brak logo

Manutan Polska Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Manutan Polska Sp. z o.o.

b.pracownik 2011-08-15 14:55:32
Niskie wynagrodzenie nieadekwatne do osiąganych wyników. Szefowa zarządzająca biurem nie zna się na zarządzaniu zespołem. Określa się mianem coacha, a nie ma bladego pojęcia co to jest. Doradza w zakresie prowadzonych rozmów z klientami nie wiedząc o tym, o czym mówi klient. Twierdzi, że ma doświadczenie w pracy z klientem, a pracowała z klientem przez góra 1 rok w książkach telefonicznych. Podpiera się doświadczeniem korporacji, a nie ma z nią nic wspólnego. Faworyzuje we wszystkim swoją rodzoną siostrę i uprawia tym samym .(usunięte przez moderatora) wśród pozostałych pracowników. Szef na Polskę daje cholendarne wynagrodzenie pracownikom terenowym, podczas gdy stacjonarni generują kilkadziesiąt lepsze wyniki za dużo mniejszą kasę. Generalnie dla poszukujących pracy odradzam tą firmę.
6
anonim 2011-09-15 15:23:21
Firma Manutan jest uczciwą firma,znam to z własnego doświadczenia.Jak czegoś nie wiesz można zapytać szefową czy innych pracowników. Zawsze można liczyć na pomoc z ich strony.Atmosfera jest naprawdę super,wszyscy są mili i życzliwi. Ale żeby pracować w tej firmie trzeba być naprawdę dobrym doświadczonym sprzedawcą. Mobilizuje w tej pracy to że za dobre wyniki jesteś chwalony. Napewno polecam praktyki w tej firmie,mo zna się nauczyć naprawdę dużo rzeczy i zdobyć doswiadczenie.Ogólnie ta firmę polecam wszystkim i szukającym praktyk/pracy oraz firmom którzy zamierzaja zrobić zakupy w tej firmie. Konsultanci są bardzo życzliwi, nie zbywają klientów.W przypadku jakichkolwiek problemów klienci są informowani o tym telefonicznie lub mailowo. Naprawdę to jest firma godna polecenia!
3
Anonim 2012-04-07 00:01:12
Pha... praktyki! Wkładanie do kopert faktur, wypełnianie książki nadawczej - ot całe praktyki! A ostatnio szef na Polsce wyleciał z hukiem, bo w końcu ktoś z Francuzów dobrał się u do tyłk...
2
drex 2012-06-26 17:40:27
byłam na praktykach w tej firmie 3 miesiące. Zadania są przydzielane adekwatne do umiejętności. Faktycznie na początku zajmowałam się pocztą, później do moich obowiązków należało: wprowadzanie zamówień, przygotowywanie ofert handlowych, stały kontakt z klientami. Później byłam odpowiedzialna za przyjmowanie i kontaktowanie się z klientami w spr. reklamacji. Naprawdę czasami nie wiadomo było w co ręce wsadzić. Mi zależało na zdobyciu doświadczenie,więc pytałam cały czas jak coś nie rozumiałam. W tym samym czasie przyjęto jeszcze kilka praktykantów. Pod koniec Nas traktowali jak normalnych pracowników. Co prawda bardzo często zmieniał się skład zespołu. Nie wiem kto jeszcze tam pracuje, ale praktyki wspominam naprawdę bardzo dobrze:) Atmosfera była super.
Ula 2014-03-01 15:33:00
było super zarabiałam na rękę od 3700 nawet do 7000 PLN odeszłam bo miałam ofertę bardziej płatnej pracy
4
Uliś 2014-03-20 16:39:39
witam, z tego co wiem jestem jedynym pracownikiem w oddziale Polskim o imieniu Ula, nadal jestem zatrudniona w tej firmie, nie chciałabym mówić o zarobkach jednak powiem tylko że ktoś kto pisał post przede mną to nie ja i nie wiem skąd miał te dane.
2
znajomy 2015-03-07 13:19:52
Szukaja kama Na rozmowie gburowata irytujaca baba nie majaca pojecia o rekrutacji. Warunki finansowe slabe na zakres obowiazkow i wymagania. Strata czasu
10
znajomy znajomego 2015-04-13 14:50:16
to chyba braliśmy udział w tej samej rekrutacji, ogólnie żenada, przychodzisz liczysz , że spotkasz się z profeską i na wstępie wielkie rozczarowanie bo ktoś nie wie o czym mówi.nie warto tracić czasu.
8
Markotna 2015-04-18 12:47:21
miałam okazje spędzić trochę czasu u nich. Pracownicy zestresowani ciągle jakieś problemy, ludzie stają na głowie żeby robić wyniki, co do zespołu naprawdę fajni ludzie miło ich wspominam ale wiem ze bardzo narzekali na warunki pracy. Ja na koniec też nie zostałam dobrze potraktowana. chociaż pozostali co mi wiadomo dalej tam pracują wiec chyba najlepiej pójść się przekonać samemu, ja byłam tam dostatecznie długo żeby się przekonać ze miejsce pracy nie sprzyja pracownikom. taki typowy obóz pracy troszeczkę. :) ale pozdrawiam pozdrawiam
7
fortyfikant 2015-04-29 18:18:32
Witam,
Można coś więcej na temat rozmowy i warunków jakie proponują na stanowisko KAM ?
Czy rozmowa odbywała się w Warszawie w siedzibie firmy, jakie warunki finansowe proponowali, jaki region wchodził w grę ? Jakie warunki pracy ? Czy coś wiecie na ten temat ? Interesują mnie wszelkie informacje. Zaprosili mnie na rozmowę i ciekaw jestem jak będzie.
1
b.pracownik 2015-05-01 19:41:05
Powiem krótko jak tylko ktos ma szanse to ucieka gdziekolwiek. Brak szacunku do ludzi,codzienny stres, nawet jak plan zrobisz to i tak wyciągnie Ci cos żeby Cie sponiewierać. Pieniadze jak na zakres obowiązków i branżę marne,przyjdziesz potraktują Cie jakbyś byl człowiekiem bez wyksztalcenia, doświadczenia i przyszedł prosto z lasu. Zespol pracuje bardzo ciężko standardem jest przeniesienie odpowiedzialności na pracownika bo szef na polske nie bardzo wie co robic i w sumie chwała tym co tam pracują bo ogarnięci ludzie i dzieki nim wszystko się kupy trzyma. Oczywiście zakres obowiązków znacznie przekracza obowiązki pracownika. Widze w komentarzach ze juz ktos pisal ze lipa ale idź nie wahaj sie jak jesteś sodomaso. Chyba ze nie masz kasy na życie to wiadomo kazda praca dobra. Pozdrawiam i sukcesów życzę:)
8
Zoska 2015-05-22 22:08:28
Jest tyle serdecznych słów, których na pewno nigdy nie użyję do opisania doświadczeń w tej firmie. Problemy kończą i zaczynają się z grubsza w jednym miejscu - na osobie zarządzającej zespołem. Poziom jaki reprezentuje jest bliski handlarza na straganie, nachalność, prostackość, kombinatorstwo. Fluktuacja ludzi wyższa niż na Centralnym, i nie ma się co dziwić, w końcu to pociąg donikąd. Menadżerka kopie pod sobą dół a przy okazji każdemu pracownikowi dostanie się łopatą po głowie. Prace w Manutan można traktować jako przystanek (na którym wieje i pada zimny deszcz na głowę) zatem dobrze jest szybko z niego odjechać.
8
Filemonka 2015-07-23 08:57:54
Logotyp firmy powinien zostać zmieniony na zdjęcie Adama Słodowego z programu " Zrób to sam" przynajmniej podkreśliłoby to wartość każdego z pracowników, bo jedyne "elementy" dzięki którym ten "garaż" jeszcze funkcjonuje są ludzie i ich ciężka praca( trzeba się mocno nagłowić , żeby cokolwiek zorganizować i sprzedać) Brak ogłady i szacunku do pracowników, przerzucanie odpowiedzialności w każdym przypadku. Problem? Znajdź na niego rozwiązanie sam , zakres obowiązków? Przychodzisz i robisz wszystko od "kup" po "sprzedaj". Jak sprzedasz to i tak źle bo za mało albo nie tak jak w zamyśle Pani Kierownik. Generalnie jeden wielki bałagan, stres w pracy przekraczający ludzkie warunki. Praca jak w call center, metoda motywacji? KIJ i marchewka ale marchewka nie stosowana. Płaca mocno zaniżona jak na zakres obowiązków i warunki pracy. ( Pracownik call center z premią zarabia więcej). Zero wizji zmian na przyszłość-jedna osoba zarządza i ma klapki na oczach, metody pracy z ludźmi wyczytane z gazet. System działania: każdego pracownika zgnoić i pokazać , że ja jestem najmądrzejsza bo tu rządzę( cały zespół to ludzie z wielkim doświadczeniem) Podstawowy problem w komunikacji i przekazywaniu poleceń.Praca dobra na przetrzymanie , na pewno nie dla ludzi z doświadczeniem(wyzysk) i z ambicjami( zero możliwości zmiany stanowiska).
Na start i w ciągu pracy kłamstwa, że będzie lepiej, że kiedyś będą premie albo że ktoś coś i gdzieś ale nie wiadomo co i gdzie.
Pozdrawiam Ziombli z MAMUTKA.
7
jedynka 2016-02-23 14:59:55
cóż Ta Pani Kinga za bzdury wypisuje podszywając się pod byłych pracowników. wstyd! ale to bardzo typowe dla niej zachowanie. zupełnie nie pozdrawiam kierowniczki całkiem fajnego zespołu.
3
elozja 2016-04-11 23:25:43
Zauważyłam, że Mamutant szuka kolejnego pracownika na stanowisko Asystentka ds. sprzedaży. Czy mógłby ktoś mi przedstawić jak wygląda takie stanowisko w tej firmie. Czy warto iść na rozmowę, oraz po prostu jak wygląda sama rozmowa kwalifikacyjna. Zastanawiam się, bo teoretycznie mam pracę i nie chce zmieniać na coś, co sprawi że będę zaraz musiała uciekać.
1
Aplikantka 2016-04-18 13:32:46
Najgorsza rozmowa rekrutacyjna na jakiej kiedykolwiek byłam!
Chamstwo i prostota Pani Kingi była wręcz obierająca mowę!
Pani miała do mnie pretensje, że jej czas zajmuję, bo mam większe ambicje, niż firma jest mi wstanie zaoferować.
Do dzisiaj nie mogę się otrząsnąć jak w dzisiejszych czasach można taki brak kultury i brak poszanowania do przyszłych pracowników okazywać.
3
anonimuska 2016-04-18 20:22:39
Potwierdzam najgorsza rozmowa na jakiej miałam możliwość być. Panna Kinga uważa się za wielkiego speca od HRu a tak na prawdę nie zna podstaw przeprowadzania rozmów kwalifikacyjnych. Gratuluję, a zarazem współczuje tym co się dostali na drugi etap rozmowy
3
niekinga 2016-04-21 19:25:58
Nie polecam, a wręcz odradzam pracę w tej firmie. Wszystkie warunki radzę potwierdzać pisemnie. Pani Kinga co innego oferuje na rozmowie, a co innego wpisuje na umowie. Obniża wynagrodzenia stałym pracownikom. Jeśli ktoś ma pracę to nie radzę zmieniać jej na firmę Manutan. To może być tylko praca na chwilowe przetrwanie, jednak uprzedzam dla ludzi o silnych nerwach. Ulubione słowo Pani Kingi "skandal" świetnie oddaje to co się tam dzieje. Krzyki, poniżanie i tzw. trenowanie swoich podwładnych. Zero kultury i klasy, brak szacunku dla innych. Tak więc praca w tej firmie to droga do nikąd. Brak rozwoju i perspektyw. Może kiedyś ktoś z centrali się tym zainteresuje bo szkoda fajnych ludzi, którzy odchodzą, ale trudno się im dziwić.
3
czy warto? 2016-05-19 20:17:51
Test na temat czy warto pracować w Manutanie:
1. Czy chcesz aby Cię poniżano?
2. Czy chcesz aby Twoją wartość liczono w ilości wykonywanych telefonów?
3. Czy chcesz aby okazywano Ci brak szacunku?
4. Czy chcesz zostać pozbawiona/y prawa wyrażania własnego zdania?
5. Czy chcesz aby Twoja szefowa była osobą, która nad sobą nie panuje?
6. Czy chcesz aby Twoja praca wiązała się z ciągłym stresem i pytaniem co też dziś się wydarzy?
7. Czy chcesz być świadkiem złego traktowania Twoich współpracowników.
Jeśli choć na jedno pytanie odpowiedziałaś/łeś NIE, to znaczy że nie warto.
3
były pracownik 2016-05-31 15:04:58
Zdecydowanie się ze wszystkim zgadzam ,co napisali przedmówcy.Praca w Manutanie to by [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Szefowa ,która nigdy nie chwali swojego zespołu nawet jeśli ten zrobi milion złotych obrotu miesięcznie zaledwie w kilka osób.Żadnej gratyfikacji.Wyznaje wartości korporacyjne czytaj tabelki i jeszcze raz tabelki. Nie patrzy na ludzi, ich oddanie pracy czy pieniądze które przynieśli do firmy , dla niej najważniejsze są ilości rozmów telefonicznych i ich długość.Już nie wspomnę o tym , że jak ma gorszy dzień to wyżywa się na najmniej asertywnych pracownikach. Kasa też marna 3500 zł za targety po kilkaset tysięcy złotych.Zdecydowanie odradzam.
3
Niedoszły pracownik 2016-06-09 20:16:45
Bardzo dziękuję za te opinie. Byłam na rozmowie i zastanawiałam się czy iść na kolejną, a dzięki Wam Drodzy odważni, którzy zamieścili te opinie, wiem, że mam na nią nie iść. Pozdrawiam
2
BEROS 2016-07-01 20:47:54
A ja pracuje w terenie. Nie wiem dokładnie jak jest w biurze ale wszyscy wyżej piszący chyba lekko przesadzacie. Bardzo polecam pracę w M, jak to w korporacji jest ciśnienie i wymagania ale jeśli komuś to przeszkadza to niech idzie do pracy do polskiej, prywatnej, małej firmy i zobaczymy gdzie jest lepiej. Co do Pani K to nie będę się wypowiadał gdyż tak jak napisałem nie pracuje w biurze. Ale chyba też przesadzacie. Firma się rozwija, inwestuje i jest szansa ma fajną kasę i rozwój więc przekonajcie się sami.
Bose 2016-07-07 14:03:23
Beros rozumię ze Jesteś handlowcem skoro pracujesz w terenie, jakie warunki ? Slyszalem ze szukają handlowcow.
BEROS 2016-07-14 00:12:56
Tajemnica jak to w korp. Nie wiem czy dobrze zarabiam czy źle zależy jak dla kogo. Jednemu wystarczy 3 tys a innemu 6 będzie malo. Na spokojne życie wystarczy a jak się angazujesz i masz to coś to będziesz zadowolony z pracy i kasy.
Wiem że teraz szukają ludzi na sales rep inaczej pH. Nie wiem jakie warunki płacowe ale zakres obowiązków jak to pH.
Mogę z czystym sumieniem polecić prace.
Jest ciekawie dużo się dzieje i nigdy się nie nudzisz.
Nie zrazajcie sie opiniami i idźcie na rozmowę bez strachu. Pani K nie taka straszna jak tutaj piszą. Jak ktoś się boi rozmowy bo ktoś jest wymagający i chłodny a zarazem konkretny to niech odpuści bo z klientami sobie nie poradzi a oni jie należą do łatwych. Coś więcej mogę napisać na prv.
Soreb 2016-07-14 20:29:48
BEROS - BOSE etc widać że Pani K sobie sama ze sobą na forum rozmawia co by odrobinę wizerunek firmy poprawić. Słabe ale niczego innego się chyba po tej Pani spodziewać nie można. Czy Pani Kinga jest wymagająca i chłodna? Hmm. Ja bym to raczej nazwał brakiem klasy i szacunku do innych. Tu nikt krytykujący na forum niestety nie skłamał, a wręcz przeciwnie wszyscy dość powściągliwie opisują to, co się działo w firmie Manutan. Kilka scen, które miały tam miejsce warto by było nagrać i puścić na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Myślę, że po tym Pani K poleciałaby z wielkim hukiem. Co do tego, że dużo się działo i się nie nudziłem - to prawda. Pani K dbała o to aby nikt się nie nudził i dużo się działo. Niestety nie w kierunku rozwoju pracowników lub dodatkowych kursów, szkoleń itp. Ja bym nawet odważył się napisać, iż za dużo się tam działo. Tak więc do odważnych świat należy - spróbować każdy może, a zapewniam, że po pracy w tej firmie, docenisz każdą kolejną pracę. Bo naprawdę gorzej chyba być nie może.
3
Alpha 2016-07-20 06:52:56
Byłam jakiś czas na rozmowie i zamiast życzliwej, miłej rozmowy niepotrzebnie straciłam czas, bo Pani Kinga nie dość, że później rozpoczeła spotkanie niż się umawialiśmy to jak już do samej rozmowy doszło byłam non stop atakowana i krytykowana. Teraz jak czytam opinie o tej firemce to ciesze się, że nie chcieli mnie zatrudnić.
1
BEROS 2016-07-20 20:30:43
Nie ma oficjalnego ogłoszenia w stylu Manutan zatrudni itd. Robią rekrutację przez agencje.
Czytam i czytam te wasze opisy i zastamawiam się czy oby nie przesadzacie. Fakt praca jest ciężka i wymagająca a i ciśnienie spore na wyniki ale tak jak napisałem to jest korporacja działająca w Eu w 18 KRAJACH. Nie ma lekko, nie jest lajtowo, nie ma czasu na zabawę. 8 h pracy w biurze a pH 9-10 w terenie i praca 1h przy kompie. Ale warto. Jeśli pH robi swoje to warto. Jest ciekawie, dużo się dzieje, ciągle coś nowego i praca z ludźmi na poziomie od kupców po inżynierów. Jest możliwość rozwoju przynajmniej dla pH. Ph-jka-ka-cm taka jest ścieżka rozwoju. A jak ktoś jest bardziej zaintetesowany to są różne sposoby by się więcej dowiedzieć. Lepiej się postarać a nie sugerować się krytycznymi opiniami byłych pracowniko, niedoszlych pracowników lub nieradzacych sobie pracowników.
A i nie jestem Panią K na którą tutaj tak narzekacie.
BEROS 2016-07-20 22:16:41
Hmmm...Ciężko powiedzieć bo nie siedzę w tym. Ale spróbuj smart-hr lub zadzwoń i zapytaj. Nr pidany jest na stronie Manutan.pl
filemonka 2016-07-21 16:10:56
Chyba premie za pozytywne komentarze na gowork
3
Gość 2016-07-21 16:19:47
Praca w manutanie jest praca na przetrwanie a nie praca na stałe a tym bardziej nie na całe zycie. Jest to praca telemarketera w pełnym znaczeniu tego słowa. Kazdy kto ma szanse to stad odchodzi. Faktem jest tez duża rotacja pracownikow, ktora nie bierze sie bez powodu. Jakby to była praca marzeń to ludzie trzymali by sie jej rekami i nogami. Na pewno można sie tu nauczyć wiele rzeczy i nie jest nudno. Ale jak ktoś sie rozwijać to raczej tu ani nie awansuje ani sie nie rozwinie, bo tu nie ma perspektyw na rozwój. Ale jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma.
3
Lisek chytrusek 2016-07-21 17:06:38
Co sie nie robi dla firmowego auta, komory i laptopa
2
BEROS 2016-07-21 17:21:15
Jeju ja widzę se nie ma sensu pisać i opowiadać. Róbcie jak chcecie. A ktoś napisał czego się jie robi dla auta, kom i laptopa. To tak jak pensja. Wszystko jest ważne pensja, premia, auto etc. To się składa na wynagrodzenie. Żadne czary. Gadanie że za komentarze ktoś dostaje premie jest debilne i durne. Jak ktoś sobie nie radzi w pracy to próbuje wylać swoje żale tutaj-smieszne.
Gość 2016-07-21 18:29:18
Jak dobrze wiesz nie jest to portal do wylewania żali, tylko do wyrażania opinii o warunkach pracy i pracodawcach, bo atmosfera i szef sa bardzo ważne chyba ze jestes masochista to juz inna kwestia.Żal to moze być jedynie tych pracownikow, którzy tam zostali i poki co nie maja innej alternatywy zeby ja zmienić.
Moze dla Ciebie jest to praca marzeń to w takim razie gratulacje i życzenia dalszych sukcesów.

Jak widać dla innych nie była to praca marzeń i dlatego postanowili to zmienić. Pewnie jak sie nie ma z czego zyc to każda praca jest dobra.

Niech sie kazdy sam przekona czym jest praca w tej firmie.

Życzę powodzenia !!!
3
Markotna 2016-07-21 20:20:20
Kążą Ci to pisać?????
9/10 kandydatów mówi to samo o poziomie rekrutacji, to albo postradali zmysły albo Ty nigdy nie brałeś udziału w prawdziwej rekrutacji. W to pierwsze raczej wątpie ale pozdrawiam pozdrawiam
2
gosc 2016-07-21 20:44:02
To ciekawa historia, żeśmy tak sobie wszyscy nie radzili. Chyba powinieneś zagłębić się trochę w historię byłych pracowników, a nie pisać takie pierdoly, bo inaczej nazwac tego nie można.
Zaraz może usłyszę, że nie odchodzili, tylko byli zwalniani. O zgrozo. Z Manutana odeszli najlepsi ludzie , świetni handlowcy, a Ci którzy zostali(śmiało można powiedziec, ze doskonale dają sobie radę że wszystkimi codziennymi. zaskoczeniami )- myślę ,że to kwestia czasu aż zbiorą w sobie siły żeby się uwolnić raz na zawsze i odejść.
Jeśli dla Ciebie taka praca jest odpowiadającą to jesteś najwyraźniej jednostka. I nie chodzi o pozostawianie negatywnych lub pozytywnych opinii tylko o PRAWDZIE.
3
Beros 2016-07-21 20:59:42
Kazdy pisze to co czuje i jak sie czuje. Nie wnikam jak bylo kiedys bo nie wiem. Pisze jak jest i jak mi sie pracuje. Pracowalem w wielu firmach lepszych i gorszych. Od kilkunastu lat robie to co robie i z doswiadczenia swojego i znajomych z calej polski wiem ze wiele osob chetnie by zmienilo prace na moja w Manutanie. Nie mowie ze mi wszystko pasuje i to jest moja praca marzen, wiadomo ze sa lepsze ale wiecej jest gorszych. Jedynie chce powiedziec ze trzeba sprobowac samemu i nie do konca brac opinie do serca. Kazdy ma inne wymagania i wizje swojej przyszlosci. To tyle
Markotna 2016-07-21 21:18:35
Jak widać jest to dla Berosa praca życia, bo nigdy takiej nie miał i chce sie tym wspaniałym faktem podzielić z innymi. Dlatego będzie jej bronił w każdy możliwy sposób i to dałoby się jakoś zrozumieć.
Natomiast niewybaczalne jest pisanie o byłych pracownikach, tym bardziej jak się ich nie zna, a to już jest zagrywka poniżej pasa. Bo gdyby nie Ci pracownicy to nie było by ani ph ani jka,ka,cm, a tym bardziej nie było by obrotów a wtedy i nie byłoby firmy.

Dobra rada Beros, jeśli myślisz, że tym zyskasz sympatię Pani Kingi to się grubo mylisz, już nie jeden próbował i się na tym przejechał. Historia jak świat stara, ale pozdrawiam pozdrawiam i powodzenia życzę
2
Beros 2016-07-21 21:44:12
Yhy pewnie tak jest ze firmy funkcjonuja dzieki ludziom ktorzy w nie pracuja ale nie ma ludzi niezastapionych jak nie wy to inni by pracowali nie rob z siebie takiej niezastapionej bo chyba troche w glowie cos sie poprzewracało. Za rady dziekuje ale chyba za cienka jestes zeby mi cokolwiek radzic. I skoncz z tekstami o sympatii i podlizywaniu. Wyrazilem opinie o pracy i tyle a Tobie chyba żal że komus ta praca odpowiada i nie mowilem ze to praca zycia wiec nie mow i pisz o tym co ja mysle i jak sie czuje.
Markotna 2016-07-21 22:07:12
to inspirujące !!!! wezmę sobie to głeboko do serca!!!!


A tymczasem pozdrawiam pozdrawiam i sukcesów życzę!!!!
2
haha 2016-07-22 19:39:24
Przecież każdy kto tam pracował wie że Beros to Pani K lub jej siostra pisząca na jej prośbę i pracująca w tej firmie - żałosne ale nikt nic dobrego o tej firmie nie napisze
4
Małgorzata 2016-07-22 20:08:25
Dobrze ,że Tobie się nie poprzewracalo. Zrobilam dla tej firmy dość dużo z efektem żadnych zmian. Dopiero pismo od Prawnika skłoniło Panią Kingę do zdjęcia mojego wizerunku że strony
Każdy ma swoje wymagania, moje były wyzsze niż 3200-olaboooooga przy takim zysku. Pracować można też kopiąc doly przy lepszej bądź gorszej dniowce. Jak kogoś zadowala okeeey . Każda praca jest dobra
4
Gość 2016-07-22 20:28:53
głowa boli od samego czytania a jeszcze bardziej od poziomu niektórych piszacych tu osób a zwłaszcza obecnych pracowników firmy. Jeśli taka kutura panuje w tej korporacji i w taki sposób rozmawia się z klientami i współpracownikami to zdecydowanie stawia tą firmę w jeszcze gorszym świetle niż już została tu przedstawiona.

Smutne ale prawdziwe.
4
blow 2016-07-28 05:01:48
Akurat samochód, laptop i komórka to podstawowy zestaw każdego handlowca. Chyba nie masz w tym temacie doświadczenia.
2
Ziomus 2016-08-09 15:19:01
To prawda, moze tu i nie ma super ale sa firmy gdzie jest jeszcze gorzej zdecydowanie bez porównania. Ze takie firmy jeszcze funkcjonują na rynku.
akuku 2016-08-13 12:18:00
sia Co jest najgorsze?! na samym początku kierowniczka, która jest pępkiem świata :D Wredne babsko, które tylko stosuje mobbing wobec pracowników. Jeśli to czyta pozdrawiam środkowym palcem.
Niech lepiej pójdzie się dokształcić w dziedzinie zarządzania personelem. Ciekawa jestem kto ją zatrudnił na to stanowisko, ale obstawiam że po znajomości. Bo kto normalny zatrudniłby takie babskie........
2
kij 2016-08-13 20:18:42
Wiecie czy mają teraz jakieś oferty pracy? Dzięki za odpowiedź
Zostaw swoją opinię o Manutan Polska Sp. z o.o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Manutan Polska Sp. z o.o.