brak logo

Sizeer

Wrocław

Opinie o Sizeer

Sizeerowiec 2010-01-20 19:43:49
Jeśli ktoś z Was mysli o pracy w Sizeerze to niech szybko puknie się w głowe i szuka dalej pracy. Ja pracuje na stanowisku kierowniczym - zarabiam tyle co sprzedawcy w innych sklepach. Obowiazkow cała masa (ciagle nowe), zero motywacji i totalny brak szacunku przełozonych. Nikt nie napisal, ze pracownicy są non-stop monitorowani i za krzywe stanie ucina się im premie. Firma kombinuje kazdego miesiaca jak obnizyc płace i tak po ponad 2 latach zarabiam coraz mniej. Nie płacą kasy na czas, nie ma funduszu socjalnego (machlojka w central), zero bonow na swieta, znizki dla pracownikow takie jak dla klientow (smiech). Ciagly szantaz centrali, ze jak nie bedzie cos zrobione to po premii albo wylotka a zero wsparcia sprzedazy. Braki w towarze, fatalna logistyka i w dodatku nijaki marketing. Kierownik regionu to czlowiek bez wiedzy i z manią wyższosci. Sklepom kaze placic za swoje liczne bledy. Stres, stres i jeszcze raz stres. NIE POLECAM nikomu bo jest to najgorsza firma w jakiej pracowałem (9letni staz). Ja obecnie uciekam do innej firmy (moze bedzie lepiej).
pracownik 2010-04-11 16:27:11
jest ok, pod warunkiem, że się nie obijasz, jak dobrze sprzedajesz to wypłata bardzo fajna, można wyciągnąć nawet 1500 czy 1700, jak nie umiesz sprzedawać i się obijasz to zarobisz 1300, ale cóż jak ktoś nie chce pracować to niech siedzi w domu. Atmosfera jest ok. Jak na razie pracuję ok roku i nie szukam niczego innego, dobrze mi.
pracownik2 2010-04-17 01:21:14
Zgadzam się, jest spoko trzeba sprzedawać i czasem chodzić jak robot no ale która firma daje za darmo kasę?? a pracuję już 1,5 i nie szukam bo jest mi dobrze, kolesia, który niby był kierownikiem i opisuje jak to nie jest źle, wszyscy we Wrocławiu znają i wiedzą dlaczego już nie pracuje, także tylko czekać kiedy będzie narzekał na następnego pracodawcę, Pozdrawiam
biedronka 2010-04-26 14:37:06
jak tak było źle to dlaczego pracowałeś tak długo? trzeba było szukać pracy gdzie indziej, a nie teraz klniesz i trujesz. Kasa nie jest zła. Pewnie w biedronce mają lepiej :)
Asystent 2010-05-19 15:24:01
Moze nie w pelni z pierwsza opinia sie zgadzam ale nie gadajcie ze jest kolorowo. Z was wszystkich pracuje najdluzej i moge powiedziec ze kiedys za starego systemu placowego bylo lepiej ale tego nie pamietacie bo Was nie bylo. Dziewczyno co mowisz ze da sie wyciagnac 1700 - owszem sprzedawca tyle wyciagnie tyle ale pod warunkiem ze ma wysokie obroty i plan jest wyrobione a przypominam ze jest przy wyrabianym planie brane pod uwage cos takiego jak kategorie B-K-A. Asystent [usunięte przez moderatora] całą najgorszą robotę i nie jest wynagradzany tak do konca jak powinien, a sprzedawcy tak nie narzekaja bo maja najmniej do roboty a roznica miedzy wyplatami nie jest porazajaca. Powracajac do planu...z tego co wiem Wroclaw nie wyrabia go zbyt czesto podobnie jak inne regiony wiec Twoja pensja jest w granicach 1300 - 1550 max wiec nie wciskaj kitu :)
Ludzie szukaja pracy ale ciezko znalezc lepiej platna na podobnych zasadach bo? Bo ludzie tam pracujacy trzymaja sie stolka bo cenia sobie taka firme, a firma wtedy nie poszukuje osob na stanowiska KIEROWNICZE proste.
anonimoffa 2012-03-26 18:06:01
Ludzie co wy się tak mażecie, pracuję w sizeerze i jest podobnie jak w innych firmach, ale nie jest źle. Idźcie sobie do House`a, Reserved czy Croopa to zobaczycie co to jest wyzysk dopiero jak dostaniecie 1/2 etatu z nadgodzinami albo UZ za psie grosze i cały dzień będziecie się topić w ciuchach i ich układaniu. Tutaj przynajmniej wiem że mogę nieźle zarobić jeśli zrobimy plan, albo mam ładną prowizję, coś za coś. Jak się nie chce sprzedawać to się nie zarobi to logiczne.
kropka 2012-09-06 16:33:11
Praca w tym sklepie to najgorsza oferta z jaką się spotkałam.
Zarabia się marne grosze, a z byle powodu pracownicy pozbawiani sa premii. Warunki pracy są beznadziejne. Ciągłe braki w towarze i oczekiwanie cudów od pracowników co do osiągnięcia planu miesięcznego. Regionalna/y nic nie robi tylko beszta i zabiera premię. O wynagrodzeniu lepiej nie wspominać - ludzie pracujący na 1/2 etatu zarabiają więcej. Kierownicy na sklepie nie znają kodeksu pracy i pracownicy muszą ponosić tego konsekwencje. Nikomu nie polecam i wręcz ostrzegam - beznadzieja.
qbek 2012-10-10 21:20:43
Przepracowałem w Sizeerze kilka miesięcy i byłem zadowolony, studiowałem dziennie na ostatnim roku studiów i jakoś udawało się powiązać to z pracą. Trochę chęci i można zarobić pod 2tyś a dla bardziej ambitnych ścieżka rozwoju. Gdybym nie znalazł pracy w zawodzie może nie rozstawał bym się z nimi tak szybko.
observer 2014-06-09 13:53:41
ale firma wtopiła z nowym regionalnym - kto tą osobę wsadził na to stanowisko?
1
Zoro 2014-06-29 12:04:41
z tego co widać po pierwszych miesiącach to typowy gbur, zamknięty na wszystkich
1
Zoro 2014-06-29 12:07:06
z tego co widać po pierwszych miesiącach to typowy gbur, zamknięty na ludzi
reezis 2014-07-18 11:39:27
Gbur zawsze będzie gburem:) tego się nie zmieni. Jeśli chodzi o nowych regionalnych to szkoda,(usunięte przez administratora), które przeczytały jedną książkę o coachingu/mentoringu i teraz im się wydaję, że wiedzą wszystko. No ale co się dziwić, firma takich ludzi potrzebuje bo nimi najłatwiej sterować:) Oby nie skończyło się to dla chłopaków jak historia z Tytanikiem;)
A co myślicie o nowym systemie wynagradzania? to jest chyba ciekawszy temat:)
kasia 2014-09-05 20:02:43
i wg Ciebie 1500-1700zl to fajna kasa?
Chyba, że jesteś studentem i zarabiasz na swoje wydatki,a resztę życia sponsorują rodzice....
ooole 2014-10-03 10:31:42
i nagle wszystko stanęło w miejscu :)
dizi 2015-01-31 21:23:32
Praca w tym sklepie to chyba idealna opcja dla studentów albo dla ludzi którzy po prsotu nie sąjeszcze przygotowani do pracy do jakiegośbiura i w ogóle nie czują klimatu biurowego. Wiem, bo sam jestem takim kimś wole pracować z ludźmi jako sprzedawca a nie jako korposzczurek. Tylko się zastanawiam czy jest szansa na podwyżki w nowym roku, jak myślicie ?
helios 2016-05-15 11:32:21
to fakt, takie sieci są dobre dla młodych, studentów, którzy potrzebują mieć czas na szkołę i inne głupoty :)
Zostaw swoją opinię o Sizeer - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sizeer