brak logo

Mylan Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Mylan Sp. z o.o.

ojtam 2013-10-03 19:57:32
Z mojej pozycji...
Nie przesadzajmy, w której firmie z naszego rynku jest podobnie...? - we wszystkich... praca od 8-16 dawno poszła w zapomnienie, trzeba popatrzeć na to z góry i oderwać się od standardów naszych (moich) rodziców, którzy wracali do domu o 15.45, mimo to przynosili robotę do domu (lata 80).
Fakt (usunięte przez administratora) jest WYMAGAJĄCY... a jaki ma być...????
A zapomniałbym - rentowny...! I kto się z tym nie zgodzi...? To nie ZUS... i administracja z 13. pensją bo oni mają w roku 13 miesięcy. (usunięte przez administratora)
Kacha 2013-10-08 11:18:59
Sluchajcie, jaka kase moze wynegocjowac z doswiadczeniem?Czy plany sa realne?Jak z premiami?
Anna3 2013-12-02 13:06:14
Mam przyjemność pracować w Mylan. Zacznę od rzeczy, które są pozytywne - przede wszystkim, profesjonalna firma z wysokimi standardami pracy - ale UWAGA mówię o Mylan Pharmaceuticals! Tam jest naprawdę amerykański styl zarządzania z ogromnymi wymaganiami, ale też ogromnym szacunkiem dla zatrudnionych. Tym się chwalą. Mają najnowocześniejsze fabryki i międzynarodowe standardy oraz niezwykle charyzmatycznych zarządzających. Niestety nie ma się to w żaden sposób do Mylan Polska. Leki są ok, czyli generyczne - nie pierwsze i nie ostatnie, konkurencja to często kilkanaście odpowiedników. Częste braki utrzymujące się przez tygodnie, a nawet miesiące. Brak informacji o przyczynach i czasie braku. Szkolenia są mierne, prowadzone przez wcześniej przeszkolonych regionalnych, bądź przez wyższą kadrę zarządzającą, dodam nieomylną. Na szkoleniach są scenki, w których nikt nie jest chwalony, tylko krytykowany. Mam 7letnie doświadczenie i dostaję informację zwrotną, robię coś źle. Moim zdaniem, nikt nie umie motywować. Od półtora roku przechodzimy reorganizację, czyli zwalnia się ludzi oczywiście nie za sprzedaż. Tylko inne rzeczy. Jakie? Czasem zaskakujące. Ogólnie jest ciśnienie na sprzedaż, jakość, a my przedstawiciele i tak po cichu spekulujemy, kto zostanie zwolniony. Regionalni często nie mają swojego zdania, tylko wykonują zadania zlecone przez dyrektora, więc nie ma do kogo się zwrócić o pomoc, bo i tak ostatecznie wszystko trafi do wyższej kadry zarządzającej. Premie - czyli system premiowy zagmatwany, niejasny i często niesprawiedliwy. Ktoś kto sprosta założeniom systemu premiowego i tak może nie dostać wyliczonej premii. Takie przypadki zdarzają się na bieżąco. A nietrudno o nich się dowiedzieć, bo osób biorących jest... kilka. Dodam, że prawie zawsze tych samych. Ogromnym plusem byli ludzie, którzy pracowali jako przedstawiciele, bo to naprawdę wyższa półka. Niestety cześć z nich została już zwolniona, cześć sama odeszła. Czy narzekam? Nie, sama tu pracuję, i jakoś boje
3
iksiński 2014-02-09 01:08:35
Biorąc pod uwagę przejecie firmy produkcyjnej (zaklad na Zeraniu) i dotarcie do "7 mld ludzi na swiecie" do duzo wyzwan przed name :)
mariolka 2014-02-26 11:52:22
Cześć, a na jaką kasę może liczyć PM w Mylanie?Z 2-letnim doświadczeniem?Jaka podstawa,jaka premia,jakie benefity i auto?Plissss napiszcie
były pracownik 2014-02-28 09:36:58
Jaka wynegocjujesz. Im więcej wynegocjujesz tym wiecej bedziesz miała. Pamietaj potem juz Ci nikt nie podniesie pensji w Mylanie. Rozbierznosci są bardzo duże od prawie 9000 do 4000 brutto. Ale jesli masz doświadczenie to szukaj w innych firmach, gdzie Cie docenia i bedziesz miec jasne zasady pracy. A tu nikt nie jest pewny jutra. Mylan szuka ludzi wybitnie uzdolnionych(usunięte przez administratora)
tyty 2014-03-04 16:15:00
napiszcie jakie sa auta dla pm i czy jest gps.
huhu 2014-03-08 15:26:25
Może ktoś napisać jak tam jest jacy przełozeni jakie auta i jaka kasa i czy gps waucie jest na stanowisku spec.ds.kluczowych klientów,
2
ukdubl 2014-04-08 11:45:13
Fantastyczni bez gps a tak wogóle . Seeng is beliving
1
trochedziekciu 2014-04-09 21:46:02
Znajoma była na rozmowie na Spec.ds.Kluczowych.Okazało sie na rozmowie, ze to umowa na zastepstwo,czego podobno nie pisali w ofercie.Skoro sciemniaja juz podczas procesu rekrutacji,to co byłoby potem w pracy...???Strach do nich iść
koko 2014-04-15 17:18:51
Hej, na jaki teren byla ta rekrutacja? (usunięte przez administratora)
X 2014-05-05 11:52:09
Widzę ze wiadomosci sie pokrywają ja również byłem na rozmowie i co sie okazuje zostałem postawiony przed faktem ze jest to umowa na zastępstwo myśle ze powinno byc to jasno określone w ogłoszeniu. Za dużo informacji nie ma o tej firmie na forum...
1
koko 2014-05-05 15:11:30
Umowa na zastępstwo mysle ze szkoda czasu. Wystarczy sprawdzić siedzibę firmy która miesci się w bloku mieszkalnym nad pizzeria.(wystarczy wjesc na gogle street viev ul KEN 95 Warszawa) Nigdy nie spotkałam się z takim brakiem profesjonalizmu i obłudy... Odradzam jako REP z 10 letnim stażem w branży farmaceutycznej...
mario puzo 2014-05-07 00:37:30
Ja zostałem zaproszony na 2- gą finalną rozmowę na KAS-a do Wawy,ale odpuściłem,dostałem robotę gdzie indziej. Etat był na woj.lubuskie,wielkopolskie i zdaję się część dolnośl.lub zachodniopom.
1
On 2014-05-07 13:25:14
Czytam te opinie i sie zastanawiam byłem niedawno na Rozmowie i faktycznie umowa na zastępstwo czego nie pisali w ogłoszeniu rozmowa była ok(usunięte przez administratora)
Johhny 2014-05-08 18:02:05
Ogólnie firma OK , maja swój świat i wizje - trzymją się (usunięte przez administratora)
mick 2014-05-08 23:45:26
Też pracowałem w Mylanie. Nie polecam. Nakręceni na wynik na maksa. Robota 24h na dobę, człowiek nie ma czasu zastanowić się w jakim bagnie siedzi.(usunięte przez administratora)
Rep 2014-06-06 00:32:25
Jakie auta w Maylan dla Rep? Czy jest GPS?
nick 2014-07-15 18:14:56
Jak się u was pracuje ? Pytam bo jestem z Abbott, a wiadomo, że teraz będzie połączenie. Jacy są wasi manadżerowie ? Jak wygląda praca w biurze, w finansach, dziale wsparcia, marketingu ? Dużo macie etatów w siedzibie ? Boje się że po połąćzeniu będzie restrukturyzacja na całego - u nas 300 ludzi czeka i nie wie co będzie.
3
Rep 2014-07-16 21:16:22
Brachu skąd się urwałeś ? Teraz to będzie redukcja 50% stanu jak nic
ure 2014-07-18 22:44:13
Wiadomość o połączeniu także otrzymaliśmy kilka dni temu. Jak się pracuje w Mylan ? Ja pracuję od 2,5 roku i mogę mówić o Mylan i ludziach tu pracujących tylko pozytywnie. Mylan Polska zatrudnia w terenie około 40-50 osób, portfolio to przede wszystkim leki psychiatryczne oraz CNS, a także leki internistyczne, zresztą łatwo znajdziesz więcej informacji w necie. Najbliższe miesiące pokażą jak w praktyce przebiegnie połączenia firm. Uzbrojmy się w cierpliwość i róbmy swoje ;)
pozdrawiam
nick 2014-07-21 17:32:29
Hej.no to wygląda na to że praktycznie wszystko się pokrywa = redukcje. Pytanie ile u was osób w biurze pracuje. Bo jak do firmy generycznej wpadnie nagle kilkaset osób z innej - to ja tego nie widze. Oby wasi okazali się mocni w stołkach - bo w Abbott to najgorszy możliwy sort. Jeżeli u was pozwolą sobie narzucić kontrolę przez manadżerów Abbott to będzie najgorsze miejsce do pracy jakie który kolwiek wasz przedstawiciel widział. Uwierz mi. Przerabialiśmy już 2x.

pozdro i trzymam kciuki, żeby obyło się bez drastycznych cięć w polu
ojtamojtam 2014-08-15 22:50:52
jasnowidz się znalazł.
ojtamojtam 2014-08-29 17:05:27
Ludzie nie panikujcie. Będzie fajnie, nowi koledzy, nowe koleżanki. Przy okazji takich połączeń jest zawsze szansa "w białych rękawiczkach" odsiać nierobów ciągnących innych z zespołu w dół. Poza tym - gadanie o zwolnieniach, frustracje, domysły, powodują, że zamiast pracować traci się czas na te "bzdety".
2
ojtamojtam 2014-11-12 21:29:49
z ostatniej chwili... GPSy w autach klepnięte... hehehehehehehehehehehehehehehe
abc 2014-11-21 18:54:58
Ludzie z Abbott dostali info takiej treści
"Państwa wynagrodzenie i świadczenia pozostaną takie same, a Państwa okres wypowiedzenia będzie zależeć od Państwa stażu pracy w Abbott."
Czyli redukcja na całego, plus info, że nikt z Abbott nie ma kompletnie wpływu na to co się będzie dziać, bo Mylan podaje tylko oficjalne stanowisko. To pokazuje, że Mylan będzie totalnie rządzić w nowej firmie i wytnie wszystkie zbędne etaty biurowe z Abbott (prawe 400 ludzi)
abcdefg 2014-11-27 20:02:37
No tak, ten Abbott to nie wiadomo po co. Oby (usunięte przez administratora)zrobił porządek,zanim jego wyniosą
1
stanowisk chcecie? 2015-02-27 04:54:37
kurczaczki, każdyo d razu jak tylko zaczyna pracoacnastawia się na awanse lepszą kasę i w ogóle możę to coś dacie rady jak komuś początkowujacemu pomóc na samym początku treningów. Nie jest teraz za łątwo z pracą ale trzeba robisz to zaraz sie konczy i szukac trzeba od nowa. nie lubie zmian wiec wolalbym pracoac dlugo w jednym meisjcu.
Ktoś 2015-03-07 09:09:23
Na Daniszewskiej 10 bez zmian. Była hinduska Agila, jest amerykański Mylan a porównania do obozu pracy jak najbardziej uzasadnione - czyste polskie zarządzanie. Ciekawe co obecni właściciele powiedzieliby na wizytę PIPu?
1
Stella 2015-03-15 20:25:21
HeLLo! Zostałąm zaproszona na rozmowę na stanowisko PM Kardiologia KUJ-POP. Możecie mi coś napisać o kierowniku na ty terenie? i jak wygląda rekrutacja, miła atmosfera czy gnębienie? ile etapów? Z góry dziękuję!!!
X 2015-03-17 09:09:48
Hej moze ktos powiedzieć na temat 2 etapu rozmowy jak wyglada Asesment w Wawie na st.Specjalista ds. Kluczowych Klientów jakie wynagrodzenie mozna oczekiwać jakie narzędzia pracy ...dzięki bardzo..
3
On 2015-03-18 10:36:25
Cześć wie moze ktos coś na temat ciągłych rekrutacji na stanowisko przedst.ds. Kluczo.klien. na Szczecin / zielona g. Średnio co rok kogoś poszukują czy rynek zaniedbany i nikt nie moze tgo dźwignąć czy osoba zarządzająca ? Macie informacje co sie dzieje ?
2
Rep 2015-04-12 21:29:48
Witam,
Chciałbym tam pracować ale ponoć kierownicy z Południa to psychopaci. Pytanie czy to prawda?
lisa 2015-07-25 01:38:53
Nie są tacy źli, ale oddani firmie i pracusie- znam - pracowałam z nimi...
Zoll 2015-07-27 17:38:55
Ludzie nie podposujcie tych umów o poufności.one są bezprawne a chodzi o to żebyście nie dostali odpraw na odejście. Te umowy mają tylko zakazy bez żadnych praw dla was. Nie bądźcie naiwni idźcie do prawnika
2
wiem 2015-07-28 19:36:15
e takie umowy, rzeczywiście nic nie znaczą i nie mają mocy prawnej więc czy podpiszecie czy nie nie ma znaczenia.
Jeśli umowa o poufności jest na podstawie umowy o pracę - po rozwiązaniu umowy pracodawca musi płacić umowny okres kasę za poufność. podpiszcie nic nie tracicie a w ogóle to kto to wyegzekwuje? stać ich na wiele rozpraw? moim zdaniem nie stać i to tylko po to aby zobaczyć kto jest opornikiem.
1
Pawel 2015-07-31 22:22:23
Rekomenduje nie podpisywanie tej umowy. Bylem u prawnika
Emil 2015-08-03 18:18:28
Jest tu może ktoś kto pracuje jako pracownik pakowni na Daniszewskiej ??
prośba o informacje na temat warunków pracy i płacy na tym stanowisku ???
Ferdek 2015-08-21 00:12:05
Pamiętajcie, nie podpisujcie nic co podsunie HR na NSM!!! To jest tylko ze szkodą dla was. Nie musicie sie na to zgadzać. Jak wiecie szczury z biura już powoli zaczeły ucieczkę...
Allan 2015-09-07 17:29:35
Prawda. I nie tylko kierownicy terenowi.
Repp 2015-09-17 16:10:17
Super ze uzywamy tablety. Od teraz raportujcie skrupulatnie caly czas ktory poswiecacie na prace. To bardzo dobrze i nareszcie beda jasne dowody sdla Sadu Pracy w sprawie nieprzestrzegania prawa i zmuszania pracownikow do pracy za darmo ponad 40h tygodniowo. Naprawde marescie macie bata na pracodawce za to ze mie wyplaca nadgodzin. Przypominam ze zgodnie z wyrokami przedstawicielom czas dojazdu do pracy wliczacsie w czas pracy!
1
anonim 2015-09-28 18:50:28
Mylan
anonim 2015-09-28 18:57:15
Mylan polecacie czy nie ?
5
ono 2016-02-11 14:51:18
witam moze ktos napisac jaka flota i jaki social?
w 2016-02-16 12:34:04
Jakie zarobki są na stanowisku operator urządzeń produkcyjnych.
Smutny 2016-06-12 07:53:26
W handlu przynajmniej firmie idzie. Produkcja to koszmar. Bardzo złe warunki dla załogi.
Smutny 2016-06-19 08:23:55
Złe warunki w większości działów. 4 dostaniesz na pierwszą umowę, a po 6 miesiącach obniżka. I praca bez przerw po 14 dni!
tomek 2016-06-19 08:31:43
Jak to bez przerw @Smutny, przecież to jest niezgodne z kodeksem pracy. Pracownik musi mieć dzień, dwa odpoczynku. No chyba, że jesteś na zleceniu czy umowie o dzieło no to inna gadka ale tutaj słyszałem, że umowa o pracę jednak jest więc trochę nie rozumie..
Smutny 2016-10-26 21:41:57
Tomku. A kto się przejmuje kodeksem pracy?
Ilość się liczy, bo na pewno już nie jakość.
1
Banan miastowy 2016-12-02 14:51:16
To było niezłe . Nic nie robić żeby zarobić
Zostaw swoją opinię o Mylan Sp. z o.o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mylan Sp. z o.o.