brak logo

OBI-Superhobby Dom i Ogród

Bydgoszcz

Opinie o OBI-Superhobby Dom i Ogród

obserwator 2015-03-23 20:12
Uciekaj jak najdalej ta firma to jedna wielka głupota . Najwiekszych chamów i durniów robią dyrektorami marketów, a oni wszyscy są debilami
3
EMIL 2015-04-18 10:47
Witam wszystkich .Ja już na szczęście już nie pracuję w tej firmie(OBI BYDGOSZCZ).
Ta praca wystarcza jedynie na przetrwanie i to ledwo.Po ładnych paru latach pracy miałem 1600 na rękę niezle co? Nowy pracownik na dzień dobry dostaje najniższą krajową. Prawie wszystkie weekendy pracujące no i oczywiście nie ma z tego tytułu dodatku( wszystkie markety budowlane za niedzielę mają dodatek castorama 80zł,Liroy 50zł, OBI 0ZŁ).Socjal w tej firmie taki ,ze płakać się chce
Na wakacje czyli WCZASY POD GRUSZĄ pracownik otrzymuje 200 zł BRUTTO (ŚMIECH NA SALI). Są stopnie drogi awansu ale nikt ich nie przestrzega. Starzy pracownicy pracują jako szeregowi a nowi pracownicy z niewielkim stażem są awansowani .
No i dodam jeszcze ,że pracownik nie ma konkretnego działu tak jak w normalnych firmach. Np: pracownik działu mieszkać obsługuje- tapety,wykładziny i dywany, farby, firany , lampy i cały dział elektryczny no i art AGD. Ale jeszcze lepszy temat jest na budowlance tam pracownik obsługuje UWAGA : kafelki,drzwi,panele podłogowe i ścienne,materiały budowlane (cementy, gipsy itp),drewno i inne materiały konstrukcyjne i jeszcze musi obsługiwać piłę( przycinanie płyt).Najgorzej maja ci co maja uprawnienia na wózki widłowe muszą roić swoją robotę i jeszcze za tych którzy tych uprawnień nie posiadają (oczywiście bez dodatku do pensji) Pracownik który ma uprawnienia i robi więcej niż ten bez uprawnień zarabiają dokładnie tyle samo .Podsumowując lepiej pracować w Obi niż nic nie mieć, ale jeśli nadarza się okazja innej pracy to wszyscy uciekają stąd
gdzie pieprz rośnie .Rada przy rozmowie o pracę pytajcie ile będziecie zarabiać, i ile dostaniecie po okresie próbnym bo zazwyczaj jest to 100 zł brutto albo nic i wtedy jest rozczarowanie.Pozdrawiam
3
KRÓLIK 2015-04-18 11:00
Co ty człowieku mówisz popracuj trochę w Obi to będziesz wiedział o czym mówi OBSERWATOR. Język jaki on użył jest nadzwyczaj łagodny powinien użyć dużo mocniejszych słów ale po co sie denerwować.Prawda jest taka ,że Obi by chciało żeby doświadczeni pracownicy pracowali za grosze dlatego wszyscy pracownicy z wiedzą i uprawnieniami uciekają z tej firmy .Tu nikt o nich nie dba nawet dodatku z staż nie mają po 5 latach pracy dostają jakiś biedny zegarek w ramach podziękowania. Niech ten zegarek sobie wsadzą w d.... pracownik chce zarobić a nie dostawać szajs zegarek.
3
PraCownik 2015-04-22 17:15
Witam serdecznie ja pracuję w OBI już jakiś czas nigdy nie spotkałem się z sytuacjami jakie są wyżej wymienione ....
Dyrektorzy są otwarci na pomysły innych pracowników potrafią wysłuchać człowieka i nigdy nie zachowali się ani razu wobec mojej osoby nieprofesjonalnie czy też wbrew kodeksowi pracy... nie można się napić ??? co za absurd według mnie jak ktoś się nie stara chodzi bo musi to logiczne ze kierownik bądź dyrektor zwraca mu uwagę ...ponadto kolego pisałeś że pracowałeś po 10 h ale czemu nie napisałeś o tym że jak się pracuje 10h to następny dzień ma się wolny bądź pracuję się 6h system ten jest elastyczny .... Jak w każdej firmie jest tam hierarchia którą trzeba przestrzegać .... Co do ostatniego fakt masz rację ale nie uwierzę w to że ten kto się stara nie jest doceniony .... pozdrawiam
Były pracownik 2015-05-04 16:10
Witam!Miałem możliwość przepracowania kilku miesięcy w tym markecie i moją dobrą opinię zepsuła sytuacja,po której się z tą pracą pożegnałem.Po okresie próbnym przedłużono ze mną umowę i dostałem podwyżkę.Bardzo się starałem.Szczególnie wielką uwagę poświęcałem obsłudze klientów i temu,żeby odbywało się to w jak najlepszej atmosferze. Wśród pracowników znany byłem z otwartości i serdeczności i w ten sam sposób zwracałem się do klientów marketu. Niestety pewnego dnia jedna z petentek wyraziła w mailu swoje niezadowolenie z mojej obsługi, twierdząc, że byłem w stosunku do niej nieuprzejmy.Dyrekcja marketu nie licząc się z moim zdaniem i przyjmując za absolutny pewnik wersję przedstawioną im przez klientkę zwolniła mnie z pracy. Tym samym zostałem potraktowany jak zwykły przedmiot, ktoś bez wartości, kogo można pozbyć się z dnia na dzień...
3
Były Pracownik2 2015-05-09 18:38
Sytuacja wyżej opisana to w Obi Bydgoszcz normalka .Tutaj Dyrekcja nigdy nie traktowała pracowników z poważaniem . Tekst który napisał PRACOWNIK rozbawił mnie do łez."DYREKTORZY SĄ OTWARCI NA POMYSŁY PRACOWNIKÓW albo NIE WIERZĘ ,ZE JEŚLI KTOŚ SIĘ STARA NIE JEST DOCENIONY" od razu widać ,że to głupi tekst kogoś z dyrekcji.Tu traktuje się pracowników jak tania siłę roboczą .Podwyżki są bardzo rzadko a jeśli już są to kwoty są tak śmieszne ,że nie starczy pracownikowi na bilet miesięczny do pracy ( bilet koszt 88zł brutto). Ostatnio zwolnił się jeden z najlepszych pracowników w obi Bydgoszcz posiadał bardzo dużą wiedzę wszystkie niezbędne uprawnienia ( cięcie drewna, wózki widłowe i jeszcze kilka innych) odszedł do pracy w konkurencji CASTORAMA na dzień dobry otrzymał stawkę taka samą jaką miał w Obi po 15 latach pracy .Dyrektor nie zrobił nic aby powalczyć o tak cennego pracownika . W castoramie nie mogli uwierzyć ,że trafił im sie pracownik którego nie trzeba szkolić i jest od razu gotowy do pracy. Panie były pracowniku nie przejmuj się z tego co wiem to dużo osób zwolniło się ostatnio a jeszcze kilku planuje zmienić pracę w najbliższym czasie.Ja też popracowałem w tym popapranym markecie parę miesięcy (work serwis)ale napatrzyłem się co tam się dzieje .Sam zastanawiałem się przez chwilę czy nie złożyć papierów do obi bo tu przynajmniej miałbym liczony zus i jakiś smieszny socjal a tak to nie miałem nic ,ale po kilku rozmowach z pracownikami przeszło mi i znalazłem sobie pracę kokosów tu też nie mam ale przynajmniej spokój a nie takie szaleństwo jak w obi.
Pozdrawiam
6
góral 2015-06-20 19:31
Zgadzam się w 100 % praca padaczka i wypłaty cieniutkie.
8
Kolejny były pracownik 2015-06-23 18:23
No i zaczęła się nowa praca Obi .Zwolniłem się bo w tym markecie panują jakieś chore zasady ja pracownik z jakimś stażem pracuję na niskim stanowisku a nowy pracownik(6m-cy) w markecie już awans + podwyżka . Nie będę pracował na wazeliniarzy . Niby są jakieś szczebelki awansu ale nikt ich tutaj nie przestrzega po prostu jeśli kierownik lub dyrektor ma swojego człowieka to stawia go na takim szczeblu jakim mu się podoba.A ja mam tyrać ciężko cały miesiąc aby dostać te nędzne grosze na wypłatę lub tą śmieszną premię (ledwo starcza na kartę miejską) którą dostają pracownicy jak zrobią kupę kasy grubo ponad plan.Teraz mam nową robotę i na dzień dobry dostałem o 100 zł więcej niż w obi po 1,5 roku pracy a jeszcze jest premia także nie ma co się zastanawiać tylko wiać i szukać pracy.Powodzenia
5
KRÓLIK 2015-06-23 18:34
No niestety to prawda.Stara gwardia w Obi miała wielkie nadzieję gdy przyszedł nowy dyrektor + nowy z-ca dyrektora niestety rozczarowanie nadeszło bardzo szybko .Stary pracownik nie czuje aby był szanowany za swoją pracę a młodzi pracownicy maja na start prawie takie same warunki jak ktoś po 7 latach pracy to kpina.Obiecywali dla starych pracowników jakieś zegarki i od roku nie potrafią się wywiązać z obietnicy KPINA. Dajcie ludziom godne podwyżki (200-300zł brutto) a nie nikomu nie potrzebne zegarki których pracownicy nawet nie chcą.
5
Prawilniak 2015-06-24 16:18
J/W. Dodam jeszcze że w tej firmie obowiązują zasady jak w sekcie(7 przykazań sprzedażowych), pracownicy nie mogą miedzy sobą rozmawiać ba nawet stać koło siebie. I do tego pensja ciecia.Najgorsze miejsce pracy w Bydgoszczy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
4
ben 2015-08-17 22:33
No właśnie dlaczego tego nikt nie wie oprócz dyrekcji i kilku kierowników.
Dlatego starzy pracownicy odchodzą a nowi to są chyba ściągani z domu wariatów bo nie mają pojęcia o niczym a nawet jak przez pół godziny będzie mu się tłumaczyć to i tak nie wie o co chodzi.
Szkoda bo to była kiedyś fajna firma.
5
MERR 2015-08-17 22:38
Aby wyżej awansować musisz mieć głębokie gardło i beczkę wazeliny, bo twoje umiejętności , staż pracy i doświadczenie w tej firmie nikogo nie interesują.
7
obserwator 2016-06-28 22:24
Przyjdzcie zobaczyć jak teraz wygląda praca w obi to się przekonacie i dlatego mnie nie dziwi że nie ma chętnych do pracy w tym markecie.
9
obserwator 2016-07-30 12:04
Możliwe ,że juz nie ma ofert pewnie zatrudnili jakis młodziaków po 18l za 2tyś brutto którzy rzucą ta pracę przy pierwszej lepszej okazji .
Więcej zarabija ludzie na roznoszeniu ulotek niż w Obi na ciężkiej niezorganizowanej pracy.
Ale nie ma co się dziwić "OBI TAK TO ROBI " tyraj tak długo aż wyciągniesz nogi .
9
obserwator 2016-07-30 12:05
Możliwe ,że juz nie ma ofert pewnie zatrudnili jakis młodziaków po 18l za 2tyś brutto którzy rzucą ta pracę przy pierwszej lepszej okazji .
Więcej zarabija ludzie na roznoszeniu ulotek niż w Obi na ciężkiej niezorganizowanej pracy.
Ale nie ma co się dziwić "OBI TAK TO ROBI " tyraj tak długo aż wyciągniesz nogi .
10
OBI 2016-09-04 20:10
nbu a raczej Jacku żal mi ciebie obsługi mało wybór śmieszny większość to śmieci z Luxa a ceny błagam kilka produktów w niskiej cenie a reszta na marży wysokiej jak Pałac Kultury w Warszawie.
11
EMIL 2016-09-24 11:19
4x4 to nie rozłożenie napędu w samochodzie tylko wynik mojego czwartkowego wypadu za praca. Złożyłem 4 podania i tu szok w ciągu 2,5 godz wszystkie 4 firmy umówiły się ze mną na rozmowę.
Byłem na razie na 2 i obie oferty lepsze niż to co mam w obi tak więc niedługo trzeba będzie zrobic OBI PA PA.
Ale w Obi to normalka w ciągu ostatnich 6 m-cy uciekło z Obi tyle osób co przez ostatnie 5 lat łącznie.
Brawa dla DYREKCJI
9
Ja 2016-09-30 23:32
Nie zgadzam się
Obserwator 2016-10-03 16:47
Człowieku czy ty wogóle wierzysz w to co piszesz ??? Praca za nędzne pieniądze nawet po kilku latach pracy. Premie haaaaaaaaaaaaaaa - koń by się uśmiał . Socjal wczasy pod gruszą starczą tylko żeby kupić dobrą flaszkę i wypić ją pod gruszą bo jeśli ktoś chce się wybrać nad morze to nawet na paliwo nie starczy.
Ciągły brak pracowników bo nikt nie chce tam robić , no i ciągłe okłamywanie pracowników jak to będzie cudownie po nowym roku, więc może powiesz mi skąd brać pozytywne nastawienie do pracy
12
EMIL 2016-10-03 16:50
No to już jest żenada nie zgadzać się z faktami .
10
emil 2016-10-03 19:57
taka nadzieje ma pół marketu napewno
10
Obserwator 2016-10-10 10:51
Panie Marcinie dla Pana wiadomości w Obi już nic nie dają nawet z tych śmiesznych premii które były już się wycofali.
Normalnie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pensje można śmiało nazwać głodowymi bo starczają tyko na jedzenie i opłaty a o odłożeniu czegoś można tylko pomarzyć.
No ale OBI TAK TO ROBI
13
Nowy opiniodawca 2016-10-10 11:07
Jak wygląda praca w OBI Bydgoszcz nie trzeba dużo komentować wystarczy spojrzeć na szybę przy wejściu do marketu .
Ogłoszenie przyjmiemy do pracy wisi i wisi w ogóle nie jest ściągane bo pracowników jest ciągle za mało .
Ludzie zwalniają się z tego marketu w takim szybkim tempie a chętnych do pracy brak.
Ostatnio zgłosili się dwaj młodzi do po 2 tygodniach jeden już podziękował i powiedział ,ze za takie małe pieniądze nie będzie pracował w tak nienormalnych warunkach.
Ale taktyka dyrekcji wciąż ta sama obiecanki fajnych zarobków i na tym koniec .
Jeden z pracowników przyprowadził swojego syna do pracy normalnie szok.
Jeśli chce go jakoś ukarać to są inne sposoby zakaz oglądania telewizji, nie dawanie pieniędzy a nie od razu PRACA W OBI. Co ten dzieciak musiał przeskrobać Ciekawe?
14
Pracownik 2016-10-15 10:25
Jacku a może Tomku nie wiem który to z was napisał ten głupi tekst.
" A ,ŻE LUDZI ZAWSZE MAŁO?" - no człowieku rusz makówą i pomyśl dlaczego tak jest.Przeczytaj post obserwatora i dobrze się nad nim zastanów , nie na darmo ma 7 łapek w górę .
PŁACE , PŁACE I JESZCZE RAZ PŁACE ludzie już mają dość was oszustów chcą godnie zarabiać a nie co rok słyszeć obietnice bez pokrycia.
Ciekawe jak się wymigacie od dania tych MEGA DUŻYCH PODWYŻEK które obiecaliście dać ludziom po nowym roku czyli już w styczniu.
Jak tym razem oszukacie ludzi to połowa się zwolni a druga straci wszelkie chęci do pracy.
No ale zawsze możecie liczyć na poparcie kilku lizusów których z nie wiadomo jakich przyczyn zrobiliście kierownikami lub zastępcami .
Być dyrektorem to jest poważne wyzwanie które jak widzę przerosło was .
To co dotychczas robicie tak zachowują się MŁODZI - rozumiem ,ze mogliście się pogubić ,to jak być pełnoletnim i zacząć jarać szlugi.
Poczytajcie Posty tak sumiennie JACKU ZAANGAŻUJ SIĘ w to mocno i może jeszcze coś z tego będzie , bo jak wszyscy wiemy zaangażowanie to jest podstawa.
14
Pracownik 2016-10-15 22:41
Stary tam chętnych do pracy szukają cały rok ale nie można tego nazwać ciekawym zatrudnieniem tyrasz jak wół za nędzne grosze bez szans na awans i podwyżkę.Chyba ,że lubisz donosić wtedy możesz zostac nawet kierownikiem budowlani. Dobra rada szukaj pracy gdzieś gdzie cie będą szanować i zarobisz godne pieniądze .Bydgoskie obi do takich firm nie należy.
18
SZCZERY 2016-10-19 21:04
2300 brutto to zapłata za : nienormowany czas pracy ( dzisiaj przychodzisz o godz 8 do 18 czyli 10 godzin pracy a jutro na godz 15 do 21 czyli 6 godzin -nic zaplanować) praca w weekendy bez żadnego dodatku , brak palarni ( dyskryminacja palących) , bieganie po 4-5 działach bo musisz obsługiwać wszystko np ( farby , wykładziny , elektryke , tapety , i to wszystko jeden pracownik - chore)
12
Szukam pracy 2016-10-21 15:55
No to padaczka pensja głodowa za mniej niż 2700 brutto nie przyjdę pracować.
11
PRACOWNIK 2016-11-14 11:31
No niedługo styczeń już nie mogę się doczekać podwyżki 400 zł którą obiecał dyrektor wszystkim pracownikom A ,że dyrektor jest bardzo zaangażowany więc nie podejrzewam go o kłamstwo i na pewno da ludziom obiecane podwyżki.( Nie tak jak inni dyrektorzy przed nim)
4
Obi Wan Kenobi 2016-11-15 10:41
Już tak się nie ekscytuj :) Podwyżkę bedziesz miał bo we wszystkich będą. A 400 to średnio na pracownika także Ty możesz dostać 100 ( bo to najmniejsza) a Twój kolega 700 :) Znając życie, nie będzie to sprawiedliwie przyznawane.
5
PRACOWNIK 2016-11-26 16:48
Jak tu się nie ekscytować skoro Obi przechodzi tak duże przemiany.
Nie ma już prawie starych pracowników bo już się prawie wszyscy zwolnili.
Kierownikiem może zostać byle kto wystarczy spojrzeć na budowlankę i sprawa jasna.
Dyrektor powierza kierowanie działem osobie której normalnie nie dano by nawet skosić trawnika przed domem.
Także nie mów ,że nie będą podwyżki sprawiedliwie dzielone 100 zł dla normalnego ciężko pracującego pracownika a 600 zł dla wazeliniarzy zaangażowanych w wielkie działo dyrektora.
A tak poza wszystkim sądzisz ,że jeśli wszyscy dostaliby podwyżki 400 zł to by było sprawiedliwe??? to cytat pewnego debila.
16
Załamany 2017-01-02 09:45
No i mamy nowy rok i znów syf.
Obiecywane wielkie podwyżki skończyło się na 250 zł.
Wazeliniarze dostali 600-800 zł .
Brawa dla dyrekcji dziś nowi pracownicy zarabiają więcej niż starzy .
Za kierowników ogrodu , mieszkać i budowlanki także dziękujemy.
10
Oświecony 2017-01-04 12:57
Załamany - a czego się spodziewałeś? Że korporacja da wszystkim pracownikom podwyżki odgórnie po równo? Wiadomo że będzie to w gestii dyrektorów a ci faworyzują swoich ludzi, to normalne. Tak jest w każdej korporacji.
Chcesz więcej zarabiać? Zmień prace... OBI jest miejscem gdzie tylko "ludzie szefa" i ładne kierowniczki dobrze zarabiają.

Jako stary pracownik powinieneś to dobrze wiedzieć.
12
Załamany 2017-01-13 20:20
Wiem pracę w tym roku zmienię na 100% bo nie należę do ludzi szefa a z tymi ładnymi kierowniczkami to ci wyszło ha ha ha .
Tam wszystko jest nie tak jak trzeba.
Żeby awansować trzeba na GŁOWĘ upaść i wtedy jest szansa na awans nawet na dział mieszkać.
6
Ktoś 2017-01-17 22:18
A ja nie zgodzę się z przedmowca. Niezadowolona jednostka
8
nick 2017-01-18 13:33
W tłumie zawsze znajdzie się ktoś kto będzie nie zadowolony. Nikt tam nikogo na siłę nie trzyma.
8
Koniszuła 2017-01-19 01:01
Zostawcie konia w spokoju. On już też opuścił OBI
4
blok 2017-01-20 09:27
Według Dyrektora możemy wszyscy przyjść i powiedzieć mu w cztery oczy co nam leży na sercu zamiast wypisywać anonimowo na forum jakieś DZIWNE RZECZY :) No ale coś czuje że zaraz dostałoby się wypowiedzenie.
2
Vader 2017-01-21 22:33
Pewnie tak by było :) wiec 100% nie mozna byc szczerym :)
2
Anty Jacek 2017-01-22 22:36
Oj Jacku śmieszny Jacku czy ty kiedykolwiek zgadzales się z pracownikiem? Nie.
2
Stary obik 2017-01-23 15:24
Podwyżki zawsze były w Obi tylko dla cwaniaków.
Wystarczy spojrzeć jak tam traktuje się zwykłego pracownika.
Zwykły pracownik musi nosić spodnie robocze teraz są w miarę dobre bo kiedyś to syf straszny , oczywiście dziewczyny nie muszą bo powiedziały ,że w takich spodniach nie będą chodzić.
Wystarczy spojrzeć na konkurencje tam wszyscy jednakowo w leroy zielona bluzka czarne spodnie wszyscy bez wyjatku , castorama to samo żółte bluzki i niebieskie spodnie od pracownika po kierownika , dziewczyny i chłopacy.
W obi jak tylko zostaje się kierownikiem lub zastępcą to już spodnie tylko ładne dżinsy bo w firmowych to pionki chodzą.
Do dyrekcji zwykły pracownik musi mówić na Pan natomiast kierownik i zastępca i nieliczne wyjątki już na TY to jasno obrazuje ,że klasa robotnicza jest zerem.
3
Ktoś 2017-01-23 18:50
Bla była bla .Juz
Wszyscy mówimy sobie po imieniu .
Hmmm do Dyrekcji no to już od kultury osobistej.
A jeżeli chodzi o ubrania dziewczyn !!!!!!z tego co mi wiadomo tylko czekają na bojówki.
Nie pisz więc o starych czasach bo chyba jesteś z innej epoki
2
Ktoś 2017-01-23 19:00
Czyli czas zatrzymał się jakieś 8 lat temu .Ojjj konkurencie po Co to piszesz?
Ktoś 2017-01-23 20:01
Ciekawe co , opinia z konkurencji.Wszyscy mamy równe stroje oprócz kierowników i Dyrekcji .

Hmmm .No jakie to Obi zle .

Ostatnia opinia 2017-01-24 12:17
Ale żenada kierownicy i niektórzy wybrani do dyrektora na TY natomiast pospolity pracownik na Pan i to według ciebie jest ok? Czym oni lepsi od nas co?
Natomiast kierownik jest taki sam jak inni pracownicy więc powinien nosić te same ciuchy.
A tekst z tego co mi wiadomo dziewczyny czekają na ogrodniczki haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa dobre poczekamy zobaczymy. To wiesz czy nie wiesz na razie jest tak jak piszę jest dyskryminacja a Ty kłamiesz jak z nut.
Za rok będziesz gadał to samo ,że zamówione ale jeszcze nie ma.
4
Ktoś 2017-01-24 13:34
Nie pozostaje nic innego .
Człowieku co Ty wiesz ?
Gdzie Ty pracujesz?
Jak sprawia Ci ulgę pisząc te bzdury to powodzenia.
Nikt Nikogo na siłę nie trzyma.Juz ktoś wcześniej to powiedział.
Nie widzę różnicy w ubiorze naszym a Kierownika.
A podsumowując ubiór tak ważny dla Ciebie ?
Bo chyba nie to jest najważniejsze.
Koniec
3
ktoś ale kto? 2017-01-24 23:04
Kultura wymaga mówienia na per Pan. Ciekawe czy do Pana technicznego który ma już swoje lata, mówicie na pan? Masz 25 lat a do gościa który ma 2razy więcej mówisz na TY czyli o co chodzi? A mi nowy dyrektor J. pasuje ma jakieś swoje jazdy ale nikt nie jest święty... Po nazwiskach to przegięcie żeby wypisywać z kogoś strony. W obi nie jest źle tylko się duuuużo chodzi. Trzeba było skończyć studia ha ha
2
Nick 2017-01-25 00:15
Osoby palące nie mogą sobie zapalić w czasie przerwy choć 15min maja dla sb a nie mogą zapalić to jest zalosne a co bardziej jak by zapalił w czasie przerwy naganne dostanie albo wydalony z roboty hahaha dyskryminacja palacych zakaz ten jest śmieszny
6
nick 2017-01-25 19:37
Żyjecie tą pracą jak nawiedzeni. Dzień i noc. To tylko świadczy o tym jaki biedny jest ten wasz świat.
8
Nick to Nikt 2017-01-28 22:06
Twój świat jest cudowny nie interesuje cię nic oprócz trzymania wyprostowanego palca w tyłeczku jaśnie wielmożnego Pana dyrektora.
4
takitaminny 2017-02-06 16:38
W każdej pracy są plusy i minusy. Nie wydaje mi się, aby było gorzej niż w casto czy leroy. Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma :) Bardzo sporadycznie słyszę, zeby do Dyrektora mówił ktoś na Ty. Do zastępcy całkiem sporo osób mówi po imieniu. Cała Administracja, Dysponenci, Kierownicy i czy jest coś w tym złego? Nie czaję. Dla mnie byłoby dziwnym, gdyby wszyscy mówili dyrekcji po imieniu. I sorry, ale ja do Technicznego mówię na Pan :) Więc kiepski przykład. A co do przypieprzania się do nowych kierowników czy zastępców, nie widze problemu, żeby im to powiedzieć w 4 oczy. Przecież każdy wie gdzie mają biuro, a takie cwaniakowanie jest słabe. Każdy debil potrafi napisać coś anonimowo :) Pozdrawiam.
7
Zostaw swoją opinię o OBI-Superhobby Dom i Ogród - Bydgoszcz
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie OBI-Superhobby Dom i Ogród