logo X-KOM

X-KOM

Częstochowa

Opinie o X-KOM

Pracowniczka 2016-12-19 19:04
Zaczęłam pakować paczki na magazynie w Częstochowie, przez SGP, umowa zlecenie, pani z SGP powiedziała, że po 3-mies się przechodzi do X-komu. Czy to prawda? Bardzo dużo osób pakuje paczki z SGP jak i pickerzy też są z SGP. Dla mnie to wygląda tylko na wysłużenie się na święta.... Czy może powinnam iść do działu kadr i zapytać o umowę na okres próbny? Na liście ewidencyjnej SGP jest chyba z 50osób..... Ludzie są fajni, ale czy warto czekać, te 3miesiące czy też lepiej już szukać innej pracy, bo zostaniemy zwolnieni po świętach?
1
Gir 2016-12-22 09:51
W ogloszeniach bylo podane ze praca od pazdziernika do stycznia lub mozliwosc przedluzenia do marca 2017
Gir 2016-12-22 09:57
Oferujemy:
Stabilne zatrudnienia w organizacji o ugruntowanej pozycji na rynku ogólnopolskim
Pracę w energicznym zespole
Oferujemy dwie formy zatrudnienia - w pełnym wymiarze umowa czasowa do końca marca 2017 oraz umowa na okres listopad – styczeń
Liczba wakatów : 20 (umowa o pracę do marca 2017 )

Liczba wakatów: 20 (umowa listopad 2016-styczeń 2017 )
x-kom.pl 2016-12-22 13:20
Staramy się, aby proces rekrutacyjny był zoptymalizowany i dostosowany do stanowiska. Pytania jakie zadajemy umożliwiają nam poznanie kandydata oraz jego oczekiwań. Nigdy nie wykluczamy, że osoba zaczynająca pracę jako magazynier może awansować w strukturach naszej firmy. Jeśli brałeś udział w rekrutacji i nie otrzymałeś wystarczającej odpowiedzi, zachęcamy Cię do bezpośredniego kontaktu praca@x-kom.pl.
1
x-kom.pl 2016-12-22 13:27
Po okresie 3 miesięcy istnieje szansa przejścia do nas, jednak pod pewnymi warunkami. To lider, z którym pracujesz wskazuje takie osoby, następnie odbywa się rozmowa z nimi i docelowo zatrudnienie. Jeśli chcesz poznać szczegóły, to zapraszamy do kontaktu z przełożonym lub wysłania pytań na adres praca@x-kom.pl .
1
x-kom.pl 2016-12-27 12:29
Każda rozmowa rekrutacyjna ma na celu poznanie kandydata od strony doświadczenia, motywacji i oczekiwań. Naszym celem jest zatrudnienie wyłącznie najlepszych. Nie chcemy nikogo urazić, jeśli się tak poczułeś to przepraszamy.
1
MartinBlank 2017-01-02 14:23
Byłem kilka tygodni z ramienia SGP, mogę się podpisać pod tym co napisał SonnyCrockett. Szok w jakich warunkach ludzie dziś godzą się na pracę i do jakich warunków pracodawcy potrafią doprowadzić. Jestem przerażony tym jak traktowany jest sprzęt elektroniczny, w jakim stanie wychodzi z montażu i magazynu.
5
on 2017-01-02 20:32
Czyli X-kom udaje jaka to cudowna firma ? Tylko pytanie się pojawia, czy warto u nich kupić sprzęt ?
2
x-kom.pl 2017-01-03 12:32
Jak już wcześniej wspominaliśmy, zdajemy sobie sprawę, że budynek w którym aktualnie znajduje się magazyn oraz montaż odbiega od wysokich standardów. Jest to niestety jedyna lokalizacja w Częstochowie zapewniająca wystarczającą powierzchnię. Wkrótce przenosimy się jednak do nowego centrum logistycznego, które będzie jednym z najnowocześniejszych w Europie. Komfort pracy będzie wówczas nieporównywalny. Zapewniamy także, że dbamy o sprzęt oraz produkty znajdujące się na naszych stanach magazynowych oraz linii montażowej.
x-kom.pl 2017-01-03 12:35
Jeżeli jeszcze nie dokonywałeś u nas zakupów, to zachęcamy Cię do zapoznania się z opiniami na temat naszych produktów oraz obsługi. 98% naszych Klientów poleca naszą firmę oraz jest zadowolonych z jakości naszego asortymentu. Zapraszamy też do kontaktu pod numerem: 34 377 00 00, gdzie nasi doradcy chętnie pomogą Ci w wyborze odpowiedniego urządzenia lub oprogramowania.
Fafarafa 2017-01-03 22:27
buhehehe skoro jest tam tak źle to czemu tam pracujesz? Jest tyle pracy w Częstochowie i okolicach że z pewnością można znaleźć pracodawcę który będzie głaskał pracowników po główce, nic nie będzie wymagał itd... bo przecież czy się stoi czy się leży...
1
SonnyCrockett 2017-01-04 13:28
Już nie pracuje. Bo to właśnie ja wymagam i nie głaszczę pracodawców po główce. Może kiedyś też do tego dorośniesz. :)
8
ktoś 2017-01-05 09:05
Co tu dużo się oszukiwać. Skoro firma szuka od około dekady pracowników to wiadomo na czym to polega. Zapewne zaraz firma się wypowie jaka jest ah oh. Drogi X-komie kiedy zakończycie z tą swoimi PR-owymi tekstami. To jest nudne, bardzo nudne. Rotacja rotacja, na stanowiskach najniższych gdzie pracownik jest gnojony, upodlony,a na koniec zapewne zdarza się że zwolniony. Do korporacji dużo Wam brakuje.
3
zainteresowany pracą w x-kom 2017-01-05 20:07
Witam serdecznie, mam pytanie do zespołu x-kom: kiedy przewidywane jest otwarcie nowego centrum logistycznego w Częstochowie i czy w związku z jego otwarciem będą organizowane nowe miejsca pracy a konkretnie pracy w magazynie. Dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam
1
Info 2017-01-06 20:29
Właśnie wysłałem swoje CV do nich z nadzieją, że dostane pracę jako serwisant IT. Może ktoś ma wiedzę jakie tam są stawki, czy są jakieś bonusy i jaka jest atmosfera?
Pako 2017-01-07 12:20
Najgorsze sa te kontenery w ktorych sa szafki teraz jest tak zimno to przebieranie i przechodzenie po tym mrozie i potem sie dziwia ze ludzie sa chorzy!! Paranoja.
6
SEMita z Wawy 2017-01-08 22:53
Swoje czasu wysyłałem CV do centrali w Cz-wie na stanowisko SEM Specialist jakoś tak, zapomniałem ... tak jak oni zapomnieli by odpisać. Nie polecam.
1
Łukasz 2017-01-10 12:15
1500 netto z dwiema sobotami :)
1
x-kom.pl 2017-01-11 09:07
Rekrutacja nowych pracowników wynika z dynamicznego rozwoju naszej firmy. W ubiegłym roku zatrudniliśmy ponad 400 nowych osób. Część pracowników w naszym zespole awansuje i przechodzi do innych działów, a co za tym idzie pojawiają się wolne etaty. Każdy pracownik jest dla nas ważny, niezależnie od stanowiska, które zajmuje w firmie. Tak samo doceniamy pracę osób na magazynie, w księgowości, w salonach, czy osób zarządzających. Bez tego rozwój naszej firmy nie byłby możliwy.
x-kom.pl 2017-01-11 09:13
Otwarcie nowego centrum logistycznego planowane jest jeszcze w tym roku. Zachęcamy do przesłania aplikacji na adres praca@x-kom.pl. W przypadku rekrutacji na to stanowisko będziemy mieć na uwadze Twoje zgłoszenie.
x-kom.pl 2017-01-11 09:15
Zachęcamy do kontaktu z nami pod adresem praca@x-kom.pl, postaramy się udzielić Ci szczegółowych informacji.
x-kom.pl 2017-01-11 09:21
Jak już wcześniej wspominaliśmy, zdajemy sobie sprawę, że budynek w którym mieści się aktualnie magazyn odbiega od wysokich standardów. Niestety jest to jedyna lokalizacja w Częstochowie, która zapewnia niezbędną powierzchnię. Cały czas pracujemy nad poprawą warunków na magazynie. Szczególnie dbamy o tych, których praca wymaga wyjścia na zewnątrz. Szatnie są ogrzewane, a pracownicy m.in. otrzymują dodatkowe okrycia wierzchnie. Już niedługo przeniesiemy się do nowego centrum logistycznego, w którym warunki pracy będą nieporównywalnie lepsze.
x-kom.pl 2017-01-11 09:24
Twoje zgłoszenie mogło do nas nie dotrzeć, bardzo prosimy o kontakt z nami pod adresem: praca@x-kom.pl.
zainteresowany pracą w x-kom 2017-01-11 14:49
Dziękuję za odpowiedź, a można by było sprecyzować dokładniej w jakim okresie 2017r jest przewidywane otwarcie nowego centrum logistycznego czy na wiosnę , latem a może jesienią. Nadmienię że przez ostatnie 10 lat pracowałem w centrach dystrybucyjnych w Holandii w magazynach sieci Lidl i w magazynach sieci sklepów Action. Dlatego interesuje mnie przybliżony czas otwarcia magazynu w Częstochowie , dziękuję i pozdrawiam
techwilk 2017-01-16 04:58
Witam mam pytanie jaką jesteście mi w stanie zaproponować posadę po skończeniu Technikum IT, czy będzie to coś więcej niż magazynier??
hehe 2017-01-16 20:56
"Wysokie standardy pracy nadal są przestrzegane "
Mimik 2017-01-18 15:45
Szukam aktualnych ofert X-KOM ale nie mogę znaleźć a chodzi mi o stanowisko serwisanta IT. Może wiecie czy maja takie zapotrzebowanie no i oczywiście ile można zarobić? Ważna sprawa czy podpisują umowę na jak długo? Jakie są pytania w trakcie rozmowy?
Kapitan 2017-01-25 15:04
Ej Spock byłeś na otwarciu?
2
Kapitan 2017-01-26 09:32
Spooock,
Spooock,
Byłeś na otwarciu parasola?
2
x-kom.pl 2017-01-26 13:13
Jak już wcześniej wspominaliśmy otwarcie nowego centrum logistycznego planowane jest jeszcze w tym roku. Nie jesteśmy jednak w stanie wskazać teraz konkretnego miesiąca. Serdecznie zachęcamy Cię do kontaktu pod adresem: praca@x-kom.pl, chętnie odpowiemy na dodatkowe pytania.
x-kom.pl 2017-01-26 13:19
Zapraszamy Cię do złożenia aplikacji. Chętnie zapoznamy się z Twoją kandydaturą i wówczas będziemy mogli odpowiedzieć na Twoje pytanie.
x-kom.pl 2017-01-26 13:25
Aktualne oferty pracy znajdziesz na stronie http://www.x-kom.pl/kariera. Zachęcamy Cię też do przesłania Twojej kandydatury na adres praca@x-kom.pl.
Zgryzik 2017-01-27 18:36
Super pracę mógłbym mieć tylko nie wiem czy oferta Digital Marketing Manager na rejon zachodniopomorskiego jest aktualna? Jakie są warunki przyjęcia? Ile można tam wyciagnąć? Czy są jakieś dodatki w postaci premii lub coś z socjalu? Każda informacja będzie przydatna.
Tikej 2017-01-27 21:38
Pytanko mam do x-kom, u was jest praca akordowa czy płacicie za godzine pracy? mam zamar wyslac do was CV o prace ale nie wiem jak to jest.
x-kom.pl 2017-01-30 15:05
Oferta zatrudnienia na stanowisku Digital Marketing Manager dotyczy pracy na terenie Częstochowy. Zachęcamy Cię jednak do kontaktu: praca@x-kom.pl, gdzie będziemy mogli przekazać więcej szczegółów. Dodatkowe informacje znajdziesz też na stronie http://www.x-kom.pl/kariera .
x-kom.pl 2017-01-30 15:11
W przypadku podjęcia zatrudnienia na umowę zlecenie obowiązuje stawka godzinowa. W przypadku umowy o pracę jest to stałe wynagrodzenie miesięczne. Jeżeli masz dodatkowe pytania to prosimy o kontakt z nami: praca@x-kom.pl. Zachęcamy także do złożenia aplikacji.
x-kom.pl 2017-01-30 15:52
Na każdym etapie obsługi dążymy do tego, aby była ona na jak najwyższym poziomie. Przykro nam, że w ten sposób odbierasz kontakt z nami. Uprzejmie prosimy Cię o dokładne opisanie sytuacji pod adresem satysfakcja@x-kom.pl oraz o podanie szczegółów takich jak numer reklamacji lub numer dowodu zakupu. Umożliwi nam to dokładną analizę oraz podjęcie konkretnych działań.
Anonim 2017-02-02 15:01
Kiedy będzie otworzone Centrum Logistyczne w Częstochowie? Oraz czy będzie rekrutacja na stanowiska specjalistow ds logistyki ?
x-kom.pl 2017-02-03 14:45
Otwarcie planujemy jeszcze w tym roku. Jeżeli jesteś zainteresowany pracą na stanowisku specjalisty do spraw logistyki, to prosimy o przesłanie wiadomości e-mail na adres praca@x-kom.pl.
Anonim 2017-02-03 17:39
Czy będzie jakiś ostateczny deadline na składanie CV jesli chodzi o logistyke? Czy przez caly rok na biezaco mozna skladac CV ?
Infolog 2017-02-03 22:28
Chciałbym pracować w X-kom jako handlowiec ale nigdzie nie ma ofert pracy! Taka fajna firma to zawsze będzie miała pełne obłożenie. Z tego co wiem to zarobki są spoko. Może ktoś ma więcej wiedzy na temat firmy?
szefuncio 2017-02-05 11:48
Nie wiem dlaczego X-KOM zbywa wszystkich z podaniem konkretnego miesiąca otwarcia nowego magazynu na Bojemskiego zatem podam wam sam termin - KWIECIEŃ 2017.Umowy są do końca marca,potem każdy dostaje urlop lecz czy zostanie ponownie zatrudniony w nowym miejscu?Nie liczcie na to ponieważ X-KOM będzie zatrudniać całkiem nowy personel,łącznie 200 osób gdyż system pakowania jak i inne zostaną zautomatyzowane ( bez udziału człowieka ).Więc WIELKA TAJEMNICA otwarcia nowego magazynu została ujawniona.UPSSSSS.......
x-kom.pl 2017-02-07 14:57
Otwarcie nowego centrum logistycznego planowane jest jeszcze w tym roku. Aktualnie nie jesteśmy w stanie podać konkretnego miesiąca otwarcia, gdyż zależy to od wielu czynników. Część osób, które były zatrudnione do pracy na magazynie w czwartym kwartale ubiegłego roku, z góry miała określony czas zatrudnienia i było on datowany na koniec marca 2017 roku. Informacja o tym była zawarta również w ogłoszeniach o pracę. Nie ma to jednak związku z otwarciem nowego centrum logistycznego. Jeżeli masz dodatkowe pytania lub wątpliwości zapraszamy do kontaktu: praca@x-kom.pl.
x-kom.pl 2017-02-07 15:05
Jeżeli jesteś zainteresowany pracą na stanowisku handlowca, to serdecznie zapraszamy Cię do złożenia aplikacji pod adresem praca@x-kom.pl.
anonim 2017-02-07 20:56
Prawda jest taka, bo pracowałem tam: przełożeni zajmują się pierdołami często nie związanymi z zakresem obowiązków i przekazują sporo rzeczy innym, brak jakiegokolwiek socialu !sic!, premie często bez wiedzy handlowców ucinane, Klienci coraz gorsi, zarobki coraz mniejsze, często marudzą żeby przyjść do pracy i robi się po nawet 10 dni pod rząd 100h! Ogólnie jak ktoś nie ma doświadczenia to łatwa droga do zdobycia, dobrze firma wyszkoli w zakresie obsługi Klienta ale na dłuższą metę to tak bym ocenił 3-4/10...
2
x-kom.pl 2017-02-10 18:57
Przykro nam, że w ten sposób odbierałeś pracę na swoim stanowisku. Pragniemy wyjaśnić, że na wysokość premii składa się wiele czynników, o których każdy z pracowników jest informowany. W związku z tym z góry wiadomo jakie są cele i w jakim wymiarze należy je zrealizować. W przypadku jakichkolwiek wątpliwości przełożeni zawsze chętnie te kwestie wyjaśniają. Nadgodziny zdarzają się w wyjątkowych sytuacjach, ale zawsze są dobrowolne i zawsze płatne.
Gdyby były jakieś kwestie, które chciałbyś wyjaśnić, to zachęcamy do kontaktu z nami pod adresem praca@x-kom.pl.
qwerty 2017-02-11 16:12
"Przełożeni wyjaśnią ? " ale niby co ? Nikt nie rozumie pasków z wypłaty i pytając przełożonych nilt nie potrawi wytłumaczyć o co chodzi bo sami ich nie rozumieją... Aco do premii... dawane są jak się komuś zachce...tłumaczeń jest kilka,aaa bo słaba wydajność,a bo ja tego nie uznaje, a bo ja tego nierozumiem...takie głupie tłumaczenie, żeby człowiekowi nic nie dać...Ale zbliża się przeprowadzka,to będzie stękanie od "góry",żeby nadgodziny robić...
1
x-kom.pl 2017-02-13 10:34
Wszystkie kwestie chętnie wyjaśnimy, dlatego prosimy Cię o kontakt pod adresem praca@x-kom.pl.
qwerty 2017-02-13 17:23
Predzej od razu wypowiedzenie rzucicie niz cos wyjasnicie.
x-kom.pl 2017-02-14 10:31
Takich praktyk nie stosujemy i chętnie wszystko wyjaśnimy, dlatego serdecznie zapraszamy do kontaktu.
Zostaw swoją opinię o X-KOM - Częstochowa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie X-KOM