Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Terwer Logistic

Pracowałeś w firmie Terwer Logistic i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
orko - 2015-01-27 20:58:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oho, czyżby Terwer Logistic nie stac było na wykupienie tutaj ogłoszenia, że przekleili je tutaj na forum? W takim razie jak tutaj z mozliwościami zarobkowymi, także oszczedzają? Co to w ogóle za spedytor, bo mam doświadczenie, ale jako spedytor morski, drobnicówke tez robiłem. Chciałbym uniknąć drogówki, czy lotnictwa.
zdjecie uzytkownika
GG - 2015-02-11 23:54:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Spedytora poszukują czy kierowcy? Jak spedytora to nizła fucha jeżeli co drugi weekend w domu... :) Chyba ktoś tu ogłoszenia pomiksował
zdjecie uzytkownika
martin - 2015-02-17 18:35:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
POSZUKUJĄ OSÓB NA STANOWISKO SPEDYTOR MIĘDZYNARODOWY, gdzie oferują m.in: Dodatkowe ubezpieczenie grupowe, umowa o pracę !! Poza tym ich pracownicy posiadają odpowiednie kompetencje i doświadczenie w branży transportowej, firma posiada też nowoczesny, utrzymany w doskonałym stanie park samochodowy.
zdjecie uzytkownika
zen - 2015-03-03 14:26:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widać że tu zdania są podzielone. Rozmawiałem z kierowcą z busa i chwalił sobie. Zjazdy do domu na dwa weeksy w miesiącu lub cześciej. Samochody świeże, przynajmniej ten którym jechał. Teraz mają dokupić jakieśnowe więc szukają kierowców ale wysyłaem już CV ze 3 razy i nie ma odzewu.
zdjecie uzytkownika
bili - 2015-03-04 02:25:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
terwer w dalszym ciągu poszukuje spedytorów międzynarodowych. Także jeśli ktoś jest chętny to polecam. Jednak mają kilka dość istotnych warunków które pewnie nie każdemu będzie łatwo spełnić. Zwłaszcza jeśli chodzi o punkt, który mówi , że trzeba być zamieszkałym do 30 km od świdnicy... to ogranicza wyraźnie pole manewru
zdjecie uzytkownika
kiero - 2015-03-10 10:37:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Co j moge powiedziec pracuje tam poltora roku. Kasa na czas to prawda, rewelacyjna nie jest z wielu powodow ale to temat rzeka. Szef obstawil sie ludzikami i jak do niego z czyms dzwonisz to Cie odsyla do osoby ktora jest za to odpowiedzialna... smiech. Na poczatku kiedy byl jeszcze przemek to jakos to sie trzymalo kupy. Pracowal jako spedytor yspozytor mechanik i kierowca... potem zaczely sie problemy i kierowcy zaczeli uciekac... najlepiej jakbys pauzy nie robil albo wyjal karte i opisal.... a placic nie ma komu... to jest firma dla ludzi albo na emeryturze np policyjnej albo dla swierzaka po kursie ktoremu 3700zl na reke na poczatek wystarczy. Pod koniec roku kierowcy zaczeli uciekac i mysle ze jeszcze z pol roku a firma przeniesie sie na druga strone ulicy....
zdjecie uzytkownika
kiero - 2015-03-10 14:41:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No.. to trzeba potwierdzić! Z Przemkiem to był luksus! Pojechał załadować, rozładować, przeładować, czasami w krótką trasę jak mi się nie chciało - robota się kręciła! Coraz ciężej w tej branży...
zdjecie uzytkownika
ja_tam_jestem_zadowolony - 2015-03-10 22:19:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
koleżko z Jaźwiny koło Łagiewnik podpisujący się tu różnymi nickami m.in kiero, bili, orko, szuman itp
Chciałbym zdementować twoje powyższe wypociny ponieważ mijasz się w nich z prawdą.
Sprawa nr jeden - to fakt że już nie pracujesz w terwerze od grudnia.
Sprawa nr dwa - to fakt że kierowcy nie uciekają tylko was szef wywalił za odmawianie wykonywania zleceń - ciebie i tego małolata z Pastuchowa, a ciebie dodatkowo za duże spalanie.
Sprawa nr trzy - nie dziw się że nie wyrabiając normy zleceń nie dostawałeś większej kasy . Jakie zaangażowanie taka kasa.
Sprawa nr cztery - jak Przemek odszedł to rzeczywiście zaczęły się problemy bo nie było komu jechać ci na załadunek lub rozładunek tak jak ktoś już tu wyżej napisał... Dodatkowo Przemo nie raz ci dupę uratował bo już dawno byś wyleciał.
Sprawa nr pięć - wyciągnęli cie z betoniarni gdzie zarabiałeś 1400, wzięli takiego zasmarkanego w powyciąganym swetrze i dziurawych butach nieznającego się na robocie w ogóle, dali ci czystą firmową bluzę, wsadzili cie w podwójną obsadę bo nigdy za granicą nie byłeś, wysyłali przez pół roku tydzień w tydzień na stałą poukładaną robotę w podwójnej obsadzie byś sie autostrad w niemczech nauczył. Jak już zacząłeś kumać to ci nowy zestaw na stan dali i zaczęli na inne trasy wysyłać. Ale jak już inne trasy to problem i wydzwanianie po kolegach kierowcach jak dojechać bo przecież nigdy nie jeździłeś po innych autostradach niż tych które klepałeś przez pół roku.
Sprawa nr pięć - jest to firma dla ludzi którzy chcą pracować na jasnych zasadach, zjeżdżać 2 - 3 razy a nawet częściej w miesiącu do domu - zależy jak się poukłada. Da się pracować i to nie tylko przez półtora roku, można dłużej jak sie tylko chce.
Jak widać po powyższych wpisach dosyć często tu zaglądasz i wylewasz swoje niezadowolenie i chyba tęsknotę bo jednak nie miałeś tak źle. Czyżbyś roboty nie mógł znaleźć ze swoim półtorarocznym doświadczeniem które nabyłeś w terwerze?
Skoncentruj się i przeczytaj to jeszcze raz, ale tak ze zrozumieniem przeczytaj... Jak już zrozumiesz ten tekst to zastanów się następnym razem co mówisz/piszesz zanim kogoś oplujesz.
p.s. W szkole uczyli że świeżak pisze się przez "ż" a nie "rz".
zdjecie uzytkownika
lukasz - 2015-03-12 16:34:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja tam pracowałem tez jakieś 1.5 roku jeździłem na tzw krajówce.... co to można powiedzieć o tej firmie kasa na czas i miłe panie w biurze... spedycja nie ogarnięta poza pauliną chyba... a co do tego cwaniaka ktòry zbeształ mańka i kamila to powiem tak. Miałby jaja to by napisał kim jest i co w tej firmie dostał żeby tak napisać... wypisywać głupoty każdy potrafi ale mieć jaja to już nie liczni w tej firmie je mają jak widać....
zdjecie uzytkownika
kiero - 2015-03-17 21:56:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ty tam jestes zadowolony to siedz dalej za biurkiem i patrz w jeden punkt z pozostalymi wspoldzielacymi ten monitor. Zajmij sie szukaniem frachtow a nie zasmierdzaniem krzesla niepodtartym tylkiem..... dno.... studzienki hahahhahahah ciekawe ile kierowcow jeszcze sie zwolni nim szef wkoncu wpadnie na to kto do tego doprowadza i przez kogo tak naprawde sa straty. Chociaz na sprzecie oszczedzacie bo jeden monitor na 3 osoby to wyczyn.... zanim komus cos dopierdolisz zastanow sie co piszesz
zdjecie uzytkownika
kiero - 2015-03-17 22:01:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Po za tym kazdy chyba dobrze wie kto jest szefem w tej firmie z kad sa samochody a kto jest figurantem w tej firmie.... a ty czego sie dorobiles???? Stac Cie bylo wyrzucic 9tys na paiery i dac sie okradac i ponizac?? Troche honoru i godnosci.... was trzyma tylko to na powierzchni ze wszyscy kierowcy ktorzy zostali maja kredyty i boja sie o przyszlosc rodziny. Ja moge siedziec w domu kilka miesiecy bo mnie na to stac a Ciebie????
zdjecie uzytkownika
ON - 2015-03-17 22:08:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
HAHAHAHAH dają pracę blisko 50 osobom ( chyba liczą wszystkich którzy się przewinęli przez ostatnie miesiące ) Jest tak dobrze, że przyczepa od tandemu stoi pod płote i rdzewieje bo nie ma kierowcy z kategorią :D
zdjecie uzytkownika
kiero - 2015-03-17 22:09:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie no jakkkk przeciez sluchy chodzily ze magazyn stawiaj;) no to postawili hahahahahah
zdjecie uzytkownika
on - 2015-03-18 19:44:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sprawa numer 1 jestes glupi sprawa nr 2 jestes tepy i sprawa nr 3 zal mi Cie
zdjecie uzytkownika
erdol robi na odpierdol - 2015-03-18 19:47:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A co to jednego kierowce okradli w zyciu?? Ma sie narazac chlopak za pare zlotych jaki tepak hehehehe jeszcze bym im lusterka dolozyl... od tego jest policja zeby gonic zlodzieja a nie szofer parowo... a no tak mial sie puscic za turasem bo scania chyba nie ma dodatkowego ubezpieczenia hahaha monitory dokupuja ehhhhhh
zdjecie uzytkownika
kiero - 2015-03-18 20:15:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Haha bedziel lal w lozko to tez ktos Cie podpierdoli. Skoro tak dupsko lizesz to pewnie czatujesz na olana scanie.
zdjecie uzytkownika
M.O. - 2015-03-18 21:25:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ty zadowolony popierdółka jesteś a nie kierowca. Chciałbym zobaczyć zobaczyć jak ty męski i odważny ratujesz lampy hahahah brodę masz brązową od lizania dupy. Żenujący przykład żenady. Pozdrawiam Panie Kioskarzu ;)
zdjecie uzytkownika
ten_Przemek - 2015-03-18 21:49:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bardzo miło poczytać pozytywne opinie na mój temat :)
Widzę, że forum bardziej skupia się na wzajemnym obrzucaniu się błotem niż wyrażeniu opinii.
Obiektywnym okiem, po kilku latach przepracowanych na różnych stanowiskach ( tak jak wyżej ktoś to opisał :)) można stwierdzić firma jak firma... Średnie przedsiębiorstwo aspirujące do miana korporacji i nie potrzebnie...
Jeżeli chodzi o informacje zawarte w ogłoszeniu to: nie ma tam ani atrakcyjnych form zatrudnienia, ani atrakcyjnego wynagrodzenia ( jeżdże teraz w krajówce i zarabiam porównywalnie lub więcej i codziennie jestem w domu ), aczkolwiek w kalendarzu 10 każdego miesiąca zaznaczony jest na czerono i kasa ZAWSZE na czas!!!
Ekipa Terwera jest młodym prężnie rozwijającym się zespołem - kierowcy narzekają na spedycję a spedycja na kierowców ( jak wszędzie ) miałem okazję poznać obie strony medalu i wydaje mi się, że wielkich powodów do narzekania nie ma ;)
Dodatkowe ubezpieczenie jest, ale trzeba samemu opłacać polise.
Jeżeli chodzi o szefa jak każdy ma swoje za pazurami ale ogólnie idzie się dogadać.
Ogólnie firma na średnim poziomie - szoferzy po wykładach Uniwersytetu Parkingowego będą zawiedzeni bo nie będzie sióśtki z przodu; chcący pracować będą pracować, kierowcy z dużym doświadczeniem tzw starej daty mogą mieć problem z dużą ilością przeróżnych procedur.
Pozdrawiam całą ekipę, oraz byłych pracowników i czekam na hejty :D
zdjecie uzytkownika
kiero - 2015-03-19 08:20:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak jak przemus mowi obrzucanie blotem to norma jak widac na tym forum.... napisalem co mysle o tej firmie i zaczely sie glupie komentarze.... ktos zatrzymal sie na poziomie rozwojowym muchy chyba i sra wszedzie gdzie zajrzy. Z tad podejrzenia ze to nie zaden kierowca tylko karolek albo jego prawa lewa reka.... macie kiosk ruchu to patrzcie zeby nikt wiecej takich komentarzy o was nie pisal czyli czytajac ze zrozumieniem zmiencie podejscie. Boicie sie krytyki... nie kazdemu musialo sie podobac w waszej korporacji kazdy ma prawo do swojej opini i te komentarze ktore usuneliscie swiadcza dokladnie o sytuacji w firmie. Brud sie zamiata pod dywan albo kasuje i udaje ze go nie ma... tyle w tym temacie
zdjecie uzytkownika
ten_Przemek - 2015-03-19 08:47:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Niestety taka jest prawda. Opinie tworzą sie na placu przy Towarowej a nie tutaj. A pisanie o wyciągniętym swetrze, dziurawych butach itp świadczy tylko o poziomie autora.
zdjecie uzytkownika
nie_pokrzywdzony - 2015-03-19 10:12:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dokładnie Przemo. nie ma firmy zeby nie bylo jakiś brudów. a nie uważam żeby był sens je tu wyciągać. jak jest gdzieś tylko kolorowo to poprosze o namiary!!!
zdjecie uzytkownika
zainteresowany - 2015-03-20 07:59:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ten_Przemek - 2015-03-18 21:49:45]:
Fajnie ze chociaz jeden normalny wpis sie pojawił. Jak mozesz to napisz jak zarobki na busach, jak nie są zle i na czas to wysle cv
zdjecie uzytkownika
ten_Przemek - 2015-03-22 21:31:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zainteresowany - 2015-03-20 07:59:19]:
Zainteresowany wiem z pewnego źródła że potrzebują teraz kierowców na busy.
Najlepiej zadzwoń albo podjedź to wszystkiego się dowiesz. Najpierw dają umowe na próbę - pojeździsz trochę zobaczysz czy Ci pasuje czy nie i sam zdecydujesz.
zdjecie uzytkownika
maniek - 2015-04-09 14:15:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na busie dostaniesz 0,25gr za km ładowny, puste nie platne i 50 zł za postój. Wyplata zalezy od ilosci km minus kasa ktora zabieraja za zus. plus minus wychodzi ok 2800
zdjecie uzytkownika
blondiii - 2015-04-16 13:54:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jak wyglada praca spedytorow warto czy nie? No i wiecie moze jakie warunki?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Terwer Logistic
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Terwer Logistic?
Zadaj pytanie