym się nie udało bo:

1) nie chciało im się pracować
2) poprostu się do tego nie nadają
3) wolą sprzedawać ciuchy czy tam buty po galeriach na fantastycznej umowie o pracę, która nie gwarantuje dzisiaj ani godziwej emerytury ani "bezpieczeństwa", no chyba że dla kogoś 1200zł na rękę co miesiąc jest bezpieczne zamiast za pomocą swojego wysiłku 2500-5000zł/mc

Gdyby to wszystko było prawdą to firma nie miałaby racji bytu, a jednak kondycyjnie nie narzeka ani sam holding, ani pracownicy, którzy jednak w tej firmie zarabiają :-)
Praca w OVB polega na Doradztwie Finansowym. Oczywistym faktem jest, że Doradztwo w tym sektorze będzie związane ze sprzedażą produktów.
Do użytkownika nade mną - w OVB nie sprzdaje się polis, polisy sprzedają banki.
Doradztwo Finansowe w OVB Allfinanz jak sama nazwa wskazuje to kompleksowy dobór produktów pod kątem klienta tak, aby zabezpieczyć jego kapitał, zdrowie oraz przyszłość.
W ofercie OVB znajdziesz produkty największych na świecie towarzystw ubezpieczeniowych, firm z rynku finansowego oraz bankowego.
Rola doradcy nie polega na "bieganiu" po mieście i "wciskaniu" produktów inwestycyjnych. Zadaniem osoby w OVB jest przede wszystkim kompleksowa obsługa klienta w zakresie jego finansów i produktów ubezpieczeniowych. Jeśli ktoś uważa, że ubezpieczać się nie warto to z tych produktów poprostu nie korzysta (Polak mądry po szkodzie). Jako gracz OVB, masz dostęp do całej masy produktów i informacji, które przydadzą się nawet Tobie. Ile ludzi w Polsce korzysta z ulg podatkowych? Ile ludzi redukuje koszty związane z obsługą kredytu hipotecznego? Ile ludzi się ubezpiecza? - no właśnie.
Zarobki oczywiście są prowizyjne. W Polsce jak ktoś słyszy o prowizjach to odrazu ucieka, a jest to normalna forma wynagrodzenia ADEKWATNEGO do własnego wkładu.
Ludzie nauczcie się, że jeśli chcecie zarabiać to musicie coś potrafić!
Każdy z Was chciałby dostawać 2000-2500zł na rękę za pierdzenie w stołek i zero wysiłku, ale świat nie jest tak stworzony. Żeby mieć trzeba zapierniczać!
Nie ważne czy będzie to OVB, pośrednictwo mieszkaniowe czy kredytowe - tam wszędzie są prowizje! Szkolenia, wyjazdy będą za darmo, ale nie dla osób które nic nie robią, a dla osób które mają jakiś wynik - to chyba oczywiste?

Jeśli interesują Was dokładne kwoty to nie da się tego wprost powiedzieć ponieważ każdy pracuje na siebie. Są oczywiście osoby, które zarabiają grubo ponad 10000zł czy 20000zł/mc ale tylko i wyłącznie poprzez swoją ciężką pracę! Osoba, która zaczyna, w pierwszych miesiącach JEŚLI PRACUJE I CHCE SIĘ UCZYĆ może spokojnie zarobić 2000-2500zł. Wystarczy załapać szkolenia, produkty i można je klientom proponować.
Nie wciskać. Jeśli nie czujesz sie na siłach by proponować ludziom produkty oszczędnościowe, ubezpieczeniowe, zdrowotne lub majątkowe to nie masz czego tutaj szukać, to nie jest dla Ciebie i tyle. Są osoby, które są dumne z tego co robią, za co otrzymują wynagrodzenie i z szacunku dla nich i ich klientów, którzy z produktów korzystają i są w z nich zadowoleni.

Praca polega na sprzedaży samodzielnej lub nie. To nie jest zajęcie dla leniów, którym się nic nie chce i oczekują "bezpiecznego" etatu za 1500zł, gdzie ich głównym zadaniem będzie obsługa drukarki.

P.S co do pracy biurowej - każdy inaczej ją postrzega, zdecydowana większość obowiązków odbywa się w biurach, więc nie rozumiem oburzenia ludzi. Jeśli ktoś przyszedł kserować dokumenty lub przeglądać fejsa w ramach swoich obowiązków to nic dziwnego..
sandro 2015-02-18 14:13:55
Dobra firma!!! HAHAHAH śmiech na sali, okradają Ludzi jak mogą z danych robią ubezpieczenia za Twoimi plecami a później masz płacić, wypłaty wszystko fajnie tylko to co zarobisz musisz później opłacać ubezpieczenia a jak tego nie zrobisz pozwą cię do sądu, A a wynagrodzenie jakie otrzymasz nie ważne ile będziesz pracować jak odejdziesz z firmy musisz oddać podwójnie więc lepiej nie pracujcie u nich!!! I jak jesteście na rozmowie i słyszycie tak ten facet pisze głupoty bo go odrzuciliśmy każcie walnąć im się czymś ciężkim w głowe. Pracowałem tam i te wszystkie ich kłamstwa znam na wylot, a poźniej okazuje się że są zwykłymi złodziejami, Zawsze zamydlą wam oczy byście tylko płacili a oni na tym zarabiają
1
Bart 2015-03-18 17:57:02
Witam wszystkich.

Zerknolem sobie na te opinie z czystej ciekawosci. Bylem zwizany kiedys z OVB. Niedlugo bo poprostu sie do tego nie nadawalem. Dobrze wspominam szkolenia ktore daly mi sporo w pozniejszym czasie mojego zycia. Wspomne ze moja historia z OVB odbyla sie jakies 14 lat temu we Wroclawiu. Z tego co widze to osoba ktora mnie szkolila jest teraz dyrektorem. Gratulacje :)

Ja jednak korzystajac z okazji ze sa tu ludzie ktorzy szukaja dodatkowego zrodla utrzymania lub tez stalego zrodla dochodu chcialbym zaproponowac wspolprace w biznesie internetowym nie wymagajacym zbytnio wysilku ani fizycznego ani psychicznego. Poswiecajac na to okolo 10 minut dziennie. Pewnie teraz wiele z Was sie zastanawia co to za szarlatan - praca 10 minut dziennie i jeszcze mozna zarobic i to jeszcze nie ruszajac sie z domu. A jednak - taka jest prawda. Oczywiscie wyniki waszych zarobkow zaleza tylko od Was i od tego jak do tego podejdziecie. Kazdy zarabia tyle ile de facto chce i ile poswieca temu uwagi.

Jesli kogos zainteresowalem to prosze o kontakt mailowy albo poprostu Zarejestruj sie uzywajac tego linka ponizej:

(usunięte przez administratora)
Kontakt do mnie poprzez email: wicekbp@o2.pl

Pozdrawiam Bartek
1
Kuba 21 l 2015-04-10 12:52:53
Witam . Ja zaczynam prace w OVB ,jestem studentem i bardzo mi zależy na takiej pracy nieetatowej. Z tym ze mam zamiar wykonywać swoja prace konsekwetnie i wyszukac jaknajlepsza oferte dla swojego klienta. A teraz pytanie do finansistów nie tylko z OVB ,jakie polecacie materialy do uzupelnienia wiedzy z zakrezu ekonomi ? Pozdrawiam
KarSan 2015-05-01 15:53:34
Pracuje w firmie OVB kilka miesiecy.
Po pierwszej rozmowie kwalifikacyjnej którą przeszłam pomyślnie naczytałam się właśnie takich bzdur które piszą tutaj. Chciał zrezygnować ale stwierdziłam że spróbuje i szczerze? To była moja najlepsza decyzja.
A co do oszukiwania ludzi to nie jest prawda... Sama mam kilka polis (oczywiscie nikt mnie do niczego nie zmuszał, sama chciałam) i jestem z nich zadowolona...
1
Mateusz Szala 2015-05-02 11:13:14
Z tym "wciskaniem" polis to się nie zgadzam.
To w zasadzie każdy powinien chcieć - kto się zna na ekonomii, etc.
Jeśli podczas mojego życia zbudowałem, czy tam zebrałem majątek w postaci samochodu, domu, to powinienem go ubezpieczyć i mieć na to polisę ubezpieczeniową.
Dzisiaj pracuję, ale nie wiem co będzie jutro - powinienem się zabezpieczyć i mieć polisę w postaci ubezpieczenia życiowego (żeby później nie było tragedii i Caritas'u).
Jeśli wiem, że czeka mnie problem w postaci emerytury (tutaj proszę sobie poczytać w internecie, że ciężko wygląda sprawa emerytur), to też powinienem gromadzić kapitał! Czyli mieć polisę.
Przykładów jest więcej. Ale meritum wypowiedzi jest jedno: jeśli chcę mieć bezpieczeństwo i świadomość bezpieczeństwa, to muszę mieć ubezpieczenia i inwestycje - więc dla ludzi mądrych to nie jest wciskanie, sami tego chcą. Jedynie osoby, które żyją z dnia, na dzień - dla nich taki obrót spraw to może być naciąganie; bo tego nie rozumieją, ale jak przejdzie tornado i zniszczy dom, to wtedy wielka tragedia, jak brałem kredyt we Frankach, to wielka tragedia.
Tak się składa, że warto mieć kogoś, kto się zna na rynku finansowym i ubezpieczeniowym, żeby podpowiadał; bo później są tylko tragedie - tyle w tym temacie.
Pozdrawiam,
Mateusz Szala,
Kierownik Oddziału, dla OVB Allfinanz Polska.
Mateusz Szala 2015-05-02 11:19:21
Po pierwsze - umowy nie są zobowiązujące (działa na zasadzie płacisz to masz, nie płacisz - to nie masz). Natomiast z oddawaniem prowizji, to oddajemy tylko i wyłącznie wtedy, kiedy klient zrezygnuje z umowy (do 24 miesięcy) - czyli jak źle zrobimy naszą robotę. I nigdy nie oddajemy więcej niż dostaliśmy, tylko mniej (stosunki miesięcy - za każdą wpłaconą składkę, mniej prowizji oddajemy).
Poza tym, nie ma czegoś takiego, że "Wy" płacicie, a "Oni" zarabiają.
Z każdej pracy, współpracownik ma prowizję odpowiadającą jego stopniowi. I nic więcej - każdy efekt pracy jest odpowiednio wynagradzany i nie ma sposobu, żeby ktoś zarabiał, a "Ty" nie.
Pozdrawiam,
Mateusz Szala,
Kierownik Oddziału, dla OVB Allfinanz.
Joanna 2015-06-12 19:12:05
Kubo, polecam książkę "Bądź Pro"- Eric Worre, "Jak przetrwać i odnieść sukces w biznesie"-Frank Bettger. I pamiętaj, MLM to biznes XXI wieku...czy to się komuś podoba ...czy nie... Każdy człowiek ma to na co się odważy:)Powodzenia
Cygi 2015-06-15 02:30:05
Mój kuzyn pracuje w OVB już jakieś 8 lat (dyrektor), ja startuję, bo faktycznie pracuję drugi miesiąc. Dzięki pracowitości i nie zamykaniu umysłu tak jak to wygląda u większości ludzi jestem w momencie, kiedy wypłata wynosi ponad 2 tysiące, a miesiąc się nie skończył. Wszędzie są czarne owce, bo taki jest świat, ale ogólnie firma robi wiele dobrego i rzeczywiście pomaga klientom.

Krytyka jaka pada na firmę jest spowodowana byłymi "pracownikami", którzy są za tępi do tej pracy. Wszyscy co robią karierę, nawet nie zaglądają na takie fora, bo po co? Nie ma sensu kłócić się z debilami, bo sprowadzą do swojego poziomu i zniszczą doświadczeniem. A krytyka klientów wynika z niewiedzy Polaków na temat finansów...

Firma może nie podaje nazwy, aby ludzie zamiast czytać wypociny nieudaczników, sami mogli wypracować własną opinię.


W Ostrowie Wielkopolskim jest to rzetelnie prowadzone z myślą o dobrze klientów.
kaktus 2015-06-17 18:04:26
Trochę to dziwne że tak wychwalasz ta prace jak by te 2 tysiące to były kokosy. Jeśli dyrektorzy tej placowki nazywają pracownik,ów że sa za tępi to pokazuje ich poziom. Pracowałam tam na studiach to poprostu klasyczna praca dorywcza mają Cie za nic ile pracujesz tyle zarabiasz. Na początek ok. Z czasem zrozumiesz stać Cie na lepszą prace, z lepszymi zarobkami i większym szacunkiem do ludzi
Adam 2015-09-20 20:42:56
Zostałem zaproszony na pierwszą rozmowę kwalifikacyjną. Miła Pani zadzwoniła do mnie około godziny 21. Podczas pierwszej rozmowy w kwalifikacyjnej zostałem poinformowany, że tego samego dnia maksymalnie do godz. 18 otrzymam telefon czy zostanę zaproszony na kolejna rozmowę czy nie. Nikt się nie odezwał, więc stwierdziłem, że nie przeszedłem pozytywnie rekrutacji. Jednak po trzech dniach i to w niedzielę!, o 20 dostałem smsa, że jutro zapraszają mnie na drugą rozmowę.
Trochę to nieprofesjonalne zachowanie w stosunku do potencjalnego pracownika.
Nie chciałem się nastawiać na NIE, na podstawie opinii innych. Ale tej sytuacji już mam wyrobioną wstępną opinię co do tej firmy.
arturek 2015-09-28 11:23:13
Kilka informacji dla nowych nowych współpracowników doi akwizycji dla agenta ubezpiecz. firmy O...
Przy prowizji z jednej umowy życiówki Towarzystwa ubezpieczeniowe przesyłają do firmy O....
przykładowo 1500,-zł z Twojej umowy, a podział jest taki:
1500,- zł do 150 % prowizji rocznej dla umowy
z tego 30 % zabiera z urzędu firma O.. tj. 500,-zł
75 % jest do podziału na strukturę z czego Ty na poziomie R 1 masz najmniej , a najwięcej Twój Dyrektor z struktury czyli do podziału 750,- zł
25 % storno rezerwy zatrzymuje firma O... czyli 250,-zł i obraca przez dwa lata
a po dwóch latach jeżeli Twój klient płaci dostajesz Ty al;bo nie dostajesz nic
Jeżeli umowa pada oddajesz prowizję

Dla Ciebie to uderzenie finansowe i jesteś ścigany przez firme O...
Dla Dyrektora i firmy O... to żaden problem bo maja nastepnych podobnych Tobie co przy sredniej rekrutacji w całym kraju na poziomie 300 do 400 miesięcznie osób jest świeży materiał do kolejnej wpadki i kolejnych wpływów dla firmy O...

Magda 2015-10-25 08:31:33
Sluchajcie WSZYSCY jezeli ktokolwiek pisze na temat OVB to przynajmniej niech napiszr z kad jest i o jakie biuro chodzi!! Miejcie odwage podpisac sie inieniem i nazwiskiem!.A co do opinii że nie mozna sie rozwijac??...No tak napewno nie rozwijaja sie osoby ktore sie do tego nie nadaja ze wzgledu na brak mozliwosci pojmowania wiedzy lub osoby typowo leniwe.Jeszcze jedno biur jest w Rzeszowie jest wiecej jak jedno.Nie psujcie opinii biurom ktore rzetelnie pracuja i ZAWSZE pokazują uczciwa zgodną z zasadami OVB scieszke kariery,ciezko pracują pomagajac nowym wspoloracownikom.
Z poważaniem
Dyr Okregu
Magda Barczewska - Król
nosmokry 2015-10-29 18:41:39
Proponuję uprościć Twoje wywody
Szkolenie 152 godzinne musisz odbyć aby podejść do egzaminu licencyjnego .
Następnie zdajesz egzamin i czekasz kolejny miesiąc na przysłanie uprawnień z KNF.
Już dwa miesiące nie pracujesz nie zarabiasz.
Co możesz w tym czasie robić : dać kontakty Twojemu Dyrektorowi lub kierownikowi od Twoich znajomych , a oni szybko tam pobiegną żeby dokonać sprzedaży gdzie zarobią bardzo duże pieniądze.
Twoje kontakty okażą się spalone bo wcisna Twojemu klientowi lipę/ przeważnie dogorywające UFK gdzie klient traci w przypadku wycofania się cały kapitał / , za to Ty stracisz swoich znajomych bo oddałeś je w takie chwalebne ręce.
Przed zawarciem umowy o świadczenie usług agencyjnych sprawdż dokładnie zapis w paragrafie 1 ust. 5 i ust. 6d bo tam podpisujesz , że zdałeś wcześniej egzamin i odbyłeś szkolenie oraz , że dostarczyłeś stosowne dokumenty na tą okoliczność . Takich ukrytych prawdziwków jest w tej umowie więcej .
helikopter 2015-10-30 18:33:45
Wszystkich zainteresowanych opinią o ovb odsyłam do linku : zwrot prowizji do ovb forum prawne
Jest tam pełne spectrum nabitych w butelke potencjalnych pracowników , a za ich sprawą klientów których wyssali z pieniędzy dyrektorzy ovb
1
kasia 2015-12-18 10:33:23
Odpowiedź dla wujka i małej mi !!
Już jeden w OVB latał helikopterem , a gdzie wyląduje czas pokaże. Każdy normalny wie , że na audi trzeba sporo kasy , a taką można zdobyć albo pracując na wyeksponowanym stanowisku albo na przekrętach . Czy akwizytor może szybko zarobic na audii???? Bo taka jest praca w OVB . Gdyby każdy akwizytor zarabiał na audii to inne marki nie byłyby widoczne w Polsce.
Kolego wujek nie bujaj zwłaszcza , że prowizja od stycznia 2016 r. będzie płacona od inasowanej składki co oznacza, że jak do tej pory z umowy miałeś przykładowo 600,- zł to w 2016r. bedziesz miał za to co miesiąc 20 do 30 ,-zł. Przelicz wujek ile trzeba zrobić umów po 30 zł aby zarobić na audii.
Faktycznie OVB istnieje na rynku europejskim ale w tamtym holdingu nie słychać o przekrętach i wpuszczaniu wspólpracowników i ich klientów w maliny. W Polsce OVB jest od ok. 20 lat a opinie bardzo negatywne jeszcze widoczne w internecie ma od ok. 10 lat. Więc niech szukaja baranów na polu gdzie pastuch ich pilnuje , a nie naciągają ludzi.
robaczek 2015-12-18 10:43:06
Jęzeli chcesz być akwizytorem na usłudze Dyrektora OVB i zarabiać od stycznia 2016r. 20,-zł do 30 zł za umowę , która zostanie podpisana z Twoją rodziną lub Twoimi znajomymi to OVB jest idealne. Jak chcesz zarobić 2000,-zł, od którego odprowadzisz 400,- zł podatek i jeżeli będziesz miał działalność gospodarczą to kolejne od 400,- zl do 1000,-zł to miejsce w OVb jest idealne .
Musisz tylko wiedzieć , że musisz zwerbować ok. 100 osób z kregu Twoich znajomych aby zarobić powyższe kwoty. W kolejnym miesiącu kolejnych 100 i tak miesiąc w miesiąc . Polecam . HAAA- HAAAAA
Stefan 2015-12-18 23:15:04
Niestety kolejna piramida finansowa, uciekac od tego jak najdalej, krotko i zwiezle, nowy pracownik to DAWCA podpisuje mase kwitów za wszystko jest winny kupe kasy tym z góry, którzy zabierają ci 95 proc zysku, musisz wyrabiac 100 umów miesiecznie zeby zarobic jakies 1500 zł na reke masakra i zlodziejstwo, piramida, kazdy ktory bawil si eę w łańcuszki szczescia wie o co chodzi, albo oriflame i tym podobnych dyrektorów brylantowych, szukaja frajerów, n ie dajcie sie, ja oprzytomniałem w porę!!!
wawa 2016-02-12 10:36:15
Ja myślę, że potrzebny jest pozew zbiorowy przeciwko ovb jak patrzy się na wszystkie fora o o ovb. Tylko i wyłącznie pozew zbiorowy skończy tą kpinę , która trwa przez wiele lat
oszkany przez doradcę z OVB 2016-04-06 23:42:16
KOCHANIUTKA bez ściemy taki doradca jak ty może bez wykształcenia finansowego,wciskasz LUDZIOM ubezpieczenia z funduszem.POWIEM CI PRAWDZIWĄ PRAWDĘ O TYCH FUNDUSZACH JESTEM W TYM FUNDUSZU OD 2010 R I JESTEM STRATNY JUŻ 9000 TYSIĘCY .TO NIE ZARABIA DLA MNIE TYLKO DLA WAS NA PROWIZJĘ I DLA TYCH ZŁODZIEJ W BIAŁYCH RĘKAWICZKACH,LUDZIE NIE DAJCIE SIĘ OSZUKAĆ.
Marek 2016-04-12 21:55:51
Zenada co pisesz czlowieku to ciebie trzeba pozwac bo ciemnogrodzie pojecia nie masz a zabierasz głos..
Marek 2016-04-12 22:06:07
Jak mozna wypisywac takie brednie ma temat zarobkoe nie majac lojevia o rzeczywistosci...oze ty co piszezgrzrjesz tulek 8 godz pravujesz u kogos na kogos oli dostajesz. 1200 czy 1300 i cieszysz sie stala praca.Praca w OVb to ogromny rozwój i plava za to co sie eupravowslo a nie za pierdzrnie w stolek.A co do tych robaczkow to tobie pewnie w m9zgu wywiercily za duza dziure i pleviesz sam nie wiesz o czym bo vos ci dolecialo tylko nie wiesz co i skąd dokladnie.
Ja 2016-04-12 22:18:29
Jak cię w tym ovb nauczą pisać po Polsku, to daj znać, bo ciężko ten bełkot zrozumieć. Innymi słowy na domokrążcę tej miernej firmy nadajesz się idealnie..
Gość123456789 2016-05-05 21:39:42
Koleś pisz na CapsLock'u albo wróć do podstawówki i naucz się pisać. Chyba Tobie coś w mózgu wygryzło, bo nie bardzo ci idzie to pisanie. ... Nie pozdrawiam.
eryk 2016-05-09 13:40:03
Fajnie by było jakbyście się wczytali w to co ktoś pisze a nie tylko krytykowali sam styl pisania. Z wypowiedzi @Marka chociaż dowiedziałem się, że opłaca się tutaj składać cv i jest wysoka pensja a z waszych nic nie wynika
Zostaw swoją opinię o OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa z o.o. w Rzeszowie - Rzeszów
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa z o.o. w Rzeszowie