brak logo

SPÓŁDZIELNIA SPOŻYWCÓW MOKPOL

Warszawa

Opinie o SPÓŁDZIELNIA SPOŻYWCÓW MOKPOL

BYŁ PRACOWNIK 2013-08-20 14:31:59
Wynagrodzenia był OK (jak to w sklepie...) 1800, a nawet ponad 2000, ale podobno teraz oddają dni zamiast płacić i są mniejsze wypłaty o 200-300 zł. Ci co narzekają na MOKPOL to niech spróbują pracy w innych sieciach albo u prywaciarza to zobaczą co to jest mobbing, albo wyzysk!
Z pespektywy czasu uważam, że MOKPOL jest dobrym pracodawcą!
1111 2013-08-20 21:39:48
tak proszę popracowac z [usunięte przez moderatora] w piastowie co ona wyrabia jak się odnosi do personelu jak traktuje tylko swoich wybranych donodicieli a wyzywa się na dobrych pracownikach i nie ma na taką rady bowynagradza premią donosicieli i kabli ci co zamiast pracowac to na innych donoszą paskudna baba ilu dobrych ludzi przez nią mósiało odejsc z pracy ,a dyrekcja nic nie reaguje z cos nie tak kiedy baba pozbywa sięludziz
nikol 2013-08-20 21:48:02
mam same negatywne opinie na temat mokpolu chamskie zachowanie kierownictwa do personelu i wykorzystywnie liczą się tylko donosiciele i obiboki nie mówiąc o innych rzeczach dużo firma nawet nie wie co robią kierownicy na poszczególnych sklepach koszmar
BYŁ PRACOWNIK 2013-08-21 09:26:48
Ja mam inne doświadczenie z moim kierownictwem. To fakt, że mieli swoich ludzi i oni dostawali czasem więcej premii, ale wiem, że kilka dziewczyn poszło do kadrowego i przeszły na inne sklepy i jest im dobrze. wiem że jak się chce pracować w innym sklepie to można przejść, a kierowniczki nie mają nic do gadania w kwestii zwolnienia osoby.
Bo była taka sytuacja, że jedna kierowniczka chciała zwolnić dziewczynę, bo ona poszła do kadrowego o przeniesienie i co... została w pracy i teraz pracuje przy polskim radiu i jest zadowolona.

takie głupie gadanie o zwolnieniach tych co im się nie chce pracować!
sprzedawczyni 2013-08-22 18:24:06
pracownica - 2011-04-17 19:27:00

ja tam nie narzekam na zarobki , wyciągam nawet 1900 przy dwóch wekendach a w lepszy miesiąc nawet 2100 .

Fakt ze kontrole za kontrolą , uśmiechy powitania itp , męczy mnie ale juz sie przyzwyczaiłam .

Pensja a bardziej premia zależy od kierowniczki , weź sie za robotę to i zarobisz

POZDRAWIAM
Pracując w handlu zawsze należy być uprzejmym. Klientowi powiedzieć dzień dobry kultura tego wymaga. Do tego fartuszek zapięty i schludny. A co do zarobków nikt Wam w handlu kokosów nie zapłaci.
prawda 2013-08-29 23:43:24
do tej pory mokpol w uzgodnieniu z zarzadem nie palci tak jak powinien...bo za godziny nadliczbowe w niedziele w sklepach w ktorych parcuje sie wiecej jak 8 h placi 50%...powinno byc 100%... czekamy az pip dojdzie do archiwim wyplat od 2011 roku...tam po podwyzce podstawy ----nadgodziny za soboty i,,prace w soboty do 8 h.... zamaist 100 zacxzeli placic 50%...znowu nas oszukali za 3 lata wstecz,Obecnie za niedziele...za nadgodziny ,,powinno byc 100%...oczywiscie za prace do 8 h .. za niedziele dzien wolny ...nawet jak sie pracuje 2h w niedziele,,,tak tak dzien wolny....powiem tak:mopkolowcy...nie dajcie sie skubac firmie w ktorej zwiazki zawodowe dbaja wylacznie o swoje koryto a nie o racje pracownikow;-]
querelle 2013-08-31 00:09:16
Jeśli chodzi o premie to cały czas jest premia uznaniowa no i jeśli sklep wykona planowane obroty i dynamike to także jest premia. Niestety na ta za plan i dynamike lepiej nie liczyć.
BYŁY PRACOWNIK 2013-09-02 11:07:41
prawda - 2013-08-29 23:43:24

do tej pory mokpol w uzgodnieniu z zarzadem nie palci tak jak powinien...bo za godziny nadliczbowe w niedziele w sklepach w ktorych parcuje sie wiecej jak 8 h placi 50%...powinno byc 100%... czekamy az pip dojdzie do archiwim wyplat od 2011 roku...tam po podwyzce podstawy ----nadgodziny za soboty i,,prace w soboty do 8 h.... zamaist 100 zacxzeli placic 50%...znowu nas oszukali za 3 lata wstecz,Obecnie za niedziele...za nadgodziny ,,powinno byc 100%...oczywiscie za prace do 8 h .. za niedziele dzien wolny ...nawet jak sie pracuje 2h w niedziele,,,tak tak dzien wolny....powiem tak:mopkolowcy...nie dajcie sie skubac firmie w ktorej zwiazki zawodowe dbaja wylacznie o swoje koryto a nie o racje pracownikow;-]
"prawda" ja nie jestem fachwcem w prawie pracy, ale wystarczy umieć czytać i mieć dostęp do internetu. To co piszesz TO KOSZMARNA GŁUPOTA PISANA PRZEZ GŁĄBA KTÓRY NIE UMIE CZYTAĆ!
Na portalu kadrowym napisali, że jeśli niedziala była zaplanowana to jest to normalny dzień pracyza który oddają ci dzień wolny bez żadnych nadgodzin, w dniu wolnym nie wolno pracować, a jeśli już to pierwsze 8 godz. 100% pozostałe 50%, sobota jest normalnym dniem pracy.
Powiem tak Mokpolowcy słuchajcie mądrych, a nie debili którzy mają problem z czytaniem tak jak to co nazłąło się "prawda" - idź do szkoły tam Cię nauczą czytać.

Co do wynagrodzeń to z dodatkami 1500 - 1800
2222 2013-09-02 22:17:28
OJ CO WY TU WYPISUJECIE ZA BZDURY PRZECIEZ W TAKICH FIRMACH JAK MOKPOL TO PRACUJĄ SAMI NIEDOUCZENI CIEMNI BO TYLKO TAKICH MOKPOL ZATRUDNIA ONI POTRZEBUJĄ TANIEJ CIEMNEJ IOGŁUPIONEJ SIŁY ROBOCZEJ JAK KTOS MA POJĘCIE I ZNA SIĘ NA DOBREJ ROBOCIE I KULTURZE TO W MOKPOLU NIE POPRACUJE ICH DOMENĄ JEST JAK SKUTECZNIE WCISNĄC KLIENTOWI BUBEL A NIE KULTURA TO JEST CAŁY MOKPOL,,,,,,,,,,,
on 2013-09-07 20:24:56
nie wyzywaj nikogo od debili!!!bo to swiadczy o tobie!!!jest jak jest naslemy odpowiednie kontrole...widocznie nie wszyscy znaja sie na prawie pracy...ale nikomu nie wolno ubliżać!jedno wiem teraz pracownicy podejma walke o nadgodziny..ktore mokpol placil tylko 50%...a ty skoro jestes lepsza niz prawda napisz cos madrzejszego bo co piszesz ,,,szkoda gadac//
1
1111 2013-09-08 17:08:48
Pracownicy MOKPOLU NIE JESTESMY JUŻTYMI GŁUPIMI CO DAWNIEJ mokpol robił z pracownikamico chciał teraz mamy własnie PIP co własnie robimy piszemy azeby wreszcie zrozumieli z kim majądoczynienia nie z ciemnotą jaką mają zatrudnioną do tej pory ale że zostali ludzie co wiedzą gdzie i jak walczyc o swoje prawa to im pokażemy zapłacą za wszystko nam za mobig za krzywdy jakie doznajemy od nich zobaczą ze nie łatwo im to ujdzie jak z niektórymi co uważali ze są niewygodni to pozwalniali z nami nie tak łatwo będzie zobaczymy jeszcze mokpolu
tosia36 2013-09-19 09:13:34
Słyszałam, że Al.Lotników już dostała wyrównanie za te 50% za soboty, i to było zalecenie PIP-u.Czy ktoś ma wiedzę na ten temat?
2013-09-22 11:21:53
al lotnikow otrzymala forse...ale sa to pieniadze czesciowe...powinni dac potwierdzenie za jaki okres i za ile godzin jest ta kwota pieniedzy...z tego co wiem...zeby inni otrzymali zwrot za zle placone nadgodziny wraz z otsetkami...musza zlozyc pisma do mokpolu i wszyscy pracownicy na pismie musza sie podpisac...wtedy nikogo nie zwolnia ani nikomu nie zrobia problemow...al lotnikow wspolracuje z inspektorem...pytajcie sie tych pracownkow..oni dostali po ok 1400zl...roznie zaleznie od ilosci i czasu pracy;;ALE ZADNEGO POTWIERDZENIA NA PAPIERZE NIKT NIE OTRZYMAL;-]
2013-09-24 09:32:55
Wiadomo, że karzdy dostał inną sumę,ale są osoby, które pracowały w 2011, a 50% zaczeli płacić od kwietnia 2011 więc to jest 2,5 roku.Mnie wyszło, że różnica między 50-mi a 100-mi jest w granicach 90 zł.,w zależności ile miało się sobót, a gdzie odsetki?Trzeba się sprężać z pismem o wyrównanie, bo w przyszłym roku w kwietniu będzie przedawnienie i nikt nie dostanie złotówki.Pozatym w dalszym ciągu niektóre sklepy mają płacone 50% za nadgodziny, a powinno być 100% za 8 godz.i 50% za każdą następną.Zostaje jeszcze kwestia dni wolnych.Przecież to pracodawca narzucił odbiór dni za nadgodziny więc powinien oddawać 1,5 godziny za każdą 1 godz.Teraz płacą zasadniczą+stażowy+premia i nic więcej, dlatego nie do końca jestem przekonana, że jest to prawidłowo!Swoją drogą ciekawe czy w biurze też obcieli wypłaty w ramach oszczędności?!
tosia36 2013-09-26 08:53:12
Max 1500-1600,ale jak masz do spłaty jakąś pożyczkę albo kredyt to sobie odejmij, ale te marne zarobki nie dotyczą wszystkich, zależy w którym sklepie pracujesz.Niektóre jeszcze do dzisiaj mają płacone nadgodziny, ale według mojej wiedzy nadal są naliczane 50% a tak nie powinno być.
2013-09-26 15:35:36
kazdy sklep musi zlozyc wniosek z podpisami wszystkich osob o zwrot za zle placone wyplaty w okresie od poczatku 2011,,,z tego co wiem na 100% dalsze sklepy po lotnikach juz skladaja pisma...wspolpracuja z prawnikami..tak wiec.MOKPOLISCI DO ROBOTY CHCECIE ZWROTU? TO SAMI ZADBAJCIE I ZLOZCIE PIUSMA DO FIRMY,,,TYLKO WTEDY DOSTANIECIE TO CO WASZE ;-D
2013-09-30 12:05:08
pomyślałam aby dostać sie do mokpolu do pracy powiedzcie tylko prawde czy warto zawracać sobie głowę czy nie bede rozczarowana praca jak z umowami i płacami?dziekuje i pozdrawiam
2013-09-30 14:27:17
- 2013-09-30 12:05:08

pomyślałam aby dostać sie do mokpolu do pracy powiedzcie tylko prawde czy warto zawracać sobie głowę czy nie bede rozczarowana praca jak z umowami i płacami?dziekuje i pozdrawiam
tak jak w kazdej firmie,,,kazdy pracodawca chce uniknac placenia podatkow..itp..tak samo mokpol usilowal zaoszczedzic na pracownikach...jednak sa to czasy w ktorych ludzie walcza o swoje prawa,,,jest to firma w miare ok..umowy sa takie jakie powinny byc[ z tego co wiem;-] ]...jedynie trzeba znac swoje prawa..co i za ile nam powinni wyplacac,,czy dawac dzien wolny...itp...jezeli tylko masz chec do pracy i umiejetnosci w danym kierunku..nie widze przeszkod bys podjela prace w mokpolu...jedynie z tego co wiem to sa ogloszenia. o naborze,,,ale jak moja znajoma tam dzwonila,,,,niestety..oni sobie zbieraja cv tak awaryjnie,,,ale miejsc pracy brak...likwidowali jakies sklepy..rozproszyli pracownikow...czesc sama zrezygnowala..ale kto pyta nie bladzi;-] powodzenia
2013-09-30 15:27:14
dzięki za info mam nadzieje ze to solidny pracodawca i nie nabija ludzi w butelkę.
2013-10-03 17:13:02
nie tak do konca...ale tak jak pisalem..musisz znac sie na tym co Ci sie nalezy,,,bo obecie pracownicy walcza o wyrownanie plac....mokpol jest ok...jedynie trzeba znac swoje prawa,,bo...no cóz zacznij pracowac;-],,,ja tez ufalem...ze ta firma zgodnie z kodeksem placi...niestety...kazdy oszczedza...obecnie znalezli nowa kadrowa,,,nastepny;;koziol'' ofiarny...poprzedni kadrowy uzgadnial wszystko z zarzadem..zwolnili...choc robil to co zarzad ukierunkowal...teraz zobaczymy ale kazdy trzyma sie wlasnego stolka...wiec obecnej kadrowej życzę by nmiala swoj rozum...i zycze jej powodzenia i uczciwosci...
nieznajomy 2013-10-09 10:45:34
Czy ktoś się orientują za co Lotników miało wypłacone wyrównanie? Z tego co się orientuje to za soboty bo były 50 a powinny być 100 gdyż nie były oddawane dni wolne. Podobno trójca która objeżdża sklepy mówi że to kierownictwo zawiniło?!Czy to prawda?!
2
nieznajomy 2013-10-09 22:21:04
Podobno jeżdżą panie z biura i tłumaczą płacenie.
Friend 2013-10-10 00:21:34
Trójca to panie [usunięte przez moderatora] Jak widać ich zadaniem jest zwalenie wszystkiego na kierowniczki sklepów. Trzeba walczyć o swoje bo skoro firma ma pieniądze na controlling - ostatni nalot szczurów był we wrześniu - to niech płacą za prace :-)
Friend 2013-10-10 11:29:25
Moim zdaniem pracownicy Mokpolu powinni stworzyć coś na kształt forum - takiego miejsca gdzie mogliby się swobodnie wypowiedzieć jednak bez "publicznego" prania brudów. Naturalnie forum takie nie powinno być administrowane przez nikogo z biura firmy.
BYŁY PRACOWNIK 2013-10-11 10:30:25
To juz nie ma kadrowego? Tylko pani...?
zrezygnował czy go wywalili?
Friend 2013-10-11 12:23:34
Kadrowy wyleciał moim zdaniem bo ktoś musiał zostać ukarany za te wszystkie numery. Moim zdaniem stał się kozłem ofiarnym. Teraz mamy panią kadrową i mam nadzieje, że ona nie da się wciągnąć w te numery.
mała 2013-10-11 14:12:13
trochę gościa szkoda bo możnabyło się z nim dogadać, a ta nowa... no nie wiem...
*-*-*-*-*- 2013-10-11 15:26:28
Szkoda , wiesz co - sory ale jesteś żałosna !!!
Dogadać , jak przyjechał na sklep chciałyśmy rozmawiać to [usunięte przez moderatora] : tak ma być i nie podlega to dyskusji
A kto wymyślił te kontrolingi ??? Pan [usunięte przez moderatora] , na to maja kasę ale żeby zapłacic za soboty to juz nie ?! Uważają że dzięki kontrolingom będziemy lepiej pracować , absolutnie , mnie i inne kolezanki to zniechęca , czujemy sie jak w obozach , więzieniach i traktują nas jak małpy doświadczalne , Chyba czas udać się po raz kolejny do PIP-U I złożyc skargę , to niech mnie zwalniają to sobie powalczymy. Mam dużo czasu !!!

BYŁY PRACOWNIK 2013-10-11 18:34:27
już ktoś wcześniej napisał, że praca w sklepie to bycie uprzejmym, a jak Ci się nie chce to nić dziwnego, że kontrolingi ci przeszkadzają.
co do kadrowego, to ja go ni znałem, ale znam kilka osób, którym sam się u kierowniczek upomniał o wyższą podstawę, koleżanka chciałą się zwolnic bo ją kierowniczka gnębiła to przeniósł ja do innego sklepu, a kierowniczką opierniczył. moim zdaniem też go szkoda.
*-*-*-*-*-*-- 2013-10-11 19:26:19
Skoro jesteś byłym pracownikiem to się nie wypowiadaj, ja zawsze jestem miła i nie tak łatwo mnie wyprowadzić z równowagi , nie pozwolę aby klient mnie obrażał i jeździł jak po burym psie , a najbardziej wkurza mnie jak robią sobie pogawędki przez telefon i jeszcze oburzeni że nie obsługuje sie takiego - sory ja jak wchodzę do sklepu to nie gadam przez telefon , szanuje tych którzy tam pracują !!! Studenci sa najgorsi i hałaśliwi okropnie ale kontroling to nie zachęcenie nas do pracy tylko [usunięte przez moderatora] i wręcz przeciwnie . Zaznałeś -aś kontroling kiedyś , jak wyjdziesz źle to opieprzą i po premi lecą a jak wyjdziesz dobrze to nie usłyszysz dobrego słowa . Sorki ale Kadrowego znam troszkę z innej strony i wcale mi Go nie żal , ale każdy ma prawo mieć swoje zdanie .
Pozatym , ja lubię swoją pracę i wychodze z takiego założenia że nie wazne czy jesteś sprzedawcą czy klientem SZANUJMY SIE WZAJEMNIE !!!! :)
2013-10-13 17:55:30
Wiesz controlling to nie tylko uprzejmość sprzedawcy. Controlling to także porządek na danym dziale, reakcja na obłąkanego klienta, odpowiednie ustawienie towaru na regałach - likwidowanie okienek na pólkach itp. W stosunku do klienta możesz być bardzo uprzejmy, lecz zwyczajnie nie dasz rady wszystkiego zrobić w jednej chwili i już lecą punkty. Controlling faktycznie wszedł za kadencji [usunięte przez moderatora]. Z tego co ogólnie wiadomo firma "obsługująca" controlling w Mokpolu jest rodzinnie powiązana z [usunięte przez moderatora]
3
zainteresowana 2013-10-13 20:44:01
jak to powiązana rodzinnie? Znam [usunięte przez moderatora] dosyć dobrze i nic mi nie wiadomo o powiązanaich rodzinny, ale to ciekawy wątek. Czy ktoś może napisać coś więcej...?
2013-10-13 22:20:50
Podobno firma przeprowadzająca ten cyrk ma jakieś rodzinne powiązania z Jego rodziną w sensie - żoną czy jej rodziną. Czy to prawda? Nie mam pojęcia :-)
adas mokpol 2014-09-19 19:28:38
teraz w mokpolu kradna,,,,, pracownicy,,,hihi
Ktosiek 2014-09-22 11:27:44
moze cos wiecej na ten temat? czy to tylko bełkot?
kot 2014-09-23 20:48:00
Tak zgadzam się w takim bagnie to co można robic jak kierownictwo daje przykład myślą ze pracownicy nie widzą tego, też bierze towar z półki i nie płaci nic dodać nic ując jacy ludzie są zatrudniani w firmie tak jest,niestety kulturalni i uczciwi zostali pozwalniani a zostali kretacze i kombinatorzy i to jest to co w mokpoluuu funkcjonuje od wielu lat hi,hi ,hi,ha
Ktosiek 2014-09-23 23:29:44
Po pierwsze skąd wiesz, że biorą i nie płacą? Po drugie kierownicy ponoszą odpowiedzialność materialną - inaczej jeśli kradną to okradają tylko siebie :-)
Kierownik 2014-09-24 14:28:40
Nie widzicie tego co się dziele w biurze?...
Zastanawialiście się dlaczego mamy takie drogie produkty w zakupie?
To co wezmą sobie w sklepach to mały pikuś w porównaniu z pajdami dla "elity" handlowej.
Ktosiek 2014-10-02 10:33:28
Faktycznie jest to sieć. Obecnie jakieś 20 sklepów. Umowa stała jest jednak co normalne nie dostaje się jej na dzień dobry i prawidłowo. Faktycznie można awansować, są szkolenia, opieka medyczna w przychodni wojskowej, jest też tzw grusza. Jeśli chodzi o atmosferę w pracy to pamiętaj, że tworzą ją wyłącznie ludzie pracujący w danym sklepie - począwszy od sprzedawczyń i kończąc na kierownikach. Wynagrodzenie hm chyba takie średnie - należy pamiętać, że to jest handel a tu kokosów niestety nie zarabia się :-)
mokpolek 2014-10-16 13:33:44
teraz mokpol szuka oszczednosci...kosztem pracownikow..psychologiczne podejscie,,,kontrole,,,chca nam zabrac premie wlacznie z wpisem do akt...bo ponoc sklepy-pracownicy nie wywiazuja sie ze standartow...smieszne...po pierwsze szukaja pretekstow jak zabrac nam pieniadze...i zabiora,,,bo to nie jest wazne czy spelniamy te standarty,,,poprostu nikt nie ma mozliwosci udowodnic ze jest inaczej..ale o ile wiem to wpisanie do akt to juz nie jest tak zgodne z prawem bo nie stosuje sie kilku kar na raz,,,sa jakies upomnienia,,,nagany,,a dopiero potem kary pieniezne,,,to smierdzi lamaniem prawa,mOKPOL UPADA !Szukaja pretekstow do zwolnien i nie jest wazne czy maja czy nie maja racji..
madry 2014-11-07 21:16:15
odwolajcie sie wspolnie jak WAM zabiora,,,to wbrew prawa...
madry 2014-11-07 21:18:01
tylko jedna wspolna sila spowoduje...ze nie zabiora Wam nic...pytalem prawnikow...nie maja prawa
2
Gość 2014-12-17 11:22:28
Serio jesteś tak naiwny by sądzić, że w Tesco czy Biedronce jest lepiej? W całym handlu obniża się ceny głównie na oszczędzaniu na personelu.
mokpolek 2015-03-21 13:16:20
pracownicy podpisali zgode na karanie za nieprzestrzeganie standartow...nie dostalismy kopi orginalow...no bo w kazdej chwili mokpol moze zniszczyc dowody..po drugie..w inspekcji powiedzieli ze ok ze podpisalismy..to nic nie daje mokpolowi..hee jak ktos dostanie choc jedna nagane..jedno upomnienie ma dostac to na pismie..i do pipu..drodzy moi.kazda nagana.pismo od nich musi byc dane Wam do rak,,druga sprawa...moja znajoma pracowala jako audytor..nagrywala sprzedawcow,,a to juz jest karlne,,zwroccie uwage na ludzi...trzymajacych tel w reku..lub w sluchawkach w uszach,,,mysle ze jak zaczna karac..zbierzemy sie razem...
alonzo 2015-04-21 16:20:46
Czy można być ukaranym dwukrotnie za " przestępstwo gospodarcze" wobec firmy MOKPOL? Zostałam ukarana odebraniem premii i naganą (karta lojalnościowa)
dd 2015-04-22 14:03:29
A na duzo oszukalas na ta karte ? napisz do mnie na priv gosiad32@o2.pl
ja 2015-06-05 18:02:33
firma kochani...robi kontrolingi..by Was sie pozbyc..i nikt nie udowodni...ze jestescie ok...beda Nas zwalniac...i przyjmowac OSOBY Z AGENCJII..oszczedzaja..nie placa... a MY??/ NAWET JAK JESTESMY OK..I TAK WYLECIMY,,,NAGRYWAJA NAS..CO JEST NIE ZGODNE Z PRAWEM,,.USTAWIAJA WYNIKI KONTROLINGU JAK CHCA,,,SMIESZNE..MYSLA ZE NIE JESTESMY W STANIE SPRAWDZIC... ALE W BREW NASZEJ WOLI NAGRYWAJA..I TP,,,CO SADZICIE NA TEN TEMAT?
alonzo 2015-10-07 20:20:31
We wrzesniu byl controlling... ciekawe jak wszyscy wypadlismy?
alonzo 2016-09-25 19:03:45
Ciekawe czy Mokpol bedzie jeszcze dlugo istnial przy tak malej ilosci sklepow,ktore mu pozostaly?
alo 2016-09-25 22:14:32
wiesz, jak ograniczyli sobie sklepy ktore nie przynosily korzysci a starty to pewnie teraz wyjdzie na plus i nie ebdzie musiał dokładać.
Zostaw swoją opinię o SPÓŁDZIELNIA SPOŻYWCÓW MOKPOL - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SPÓŁDZIELNIA SPOŻYWCÓW MOKPOL