brak logo

Getin Bank

Wrocław

Opinie o Getin Bank

były pracownik 2016-02-25 22:42
Zdecydowanie odradzam pracę w Getin. Nie liczą się z ludźmi. Gdy przychodzi faza zwolnień z pracy, to nie liczą się umiejętności, ani staż pracy; zwalniają nawet ludzi z umowami na stałe i z doświadczeniem 10-letnim. wstyd!
8
luzak 2016-02-26 11:32
To sa niestety skutki nałozonego podatku bankowego.GNB jest zobowiazany do odprowadzenia prawie 80% zysku do budzetu państwa. Takze zwolnienia pracowników pójdą wielką parą, bez względu na doświadczenie, umowy o prace i staz pracy.
2
anonimus 2016-02-26 19:00
Raczej efekt wciskania kiepskich produktow klientom. Rynek wysycha to i akwizytorów mniej trzeba. Do pośredniaka biegiem marsz
6
getinowiec 2016-02-27 15:08
W Getinie panuje nerwowa atmosfera i pracownicy drżą w obawie o utratę pracy.

Akcje Getinu na giełdzie straciły 50% wartości to musi się niestety przełożyć na kolejne zwolnienia. Pytanie tylko ile głów poleci i kto....

1
Oferty Pracy
2016-02-29
Żródło: Gowork.pl
Łódź
(łódzkie)
OSOBA ZATRUDNIONA NA TYM STANOWISKU BĘDZIE ODPOWIEDZIALNA ZA: - pozyskiwanie i profesjonalną obsługę klientów w placówce banku, - obsługę kasowo - dysponencką, - przestrzeganie procedur i standardów banku, - podnoszenie wiedzy poprzez uczestnictwo w licznych szkoleniach realizowanych przez bank, - aktywną sprzedaż produktów bankowych w obszarze klientów detalicznych, w tym z wykorzystaniem telemarketingu i sprze
aaa 2016-03-03 09:09
podatek bankowy nie ma tu znaczenia
lukasz543 2016-03-03 21:47
Coś musi być na rzeczy skoro Wyborcza poświęciła im osobny artykuł.
Bardzo żałuję bo chciałem do nich aplikować ale skoro firma zwalnia ludzi to nie mam tu czego szukać :(
fetyszysta 2016-03-04 14:06
To poczatek konca tego banku. Nie wytrzyma konkurencji wiekszych bankow.
1
Bebe 2016-03-06 16:39
Hr owiec pracujący w niedzielę? Napisz w jaki sposób zwalniacie ludzi to jest dopiero ciekawe...
1
byly pracownik 2016-03-07 14:29
Masz rację w @Bebe.Pracowałem w tej firmie 5 lat. Zwolnienia poszły wielka para, zarowno pracowników, kierowników jak i ostatnio dyrektorów makroregionów. Ponadto bank zapowiedział zwolnienie 720 pracowników w tym roku.To o jakim mozna mówić obecnie zatrudnieniu w tym banku ?
3
drhtv 2016-03-08 18:48
niech zwalniają.....i tak zatrudniają ludzi na +/- minimalną krajową...
więc tragedii nie ma...
programista 2016-03-22 15:20
Pracowałem 3 lata jako programista w Getin Banku. Umowa o dzieło + 1/16 umowy o pracę w innej spółce z Getin Noble Holding. Warunki pracy żenujące, wynagrodzenie jeszcze bardziej - dostałem propozycję pracy na umowę o pracę na pełny etat za kwotę netto dużo wyższą, niż kwota brutto na śmieciówce w Getinie.

Szczerze odradzam dział IT w Getin Banku.
4
windykator 2016-03-25 11:21
GNB złożył wniosek do KNF o 3 letni program naprawczy. Wcześniej programy naprawcze dostawali pracownicy w zwiazku brakiem realizacji planów i ich póżniej zwalniano. Prym w tym wiódł były juz Dyrektor Makroregionu w Poznaniu ds windykacji terenowej. Teraz idą już zwolnienia grupowe. Sami sie powiesili.
2
java-developer 2016-04-08 22:24
szczawik są takie grupy zawodowe które o pracę i dobre zarobki nie muszą się obawiać.

Dobry programista który w ciągu 2 lat pracy dostaje symboliczną podwyżkę, nie zastanawia się długo.
Po prostu odchodzi tam gdzie płacą o niebo lepiej nawet na niższym stanowisku.
Znam swoją wartość- to co - mam czekać jak reszta aż zaczną zwalniać w moim dziale?

Programistów się nie zwalnia. Oni sami odchodzą tam gdzie są większe pieniądze.
1
Leszek Cz. 2016-04-27 16:31
Pracuje 2 lata jako doradca klienta na własnej działalności. Najpierw super zarobki 10 -20 tys mc. Potem przyszedł nowy wiceprezes Klimczak i zmniejszył o 1/4 zarobki. Zapłać ZUS, podatek dochodowy i zostają grosze. Ludzie masowo się zwalniają. Miał na tym getin zyskać a sprzedaż coraz mniejsza. Zamykają placówki bo niema kto pracować. Co parę mc zmieniają zapisy w umowie, oczywiście na gorsze dla pracownika. Juz niema zapisów o pełnieniu dyżurów a i tak każą ci przychodzić! Kodeks pracy na umowie o współpracy nie dotyczy wiec jak komuś się nie podoba to jedyne co może zrobić to przejechać pol polski do warszawy i założyć sprawę cywilna. Przychodzą ludzie na rozmowę, dowiadują się że muszą założyć działalność i ile będą zarabiać to rezygnują. Kadra robi dobra minę do zlej gry i przekupuje pracowników klientami by nie odchodzili. Siedzę bo dorabiam na lewo. Jak ktoś miałby się utrzymać tylko z tego to odradzam. I jakie zwolnienia na działalności ? Jak getin niema z tego tytułu żadnych kosztów.
5
getinka 2016-06-22 18:33
Pracowałam prze 3 mce w Getinie i nadal mam traumę po tym co tam się działo. Szkolenia to czysta teoria a w oddziale nikt nie pomaga. Klienci wyzywają od niekompetentnych, ale co masz zrobić jak nikt nic nie wie. Nawet na Helpie nie potrafią pomóc. Codziennie trzeba zostawać ok.1,5-2 godziny dłużej, żeby ogarnąć dokumenty. Plany nie do zrealizowania, atmosfera stresująca. Nie polecam.
9
walbrzych 2016-07-05 23:41
Pracowałem w wrocławiu w sky tower na stanowisku negocjator w dziale windykacji. nie polecam. wytrawalem tydzien. niezrozumialy system premiowania, tzw monitoring platnosci przy 14 dniach opoznienia na zasadzie krzyczenia i obrazania klientów (bez wulgaryzmow). naprawde nigdy sie z czyms takim nie spotkalem a doczynienia mialem nawet z firmami windykacyjnymi co normalne jest ze inaczej bardziej stanowczo traktuja dluznika. dodatkowo uszkodzona klimatyzacja co przy 40 osobach na sali i 30st na zewnatrz jest chyba jakąs kpiną. aha na koniec nie chca cie puscic na porozumienie stron tylko musisz odpracowac caly okres wypowiedzenia. ewidentnie robia na zlosc. nie spotkalem sie z czyms takim w zadnej firmie. a zaliczylem ich kilka. odradzam z calego serca.
7
Witek 2016-07-06 14:42
marianek - idz na rozmowę przeanalizuj załącznik o wynagrodzeniu do umowy i zobaczysz czego ludzie się zwalniają.
SalesManager 2016-07-06 22:27
Getin Fleet - czy ktoś się orientuje na jakie wynagrodzenie można liczyć na stanowisku Key Account Managera ?
była 2016-07-20 06:54
szczerze odradzam pracę w placówkach franczyzowych, zarobki żałosne, moja znajoma w biedronce zarabia więcej ode mnie, a wymagania ogromne co do wiedzy, zachowania, duży nacisk na sprzedaż, na każdym kroku inwigilacja , kamery, komentowanie zachowania itd. Może jest umowa o pracę, ale z taką pensją daleko się nie zajdzie. Poza tym trzeba zostawać po godzinach np. ułożyć dokumenty itd. Płaca niegodna poświęcenia żadnego.
2
Kaja 2016-08-10 17:09
Hej Natalia,jak wygladaja te szkolenia wstępne ?
Kaja
Kaja 2016-08-10 17:10
Hej Natalia,jak wygladaja te szkolenia wstępne ?
Kaja
walbrzych 2016-08-16 11:01
czytaj moja opinie
3
Tomek 2016-08-19 19:53
Zastanawiam się jak mają być takie wielkie zwolnienia to czemu do mnie dziś dzwonili w Gliwicach na rozmowę doradca klienta to chyba by wakatow nie było ?
1
Jula 2016-08-26 22:12
Jasny system premiowania? Hahahhaa dobre sobie. Brak szkolen, ludzie obawiaja się przeniesien/awansow bo im dalej to mniejsza kasa. Dla negocjatora na początek 2000zl brutto na Monitoringu 2300-2500 na Windykacji
krecior 2016-09-15 18:15
Getin Bank to totalna paranoja praca po 4 latach w centrali zarabiam 2400 brutto... premia niby uznaniowa raz 200 a raz 300 zł brutto jak uda się wyciągnąć 2000 netto to maxxxx. Pracodawca kontroluje Cie na każdym kroku, system wylicza Ci ile razy dziennie idziesz do toalety, jak się z kimś konsultujesz to musisz wszystko opisać, na każdą czynność jest nałożona norma czasowa jak się nie wyrobisz z czasem to ucinają 100% premii bo nie wyrabiasz czasów, odradzam!!!!
9
zm 2016-09-16 10:48
witam,nie polecam banku getin bank gdyz zlozylam wnisek o wczesniejsza splate na ktory maja czas rozpatrzenia 5 dni roboczych,a gdy 5 dni minelo okazalo sie ze wniosku oni nadal nie widza a pieniazki sa,a co za tym idze dzwoniac codziennie na infolonie nie potrafili rozwiazac problemu,nie znajdujac dalej wniosku sprawe przekazali do dzialu administracji ktora ma na rozpatrzenie kolejne 3 dni robocze a juz czekam przeszlo tydzien i nadal mam czekac,gdzie rozmawiajac z wieloma konsultantami jeden widzial wniosek a drugi nie!!! totalny chaos a raczej gra na zwloke.najgorszy bank nie polecam!!! kazdy konsultant mowi co innego nie potrafia rozwizac problemu!!!!
1
zenek 2016-10-05 23:07
Czy warto w ogóle zaczynać pracę w Getin Banku skoro tak wiele złych informacji o jego stanie?
Nikt 2016-10-11 21:29
NIE POLECAM PRACY W GETIN NOBLE BANK. W Warszawie w regionie w którym pracowałam panuje tragiczna atmosfera. Koordynator tego regionu rozsiewa jakies chore plotki i osobom za którymi nie przepada rzuca kłody pod nogi. Mało tego osoby które mu podpadły to w większości ładne młode dziewczyny z osiągnięciami. Po 1,5 roku pracy jestem wykończona psychicznie i fizycznie. W momentach w których ludzie sie zwalniali potrafiłam pracować po 13 godzin dziennie, oczywiście nadgodziny nie są płatne. Awansować w tej firmie może każdy, nawet sklonowana owca pod warunkiem ze odpowiednio wchodzi komuś w d. lub ma dobrze postawionego członka rodziny. Pieniądze za wykonywana prace to wstyd i obciach. Nierówne traktowanie pracownikow pod każdym względem również finansowym. Premia jest uznaniowa i zależna od całego zespołu wiec możesz wyzionąć ducha i zrobić swój plan ale jeżeli cała placówka go nie zrobi na poziomie 70% możesz sobie pomarzyć o premi. Radzę sie porządnie zastanowić zanim rozpoczniesz prace w tej śmiesznej instytucji
5
pao 2016-10-12 13:03
O rany takie zarobki na poziomie 4 tysięcy złotych @plussss, są dosć dobre jak na takie stanowisko, ale może wiecie czy wypłata jest terminowa? W końcu dbanie o takie szczególne warunki pracy sprawia, że jeszcze lepiej się wypełnia zadania, zwłaszcza teraz.
1
Mika 2016-10-26 15:12
Zadzwoniła do mnie pani z działu rekrutacji , która mnie "przesłuchiwała"jak na komendzie i zadawała pytania : dlaczego ? jaki powód? co było przyczyną??? ŻENADA, JESZCZE RAZ ŻENADA!
Tak nie powinna wyglądać rekrutacja telefoniczna bo to było ewidentne przesłuchanie jakbym popełniła jakąś zbrodnie!
STRASZNIE SIĘ ZRAZIŁAM I NIGDY WIĘCEJ , NAWET TELEFONICZNIE NIE CHCE MIEĆ KONTAKTU Z TYM NIBY BANKIEM!!!!
WSTYD I KPINA!!!!!!!!!!!!!
5
pola 2016-10-28 20:23
Ja tam na 1/16 nie jestem zatrudniona i kilka szkoleń mam na koncie wiec nie wiem o co chodzi.
runo 2016-10-29 11:35
dziwne to co piszesz. też przechodziłam taką rozmowę i odbyła się w fajnych warunkach ;) na tyle fajnych, że zdecydowałam się na pracę w getinie :)
KRAK 2016-10-30 21:24
Byłam na rozmowie rekrutacyjnej w Krakowie .(Franczyza, ale miałabym blisko do domu) Mam duże doświadczenie, w bankowości ponad 15 lat oraz sukcesy w sprzedaży. Zaproponowali mi najniższą krajową. Nie wyraziłam zainteresowania i powiedziałam moją minimalną stawkę. Po tygodniu Pan z Hr zadzwonił i zapytał jakie są moje wrażenia po rozmowie, bo chciałby mnie zaprosić na drugi etap rekrutacji. Przypomniałam mu, iż jeśli oferta nadal dotyczy najniższego wynagrodzenia to nie ma sensu dalsza rozmowa. Oj był zdziwiony! Powinien zapisać tak ważną rzecz. Brak profesjonalizmu. Co oni myślą, że każdy jest tak głupi żeby na nich tyrać za grosze. To ciężka i wyczerpująca praca. Ludzie nie dajcie się zwieść i miejcie szacunek do siebie.
6
MIKA 2016-10-31 18:46
DO
runo 2016-10-29 11:35:23 :

SAM JESTEŚ DZIWNY/A BO NIE WIESZ JAK BYŁO A PODWAŻASZ MOJE SŁOWA!
TO CO NAPISAŁAM TO CAŁA PRAWDA, A TOBIE JAK NIE PASI TO WYPAD Z TEGO FORUM , PO CO W OGÓLE TU JESTEŚ ??!!! ŻEBY ICH BRONIĆ ??
NAPISAŁAM CAŁĄ PRAWDĄ I ODRADZAM CHOCIAŻBY SAMĄ ROZMOWĘ PRZEZ TELEFON!
POPRAWKA NIE ROZMOWĘ TYLKO PRZESŁUCHANIE !!!!
3
frustrat 2016-11-02 14:32
Dzisiejsza moja sytuacja z tym pracodawcą i mail wysłany do kadr:

Dzień dobry

Z przykrością musze zrezygnować z pracy w Państwa banku. Na rozmowie kwalifikacyjnej jak i rozmowie z działem rekrutacji powiedziałem że chciałbym i moje oczekiwania finansowe to 2000 netto. Pani R. K.nie przedstawiła mi warunków płacowych w państwa firmie co jest obowiązkiem przy przeprowadzaniu rozmów kwalifikacyjnych. Po dostaniu pozytywnej oferty myślałem, że Państwo wyrazili zgodę na kwotę 2000 netto jako podstawowej mojej pensji. Co się okazało przez Państwa niedbalstwo musiałem zrezygnować z korzystniejszych ofert pracy, które między czasie dostawałem i czekałem 2 tygodnie na rozpoczęcie kariery w Państwach strukturach. Naraziliście Państwo mnie na następne dni bez pracy i koszta, gdzie takie rzeczy w poważnej firmie nie powinny mieć miejsca. Nie omieszkam przedstawić mojej na forum publicznym, jak i w internecie co może spowodować trudności z pozyskaniem osób do pracy
11
alop 2016-12-03 10:45
Aplikowałem na stanowisko młodszego specjalisty ds. poszukiwania kontaktu. Zadzwoniła do mnie pani z zaproszeniem na rozmowę. Zostałem przez nią przemaglowany na każdy możliwy temat. Większość właściwych rozmów kwalifikacyjnych, na których byłem, była mniej wyczerpująca niż to. Pani oczywiście spytała jakie są moje oczekiwania finansowe. Odpowiedziałem, że 2 tys. na rękę. Stwierdziła, że to jest u nich najbardziej podstawowe stanowisko i tyle nie mogą dać i ich widełki oscylują w o wiele mniejszej kwocie, ale jakiej dokładnie miałem się dowiedzieć na właściwej rozmowie. No i ostatecznie zostałem zaproszony na spotkanie. Przyszedłem o umówionej godzinie, zameldowałem się u pani na recepcji i co? I nic. Nie ma człowieka, który miał ze mną prowadzić rozmowę i nikt nie wie gdzie jest. Po dłuższym czasie oczekiwania okazało się, że go nie ma w pracy. W końcu przyszło dwóch liderów z działu, w którym miałbym pracować i zabrali mnie na rozmowę. Sama atmosfera rozmowy była tragiczna. Chcieli chyba grać dobrego glinę i złego glinę, ale wyszło im zły glina i jeszcze gorszy glina. Musiałem spowiadać się z każdej pozycji w moim CV(przypominam - najbardziej podstawowe stanowisko). Byłem kilkukrotnie z rzędu pytany o tą samą rzecz, tonem jakbym był przesłuchiwany przez policję. Ogólnie nie czułem się tam dobrze. Na rozmowie padło pytanie jak wyobrażam sobie pracę na tym stanowisku. Dali mi do zrozumienia, że moje wyobrażenia są błędne, ale jak ta praca ma faktycznie wyglądać już mi przedstawione nie zostało. Padło też jedno z moich "ulubionych" pytań, czyli z jakich funkcji najczęściej korzystam w excelu. Zgodnie z prawdą odpowiedziałem, że z funkcji tworzenia tabelek. Logiczne, prawda? Jednak ten pan chyba nie miał świadomości, że tworzenie tabeli, to też jest pewnego rodzaju funkcja, bo powtórzył pytanie. No to wymieniłem parę używanych przeze mnie funkcji. Odpowiedziało mi, nieudolnie zamaskowane, pogardliwe prychnięcie. Pan chyba nie ogarnął, że pytał o to jakich funkcji używam, a nie jakich potrafię użyć. Zostałem również zapytany, w jaki sposób uzyskałbym numer telefonu do samego siebie, jeśli bym go nie znał. Tu również każda moja odpowiedź była kwitowana prychnięciami. Rozmowa w końcu dobiegała końca i wreszcie mogłem zadać pytanie. Zapytałem ile miałbym zarabiać, bo w końcu chciałbym wiedzieć. Nie dowiedziałem się, bo "zostanie mi to przekazane, jeśli zdecydują się mnie przyjąć". Dowiedziałem się również, że odpowiedź otrzymam w ciągu 2 tygodni(!).
Czyli nie wiem co miałbym dokładnie robić, nie wiem ile miałbym zarabiać i spodziewają się, że będę czekał 2 tygodnie na odpowiedź i nie przyjmę innej oferty pracy. Jeśli ktoś się zastanawia czy w ogóle iść na rozmowę, to stanowczo odradzam. Nie warto sobie humoru psuć na resztę dnia.
10
Sky Czupryna 2016-12-15 10:32
Przez kilka lat przyglądałam się jak kreatywni ludzie znikają z pracy bez pożegnania. Zastanawiałam się dlaczego tak jest, że wspólnie tworzyliśmy zespół, biuro, departament a człowiek odchodzący z pracy nie zdobył się na gest podziękowania za wspólna pracę, kawałek ciasta lub choćby cukierka pożegnalnego.
Czy jest to wynikiem braku integracji? A może braku czasu na budowanie pozytywnych relacji w pracy?

Niedawno odkryłam powód takiego postępowania byłych koleżanek i kolegów z pracy. Powód ten jest zatrważający. Ludzie zwalniani są z pracy w kwadrans i odwożeni windą na parter w asyście ochrony budynku niczym przestępcy.
Po odkryciu mrocznej tajemnicy wieży, rozpoczęłam zakrojony na szeroką skalę proces rekrutacji. Nie chcę czekać aż któregoś pięknego dnia zjem na chodniku przygotowaną na drugie śniadanie do pracy kanapkę.

Dla szukających pracy w tej zacnej firmie mam jedną radę: nie nastawiajcie się na stabilne źródło dochodu.
Cytując byłego premiera RP: "prawdziwego mężczyznę poznaje się nie po tym jak zaczyna ale po tym jak kończy". Dzisiaj patrząc na szefa szefów z czupryną widzę, że zwyczajnie brak mu... zakończenia.
9
aja 2016-12-17 21:43
Da mnie najbardziej liczy się jego innowacyjnośc i to że jak coś potrzebuję to wsyztsko udaje się zrobić od ręki czego o poprzednim banku nie mogę niestety napisać.
paweł 2017-01-01 14:31
Słuszna uwaga, chociaż różnie w trawie piszczy; jednak nie ruszam się z kontem getinowskim do żadnego innego banku.
Opinia 2017-01-17 11:51
Liczy się tylko sprzedaż realizowana dla banku. Pracownik nic nie znaczy
2
ona88 2017-02-09 13:00
Witam.ile zarabia doradca klienta w getin?jak wygląda rekrutacja?dzwoniła do Mnie Pani przeprowadziła rozmowe i chciała namiar na poprzedniego pracodawcę i co dalej?ile trzeba czekać na dalszy rozwój?
Kret 2017-02-15 20:06
Do następnej środy :-) po małym zarządzie się dowiesz
Albert 2017-02-23 22:06
Witam. Sorry, że na tym forum. Jestem (już niedługo) klientem Getin i zostałem przez ten bank bardzo podle, wręcz w surrealistycznie lekceważący sposób potraktowany. Nie chodzi o żaden kredyt bo jestem tego rodzaju klientem, który tylko lokuje pieniądze. Jestem rezydentem innego państwa i raz do roku muszę doręczyć bankowi tzw. certyfikat rezydencji aby uzyskać zwolnienie z podatku od odsetek kapitałowych (rozliczam się za granicą). Jest polecony z tym dokumentem wysłałem już w grudniu i został on skutecznie doręczony co potwierdziła poczta. Bank przez kilka tygodni odmawiał udzielenia odpowiedzi na proste pytanie czy dotarł do nich ten list polecony. Następnie zaczęto udzielać sprzecznych, fragmentarycznych wypowiedzi, z których można było wydedukować, że co prawda certyfikat dotarł ale nie zajęli stanowiska czy będą go uznawać (sic! przez 3 lat uznawali identyczny oryginał dokumentu). Za każdym razem sprawą „zajmowała się” inna osoba, przepraszała, zapewniała, że „sprawa traktowana jest priorytetowo”. Mijały tygodnie i ponownie ta sama wklejka: „Uprzejmie informuję, że przedmiot zgłoszenia dotyczącego niniejszego certyfikatu jest w trakcie weryfikacji przez jednostkę merytoryczną Banku. Zapewniam, że gdy tylko konsultant prowadzący sprawę otrzyma informację zwrotną, niezwłocznie ją Panu przekaże.” Przypomnę, że chodziło najpierw TYLKO o ustalenie czy list dotarł, następnie zajęcie stanowiska w sprawie certyfikatu. Przy okazji „zapoznałem się” imiennie chyba z dziesięcioma specjalistami oraz starszymi specjalistami ds. obsługi klienta. Cały ten cyrk po to, żeby na samym końcu sprawę, banalną sprawę zakwalifikować jako reklamacja i oznajmić, że odpowiedź za 30 dni! W międzyczasie bezprawnie naliczono odsetki od jednej z zakończonych lokat, co w przypadku konta nie-rezydenta jest niezgodne z art. 29 ust. 1 ust. o podatku dochodowym od osób fizycznych oraz konwencjami o unikaniu podwójnego opodatkowania. Na żadnym etapie wyjaśnień nie spotkałem się nawet z próbą normalnego podejścia do sprawy. Za każdym razem problem przekazywany był „z rąk do rąk” i od nowa odpisywała zupełnie inna osoba. Nic nie dał też kontakt telefoniczny z infolinią pomimo 30-minutowego wyjaśniania a potem zapewnień pracownika, że sprawę pilnie wyjaśnią. Wielokrotnie, podano mi sprzeczne a nawet fałszywe informacje, np. inny adres do wysyłki dokumentu (zgodnie z instrukcją wysłałem na Przyokopową w Warszawie), pisano niegramatycznie, urywanymi równoważnikami zdań, tak, żeby żadna z „odpowiedzi” nie była w pełni jednoznaczna, żeby na koniec (jeszcze przed wszczęciem reklamacji) zasugerować wysłanie certyfikatu ponownie na adres w Krakowie! Wyłania się z tego, oczami klienta obraz skrajnego chaosu, niekompetencji lub co najmniej tak daleko posuniętej patologii organizacyjnej z jaką nie spotkałem się w żadnej jeszcze instytucji. Normalnie taka sprawa jak sprawdzenie czy Bank otrzymał pismo polecone powinno zająć max... 1 dobę. To co opisuję to tylko wierzchołek góry lodowej, wszystko jest udokumentowane w korespondencji poprzez pole „kontakt”. Zażądałem też by osoba prowadząca reklamację zapoznała się z całą treścią tych groteskowych rozmów i dała to do poczytania przełożonym. Chyba, że ten bank jest już w takim rozkładzie, że nikomu już nawet nie zależy na opinii, reputacji i wizerunku tej firmy.
4
Kriss 2017-02-26 13:09
Nie liczy się nie tylko pracownik ale także klient o czym przekonałem się osobiście ja i moja żona. Bank wadliwie naliczył podatek Belki od naszych lokat. Przez miesiąc, kontaktując się z mlinią nie byli w stanie pomóc. Bardzo chaotyczna, nieprofesjonalna obsługa. Wprowadzali w błąd, zwodzili, przeciągali w czasie. Sprawa przekazywana była z rąk do rąk, tak, żeby za każdym razem kontaktowała się inna osoba i wszystko trzeba było wyjaśniać od początku. W końcu jakaś złośliwa osoba tą prostą sprawę zakwalifikowała jako reklamację tylko po to, żeby zyskać na czasie i przedłużyć wyjaśnienie sprawy o dodatkowe 30 dni! Oczywiście, że pieniądze odzyskamy jeśli nie tak to w sądzie. Tylko za cholerę nie rozumiem, kto w banku ma w tym interes, żeby z banalnej sprawy robić taką konfrontację? Można odnieść wrażenie, że pracują tam pewne osoby, które celowo i złośliwie, działając pod przykrywką "pracowników" chcą zniszczyć reputację i wizerunek tego banku do końca. Coś w stylu jak taki Konrad Wallenrod we współczesnym wcieleniu.
1
Robin_Sherbatsky 2017-02-28 20:55
Cześć,
mam pytanie jak długo czekaliście ne decyzję od kierownika oddziału dotyczącą zatrudnienia, jestem już po rozmowie telefonicznej i po rozmowie z kierownikiem oddziału i dyrekotorem regionalnym i mam teraz czekać na ostateczną odpowiedź. Jak długo czekaliście ?
Szczęśliwy poza tym kieratem 2017-03-09 15:50
Praca w tym banku to jakaś porażka. Ja pracowałem we Wrocławiu w Sky Tower na stanowisku specjalista ds. postępowania egzekucyjnego. Cóż mogę powiedzieć poza tym, że pracy bardzo dużo jak na jednego człowieka i trudno się z czym kolwiek wyrobić. Ale zacznę od początku. Atmosfera pracy żadna. Ludzie zastraszeni przez kierowniczkę, która krzyczy i poniża pracowników i to publicznie. Zarobki niskie, brak możliwości awansu, premie trudne do wyrobienia. Brak realizacji = program naprawczy. Zero wsparcia ze strony kierowniczki, ( która wraz z dyrektorką obgadują za plecami pracowników) a wręcz przeciwnie jeszcze dołoży swoje i pogrąży pracownika. Notatki służbowe to porządek dzienny. Przy zwolnieniu się nie ma mowy o skróceniu okresu wypowiedzenia, trzeba odbębnić swoje. Jedyny plus w tej pracy to współpracownicy, ale niestety smutni bo codziennie mobingowani.
Jak chcesz chodzić do pracy zestresowany, nie spać po nocach i mieć wrzody to aplikuj i sam się przekonaj.
JA NIE POLECAM PRACY W GETIN NOBLE BANKU POD TYM KIEROWNICTWEM!
6
ROZCZAROWANA 2017-03-17 08:18
ZDECYDOWANIE NIE POLECAM GETIN NOBLE BANKU JAKO PRACODAWCY.Szkolenie wstępne nie przygotowuje do pracy,nawet byłych pracowników innych Banków. Brak pomocy ze strony kierowników jak i współpracowników.Trzeba ,,liczyć na siebie''.Potworny stres, praca 9-11 godzin,nadgodziny są płatne tylko ile trzeba mieć siły aby codziennie pracować 9-11 godzin,często bez możliwości wyjścia na przerwę.Kierownicy wykazują brak szacunku do pracowników, słyszy się o mobbingu.Słyszałam dwa cytaty:jest mobbing jest sprzedaż i jak pracownik powiedział,że zgłosi sprawę do sądu to usłyszał:nie masz szans,bo mobbing musi trwać przynajmniej 0,5 roku.Pracownicy wytrzymują wiele, bo jeszcze płaca jest w miarę dobra.To się ma zmienić w najbliższym czasie. Podsumowując: jeśli chcesz chodzić do pracy po to aby sprawdzić ile jesteś w stanie wytrzymać to się zatrudnij...
2
kwiryna 2017-03-21 18:27
Getin to wciąż ważny bank, zważywszy ilość zatrudnionych, regiony w całym kraju zatrudniają kilka tys pracowników i to dobrze wyszkolonych, lokata w rankingach na poziomie szóstki mówi za siebie.
anonimus 2017-03-21 19:55
ale to forum o pracy, masz problem hr owcu z pojęciem tem prostej rzeczy?? ?
1
Zostaw swoją opinię o Getin Bank - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Getin Bank