brak logo

OBI-Superhobby Dom i Ogród

Bydgoszcz

Opinie o OBI-Superhobby Dom i Ogród

nick 2017-01-18 13:33
W tłumie zawsze znajdzie się ktoś kto będzie nie zadowolony. Nikt tam nikogo na siłę nie trzyma.
11
Koniszuła 2017-01-19 01:01
Zostawcie konia w spokoju. On już też opuścił OBI
4
blok 2017-01-20 09:27
Według Dyrektora możemy wszyscy przyjść i powiedzieć mu w cztery oczy co nam leży na sercu zamiast wypisywać anonimowo na forum jakieś DZIWNE RZECZY :) No ale coś czuje że zaraz dostałoby się wypowiedzenie.
3
Vader 2017-01-21 22:33
Pewnie tak by było :) wiec 100% nie mozna byc szczerym :)
3
Anty Jacek 2017-01-22 22:36
Oj Jacku śmieszny Jacku czy ty kiedykolwiek zgadzales się z pracownikiem? Nie.
4
Stary obik 2017-01-23 15:24
Podwyżki zawsze były w Obi tylko dla cwaniaków.
Wystarczy spojrzeć jak tam traktuje się zwykłego pracownika.
Zwykły pracownik musi nosić spodnie robocze teraz są w miarę dobre bo kiedyś to syf straszny , oczywiście dziewczyny nie muszą bo powiedziały ,że w takich spodniach nie będą chodzić.
Wystarczy spojrzeć na konkurencje tam wszyscy jednakowo w leroy zielona bluzka czarne spodnie wszyscy bez wyjatku , castorama to samo żółte bluzki i niebieskie spodnie od pracownika po kierownika , dziewczyny i chłopacy.
W obi jak tylko zostaje się kierownikiem lub zastępcą to już spodnie tylko ładne dżinsy bo w firmowych to pionki chodzą.
Do dyrekcji zwykły pracownik musi mówić na Pan natomiast kierownik i zastępca i nieliczne wyjątki już na TY to jasno obrazuje ,że klasa robotnicza jest zerem.
5
Ktoś 2017-01-23 18:50
Bla była bla .Juz
Wszyscy mówimy sobie po imieniu .
Hmmm do Dyrekcji no to już od kultury osobistej.
A jeżeli chodzi o ubrania dziewczyn !!!!!!z tego co mi wiadomo tylko czekają na bojówki.
Nie pisz więc o starych czasach bo chyba jesteś z innej epoki
2
Ktoś 2017-01-23 19:00
Czyli czas zatrzymał się jakieś 8 lat temu .Ojjj konkurencie po Co to piszesz?
Ktoś 2017-01-23 20:01
Ciekawe co , opinia z konkurencji.Wszyscy mamy równe stroje oprócz kierowników i Dyrekcji .

Hmmm .No jakie to Obi zle .

Ostatnia opinia 2017-01-24 12:17
Ale żenada kierownicy i niektórzy wybrani do dyrektora na TY natomiast pospolity pracownik na Pan i to według ciebie jest ok? Czym oni lepsi od nas co?
Natomiast kierownik jest taki sam jak inni pracownicy więc powinien nosić te same ciuchy.
A tekst z tego co mi wiadomo dziewczyny czekają na ogrodniczki haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa dobre poczekamy zobaczymy. To wiesz czy nie wiesz na razie jest tak jak piszę jest dyskryminacja a Ty kłamiesz jak z nut.
Za rok będziesz gadał to samo ,że zamówione ale jeszcze nie ma.
6
Ktoś 2017-01-24 13:34
Nie pozostaje nic innego .
Człowieku co Ty wiesz ?
Gdzie Ty pracujesz?
Jak sprawia Ci ulgę pisząc te bzdury to powodzenia.
Nikt Nikogo na siłę nie trzyma.Juz ktoś wcześniej to powiedział.
Nie widzę różnicy w ubiorze naszym a Kierownika.
A podsumowując ubiór tak ważny dla Ciebie ?
Bo chyba nie to jest najważniejsze.
Koniec
4
ktoś ale kto? 2017-01-24 23:04
Kultura wymaga mówienia na per Pan. Ciekawe czy do Pana technicznego który ma już swoje lata, mówicie na pan? Masz 25 lat a do gościa który ma 2razy więcej mówisz na TY czyli o co chodzi? A mi nowy dyrektor J. pasuje ma jakieś swoje jazdy ale nikt nie jest święty... Po nazwiskach to przegięcie żeby wypisywać z kogoś strony. W obi nie jest źle tylko się duuuużo chodzi. Trzeba było skończyć studia ha ha
2
Nick 2017-01-25 00:15
Osoby palące nie mogą sobie zapalić w czasie przerwy choć 15min maja dla sb a nie mogą zapalić to jest zalosne a co bardziej jak by zapalił w czasie przerwy naganne dostanie albo wydalony z roboty hahaha dyskryminacja palacych zakaz ten jest śmieszny
10
nick 2017-01-25 19:37
Żyjecie tą pracą jak nawiedzeni. Dzień i noc. To tylko świadczy o tym jaki biedny jest ten wasz świat.
9
Nick to Nikt 2017-01-28 22:06
Twój świat jest cudowny nie interesuje cię nic oprócz trzymania wyprostowanego palca w tyłeczku jaśnie wielmożnego Pana dyrektora.
9
takitaminny 2017-02-06 16:38
W każdej pracy są plusy i minusy. Nie wydaje mi się, aby było gorzej niż w casto czy leroy. Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma :) Bardzo sporadycznie słyszę, zeby do Dyrektora mówił ktoś na Ty. Do zastępcy całkiem sporo osób mówi po imieniu. Cała Administracja, Dysponenci, Kierownicy i czy jest coś w tym złego? Nie czaję. Dla mnie byłoby dziwnym, gdyby wszyscy mówili dyrekcji po imieniu. I sorry, ale ja do Technicznego mówię na Pan :) Więc kiepski przykład. A co do przypieprzania się do nowych kierowników czy zastępców, nie widze problemu, żeby im to powiedzieć w 4 oczy. Przecież każdy wie gdzie mają biuro, a takie cwaniakowanie jest słabe. Każdy debil potrafi napisać coś anonimowo :) Pozdrawiam.
11
Nick 2017-02-23 18:55
Każdy debil potrafi napisać coś anonimowo - DOBRE spójrz na swojego Nicka
Nie wydaje mi się aby w obi było gorzej niż w casto czy leroy - Skąd wiesz jak jest w casto czy leroy
Sporadycznie słyszę , żeby do dyrektora mówił ktoś na TY - Ale słyszysz dlaczego jedni mogą inni nie?
Do zastępcy całkiem sporo mówi po imieniu - Dlaczego nie mogą wszyscy?
Debilu zanim coś zaczniesz pisać zastanów się co piszesz.
8
emil 2017-03-05 15:31
Weż się do roboty a nie piszesz jak jest w casto czy leroy jak ci nie pasuje to się zwolni i idz do nich ale pamietaj wszędzie dobrze gdzie nas nie ma a nie wypisujesz swoje frustracje i wypociny weż się do Roboty!!!
2
takitaminny 2017-03-08 18:15
A z jakiej racji wszyscy mają mówić do Dyrekcji po imieniu? Istnieje chyba hierarchia w każdym zakładzie pracy. Pracownicy mówią do kierowników po imieniu, a kierownicy, dysponenci i administracja mówi po imieniu do Dyrekcji. No wszędzie tak to funkcjonuje. A jeśli chcesz do nich mówić po imieniu to idź i zapytaj czy możesz. To indywidualna sprawa.


A co do warunków pracy....jeśli CI nie pasują, zawsze możesz opróżnić szafkę i się z nami pożegnać ;)
I jeśli musisz komuś ubliżać to współczuję Ci frustracji, niespełnienia i problemów z psychiką :) Liczę, że jeśli masz jaja, powiesz to samo na kolejnym zebraniu :)
2
Były pracownik 2017-03-11 23:08
Jacek jaki ty mądry na forum jesteś! Wow! Zobaczymy jak będziesz śpiewał latem jak pracowników będzie tobie brakować hehe Bo z twoim charakterkiem i manią wyższości to będą u ciebie pracować tylko do czasu jak sobie z tobą nie porozmawiają w cztery oczy... I to oni się zwolnią nie ty ich...

5
takitaminny 2017-03-12 20:51
Troszkę mylisz pojęcia, bo Jacek nie ma nic wspólnego z tym co ja tu piszę :)
Więc sorry, ale pudło xD
Nick to Nikt 2017-03-14 10:11
Rozumiem cię Tomku jak bym miał kredyt we frankach to też bym się bał o swoj [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo gdzie indziej znajdziesz taka posadkę gdzie nic nie musisz robić i nie ubrudzisz sobie rączek.
Wszyscy wiedzą ,że masz dwie lewe ręce do pracy szczytem twoich umiejętności jest przejść przez market i sprawdzić gazetkę a reszta dnia to trzymanie wyprostowanego palca w tyłeczku Jacusia i posłuszne przytakiwanie.
I Ty mówisz komuś o problemach z Psychiką . Wychodzisz z założenia ,że od gnębienia To my a nie Wy nas co?
4
2017-03-14 21:23
Jak tam dziewczyny ciągle czekają na bojówki ? Cos długo to trwa.

4
Pracownik 2017-03-14 22:43
Hahaha a co przeszkadza. Ci to ze dziewczyny chodzą połowie po cywilu bo mi jakoś nie i mam wyrobane w to czy dziewczyny będa miały bojówki czy nnie śmiech na sali
Takitaminny 2017-03-15 06:57
Tez pudło ;) kiepsko trafiasz...w każdym aspekcie życia masz takiego słabego cela? :p
Pracownik obi 2017-03-15 16:29
wiesz wszyscy mają mózg, lecz nie każdy myśleć umie :D pozdrowienia dla normalnych pracowników
1
nick 2017-03-15 22:16
Pudło to twój pusty łeb wazelino
3
taki tam 2017-03-15 22:20
Zgadzam się w 100% lepiej bym nie opisał dyrekcji
3
Takitaminny 2017-03-16 10:24
Dlaczego nie przyjdziesz i nie powiess tego wprost? No chociażby na zebraniu? Odezwij sie i powiedz co Ci sie nie podoba...czy srasz ze strachu? :p
A zdajesz sobie sprawę ze prędzej czy później wyjdzie kim jesteś?/:p
Takitaminny 2017-03-16 10:24
Dlaczego nie przyjdziesz i nie powiess tego wprost? No chociażby na zebraniu? Odezwij sie i powiedz co Ci sie nie podoba...czy srasz ze strachu? :p
A zdajesz sobie sprawę ze prędzej czy później wyjdzie kim jesteś?/:p
Vader 2017-03-18 11:32
dobra kazdy jest odważny w necie napisac jak dyrektor jest zly i itp, ale w oczy czy na zaberaniu powiedziec w twarz to słabo bo 99% cie zwolni Pan Dyrektor :) bo pewnie powiesz za duzo ale co ci szkodzi jak ci nie odpowiada praca w obi dyrekacja zla, boisz sie ze nie znajdziesz innej pracy proszę cie
1
Takitaminny 2017-03-18 12:56
Dlatego ja wspolczuje takim rozgoryczony ludziom, którzy są sfrustrowani swoimi niepowodzeniami. Ale awansować można w obi. Bodajże jakiś czas temu był konkurs na dysponenta i z tego co wiem, każdy mógł sie zgłosić, ale chętnych było malo.
2
mkow57 2017-03-28 14:14
witam.
szukam pracownika OBI warszawa
chodzi o zniżkę pracowniczą - sprawa do dogadania
Joanna 2017-03-31 15:02
Co więcej możecie powiedzieć o możliwościach rozwoju w firmie? Z jakich szkoleń udało się Wam skorzystać?
takitaminny 2017-04-01 20:52
Można w niej awansować. Wiadomo, że nie jest to częste, ale jeśli jest się dobrym, jest się raczej docenianym.
Vader 2017-04-01 22:32
no pewnie że tak trzeba robić swoje :) i się wykazać :)powoli do przodu aaa ale też jest nie zadowolona jednostka jak kazdej pracy :) więc wiesz ich nie warto słuchać tym bardziej ze są cwani tylko przez internet ;)
takitaminny 2017-04-02 22:10
Ja tam olewam takie opinie. Krytyczna opinia powinna być czymś podparta, a nie coś w stylu "źle, bo źle i ch.."
Nick 2017-04-03 09:34
Widzę tu na forum kilka tematów które się ciągną bez konca.
Pole do popisu ma tutaj dyrektor i będzie koniec rozmów.
Niech zrobi zebranie i zamknie wszystkim niezadowolonym japę.
1. Słyszę ,że niektórzy mówią do dyrektora po imieniu inni na Pan - niech powie na zebraniu wszyscy mówimy sobie po imieniu i koniec tematu.
2. Nierówne ubranie pracowników dziewczyny i kierownicy chodzą w spodniach prywatnych - niech dyrektor ubierze wszystkich pracowników jednakowo i problem z głowy( na marginesie w innych firmach to jest standard)
3. Nie ma palarni - nie ma miejsca na palarnię więc niech dyrektor wyznaczy miejsce przed marketem gdzie pracownicy będą mogli palić i problem z głowy.
4. Awanse - no tu niestety zawsze ktoś będzie niezadowolony ale niech dyrektor ogłosi ,że osoby zainteresowane awansem na wyższe stanowisko zgłoszą się i ma taką listę osób zainteresowanych .Kto się nie zgłosi niech ma pretensje do siebie i tyle.
Jeśli dyrektor wyjaśni to wszystko na zebraniu to już nie będą mieli o czym pisać na forum. PROSTE
11
takitaminny 2017-04-03 22:40
Nie widze możliwości żeby wszyscy mówili do siebie po imieniu. Wiadomo, ze osoby, które mają wyższe stanowiska, mówią do nich po imieniu, reszta nie. Wszędzie jest to praktykowane, w wielu firmach i tak powinno zostać.
Kierownicy czy dysponenci muszą się wyróżniać czymś spośród reszty pracowników.
Awans w firmie to niełatwy proces. Dyrekcja pyta kierowników, kto ich zdaniem nadaje się a kto nie.
No i dobrze, że zasięga opinii.
Wydaje się, że w markecie OBI te sprawy dobrze funkcjonują i nie ma potrzeby ich zmieniać na siłę, bo komuś się nie podoba, ze kierownik ma swoje spodnie. Trzeba było być kierownikiem to też by się nosiło czy mówiło po imieniu do wszystkich. To są jakieś zarzuty zdesperowanych nieudaczników w firmie.
Pracownik 2017-04-03 23:03
Ale palić papierosy mogło być dozwolone w czasie przerwy
7
Nick 2017-04-08 18:25
Widzę kolego ,że jesteś z kadry kierowniczej a nie pracownikiem.
Ty w ogóle nie widzisz problemu .
Spodnie kierownika to nie są zarzuty jakiegoś nieudacznika tylko normalnego pracownika.
Dlaczego niby kierownik jest lepszy niż. zwykły pracownik.
Tu chodzi o to aby pokazać ,że wszyscy w tej firmie są jednakowo traktowani a nie byle jaki awans i juz Panisko może mówić po imieniu i nosić prywatne spodnie.
Kierownik to osoba odpowiedzialna za poprawne funkcjonowanie działu i nic poza tym .
Powinien nosić odzież taką jak wszyscy pracownicy a nie się wyróżniać.
To samo dotyczy dziewczyn powinny nosić ogrodniczki lub bojówki tak jak chłopacy a nie sie wyróżniać i pokazywać która to ma bardziej obcisłe leginsy .
To jest praca a nie rewia mody .
Mówisz trzeba było zostać kierownikiem popatrz uczciwie na sprawę i nie dziw się ,że ludzie są lekko mówiąc wkurzeni.
Zobacz kto został z-cą kier na MIESZKAĆ no jakieś nieporozumienie szczeniak ,leń , donosiciel i on teraz ma lepszą pensję , z dyrekcją po imieniu , moze chodzić w prywatnej odzieży no ludzie???????
Na budowlance niewiele lepiej ale o tym pisał już ktoś wcześniej i sam lepiej bym tego nie opisał wiec zakończę temat.
Pokażcie pracownikom ,że jesteście z nimi a nie na każdym kroku pokazujecie swoją wyższość.
6
MSDIDK 2017-04-09 11:45
Masz rację kolego kadra kierownicza zawsze miała w nosie pracowników nigdy kierownik nie wstawiał się za pracownikiem u dyrektora tylko jeszcze podkładał mu nogę aby bardziej przypodobać się dyrekcji.
No ale tak to jest kiedy na kierowników wybiera się byle kogo .
Przyznaję ci 100% racji.
7
takitaminny 2017-04-10 22:02
Awansów było kilka i pewnie do każdego można przypiąć jakąś łatkę.
Był awans za kierownika BUDOWAĆ, zastępcę na MIESZKAĆ, dysponenta OGRODU...chociaż o dysponencie jeszcze nikt nie pisał nie wiedzieć czemu.
Wybacz, ale kierownicy no mają większe przywileje tak jest i zapewne tak będzie. Nigdy nigdzie nie będzie równości, a tym bardziej w zakladach pracy. Jest kadra pracowników, jest kadra kierowników i jest kadra dyrekcji. No sorry ale tak jest. A ubiór powinien być taki jak jest teraz. Nie wstkim kierownikom można zarzucać coś złego. Nie generalizuj. Każdy może wyrazić swoją opinię, byleby nie urazić ani nie obrazić osoby zainteresowanej.
Pozytywny 2017-04-11 20:15
Ach. Te problemy ze kierownicy noszą dżinsy a dziewczyny leginsy chciałbym mieć takie problemy no k*rwa ahhaah śmieszne bardzo xd po drugie nie wiem co macie do kierowników na mieszkać są spoko na technice itp tez może jak będzie zebranie to powiedz ze ci ciuchy kierowników nie odpowiada i dziewczyn przecież to nic złego czego się boisz bo tu tylko wyklikany jesteś a na zebraniu nie wygadany jakoś niecjestes
Nick 2017-04-16 11:56
Jak widać dla niektórych to jest problem i nie należy go bagatelizować tylko rozwiązać.
Ale w Obi jest tak zawsze jeśli jest problem to wciska się pracownikom ,że go nie ma ,że wszystko jest ok .
Natomiast kierownicy są spoko_ w czyim imieniu mówisz dyrekcji czy pracowników bo na co dzień słyszę ,że nie do końca jest ok( od pracowników).
Ale co tam pracownicy co oni wiedzą to kierownicy i dyrekcja zawsze mają rację .
Z powyższych tekstów można jasno wyczytać kim są kierownicy trzeba było zostać kierownikiem to by się miało przywileje a zwykłego pracownika nazywa się NIEUDACZNIKIEM .
Tak kierownicy i Dyrekcja mówi na pracowników .
3
Pozytywny 2017-04-16 20:23
Jak maja problem to niech się zwolnia i tyle a nie płaczą zala się w internecie jaka ta dyrekcja zła ze kierownicy źli ze dżinsy noszą kierownicy itp w internecie dużo mówią a na zebraniu cisza logika gdzie jest w tym momencie bo. Co tu się dzieje na tym forum to jakaś kpina obrazenia dyrekcji kierowników i różne pierdoly wyklikani jesteście tu a na zebraniu jakoś wygadani coś nie wychodzi w oczy powiedzieć to jest klasa a przez neta totalne dno i zalosne zachowanie tak zwane zwykle zero
Pracownik 2017-04-17 11:37
Pozytywny kretynie TAK problem nie tkwi w spodniach tylko w równym traktowaniu skoro dziewczyny mogą chodzić w prywatnych spodniach to dlaczego nie chłopacy?
Chłopacy lato czy zima bez przerwy w tych grubych ciężkich spodniach.
Podaj mi choć jedna firmę gdzie tak dzieli się pracowników wszędzie gdzie się nie spojrzy wszyscy pracownicy ubrani jednakowo od góry w dół.
A w OBI dziewczyny powiedziały ,że nie będą nosić takich spodni i już , chłopakom zakazano nosić swoje spodnie tylko robocze kierownicy jeden dzień po awansie od razu prywatne dżinsy i to jest równouprawnienie.
A na zebraniu nikt nic nie mówi bo wiedzą jakie są tego konsekwencje wystarczy spojrzeć na niedawną sytuację pracownik rzucił tekstem dla żartu a dzisiaj już nie pracuje bo cesarz Jacek tak zarządził.
Jak patrzę jak podchodzi do problemów dyrekcja która zamiata takie sprawy pod dywan jako nieważne to zaraz przychodzi mi na myśl cytat z filmy GLADIATOR " wkrótce twoja chwała przeminie o Panie" .
4
Pozytwyny 2017-04-17 14:03
twoje wyzwanie mnie przez internet spływa mi jak pot z pleców Łbie ;) kozaczek przez kabel ;) odważny sie znalazł wyzywac przez neta potrafi dyrekcje itp i sie zalić brawo brawo :) wyklikany kolejny przez kabel w oczy powiedz bo co tu odwalasz to zachowanie zerowe twoje hahaha nie pozdrawiam :)
Nick 2017-04-18 12:15
Pot na plecach to czuć ale twoja higiena mnie nie interesuje.
Za to bardzo zdumiewa odporność na wiedzę ale z tym sie juz chyba nic nie da zrobić.
2
Pozytywny 2017-04-18 16:58
Ciekawe czy w twarz taki wywygadana(ny)Bys był: )zresztą gardze takimi ludźmi co walą żale przez forum a na zebraniu cisza :) smieszna zenujaca nie zadowolona jednostka w pracy :(
Zostaw swoją opinię o OBI-Superhobby Dom i Ogród - Bydgoszcz
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie OBI-Superhobby Dom i Ogród