brak logo

Bestseller Retail sklep Vero Moda

Warszawa

Opinie o Bestseller Retail sklep Vero Moda

anonim 2009-03-25 20:15:32
Słowa kojarzące się z Bestseller Retail sklep Vero Moda (np:.solidna, profesjonalna, rozwojowa, stresująca, wyczerpująca): wszystkie powyższe.
Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako żadną niestety. nie Było czegoś takiego jak szkolenia, awansowało się dzięki coraz dłuższej pracy w sklepie.
Atmosfera i ludzie tam pracujący są super, aż chciało się tam pracować. Większość byli to studenci.
Od jakiej stawki można negocjować pensję? to zależy od kierownika
Najbardziej podobało mi się w Bestseller Retail sklep Vero Moda: oryginalne ubrania i dodatki.
Najbardziej nie podobało mi się w Bestseller Retail sklep Vero Moda: męczące niekiedy inwentaryzacje i akcje promocyjne.
dzagsa 2009-12-20 17:37:48
pracowałam w szczecinie 1 , musze powiedzieć ze vero moda to anjwiekszy syf jesli hcodzi o ubrania,atmosfera, non stop szkolenia,nieszkolenia 7 zł h z kierowniczką [usunięte przez admina]
Nieznajoma 19 2010-10-21 23:47:07
Witam wszystkich. Dzisiaj byłam na próbnych godzinkach w Vero Modzie i muszę przyznać , że było bardzo fajnie. Atmosfera jest super, mały ruch i porządek na sklepie. Zainteresowanym jak najbardziej polecam ten sklep:)
1
Kacha 2011-01-15 21:01:26
A z pensją jak to tam wygląda??
1
gosc 2012-02-16 17:34:27
Wytrzymałam w tej firmie 2 miesiące, pracowałam w Warszawie. Co z tego że atmosfera fajna, jak jest tam totalny wyzysk!!! Pensja jest żenująca i nie szanują ludzi.
verov3 2012-07-15 00:23:53
nie zgadzam się z powyższymi opiniami. Praca bardzo fajna, atmosfera niezastąpiona! Zarobki podobne jak we wszystkich sieciówkach 9 zł brutto na umowę zlecenie + prowizje od sprzedaży. Praca z możliwością awansu. Zeby pracować w tej firmie trzeba po prostu to lubić, jeśli nie widzisz sie w tej branży i w pracy z klientem nie pakuj się w to! Jeśli to lubisz-polecam!
qazxsw 2012-08-29 18:52:11
witajcie! a pracowal ktos w krakowie? od jakiej stawki sie zaczyna jako sprzedawca (pierwsza powazna praca)? czy mozna pracowac studjujac dziennie?
verrona 2012-11-01 20:02:24
zaczynasz od 7 złotych więc masz 5 na rękę, ludzie spoko ale wymagania czasami z kosmosu, nie polecam, regionalna nienormalna wymaga niemożliwego i zawsze jej mało
gosc123698 2014-03-17 18:50:11
Nie polecam pracy w Vero Modzie. Budżety nie do zrealizowania wiec brak premii. Opcja awansu jesli tylko komuś podwinie się noga i go wywalą np. jesli kierownik nie robi budżetów potrafią go straszyć ze go wywalą z pracy. Codziennie mnóstwo głupich maili od regionalnych typu:"jesteście gotowi do walki?" a my jesteśmy na wojnie? wft! Zabraknie Ci 200zl zeby zrobic LY z poprzedniego roku to trzeba pisac wytlumaczenie nie dajmy sie zwariować!! Nie polecam! A jak już skończysz 26lat to cie wywalają na zbity pysk bo umowy o prace ci nie dadzą!
panna nikt 2014-03-28 11:53:11
obruszyłam się, 9 zł brutto za godzinę pracy...pfff byłoby pięknie, (usunięte przez administratora) totalny 7 zł brutto, brak premii ale z drugiej strony trzeba gdzieś pracować
2
gość 2014-07-01 00:20:06
vero moda daj z siebie wszystko a my damy Ci 7,5 brutto czyli jakieś 6,20 na rękę. Rób wszystko to co kierownik a my i tak będziemy niezadowoleni a nie daj boże niech konwersja będzie 4 to już w ogole nie przychodź do pracy, gdy zabrakie do pobicia dnia z zeszłego roku 40 zl to cała polska usłyszy dziewczyny hello dlaczego? Co się dzieje proszę o maila, bo przeciez dziś tylko musimy spakowac towar, zrobić przecene, obsługiwać, stac na przymierzalni i proponować dodatki przy kasie, posprzątać magazyn i wystawić wszystko co się sprzedało z rozmiarówką a jesteśmy we 2 czyli stracisz czas na tłumaczenie sie "przepraszam ze nic nie kupiłam na zniżke ale nie miałam pieniedzy dziś się postaramy dziś nie zabraknie do indexu" a później zapytają czemu tego nie zrobiłyście? ale spróbowac można :)
1
CzyToWażne 2014-11-12 20:24:19
Zgadzam się (niestety) w 100%. Stresujące maile (btw. pseudo-motywujące), tłumaczenie się, dlaczego zabrakło do indeksu, dlaczego za niska konwersja, dlaczego za niskie sztuki/paragon, marża, dlaczego taka niska, wciąż za mało... A jak już coś jest dobrze, to można liczyć jedynie na ogólnopolski mail "BRAWO DZIEWCZYNY!" i to wszystko. Nieosiągalne cele budżetowe, a co za tym idzie - brak premii. Nie czarujmy się, nikt nie chodzi do pracy do zabawy, tylko dla pieniędzy. Coraz więcej obowiązków, a pensja ta sama. Właściwie to brak możliwości awansu. Jedynie co to zniżki 60%,oczywiście od pierwszej ceny. Dobrze, że niektórzy mają to już za sobą :)
gosc1 2015-01-04 21:35:18
Kiepsko ze kazdy z was musiał tu trafić na kiepskiego kierownika sklepu , aktualnie Bestseller(dawniej vero moda) w ktorej ja pracuje jest naprawde ok. Regionalny jest super Ja pracowalam wczesniej w sieciówce gdzie regionalni i całe biuro miało nas w nosie,z wszelkimi problemami musielismy sobie radzic sami dodatkowo firma zagraniczna wiec z hiszpanami przez telefon nie było łatwo, nie yło co robic totlna nuda, to co ze było 9,50 brutto i nie było co robić ale nuda bywa bardziej męcząca niz jak rzeczywiscie ma sie co robic.A tu mozna zawse na kogos liczyć z innych sklepów czy regionalna zawsze ci pomoga. Nie ma tu wyzyzku w bestsellerze. jesli trafisz na dobrego kerownika a dana osoba pokaze ze ma checi to i podwyzka bedzie. A nie sadze zeby były gdzies inndziej kokosy z tak miłą atmoswera. Jak ktos leniwy to niech sobie idzie do zary bedzie popierniczał w uniformie czarnym jak na pogrzeb i kierownik cie zgnoi na kazdym kroku. tu zakladasz co chesz, pozniej masz fajne zniżki. Dla mnie bezpodstawnie jest tu kreowana tak kiepska opinia na temat bestseller.
Treyd 2015-01-06 14:50:56
Zakładasz co chcesz pod warunkiem, ze kupisz to w Vero Modzie. I to z najnowszej kolekcji. Nigdy nie wiadomo, kiedy cos zejdzie ze sklepu i już nie bedziesz miał jak tego ubraać do pracy. Co z tego, że 60% zniżki, skoro i tak duża część wypłaty idzie na ciuchy do pracy.
Nie wiem gdzie pracowałaś, ale moja regionalna wcale nie wprowadzała miłej atmosfery. Nic dziwnego, że co chwilę poszukują nowych pracowników, skoro za 6zł na rękę nikt nie chce się w tym babrać.
Nie polecam.
sprzedawca 2015-01-19 18:55:30
Pewnie pracowalas pod tą regionalną ze slaska. Jak ja jej nie znosilam. Ona ma problemy emocjonalne mi się wydaje. Na nią już było tyle skarg a ona ciągle pracuje. Mobbinguje personel. Krzyczy przez telefon na osoby pracujące niecały miesiąc i później wymaga żebyśmy się usmiechaly do klientów, jak nie raz kierownicy aż plakali przez nia ma magazynie. Wyzywa, przeklina. Jest hardcorem i o podwyżkę się starasza z pól roku to dostaniesz zł. Lub pół zł. Najlepiej się żegna z kierownikami, kwiaty, maile podziekowalne, płacz a dzień wcześniej nie chce podpisywać wypowiedzenia. Kierowników only i bestseller ma fajnych ale ta regionalna ryje im psychikę. Za 6 zł na h to nie polecam takiego traktowania.
wciskacz 2015-01-22 16:53:35
po tym co przeczytałam widze że nie jest ciekawie u Was - współczuje. Ja pracuje w bestsellerze w centralnej Polsce około 4 miesiecy. ale nie mam na co narzekać. Kierownik spoko, zastępca również regionalna wymaga ale jest to uzasadnione i ma w tym rację - tak na prawdę to pomaga w zarabianu nam kasy - jeżdzi jak szalona od sklepu do sklepu zeby przywieśc 5 kurtek które sprzedadzą się w 3h i jest szczęśliwa że mogla pomóc - to się nazywa człowiek z pasją i oddany pracy. Atmosfera super - wiadomo czasem bywają zgrzyty bo ktoś ma gorszy dzień, bo klient miał zły dzień i się wydarł.. decydując się na tą pracę miałam świadomośc o takich sytuacjach - kierownik o wszystkim powiedział na rozmowie. Podsumowując stawka zależy od ciebie - starasz się podniosą Ci stawkę nawet po 3 miesiącach pracy - nie starasz sie niestety stawka ta sama lub dziękują ( nie utrzymują darmozjadów). praca jest zespołowa więc jak wszyscy się starają to jest premia. Kierownik? jak trafisz na "normalnego człowieka" masz jak w raju (ja tak mam:]) Regionalny? polecam centralną Polskę najlepszy!!! Zastępca? Jak kierownik dobry to zastępca również będzie dobry:) zespół? kierownik decyduje z kim pracuje więc jak kiero dobry to zespół dobry:) Szkolenia? ostatnio dużo. i tez dużo zmian kadrowo płacowych - juz nie ma wypłat do ręki tylko na konto. Minusy? normy godzinowe których musi się trzymac kierownik. u nas w sklepie dziewczyny chcą pracować więcej ale nie mogą bo są normy:/
lol 2015-01-25 16:09:13
wszystko się zgadza - atmosfera ok zalezy gdzie. Kierownicy tak jak ktos pisal ok. Ale te stawki? Bestseller to firma która w ogole nie daje umow o prace pracuja wszyscy na zlecenie. Tylko kiero i zastepca maja etaty reszta to umowy zlecenia, a na tych umowach jest czysty wyzysk. Robisz wszystko co mozliwe na sklepie od porządku w ubikacji do oczywistej obsługi i podpisujesz ta umowe za 6 zł netto na śląsku u tej wspomnianej regionalnej, fakt ona jest straszna, z której to winy sa takie stawki bo wszyscy pracownicy kiedys widzieli ile zarabiają inni na umowe zlecenie w innych cześciach Polski. Najgorzej jej region się ma ale ona pewnie na tym zyskuje bo wykazuje małe wydatki. Ta dunska firma bardzo nadużywa umów śmieciowych w Polsce. Kierwonicy dobrze zarabiaja bo sa na jakiś prowizjach i tylko oni maja ok i cała góra reszta to bez komentarza. Ale fakt sa dobre zniżki :D
1
igab 2015-03-27 16:26:30
a wie może któraś z was jak to wygląda w poznaniu? konkretnie o city center lub maltę ;) będę wdzięczna za wszelkie info
jojo 2015-04-10 19:20:10
Jestem w szoku czytajac te wszystkie posty!! straszne. Ja aktualnie pracuje dorywczo w Vero w Szwajcarii, stawka na reke 20 frankow/godzine, warunki ok, kolacja swiateczna w super restauracji na ksozt firmy, no i znizka 50 % na ciuchy, ale to chyba wszedzie:D Trafilam na ten watek, bo myslalam czy by sobie nie dorobic tez w vero w krakowie w wakacje jak bede w Polsce, ale chyba sobie daruje;p
heja 2015-09-13 22:12:55
Niezbyt dobrze wspominam pracę w tej firmie. Na wstępie - zarobki? Śmiech na sali. 6 z kawałkiem na rękę, a robisz za czterech. Sprzątanie, obsługa klienta, raporty, inwentaryzacja, dostawy - wszystko!
Po drugie - godziny pracy. Oczywiście jak masz na 9 do pracy, to trzeba być o 8:30 żeby posprzątać, a jak kończysz o 21 to wychodzisz dużo później, bo musisz pisać "super mejle :)) do osób z góry :)) i cieszyć się z super dnia :)))" (tak, tak te mejle wyglądają - "cieszenie" się z super utargów, albo przepraszanie za niewyrobienie indeksu). Paranoja.
Po trzecie - ubieranie się do pracy. Nikt mnie na rozmowie kwalifikacyjnej ani przez pierwszy miesiąc pracy (!) nie poinformował, że po pierwszej wypłacie mam obowiązek zakupić cały outfit z nowej kolekcji i w nim chodzić w pracy. 650zł wypłaty i jeszcze z tego mam kupić spodnie, 2-3 bluzki i sweterek? W każdej normalnej firmie dostaje się outfit od pracodawcy. W takim wypadku, jak jest w Bestsellerze, to gdzieś miałam te zniżki... Nie po to pracuję, żeby wydawać tyle kasy w tym sklepie.
Jeśli nie musicie pracować w tej firmie - to nie pracujcie. Szczerze polecam.
Tanta 2015-09-20 19:26:11
Kroci nie, ale jakieś przyzwoite pieniądze byłyby mile widziane.
poli 2016-04-16 19:30:25
Nie ma najmniejszych szans, umowę o pracę ma tylko kierownik i zastępca, cała reszta jedzie latami na umowie zleceniu... Jeśli tyle tam w ogóle wytrzyma.
xoxo 2016-04-29 14:40:55
Nie polecam. Ciśnienie i presja, bo jakieś cele i wymogi z kosmosu, cały czas "motywujące" maile od "wyższych władz". Za 7 złoty nie opłaca się nawet tam jechać. Premie? dobre sobie! przez cały czas jak pracowałam nie było ani jednej (!) ale za to trzeba było cały czas dokładać do kasy, mimo, że nikt nie wiedział dlaczego. Na sklepie bród i syf, bo trzeba biegać za klientem i błagać by coś kupił. Jednyny plus to znizka pracownicza.
100 2016-05-09 20:42:45
hej hej no to w sumie szkoda ze jednak nie oferuja umowy o prace zawsze to stabilne zatrudnienie jest
Zostaw swoją opinię o Bestseller Retail sklep Vero Moda - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bestseller Retail sklep Vero Moda