brak logo

OBI-Superhobby Dom i Ogród

Bydgoszcz

Opinie o OBI-Superhobby Dom i Ogród

takitaminny 2017-03-12 20:51
Troszkę mylisz pojęcia, bo Jacek nie ma nic wspólnego z tym co ja tu piszę :)
Więc sorry, ale pudło xD
Nick to Nikt 2017-03-14 10:11
Rozumiem cię Tomku jak bym miał kredyt we frankach to też bym się bał o swoj [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo gdzie indziej znajdziesz taka posadkę gdzie nic nie musisz robić i nie ubrudzisz sobie rączek.
Wszyscy wiedzą ,że masz dwie lewe ręce do pracy szczytem twoich umiejętności jest przejść przez market i sprawdzić gazetkę a reszta dnia to trzymanie wyprostowanego palca w tyłeczku Jacusia i posłuszne przytakiwanie.
I Ty mówisz komuś o problemach z Psychiką . Wychodzisz z założenia ,że od gnębienia To my a nie Wy nas co?
4
2017-03-14 21:23
Jak tam dziewczyny ciągle czekają na bojówki ? Cos długo to trwa.

4
Pracownik 2017-03-14 22:43
Hahaha a co przeszkadza. Ci to ze dziewczyny chodzą połowie po cywilu bo mi jakoś nie i mam wyrobane w to czy dziewczyny będa miały bojówki czy nnie śmiech na sali
Takitaminny 2017-03-15 06:57
Tez pudło ;) kiepsko trafiasz...w każdym aspekcie życia masz takiego słabego cela? :p
Pracownik obi 2017-03-15 16:29
wiesz wszyscy mają mózg, lecz nie każdy myśleć umie :D pozdrowienia dla normalnych pracowników
2
nick 2017-03-15 22:16
Pudło to twój pusty łeb wazelino
4
taki tam 2017-03-15 22:20
Zgadzam się w 100% lepiej bym nie opisał dyrekcji
4
Takitaminny 2017-03-16 10:24
Dlaczego nie przyjdziesz i nie powiess tego wprost? No chociażby na zebraniu? Odezwij sie i powiedz co Ci sie nie podoba...czy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ze strachu? :p
A zdajesz sobie sprawę ze prędzej czy później wyjdzie kim jesteś?/:p
1
Takitaminny 2017-03-16 10:24
Dlaczego nie przyjdziesz i nie powiess tego wprost? No chociażby na zebraniu? Odezwij sie i powiedz co Ci sie nie podoba...czy srasz ze strachu? :p
A zdajesz sobie sprawę ze prędzej czy później wyjdzie kim jesteś?/:p
Vader 2017-03-18 11:32
dobra kazdy jest odważny w necie napisac jak dyrektor jest zly i itp, ale w oczy czy na zaberaniu powiedziec w twarz to słabo bo 99% cie zwolni Pan Dyrektor :) bo pewnie powiesz za duzo ale co ci szkodzi jak ci nie odpowiada praca w obi dyrekacja zla, boisz sie ze nie znajdziesz innej pracy proszę cie
1
Takitaminny 2017-03-18 12:56
Dlatego ja wspolczuje takim rozgoryczony ludziom, którzy są sfrustrowani swoimi niepowodzeniami. Ale awansować można w obi. Bodajże jakiś czas temu był konkurs na dysponenta i z tego co wiem, każdy mógł sie zgłosić, ale chętnych było malo.
2
mkow57 2017-03-28 14:14
witam.
szukam pracownika OBI warszawa
chodzi o zniżkę pracowniczą - sprawa do dogadania
Joanna 2017-03-31 15:02
Co więcej możecie powiedzieć o możliwościach rozwoju w firmie? Z jakich szkoleń udało się Wam skorzystać?
takitaminny 2017-04-01 20:52
Można w niej awansować. Wiadomo, że nie jest to częste, ale jeśli jest się dobrym, jest się raczej docenianym.
Vader 2017-04-01 22:32
no pewnie że tak trzeba robić swoje :) i się wykazać :)powoli do przodu aaa ale też jest nie zadowolona jednostka jak kazdej pracy :) więc wiesz ich nie warto słuchać tym bardziej ze są cwani tylko przez internet ;)
takitaminny 2017-04-02 22:10
Ja tam olewam takie opinie. Krytyczna opinia powinna być czymś podparta, a nie coś w stylu "źle, bo źle i ch.."
Nick 2017-04-03 09:34
Widzę tu na forum kilka tematów które się ciągną bez konca.
Pole do popisu ma tutaj dyrektor i będzie koniec rozmów.
Niech zrobi zebranie i zamknie wszystkim niezadowolonym japę.
1. Słyszę ,że niektórzy mówią do dyrektora po imieniu inni na Pan - niech powie na zebraniu wszyscy mówimy sobie po imieniu i koniec tematu.
2. Nierówne ubranie pracowników dziewczyny i kierownicy chodzą w spodniach prywatnych - niech dyrektor ubierze wszystkich pracowników jednakowo i problem z głowy( na marginesie w innych firmach to jest standard)
3. Nie ma palarni - nie ma miejsca na palarnię więc niech dyrektor wyznaczy miejsce przed marketem gdzie pracownicy będą mogli palić i problem z głowy.
4. Awanse - no tu niestety zawsze ktoś będzie niezadowolony ale niech dyrektor ogłosi ,że osoby zainteresowane awansem na wyższe stanowisko zgłoszą się i ma taką listę osób zainteresowanych .Kto się nie zgłosi niech ma pretensje do siebie i tyle.
Jeśli dyrektor wyjaśni to wszystko na zebraniu to już nie będą mieli o czym pisać na forum. PROSTE
11
takitaminny 2017-04-03 22:40
Nie widze możliwości żeby wszyscy mówili do siebie po imieniu. Wiadomo, ze osoby, które mają wyższe stanowiska, mówią do nich po imieniu, reszta nie. Wszędzie jest to praktykowane, w wielu firmach i tak powinno zostać.
Kierownicy czy dysponenci muszą się wyróżniać czymś spośród reszty pracowników.
Awans w firmie to niełatwy proces. Dyrekcja pyta kierowników, kto ich zdaniem nadaje się a kto nie.
No i dobrze, że zasięga opinii.
Wydaje się, że w markecie OBI te sprawy dobrze funkcjonują i nie ma potrzeby ich zmieniać na siłę, bo komuś się nie podoba, ze kierownik ma swoje spodnie. Trzeba było być kierownikiem to też by się nosiło czy mówiło po imieniu do wszystkich. To są jakieś zarzuty zdesperowanych nieudaczników w firmie.
Pracownik 2017-04-03 23:03
Ale palić papierosy mogło być dozwolone w czasie przerwy
10
Nick 2017-04-08 18:25
Widzę kolego ,że jesteś z kadry kierowniczej a nie pracownikiem.
Ty w ogóle nie widzisz problemu .
Spodnie kierownika to nie są zarzuty jakiegoś nieudacznika tylko normalnego pracownika.
Dlaczego niby kierownik jest lepszy niż. zwykły pracownik.
Tu chodzi o to aby pokazać ,że wszyscy w tej firmie są jednakowo traktowani a nie byle jaki awans i juz Panisko może mówić po imieniu i nosić prywatne spodnie.
Kierownik to osoba odpowiedzialna za poprawne funkcjonowanie działu i nic poza tym .
Powinien nosić odzież taką jak wszyscy pracownicy a nie się wyróżniać.
To samo dotyczy dziewczyn powinny nosić ogrodniczki lub bojówki tak jak chłopacy a nie sie wyróżniać i pokazywać która to ma bardziej obcisłe leginsy .
To jest praca a nie rewia mody .
Mówisz trzeba było zostać kierownikiem popatrz uczciwie na sprawę i nie dziw się ,że ludzie są lekko mówiąc wkurzeni.
Zobacz kto został z-cą kier na MIESZKAĆ no jakieś nieporozumienie szczeniak ,leń , donosiciel i on teraz ma lepszą pensję , z dyrekcją po imieniu , moze chodzić w prywatnej odzieży no ludzie???????
Na budowlance niewiele lepiej ale o tym pisał już ktoś wcześniej i sam lepiej bym tego nie opisał wiec zakończę temat.
Pokażcie pracownikom ,że jesteście z nimi a nie na każdym kroku pokazujecie swoją wyższość.
9
MSDIDK 2017-04-09 11:45
Masz rację kolego kadra kierownicza zawsze miała w nosie pracowników nigdy kierownik nie wstawiał się za pracownikiem u dyrektora tylko jeszcze podkładał mu nogę aby bardziej przypodobać się dyrekcji.
No ale tak to jest kiedy na kierowników wybiera się byle kogo .
Przyznaję ci 100% racji.
9
takitaminny 2017-04-10 22:02
Awansów było kilka i pewnie do każdego można przypiąć jakąś łatkę.
Był awans za kierownika BUDOWAĆ, zastępcę na MIESZKAĆ, dysponenta OGRODU...chociaż o dysponencie jeszcze nikt nie pisał nie wiedzieć czemu.
Wybacz, ale kierownicy no mają większe przywileje tak jest i zapewne tak będzie. Nigdy nigdzie nie będzie równości, a tym bardziej w zakladach pracy. Jest kadra pracowników, jest kadra kierowników i jest kadra dyrekcji. No sorry ale tak jest. A ubiór powinien być taki jak jest teraz. Nie wstkim kierownikom można zarzucać coś złego. Nie generalizuj. Każdy może wyrazić swoją opinię, byleby nie urazić ani nie obrazić osoby zainteresowanej.
Nick 2017-04-16 11:56
Jak widać dla niektórych to jest problem i nie należy go bagatelizować tylko rozwiązać.
Ale w Obi jest tak zawsze jeśli jest problem to wciska się pracownikom ,że go nie ma ,że wszystko jest ok .
Natomiast kierownicy są spoko_ w czyim imieniu mówisz dyrekcji czy pracowników bo na co dzień słyszę ,że nie do końca jest ok( od pracowników).
Ale co tam pracownicy co oni wiedzą to kierownicy i dyrekcja zawsze mają rację .
Z powyższych tekstów można jasno wyczytać kim są kierownicy trzeba było zostać kierownikiem to by się miało przywileje a zwykłego pracownika nazywa się NIEUDACZNIKIEM .
Tak kierownicy i Dyrekcja mówi na pracowników .
3
Pozytywny 2017-04-16 20:23
Jak maja problem to niech się zwolnia i tyle a nie płaczą zala się w internecie jaka ta dyrekcja zła ze kierownicy źli ze dżinsy noszą kierownicy itp w internecie dużo mówią a na zebraniu cisza logika gdzie jest w tym momencie bo. Co tu się dzieje na tym forum to jakaś kpina obrazenia dyrekcji kierowników i różne pierdoly wyklikani jesteście tu a na zebraniu jakoś wygadani coś nie wychodzi w oczy powiedzieć to jest klasa a przez neta totalne dno i zalosne zachowanie tak zwane zwykle zero
Pracownik 2017-04-17 11:37
Pozytywny kretynie TAK problem nie tkwi w spodniach tylko w równym traktowaniu skoro dziewczyny mogą chodzić w prywatnych spodniach to dlaczego nie chłopacy?
Chłopacy lato czy zima bez przerwy w tych grubych ciężkich spodniach.
Podaj mi choć jedna firmę gdzie tak dzieli się pracowników wszędzie gdzie się nie spojrzy wszyscy pracownicy ubrani jednakowo od góry w dół.
A w OBI dziewczyny powiedziały ,że nie będą nosić takich spodni i już , chłopakom zakazano nosić swoje spodnie tylko robocze kierownicy jeden dzień po awansie od razu prywatne dżinsy i to jest równouprawnienie.
A na zebraniu nikt nic nie mówi bo wiedzą jakie są tego konsekwencje wystarczy spojrzeć na niedawną sytuację pracownik rzucił tekstem dla żartu a dzisiaj już nie pracuje bo cesarz Jacek tak zarządził.
Jak patrzę jak podchodzi do problemów dyrekcja która zamiata takie sprawy pod dywan jako nieważne to zaraz przychodzi mi na myśl cytat z filmy GLADIATOR " wkrótce twoja chwała przeminie o Panie" .
5
Pozytwyny 2017-04-17 14:03
twoje wyzwanie mnie przez internet spływa mi jak pot z pleców Łbie ;) kozaczek przez kabel ;) odważny sie znalazł wyzywac przez neta potrafi dyrekcje itp i sie zalić brawo brawo :) wyklikany kolejny przez kabel w oczy powiedz bo co tu odwalasz to zachowanie zerowe twoje hahaha nie pozdrawiam :)
Nick 2017-04-18 12:15
Pot na plecach to czuć ale twoja higiena mnie nie interesuje.
Za to bardzo zdumiewa odporność na wiedzę ale z tym sie juz chyba nic nie da zrobić.
3
Pozytywny 2017-04-18 16:58
Ciekawe czy w twarz taki wywygadana(ny)Bys był: )zresztą gardze takimi ludźmi co walą żale przez forum a na zebraniu cisza :) smieszna zenujaca nie zadowolona jednostka w pracy :(
obserwator 2017-04-26 21:54
Nic nowego w tej firmie dyrekcja i kierownicy zawsze gardzieli zwykłym pracownikiem. Ale ni ma się czym przejmować będziemy nadal pisać o tym co się dzieje w tej firmie po to by osoby chcące się tu zatrudnić wiedziały na co się pisza. Obraźliwe teksty dyrekcji w stosunku do pracowników typu gardzą czy nieudacznik nie przeszkód za nam w wyrażaniu swojej opinii. A na miejscu dyrekcji zamiast wyzywac pracowników zaczabym wsluchiwac się w ich problemy.
5
Fanta 2017-04-27 22:31
Na technice kilku jest pracowników co sa obgadywani bo czegoś nie zrobili albo czegoś co nie umia zrobić szkoda trochę ich ale są tez ulubieńcy kierowników co zawsze są chwaleni ale co zrobisz obi tak to robi ale to nie tylko na tym dziale podobnie jest na innych a pracownicy sedza cicho bo wiadomo nie chcą być zwolnieni za swoja wypowiedź w oczy..
5
Jachu 2017-05-04 23:04
Na jakie zmiany prcujecie?
Każdy dział ma swoje zasady czy każdy ma jednakowe zmiany?
1
Poszukujaca 2017-05-05 15:17
Pytanie z innej beczki :) Szukam Chłopaka który bawił się ostatnio w Ministerstwie. Był (jest) mega przystojny :) O ile się nie mylę był z działu Techniki. Brunet (Szatyn) ubrany był w szarą bluzę dresowa :) Znacie Go?
1
Pozytwyny 2017-05-05 17:30
pewnie tak ale tu sie mało dowiesz bo to forum co nie podaje sie danych osobowych wątpię ze czy ktoś ci tu napiszę ;/ musisz inaczej sobie poradzić niestety życzę powodzenia :) trzymam kciuki :)
1
Poszukujaca 2017-05-05 19:21
Właśnie tego się obawiałam :( Wielka szkoda :( Byłam nawet specjalnie w OBI ale niestety nie spotkałam tego Przystojnego Chłopaka ( Mezczyzny). Będę próbowała dalej może też to przeczyta ;)

Przedstawiał się Nam wiem jak ma na imię ale tu tego nie napiszę :)
Obik 2017-05-05 21:25
To jak znasz imię to połowa sukcesu: )
1
Poszukujaca 2017-05-05 21:38
Niekoniecznie ale będzie trzeba sobie poradzić w jakiś inny sposób :) A mogę wiedzieć o której kończą się i Was zmiany? W sensie o której konczycie pracę ?
1
Obik 2017-05-05 22:43
A to różnie 21. 15. 19 .16
Poszukujaca 2017-05-06 08:26
Jak już jesteś tak miły/a to jeszcze trochę po męczę Cię pytaniami :) Jak konczycie pracę powiedzmy o 21.00 to od razu wychodzicie czy musicie jeszcze ogarnąć to i owo?
1
Pozytwyny 2017-05-06 14:01
Jak tu powoli się spotted robi , ale przynajmniej coś nowego a nie ciągle narzekanie itp życzę powodzenia Poszokujaca :) trzymam kciuki a wracając do twojego pytania :) 21 jest zamykany sklep a 21:20 21;15 tak pracownicy wychodza i idą do domku :)
2
Poszukujaca 2017-05-06 15:28
Dziękuję Ci bardzo za odpowiedzi. Napewno cos wymyślę żeby osiągnąć swój cel (jak kolwiek to brzmi xD)

Jeśli znasz TEGO Pana (w szarej bluzie z kapturem i dżinsach bruneta/szatyna mega przystojnego i charakternym spojrzeniu pozdrów Go serdecznie) !!!!

Jeszcze raz Dzięki :* :* :* !!!!!!
1
Pozytywny 2017-05-06 17:23
Nie ma za co :) powodzenia życzę: ) może ci się uda
1
OBCY 2017-05-10 17:19
O widzę ,że zamiast rozmawiać o prawdziwych problemach jakie są w firmie urządza sie tu portal matrymonialny.
PrAcOwNiK 2017-05-11 06:48
Wylewanie żalu w Internecie nic Tobie nie da. Takie są realia polskiego zatrudnienia. Pod przymusem nie pracujesz, nikt nikogo w pracy na siłę nie trzyma. WYSTARCZY zmienić pracę próbować dalej szczęścia.

Narzekanie, nic nie pomoże, tym bardziej jeśli się to robi tu !

1
NoWy 2017-05-12 13:02
A jakie są problemy w firmie? Wydaje się, że to Ty masz problem a nie firma. Chyba, że Ty jesteś tym problemem.....
1
Były pracownik 2017-05-12 19:15
Despotyczny, mający wszystkich w d... , promujący lizusów, nie znoszący krytyki, arogancki dyrektor jest największym problemem tego marketu.
6
Pozytywny 2017-05-12 19:39
O problemach to się rozmawia na zebraniu a nie na forum :)
1
Były pracownik 2017-05-13 01:40
Ja o problemach rozmawiałem z Jackiem w 4 oczy i o to jestem byłym pracownikiem :-P Jacek dużo mówi o tym ze można do niego ze wszystkim przychodzić i o wszystkim mówić ale tylko pod warunkiem że reprezentujesz jego punkt widzenia. Jakakolwiek sugestia sprzeczna z jego zdaniem to zwolnienie. I to takie zwolnienie na zasadzie: Monia przez radiowęzeł prosi do biura marketu a tam zastępca wręcza wypowiedzenie i do widzenia pakuj się, już nie pracujesz. Bez słowa wyjaśnienia, pożegnania i podziękowania. Jak podludzia Ciebie traktują.
Arogancki, nie liczący się z niczyim zdaniem despota. Dyrektor.
Piszę to żeby wszyscy potencjalni pracownicy OBI wiedzieli jakiego będą mieli szefa.
7
Nick 2017-05-20 02:53
No muszę powiedzieć ,że masz rację w 100% .
Tego nieudacznika który obstawił się bandą nieudolnych kierowników którzy mają klapki na oczach i wykonują posłusznie każde polecenie swojego Pana bojąc się o własną d....
Przykre ale prawdziwe.
4
aku 2017-05-24 23:28
Przykro czytać te wszystkie twoje wypowiedzi. Widzę, że w głowie Ci się poprzestawiało> Jesteś kierownikiem czy menagerem zapewne lepiej brzmi:) Widzę, że masz wysokie mniemanie o sobie, ale pamiętaj kierownik w OBI nie podejmuje żadnych decyzji, większość zapada w biurze dyrektora na zebraniu z kierownikami, na obchodach działu na których dyrektor mówi co trzeba zmienić a ty tylko zapisujesz aby potem przekazać to pracownikom, zamówienia centralne na które nawet nie masz wpływu. Kierownik jest od tego aby budować atmosferę na dziale a nie być kimś wyższym. Pamiętaj, śrubie kiedyś kończy się gwint i wtedy efekt jest odwrotny, to pracownik cię uwali a nie ty jego. Dzięki temu, że Polak traktuje Polaka tak jak traktuje to nie może być dobrze. Jesteśmy krajem Buraków, ponoć same się już sieją, myślę, że reprezentujesz właśnie pewną odmianę buraka. Słoma z butów Ci wystaje. Przykro to pisać ale taka jest rzeczywistość. Jak żyłbyś w komunie (ale chyba nie) to malował byś wszystko na czerwono, teraz nic się nie zmieniło z tą różnicą, że malujesz wszystko na zielono .
3
Zostaw swoją opinię o OBI-Superhobby Dom i Ogród - Bydgoszcz
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie OBI-Superhobby Dom i Ogród