brak logo

Salus International

Katowice

Opinie o Salus International

wlasnie tak jest 2015-05-14 23:00:10
To ze nie zgadzamy sie żeby zarabiac takie pieniądze to źle?porównajcie ilosc naszych pozycji a wasze.zreszta to chdzi o nas wszystkich ale dla jasności walczymy o swoje niepowolujemy sie na zwiazki.wiem ze panujący zarabiają wiecej poza tym zaduza grupa żeby sie dogadać nas jest mniej ale damy rade
tak właśnie 2015-05-15 07:42:16
Jak to zostało wyżej napisane Wielkie Panie sprawdzające chociaż coś robią a pakujący pier..... w regałach jak to im źle a nic z tym nie robią w tej firmie trzeba walczyć o swoje bo nikt za ludźmi nie stanie. Bardzo chętnie chce zobaczyć jak jeden z drugim pakujący stoi 10h przy stole i wtedy zobaczymy czy dalej będzie twierdził że mu tak dobrze a sprawdzającym tak źle...
1
xxxxx 2015-05-15 12:27:46
po mojemu to pakujący powinni więcej zarabiać
1
Sprawdzajaca 2015-05-19 13:26:57
Widzę, że ktoś ma problem z konkursem sprawdzających, skoro wyciąga stare brudy. Być może i kiedyś popełniłam błąd ale za, który zapłaciła. A dla osoby, podpisując się „lenka”, która to napisała, konkurs wygrałam UCZCIWIE i nie brałam udziału w „wyścigu szczurów”, jak to nazwałaś. Bo można to zauważyć po wynikach sprawdzonych pozycji, przed i po konkursie. Ale nie mam ochoty wchodzić w dyskusję z kimś kto woli obgadywać niż powiedzieć coś w twarz. A jeśli dla Ciebie uczciwa praca to gadanie przez godziny stojąc w półkach i obgadywanie ludzi w pracy to gratuluję wyboru. Ale raczej nic takim postępowaniem nie osiągniesz. A jak ktoś lubi oceniać kogoś niech zacznie od siebie czy jest takim idealnym pracownikiem. Może nie mówi się o tym głośno i nie robi się z tego plotek ale na pewno, ma coś za plecami.
2
kreff 2015-06-02 17:03:14
Do grupy glp,po co wam taka brygadzistka(zwykły fizol,który uważa się za kierownika),która nic nie pomoże ,a tylko sra we wlasne gniazdo.
1
musze się zwolnić 2015-06-07 19:16:36
Cała ta firma jest żałosna, ludzie im wyższe stanowisko tym bardziej popier...ony, zwlaszcza jak kolega wyżej pani ola s. życia poza firmą nie widzi.
i pseudo kierownicy zaczynając od smutasów przy stołach który całe 8 godzin pierdzą w stołek i piją kawkę po drubasów w akwarium. W sosnowcu też mają ponoć wesoło na magazynie z tym dziadkiem/komuchem
2
wesoły 2015-06-29 19:52:28
Widzę że kolejny komorzak ma wyższą szkołę , szkoda że w tej firmie nic nie osiagnie - bo brygadzistką na komorze jest osoba o inteligencji ameby i wyglądzie pitekantropa - ale podobno dobrze strzela z ucha na piętrze w akwarium.
Administrator danych osobowych 2015-06-30 12:57:16
Cyberprzemoc-czyny te mogą być zakwalifikowane jako przęstępstwa z artykułów:Art.216kk (zniewaga).Kto znieważa inną osobę w jej obecności albo choćby pod jej nieobecność ,lecz publicznie lub w zamiarze, aby zniewaga do osoby tej dotarła,podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności.
Szanowni Państwo w internecie nie jesteśmy anonimowi!!!
Administrator danych osobowych 2015-07-13 10:08:43

Art. 216. § 1. Kto znieważa inną osobę w jej obecności albo choćby pod jej nieobecność, lecz publicznie lub w zamiarze, aby zniewaga do osoby tej dotarła,
podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności.
§ 2. Kto znieważa inną osobę za pomocą środków masowego komunikowania,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.
§ 3. Jeżeli zniewagę wywołało wyzywające zachowanie się pokrzywdzonego albo jeżeli pokrzywdzony odpowiedział naruszeniem nietykalności cielesnej lub zniewagą wzajemną, sąd może odstąpić od wymierzenia kary.
§ 4. W razie skazania za przestępstwo określone w § 2 sąd może orzec nawiązkę na rzecz pokrzywdzonego, Polskiego Czerwonego Krzyża albo na inny cel społeczny wskazany przez pokrzywdzonego.
Salusowicz 2015-08-03 06:21:11
To firma gdzie 90% zalogi jest zarazona nierobstwem.Czekaja tylko na 10 kazdego miesiaca i narzekaja a robota sie sama zrobi.W zadnej innej firmie nikt sobie na to nie pozwoli.Jak komus nie pasuje to prosze sie zwolnic i nie blokowac etatu ludziom ktorzy chcieli by pracowac.
meg 2015-09-04 20:33:58
Heheheh widzę, że w salusie nic się nie zmieniło :] a czy zamiast narzekać, żalić się, kolejny raz robić z siebie barana próbując coś wywalczyć bez skutku nie lepiej po prostu zmienić pracę? parę osób zmądrzało( lepiej późno niż wcale :] ) ale starzy widzę dalej dają robić się w konia...to po co narzekać? widocznie wam dobrze:)
margaret 2015-09-10 09:48:35
Praca w salusie wyglada następująco: popołudniówki przeważnie 8 godz. zdarza się 9 (notorycznie w poniedziałki) żadko 10. Co do nocek przychodzisz na 19 i nigdy nie wiesz o której wyjdziesz. Co do nadgodzin są one wymuszane na pracownoku jak wszystko inne, robisz zle nie robisz zle, zawsze się znajdzie osoba umilająca Ci tam prace. A jak przyjdzie co do czego to nie potrafią stanąć w obronie dobrych pracowników dlatego też w Salusie pracują osoby, które nie mogą pozwolić sobie na swolnienie, a inne poprostu są przelotem bo nikt nie da się traktować tak za tą pensje. Co do pensji nie jest taka zła, ale gdyby grube ryby tej firmy trochę ją podniosły zamiast wszędzie ciąć to zobaczyli by efekty, a nie wieczne kłutnie i narzekania, które są w 100% usasadnione. Co do kietowników i hrygadzistów większość to poprostu ludzie i z większością idzie się dogadać. Choć prawda taka że tam każdy na każdego potrafi iść i donieść co jest trochę nie poważne bo wszystko można załatwić inaczej. Co do grup tam pracujących oprócz Glp gdzie chyba są największe lesery(kiedy tylko mogą i kierownik nie patrzy) to ich głowną wada jest właśnie ich protegowany. Komory są w pożądku z resztą żadko się zwykły pracownik widzi. Co do ludzi z akwarium to jakby się trochę postarali i staneli za pracownikami to by było całkowicie inaczej. Jednak wolą mieć klapki na oczach i zatkane uszy bo to co się tam dzieje wypadałi by w końcu znienić, ale to pewnie po ich odejściu na emeryturę(daj Boże). Co do plusów w tej pracy są normalni ludzie z którymi dobrze się współpracuje i są Ci zli zresztą jak wszędzie, ale wypłata zawsze jest 10, jak ma się umowe o pracę to i premie na święta i paczki dla dzieci, wczasy pod gruszą. Nie jest tak zle ale może być o wiele lepiej jak coś się zmieni niestety nie zapowiada się. Pozdrawiam
2
ona 2015-09-15 21:18:14
Jestem pracownikiem magazynowym i jak najbardziej mogę polecic pracę w tej firmie. Wynagrodzenie zawsze jest na koncie do 10-tego.Praca nie jest ciężka natomiast trzeba się swoje nachodzić. Zmiany różne ale grafik zrobiony na cały miesiąc więc spokojnie można sobie wszystko zaplanować.Nie ma problemu z urlopami. Nocna zmiana zaczyna się od niedzieli i zaraz po tym przysługuje dzień wolny.Pracodawcę oceniem pozytywnie.
magda 2015-11-15 17:25:05
witam:)jak można dostać sie do pracy Salus na magazyniera?dzięki za wszelkie info:)
over 2015-12-02 16:55:14
Ludzie jakie szkolenia?Zapierniczasz po gabinetach z towarem niczym akwizytor za 1,8 zł zero szkoleń.Firma nie dba o nikogo ,dobrze maja tylko kapusie.Kierownictwo bez wykształcenia,żenada.
1
aaa 2015-12-05 18:52:12
Nie wiem skąd masz takie info że premie sa wysokie - wiem z pewnego zródła ze nie sa.Praca ph na pewno nie wygląda tak ze chodzi sie z towarem od drzwi do drzwi.Dziwi mnie tez że kierowniczka działu stomatologi ciagle jest a, słyszałam że skład zmienia sie tam ciagle - magazyn i ph. Jeśli dzieje sie coś złego to usówa sie chory organ - kierowniczke a nie wymienia cała załogę.Zresztą słyszałam ze ta pani kierownik to niezła cwaniara,robi takie wałki że aż głowa boli.
smoczyca 2015-12-07 18:32:22
Skoro tak dużo wiesz o Pani kierownik to znaczy, że jesteś byłym pracownikiem, a skoro uważasz, że premie są małe to znaczy, że słusznie się Ciebie pozbyli bo jeśli ktoś zarabia 1800zł to znaczy że robi obrót w granicach 20tys., tak to w tej branży jest- wiem bo jestem jej częścią choć nie w Salusie. Jeśli wyrobisz ok.50 tys. masz ładne pieniądze. A jest to do zrobienia z asortymentem Salusa, jeśli jesteś osobą kontaktową i obrotną. Weź się lepiej do roboty i zainwestuj w swój poziom intelektualny to nie będziesz chodzić z towarem od drzwi do drzwi zwłaszcza jako pracownik Salusa.
2
jak to? 2015-12-07 19:20:12
Pani kierownik jest osoba z ktora zawsze mozna sie dogadac.Nigdy nikomu w zadnej sprawie nie odmowila tylko sluzy rada i pomoca chyba ze ktos ja oszukuje lub jest nie udolny to najlepiej nadawac na forum.Prawda jest jedna ze nierobstwa nikt nie bedzie tolerowal.Jestem razem z nasza Pania kierownik i nie pozqole zlego slowa na nia powiedziec.Ludzie szanujmy sie wzajwmnie bo Pani kierownik na szacunek zasluzyla.
1
Tak to 2015-12-07 22:49:02
Łubu dubu, łubu dubu ! Niech żyje nam prezes naszego klubu ... Niech żyje nam ! To śpiewałem ja. Jarząbek Stanisław. W tamtym tygodniu nie śpiewałem, bo byłem chory. Mam zwolnienie.
1
xyz 2015-12-10 20:27:14
Witam,
Jak wygląda praca na magazynie, jaką umowę dają na początek, dużo ludzi z Mysłowic, jakie wynagrodzenie?
Ile płacicie za błędy?
kiero 2015-12-31 12:56:15
Kolego nie warto ,kasa zadna jak wyciagniesz 1600 zł to max.Nowy logistyk roszczeniowy jego tłusty pomocnik to półmózg i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
nowa_osoba^^ 2016-01-26 22:21:29
Cześć :)
Pracuję na magazynie i póki co... jest okej. Ludzie bardzo pomagają jeśli czegoś się nie wie, a kierownik czy kierowniczka też bez problemu wytłumaczy jak coś zrobić. Z tego co widzę, to jest dużo negatywnych komentarzy, najbardziej odrzucające to te, w których pisze się o donosach na swoich pracowników. Troche kiepsko, że tacy ludzie tam pracują, zamiast zawołać Ej Jurek czy Basia, to zrobiłeś'aś źle, więc zrób to tak.. Mam nadzieje, że nie spotkam się tam z obgadywaniem za plecami, bo będzie źle. Jak na razie polecam pracę w Salusie :)
1
tom25 2016-01-27 13:03:40
Witam.W piatek ma rozmwoe na stanowisko magazyniera,chial bym sie dowiedziec cos o zarobkach
2
Boloxhz 2016-02-11 14:09:12
Nie polecam!!!
Kaśka 2016-02-14 18:31:40
Witam. Salus obecnie szuka kierowika działu przetargów. Na jakie wynagrodzenie można liczyć i jakie są dodatki - karta multisport, prywatna opieka medyczna, premie, bilety do kina, wczasy pod gruszą, szkolenia, dofinansowania nauki itp.?Jaka jest atmosfera w dziale, jcy są przełożeni itp. Napiszcie proszę, jak jest z dyskrecją - czy taka inf. nie trafi do obecnego pracodawcy? Zastanawiam się, czy składać cv.
Kaśka 2016-02-15 14:24:59
Dziękuję, to ważne, bo nie chciałabym, żeby obecny szef się dowiedział.... A co z pozostałymi informacjami? Da ktoś znać jakie wynagrodzenie i benefity?
Kaśka 2016-02-18 14:45:00
Masz rację @małgosia - tylko nie chciałabym trafić "z deszczu pod rynnę". Obecnie wiem na co mogę liczyć, znam zalety i wady obecnej pracy - więc liczyłam na jakieś konkrety. Pojęcie "mało pewnie nie zarabia" - też jest opinią niestety, subiektywną.... Powodzenia - ja rezygnuję!
Inka 2016-02-23 17:09:45
Aplikowałam do Salusa w Katowicach i do chwili obecnej (zgodnie z raportem) nie otwarli mojego CV. Dowiedziałam się, że jest u nich kiepsko z czytaniem aplikacji. Do kogo można osobiście dostarczyć dokumenty? Czy za rekrutację jest odpowiedzialna 1 osoba, czy jest to zespół? Może ktoś doradzić? Bardzo zależy mi na pracy....
Daroxxx 2016-02-26 18:55:55
Uwaga!Dzwonią do obecnego pracodawcy!!!Przekonałem się na własnej skórze
4
nowa_osoba^^ 2016-03-03 16:50:15
Magik wybacz, że dopiero teraz odpisuję. Moja opinia dotyczy pracy na magazynie, więc nie wiem jak pracują ludzie spoza magazynu. Co do reszty, to najlepiej na recepcji prosić od razu o rozmowę z kierownikiem, wtedy na bieżąco można uzyskać sporo informacji nt. pracy. Jako były pracownik nie wypowiem się odnośnie zarobków, trybu pracy, bo takie informacje uzyskasz na rozmowie kwalifikacyjnej. Jeśli Ci odpowiada, akceptujesz pracę, jeśli nie pasuje - odmawiasz.

PS. Nie bójcie się podejmować decyzji, jeśli macie lepszą propozycję, to naturalne jest to że każdy dba o swój interes, aby zagwarantować sobie i swojej rodzinie lepsze warunki.

PS2. Większość pracodawców sprawdza swoich przyszłych pracowników, więc referencje i dokument o niekaralności niezbędne :)
xzy 2016-03-05 12:51:56
co się dzieje w salusie? czy to koniec?
1
xxx 2016-03-07 15:37:52
a co się dzieje?
1
Jagoda 2016-06-16 05:57:32
Pracowałam tam krótko i muszę powiedzieć że zmora tej firmy są pracownicy którzy są rozpuszczeni.Zwolnilam się bo nie potrafie zrozumieć jednego.Wszyscy chodzą cały dzień z telefonami po magazynie i grają lub coś innego.A pod koniec zmiany,,zostajemy''.Zostają wszyscy przez własną głupotę.Ludzie nie wiedzą po co przychodzą do pracy.Jeżeli chcesz w pracy pobawić się telefonem to polecam te firmę.
mdm 2016-06-16 16:08:00
teraz co sie dzieje to koszmar. duzo osób się zwolni..
1
Janusz 2016-06-16 16:25:34
Ludzie,nie marudźcie,tylko dajcie białko ze zwolnieniem ,chyba że lubicie być ru...ni na kasie ,na czasie pracy,na rankingach,na nieterminowo wyplacacanych dodatkowych sobotach itp. ocknijcie się w każdej firmie dadzą Wam więcej za taki sam czas pracy ,jaja sobie z nas robią nic więcej, przebudźcie się .
2
Ona 2016-06-29 16:23:09
Bejbe tutaj jest taka rotacja ludzi poniewaz sa marne zarobki.janusz ma racje w tej firmie jest coraz gorzej,pamietam jak bylo jeszcze pare lat temu a teraz ludzie robia po 10 11 h wypłaca im za nadgodzin a wezma z podstawy lub premii tragedia zero poszanowania dla ludzi.najważniejsze to wykorzystac do maksimum ale co do wynagrodzenia to juz duzo do zyczenia.ja juz zmienilam prace i pzdr ludzi ktorzy tam robia,slysalam ze jest tak zle jest ze ostatnio związki rozdawaly ankiety ludzia do wypełnienia....
11
Chetny_do_pracy76 2016-07-31 10:57:29
Napiszcie cos wiecej o zabieraniu z podstawy. Jezeli czlowiek pracuje, to dlaczego odbieraja jemu pieniadze, ktore sa zatwierdzone w umowie? Dodatkowo jak to jest z nadgodzinami, ze zostaja? Skoro daja najpierw UZ, to nie maja prawa zadac swiadczenia uslugi poza godzinami pracy, gdzie w umowie UZ nie ma obowiazku pracowania od poniedzialku do piatku, ani od 8 do 16. Tyle ile zrobisz, tyle zarobisz czy tak nie jest?
Xcvb 2016-08-10 11:21:37
A jak wyglądają zmiany na magazynie tzn o której się zaczyna i o której kończy? Chodzi mi o osoby które pracują przy kompletacji leków Jakie są zarobki?
Kanior 2016-08-10 14:33:37
Zmiany są trzy, zależy jak Ci pasuje. Zarobki zależą od Twojej wydajności. Najlepsi kompletujący mają pod 3 tysie na rękę. Przeciętni jakieś 2. Do tego płatne nadgodziny. Da się żyć jeśli chcesz zarobić
Ewaaaa 2016-08-12 21:36:56
Zmiany są dwie tzn.12.00(czasami 11.00) i 19.00.Na umowie zlecenie stawka za godzinę to dla osoby o małym stażu 10,30 brutto,niektórzy mieli 13zł brutto.Dodatek nocny to groszowe sprawy,płatne nadgodziny,które na zmianie nocnej są normą...skończysz o 4,5,6..albo później.Gratis dostajesz kondycję od biegania po magazynie i žylaki.
2
PRACOWNIKOW_SIE_DOCENIA 2016-08-21 12:29:27
SALUS NIESTETY NIE ODROZNIA UMOWY ZLECENIA OD UMOWY O PRACE. DAJE NAJNIZSZA CZYLI WYCHODZI OK. 1400 ZL ZA MIESIAC BEZ NADGODZIN. Z NADGODZINAMI KTORE NIE SA OBOWIAZKOWE BO NOWI NIE ZNAJA SWOICH PRAW I NIE WIEDZA ZE MOGA PO 8H WYJSC DO DOMU I TAK SAMO DOTYCZY TO TRYBU PRACY JESLI CHODZI O WYROBIENIE NORM. OSOBA SWIADCZACA USLUGI NIE MUSI SIE SPIESZYC I WYRABIAC MINIMUM TEGO CZEGO OCZEKUJE ZLECENIODAWCA BO NA CZAS TRWANIA UMOWY ZLECENIA, SWIADCZACY NIE MOZE BYC ROZLICZANY ZA EFEKT SWOJEJ PRACY. DOSTAJE PIENIADZE ZA PRZEPRACOWANE GODZINY. DODATKOWO JESLI CHODZI O NADGODZINY TO SA TAK SAMO PLATNE JAK ZWYKLA GODZINA. CO CHWILE KTOS SIE ZWALNIA I BRAKUJE TAM LUDZI. POLECAM WAM TAK JAK JA ZROBILEM. PO PROSTU ZNALEZC INNA PRACE I NIE DAC SIE DYMAC.
10
makabre 2016-08-24 19:51:48
Wyzyskują z pracownika ile się da 1300 na rękę + cały miesiąc nadgodziny, o wolnym zapomnij a w dodatku żeby było śmieszniej na jadalni latają karaluchy (śmiech na sali).
4
Ewaaaa 2016-08-25 13:27:40
Na początek umowa zlecenie na 3 miesiące.
Ewaaaa 2016-08-31 16:49:51
Na ogół potem dają akordówkę na kolejne 3 miesiące...
betty 2016-09-18 15:28:22
pracowałam tam prawie 8 miesięcy. Powiem tak- na początku było ok-bez nadgodzin. A teraz tyle nadgodzin i marne pensje ze aż sie płakać chce!! Nie ma czasu na życie rodzinne-szczególnie po nockach!! Zrezygnowałam z tej firmy mimo umowy o prace która dla mnie była śmieszna!!!! Dziwue się ze niektórzy tam siedzą mimo złych warunków
7
Ewaaaa 2016-09-22 22:22:59
Po nocach nie ma czasu na życie rodzinne,a po dniówkach nie lepiej,bo jak się kończy o 20.00-21.00 plus dojazd do domu to już zostaje iść spać...
2
Patryk 2016-09-27 12:01:08
Pewnie, tylko w umowie mam, że dostanę 1700 zł brutto, a ja dostawałem 1000 zł. Więc to co na papierze jest to nie oznacza, że naprawdę dostanę. Tak samo mówią, że płacą za nadgodziny i niedziele. A na pasku można zobaczyć parę groszy za 30 nadgodzin.
4
karolo 2016-10-03 10:40:16
A jak wyglada praca na stanowisku kierowcy, bo widze ze possukiwali do dostarczania lekow?
Pozdrawiam
trtrt 2016-10-03 10:50:05
oj ale to chyba dawno temu musiales ta oferte pracy od nich widziesz prawda? bo akurat od dłuższego czasu się razej nic nowego nie pojaiwlo od nich na żadne stanowisko chyba ze TY gdzie indziej te ofert widziales
zniesmaczona 2016-11-22 18:20:43
umowa zlecenie na rok. na 6mies 7.50 na rękę i 6 godz dziennie od 15 do 21 jako "pomoc" dla telemarketera. potem dodadzą premie 150 zl niezależnie od obrotów. a po roku szansa na umowę o prace. nie patrzą na doświadczenia
sama odeszłam
Zostaw swoją opinię o Salus International - Katowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Salus International