brak logo

Nutricia Polska Sp. z o.o.

Opole

Opinie o Nutricia Polska Sp. z o.o.

Falco 2016-07-13 12:37
Tak w tej firmie potrzeba aż 10 dyrektorów żeby zajmować ciepłe i dobrze płatne posadki,ciekawe która fabryka w Polsce ma aż tylu dyrektorów? dlatego w tej firmie nigdy nie będzie dobrze dopóki się to nie zmieni.
6
Nieznajomy 2016-07-15 10:42
Nie to jest poprostu tania siła robocza ze wschodu i wyzysk człowieka przez człowieka.
7
Nieznajomy 2016-07-15 10:56
Niedługo firma zacznie zatrudniać pracowników z zakładu karnego,bo to jeszcze tańsza siła robocza od ludzi ze wschodu.
8
Zadowolony ze juz tam nie pracuję 2016-07-17 08:02
Słusznie napisane,zastanawia mnie jedno-skoro w firmie jest taka otwartość i reszta propagandy,to dlaczego płace dyrekcji,kierownictwa liderów są taką tajemnicą.Dla robotników mają "widełki" a płace wyższych swer tajne...Może boją się reakcji ludzi gdyby zobaczyli wielokrotność swojej pensji na którą osoby fizycznie pracujące ciężko muszą pracować.
6
ryfka 2016-08-10 22:28
Nutricia to jedno z tych doświadczeń zawodowych, które naprawdę warto sobie darować. Atmosfera specyficzna, zasady jeszcze specyficzniejsze, a ludzie najspecyficzniejsi. Korpo jak z dowcipów o korpo i Mordorze :P A obgadywanie jak w 'Gossip Girl'. Plusy: łatwy dojazd do zakładu, dobrze działające ekspresy na kawę i mile osoby na stróżówce. PS. nie pracowałam na produkcji, jak tam jest to nie wiem.
5
Były 2016-08-27 18:03
Swego czasu miałem możliwość pracować w tej firmie, czego miło nie wspominam.Musisz robić to co przełożony sobie ubzdura,choćby nie miało to sensu,jednak ty masz się nie odzywać i pracować.Kiepski kierownik lw,bez uśmiechu zadufany w sobie, na każdego patrzący z góry,olewając pracowników... Wypłaty marne jak na tą pracę,w świątki, piątki i niedziele. Do tego również nocki.Przychodzisz do firmy i na dzień dobry wciskają ci kit ze nutricia jest najlepsza a bezpieczeństwo to priorytet... Szkoda ze są wypadki przy pracy które kierownictwo zamiata pod dywan,byle na tablicy było super. A l4 zamieniane jest na urlop,bo ludzie są zastraszani że zostaną zwolnieni.O zwolnienie zresztą nie trudno nie spodobasz się liderowi-wylatujesz.
12
mike 2016-09-17 04:22
Jak 10 czeka to niech iz sobie bierze
1
MatM 2016-09-29 18:48
Trochę nieprofesjonalne podejście do kandydatów. Jedna, druga rozmowa, testy, odezwiemy się w ciągu 2 tygodni. Odzywają się po 5 tygodniach, że za 3 dni zaczynamy współpracę, ale nie mają mojego zaświadczenia od lekarza medycyny pracy. Ja na to, że od pewnego czasu ani widu ani słychu. Pani z HR na to, że się jeszcze odezwie. Od 15. czerwca cisza.
2
alan 2016-10-12 09:12
Nie wiem jakie sa standardy @BV ale to rzeczywiście nie fajnie z ich strony a mieli jakiś konkretny powód?
1
Jasnowidz 2016-11-21 22:36
Standardy są takie na BV że już wkrótce czterobrygadówka zastąpiona zostanie trzy i będą zwolnienia tych, którzy - choć pracowali ciężko, z poświęceniem- jednak nie lizali dupska Maniegierą, Kierowniczkom i Derektorce :)))
5
Karakan 2016-12-26 00:42
Nie polecam tej firmy nikomu,kierownictwo zmusza Nas pracownikow do pracy w swieto trzech kroli 06.01.2017 r,ustalajac wczesniej grafik,w systemie dzien za dzien,to nadaje sie jedynie do PIP.
10
Przemek 2017-01-20 12:21
Niestety ale ta Nutricia to jeden wielki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] prazy i okropny wyzysk na pracownikach z agencji ..na szkoleniu okłamują fakt że praca jest typowo fizyczna ale mówią że lekka a prawda taka jest że ludzie prawie na kolanach robią bo tak ciężko jest jeśli podbijasz książeczke sanepidowska u nich to biorą dla siebie tak samo z wynikami gdzie badania na swój koszt sie robiło to i tak wezmą chociaz na szkoleniu mówią że wyniki oddaja ..także nie polecam ludzie masowo rezygnują szkoda czasu dla takiej smiesznej firmy bo ludzie z agencji mają 1600zl miesiecznie a ci co są przez nutricie to mają 2500zl plus dodatki premie i obiady za darmo śmiechu warte :)
7
mizeria 2017-02-08 11:25
niech się nutricia obudzi, bo już ludzie odchodzą do IFM, pastafood itd. a volvo też się zaczyna budować na północnej. Za niedługo w nutricji będą tylko Ukraińcy i Rumuni pracować... ciekawe jak utrzymają jakość i wydajność :)
8
fajsuwka 2017-02-09 20:17
@Przemek kto je obiady za darmo? a po drugie śmieszna jest agencja przez którą pracowałeś czy nutricia?
1
50-latek 2017-03-14 17:40
Rekrutacja w Nutricia Opole to jedna wielka porażka,firma ogłasza sie jako przyjazna pracownikowi,rozmowy ,testy i jak sie spodobasz pani z HR to jestes przyjęty ale cos jest chyba nie tak jeżeli od kilku lat non stop prowadzone są nabory ,jezeli firma jest dobra przyjmuje i ludzie pracują a tu wciaż brak ludzi do pracy.Przyjmowani są tylko ludzie młodzi a co z tymi po 40-50 z dużyn doswiadczeniem -zero przyjęć,niech sprawdzą w statystykach ile osob przyjeli po 40 -50 ? 0!
5
mizeria 2017-03-21 16:50
Takich przed i po 50tce zwłaszcza zwalnia się z nutricji a zwłaszcza takich, którzy mają staż i doświadczenie w tej firmie ponad 20 lat... i razem z nią przechodzili reformację po 94tym i wdrażali te wszystkie nowe oprogramowania i nowe systemy jakości etc - wtedy byli cacy. Pracownik się zużył, wystarczy plotka lub inna wymówka i won z zakładu - takich jest wielu... Jeszcze nutricjia musi się bardzo dużo nauczyć - szanowania jak skarbu pilnowania takich pracowników. Panie dyrektorze, niech Pan zadzwoni do BMW i zapyta jak tam szanuje się pracowników z tak dużym doświadczeniem...
3
Realnie myślący 2017-03-23 13:33
Myślisz że dyrektor lub inni rządzący przejmują się losem pracowników...ważne że kasą im się na koncie zgadza i ze "układ zamknięty" -(liderzy,kierownicy,dyrektorzy)ma się dobrze,oni sobie krzywdy zrobić nie dadzą.A los pracowników im obojętny,za to propaganda działa w najlepsze same ahhh i ohhh.Tylko rotacja pracowników mówi wszystko o tej firmie.
5
Chrum 2017-04-23 09:25
Lider jest w tej firmie nikim, tak samo jak ty
3
lotos 2017-05-09 17:43
A jak wygląda praca laboranta mikrobiologicznego? Lab też pracuje w 4-brygadówce? Roboty dużo czy bardzo dużo?
1
i.love.nutricia 2017-07-10 11:53
Ja pracuje juz czas w tej firmie i aktualnie szukam innej pracy firma nie ma szacunku dla swoich podwładnych poza kierownikami i pewnymi osobami reszta pracownikow fizycznych traktuje sie jak przedmioty . brak stalego grafiku pracy nie mozna poukladac zycia z praca dysponuja twoim urlopem kiedy ci powiedza to go masz nie ma szans zeby polubownie zalatwic sobie urlopu wyplaty przeciagane na ostatni dzien i ostatnia chwile z dala omijac nutricie opole szczegolnie wydzial C1 C2 i jego dwulicowych liderow karierowiczow ktorzy zajmuja stanowiska nie przez wiedze i doswiadczenie a podlizywanie sie kierownikom.
4
Lidia 2017-07-19 08:50
Ktoś z Was pracuje w Nutricia jako przedstawiciel medyczny? Nadal trwa rekrutacja na to stanowisko. Co możecie doradzić osobom zainteresowanym tą ofertą pracy? Na jakie benefity można liczyć?
Brzydki szczery i zły 2017-07-26 08:38
Cześć, nie mam dobrego zdania na temat tej firmy. Musze wręcz powiedzieć, że straszna patologia. Dopuszczalne jest zachowanie "chamowate" , "aroganckie" , "przeklństwa" oraz "poniżanie" innych pracowników przez pewnego kierownika, który stwierdził że taka osoba może to robić bo potrafi dobrze "pracować". Mało tego, nie dość że 4 brygadówka to 2600 brutto. Praca w pocie czoła. Ciągłe zamieszanie, nowy system który uniemożliwia normalną przejrzystą prace, mało kto sobie z nim radzi - praca jako magazynier/zamawianie towaru/dostarczanie do produkcjii. Ciągłe zmiany produkcjii przez planistów oraz wieczny brak surowca, ponieważ nie widać w systemie ile jest fizycznie. Czasem nawet nie można zamówić surowca dlatego że jest "zablokowany" i trzeba czekać "x" czasu, aż go ktoś odblokuje.
Również w życiu nie podam własnemu dziecku takiego jedzenia jakie sie tam produkuje, dlatego że "przyszedłem z informacją" że jest zgnita marchewka lub ziemniak uzyskałem odpowiedź cytuje " nie takie, rzeczy tutaj przechodziły" koniec cytatu. Mydlą oczy "bezpieczeństwem" , "brakiem wypadków" a nie widzą jakie gówno jest wewnatrz zakładu pracy. Ciągłe skargi jednego pracownika na drugiego, a przeciez przed chwilą ze sobą rozmawiali.. !! Zbierają punkty ? Nie wiadomo. Widziałem bardzo wiele osób zniszczonych psychicznie przez tą prace, mają tiki nerwowe, krzyczą i nie potrafią normalnie rozmawiać. Tak właśnie działa presja i szybkość pracy, ilość pomyłek i masa rzeczy na głowie. Jeżeli masz wyobraźnię i nie masz kredytu na 30 lat to nie wchodź do tego kamieniołomu bo nawet jak sie dorobisz garba i będą cie bolały plecy od dźwigania worków po 25kg , pójdziesz do lekarza przyzakładowego który stwierdzi że nic ci nie jest a kilka godzin później umrzesz i nikt nie poniesie żadnych konsekwencjii - bo nawet w obliczu śmierci - ręka ręke w firmie myje. PS. Dyrektorzy kupili sobie dwa firmowe samochody za 1 mln~ zł. Pozdrawiam i nie polecam.
6
pozdro 2017-07-28 17:22
Danka nie mydl oczu bo wylizałaś już chyba wszystkie tyłki, plecy zrobiłaś każdemu kto nie jest ze wsi... więc się zwolnij, nie siej fermentu wreszcie i zabierz ze sobą swojego męża czereśniaka!!!
8
Minister Sprawiedliwości 2017-08-01 09:04
Cześć. Jeżeli nie chcesz mieć czasu dla rodziny, nie chcesz mieć znajomych i chcesz być tak zwanym "no life", to idealna praca dla ciebie! :) 4 brygadówka z pewnością ci to zapewni. Moge dodac 2600 brutto - nie ważne jaki masz staż pracy czy dopiero zacząłeś czy ktoś pracuje tam kilka lat. Ma tyle samo. Więc, możesz dymać 10 lat a przyjdzie ktoś nowy i będzie zarabiał tyle samo lub więcej. Śmiech.
Kierownik Dariusz Sz. potrafi zadzwonić nawet jak jesteś na zwolnieniu lekarskim - a jak ty masz jakąś sprawe nie odbiera telefonu. Potrafi dodać że coś się w głowie pomieszało, żeby do niego nie dzwonić. Oh oh oh... Czuje się bardzo ważny, źle traktuje swoich pracowników. Niczego nie potrafi załatwić jak należy. Przez niego ciągła rotacja pracowników, nie ma komu pracować. Trzeba robić za trzech.
Mam nadzieję że ktoś wyegzekwuje jego postawe wobec "starych i nowych" pracowników. Jak on sie w ogóle odnosi? Bez szacunku, jak odarte dzieci z godności. Matka cię nie wychowała chamie ? Nikt wyżej z kierowników nie potrafi cie wychować ? Rośniesz na chwasta... Nikt tam przez takich jak ty nie chce pracować. Powinni cofnąć decyzje z robieniem ciebie kierownika. Większy pożytek był z ciebie jako Lider, na produkcjii. Tam byś nie miał czasu na chodzenie i nic nie robienie, ciągle wisisz na telefonie "piszesz sms ze swoja dziewczyna". A od kilku tygodni twoi pracownicy na dole na produckjii mają ogień. Ty na górze sobie leniuchujesz a na dole w pocie czoła robią.
Nie polecam - Jak w przedszkolu. Jak w Somalii bałagan.
5
Anka 2017-08-02 22:49
To się zwolnij i przestań się mazać!!!
1
Nowa 2017-08-03 09:46
Witam panstwa ja rowniez mam przykre doswiadczenie jezeli chodzi o prace w Nutricii.
Na cale szczescie juz tam nie pracuje.
Słabo płaca. Noc jest od spania.
2
Jadźka 2017-08-04 10:59
my też się cieszymy twoim szczęściem a teraz idź już spać :)
senisas 2017-08-08 08:26
Pracowałem w nutricii długie lata, zaczynałem w latach 80tych. To były inne czasy... w latach 90 tych weszło nowe - nutricia. Wszystko nowe, - systemy, podejście, zarobki (relatywnie raz więcej niż teraz na stanowisku fiz.), pracowało się wtedy naprawdę z jajami pod brodą, aż z chęcią człowiek przychodził do pracy. Syf zaczął się jak fabrykę przeją danone... eksploatacja ludzi na granicy wytrzymałości, kultury, zachowania człowieczeństwa stałą się nie do zniesienia. Traktowanie jak zwierzęta w kieracie, bezmyślne decyzje doprowadzające do chaosu, stresu i nerwów. brak wiedzy nadzoru to już dawno nie dla mnie. Cieszę się że już tam nie pracuję, choć po tylu latach ciężko było się rozstać (zasiedzenie). Ci co lobbują nutricie i jej bronią powyżej, jeszcze muszą się w życiu dużo nauczyć i ochłonąć, bo na razie mają wyprane i zryte mózgi przez korpo... obudzą się kiedyś i przyznają wielu osobom racje w tym i podobnych miejscach...
(Jadźka, Anka - lepiej już nic nie komentujcie bo się błaźnicie)
3
kolega Jadźki i Anki 2017-08-08 22:00
pewnie masz rację. jednak rzecz jest w podejściu: masz kwasa w pracy, źle się czujesz w niej, zarobki nie są adekwatne do pracy, szefostwo to grupa gówniarzy z brązowym językiem, nie dogadujesz się z współpracownikami, w nocy chcesz spać lub drapać się po [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zasady panujące w firmie są niezrozumiałe lub po prostu służą jedynie szefostwu aby w razie "w" sprzedać ci szpica to... zacznij szukać nowej pracy i się zwolnij - nie płacz, nie marz się, nie rób wspominek typu a kiedyś... bo tak naprawdę: KOGO TO OBCHODZI??!
2
senisas 2017-08-09 08:26
Przecież napisałem, że tam nie pracuje i nie muszę zacząć szukać. Od paru lat mam inną dużo lepszą pracę. Mimo lat przepracowanych w nutricii i mimo zasiedzenia się tam, zdecydowałem się na odejście. Każdy ma wybór... ja wybrałem, a nie piszę aby się użalać, wspominać, mazać się - daleko mi do tego... tylko piszę aby ostrzec, tych, którzy chcą się zmierzyć z pracą w chorym korpo co ich może czekać... jeżeli ktoś chce pracować w takim miejscu, to niech pracuje i nie narzeka...
4
niko 2017-08-09 10:01
Kolego z biurowca ta strona właśnie temu służy aby pisać swoje opinie o pracy w danej firmie. Niestety NUTRICIA wyrobiła sobie bardzo złą opinie, kiedyś było bardzo ciężko się tam dostać bo pracownik był szanowany, teraz pracownicy są traktowani przedmiotowo, dlatego jest taka rotacja. Osoby po wykształceniu można było by wymagać kulturalnego zachowania, a odzywają się do ludzi gorzej niż do zwierząt. Aty kolego sprzedawczyku nisko się cenisz, jak można się tak sprzedać.
2
bobo 2017-08-09 11:18
A ja mam pytanie do liderów i operatorów systemu, czy po otrzymaniu takiego stanowiska naprawdę wykręca wam ręce w lewą stronę, dlaczego pytam, ponieważ nie dawno jeden z drugim pracowali jako fizyczni a teraz nawet bez wykształcenia otrzymali stanowiska umysłowe i stoją w trzech nad jednym pracownikiem fizycznym który [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na trzech stanowiskach ale ani jeden z nich nie ruszy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] by mu pomóc. Czy naprawdę jest wstyd jesli jest taka sytuacja trochę się schylić i pomóc temu pracownikowi? Jak to jest z wami ?
Kiedyś lider musiał sobie zapracować na szacunek dlatego pracownik go cenił i szanował.
4
Lidia 2017-08-10 11:49
Chętnie dowiemy się więcej o Waszych doświadczeniach z pracy w Nutricia Polska. Jednak bardzo proszę o zachowanie kultury wypowiedzi. Nie jest to również miejsce na obrażanie i komentowanie poszczególnych pracowników firmy. Przypominam, że wszystkich użytkowników obowiązują zasady regulaminu.
senisas 2017-08-10 16:19
Naprawdę rynek pracy powoli staje się rynkiem pracownika, koniunktura się odwraca... nie ma co siedzieć w toksycznym miejscu. Naprawdę pracy jest coraz więcej... i nie trzeba bać się zmian. Zmiany, to jedna z pewnych rzeczy jakie nas ludzi spotyka w życiu. I uwierzcie, że można zmienić pracę po wielu, wielu latach a co dopiero jak Wy, po 1, 2 5 latach... A oni? niech zatrudnią Ukraińców (nie mam nic do Ukraińców oczywiście), albo zatrudnią za takie pieniądze, że to co napisane powyżej po prostu będzie opłacalne - coś za coś...
3
Kolega z pracy 2017-08-10 18:47
Już nawet tutaj działa cenzura,wiem wiem tak jak w Nutricii wszystko musi być poprawne...A niedozwolone jest napisać prawdę,bo od razu komentarz znika.widać że artuuurek ma długie macki.
3
Pracownik 2017-08-13 08:09
Cześć, jeżeli jakieś dwie baby nie mają aspiracjii i nic innego nie potrafią robić w swoim życiu tylko zaparzać kawe nawet nie potrafią trzymać miotły no to przepraszam. Milczcie jak sie wypowiadacie waszym jadowitym językiem.
Jak mam być szczery to straszne chamstwo i prostactwo. Ludzie z wyższym wykształceniem zachowują sie gorzej niż buraki ze wsi. Zero szacunku do pracownika. Ciągła rotacja. Brak stabilizacjii w firmie. Dzisiaj jest tak jutro może być inaczej, bo ktoś ma taką wizje - która może tylko utrudnić pracę - ale przecież muszą sie pokazać że po coś tam są i nie tylko piją kawe czy piszą smsy ze znajomymi. Mówię o kierowniku w okularach. Taki młody arogancki, obrósł w piórka.
Tyle.
2
gorszy sort 2017-08-13 17:43
drogi @Pracowniku: nie "baby" a kobiety, po co nam "miotła" skoro żyjemy w XXI w. i jest choćby odkurzacz, dlaczego mamy milczeć skoro "ta strona właśnie temu służy aby pisać swoje opinie", jadowita to może być np. żmija, jeśli zaś mowa o chamstwie i prostactwie to nic prostszego jak przejrzeć się w lustrze. także serdeczne pozdrowionka dla Dariusza: najprzystojniejszego Kierownika w Grupie Danone!!!
2
youry 2017-08-14 09:43
:))))))))))))))))))))))))))))))))
Poldek 2017-08-20 21:10
Czy obrażanie innych współpracowników pozwala niektórym poprawić swoje ego? Prezentowanie takiej postawy i jeszcze oczekujesz człowieku szacunku, na to trzeba zasłużyć własną postawą i zachowaniem!!!
1
Kasia 2017-08-26 11:50
Cześć. Dostałam wczoraj propozycję pracy w Nutricia przez Agencję na słoiczkach i proszę o pomoc: czy rzeczywiście firma zatrudni mnie po trzech miesiącach, jak wygląda wypłata już na umowie o pracę z Nutricią i co to jest czterobrygadówka? Wiem że będę musiała pracować w nocy i troszeczkę się boję bo mam synka 6-letniego i nie do końca jestem pewna czy pogodzę pracę na trzy zmiany z wychowaniem. Zaskoczona jestem niektórymi wpisami bo powiedziano mi że będę pracowała w młodym, otwartym, międzynarodowym zespole tzn. czy moim przełożonym będzie obcokrajowiec? Pomóżcie!
1
Kasia 2017-08-26 11:51
Cześć. Dostałam wczoraj propozycję pracy w Nutricia przez Agencję na słoiczkach i proszę o pomoc: czy rzeczywiście firma zatrudni mnie po trzech miesiącach, jak wygląda wypłata już na umowie o pracę z Nutricią i co to jest czterobrygadówka? Wiem że będę musiała pracować w nocy i troszeczkę się boję bo mam synka 6-letniego i nie do końca jestem pewna czy pogodzę pracę na trzy zmiany z wychowaniem. Zaskoczona jestem niektórymi wpisami bo powiedziano mi że będę pracowała w młodym, otwartym, międzynarodowym zespole tzn. czy moim przełożonym będzie obcokrajowiec? Pomóżcie!
1
Wyjazdowicz 2017-08-29 11:47
Szukaj nowej roboty.zero czasu na zycie z rodzina a 4 brygadowka najgorsze co moze byc.nie polecam tam robic za marne grosze w ciaglym stresie i bez premi....Pozdrawiam
4
oleg 2017-08-30 09:01
czterobrygadówka: 4 dni pracy 1 dzień odpoczynek 4 dni pracy 1 dzień odpoczynek 4 dni pracy 2 odpoczynek. Jak trafisz weekend w sobotę to super...
Będziesz pracowała w młodym zespole bo - pracownik ze stażem rocznym jest już starym pracownikiem, a pracownicy z bardzo dużym stażem zostali zwolnieni, albo sami uciekli.
Czy zespół jest otwarty?.. ( usunięte przez administratora )br /> czy międzynarodowy? :) być może za niedługo - zwłaszcza władającym ukraińskim.

2
misiek 2017-08-31 16:58
Jeśli dla ciebie najważniejsza jest rodzina to szukaj innej pracy. Ten zakład nie zna pojęcia co to jest rodzina najważniejsza jest praca.
2
Bubu 2017-09-01 17:31
Firma pro rodzinna co roku organizuje festyn rodzinny burzliwie napisane "festyn rodzinny",festyn na który pracownik może zaprosić tylko i wyłącznie jedną osobę z rodziny,to jest naprawdę żenada i kompromitacja zarządu.Nie polecam tej firmy nikomu.
6
Lidia 2017-09-04 10:48
@Kolega z pracy jedyną podstawą do usunięcia wpisu jest jego niezgodność z regulaminem. Chętnie dowiemy się więcej o pracy w firmie zarówno od osób, które są z niej zadowolone, jaki i od tych którzy mówią o zastrzeżeniach jakie mają do pracodawcy. Wszystkie wpisy muszą jednak spełniać zasady regulaminu. Przed zamieszczeniem opinii należy zapoznać się z jego treścią.
Zawiedziony 2017-10-02 14:37
Pan, który na szkoleniu BHP przedstawił się jako osoba odpowiedzialna za bezpieczeństwo w Nutricii już na początku zadeklarował, że WSZYSTKIE wypadki spowodowane są przez pracownika. Kiedy zapytałem czy winy nigdy nie ponosi szefostwo lub zaargumentowalem, że czasem sprzęt może mieć nieważny przegląd, zostało mi odebrane prawo głosu, mimo, że Pan ten prowadził wcześniej swobodną komunikację z innymi uczestnikami szkolenia. Jeśli tak wygląda bezpieczeństwo pracy w Nutricii, to ja dziękuję już na etapie "szkolenia", czytaj - prania mózgu pod tytułem "to zawsze twoja wina, siedz cicho i sie nie odzywaj".
3
Justii 2017-10-10 11:06
Witam. Od jakegoś czasu jest dostępne ogłoszenie o pracyna produkcji gdzie zadaniem pracownika będzie przepakowywanie i przesypywanie produktów. praca docelowo na dwie zmiany ale można pracować na jedną. Czy ktoś tak pracuje? może sie wypowiedzieć na ten temat?
1
Anonimowo 2017-10-10 18:06
Witam,

przez kilka miesięcy miałam okazję pracować w jednym z działów firmy w biurowcu, jako pracownik umysłowy. Na wstępie chciałabym zaznaczyć, że moja opinia dotyczy tylko jednego konkretnego działu, w którym ja pracowałam - wiem, że nie wszędzie tak jest.

Praca w moim dziale, którego nazwy celowo nie wymienię, z uwagi na chęć zachowania anonimowości, to był koszmar. Miałam w życiu możliwość pracować w różnych miejscach, zwłaszcza w czasie studiów przewinęło się kilka prac i nigdy nigdzie nie było tak źle, ani nawet się do tego poziomu beznadziei nie zbliżyło. Atmosfera bardzo nieprzyjemna. Niejasna sytuacja związana z hierarchią w dziale - więcej niż jedna osoba wymagała czegoś ode mnie, przy czym wytyczne często były sprzeczne ze sobą - nie było wiadomo, która z tych osób, tak na prawdę ma prawo czegoś ode mnie wymagać. Mimo, że byłam nowa lądowało wiele najtrudniejszych zadań. Nie zostałam wprowadzona do pracy tylko miałam "sobie radzić". Co chwilę na biurku lądowały zadania na już, do pracy zawsze przychodziłam przed czasem, a wychodziłam po, co nie zmieniało faktu, że nie sposób było się wyrobić ze wszystkimi zadaniami, a wszystko to za niewiele więcej niż najniższa krajowa - jupi. Generalnie złych przykładów mogłabym wymieniać bardzo dużo. Warto na koniec jeszcze wspomnieć, że "koleżanki" z działu na pozór miłe i słodkie jak cukiereczki, pod spodem ociekały jadem.

Podsumowując - korpo w najgorszym wydaniu i w najbardziej złym tego słowa znaczeniu. Nie dziwię się, że na produkcji jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i rotacja pracowników, jeśli w administracji jest taki koszmar. Nie polecam nikomu. Nawet jeśli masz stalowe nerwy i asertywność na najwyższym levelu, idź gdzie indziej, tutaj za taki hajs się nie opłaca.

Zaznaczę jeszcze, że po RAZ PIERWSZY w życiu poświęciłam swój czas, żeby napisać opinię na jakikolwiek temat w Internecie. Nigdy tego nie robię, ale tutaj uważam, że jeśli choć jedna osoba dzięki mojej opinii ustrzegnie się pracy tam, będzie to dobry uczynek z mojej strony.

Pozdrawiam
Anonim
7
Ggggggg 2017-10-15 09:49
ty, że Ukraińcy nie są ludźmi?
Zostaw swoją opinię o Nutricia Polska Sp. z o.o. - Opole
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Nutricia Polska Sp. z o.o.