brak logo

Nutricia Polska Sp. z o.o.

Opole

Opinie o Nutricia Polska Sp. z o.o.

maka 2016-02-20 23:32:30
Potwierdzam w 100%: zwolnionym można być łatwo w każdym dziale bez wyraźnej przyczyny, za byle błahostkę i nieobiektywną ocenę.
2
kassia 2016-02-23 19:01:00
Byłam na wakacyjnym stażu (praca biurowa). Niestety, to jeden wielki wyzysk - co roku biorą stażystów i praktykantów, którym wiele obiecują, a potem nic nie dają. Stażyści mają najgorzej - przynieś, wynieś, pozamiataj. Zero wsparcia czy nawet wdrożenia, a wymagania bardzo duże! Atmosfera napięta, pracownicy na maksa zestresowani i wypaleni.
3
Makao 2016-02-26 20:36:51
Pierwsze co bym zrobił to wymienił całą kadrę kierowniczą z dyrektorami włącznie jak jednego. Kolejna kwestia to ogromna przepaść pomiędzy zarobkami kierownictwa a zarobkami pracowników fizycznych którzy na całą firmę zarabiają...Może wtedy w tej firmie zrobiłoby się normalnie,skończyłoby się zamiatanie niektórych spraw pod dywan...a ludzi traktowano by normalnie i z szacunkiem.Założę się ze dyrekcja koncernu nawet nie wie jak źle się w naszej Nutricii dzieje,gdyby wiedzieli to pewnie głowa nie jednej karierowiczki i karierowicza by poleciała na zbity r..j
3
złowiłem szczupaka 2016-03-08 13:11:42
nutricia to WZOROWA KAPITALISTYCZNA FIRMA generującą dobry przychód kosztem pracowników !!! cała prawda o tym magicznym miejscu :)
3
Mario 2016-03-11 01:27:52
Witam pani (usunięte przez administratora) jest w tej firmie "bogiem" ocenia ludzi na ocenie pracowniczej po nazwiskach jak jej sie nazwisko spodoba to jest O.K,jak nie to ponizej oczekiwan,nie zna czlowieka ,ba nawet nie wie jak on wyglada,tak wyglada roczna ocena pracownika nie polecam nikomu tej firmy jak najdalej od tej firmy.
2
Monte 2016-03-11 21:58:20
Mario- zapewne ta pani robi to na polecenie kogoś innego....bo np.za mało było ocen pt." nie spełnia"... a wszystko po to żeby pracowników na kasie wydymać
2
AnA 2016-03-21 11:27:21
Chciałabym się tam zatrudnić ale zdania są bardzo różne i sama nie wiem czy faktycznie jest bardzo źle czy nie..
ono 2016-03-21 16:03:50
Ty chyba nie wiesz co mówisz.Pracuję tam 15 lat produkcja wzrosła o 100% a ja zarabiam 2800 brutto i nie dostaje podwyżek bo doszedłem do górnych widełek.
Koleżanko jak tylko możesz poszukaj coś innego.
tw "Bolek" 2016-03-22 08:20:14
placen to co piszesz to wielki zart,nie polecam tej firmy nikomu.
AnA 2016-03-22 18:38:40
Jeżeli chodzi o pracę przy maszynach to nie będzie z tym problemu, bo mam doświadczenie i lubię produkcję :) bardziej chodzi mi tu o relacje między pracownikami, bo to jest bardzo ważne. Pracowałam w jednej dużej firmie produkcyjnej jako operator maszyny, praca ciekawa ale ludzie już nie. Jeden na drugiego co chwilę do biura, jak hieny czekali aż Ci się noga powinie żeby tylko zakablować. Zamiast jeden drugiemu pomagać.. Polaki cebulaki.. Zależy mi na dobrej współpracy co by do pracy jechać z dobrym nastrojem a nie jak na ścięcie.
AnA 2016-03-23 12:34:18
A próbowałeś rozmawiać z kierownikiem żeby dali podwyżke?
1
Mickiewicz 2016-03-30 07:54:54
no debil:D
AnA 2016-04-03 14:04:30
Kolega: aż tak źle z pensja?
Mickiewicz: do mnie twoja wypowiedź skierowana?
Hehe 2016-04-09 12:28:46
Jak tam wasze podwyżki?? Rozmawialiście już z kierownikiem kamienna twarzą? pracować macie i się nie odzywać,bo jak nie to na wasze miejsce 10 za bramą czeka;)
2
Hehe 2016-04-09 12:29:34
Jak tam wasze podwyżki?? Rozmawialiście już z kierownikiem kamienna twarzą? pracować macie i się nie odzywać,bo jak nie to na wasze miejsce 10 za bramą czeka;)
2
loto 2016-04-10 07:28:02
skoro 15 lat pracujesz to młoda/młody to ty już nie jesteś i wiesz że człowiek ma zawsze wybór lub jak wolisz wolną wolę (;) to po pierwsze, a po drugie po takim czasie należy się odrobinę lojalności - nie wspomnę o szacunku - do firmy, która "karmiła" Cię przez ten okres. ale zawsze mogę się mylić!
bolek 2016-04-10 11:50:29
Kolego muszą ci dobrze płacić za taką opinie.Widać że jesteś z tych którzy dali by się za firmę ogolić swoje cztery litery,bez względu za to jak cię traktują.Czyli twoim zdaniem nie liczy się człowiek tylko firma.I tak trzymaj ,a jak się wypalisz zawodowo to przyjdzie młodszy którego wyszkolisz a póżniej tobie podziękują zwalniając cię za byle co.
Bozka1 2016-04-10 17:06:14
O jakim szacunku tu mowa?A czy Firma ma szacunek do pracownika ,ktory przepracowal 25 lat i zostal zwolniony?Czlowieku nie wiesz o czym piszesz ,ludzie ktorzy swoje mlode lata poswiecili dla tej firmy zostali zwolnieni z dnia na dzien .Po drugie piszesz ,ze Firma ;KARMI; ZA DARMO NIE DAJE PIENIEDZY :pracownik ta kase ciezko musi wypracowac .Albo jestes nowy w firmie ,albo liderem skoro piszesz takie bzdury.
2
Sylwek 2016-04-13 12:54:43
Dokładnie Bożka, firma nie ma wogóle szacunku do ludzi.Nie spodobasz się kierownictwu,albo liderowi i wylatujesz.Obojętnie jak by się nie poświęcać i tak możesz prace stracić w tym samym dniu( przychodzisz do pracy i dostajesz wypowiedzenie)Szkoda tylko że klika liderów,kierownictwa jest nie do ruszenia.Omijać tę firmę szerokim łukiem.Pracy w Opolu jest dużo,za lepszą kasę i bez nocek i 4 brygadówki.
1
net 2016-04-13 14:43:41
Kultura w tej firmie wolne żarty.Podam ci przykład pracuje w tej firmie taki mały kierownik,w gazetce firmowej napisał że pierwsze co robi gdy przychodzi do pracy to wita się z pracownikami, a ten gościu jest tak dumny że gdy przechodzisz koło niego to nawet nie popatrzy na ciebie nie mówiąc już o przywitaniu.Może życie odpłaci mu tą samą monetą jaką on płaci.W tej firmie im gorzej traktujesz podwładnych tym dalej zajdziesz.
2
Sylwek 2016-04-13 20:43:08
Net-dobrze napisałeś o tym małym zadufanym w sobie osobniku.Na każdego patrzy z "góry",bez uśmiechu i jakichkolwiek emocji.
lotos 2016-04-14 14:38:31
sądzę, że herbatka, owoc zdrowy, odrobinę relaksu... spowoduje odrobinę łagodniejszy ton. czytam i generalnie nie wiem o co chodzi?
Janusz 2016-04-15 11:37:12
W Nutricii nie liczą się umiejętności oraz co sobą reprezentujesz o Twoim byciu albo nie byciu zadecyduje lider,jeżeli nikogo tam nie masz nie wybieraj się tam zostaniesz zjedzony przez piranie i oskubany do reszty,fałsz i obłuda towarzyszy na każdym kroku wszędzie widać sztucznie poprzyklejane do ust uśmiechy ludzie którzy najciężej tam pracują zachowują się niczym czopki gdy tylko widzą cień szansy aplikują się sami czy tego sobie życzy przełożony czy nie...Strach towarzyszący ludziom wyzbył z nich poczucie wartości i człowieczeństwa zaczęło liczyć się tylko przetrwanie...Szkoda mi osób którzy poświęcili życie dla pracy w tej firmie a teraz są w takim wieku że muszą tam pracować na stare lata są gnojeni przez gówniarzy którzy nazywają się liderami są to ludzie bardzo często ograniczeni nie mający pojęcia o zajmowanym stanowisku,dlatego jeżeli jesteś osobą młodą nie mającą żadnych zobowiązań omijaj ten zakład dobra okładka książki nie jest gwarantem treści w niej zawartej...
6
Dobry Januszek 2016-04-16 23:59:15
Ty Janusz a ile kaski wtopiłeś w ten biznes (takie emocje). Tobie herbata czy owoce już chyba nie pomogą - czarna otchłań. BRRR....
Haha 2016-04-17 19:31:20
"Dobry Januszek i lotos" pewnie w biurze pracujesz ze takie bzdety piszesz...
2
jak tak jak nie 2016-04-22 22:45:19
Pewnie masz rację. Ale co z tego!
staś 2016-04-26 10:07:20
Jak to co z tego punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
wiki 2016-05-07 00:46:20
fakt, jest chłopczyna zadufany w sobie no i.. niewysoki, ale jaką ma szefową :)))))
supply chain 2016-06-09 15:30:28
Nie będę pisał o warunkach pracy bo już wszystko napisano, ale wspomnę o ważnym fakcie. Jeżeli zależy wam na zdrowiu, to firmę mijajcie szerokim łukiem... Ukrywanie wypadków to codzienność...a jak chcesz nagłośnić sprawę to na 2 dzień wypowiedzenie, a wypadek z Twojej winy, bo łamiesz zasady... które są tak skonstruowane, żeby każdą czynność można było podpiąć pod nie... PIP nie reaguje.. pewnie mają tam plecy... przyniesiesz L4 to dają Ci do zrozumienie, że działasz na szkodę firmy.. nawet opiekę na dziecko, czy macierzyński jest dla nich problemem. Pracownicy sami sobie szkodzą, bo zezwalają na taki traktowania, które jest w ocenie prawa, przestępstwem. Promyk nadziei jest, braki kadrowe sięgają już kilkunastu procent. Może ktoś z góry zauważy, że coś w firmie jest nie tak. Jak macie pytania to piszcie, odpowiem tutaj. Pozdrawiam
12
? 2016-06-09 21:18:35
A o co chodzi z tymi numerami??
Były 2016-06-11 15:24:52
Dobrze piszesz o ukrywaniu wypadków,o L4 też.jedno z czym się nie zgadzam to kwestia tego że ktoś z "góry"zauważy braki kadrowe i coś z tym zrobi....najpierw trzeba byłoby cała górę na nowych ludzi,bo ci dzisiejszy rządzący głęboko w du**e mają zwykłych pracowników.liczą się ilości i zyski,a co z tego ze zamiast np.20 osób tę samą pracę wykonuje 13...ważne jest efektowne wykorzystanie ludzi na maxa za jak najmniejsze pieniądze.W nutricii opanowali to do perfekcji.
3
Mały 2016-06-11 21:20:20
Ważna jest ilość dni bez wypadku na tej zakłamanej tablicy przy wejściu.Dlaczego nic nie zrobiono z wypadkiem kilkanaście dni przed 1500 dniem bez wypadku?Czeski film,na CZYJEŚ polecenie nagle wszyscy zapomnieli ze coś groźnego się wtedy wydarzyło...Dlatego potrzeba wymiany kierownictwa żeby minęło to chore zakłamanie.
1
Mały 2016-06-14 14:31:36
Mak w którym biurze pracujesz?? pracownicy nadużywają L4.... Za to ich pracodawca nie zauważa wypadków przy pracy,a L4 każe zamieniać na urlop....Żeby wykresy ładnie wyglądały i buźki były zielone i uśmiechnięte...
2
lolo 2016-06-14 19:41:23
Ja jestem ciekawy czy gdy by prawo Polskie pozwalało postawić w tym zakładzie baraki i pracować 24 godz.czy by tego nie wykorzystali? Myślę że tak.
Tam liczy się tylko zysk a nie człowiek.
1
pipi 2016-06-15 18:10:20
Kolego co ty wypisujesz albo tam nigdy nie pracowałeś albo jesteś dobrze opłacany, najgorsza w tym zakładzie jest zakłamanie które tam panuje, któryś z dyrektorów miał wizje i ją wprowadza traktując ludzi jak małpy w zoo, ale ludzie w odróżnieniu od zwierząt widzą co się dzieje. Kolega pisał o zero wypadków co oczywiście jest fikcją, a wciska się ludzią że tak jest DPS to kolejne fikcja 90 a nawet 97% pracowników zadowolonych,to jedynie w KOREI jest lepszy wynik, wystarczy poczytać opinie powyżej. JUŻ całe Opole się z tego śmieje. A ta propaganda, już brakuje ścian na te plakaty i hasła mało tego to powiesili monitor na zewnątrz aby pracownicy oglądali wykłady poszczególnych dyrektorów jak to u nas jest pięknie i wspaniale. Mam pytania ty w to wszystko wierzysz? Jeśli tak to jak długo będziesz żył w tym zakłamaniu.
5
pipi 2016-06-15 20:00:40
Zwolnij się - jestem w trakcie, a po drugie to ta firma głównie bazuje na bezrobociu które panuje, niektórzy po prostu nie mają wyjścia i godzą się na takie traktowanie w innych państwach jak Francja Niemcy gdzie też mają swoje oddziały już nie są tacy mądrzy i muszą się liczyć z ludzmi. I w Polsce powoli zaczyna brakować dobrych pracowników, w tedy zobaczymy co zrobią.
2
operator 2016-06-21 11:14:07
Witam,
Pracuję w tej firmie od 1,5roku. Wyzysk, rotacja stanowisk bo tak się mądrym liderom podoba, idiotyczne zasady główne i jeszcze głupsze zasady kardynalne tylko po to, by w ciągu jednego dnia znaleźć powód by zwolnić robola. Masz plecy to masz względny spokój - ale do czasu, bo liderka ma swój dziwny "okres" i możesz za 2dni już nie pracować :) stres, stres i jeszcze raz stres... Nie stabilna praca...
Jest to dziwna firma! To nie jest ta sama firma co kiedyś.
Szczerze mówiąc to NIE POLECAM tego g...!!!
Szkoda zdrowia!
10
Zainteresowana 2016-06-29 19:51:32
Hej. A zdradzicie jakiego rzędu zarobki dla przewidziane dla osób pracujących w laboratorium? W jakim systemie jest praca w Opolu?
Zadowolony ze juz tam nie pracuję 2016-07-09 09:57:29
Kghv atmosfera w tej firmie to tragedia, jeden drugiemu rzuca kłody pod nogi,a kierownictwo się cieszy,bo skłócona załoga nie jest w stanie nikomu się przeciwstawić. Dlatego tez zarobki tak marne,bo za taką wypłatę kawalerów ciężko przeżyć od wypłaty do wypłaty oczywiście żyjąc bez luksusów,chylę czoła przed osobami mającymi rodziny i utrzymującymi je za wypłatę z nutricia.Tak bynajmniej jest w logistyce wewnętrznej,dziale zarządzanym przez małego osobnika zadumanego w sobie który chodzi z podniesioną głową i w dup*** ma pracowników.Zwalniają za byle pierdołę, możesz w każdej chwili wylecieć.Zdecydowanie nie polecam tego syfu.W Opolu jest dużo firm w których można dobrze zarobić bez idiotycznej cztero brygadówki i pracy w nocy.
6
Nieznajomy 2016-07-13 12:31:36
Firma jest taka dobra ze już nawet ukrainców zatrudnia w dziale przepakowan,NIE POLECAM TEJ FIRMY NIKOMU!!!!!
3
Falco 2016-07-13 12:37:46
Tak w tej firmie potrzeba aż 10 dyrektorów żeby zajmować ciepłe i dobrze płatne posadki,ciekawe która fabryka w Polsce ma aż tylu dyrektorów? dlatego w tej firmie nigdy nie będzie dobrze dopóki się to nie zmieni.
3
Nieznajomy 2016-07-15 10:42:51
Nie to jest poprostu tania siła robocza ze wschodu i wyzysk człowieka przez człowieka.
4
Nieznajomy 2016-07-15 10:56:06
Niedługo firma zacznie zatrudniać pracowników z zakładu karnego,bo to jeszcze tańsza siła robocza od ludzi ze wschodu.
5
Zadowolony ze juz tam nie pracuję 2016-07-17 08:02:03
Słusznie napisane,zastanawia mnie jedno-skoro w firmie jest taka otwartość i reszta propagandy,to dlaczego płace dyrekcji,kierownictwa liderów są taką tajemnicą.Dla robotników mają "widełki" a płace wyższych swer tajne...Może boją się reakcji ludzi gdyby zobaczyli wielokrotność swojej pensji na którą osoby fizycznie pracujące ciężko muszą pracować.
4
ryfka 2016-08-10 22:28:24
Nutricia to jedno z tych doświadczeń zawodowych, które naprawdę warto sobie darować. Atmosfera specyficzna, zasady jeszcze specyficzniejsze, a ludzie najspecyficzniejsi. Korpo jak z dowcipów o korpo i Mordorze :P A obgadywanie jak w 'Gossip Girl'. Plusy: łatwy dojazd do zakładu, dobrze działające ekspresy na kawę i mile osoby na stróżówce. PS. nie pracowałam na produkcji, jak tam jest to nie wiem.
2
Były 2016-08-27 18:03:31
Swego czasu miałem możliwość pracować w tej firmie, czego miło nie wspominam.Musisz robić to co przełożony sobie ubzdura,choćby nie miało to sensu,jednak ty masz się nie odzywać i pracować.Kiepski kierownik lw,bez uśmiechu zadufany w sobie, na każdego patrzący z góry,olewając pracowników... Wypłaty marne jak na tą pracę,w świątki, piątki i niedziele. Do tego również nocki.Przychodzisz do firmy i na dzień dobry wciskają ci kit ze nutricia jest najlepsza a bezpieczeństwo to priorytet... Szkoda ze są wypadki przy pracy które kierownictwo zamiata pod dywan,byle na tablicy było super. A l4 zamieniane jest na urlop,bo ludzie są zastraszani że zostaną zwolnieni.O zwolnienie zresztą nie trudno nie spodobasz się liderowi-wylatujesz.
5
mike 2016-09-17 04:22:23
Jak 10 czeka to niech iz sobie bierze
1
MatM 2016-09-29 18:48:17
Trochę nieprofesjonalne podejście do kandydatów. Jedna, druga rozmowa, testy, odezwiemy się w ciągu 2 tygodni. Odzywają się po 5 tygodniach, że za 3 dni zaczynamy współpracę, ale nie mają mojego zaświadczenia od lekarza medycyny pracy. Ja na to, że od pewnego czasu ani widu ani słychu. Pani z HR na to, że się jeszcze odezwie. Od 15. czerwca cisza.
2
alan 2016-10-12 09:12:40
Nie wiem jakie sa standardy @BV ale to rzeczywiście nie fajnie z ich strony a mieli jakiś konkretny powód?
1
Jasnowidz 2016-11-21 22:36:16
Standardy są takie na BV że już wkrótce czterobrygadówka zastąpiona zostanie trzy i będą zwolnienia tych, którzy - choć pracowali ciężko, z poświęceniem- jednak nie lizali dupska Maniegierą, Kierowniczkom i Derektorce :)))
1
Zostaw swoją opinię o Nutricia Polska Sp. z o.o. - Opole
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Nutricia Polska Sp. z o.o.