brak logo

Specol

Chorzów

Opinie o Specol

anonim 2009-05-12 21:48:44
te skubańce nic nie płacą a roboty wymagają jak Robinson od Kintakunte
anonim 2009-05-12 21:51:02
Gdzie kucharki Trzy tam nie zarobisz ty !!!!
anonim 2009-05-12 21:56:01
No jak tak można!!! Nie płacą??? Płacą ale ile i za ile???roboty. Człowiek aby do czegoś dojść to musiałby być dupowłazkiem :) Niektórym się to podoba. A Ci co się znali na wszyskim woleli obuścić te bag.. (tzn.gniazdko) i poszukać lepszego GÓRU (bo wszędzie lepiej)
anonim 2009-05-12 21:57:20
K.K.N Krajowa Rada Niewolnicza przyjedz do nas Lexusem a wyjdziesz w łachmanach
anonim 2009-05-12 22:00:42
powinno być przyjedziesz Lexusem a wyjedziesz kanguchem
anonim 2009-05-12 22:03:20
Nota bene ludziska były fajne
anonim 2009-05-12 22:05:52
jesteś masochistą ? zatrudnij się tam


2
anonim 2009-05-12 22:10:03
Lubisz pracowac w czynie społecznym ? ta praca jest dla Ciebie
anonim 2009-05-12 22:15:32
Nic co ludzkie, nie jest im znane...
były pracownik 2009-10-12 14:03:35
Macie rację, a jak ktoś się upomni o podwyżkę (z najniższej krajowej) albo nie daj boże o nadgodziny, to może się pożegnać z pracą.
"produkcja" (a w rzeczywistości manufaktura czyli mieszanie patykiem) jest rzeczywiście w epoce kamienia łupanego. Specjalnie napisane z małej litery.
Ci co byli dobrzy w tym co robili to odeszli z firmy, a "reszta" pozostała i męczą się lub pierdzielą robotę albo takie (usunięte przez moderatora)
Właściciele firmy zapomnieli, że pracownik to też człowiek.
Kiedyś też żyli z pensyjki, a teraz niestety wielkie państwo i sądzą, że wszyscy to złodzieje i każdy ma lepkie ręce. A sami zapomnieli jak to było na początku? I kto najwięcej się wzbogacił!
anonim 2011-11-22 15:44:31
Przypadkiem kiedyś znalazłem się na \"hali produkcyjnej\" - szczęka mi opadła. (usunięte przez administratora) Ręcznie leją w opakowania, ręcznie oklejają - no jak za czasów \"króla świeczka\".
prezesik:-D 2012-03-05 18:07:44
anonim - 2011-11-22 15:44:31

Przypadkiem kiedyś znalazłem się na \"hali produkcyjnej\" - szczęka mi opadła. Manufaktura Chińczyków, syf, kiła i mogiła. Ręcznie leją w opakowania, ręcznie oklejają - no jak za czasów \"króla świeczka\".
Bo taki mają styl
llilli 2013-05-24 20:55:43
Niestety , hasło"jaka praca taka płaca" - jest nieprawdziwe. Tam płacą gorzej. A co do roboty - dziwne , że to jeszcze się kręci!!!!!!!!!!!!!
Szef co chwilę się zmienia - jak nie jest od kopert $$$ to wynajęty na chwilkę.
Tusty 2014-12-16 10:01:00
Nie rozumiem dlaczego tak miałoby być. Chociaż nie ukrywam, że opinie pracowników przydałyby się w podjęciu właściwej decyzji czy w ogóle warto myśleć o Specolu jako o kolejnym pracodawcy. Na co u nich można liczyć? Dobre pieniądze, mądre zarządzanie, ciekawe projekty, szkolenia pracownicze - bo na takich rzeczach mi zależy?
1
marianek 2015-01-31 02:38:31
tutaj też widzę temat umarł i nastała grobowa cisza. może coś się zmieni i ruszy? bo szukałem coś o specolu szczerze mówiąc na własną ręke, trochę w internecie ogólnie, trochę na różnych forach a trochę przez znajomych, ale szczerze mówiąc nigdzie nie dowiedziałem się konkretów, a mnie po prostu interesują takie najprostrze info jak to jakie wynagrodzenie, czy w terminie płatne, czy weekendy wolne? ktoś coś?
Rik 2015-01-31 04:11:26
Co chcesz wiedzieć ? Że tam to Ciężka praca niska Płaca? Bo tak jest. Kiedyś w tym syfie pracowałem. Był tam taki jeden co nawet miał marzenie by coś zrobić, z automatyzować - jakoś unowocześnić, ale się go pozbyli. i od 1800 roku nic się nie zmieniło :))) Pochwal się lepiej na jakie stanowisko chcesz iść, bo jak jednak na kierownicze to jako tako a dyrektorskie to High Life.
uczciwy mechanik 2016-01-28 15:27:59
jakiej jakości są te ich nowe oleje do osobówek, bo chwalą się, że blendują na bazach Chevron/Texaco???
realista 2016-02-04 16:37:02
pewnie tak bogato płacą, że wszyscy magazynierzy uciekli
sąsiad 2016-02-05 14:31:50
sprawność fizyczna jest po to że wózków widłowych pewnie nie mają wiec trza mieć parę w łapach hehe
hanys przodowy 2016-02-11 18:59:25
na magazynie to trza mieć krzepa i wielka pyta, żeby dać sobie radę!
technolog 2016-03-14 19:32:52
są dwie wersje ten sytuacji, albo firma bardzo mocno tnie wszelkie koszty (produkcji, osobowe, marketingu, certyfikacji olejów, reklamy) i dlatego może wyprodukować dobry produkt za niską cenę albo tylko ma dobry PR w temacie swoich produktów i ich super jakości, którą pokazuje w kartach technicznych bardzo wysokimi parametrami olejów, na dwoje babka wróżyła
technolog 2016-03-14 20:02:00
realny koszt produkcji litra oleju silnikowego wysokiej jakości to przedział między 5 (dobrej jakości HC) a 10 (PAO, estry) złotych netto, mówimy tutaj tylko o koszcie potrzebnego surowca czyli bazy i dodatków, koszty produkcji i inne koszty firmy pomijamy, dlatego trzeba się zastanowić czy jest realne wyprodukowanie oleju na bazie PAO/estry w tak niskiej cenie jaką oferuje na rynku firma Specol..., z tym, że większość klasycznych olejów to mieszaniny różnych baz, więc koszt bazy jest trudny do oszacowania, bo nie znamy do końca propocji zastosowanych baz, więc realnie koszt produkcji oleju PAO/estry/HC (taki skład baz mają oleje Specol Gold czyli te nazywane przez nich syntetycznymi) to około 7-8 złotych netto za litr
ciekawski 2016-03-31 14:20:15
a która połowa Polski?
DEVIL 2016-04-23 12:52:48
2300netto? chyba za 2 miesiące.
1
realista 2016-04-26 13:58:43
i to pewnie jeszcze na dwa etaty haha
1
Devil 2016-07-07 23:15:34
a kto powiedział, że tam pracują jeszcze?
nakurwuator 2016-07-20 21:58:24
Haha panowie pierdole ich pracowałem na konfekcji zapieraliśmy ostro dziwiliśmy norne wypuszczali ok 4 palet dziennie stara ekipa ny zlewając wywalalismy od 6 do 8 max na dzień zdazalo sie ze szli na dniówkę ok 16-20 palet o kasę prosiliśmy się okolo 3 miesiące. Zjeby za nic dostawaliśmy nie gadam chopcy z produkcji i magazynu spoko są pozdrawiam was ale nie polecam roboty na konfekcji wystarczy ze bd chory pare razy i dostaniesz wypowiedzenie.... Nawet kierownik nic nie powiedzial dniówka zleciala podszedł do mnie o godzinie 13-30 i wezwał mnie do kadr ja tam wchodzę a tu wypowiedzenie bez podania jakiegokolwiek powodu ...
gość 2016-07-20 22:31:52
Dobrze, że przedstawiciel handlowy ma też dwuskłądnikowe wynagrodzenie. W końcu premie również się pojawiają.
Zostaw swoją opinię o Specol - Chorzów
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Specol