brak logo

Specol

Chorzów

Opinie o Specol

anonim 2009-05-12 21:48
te skubańce nic nie płacą a roboty wymagają jak Robinson od Kintakunte
anonim 2009-05-12 21:51
Gdzie kucharki Trzy tam nie zarobisz ty !!!!
anonim 2009-05-12 21:56
No jak tak można!!! Nie płacą??? Płacą ale ile i za ile???roboty. Człowiek aby do czegoś dojść to musiałby być dupowłazkiem :) Niektórym się to podoba. A Ci co się znali na wszyskim woleli obuścić te bag.. (tzn.gniazdko) i poszukać lepszego GÓRU (bo wszędzie lepiej)
anonim 2009-05-12 21:57
K.K.N Krajowa Rada Niewolnicza przyjedz do nas Lexusem a wyjdziesz w łachmanach
anonim 2009-05-12 22:00
powinno być przyjedziesz Lexusem a wyjedziesz kanguchem
anonim 2009-05-12 22:03
Nota bene ludziska były fajne
anonim 2009-05-12 22:05
jesteś masochistą ? zatrudnij się tam


2
anonim 2009-05-12 22:10
Lubisz pracowac w czynie społecznym ? ta praca jest dla Ciebie
anonim 2009-05-12 22:15
Nic co ludzkie, nie jest im znane...
były pracownik 2009-10-12 14:03
Macie rację, a jak ktoś się upomni o podwyżkę (z najniższej krajowej) albo nie daj boże o nadgodziny, to może się pożegnać z pracą.
"produkcja" (a w rzeczywistości manufaktura czyli mieszanie patykiem) jest rzeczywiście w epoce kamienia łupanego. Specjalnie napisane z małej litery.
Ci co byli dobrzy w tym co robili to odeszli z firmy, a "reszta" pozostała i męczą się lub pierdzielą robotę albo takie (usunięte przez moderatora)
Właściciele firmy zapomnieli, że pracownik to też człowiek.
Kiedyś też żyli z pensyjki, a teraz niestety wielkie państwo i sądzą, że wszyscy to złodzieje i każdy ma lepkie ręce. A sami zapomnieli jak to było na początku? I kto najwięcej się wzbogacił!
anonim 2011-11-22 15:44
Przypadkiem kiedyś znalazłem się na \\\"hali produkcyjnej\\\" - szczęka mi opadła. (usunięte przez administratora) Ręcznie leją w opakowania, ręcznie oklejają - no jak za czasów \\\"króla świeczka\\\".
prezesik:-D 2012-03-05 18:07
anonim - 2011-11-22 15:44:31

Przypadkiem kiedyś znalazłem się na \\\"hali produkcyjnej\\\" - szczęka mi opadła. Manufaktura Chińczyków, syf, kiła i mogiła. Ręcznie leją w opakowania, ręcznie oklejają - no jak za czasów \\\"króla świeczka\\\".
Bo taki mają styl
llilli 2013-05-24 20:55
Niestety , hasło"jaka praca taka płaca" - jest nieprawdziwe. Tam płacą gorzej. A co do roboty - dziwne , że to jeszcze się kręci!!!!!!!!!!!!!
Szef co chwilę się zmienia - jak nie jest od kopert $$$ to wynajęty na chwilkę.
Tusty 2014-12-16 10:01
Nie rozumiem dlaczego tak miałoby być. Chociaż nie ukrywam, że opinie pracowników przydałyby się w podjęciu właściwej decyzji czy w ogóle warto myśleć o Specolu jako o kolejnym pracodawcy. Na co u nich można liczyć? Dobre pieniądze, mądre zarządzanie, ciekawe projekty, szkolenia pracownicze - bo na takich rzeczach mi zależy?
1
marianek 2015-01-31 02:38
tutaj też widzę temat umarł i nastała grobowa cisza. może coś się zmieni i ruszy? bo szukałem coś o specolu szczerze mówiąc na własną ręke, trochę w internecie ogólnie, trochę na różnych forach a trochę przez znajomych, ale szczerze mówiąc nigdzie nie dowiedziałem się konkretów, a mnie po prostu interesują takie najprostrze info jak to jakie wynagrodzenie, czy w terminie płatne, czy weekendy wolne? ktoś coś?
Rik 2015-01-31 04:11
Co chcesz wiedzieć ? Że tam to Ciężka praca niska Płaca? Bo tak jest. Kiedyś w tym syfie pracowałem. Był tam taki jeden co nawet miał marzenie by coś zrobić, z automatyzować - jakoś unowocześnić, ale się go pozbyli. i od 1800 roku nic się nie zmieniło :))) Pochwal się lepiej na jakie stanowisko chcesz iść, bo jak jednak na kierownicze to jako tako a dyrektorskie to High Life.
uczciwy mechanik 2016-01-28 15:27
jakiej jakości są te ich nowe oleje do osobówek, bo chwalą się, że blendują na bazach Chevron/Texaco???
realista 2016-02-04 16:37
pewnie tak bogato płacą, że wszyscy magazynierzy uciekli
sąsiad 2016-02-05 14:31
sprawność fizyczna jest po to że wózków widłowych pewnie nie mają wiec trza mieć parę w łapach hehe
hanys przodowy 2016-02-11 18:59
na magazynie to trza mieć krzepa i wielka pyta, żeby dać sobie radę!
technolog 2016-03-14 19:32
są dwie wersje ten sytuacji, albo firma bardzo mocno tnie wszelkie koszty (produkcji, osobowe, marketingu, certyfikacji olejów, reklamy) i dlatego może wyprodukować dobry produkt za niską cenę albo tylko ma dobry PR w temacie swoich produktów i ich super jakości, którą pokazuje w kartach technicznych bardzo wysokimi parametrami olejów, na dwoje babka wróżyła
technolog 2016-03-14 20:02
realny koszt produkcji litra oleju silnikowego wysokiej jakości to przedział między 5 (dobrej jakości HC) a 10 (PAO, estry) złotych netto, mówimy tutaj tylko o koszcie potrzebnego surowca czyli bazy i dodatków, koszty produkcji i inne koszty firmy pomijamy, dlatego trzeba się zastanowić czy jest realne wyprodukowanie oleju na bazie PAO/estry w tak niskiej cenie jaką oferuje na rynku firma Specol..., z tym, że większość klasycznych olejów to mieszaniny różnych baz, więc koszt bazy jest trudny do oszacowania, bo nie znamy do końca propocji zastosowanych baz, więc realnie koszt produkcji oleju PAO/estry/HC (taki skład baz mają oleje Specol Gold czyli te nazywane przez nich syntetycznymi) to około 7-8 złotych netto za litr
2
ciekawski 2016-03-31 14:20
a która połowa Polski?
DEVIL 2016-04-23 12:52
2300netto? chyba za 2 miesiące.
1
realista 2016-04-26 13:58
i to pewnie jeszcze na dwa etaty haha
1
Devil 2016-07-07 23:15
a kto powiedział, że tam pracują jeszcze?
nakurwuator 2016-07-20 21:58
Haha panowie pierdole ich pracowałem na konfekcji zapieraliśmy ostro dziwiliśmy norne wypuszczali ok 4 palet dziennie stara ekipa ny zlewając wywalalismy od 6 do 8 max na dzień zdazalo sie ze szli na dniówkę ok 16-20 palet o kasę prosiliśmy się okolo 3 miesiące. Zjeby za nic dostawaliśmy nie gadam chopcy z produkcji i magazynu spoko są pozdrawiam was ale nie polecam roboty na konfekcji wystarczy ze bd chory pare razy i dostaniesz wypowiedzenie.... Nawet kierownik nic nie powiedzial dniówka zleciala podszedł do mnie o godzinie 13-30 i wezwał mnie do kadr ja tam wchodzę a tu wypowiedzenie bez podania jakiegokolwiek powodu ...
gość 2016-07-20 22:31
Dobrze, że przedstawiciel handlowy ma też dwuskłądnikowe wynagrodzenie. W końcu premie również się pojawiają.
snapchat 2017-01-20 13:52
Firma wymaga a płacić nie chce. Chcieli zatrudnić osobę na kierownika, ale podczas rozmowy kwalifikacyjnej okazało się, że zakres obowiązków jest raczej na stanowisko dyrektorskie. Kompletny brak szacunku do kandydatów, którzy poświęcają czas nie tylko dla siebie ale tez dla nich na rozmowę. Jeśli firma pokazuje się z takiej strony już na dzień dobry to nie ma co liczyć, ze współpraca będzie dobra.
Zostaw swoją opinię o Specol - Chorzów
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Specol