brak logo

Jobs.pl

Warszawa

Opinie o Jobs.pl

anonim 2009-03-26 09:37:40
Słowa kojarzące się z Jobs.pl SA
Porządna firma. Dobra atmosfera pracy
Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako dobrą
Atmosfera i ludzie tam pracujący są miła.... .
Od jakiej stawki można negocjować pensję?
Najbardziej podobało mi się w Jobs.pl SA:
Najbardziej nie podobało mi się w Jobs.pl SA:
2
inzyr 2014-09-17 01:57:31
Trzymajcie się z daleka od tej agencji. Co innego obiecują przez telefon, co innego podczas rozmowy na spotkaniu, a po wyjeździe do pracy tragedia. Bilety najdroższe bo weekendy, że niby tak trzeba a za bilety płaci się z własnej kieszeni.
2
roy 2015-01-26 16:14:21
powiedzieli mi ze jak mam 47 lat to wnuczki pilnuj. znam biegle angielski rosyjski i francuski i mam wnuczki pilnowac na angielski i rsyjsko mam certyfikat
SinRo 2015-01-28 21:18:40
Miałem nieprzyjemność pracować w tej firmie. Niestety jest fajna jedynie z nazwy. Problemy z umowami, płatnościami, praktyki zdzierania kasy z innych firm (częste awarie, błędne statystyki odwiedzin czy wyświetleń na porządku dziennym przy zawyżanych stawkach ofert) oraz ludzi (zapraszanie na rozmowy, obiecywanie, a na koniec proponowanie umów śmieciowych czy zwyczajnie niekorzystnych). Nikomu nie polecam "przygody" z tą firmą.
mariola 2015-01-29 20:55:33
Bardzo nieprofesjonalna firma, zarządzana chaotycznie i autorytarnie. Porażka.
ja 2015-01-30 11:46:48
Z demokracją w prywatnej firmie jeszcze się nie spotkałem. Najczęściej jest zarząd, który decyduje o losach firmy lub osoba za to w pełni odpowiedzialna (właściciel firmy).
Czy można rozwinąć temat "autorytarnego zarządzania"?
1
murarz 2015-02-13 02:57:48
Czy jedzie ktoś do Manchesteru 24.02.2015 jako murarz lub pomocnik ?
PRACOWNIK 2015-02-18 19:22:33
słuchaj dostałem ofertę pracy z tej firmy do Glasgow. Znasz może tą firme, jak jest u nich z płatnościami, jak wygląda sprawa z przelotem do GB.
2
PRACOWNIK 2015-02-18 19:25:07
moj e-mail tomi22478@o2.pl napisz tam nr tel to do ciebie zadryndam
2
kolega murarza 2015-02-20 22:17:27
A kiedy lecisz do Glasgow?Dostałeś już umowę z agencji?Jeśli tak to zobacz czy nie ma tam magicznego zwrotu Under umbrella..
1
kazik 2015-03-12 16:03:46
praca na stanowisku handlowca w jobs.pl to praca dla wytrwałych. nie dajcie się nabrać podczas rozmowy kwalifikacyjnej na niebotyczne kwoty,jakie można tam zarobić...jeśli się mocno , mocno stara, to do 3,000 netto można dojść. ale trzeba najpierw zdobyć klientów. trwa to z reguły pół roku, dziewięć miesięcy (jeśli masz smykałkę handlowca). do tego czasu masz się zadowolić najniższą krajową. do tego firmą kieruje człowiek, który nie ma skrupułów. podbieranie firm, pretensje o byle co, zarzucanie pracownika tysiącem dodatkowych rzeczy do wykonania,brak JAKICHKOLWIEK dodatków to standard tej firmy. socjalu nie ma żadnego. szkoleń nie ma wcale. dodatków na święta też nie ma wcale. a jeśli uda Ci się w końcu zacząć normalnie zarabiać, to musisz wysłuchiwać, że jesteś zbyt drogi dla firmy. generalnie miejsce dobre dla studentów którzy nie mają zobowiązań. jeśli szukasz czegoś na stałe - nie idź tam. zresztą strasznie duża rotacja pracowników sama świadczy o tej firmie.
4
anonim 2015-03-22 00:50:38
Nie polecam nikomu. Żenujące zarobki, żenujące szefostwo, o wszystko trzeba walczyć. Pracuje się na starych, zdezelowanych komputerach, nic nie działa, jak powinno. Brak jakichkolwiek dodatków, socjalu, kart medycznych. Szef kierujący placówka w Katowicach nie potrafi zarządzać zespołem. Pobiera firmy swoim pracownikom, na każde pytanie o podwyżkę odpowiada, że nie da, bo oprócz opłacania pracowników musi jeszcze zapłacić za prąd, wodę, ogrzewanie w biurze!!!!! od pracowników wymaga się wiele, nie dając NIC w zamian. Wyzysk, wyzysk,wyzys!!!!
2
B 2015-04-10 14:38:28
(usunięte przez administratora)
Polecam poczytać najpierw czym faktycznie jest autorytarne podejście do pracownika... bo uważam, że nie "gryzie się" bycie właścicielem firmy, a jej demokratyczne zarządzanie ;)
Murv 2015-04-22 20:28:06
Pracowałam tam trochę i rzeczywiście beznadziejny sprzęt spowalniający pracę a potem słyszy się od przełożonego że za wolno się pracuje. Ponadto często dzwonili ludzie którzy skorzystali z usług JOBS.PL i narzekali na warunki w pracy, na niezgodności z umową itp. Wtedy rekruterzy musieli świecić oczami. Z kolei nowym potencjalnym kandydatom trzeba było wmawiać, że nie było zażaleń i nikt nam nie zgłaszał problemów! Zdarzało się, że tuż po przylocie to kandydaci rezygnowali (i mieli ku temu powody!), wtedy pracodawca JOBS.PL przedstawiał ich w złym świetle swoim pracownikom itp. co mi się nie podobało. Szczytem było, gdy kazano kandydatom kłamać na granicy przez co część zrezygnowała a część na granicy powiedziała prawdę. Oczywiście wg pracodawcy to kandydaci byli Ci źli.
Warunki dla pracowników w biurze też beznadziejne. Miałam robić praktyki i jednocześnie pomagać jednemu działowi a skończyło się, że przez 3 miesiące spędziłam na praktykach może 4 dni... Wyzysk i tyle... kończyłam pracę i szłam na praktyki a szefowa zaraz ściągała mnie do tamtego działu i kazała innym coś mi znaleźć do roboty. Nie trzymała się umowy. I w ogóle nie szanowała ludzi. Ja praktycznie odeszłam w momencie kiedy trzeba było mnie wieźć do szpitala. Dosłownie... Tak mnie fizycznie i psychicznie wykończyli. Już pomijam że jak raz byłam na księgowości ktoś usiadł przy moim komputerze i powyłączał oferty pracy klientów. Były to firmy również zajmujące się rekrutacjami a więc konkurencja. I oczywiście nazajutrz z oddziału z Katowic to ja dostałam ochrzan.
I co ciekawe do dziś nie jestem w stanie uzyskać zaświadczenia o zatrudnieniu. W żadnej firmie nie miałam z tym wcześniej problemu. A tu od miesiąca nie mogłam się doprosić. Szefostwo nie odpowiadało na żadne formy kontaktu. A jak w końcu odebrano telefon to jeszcze mnie zmieszano z błotem. Szkoda nerwów i zdrowia na jakąkolwiek współpracę z takimi ludźmi.
trist 2015-05-15 15:45:44
Zarząd nie jest młody... po za tym przy ich kombinowaniu nie dziwię się, że szefostwo jest zestresowane, ale nie wolno się wyżywać na pracownikach. Dla własnych pracowników nie ma szans na rozwój... żadnych szkoleń ipt. Po za tym co innego oferują na rozmowie, a co innego wychodzi w praktyce. Bardzo chaotyczna firma. Pracownicy są zmuszani do kłamstw. Już praca w Call Center nie była by taka okropna! Życie jest nieprzewidywalne, ale nie obiecuje się nie wiadomo czego, albo przynajmniej nie zostawia się człowieka na lodzie. A tu szefostwo jeszcze atakuje wysłanego do pracy pracownika, żeby nie narzekał itp... żenada
kate 2015-07-16 17:03:08
Czy ktoś wyjeżdżał z tej firmy jako opiekunka osób starszych?
Maniek 2015-10-01 13:29:29
Witam. Mam pytnko czy ktoś może pracował lub pracuje u nich jako spawacz?bo po komentarzach widze że nie warto podejmować z nimi wpółpracy i sie rozczarować.
luz 2015-10-09 16:48:55
czy pracuje ktos aktualnie w Belfaście bo ma mozliwosc wyjazdu z tej firmy tam i sie zastanawiam czy jechac prosze o kontak jkazul@o2.pl
marcin 2015-11-11 22:15:34
nie polecam właśnie wróciłem z wielkiej brytanii porażka byłem tylko 8 dni biorą kase i na tym ich rola się kończy odradzam
MARCIN 2015-11-14 09:29:23
ja wyjechałem z tym biurem do angli porażka wysyłają ludzi i na tym się kończy współpraca z biurem ostrzegam wszystkich o biurze z warszawy i panią katarzyną ma bardzo dobry bajer a póżniej wszystko się kończy nie wiedzą do końca gdzie wysyłają ludzi ja w pierwszy dzień jeżdziłem 5 godzin bo nikt nie wiedział o moim przyjeżdzie TO BIURO TO WIELKI BAJER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
olek 2015-11-14 09:32:33
odradzam trzymajcie sie z daleka od jobs.pl
1
adam 2016-03-23 15:56:11
witam trzymajcie się z daleka od JOBS PL to tragedia jedna z najgorszych agencji w Polsce za wszystko odliczają dopiero po miesiącu pracy coś dostaniecie ale nie wiele podatek mieszkanie dojazd z własnej kieszeni praca w błocie pod kamerami i podgląd jeszcze z droma Alkatraz 2 nie daj boże by mieć tel przy sobie to lecisz z pracy pisze bo to przeżyłem nie polecam powinni zamknąć tą działalnośc cygańską
2
tomek 2016-04-30 20:41:06
ja powiem tyle cygaństwo ma krótkie nogi i już prawie odpadły u /Jobs pl/ bajery można wciskać dzieciom jeszcze nie każdemu jedzie zobaczycie sami czy nie racja jeszcze jak żądzą kobiety pozdrawiam
1
TIKO 2016-05-23 20:57:12
Mam wyjeżdżać jako cieśla z tej firmy. Czy to jest wiarygodna firma? Czy normalne jest, że na wyjazd do Wielkiej Brytanii muszę ponieść koszty przelotu, zakwaterowania i kurs bhp? Oferują 450 funtów netto tygodniowo.
maro 2016-05-25 16:55:28
a jak dojezdzasz do pracy w Polsce to szef ci bilety kupuje? BHP też masz na kilka lat dla siebie, to kto ma niby płacić? Stawka ok jak na realia.
NIKI 2016-06-09 20:10:02
WYSYŁAJĄ CIEŚLI I ROBOTNIKÓW DO ANGLII.Praca na umowie agencyjnej w ICDS w A nglii. Poczytaj o nich opinie. Pracownik ponosi koszty większości tj.podróży,bhp,wyposażenia narzędzi,mieszkania,benzyny do auta,gazu w mieszkaniu. Po przyjeździe do Anglii biorą cie na kwatere przejściową słabe mieszkanie i tam uczysz się do egzaminu bhp na karte,jeśli nie zdasz to egzamin ponowny co 2 dni,płatny 25-30 funtów. Dodatkowo wymyślili jakiś kurs za 100funtów. Po zdaniu egzaminu powinieneś dostać do ręki zieloną kartę ale oni jakoś sprytnie pobierają i trzymają u siebie w biurze żebyś nie uciekł!! Niektórzy do pracy jeżdżą metrem za 55 F tyg, inni blisko za 15 a jeszcze inni autem agencji po 13-40 km,trzeba dobrze jeździć po angielsku odwrotnie niż u nas. za mieszkanie otrącają po 50 Funtów tydzień-mieszkania skromne wiadomo tanio. czasem można trafić lepiej a czasem Nora. po 3 tyg może ci wyrobią konto w banku podstawowa sprawa żeby dostać wypłatę do tego momentu będą ci dawać na jedzenie po 50F na tydzień. do 4 tyg dadzą ci do ręki zielona kartę bhp-TWOJĄ KARTĘ. Na budowie jesteś pracownikiem agencyjnym a nie na kontrakcie umowie brytyjskiej. To wielka różnica. Pracownik agencji jest tymczasowo dopóki jest potrzebny albo się podoba. Jeśli robota się kończy agencyjny pracownik z dnia na dzień traci robotę i szukają ci gdzie indziej. PIERWSZY MIESIĄC TO MAŁO CO ZAROBISZ bo są koszty i potrącenia agencyjne których się nie doliczysz. Towarzystwo na budowach różne oprócz dobrych ludzi jest dużo menelstwa pijaków. Jeśli się wahasz i nie wiesz co robić to NIE,NIE,NIE JEDŹ TAM jako pracownik agencyjny.
4
gość 2016-06-10 12:51:42
50 funtów za mieszkanie co tydzień od osoby? my w Londynie płacimy po 80f. chłopy dojeżdżają i po 50 km w jedna strona autem,benzyne trza kupić. mało kto robi na jednej budowie cały czas. często zmieniają budowy. w drugi miesiącu może po te 400 funt po otrąceniu wejdzie na wypłate. jeden mi mówił że po raz pierwszy jest zadowolony z wypłaty bo wziął 500F,ha,ha,ha,. warunki ciężkie z nimi się dogadać to jest ciężko z tą agencją. wyjeżdzają ryzykanci. umowa agencyjna taka jak w polsce śmieciowa. jeden na 20 tam powi że dobrze trafił na budowe i po 3 miesiącach odłożył 6 tyś zł i cieszy sie. przez 1 miesiąc to na wypłaty wchodzi 100-140 funtów.
2
gość 2 2016-06-10 14:43:34
wypłaty w Anglii są co tydzień, przez pierwsze 4 tygodnie po odliczeniu potrąceń agencyjnych i kosztów własnych oraz zaliczek na wypłatę na konto jest około 150funtów. są ciągle dziwne różne problemy i problemy a to tego brak ato tego ciągle jakiś problem,na początek dostaje każdy karte cscs bhp czerwoną jest ona ważna 6mcy,później jest ponowny egzamin i znowu koszty 25funt i dzień nie płatny w robocie,a jak zrobi się za dużo blędów w tescie na komputerze to znowu powtarzać egzamin i znowu 25 funty koszty i dzień nie płatny
1
jacek 2016-06-14 10:56:07
ciężkie te testy są na egzaminie BHP,na komputerze,tylko dwa błędy można zrobić w zestawie,więcej to nie zdają, egzamin ponowny co 2 dni za 30funty płatny. Wszystkich możliwych pytań jest ze 400. Losuje się 4 zestawy,razem prawie 100pytań.ponoć zdawali i po 5-7 razy. część za drugim razem. te umowy to prawie jak u nas śmieciowe. nazbierają wszelkich ludzi od bezdomnych po niewykwalifikowanych a nawet byłych więźniów i alkoholików. agencja pracy tymczasowej
4
koli 2016-06-29 09:49:29
najlepiej powiedzieć że się zgubiło prawo jazdy i jest w trakcie wyrobienia
1
mirek 2016-06-30 16:56:20
jak kupuje się bilet lotniczy to za swoje pieniądze i nie trza się zgadzać na bardzo drogi za 900 zł, bo tam w londynie są na miejscu i mogą odebrać z lotniska o każdej porze
1
kawek 2016-07-12 10:56:45
mnie też sterowali na zakup biletu lotniczego za 1000 zł z OKĘCIA do Londynu,żeby tam komuś było lekko mnie odebrać z lotniska
1
Bikoz 2016-08-06 09:18:07
Jeden chciał kupować odkurzacz,telewizor,krzesła,stół na kwaterę, a był 2 tydzień i zostało mu 30funtów. szykował się na długo mieszkać. wódka 0,7 zawsze studziła się w lodówce. to był prawdziwy budowlaniec polaczek. tacy tam częsty widok
2
lola 2016-08-06 09:44:59
@Bikoz z jednej strony fajnie, że chciał się urządzić, tylko po co ten alkohol...
John 2016-11-16 10:51:39
Robiłem u nich. Było ciężko. W pokoju trafił mi się typ obficie wytatuowany(grypsujący) miał te mgiełki, ręce pocięte jak baleron. Chlał bekał żygał...
Jak ktoś ma zamiar jechać tam to się bardzo zastanów,może dobierz sobie paru znajomych dobrych kolegów...
1
Zostaw swoją opinię o Jobs.pl - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Jobs.pl