brak logo

Listonosz

Warszawa

Opinie o Listonosz

listuś 2013-01-11 18:39:11
Tak to jest. Nic dodać,nic ująć
ktoś 2013-01-15 14:39:45
Jedna wielka beznadziejna banda.Nadal rzucają paczkami z napisem ostrożnie szkło chyba barany nie umieją czytać albo złośliwie.O awizach w skrzynkach szkoda mówić,nie chce im się [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] y ruszyć nawet na 2-gie piętro a przecież klient płaci nie małą kasę za dostarczenie do domu!!!
Kasper Listonosz 2013-01-19 11:32:47
Ja nie wiem, kto obsługuje, wasze rejony. Ja utrzymuje poziom doręczeń na około 80%. Czasami trzeba awizować coś na poczcie. Przecież jak list jest duży i zajmuje całą torbę to logiczne, że go nie zabiorę bo mi nie zmieści się. Przykro mi jak ktoś oszczędzić chciał parę złoty na paczce, a teraz ma pretensje do mnie. Jestem tylko człowiekiem. Robię 10 km dziennie. Nie mogę pozwolić sobie na wracanie i zachodzenie drugi raz ;) Bo nie oszukujmy się wypłatę też biorę tylko jedną. A i tak obsługuje 1,5 rejonu :). Jeśli chodzi o pieniądze. To 1300 netto głowy nie urywa, ale uczciwie trzeba dodać jeszcze ponad 1000 zł napiwków w miesiącu. Z zewnątrz to wygląda tak, że idzie sobie przygłup z dwoma listami i nie garścią wypisanych awizacji. Ludzie nawet nie wiecie ile w tej pracy ma się na głowie. Trzeba pamiętać, wszystkie przeadresowania, żądania, kto gdzie mieszka, kto nie mieszka, kto chodzi, kto nie, kto pracuje. Gdzie są psy, gdzie nie. Jak pracuje dana firma, a jak nie. No i spacerowania z kasą na nowy samochód w saszetce po blokowiskach jest mało relaksujące jakby ktoś pytał. Są też pozytywy tej pracy. Poznaje się wielu ciekawych ludzi. Dla nie których Twoje odwiedziny raz w miesiącu z emeryturą są jak rytuał. Czekają już dwa dni wcześniej. Cieszą się jak Cię widzą, pytają co słychać, opowiadają co u nich, co w sąsiedztwie. Traktują prawie jak członka rodziny. Tego nie da Ci żadna inna praca ;) Miałem sytuacje w których Pani przyszła na pocztę, tylko po to, żeby powiedzieć, że nie wyobraża sobie, aby ktoś inny mnie zastępował na rejonie, zaraz po tym, gdy powiedziałem, że zmieniają mi rejon. Wiadomo są skargi, bo wszystkich ludzi nie da się zadowolić, ale nie ma co ich brać do głowy. Trzeba robić swoje jak najlepiej;).
pat 2013-02-15 12:24:01
fakt , zwłaszcza że na urzędzie niech prześwietlą panie po 53 latach, który to faktycznie pracownik , a który kierownik , bo u nas jest takich pań aż cztery. i co ty na ,,,to dyrektorze'''''''''''''''''''''''
rena 2013-02-22 19:04:38
WITAJCIE POCZTOWCY!!!
MAM PYTANKO -JAKIE SĄ KRYTERIA PRZEKWALIFIKOWANIA REJONU NA REJON SAMOCHODOWY ?CZY REJON MIEJSKI O DUŻYM ZAGĘSZCZĘNIU I OBSZAROWO OK.19 KM MOŻE BYĆ PRZEKSZTALCONY W REJON SAMOCHODOWY ? CZY TO NIE JEST DYSKRYMINACJA ŻE PRACOWNIK ,KTÓRY ZOSTAŁ PRZYJĘTY NA STANOWISKO LISTONOSZA I JEDYNYM WARUNKIEM BYŁO POSIADANIE ROWERU-DZIŚWYMAGA SIĘ AUTA ? CO MÓWI W TYM TEMACIE PRWO POCZTOWE -JA NIE MAM DOSTĘPU DO TAKIEGO PRAWA I NIE BARDZO WIEM GDZIE TEGO SZUKAC -POZDRAWIAM
1
Lila 2013-02-24 15:21:13
Po 26 latach pracy jako listonoszka siedzę sobie w domku i czytam Wasze opinie. Na ogół się z nimi zgadzam - z tymi które są pisane przez listonoszy. Przez tyle lat pracy przeszłam niejedno: i to dobre i to złe, ale powiem na koniec: jestem szczęśliwa, że to już poza mną.Dużo dobrego mnie spotkało szczególnie od ludzi w rejonie ( tych złych rzeczy już się nie pamięta), ale tego traktowania pracownika przez zwierzchników - czyli dyrekcję trudno zapomnieć. Nie rozumiem polityki zarządzania firmą, dlaczego jest tak okrutna dla swoich "roboli"? Przecież gdyby nie oni - listonosze ta firma by nie miała racji bytu. Czy to ktoś kiedyś zrozumie i doceni?
2
mamcia 2013-03-03 12:48:49
zgadzam się z tobą nie wiem czy ktoś wie jak wygląda doręczanie przesyłek rejestrowanych u naszych zachodnich sąsiadów tam listy polecone i paczki odbierają sami adresaci listonosz zostawia awiza w skrzynce czy jest ktoś cz go niema w domu więc nie narzekajcie ludzie bo u nas jeszcze nie jest tak żle jak siedzisz w k...u czy wyjdziesz na chwilę do piwnicy albo nasz głośno nastawiony telewizor bądz radio to nie dziw się ze masz awizo w skrzynce
3
tainy 2013-03-04 19:54:52
i tak powinno być wszędzie niech gibio darmozjady na poczte
a nie potem d... truio że ja w domu byłem
3
Piotruś 2013-03-15 19:18:39
Listonoszy się pilnuje a administracja majątek Poczty rujnuje..Porozmawiajcie jak w Centrum Logistyki w Olsztynie przez niedbałość administratora zniszczono urządzenia na myjni samochodowej.(Przez dwa tygodnie były uszkodzone bramy wjazdowe).
Przy temperaturze - 15 stopni zamarzły wszystkie urządzenia i rury. My za to zapłacimy z naszych wspólnych pieniędzy.A Im się jak zwykle upiecze (zwalą winę na innych). Jak długo tacy ludzie będą przez swoją głupotę i brak odpowiedzialności rujnować naszą firmę.
olka 2013-03-17 14:47:02
witam mam pytanie jaka odleglosc powinna miec skrzynka pocztowa od miejca zamieszka nia tz. od domu
1
mycka 2013-03-21 19:40:13
Wejdźcie na forum pocztowe na stronie pocztowcy.c-k.pl i napiszcie co was boli
1
Lukasz222222222 2013-05-10 18:15:00
Witam
mam takie pytanie czy istnieje możliwość sprawdzić czy ktoś wysłał mi pieniądze za pośrednictwem poczty polskie ?
becia111 2013-06-29 14:29:29
Praca na poczcie jest b.ciężka i zarobki sa nie adekwatne do wykonywanej pracy.Dostałam pracę jako asystentka i nie wiem co mam zrobić czy już uciekać czy dac sobie jeszcze trochę czasu....Tyle rzeczy jest doogarniecia.W dodatku trafiłam na mega nieprzyjemna atmosferę.Nie polecam tej pracy.....pozdro
2
Lysycoyot 2013-07-05 09:58:38
MAM TEN SAM PROBLEM, TEŻ CZEKAM ZA PIENIĄŻKAMI KTÓRE MAJĄ WPŁYNĄĆ ZA POŚREDNICTWEM POCZTY POLSKIEJ, MOŻNA [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] DOSTAĆ !!!!!! :{{{{{
bobik 2013-08-29 13:31:51
Człowieku proszę przestań narzekać na listonoszy. Nie wiesz co się dzieje w środku? (usunięte przez administratora) po 12h dziennie i wtedy wypowiedz się inteligentnie a nie jak kolejny przeciętny polityk. Nie dość, że świnia to jeszcze i baran.
nielot 2013-09-28 22:53:15
Zgadzan sie z Toba dla tego jestem na ZACHODZIE Pozdrowionka
4
DeviL 2013-10-12 03:31:36
jak kogoś w domu nie ma lub mieszka w domku bez dzwonka i z tabliczka zły pies to sie nie dziw że masz awiza !
1
Listonosz-Katowice 2013-11-02 02:01:52
Dzieki :)
Dałeśmi wiare.
U mnie jest róznie, ale zazwyczaj koncze prace 12-13 (od7), btwaja dni (poniedzialki ze o 16.
Pozdrawiam
3
Jerzy Kaim 2014-01-01 12:06:24
Ani Olsztyn ani Bielsko-Biała nie są zaściankowymi prowincjonalnymi miejscowościami by kartki świąteczne docierały po dwóch tygodniach a tak jest , i później wielkie halo zdziwienie że są placówki lepiej wywiązujące się tych podstawowych obowiązków i Poczcie Polskiej pozostaje tylko im nogi umyć i zniknąć z rynku ......
1
Listonoszka 2014-01-12 12:40:12
Jestem listonoszką od 6 lat , czytam wpisy i zgadzam się prawie z wszystkim co tu napisaliście , Panie (usunięte przez administratora)w piątek miałam jeszcze do doręczenia kartki świąteczne, które były wysłane między Świętami a Nowym rokiem nie wiem co się z nimi działo tak długo , ale my listonosze nie możemy zostawiać listów na kolejne dni musimy wszystko wynieść w dniu , w którym je dostaniemy .To nie wina listonosza , że coś doszło później . Pensja jaką dostaję , razem z dodatkami za staż itd. to 1250-1400 zł w zależności od tego czy uda mi się wyrobić premie, a zadania premiowe mamy coraz większe, przed Świętami przesyłek było dwa razy więcej niż zwykle a my nie dostaliśmy nawet 10 zł na Święta , z życzeniami na Nowy rok dowiedzieliśmy się , że będą zwolnienia grupowe , ponad 200 osób straci pracę .Do nadgodzin już się przyzwyczailiśmy. A jeśli chodzi o inne firmy , które roznoszą przesyłki listowe INPOST I PGP to jest jedna wielka masakra ja dziennie zbieram takich przesyłek kilka dziennie , które zostały źle wrzucone albo leżą na skrzynkach. Więc sumując można wiele zarzucić POCZCIE POLSKIEJ sama mam już czasami dosyć tego co się ostatnio dzieje w tej firmie ale konkurencja jest jeszcze gorsza i nie wywiązuje się dobrze z tego co robią . Dodam jeszcze , że bardzo dobrze wywiązują się ze swoich obowiązków firmy , które rozwożą paczki.
1
omc.listonosz paczkowy 2014-03-19 22:26:42
Przyjęli około 200 ludzi na listonoszy paczkowych na ul. łączyny w W-wie.
To co mówiono na tych rozmowach kwalifikacyjnych,a co jest w rzeczywistości to jedna wielka masakra i żenada. Zero organizacji, zero jakiegoś planu co zrobić z taką ilością ludzi, totalny bajzel i bałagan. Ściągnięto stare żęchy i strucle z całej Polski, przebiegi po 500 000 km, w każdym karteczka ,,sprawny,,, a to jest jedno wielkie oszustwo i kant.Część w ogóle nie odpaliła. Nie piszcie o jakimś tam WER czy jak się to tam nazywa, tam same ,,kierowniki,, i ,,dyspozytory,,. I u każdego inna decyzja, robią z ludzi balona. Omijać tą firmę dalekim łukiem. Ciekawy jestem kiedy będzie następny nabór, bo chłopaki już szukają innej pracy, bo można pracować za te minimum tylko w normalnej firmie a nie w tej, nie nazwę jej po imieniu. To się nadaje na artykuł w gazecie, jaki bałagan panuje w firmie POCZTA POLSKA.
4
Michal_Listonosz 2014-03-23 08:25:19
Większość narzekających, a wręcz plujących jadem na listonoszy nie zdaje sobie sprawy z czym zmaga się człowiek na rejonie. Mój rejon ma ponad 1200 punktów, średnio dzień w dzień ponad 100 poleconych nie wspominając o zapchanej sortownicy listami zwykłymi. 70% mojego rejonu to osiedla, reszta to rej płaski. Dzień w dzień na osiedlach zbieram opiernicz, że ktoś jest w domu, a ja zostawiam awizo. Nie jest ważne, że dzwonię domofonem aż sam się wyłączy, delikwent był w domu, ale jego nie interesuje, że był w łazience, spał, słuchał głośno muzyki itp, itd. On był w domu i już. Kolejne awantury o to, że młodym przewrażliwionym mamom budzę dzwonkiem dzieci. Zapukam to później mnie nie było z poleconym, zadzwonię też źle. O eksploatowaniu przez przełożonych nie będę wspominał bo to nie ma sensu. To wszystko trzeba gnieść w sobie i się uśmiechać. To naprawdę nie jest łatwe. :( Zanim zacznie się narzekać na listonosza zastanów się jeden z drugim jak to wszystko wygląda od drugiej strony.
7
tergren 2014-03-24 20:45:00
Mój mąż od 11 lat pracuje jako listonosz. Wychodzi z domu o 6.00 a wraca o 18-19. Potwornie zmęczony, na palcach jednej ręki mogę policzyć dni, kiedy był w domu o 15. Samochód kiedyś nowy, teraz sypie się a kilometrówka, którą otrzymuje nie starcza nawet na benzynę na cały miesiąc. Cały czas powiększają mu rejon, straszą zwolnieniami. Teraz na poczcie listonosze nie mają roznosić listów a łapać chętnych, którzy chcą mieć tam swoje konta- od tego uzleźnion jest premia. Listöw poleconych ma dziennie 120-150, a zwykłych 2 razy więcej, nie mieszczą się one w dużych plastikowych skrzynkach! Młodzi wytrzymują krötko, często po tygodniu rezygnują- nie dajaą sobie ray, a starym wcikają darmowe nadgodziny! Mąż nigdy nie wie o ktörej wróci do domu. A zrobki? Brutto 1900 zł-dużo?
6
meg 2014-04-02 15:03:29
po 16 latach pracy bez dnia L4 roboty przez cały dzień należałaby się dodziwa wypłata a nie te biedne 1450.zł plus 150 zł.premi i masz być człowieku zadowolony a żeby dostać te 150 premi to musisz zrobić plan na 2400 zł.na święta sprzedaż kartek co miesiąc bilety miesięczne gazety znaczki i inne rzeczy a administracja zbiera premie na które my ciężko robimy i traktują nas jak śmieci
7
bast 2014-04-13 11:55:59
zgadzam się i nie polecam. teraz doszły jeszcze skrzynki i pocztexy a gdzie paczki? harówa za 1500 bo więcej nie zarobisz . jak tylko coś znajdę zmykam czym prędzej
3
barbara 2014-05-13 21:21:11
wszędzie jest tak samo konta ubezpieczenia kredyty i to wszystko ma zrobić listonosz a pani która odpowiada za bank pocztowy wydrukuje umowę poczta gdyby zajeła się dobrze tym do czego była powołana setki lat temu i zachowała swoją tradycję miała by posznowanie inie musiała by walczć o klienta a zajeła się pierdołami najpierw handel cukier i inne rzeczy a teraz nagonka na produkty banku pocztowego
2
to se neda 2014-10-18 10:23:14
Masakra, wstaję włączam radio, słyszę wywiad przewodniczącego Solidarności Poczty Polskiej. Mówi o proteście przeciwko nowym zasadom zatrudniania i wynagradzania. Myślę fajnie jest, może coś się zmieni w Poczcie na lepsze dla listonoszy. Niestety szybko moje dobre myśli uległy przemianie wściekłości i irytacji, gdy usłyszałem, że pracownik Poczty zarabia netto 1800 - 1900 zł. Ciekawi mnie który to pracownik, bo chyba nie listonosz z małej miejscowości o dużym bezrobociu. Ja mam 1750 zł. brutto plus premia. Moja wypłata w tym miesiącu to niecałe 1500 netto. A gdzie nadgodziny, których jest coraz więcej. Na urlop nie możemy pójść normalnie, bo niestety ile rejonów, tylu zatrudnionych listonoszy, wiąże się to z tym, że zwiększa się obciążenie dla pozostałych gdy pójdę na urlop. Praca listonosza to ciężka codzienna harówka. Młodzież niestety nie pisze się na to, za te pieniądze? Wczoraj mieliśmy kontrolę Pań ze Szczecina. Byłem pod wrażeniem ich pracy, jak one dbają o swoją ciężką prace. Narzekaniom nie było końca, najdrobniejszy detal był odnotowany, a na koniec usłyszeliśmy, że nie będziemy mieć rezerwy tzw "Skoczka" w ramach urlopu będą rozbiórki. Ja powoli wysiadam i inni listonosze też mamy dość powrotów do domu o 18-tej , a często zdarzają się powroty późniejsze.
2
AIA 2014-11-02 19:31:01
zgadzam się w 100%
2
BOO 2014-11-18 09:49:43
Szukamy pilnie listonoszy i nie ma chętnych do pracy... Może ktoś z Was chce ?
Tylko Warszawa...
WRC 2014-11-20 00:29:44
Witam , to jest bardzo proste niech nadawca poda Ci numer nadania przekazu , a potem wejdż na stronę Poczta Polska i w zakładce śledzenie przesyłek sprawdż status przesyłki ,lub udaj się na pocztę z tym numerem a tam błyskawicznie to sprawdzą.
Pozdrawiam
swiezaczek 2015-01-16 19:49:01
Dokladnie charujesz jak glupi dostajesz rejon z ktorym praktycznie musisz sie sam zapoznac a ty masz zanosci gazety a to paczki paczuszki polecone itp...
srednia placa .. o zniszczeniu prv auta nei wspomne jedyne moze pracocholik i ktos o mocnej psychice to wytrzyma
NIE POLECAM
to se neda 2015-01-20 17:26:25
Zastanawiam się czy mam być szczęśliwy,że pracuję "w dużej, renomowanej, rozwijającej się firmie" czy z tego, że mam pracę. Z końcem stycznia kończy mnie się umowa, oczywiście "renomowana firma" przedłuża ze mną umowę, ale stawkę dostaję tę samą jaką zaoferowano mnie dwa lata temu 1750 zł, właśnie obecnie tyle wynosi minimalna krajowa. W taki sposób rzeczywiście zredukują zaplanowane 8 tysięcy etatów, bo za takie pieniądze nikt nie będzie się pisał na ciężką harówkę, a Inpost zaciera ręce.
2
to se neda 2015-01-27 23:10:45
A teraz news, takie pismo dziś do nas przysłano - "Poczta polska z roku na rok odnotowuje spadek liczby przesyłek listowych i utratę przychodów z tytułu realizacji usługi z grupy BRUL. Z jednej strony jest to efekt rosnącej konkurencji, e-substytucji, a z drugiej zmian w sposobie komunikowania się ludzi, wykorzystywania narzędzi informatycznych. Czynniki te wymagają od Poczty Polskiej podejmowania aktywnych działań w poszukiwaniu nowych obszarów, które zapewnią naszej firmie przychody i zrekompensują straty z tytułu spadku tradycyjnych usług pocztowych. Poczta Polska ze swoją infrastrukturą, zasobami ludzkimi i zaufaniem społecznym ma ogromny potencjał, aby funkcjonować w nowych segmentach rynku.
Takim sposobem jest podpisanie umowy z firmą PSGaz na realizację usługi polegającej na odczytywaniu wskazań liczników gazów, która na terenie RS Szczecin będzie obowiązywała od 2 lutego br. W ramach podpisanej umowy listonosze w trakcie obsługi rejonu będą dokonywać odczytów licznika gazomierzy oraz wykonywać czynności związane ze sprawdzeniem działania licznika." Jestem pod wrażeniem fragmentu pisma czekam na opinie.
poczta szkolenie 2015-01-28 17:34:51
Czy na stanowisko pracownik obsługi klienta jest przeprowadzane szkolenie, czy też biorą tylko osoby z doświadczeniem?
Proszę o odpowiedź.
pepe 2015-01-30 16:34:50
Witam. A nie zapomnieli o licznikach wody i prądu?
be bo 2015-01-31 16:04:11
Witam. A ja myślałem że to tylko u nas jest taki bałagan. Widoczni poczta jest jak " titanic " i już zaczął tonąć skoro łapią wszystko co się da i nieważne że nikt z pracowników nie ma w obowiązkach odczytywanie liczników ani nie jest przeszkolony. I nic dziwnego że nie ma chętnych do pracy jeszcze z taką wypłatą !!! Po 20tu latach pracy chyba czas powiedzieć ŻEGNAJ POCZTO. A może ktoś wie co z obiecanymi akcjami ?
kk 2015-06-09 22:11:17
masakra po tyle godzin praca wynadgrodzenie niskie plecy bola placa najnizsza nie polecam
EwaE 2015-07-20 12:55:34
Nie narzekajcie, praca listonosza jest w sumie fajna. Poszukuję listonoszy do pomocy, póki co Warszawa. kontakt ewaenta bez spacji małpa potem gmail i na końcu po kropce com. pozdrawiam serdecznie
harosyj 2015-12-24 09:04:40
~bo to polska nie niemcy : poczta polska przeznaczała do tej pory na pensje tylko dla listonoszy około 5% przychodów , teraz jednak przy tak niskich cenach przetargów będzie musiała wydać około 15% i już nikogo nie zatrudni , ale koszty nie wzrosną bo pensje w poczcie są stałe , tylko jak to jest ze gdy we wcześniejszych latach ten kontrakt był warty 800 mld zł płaciła tak mało , co za ludzie pracują w poczcie polskiej ( w 2009 roku mi płacili 1286 + 112 zł premii za coś tam )
harosyj 2015-12-24 09:06:07
DO SZEFOSTWA TEN LIST
harosyj 2015-12-24 09:09:37
POCZTA NIE MIALA PRAWQA WLICZAC NAPIWKOW DO WYNAGRODZENIA
Doręczyciel 2016-01-12 19:20:05
Zastanawiałem się czy przejść z InPost do PP ale jak czytam ile zarabiacie to sam już nie wiem... Wiadomo Umowa o prace jest dużym plusem ale ja nie zarabiam mniej jak 2300 netto a przejście nawet na 2000 netto to będzie odczuwalne.... przechodzić czy nie?
2
envelo 2016-02-17 18:30:13
Witam . Ja pracuje ok 10 lat. Rejon mam Wiejski,teren górzysty, błoto wiatr i wiele innych czynników. zarabiam ok 1400. robota ciężka ,obciążenie fizyczne ,psychiczne,bardzo dużą odpowiedzialność.Żenujące jest to,człowiek tyra cały miesiąc za Takie pieniądze. Dobrze że pracują jeszcze starzy Pracownicy z większym Stażem- bo nikt Młody nie przyjdzie za te 1300 Tyrać i Robić Plany dla Kierowników i Dyrektorów..
1
Wacek 2016-02-17 18:36:14
Ciekawe kto zarabia te 1800 netto. Chyba listonosze Miejscy. Bo na podkarpaciu to zarobisz 1360 zl z premią... A od stycznia Najniższa krajowa netto wynosi 1350 zł.
załóżmy ze zabiorą Ci Te ok 200 zł. Premi i Co Ci Zostanie?? Mniej od najniższej Krajowej!!! To ma być XXI Wiek? czy Średniowiecze!!
2
Chuk 2016-02-17 18:45:54
Poczta Polska tak dba o swoich Pracowników że nawet na Święta nie dali Pracownikom Pieniędzy.Na pranie odzieży jest tak samo, raz dadzą na jakiś czas. Albo w ogóle. Gdzie Ci Inspektorzy Bhp i kontrole z Przymrużeniem OKA!!!
Nawet o wode do picia W czasie upałów Trzeba SIĘ UPOMINAĆ. nastawili się tylko na wpływy z Listów Paczek Słodyczy i Spisów Gazomierzy, a Chołota niech Tyra za MARNE GROSZE. Dobrze że NIK zrobił troche porządku w Radzie Nadzorczej, ale trzeba jeszcze większych Czystek......
1
Górol Z podkarpacia 2016-02-17 18:52:04
Własnie tak Jest Kolego. LISTONOSZ- ma wielki Szacunek i zaufanie u LUDZI.
Żeby tak w Każdej Instytucji,czy Firmie Pracowali TAK Rzetelni Pracownicy jak na Poczcie to by było jak W niebie...
Pozdro dla Wszystkich Pocztowców .. Podkarpacie:)
pxn 2016-02-17 19:11:24
Tak Kolego doręczają chyba w miastach. Ja pracuje na Wiosce i tam jest dopiero Cięzka praca. Naginaj w Góre 200 metrów z PacZką z kosmetykami z AVON. Mało kiedy Awizuje,chyba że niema naprawde mozliwosci doreczenia...Albo paczki o wadze przekraczającej 30 kg,bierz i zapierd.. przez pola do KLijenta bo Autem nie dojedzie.
kto nie pracował,ten nie Wie!!!
niezniszczalny 2016-03-16 03:42:13
Po pierwsze związki zawodowe nic nie robią w kierunku obciążonej pracy listonosza,a jest ich bardzo dużo i chyba o 70 za dużo.po drugie wszyscy listonosze powinni wypisać się ze związków,może wtedy zauważono by obciążoną pracę listonosza po nad miarę bez możliwości wykorzystania urlopu.Jeżeli nie zrobicie tego pierwszego kroku to sobie możecie tylko pisać i zostaje [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] czyli kierat .Pozdrowienia dla wszystkich listonoszy z małym i dużym stażem.
tiesto855 2016-03-19 16:44:05
Powiem tak wpisujecie głupoty a nic ważnego opowiem wam jak ktoś chce wiedzieć jak wygląda praca listonosza więc jest tak przychodzisz rano do pracy masz listy zwykłe i polecone sam uporządkować sam jest tak dużo że siedzisz do jedenastej jak wyjdziesz na rejon dopiero i musisz wszystko roznosić więc siedzisz do wieczora z tym wszystkim i przyjmują tylko ludzi za zastępstwo bo inny są na chorobowym i skaczesz z rejonu na rejon jak małpa tresowana a wymaganie nie wiem jakie chcą od ciebie a ludzi traktują jak bydło nie liczysz się nic dla kierownictwa to jest totalny obóz pracy płaca jest taka 1900 brutto czyli najniższa krajowa są premie ale tak mówią ale nie wierzcie w to a związków zawodowych nie ma w poczcie jak się przyjmowałem to nic mi nie wiadomo i donosicielstwo na każdym kroku tak wygląda praca listonosza w Katowicach czyli jesteś białym murzynem i nie polecam robię dwa miesiące i tak się zwalniam przestroga dla innych to wszystko bo nie warto pozdrawiam .
emilek 2016-05-15 20:06:24
no tak, ale nie wiem czy teraz są jeszcze jakięs miasta bez sortowni, to by było troche dziwne jak dla mnie.
Zostaw swoją opinię o Listonosz - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Listonosz