brak logo

Bosch

Wołów

Opinie o Bosch

Andrzej 2010-10-18 18:32:22
Ta firma to totalne dno, omijajcie z daleka, bo często rekrutują z powodu tego, że pracownicy się zwalniają co kilka miesięcy, a to już samo świadczy o poziomie firmy i jej właściciela.
Wołowianka 2010-12-27 21:47:01
co racja to racja, potwierdzam opinię o tej firmie
anonim 2013-07-02 12:28:00
dzięki wam za info, na pewno są przydatne, mam jeszcze pytanie, na jakich umowach sie tam najczęściej pracuje?
roman 2013-08-28 17:54:29
Potwierdzam zawyżanie rachunków.
Obsługa klienta miła, ale co z tego jak kroją klientów.
Radzę żądać pisemnej wstępnej kalkulacji kosztów naprawy bo rachunek może zaskoczyć.
Dla mnie jesli w zakładzie potrzebują na wymianę rozrządu dwa razy więcej czasu niż zakłada producent.To jest to zwykłe złodziejstwo, albo mechanicy mają dwie lewe ręce.Ale co to mnie obchodzi.
tt 2014-01-26 20:53:18
@cenzura, może lepiej jak napisza, w razie czego moderator ocenzuruje wulgaryzmy i tym podobne, ale może da się jednak napisac bez takich słów.
Eryk 2014-01-27 23:44:32
Dzięki w takim razie za ujwanienie całej prawdy o bosch service, ale ja słyszałem trochę inne opinie, tylko teraz szukam potwierdzenia,jakby ktoś takie miał, to niech pisze jak najszybciej.
ojojoj 2014-02-17 13:08:31
Oj Oj ceny kosmiczne. Skorzystałem z usługi raz i już nigdy tam nie wrócę ze względu na ceny.Taniej wychodzi naprawiać auto w serwisie Bosch we Wrocławiu.
wołów 2014-04-05 19:15:55
dobrzy mechanicy w Wołowie przecież są to po cholerę się pchać do tego bosch service
klient 2014-05-15 20:03:35
Ja opisze swoją historię - klienta.

Jak pewnie każdy dobry mechanik od fordów wie że zwłaszcza Escorty sa wrażliwe na jakość tulei wahaczy przednich. W zasadzie tylko oryginały sie kwalifikuja a podróby wytrzymują ... góra tydzień. Potem nie można zmieścić się na drodze. Zanim do tego doszedłem wyjmowałem ze 3 x tuleje. Po którym tam razie mówię sobie - nie możliwe, jade na okręgówkę, niech mi gość sprawdzi bo może za głupi jestem. Obszedł gość auto, sprawdził i mówi że OK. A ja ledwo dojechałem!!!!. Ja na to że może jednak zejdzmy do kanału. Patrze i pokazuje mu wyrwane tuleje. A ten zaczyna gadkę jakby on znalazł usterkę. Skasował mnie z cennika . Od tego czasu unikam.
znawca 2014-05-20 23:16:56
nie tylko w tym Bosch Service jest taka żenada, polecam też bosch service we Wrocławiu na Żmigrodzkiej, tak jak oni potrafią regenerować wtryskiwacze Delphi to żaden serwis w okolicy nie potrafi, bo bardziej już się nie da [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tak w sumie prostej regeneracji hahaha
Marcin 2015-01-11 20:03:31
Opiszę swoją historię.
Miałem włączoną kontrolkę awarii wtrysku paliwa. Panowie podłączyli mnie do komputera. Skasowali za 50 pln. Stwierdzili, że sonda lambda jest do wymiany i umówiliśmy się na wymianę. Koszt wymiany wraz z nową sondą ok 340 pln. Przez niecały miesiąc było ok i kontrolka włączyła się ponownie. Pojechałem do nich myśląc, że jest jakaś gwarancja. Znowu mnie podłączyli do komputera. Stwierdzili, że to jest coś innego niż to co robili i skasowali mnie znowu za 50 pln. Próbowali umówić się ze mną na kolejną naprawę. W sumie zostawiłem u nich prawie 500 pln a usterka jest dalej nie usunięta. Nie mam czasu na szkolenie mechaników moim kosztem na moim samochodzie. Polecam unikać ten warsztat z daleka i nawet roweru tam nie zanosić do naprawy.
uczciwy i szczery 2015-02-09 14:09:35
to zwykli naganiacze, w tej firmie nie ma jednego dobrego mechanika a sam wlasciciel ma wiedze mechaniczna tylko ksiazkowa, wymianiaja co popadnie na chybil trafił i generuja wysokie faktury, bo roboczogodzina kosztuje i na czesciach bosch tez maja grube marze, polecam unikac cwaniaczkow i jechac do mechanika z wiedza, doswiadczeniem, rozumem i uczciwoscia
mechanik 2015-02-09 14:12:33
Kolego masz wode w paliwie, wlej do baku dodatek do usuwania wody z paliwa i zmien stacje paliw na której tankujesz
mechanik 2015-02-09 17:50:18
czujnik na pompie wysokiego ciśnienia benzyny wariuje od obecności wody w benzynie i wywala check wtrysku, tutaj żadne wymiany sondy jednej czy drugiej (za lub przed katem) nic nie pomogą, trzeba lepsze paliwo dolać i dodatek do wiązania wody z benzyną w zbiorniku żeby sie przepaliło razem, domyślam sie że to nowoczesny silnik benzynowy na bezpośrednim wtrysku i stąd takie atrakcje bo przy zwykłym wtrysku pośrednim jest dużo mniejsze ciśnienie benzyny i woda tak nie przeszkadza a potem sama sie przepalana w koncu
killer 2015-02-23 21:16:57
jajogłowy w pinglach ma nierówno pod czapeczką!
111 2015-03-01 00:54:04
warsztat pomyłka. DNO DNO DNO omijajcie z daleka. LUDZIE Z ŁAPANKI, TERMINY NAPRAW KILKA DNI brak ludzi do pracy 3 stanowiska jedno pracuje. CENY WYŻSZE NIŻ WSZĘDZIE. UWAŻAJCIE NA AUTA BO NAPRAWIAJĄC JEDNO ZDARZA IM SIĘ USZKODZIĆ INNE RZECZY. WARSZTAT TRAGEDIA. LUDZIE OMIJAJCIE Z DALEKA.
mechanik 2015-03-02 18:02:22
żaden porządny mechanik z okolicy nie chce tam pracować lub już pracował i podziękował, to mówi jasno z czym mamy przyjemnosc
były klient 2015-04-27 23:38:32
klienci uważajcie bo junior spłaca duże kredyty zaciągnięte na ten cały biznes wiec bedzie was skubał bez umiaru na wszystkim jak leci a czy cokolwiek naprawi i tak pewnosci nie ma!
pozytywnie 2016-03-09 09:05:49
Informacje o ciągłej rotacji pracowników i ich "żenującym poziomie umiejętności" to totalna bzdura. Wystarczy znać kogoś, kto tam pracuje, żeby wiedzieć, że zatrudnieni są od lat ci sami ludzie i na pewno nie z "łapanki". Ceny na pewno wyższe niż w małych warsztatach, ale to już wybór klienta czy chce naprawić auto w profesjonalnym serwisie na oryginalnych częściach czy w garażu u "pana Janka" na używanych zamiennikach. Wolna wola! Moje kilkuletnie doświadczenia z Bosch Niwisiewicz są tylko pozytywne i dotyczy to zarówno stacji diagnostycznej jak i warsztatu. Obsługa jest miła, zawsze doradzą i nic nikomu na siłę nie wciskają. Szkoda, że zadowoleni klienci rzadko piszą opinie na portalach, bo niezadowoleni wylewają jad wiadrami :-)
wołów 2016-03-23 17:24:24
panie marcinie niech się pan już choć tutaj nie błażni do reszty!
kupa śmichu 2016-06-20 19:02:29
taaa i wypłata 1500, tyle to dobry elektromechanik na samych fuchach w tydzień zarobi
samo sedno 2016-06-25 11:57:17
noo i poszedł przemądrzały cwaniaczek marcinek w pistu haha teraz lipnica go wydyma w góra pół roku haha
nadzieja matką głupich 2016-08-30 10:39:11
Lipnica to się chyba raczej sama wydyma, bo już nie ma tam kto pracować, a miało być tak pięknie !
2
polk 2016-08-30 10:39:51
Pewnie, że to nie jest ciężka praca @edop, a tak przynajmniej można liczyć na wynagrodzenie adekwatne do powierzanych obowiązków. A premie się zdarzają?
Zostaw swoją opinię o Bosch - Wołów
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bosch