brak logo

Getin Bank

Wrocław

Opinie o Getin Bank

Szczęśliwy poza tym kieratem 2017-03-09 15:50
Praca w tym banku to jakaś porażka. Ja pracowałem we Wrocławiu w Sky Tower na stanowisku specjalista ds. postępowania egzekucyjnego. Cóż mogę powiedzieć poza tym, że pracy bardzo dużo jak na jednego człowieka i trudno się z czym kolwiek wyrobić. Ale zacznę od początku. Atmosfera pracy żadna. Ludzie zastraszeni przez kierowniczkę, która krzyczy i poniża pracowników i to publicznie. Zarobki niskie, brak możliwości awansu, premie trudne do wyrobienia. Brak realizacji = program naprawczy. Zero wsparcia ze strony kierowniczki, ( która wraz z dyrektorką obgadują za plecami pracowników) a wręcz przeciwnie jeszcze dołoży swoje i pogrąży pracownika. Notatki służbowe to porządek dzienny. Przy zwolnieniu się nie ma mowy o skróceniu okresu wypowiedzenia, trzeba odbębnić swoje. Jedyny plus w tej pracy to współpracownicy, ale niestety smutni bo codziennie mobingowani.
Jak chcesz chodzić do pracy zestresowany, nie spać po nocach i mieć wrzody to aplikuj i sam się przekonaj.
JA NIE POLECAM PRACY W GETIN NOBLE BANKU POD TYM KIEROWNICTWEM!
9
ROZCZAROWANA 2017-03-17 08:18
ZDECYDOWANIE NIE POLECAM GETIN NOBLE BANKU JAKO PRACODAWCY.Szkolenie wstępne nie przygotowuje do pracy,nawet byłych pracowników innych Banków. Brak pomocy ze strony kierowników jak i współpracowników.Trzeba ,,liczyć na siebie''.Potworny stres, praca 9-11 godzin,nadgodziny są płatne tylko ile trzeba mieć siły aby codziennie pracować 9-11 godzin,często bez możliwości wyjścia na przerwę.Kierownicy wykazują brak szacunku do pracowników, słyszy się o mobbingu.Słyszałam dwa cytaty:jest mobbing jest sprzedaż i jak pracownik powiedział,że zgłosi sprawę do sądu to usłyszał:nie masz szans,bo mobbing musi trwać przynajmniej 0,5 roku.Pracownicy wytrzymują wiele, bo jeszcze płaca jest w miarę dobra.To się ma zmienić w najbliższym czasie. Podsumowując: jeśli chcesz chodzić do pracy po to aby sprawdzić ile jesteś w stanie wytrzymać to się zatrudnij...
6
kwiryna 2017-03-21 18:27
Getin to wciąż ważny bank, zważywszy ilość zatrudnionych, regiony w całym kraju zatrudniają kilka tys pracowników i to dobrze wyszkolonych, lokata w rankingach na poziomie szóstki mówi za siebie.
anonimus 2017-03-21 19:55
ale to forum o pracy, masz problem hr owcu z pojęciem tem prostej rzeczy?? ?
3
ROZCZAROWANA 2017-03-24 08:44
Zdecydowanie odradzam pracę w Getin Noble Bank.Brak czytelnego systemu premiowania,niski poziom szkoleń,kadra zarządzająca wykazująca się całkowitym brakiem szacunku do pracowników, posiadam informację z kilku oddziałów w Polsce o niepokojącym traktowaniu pracowników.Pracownicy mówią o mobbingu. W pracy ogromny stres, brak pomocy, atmosfery w pracy. Ciągłe nadgodziny, średnio w pracy przebywa się 10 godzin.
2
ciekawa 2017-03-26 09:27
w ŁODZI jest cały czas taka sama liczba placówek, często spotyka się ta ludzi pracujących kilka lat , a nawet są nowe ogłoszenia, więc nie wiem gdzie te masowe zwolnienia i jak jest aż tak źle to co ci ludzie tam robią tak długo
Xx 2017-04-07 00:03
Czy w departamencie sadowo egzekucyjnym we Wrocławiu również panuje taka beznadziejna atmosfera? Jeśli chodzi o premie to jakie można średnio na miesiąc otrzymać ?
mozeigory 2017-04-08 00:00
Pytanie do Doradców. Na jaką pensję podstwawową może liczyć początkujący Doradca w oddziale ?
8
iga 2017-04-08 22:04
O to jakoś się nie boję kompletnie bo getin ma silną pozycję na rynku i to isę na pewno nie zmieni.
inga 2017-04-08 22:07
Wszędzie są zwolnienia wiec z tego co wiem getin ne est jedyny. Niestety ale maszyny zastępują ludzi....
karol 2017-04-08 22:10
Wany i na polskim rynku jest jednym z kluczowych graczy. Z tym nie da się dyskutować.
1
marta 2017-04-09 11:57
ja mam zupełnie inne zdanie. atmosfera zależy od ludzi, którzy ją tworzą, więc od siebie też trzeba coś dać ;) praca wiadomo,że stresująca i odpowiedzialna ale tyczy się to każdego w takim samym stopniu. Pieniądze ok, szkolenia spokojnie wystarczyły żeby się wdrożyć.
2
agnieszka 2017-04-10 19:32
Nikt nikogo nie zmusza do pracy w firmie, której nie lubi już na progu. Roszczeniowosc i pretensje. Co się z wami ludzie porobiło. Więcej chęci i ochoty poproszę, mnie tu dobrze.
1
bart 2017-04-11 20:10
Fakt jest taki, ze nie tylko getin tak robi. Wszędzie sie tnie koszta, co niestety jest smutne ale prawdziwe.
reta 2017-04-11 20:13
Zatrudniają bo ja też teraz aplikowałam.
nop 2017-04-11 21:45
Kurde a gdzie trafiłeś? Ja jestem we Wro i tu jest zupełnie inaczej. Przynajmniej w moim dziale
wa 2017-04-12 15:19
Miałam tę (nie) przyjemność pracować w gnb przez długich 7 lat i powiem szczerze nie życzę nikomu takiej pracy, po 11-12h, moje dziecko znało mnie tylko ze zdjęcia, wiecznie stres [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za to za tamto,kłopot z urlopem, jak L4 to obelgi od szefa, powiem tak zwolnili mnie i to było najlepsze co mogło mi sie przydarzyć.mam nowa pracę i teraz wiem,że żyję ...poza tym bankiem jest inny lepszy świat.....( katow..)
4
Zetzet 2017-04-13 15:21
Łącznie z rozmową telefoniczną miałam w tym banku 5 rozmów kwalifikacyjnych!!! Po ostatniej czekałam tydzień na odpowiedź. Przyjęli mnie ale ja już zdążyłam znaleźć pracę w innym banku. Łącznie to trwało miesiąc. Na żadnej z tych rozmow nie chcieli nic powiedzieć o zarobkach (w tym drugim banku powidzieli to juz na pierwszej rozmowie). Pytań było pełno, ale mniejsza z tym, za kazdym razem pytali o to samo, juz na prawdę miałam tego dosyć. Jeśli ktos ma duzo czasu i nie musi miec pracy od zaraz, może sobie pochodzic 'pogadać' na tych rozmowach.
etna 2017-04-14 11:15
nie wiem skąd tyle niechęci, jak było tak źle to jak się udało tyle czasu pracować? mi praca w tym banku pasuje, wszystko jest zgodnie z umową, normalne godziny pracy, pieniądze dobre i na czas, nie mam na co narzekać tak naprawdę. wiadomo,że nie każde miejsce pracy jest dla nas, dlatego trzeba wybierać takie które nam odpowiada ;) to mogę polecić.
1
zośla 2017-04-22 21:18
Nie wiem w któym oddziale i gdzie byłeś ale u mnie takie rzeczy się nie zdarzają. Godziny pracy mma jasno określone i nikt nie wymaga ode mnie zostawania, pomoc mam jak tylko poproszę. Niestety bardzo dużo od ludzi zależy
1
Kamil 2017-04-26 10:37
Czy jest wolny jeszcze wakat na testera wroclaw gwiaździsta? Byłem na rozmowie mieli się odezwać i cisza. Nawet maila nie napisali ze dziękują za udział...
1
jaśka 2017-04-27 13:45
dla mnie getin jest dobrym pracodawcą. wypłaty bez poślizgu, godziny pracy takie jak ustalone, nowi pracownicy są szkoleni i nie ma wrzucania na głęboką wodę, zawsze można liczyć na pomoc reszty zespołu, atmosfera w porządku. tyle starczy,żeby praca była ok.
1
natala 2017-04-30 16:55
Ja też się chcętnie dowiem, bo też startuję do getina i szczerze liczę na to że mi się uda
kom 2017-04-30 18:40
W getinie zatrudnionych jest mnóstwo osób i pewne jest jedno Nie pracują tam za darmo!
bnm 2017-04-30 19:16
Ja zdecydowanie też nie. Hhehe wychodzi zę wszytscy któzy w getinie pracują to męczennicy.
karina 2017-05-02 08:08
Praca w sektorze bankowym we wszystkich bankach jest porównywalna; obsługa w okienku, telefony by zdobyć klienta lub namówić go na jakąś ofertę itp; przeszłam w Getinie dośc długą drogę by teraz być szefową i wiem jak to jest ale było warto.
1
zola 2017-05-07 19:51
Przecież to jest wielki bank więc zawsze będą jakieś wakaty, Nie wiem po co ludzie taki ferment sieją.
1
monika 2017-05-08 22:01
normalna praca, jasne,że czasem jest ciężko, bo się nie chce gadać z ludźmi, czy są jakieś problemy z klientem. ale poza tym jest tak jak w innych miejscach- spoko ludzie i przełożeni,a pieniądze też całkiem dobre. gdyby mi nie pasowało to bym nie pracowała, proste.
1
Armagedon 43 2017-05-10 09:03
Chyba dla tych co najlepiej w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] włazili [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] he,he
2
Armagedon43 2017-05-10 09:17
Jeśli chcesz tyrać za 2000 brutto i wtykać ludziom kredyty,to praca wymarzona dla Ciebie!!
Luudzie!!!Co z Wami?!95% ludzi wypisuje tu same negatywy,swoje przeżycia,ostrzega Was!A Wy jak to stado Baranów,,mam nadzieję że mnie przyjmą,,he,he.A proszę bardzo,przekonujcie się.A póżniej płaczcie.Zenada
5
irka 2017-05-14 20:19
Ja myślę że zawsze warto wyrobić sobie swoje zdanie a nie zawsze kierować się tym co inni powiedzą. Ja w getinie pracuję i nie pluję na niego tak jak niektórzy.
werka 2017-05-14 20:51
Moim zdaniem o naszą mentalność i wieczne narzekanie. Ja też w getnie pracuję, nie zamierzam zmieniać pracy co o czymś świadczy.
Nikodem 2017-05-16 08:09
Nie polecam pracy w Getin Banku. Pracowników traktuje się jak w zakładzie karnym. Nie wystarczy badanie mystery shoppera i ciągle nauki w tym temacie.. Regionalni jeżdżą po placiwkach, słuchają rozmów. Ciągła kyla w żołądku, zastraszanie, ponizanie. To praca nie na dzisiejsze czasy. Oceny roczne całkowicie niesprawiedliwe tylki dotyczą poziomu sprzedaży a przecież w formularzu sa inne zagadnienia.. Niewolnictwo XXI wieku za marne pieniądze. Dlatego ludzie masowo odchodzą. Nikt normalny z własną godnością nie będzie tam pracować.
3
Niki 2017-05-16 08:11
Całe szczęście potem byłby juz tylko niewolnictwo
2
Opinia 2017-05-16 08:21
Popracuj tam trochę jak parob to zmienisz zdanie mądralinska pani..
2
Anym 2017-05-16 08:25
Widocznie masz ciepły stolek na zapleczu..
3
cherry 2017-05-16 14:50
Hej, dziś mnie tam przyjęli na stanowisko negocjatora telefonicznego w sky towerze we Wrocławiu - czy ktoś tam pracuje i może się wypowiedzieć, czy jest tak źle jak tu czytam z komentarzy?
Jaaaa 2017-05-17 11:26
Czy hr dają odpowiedz czy kogoś przyjmą czy nie? Czekam tydz na odpowiedz i chyba z grzecznosci by wypadało chociaż maila napisać. ...
2
nata 2017-05-21 21:05
U mnie to zupełnie inaczej wyglądało, na szczęście. Nie powinno Cię coś takiego spotkać, bo teraz masz zdanie o Getinie tragiczne a szkoda...:(
mona 2017-05-28 20:10
Ja mam wrażenie że to jest specyfika obecnych czasów. Ja na szczęście nad sobą mam człowieka a nie szefa więc odpukać mam inne zdanie.
kol 2017-05-29 22:20
U mnei poszło szybko, po całość trwała tydzień.
kol 2017-05-29 22:20
U mnei poszło szybko, po całość trwała tydzień.
irka 2017-06-04 17:09
Ja na szczęście trafiłam do dziąłu, gdzie człowiek ma znaczneie.
kaja 2017-06-04 17:12
Ot polskie gadanie. My lubimy narzekać a najwięcej mają do powiedzenia ludzie, którzy swoją wiedzę czerpią z plotek. Ot smutna rzeczywistość
irma 2017-06-11 21:44
Ja we wro też pracuje, w innym o prawda dziale i mam zupełnie inne zdanie. Mega dużo zależy od ludzi z którymi się pracuje, a ja mam to szczęście, że trafiłam na naprawdę fajnych.
bnko 2017-06-12 19:51
U mnei w oddziale zbytniej rotacji nie ma i ja też nie siedzę tam charytatywnie co o czymś świadczy:)
Ann 2017-06-16 19:56
Też byłam w zeszłym tyg na rozmowie - mieli dac znac do 15 czy tak czy nie - jak widac zlekceważyli to - co sugeruje, że raczej nie są słowni. Sama rozmowa nie zrobiła na mnie szczególnie dobrego wrażenia - raczej szukali kogoś sami nie wiedząc czego oczekują. Za to widziałam, że to samo ogłoszeni o pracę zostało ponowione - mówi to za siebie.
1
Marcin 2017-06-24 23:07
O, na szczęście moja przygoda trwała 6 miesiecy. Szkolenie nabite do granic mozliwosci a ma sie nijak do rzeczywistej pracy. Praca po 10-11h, kierownik nie przygotowany do tej roli - to jakiś poganiacz i znecacz - podczas obsługi klientów wypisuje na komunikatorze "ile sprzedasz kont, ile kredytu, staraj się bardziej, ile masz numerów do klientów, kiedy obdzwonisz" , a kolejka stale na 10 osób. Nawet nie ma kiedy zjeść i się załatwić. Prace utrudniaja niewydolne systemy co wydluza obsluge. Premie niby wielkie- krążą sluchy ale zasady nie jasne, nie wiadomo czy plan wyrobiony. Zero wsparcia tylko ciągłe naciski na mystery shoppera - a jak Cię testują z innych oddziałów to potem analiza polega na wytykaniu błędów. Zero konstruktywnej oceny, bardziej skupianie się na tym że nie zaproponowałes wody w odpowiedni sposób.
I nie w każdym banku tak jest bo pracowałem rok w innym banku - bez porównania. Była tam swietna kadra zarządzająca, menadżerowie byli wsparciem no i przede wszystkim SZACUNEK do drugiego człowieka. I to w całej tej organizacji...

Gimi 2017-06-25 10:43
2100 netto przy dobrych wiatrach
irka 2017-06-25 17:12
I pracuje w nim wielu zadowolonych ludzi czego ja jestem przykładem. Moi koledzy też nie siedzą za biurkami z przymusu
Zostaw swoją opinię o Getin Bank - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Getin Bank