brak logo

OBI-Superhobby Dom i Ogród

Bydgoszcz

Opinie o OBI-Superhobby Dom i Ogród

EMIL 2016-09-24 11:19
4x4 to nie rozłożenie napędu w samochodzie tylko wynik mojego czwartkowego wypadu za praca. Złożyłem 4 podania i tu szok w ciągu 2,5 godz wszystkie 4 firmy umówiły się ze mną na rozmowę.
Byłem na razie na 2 i obie oferty lepsze niż to co mam w obi tak więc niedługo trzeba będzie zrobic OBI PA PA.
Ale w Obi to normalka w ciągu ostatnich 6 m-cy uciekło z Obi tyle osób co przez ostatnie 5 lat łącznie.
Brawa dla DYREKCJI
10
Ja 2016-09-30 23:32
Nie zgadzam się
Obserwator 2016-10-03 16:47
Człowieku czy ty wogóle wierzysz w to co piszesz ??? Praca za nędzne pieniądze nawet po kilku latach pracy. Premie haaaaaaaaaaaaaaa - koń by się uśmiał . Socjal wczasy pod gruszą starczą tylko żeby kupić dobrą flaszkę i wypić ją pod gruszą bo jeśli ktoś chce się wybrać nad morze to nawet na paliwo nie starczy.
Ciągły brak pracowników bo nikt nie chce tam robić , no i ciągłe okłamywanie pracowników jak to będzie cudownie po nowym roku, więc może powiesz mi skąd brać pozytywne nastawienie do pracy
13
EMIL 2016-10-03 16:50
No to już jest żenada nie zgadzać się z faktami .
11
emil 2016-10-03 19:57
taka nadzieje ma pół marketu napewno
11
Obserwator 2016-10-10 10:51
Panie Marcinie dla Pana wiadomości w Obi już nic nie dają nawet z tych śmiesznych premii które były już się wycofali.
Normalnie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pensje można śmiało nazwać głodowymi bo starczają tyko na jedzenie i opłaty a o odłożeniu czegoś można tylko pomarzyć.
No ale OBI TAK TO ROBI
13
Nowy opiniodawca 2016-10-10 11:07
Jak wygląda praca w OBI Bydgoszcz nie trzeba dużo komentować wystarczy spojrzeć na szybę przy wejściu do marketu .
Ogłoszenie przyjmiemy do pracy wisi i wisi w ogóle nie jest ściągane bo pracowników jest ciągle za mało .
Ludzie zwalniają się z tego marketu w takim szybkim tempie a chętnych do pracy brak.
Ostatnio zgłosili się dwaj młodzi do po 2 tygodniach jeden już podziękował i powiedział ,ze za takie małe pieniądze nie będzie pracował w tak nienormalnych warunkach.
Ale taktyka dyrekcji wciąż ta sama obiecanki fajnych zarobków i na tym koniec .
Jeden z pracowników przyprowadził swojego syna do pracy normalnie szok.
Jeśli chce go jakoś ukarać to są inne sposoby zakaz oglądania telewizji, nie dawanie pieniędzy a nie od razu PRACA W OBI. Co ten dzieciak musiał przeskrobać Ciekawe?
15
Pracownik 2016-10-15 10:25
Jacku a może Tomku nie wiem który to z was napisał ten głupi tekst.
" A ,ŻE LUDZI ZAWSZE MAŁO?" - no człowieku rusz makówą i pomyśl dlaczego tak jest.Przeczytaj post obserwatora i dobrze się nad nim zastanów , nie na darmo ma 7 łapek w górę .
PŁACE , PŁACE I JESZCZE RAZ PŁACE ludzie już mają dość was oszustów chcą godnie zarabiać a nie co rok słyszeć obietnice bez pokrycia.
Ciekawe jak się wymigacie od dania tych MEGA DUŻYCH PODWYŻEK które obiecaliście dać ludziom po nowym roku czyli już w styczniu.
Jak tym razem oszukacie ludzi to połowa się zwolni a druga straci wszelkie chęci do pracy.
No ale zawsze możecie liczyć na poparcie kilku lizusów których z nie wiadomo jakich przyczyn zrobiliście kierownikami lub zastępcami .
Być dyrektorem to jest poważne wyzwanie które jak widzę przerosło was .
To co dotychczas robicie tak zachowują się MŁODZI - rozumiem ,ze mogliście się pogubić ,to jak być pełnoletnim i zacząć jarać szlugi.
Poczytajcie Posty tak sumiennie JACKU ZAANGAŻUJ SIĘ w to mocno i może jeszcze coś z tego będzie , bo jak wszyscy wiemy zaangażowanie to jest podstawa.
15
Pracownik 2016-10-15 22:41
Stary tam chętnych do pracy szukają cały rok ale nie można tego nazwać ciekawym zatrudnieniem tyrasz jak wół za nędzne grosze bez szans na awans i podwyżkę.Chyba ,że lubisz donosić wtedy możesz zostac nawet kierownikiem budowlani. Dobra rada szukaj pracy gdzieś gdzie cie będą szanować i zarobisz godne pieniądze .Bydgoskie obi do takich firm nie należy.
19
SZCZERY 2016-10-19 21:04
2300 brutto to zapłata za : nienormowany czas pracy ( dzisiaj przychodzisz o godz 8 do 18 czyli 10 godzin pracy a jutro na godz 15 do 21 czyli 6 godzin -nic zaplanować) praca w weekendy bez żadnego dodatku , brak palarni ( dyskryminacja palących) , bieganie po 4-5 działach bo musisz obsługiwać wszystko np ( farby , wykładziny , elektryke , tapety , i to wszystko jeden pracownik - chore)
13
Szukam pracy 2016-10-21 15:55
No to padaczka pensja głodowa za mniej niż 2700 brutto nie przyjdę pracować.
12
PRACOWNIK 2016-11-14 11:31
No niedługo styczeń już nie mogę się doczekać podwyżki 400 zł którą obiecał dyrektor wszystkim pracownikom A ,że dyrektor jest bardzo zaangażowany więc nie podejrzewam go o kłamstwo i na pewno da ludziom obiecane podwyżki.( Nie tak jak inni dyrektorzy przed nim)
5
Obi Wan Kenobi 2016-11-15 10:41
Już tak się nie ekscytuj :) Podwyżkę bedziesz miał bo we wszystkich będą. A 400 to średnio na pracownika także Ty możesz dostać 100 ( bo to najmniejsza) a Twój kolega 700 :) Znając życie, nie będzie to sprawiedliwie przyznawane.
6
PRACOWNIK 2016-11-26 16:48
Jak tu się nie ekscytować skoro Obi przechodzi tak duże przemiany.
Nie ma już prawie starych pracowników bo już się prawie wszyscy zwolnili.
Kierownikiem może zostać byle kto wystarczy spojrzeć na budowlankę i sprawa jasna.
Dyrektor powierza kierowanie działem osobie której normalnie nie dano by nawet skosić trawnika przed domem.
Także nie mów ,że nie będą podwyżki sprawiedliwie dzielone 100 zł dla normalnego ciężko pracującego pracownika a 600 zł dla wazeliniarzy zaangażowanych w wielkie działo dyrektora.
A tak poza wszystkim sądzisz ,że jeśli wszyscy dostaliby podwyżki 400 zł to by było sprawiedliwe??? to cytat pewnego debila.
17
Załamany 2017-01-02 09:45
No i mamy nowy rok i znów syf.
Obiecywane wielkie podwyżki skończyło się na 250 zł.
Wazeliniarze dostali 600-800 zł .
Brawa dla dyrekcji dziś nowi pracownicy zarabiają więcej niż starzy .
Za kierowników ogrodu , mieszkać i budowlanki także dziękujemy.
11
Oświecony 2017-01-04 12:57
Załamany - a czego się spodziewałeś? Że korporacja da wszystkim pracownikom podwyżki odgórnie po równo? Wiadomo że będzie to w gestii dyrektorów a ci faworyzują swoich ludzi, to normalne. Tak jest w każdej korporacji.
Chcesz więcej zarabiać? Zmień prace... OBI jest miejscem gdzie tylko "ludzie szefa" i ładne kierowniczki dobrze zarabiają.

Jako stary pracownik powinieneś to dobrze wiedzieć.
13
Załamany 2017-01-13 20:20
Wiem pracę w tym roku zmienię na 100% bo nie należę do ludzi szefa a z tymi ładnymi kierowniczkami to ci wyszło ha ha ha .
Tam wszystko jest nie tak jak trzeba.
Żeby awansować trzeba na GŁOWĘ upaść i wtedy jest szansa na awans nawet na dział mieszkać.
7
Ktoś 2017-01-17 22:18
A ja nie zgodzę się z przedmowca. Niezadowolona jednostka
10
nick 2017-01-18 13:33
W tłumie zawsze znajdzie się ktoś kto będzie nie zadowolony. Nikt tam nikogo na siłę nie trzyma.
11
Koniszuła 2017-01-19 01:01
Zostawcie konia w spokoju. On już też opuścił OBI
4
blok 2017-01-20 09:27
Według Dyrektora możemy wszyscy przyjść i powiedzieć mu w cztery oczy co nam leży na sercu zamiast wypisywać anonimowo na forum jakieś DZIWNE RZECZY :) No ale coś czuje że zaraz dostałoby się wypowiedzenie.
3
Vader 2017-01-21 22:33
Pewnie tak by było :) wiec 100% nie mozna byc szczerym :)
3
Anty Jacek 2017-01-22 22:36
Oj Jacku śmieszny Jacku czy ty kiedykolwiek zgadzales się z pracownikiem? Nie.
3
Stary obik 2017-01-23 15:24
Podwyżki zawsze były w Obi tylko dla cwaniaków.
Wystarczy spojrzeć jak tam traktuje się zwykłego pracownika.
Zwykły pracownik musi nosić spodnie robocze teraz są w miarę dobre bo kiedyś to syf straszny , oczywiście dziewczyny nie muszą bo powiedziały ,że w takich spodniach nie będą chodzić.
Wystarczy spojrzeć na konkurencje tam wszyscy jednakowo w leroy zielona bluzka czarne spodnie wszyscy bez wyjatku , castorama to samo żółte bluzki i niebieskie spodnie od pracownika po kierownika , dziewczyny i chłopacy.
W obi jak tylko zostaje się kierownikiem lub zastępcą to już spodnie tylko ładne dżinsy bo w firmowych to pionki chodzą.
Do dyrekcji zwykły pracownik musi mówić na Pan natomiast kierownik i zastępca i nieliczne wyjątki już na TY to jasno obrazuje ,że klasa robotnicza jest zerem.
4
Ktoś 2017-01-23 18:50
Bla była bla .Juz
Wszyscy mówimy sobie po imieniu .
Hmmm do Dyrekcji no to już od kultury osobistej.
A jeżeli chodzi o ubrania dziewczyn !!!!!!z tego co mi wiadomo tylko czekają na bojówki.
Nie pisz więc o starych czasach bo chyba jesteś z innej epoki
2
Ktoś 2017-01-23 19:00
Czyli czas zatrzymał się jakieś 8 lat temu .Ojjj konkurencie po Co to piszesz?
Ktoś 2017-01-23 20:01
Ciekawe co , opinia z konkurencji.Wszyscy mamy równe stroje oprócz kierowników i Dyrekcji .

Hmmm .No jakie to Obi zle .

Ostatnia opinia 2017-01-24 12:17
Ale żenada kierownicy i niektórzy wybrani do dyrektora na TY natomiast pospolity pracownik na Pan i to według ciebie jest ok? Czym oni lepsi od nas co?
Natomiast kierownik jest taki sam jak inni pracownicy więc powinien nosić te same ciuchy.
A tekst z tego co mi wiadomo dziewczyny czekają na ogrodniczki haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa dobre poczekamy zobaczymy. To wiesz czy nie wiesz na razie jest tak jak piszę jest dyskryminacja a Ty kłamiesz jak z nut.
Za rok będziesz gadał to samo ,że zamówione ale jeszcze nie ma.
5
Ktoś 2017-01-24 13:34
Nie pozostaje nic innego .
Człowieku co Ty wiesz ?
Gdzie Ty pracujesz?
Jak sprawia Ci ulgę pisząc te bzdury to powodzenia.
Nikt Nikogo na siłę nie trzyma.Juz ktoś wcześniej to powiedział.
Nie widzę różnicy w ubiorze naszym a Kierownika.
A podsumowując ubiór tak ważny dla Ciebie ?
Bo chyba nie to jest najważniejsze.
Koniec
4
ktoś ale kto? 2017-01-24 23:04
Kultura wymaga mówienia na per Pan. Ciekawe czy do Pana technicznego który ma już swoje lata, mówicie na pan? Masz 25 lat a do gościa który ma 2razy więcej mówisz na TY czyli o co chodzi? A mi nowy dyrektor J. pasuje ma jakieś swoje jazdy ale nikt nie jest święty... Po nazwiskach to przegięcie żeby wypisywać z kogoś strony. W obi nie jest źle tylko się duuuużo chodzi. Trzeba było skończyć studia ha ha
2
Nick 2017-01-25 00:15
Osoby palące nie mogą sobie zapalić w czasie przerwy choć 15min maja dla sb a nie mogą zapalić to jest zalosne a co bardziej jak by zapalił w czasie przerwy naganne dostanie albo wydalony z roboty hahaha dyskryminacja palacych zakaz ten jest śmieszny
7
nick 2017-01-25 19:37
Żyjecie tą pracą jak nawiedzeni. Dzień i noc. To tylko świadczy o tym jaki biedny jest ten wasz świat.
8
Nick to Nikt 2017-01-28 22:06
Twój świat jest cudowny nie interesuje cię nic oprócz trzymania wyprostowanego palca w tyłeczku jaśnie wielmożnego Pana dyrektora.
6
takitaminny 2017-02-06 16:38
W każdej pracy są plusy i minusy. Nie wydaje mi się, aby było gorzej niż w casto czy leroy. Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma :) Bardzo sporadycznie słyszę, zeby do Dyrektora mówił ktoś na Ty. Do zastępcy całkiem sporo osób mówi po imieniu. Cała Administracja, Dysponenci, Kierownicy i czy jest coś w tym złego? Nie czaję. Dla mnie byłoby dziwnym, gdyby wszyscy mówili dyrekcji po imieniu. I sorry, ale ja do Technicznego mówię na Pan :) Więc kiepski przykład. A co do przypieprzania się do nowych kierowników czy zastępców, nie widze problemu, żeby im to powiedzieć w 4 oczy. Przecież każdy wie gdzie mają biuro, a takie cwaniakowanie jest słabe. Każdy debil potrafi napisać coś anonimowo :) Pozdrawiam.
11
Nick 2017-02-23 18:55
Każdy debil potrafi napisać coś anonimowo - DOBRE spójrz na swojego Nicka
Nie wydaje mi się aby w obi było gorzej niż w casto czy leroy - Skąd wiesz jak jest w casto czy leroy
Sporadycznie słyszę , żeby do dyrektora mówił ktoś na TY - Ale słyszysz dlaczego jedni mogą inni nie?
Do zastępcy całkiem sporo mówi po imieniu - Dlaczego nie mogą wszyscy?
Debilu zanim coś zaczniesz pisać zastanów się co piszesz.
5
emil 2017-03-05 15:31
Weż się do roboty a nie piszesz jak jest w casto czy leroy jak ci nie pasuje to się zwolni i idz do nich ale pamietaj wszędzie dobrze gdzie nas nie ma a nie wypisujesz swoje frustracje i wypociny weż się do Roboty!!!
2
takitaminny 2017-03-08 18:15
A z jakiej racji wszyscy mają mówić do Dyrekcji po imieniu? Istnieje chyba hierarchia w każdym zakładzie pracy. Pracownicy mówią do kierowników po imieniu, a kierownicy, dysponenci i administracja mówi po imieniu do Dyrekcji. No wszędzie tak to funkcjonuje. A jeśli chcesz do nich mówić po imieniu to idź i zapytaj czy możesz. To indywidualna sprawa.


A co do warunków pracy....jeśli CI nie pasują, zawsze możesz opróżnić szafkę i się z nami pożegnać ;)
I jeśli musisz komuś ubliżać to współczuję Ci frustracji, niespełnienia i problemów z psychiką :) Liczę, że jeśli masz jaja, powiesz to samo na kolejnym zebraniu :)
2
Były pracownik 2017-03-11 23:08
Jacek jaki ty mądry na forum jesteś! Wow! Zobaczymy jak będziesz śpiewał latem jak pracowników będzie tobie brakować hehe Bo z twoim charakterkiem i manią wyższości to będą u ciebie pracować tylko do czasu jak sobie z tobą nie porozmawiają w cztery oczy... I to oni się zwolnią nie ty ich...

1
takitaminny 2017-03-12 20:51
Troszkę mylisz pojęcia, bo Jacek nie ma nic wspólnego z tym co ja tu piszę :)
Więc sorry, ale pudło xD
Nick to Nikt 2017-03-14 10:11
Rozumiem cię Tomku jak bym miał kredyt we frankach to też bym się bał o swoją dupę bo gdzie indziej znajdziesz taka posadkę gdzie nic nie musisz robić i nie ubrudzisz sobie rączek.
Wszyscy wiedzą ,że masz dwie lewe ręce do pracy szczytem twoich umiejętności jest przejść przez market i sprawdzić gazetkę a reszta dnia to trzymanie wyprostowanego palca w tyłeczku Jacusia i posłuszne przytakiwanie.
I Ty mówisz komuś o problemach z Psychiką . Wychodzisz z założenia ,że od gnębienia To my a nie Wy nas co?
1
2017-03-14 21:23
Jak tam dziewczyny ciągle czekają na bojówki ? Cos długo to trwa.

2
Pracownik 2017-03-14 22:43
Hahaha a co przeszkadza. Ci to ze dziewczyny chodzą połowie po cywilu bo mi jakoś nie i mam wyrobane w to czy dziewczyny będa miały bojówki czy nnie śmiech na sali
Takitaminny 2017-03-15 06:57
Tez pudło ;) kiepsko trafiasz...w każdym aspekcie życia masz takiego słabego cela? :p
Pracownik obi 2017-03-15 16:29
wiesz wszyscy mają mózg, lecz nie każdy myśleć umie :D pozdrowienia dla normalnych pracowników
1
nick 2017-03-15 22:16
Pudło to twój pusty łeb wazelino
taki tam 2017-03-15 22:20
Zgadzam się w 100% lepiej bym nie opisał dyrekcji
Takitaminny 2017-03-16 10:24
Dlaczego nie przyjdziesz i nie powiess tego wprost? No chociażby na zebraniu? Odezwij sie i powiedz co Ci sie nie podoba...czy srasz ze strachu? :p
A zdajesz sobie sprawę ze prędzej czy później wyjdzie kim jesteś?/:p
Takitaminny 2017-03-16 10:24
Dlaczego nie przyjdziesz i nie powiess tego wprost? No chociażby na zebraniu? Odezwij sie i powiedz co Ci sie nie podoba...czy srasz ze strachu? :p
A zdajesz sobie sprawę ze prędzej czy później wyjdzie kim jesteś?/:p
Vader 2017-03-18 11:32
dobra kazdy jest odważny w necie napisac jak dyrektor jest zly i itp, ale w oczy czy na zaberaniu powiedziec w twarz to słabo bo 99% cie zwolni Pan Dyrektor :) bo pewnie powiesz za duzo ale co ci szkodzi jak ci nie odpowiada praca w obi dyrekacja zla, boisz sie ze nie znajdziesz innej pracy proszę cie
1
Takitaminny 2017-03-18 12:56
Dlatego ja wspolczuje takim rozgoryczony ludziom, którzy są sfrustrowani swoimi niepowodzeniami. Ale awansować można w obi. Bodajże jakiś czas temu był konkurs na dysponenta i z tego co wiem, każdy mógł sie zgłosić, ale chętnych było malo.
2
Zostaw swoją opinię o OBI-Superhobby Dom i Ogród - Bydgoszcz
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie OBI-Superhobby Dom i Ogród