logo X-KOM

X-KOM

Częstochowa

Opinie o X-KOM

qwerty 2017-05-08 19:32
Alez ja sie na to nie godze. Absolutnie. Od grudnia obiecane byly podwyzki. I co...duuupa.
A spotkanie-ponizej krytyki. Zero premii i zero podwyzek. Za to nowe stanowiska i place. I co, aneksy do umow czy w ogole nowe umowy? Kim teraz bedziesz zamiast magazyniera...operatorem powierzchni magazynowej hehe. Ja juz dziekuje tej pseudo firmie za "wspolprace". Niech sobie zatrudnia Ukraincow skoro tak nimi strasza ze sie o nic nie upomna. Czemu szefu nie byl na spotkniu,dawno bylo zapowiedziane wiec co,nie ma czasu dla swoich pracownikow. Albo po prostu w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ma plebs i tyle. Glupia wymowka-brak czasu . Po prostu jest na urlopie i tyle. Ja juz mam gdzies x-kom i spadam od nich. Radze Wam to samo. Co drugi pracownik montazu uciekl do "morele" i chlopaki sobie chwala. A nie ten syf. Przenosiny maja trwac 48 godzin...smiech na sali.
14
magazynier 2017-05-08 23:45
sadząc po organizacji czegokolwiek to przenosiny będą totalna katastrofa.
Nowe stanowiska hahaha. Nieee--- raczej operator wozka jezdniowego recznego prowadzonego o nosnosci do 1T, za co nalzey ci się 1500zł!!!! Gratuluje awansu. Z papcia na lać.
Sporo osób mówi o wybyciu stad, widzę ze nie ma rady skoro takie możliwości się szukuja w firmie a pensja 50zł ponad najniższą krajowa. DZIEKUJEMY ZA MOZLIWOSC PRACY W X-KOM.
13
Inka 2017-05-09 21:50
Pracuję w X-KOM-ie i mam bardzo fajną pracę. Kilkunastoletni okres prowadzonej działalności przekłada sie na profesjonalne prowadzenie firmy, na rozwój.
3
11123456 2017-05-10 16:46
No x-kom popisał się klasą po raz kolejny. Po 15 misiącach pracy przyznawana jest premia stażowa, to znaczy była przyznawana bo od teraz nie będzie nic, zero premii, zero podwyżek. A tak obiecywali. Ale odbieranie pracownikom pieniędzy, dzczególnie tym z długim stażem pracy. Jak można odbierać pracownikom pieniądze...! To jest mobilizowanie do dalszej pracy i starania się ? Firma ma nas,ludzi za nic. I wczorajsze spotkanie oraz dzisiejsze rozmowy to czysty kabaret i tylko pokazują, że x-kom patrzy tylko żeby sobie kasę nabić. Tak więc nawet nie ma co liczyć na 13 w sierpniu. Nie będzie nic. A nawet już zabierają i obcinają pensje.
29
10052017 2017-05-10 22:16
dużo gadania o podwyżkach, wielki szum spotkania i wielkie NIC a dla niektórych nawet minus. PORAŻKA.
INKA- rozumiem ze musicie napisac jakiś pozytywny koment ale naprawdę to nie jest smieszne, darujcie sobie bo ludzie sa wkurzeni. na ra
16
46456345345 2017-05-11 16:47
Obecnie x-kom to maszynka do robienia pieniędzy dla Michała. Brak jakiegokolwiek szacunku dla pracowników którzy przez wiele lat [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na sukces tej firmy. Mam nadzieje że odbije im się to wielką czkawką
19
Liberalnaszkołagruszki 2017-05-11 17:08
Jakże miło ze strony Prezesa i Kierownictwa że po podwyżce w sumie ludzie zarabiają mniej, podnieść podstawe o całe 50zł ale pozabierać premie to jest cyrk, ale jeszcze milej jest się dowiedzieć że Pan Szanowny PREZES ma swoich pracowników za PLEBS i ludzi bez mózgu to już jest szczyt [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] szczytów, tylko że gdyby nie ten PLEBS który odpierdala całą brudną robotę na magazynie, i każde zamówienie przechodzi przez nasze ręcę i My je realizujemy to Michał nic by nie zarobił... Docenianie pracownika ( a była o czymś takim mowa na rozmowie kwalifikacyjnej ) to jakiś wyimaginowany twór o którym w pracy ani widu ani słychu tymbardziej ... no chyba że jesteś siostrą, bratem, znajomym, kolegą kolegi tooo ooo możesz liczyć na aprobatę jak najbardziej, albo jak lubisz lizać dupska wszystkim pokolei ;)
25
Pracownik magazynu 2017-05-11 18:31
Bardzo dobrze powiedziane! W koncu ktos mowi prawde jak wyglada praca na magazynie.
Skoro szanowne kierownictwo uwaza swoich pracownikow za plebs i smieci to w ogole niech sami sie wezma do roboty, panstwo idealni. Tylko gdyby nie ten PLEBS to ta zasrana firma dawno by upadla szczegolnie po grudniowej zmianie systemu. Przeprowadzka w sierpniu...prosze panstwa, 15 to jest DZIEN WOLNY OD PRACY ! skoro chcecie zmusic nas do pracy to ciekawe co PIP na to! Ludzie...kuzwa...troche szacunku dla tego plebsu ktory zapierdziela zeby WAM nabic kieszen !!! A to co zrobiliscie to jest okradanie wlasnych pracownikow w bialych rekawiczkach.
Zycze wam aby wszyscy dobrze pracujacy ludzie uciekli od was i zostala sama smietanka po rodzinie,ktora do niczego sie nie nadaje i oby spotkala was kara za takie traktowanie uczciwych ludzi ktorzy urabija sobie rece po lokcie i ta smieszna firma padla z wielkim hukiem!
26
Nie jestem plebsem 2017-05-11 18:57
Szefostwo gdyby miało choć trochę godności, powinno zrobić oficjane zebranie i wszystkich pracowników publicznie przeprosić za to, że takie słowa padły i jak nas potraktowali.
22
MagazynX 2017-05-11 22:50
a propos rozmowy kwalifikacyjnej- przecież najważniejszy jest "szacunek i uczciwość" hahahaha teraz te słowa nabierają zgoła innego charakteru. To pracownik ma szanować xkom jak rozumiem a xkom jak tylko wyciśnie co się da albo jak będzie redukcja to kopa w tyłek daje. Tyle komentarza.\
Cytując x-kom'a "staramy się rozwiązywać wszystkie trudne sytuacje w naszej firmie przez bezpośrednią rozmowę."- oj tak zycze powodzenia.
9
Info 2017-05-14 12:15
Może ktoś znajdzie jakieś pozytywne działania w firmie?
2
Lena 2017-05-14 16:09
Zastanawiałam się nad tym dzisiaj i nic poza terminową wypłatą zapomogi potocznie zwanej wynagrodzeniem nie przychodzi mi do głowy. Choć z drugiej strony terminowy przelew należy się każdemu, gdyż jest określony w umowie, więc chyba ciężko szukać pozytywnych zachowań/działań w tej "firmie".
7
Magazynier 2017-05-15 19:52
Lizusy nawet jak będą musieli wstęp naagazyn płacić to i tak będą tam przychodzić. :-D :-D
To, że żadnych podwyżek nie będzie i lipa wyjdzie z benefitami to jest wiadomo od dawna. ( chyba nie wierzysz w te benefity...) Ale to, że firma posunie się do tego aby długoletnim pracownikom zabrać pieniądze to po poprostu jest ponożej krytyki. Natomiast upokarzanie i obrażanie pracowników od wyzwisk typu plebs i zwykłe robole to jest szczyt chamstwa i bezczelności. Widać zapomiała góra jak to było zanim się wzbogacili. Jednym słowem prostaki co wyżej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] niż du*py mają.
9
Nemo 2017-05-17 12:51
niby miała być podwyżka podstawy o 50 zł- z tego co mówił Kier.Mag. wynikało że będzie wyrównanie za miesiąc kwiecień "tym których będzie dotyczyła podwyżka". Jakoś żadnych wyrównań nie było, a podwyżka chyba dotyczy zwykłego magazyniera na 1550. Chociaż z tego co mówia to tez nic nie dostali. A jako że umów nie ma to swoja droga pieniędzy innych też nie będzie- bo dopiero po podpisaniu umowy - aneksu będą wypłacone "nowe" pensje. Co za straszny bajzel.
8
Pracownik 2017-05-17 14:05
O czym ty w ogole mowisz...50 zl...w tylek noech sobie wsadza 50 zl...smieszni sa...og grudnia byla gadka ze netto bedzie 1800! I co zrobili...w konia ludzi. Jak zwykle. Za takie pieniadze to wszedzie znajdziesz prace gdzie nikt cie od plebsu nie wyzwie. Co to znaczy ze podwyzka bedzie dotyczyla wybranych pracownikow...czyli kogo, lizusow i po rodzinie! Ot cala prawda.
11
Luidzi 2017-05-17 21:35
Myślę, że wszędzie zdarzają sie jakieś niedociągnięcia ale może są one do usunięcia i będzie się dużo lepiej pracowało? Należy pamiętać, że to są nasze miejsca pracy.
2
Nemo 2017-05-19 00:49
Luidzi 2017-05-17 21:35
takiego badziewia jeszcze nie spotkałem a uwierz w paru pracach już byłem. Bez komentarza.

Nie było wersji ze będzie 1800 netto- chyba ze należysz do wybranych.

Pracownik 2017-05-17 14:05
Nie chodzi mi o kwotę ale o to że tego wyrównania nie ma- a zgodnie z obietnica miało być.
5
Magazynierrrr 2017-05-19 22:09
Hmmm ja dodam od siebie, że na ostatnim zebraniu była mowa o tym, kto taki niedobry z magazynierow rozpowiada, że 13-stek nie będzie a więc Ci którzy nie wiedzą - informacja ta wyszła z biura przyjęć a nie od " jakiegoś magazyniera". :) pozdro dla lizusków :D
6
Magazynier 2017-05-23 21:15
Nie było takiej wersji ? Taki pewien jestes ? A ja jestem pewny, ze taka wersja byla juz od grudnia mowiona. Ludzie czekali i co...
A niedociagnieciem mozna nazwac blad podczas realizacji zamowienia a nie wyzwanie pracownikow przez szefostwo od zwyklych roboli i plebsu.
4
Info 2017-05-24 21:30
Czy jesteście pewni , że nie da się powiedzieć czegoś pozytywnego o firmie? Każdy człowiek ma gorsze dni.
Fit 2017-05-24 23:16
Jasne że tak- woda do picia jest darmowa. I przeprowadzają fachowe badanie codzienne czy nie zatrułeś się metalami, używają do tego nietypowych metod- wykrywacza metali i ochrony, ale zawsze sumiennie zapisują jeśli ktoś przekroczy dopuszczalne stężenie metali- co dalej nie wiem pewnie wysyłają na badania. Goraco polecam.
11
Lizodup 2017-05-25 15:06
Ciezko jest powiedzieć cos pozytywnego. Pewne jest jedno ze lada moment zaczna sie kolejne zwolnienia. Pewne jest rowniez ze nie bedzie podwyżek . Firma dba o tak zwany dobry klimat a prawda jest taka ze kazdy kazdemu wbił by noz w plecy. Szefostwo buduje sobie baze podpier.. laczy i na tym opiera swoja fachowa wiedze. Podnieśli podstawe o 50zl bo nie bylo z czego potracic benefitow z najniższej krajowej. Nie polecam .
22
Zniknęły posty 2017-05-27 01:42
Czemu są usuwane negatywne opinie, np. o tym, że przez wiele tygodni w wc nie było deski klozetowej, a są zostawione tylko te pozytywne i umiarkowane, np. o niskich zarobkach?
11
Epimenides 2017-05-29 19:47
Szefostwo przemówiło ludzkim głosem hehe...
12
Info 2017-05-30 12:42
Zapytałam o coś pozytywnego i widzę, że humory was nie opuściły. To dobry znak, że potraficie dowcipnie pisać. Pozytywna atmosfera i dobre klimaty to wszystko wpływa na chęć do pracy a przekłada sie na wyniki firmy i koło sie zamyka. Firma ma dużą ofertę prac!
x 2017-05-30 16:12
Chyba u ciebie pozytywna atmosfera i klimat wpływa na chęć do pracy aaaa i nie dopisałaś ze najważniejsze jest dla nas poklepanie po ramieniu :D za solidnie wykonaną robotę. U nas motywacją jest suma na przelewie dziesiątego. Nie pozdrawiam hipokrytki.
10
marekmostowiak 2017-05-30 16:44
co?!
Anonimowo 2017-05-31 09:55
"Pe.eS. Mam nadzieję, i tego życzę, żeby firma x-kom w przyszłości rozrosła się tak bardzo, aby mogła sobie pozwolić przeznaczyć równie duże środki jakie przeznacza na zachowanie Klienta na zachowanie w szeregach swoich specjalistów :)"

Wydaje mi się, że jeżeli pracownik na odchodne pisze coś takiego to firma rzeczywiście jest godna polecenia.
14
marekmostowiak 2017-06-03 10:18
myślę, że jeżeli firma jest godna polecenia, to specjaliści nie odchodzą z ich szeregów :)
1
Anominiwo 2017-06-04 22:14
Marku, odpowiedz sobie teraz na pytanie - bo jednak odchodzą...

Przykro to mówić, ale odchodzi ich coraz więcej. W szeregach firmy jest duży potencjał, ale stawianie coraz to większych wymagań (często nieosiągalnych), sprawia, że ludzie odchodzą bo gdzieś muszą zarobić te ucięte premie.
Szkoda tylko, że Klienta trzyma się za wszelką cenę (za co chwalę tą firmę) ale pracownika, już nie. Rzeczowe podejście do ludzi... jak nie Ci to będą inni... Szkoda.

Jeżeli X-KOM nie zmieni podejścia do swoich pracowników, niebawem będzie musiał zatrudniać ludzi zza wschodniej granicy.
6
Anonimowo 2017-06-05 10:37
Ktoś tu chyba nie wyczuł sarkazmu z firmą "godną polecenia" :)
1
jacek placek 2017-06-07 06:33
słabe wifi. hoojowo łapie sie pokemony na magazynie.
4
placek jacek 2017-06-08 18:26
Jacku Placku, to nie wifi, to gps, może w nowej siedzibie będzie lepiej i złapiesz więcej poksów
2
Nemo 2017-06-09 16:32
Anominiwo 2017-06-04 22:14

Pensja w xkomie z owa premią tak naprawdę powinna stanowić podstawę wypłaty a jak na razie zależy od widzimisię i od wyników które są uzależnione od wielu czynników nie zawsze zależnych od pracownika.
12
Iza 2017-06-17 14:11
Z cała pewnością pracownik jest bardzo dużą wartością dla firmy ale jeszcze większą jest klient gdyż bez niego firmy nie ma i pracowników również. Doceniajmy bardziej swoje miejsca pracy a z całą pewnością firma doceni sprawdzonych ludzi tym bardziej jak jest dobra.
2
Magazynier 2017-06-18 13:50
Izabelo, mogę napisać w drugą stronę, bez pracowników nie ma klientów (bo któż tych klientów obsłuży) a więc firma nie zarabia, ba!, bez pracowników nie ma firmy, bo firma to właściciel oraz właśnie pracownicy, którzy pomagają mu w jej rozwoju i funkcjonowaniu. Jak widzisz działa to w dwie strony.
Izabelko, piszesz żeby doceniać bardziej swoje miejsca pracy - a przepraszam bardzo, ktoś tego nie robi?
W ogóle to proszę doprecyzuj co według Ciebie oznacza "doceniajmy bardziej swoje miejsca pracy" ?
Zapewne większość pracowników docenia i szanuje swoje miejsca pracy więc do kogo kierujesz ten zarzut?
Przeglądając powyższe posty pracowników można zauważyć, że główny problem na magazynie to niskie zarobki. Trzeba ten problem rozwiązać. To jest oczywiste dla każdego normalnie myślącego człowieka.
5
Papasmerf 2017-06-19 20:27
Firma jeszcze bardzo dużo musi się nauczyć to widać na każdym kroku i chyba w każdym dziale.
Z innej beczki - jestem ciekaw czy firma weźmie sobie do serca odpowiedzi w tych ankietach o firmie co dziś przyszły. Skoro anonimowe to poleciałem tam mocno po kościach. Jeżeli to nie jest pokazówka i to zmieni chociaż mały % na plus to oddam honor Prezesowi.
7
Patrycja M 2017-06-20 13:12
Moja koleżanka tu pracuje i mówi, że nie jest najgorzej. Ma bardzo poukładaną pracę, a jest Starszym Konsultantem(odbiera telefony i odpisuje na maile). Raz byłam na roznowie kwalifikacyjnej, ale nie przyjeli mnie, bo chciałam na 1/2 etatu. Pani była miła, zadawała pytania na temat, więc to uważam jest OK.
2
4latka 2017-06-20 19:15
Pracowałam tu kilka lat, w różnych działach i całość mojej pracy w x-kom oceniam 5,5/10. Im dłużej się pracuje, tym większa kasa. Niestety to nie znaczy, że będzie awans - na to trzeba spełnić mylion wymagań, których jak najwidoczniej nie spełniałam. Tak naprawdę w firmie jest jeden duży plus - atmosfera w pracy. Inni ludzie są zazwyczaj młodzi i to jest spoko. Jak odchodziłam to nie miałam problemu ze znalezieniem innej pracy. Jak ktoś widzi X w CV to szanse są wyższe!
Olga 2017-06-20 19:57
X-KOM to świetna firma, dla ludzi ambitnych i z wiedzą. Właśnie aplikowałam na stanowisko doradcy klienta i mam nadzieję, że uda sie dostać do firmy.
Lena 2017-06-20 21:54
"X-KOM to świetna firma, dla ludzi ambitnych i z wiedzą" - jeszcze nie dostałaś tej pracy, a już oceniasz firmę od strony pracownika, czy siebie właśnie nieskromnie oceniłaś pisząc, że dla ludzi ambitnych i z wiedzą?
5
Kapucha 2017-06-20 23:34
Przecież to widać ze pozytywne opinie pisze jedna i ta sama osoba. Ciągle pojawia się jedno i to samo - "Tak naprawdę w firmie jest jeden duży plus - atmosfera w pracy" Mam pytanie a czy za ta wspaniałą atmosferę zapłacę za rachunki za mieszkanie ?? czy za ta wspaniała atmosferę pojadę na wakacje ?

"Jak odchodziłam to nie miałam problemu ze znalezieniem innej pracy. Jak ktoś widzi X w CV to szanse są wyższe!" a gdzie dostałaś prace ? klepanie faktur w mięsnym ? czy może call center, sprzedając książki przez telefon ?
5
Nemo 2017-06-21 00:13
Iza 2017-06-17 14:11

Izo. W x-kom nikt nie docenia dobrego pracownika, tzn.- tak zawsze znajdzie się jakiś Łoś który będzie się starał i będzie budził zdziwienie otoczenia... a to z tego względu że kompletnie nie warto w tej firmie robić nic więcej ponad minimum. Po co? Od biegania i zap... tylko sobie kręgosłup osłabisz. Niestety ale takie są niewesołe wnioski. Po prostu zupełnie nic z tego się nie ma. Jestem za staraniem się o swoje miejsce pracy, OK ale niech mam z tego jakiś profit- niech pracodawca się stara o mnie, jak nadmieniono powyżej powinno to działac w obie strony....
Nowy narybek zawitał na magazyn. Wiwat mieso do przemielenia przez maszynkę xkomową...

Atmosfera jest w porządku jasne, ale ulega znacznemu skwaszeniu po 10tym. Może góra jest z tego zadowolona ale po opłaceniu rachunków żałośnie mała resztka nie starcza na podtrzymanie atmosfery dobrego nastroju.

Obiektywnie odradzam poszukującym pracy. Chyba że ktoś pracuje tylko na swoje potrzeby ewentualnie chce zarobić na pielgrzymke na Jasna Góre hehe.

Kasa kasa kasa- ten temat wciąż wraca ale jedyne wnioski dla czytających odpowiedzialnych za firme jest to żeby znależź jakieś pozytywy... PORAŻKA.
7
Magazynier 2017-06-21 22:49
Jakie widełki? Po pocałowaniu w pierścień dostajesz umowę na najniższą krajową hehe... plus uprawnienia na jazdę wózkiem paletowym tak zwanym paleciakiem.
4
Smerfetka 2017-06-21 23:35
Dla zainteresowanych( usunięte przez administratora )zł czyli włączenie do podstawy stażowego dotyczy w tej chwili starszych magazynierów co najmniej 1 rok pracy lub spełnienie innych warunków.
Widełki-( usunięte przez administratora )zł, plus premia uzalezniona od działu i od tego czy nie masz L4, chorobowego i nie daj boże czy się nie pomyliłeś.
3
Ocenka 2017-06-24 16:49
Sądziłam, że na tym wątku dowiem się coś o firmie ponieważ mam zamiar złożyć cv. Tak żenująco niski poziom niektórych wypowiedzi, że nie chce się czytać. Powiem jeszcze jedno a mianowicie nie dziwię się, że usuwają część tekstu , nie wszyscy chcą czytać przekleństwa.
3
123456 2017-06-26 18:51
To skladaj papiery...na co czekasz :D :D popracujesz to zobaczysz i wtedy sie wypowiadaj na temat dzialania firmy o ktorej nie masz pojecia jak praca wyglada od srodka i jak sie traktuje ludzi...Powodzenia :D :D :D
3
Rybek 2017-06-27 06:29
Czy jest coś, co można napisać pozytywnego o tej firmie? Poza sytuacją na magazynie?
Nemo 2017-06-27 10:09
Nie. Chyba że masz motorek w ... i jesteś w stanie zrobić 400% normy to może dostaniesz ponad 1550 jakies 140 zł. Jeśli cie współpracownicy nie zeżra. Długo tak nie pociągniesz - szybko przejdzie Ci ochota bo zobaczysz że tylko windujesz normy a premii raczej nie haha.


Ocenka zapraszamy zapraszamy. Ciekawe jak długo poszalejesz... Pewnie aż zmienisz zdanie- chociaż nie wiem czy z biura na Krakowskiej przezrzucic mogą na magazyn?

Mam pytanie owe pseudo pozytywne komenty piszecie w nadgodzinach czy w godzinach pracy? I jak jesteście z tego rozliczani?
Bo reakcje zarządu jest żałosna- jakieś durne pytania o cos pozytywnego w xkom i ze wszyscy wokół nagle chcą złozyc do xkom CV. Po osobach które się zjawiły do pracy w X jakos nie widze tego zapału jaki jeszcze podobno tu na tych stronach przejawiały... Realia życia? Szok? Niedowierzanie? Może na dziurach na magazynie się ktoś wywalił i uderzył w głowe?

4
Nemo 2017-06-28 12:50
Czy ktoś ma jakieś wieści o konkretnej normalnej pracy? :) Bo tej nie zaliczam do takich. Proszę o info :)
Zostaw swoją opinię o X-KOM - Częstochowa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie X-KOM