logo X-KOM

X-KOM

Częstochowa

Opinie o X-KOM

Niee 2017-08-08 18:41
Super zmiana, 2 x dalej do pracy, po prostu nie mogę się doczekać jeżdżenia na to zadupie...
8
Miloś 2017-08-09 00:33
może idź na rozmowę kwalifikacyjną i wtedy się dowiesz kolego?
Niee 2017-08-08 18:41

co Ty mówisz?? super miejsce. spokojne zaciszne, można się skoncentrować na pracy.

Tina 2017-08-06 20:52
Nie wiem na jakim dziale pracujesz ale chyba nie na moim, a ja pracowałem już w innym miejscu i jakos nie czuję tej "zajebis..." atmosfery. Za to czuje ze za 5zł więcej zadźgają Cie tutaj jak nic- a przy okazji wyzwą od pupilków liderów haha. Ludzie są wszędzie tacy sami niestety...
3
x-kom 2017-08-09 11:54
Radek, system pracy w salonach oparty jest na trybie równoważnym, oznacza to 2 dni pracy po 12h i kolejno 2 dni wolnego. Jeżeli masz dodatkowe pytania odnośnie tego stanowiska, zachęcamy do kontaktu przez praca@x-kom.pl. Pozdrawiamy
Jack 2017-08-10 15:47
A co z dojazdami do nowej siedziby Xkomu na Bojemskiego ? Przeciez duzo ludzi jezdzi autobusem do pracy
3
enedue 2017-08-10 16:03
Ford piechta. Do nowej lokalizacji dojedziesz autobusem nr. 19, ale mają słabe połączenie. Pewnie zaraz wprowadzą kary finansowe za spóźnienia.
2
Gdzie jest mój hajs? 2017-08-10 18:12
Gdzie jest mój hajs się pytam?!
7
Niee 2017-08-10 22:01
Hajs? Jaki hajs??
2
PerPedes 2017-08-10 23:28
hehe ") jak znalazł żeby pseudo premii 300 zł nie dawać- już wymyslaja kolejne rzeczy żebyś jej nie dostał tzn dostaniesz jak będziesz pracował od 14 do 29 non stop po co najmniej 10h oraz (tu fanfary) możesz dostać w tym okresie 2 dni wolne. Oczywiście dla zajadłych zawsze zostaje siedzienie po 16-20h.
Ciekawe czy zdają sobie sprawę że jak dadza wolne "przymusowe" wtedy dni które były "100" już nimi nie będą.
A hulajnogi po ile chodzą? może tak środek lokomocji zda się na coś...?

hajs będzie. Podobno do końca sierpnia. Poczekajcie a dostaniecie. Hm a jak ktoś zejdzie na zawał to wypłaca rodzinie 13ke?
7
:( 2017-08-11 06:32
Jak to nie bedzie tej premii 300 zl przeciez bylo mowione ze jak ktos bedzie bral nadgodziny obojetnie w jakie dni dodatkowo ją dostanie....nie kazdy przeciez moze byc codziennie te 10 h
5
Tom 2017-08-11 09:28
HAHAAHA, zmiany na lepsze!!! Ahh ta cudowna atmosfera!!! Najważniejsza jest przecież atmosfera!!
8
Janek 2017-08-11 19:06
Mam zamiar aplikować na doradcę klienta i dlatego mam pytanie czy na takim stanowisku da się godziwie zarobić, czy jest socjal? Jak się w ogóle pracuje w firmie?
Anonim 2017-08-12 10:27
Śmiać mi się chce z Was wszystkich. Komentujcie tylko w sieci. Podejdzie i odważcie się przekazać to co myślicie swojemu przełożonemu a nawet bezpośrednio anonimowo do prezesa. W Polsce istnieje wiele innych firm, instytucji, które maja wolne miejsca pracy. Narzekacie, hejtujecie i nic z tego nie wynika. Polecam zmianę pracy a nie hejt w sieci na firmę. Typowi Polacy, bojący się zmian i mało asertywni z niska samooceną. Krytykować można wszystko i wszystkich. Polecam zmianę pracy, skoro jest tak źle.
5
Anonim 2017-08-12 10:29
Śmiać mi się chce z Was wszystkich. Komentujcie tylko w sieci. Podejdzie i odważcie się przekazać to co myślicie swojemu przełożonemu a nawet bezpośrednio anonimowo do prezesa. W Polsce istnieje wiele innych firm, instytucji, które maja wolne miejsca pracy. Narzekacie, hejtujecie i nic z tego nie wynika. Polecam zmianę pracy a nie hejt w sieci na firmę. Typowi Polacy, bojący się zmian i mało asertywni z niska samooceną. Krytykować można wszystko i wszystkich. Polecam zmianę pracy, skoro jest tak źle.
1
Niee 2017-08-12 10:44
Chyba rodzinie Świętego :P
1
Troll 2017-08-12 10:45
Napisał anonim...
2
Niee 2017-08-12 10:46
A przeczytać te 830 komentarzy powyżej to już się nie chce?
2
Niee 2017-08-12 10:49
Sporo ludzi zmieniło pracę i przeszło do konkurencji, jak się góra dowiedziała to szok i niedowierzanie jak do tego mogło dojść...
4
Pracownik:))) 2017-08-12 18:38
Fajna praca, dobre zarobki, mila atmosfera, tym którzy wypisują te bzdury życzę szukać pracy zamiast siedzieć tu i tracić czas.

pozdrawiam malkonentów:)
2
Zdfgh 2017-08-13 09:39
No tak jak jestes kierownikiem i przytulasz piątkę to jest fajna atmosfera i miło sie pracuję.
7
Niee 2017-08-13 13:33
Jak odejdą szeregowi pracownicy to i ci lepiej zarabiający nie będą potrzebni ;)
4
Freddie 2017-08-13 13:53
Drogi Przyjacielu. Od tego chyba jest to miejsce żeby komentować. Asertywność, niska samoocena lęk przed zmiana... hm radziłbym po pierwsze zajrzeć do słownika wyrazów obcych, po drugie albo nie jesteś z Częstochowy albo faktycznie jesteś u nas kierownikiem/liderem bo kompletnie nie zdajesz sobie sprawy z tego jak wygląda w mieście rynek pracy.
Rozmowa twarzą w twarz... ciekawe masz pomysły- zważywszy że były już kilkakrotnie ankiety jakieś testy i inne dziwactwa- a co myślisz że ludzie nie napisali co myślą i czują? Więc jesteś w błędzie człowieczku. I nic kompletnie nie dotarło. Zero, null. Więc nie sądzę aby w sytuacji gdy podejdę do lidera i cos powiem to cos zmieni... powiem więcej przecież my im to mówimy :) a oni się tylko śmieją i rozkładają ręce. Rozumiem Cię, myślisz sobie że skoro dali nam prace to powinniśmy im stopy całować i pył sprzed stóp usuwać i co tam sobie wymyślisz. Ale jesteś w błędzie to nie XIX wiek. Może jak przeniesiesz firmę do Bangladeszu to spełnia się Twe najskrytsze marzenia.
6
Yess 2017-08-13 16:10
Pozdrawiam Entuzjastę Lidera albo przydupasa ewentualnie rodzinę Królika.
Komenty ludzi którzy żerują na normalnych pracownikach przyprawiają mnie o mdłości. Możecie takie teksty pisać prezesowi albo swoim liderom to może dostaniecie znowu kase ale tu nie widzę na to miejsca. Narka.
Pozdrowienia dla zmęczonych nadgodzinami.
5
Luidzi 2017-08-15 15:11
Żeby dobrze zarabiać trzeba mieć poukładane w głowie i być zaangażowanym pracownikiem, tylko tyle wystarczy.
Dnskj 2017-08-15 19:43
Przewróciłem sie ze smiechu na plecy.
4
Cały magazyn 2017-08-15 19:59
Michale! Magazyn nadal czeka na nową siatkę płac! Kiedy możemy się spodziewać Ciebie na magazynie z radosnymi wieściami odnośnie podwyżek?
5
TenSprawiedliwy 2017-08-15 20:42
Do osób narzekających na swoje wynagrodzenie.
Czy pracodawca przed popisaniem umowy nie poinformował Was ile będziecie zarabiać?
Jeżeli kwota nie była satysfakcjonująca to dlaczego podpisaliście umowę?
3
frhuety4789vhrei 2017-08-15 21:00
Po co głupio prowokujesz??????? :)))))))))))))
3
TenSprawiedliwy 2017-08-15 21:14
Może następnym razem Ty głupio nie podpisuj umów. Pracodawca przedstawił Ci jasne warunki, a Ty się na nie zgodziłeś.
Pamiętaj, że umowa nie jest dożywotnia i w każdej chwili możesz ją wypowiedzieć.
5
vrhty584tyhvre 2017-08-15 21:26
Proszę, nie zabieraj więcej głosu w wątku o firmie x-kom skoro nie masz nic sensownego do powiedzenia.
3
4321 2017-08-15 23:30
A czyż nie jest tak w każdej niemal firmie że wraz ze wzrostem doświadczenia umiejętności pracodawca zwykle zwiększa uposażenie pracownika aby go nie tracić bo zwykle jest to dla niego nieopłacalne? I nie mówię o przejściu magazynier- st.magazynier. Rozumiem iż jest Pan wielce oburzony iż ktoś "żąda" podwyżek, w końcu nie po to firma ma zyski żeby płacić pracownikom godziwe pieniądze. Więc nie dziwcie się że jest traktowana jako cos obcego cos co jest własnością "nie naszą" więc nie warto o to dbać.

Niby jedna z większych firm tego typu jeśli nie największa w Polsce a zarobki pracowników jak w Biedronce za złych czasów. Chociaż nawet tam zarobki wzrosły.

Odnośnie kwestii dożywotności umowy- zaiste firma ma pracownika szeregowego za głupola i pozbawionego mózgu wyrobnika ale nawet i Ci Wam uciekną.
Generalnie dyskusja pozbawiona sensu- wnisoki szanownego kierownictwa są następujące: podpisaliście umowę na której jasno było napisane za ile harujecie macie superową atmosferę a jak wam się nie podoba to wypad. Fajnie.
5
Niee 2017-08-16 17:08
Liczę, że gdy przełożony zaproponuje Ci podwyżkę Ty grzecznie odmówisz, gdyż wystarczy Ci to, co zostało Tobie zaproponowane w chwili podpisania umowy :) A idąc za Twoim podejściem niech wszyscy, którym nie podoba się wynagrodzenie jutro złożą wypowiedzenie. Co myślisz? Będzie lepiej?
5
Task 2017-08-17 23:24
Odmóżdżony jesteś czy co?
2
Julita 2017-08-18 08:56
@Task, @Niee, możecie opisać co z waszego punktu widzenia w X-KOMie nie gra? Z waszych wypowiedzi wynika, że nie zgadzacie się z użytkownikiem @tensprawieliwy, ale nie tłumaczycie dlaczego. Na pewno merytoryczne wyjaśnienie kwestii jest ważne z punktu widzenia potencjalnych pracowników (rekrutacja jest teraz otwarta).
Klan 2017-08-18 09:44
Czy masz problem z czytaniem ze zrozumieniem tego co napisali inni użytkownicy?? A może lepiej zapytaj się klanów rodzinnych i innych konfidentow oni wiedzą najlepiej.
2
x-kom 2017-08-18 10:49
Obserwując dyskusję dotyczącą pracy w x-kom chcielibyśmy zachęcić wszystkich pracowników do bezpośredniego kontaktu z Michałem Świerczewskim. W ostatnim czasie w firmie pojawiły się nowe kanały komunikacji, które pozwalają na szczere, a w razie potrzeby również anonimowe podzielenie się swoimi spostrzeżeniami i sugestiami. Przedstawienie Michałowi, który ma realny wpływ na podejmowane decyzje w firmie, własnego stanowiska i opowiedzenie o doświadczeniach związanych z codzienną pracą, to najlepsza droga do zmiany sytuacji, która wpływa na Wasz odbiór pracy w x-kom.
3
123456 2017-08-18 11:16
A co z obiecana "13" ? Mialabyc w sierpniu...zbliza sie koncowka miesiaca a tu ami widu ani slychu...
X 2017-08-18 11:21
Wyrażę swoją opinię i będę pierwszy do zwolnienia. Dziękuję bardzo za cenna radę.
4
x-kom 2017-08-18 12:47
Zgodnie z obietnicą, do końca miesiąca będzie wypłacona. Chcemy zauważyć, że pytania o wewnętrzne sprawy firmy, należy kierować do swojego bezpośredniego przełożonego - z pewnością poda komplet informacji.
4
x-kom 2017-08-18 12:51
Tak jak, nie raz zaznaczaliśmy w korespondencji wewnętrznej - wszelkie zgłoszenia w akcji "Listy do M" mają charakter anonimowy. Możesz wysłać maila z dowolnego adresu lub wrzucić swoje uwagi do skrzynki. Nie będziemy, a nawet nie chcemy identyfikować takich sugestii - liczy się treść.
1
Kon 2017-08-18 15:58
Ankiety anonimowe dzialaja jak zwykle donosy. Tym o to sposobem mozna wyeliminować kazdego, kolege z ławki, lidera , kierownika. Moj lider jest np. osoba wymagająca , nie podoba mi sie to . Aaaaa co mi zalezy napisze z chlopakami ze ma zle podejście, wielokrotnie czuc od niego alkohol, jest wulgarny, ze np. Użył sily wobec pracownika. Tym o to sposobem szanowny lider jest jest jedna noga wylotem.
x-kom 2017-08-18 16:47
Nie taka jest rola tej akcji. Nikt nie wyciągnie konsekwencji bez zebrania wystarczających dowodów. Natomiast "Listy do M" mają pomóc w ulepszaniu x-kom, aby każdemu pracowało się lepiej.
Zachęcamy do spróbowania :)
Pracownik 2017-08-19 10:55
Drogi x-komie ... rozumiem , że osoby który zakończyły współprace w bieżącym roku a przysługiwała im 13 pensja będą miały ją również wypłaconą ? Zadaje to pytanie bo wiele osób to zastanawia.
1
Borys 2017-08-19 15:19
W jednym z @ od M. było info "warunkiem jest utrzymanie zatrudnienia na dzień 31.07.2017" więc odpowiedź jest krótka: nie.
2
Obiektor 2017-08-19 15:45
Cześć wszędzie znajdziesz negatywne opinie o każdym zakładzie pracy jednak rzeczywistosc pokazuje że albo są to osoby które mają coś za uszami albo lenie którzy za mniej niż 2500 na rękę po skończonym jakimś cudem wytworu zwanego gimnazjum palcem nie ruszą ja pracuje nie narzekam atmosfera jest ok i tworzą ja ludzie :)
x-kom 2017-08-19 16:02
Aby otrzymać bonus należy utrzymać zatrudnienie do końca bieżącego miesiąca. Informacja była przekazywana w mailu od Michała(24.05.17) :)
Gim 2017-08-19 19:48
Nie jestem leniem. Przepraszam nie wiem co oznacza określenie "osoby które mają coś za uszami" ? nie jestem po gimnazjum. Po latach nauki jestem mgr inż.
1
? 2017-08-19 21:46
Typowy atak prostaka rządzącego. Czyżby WSP ?
1
Czytelnik 2017-08-20 00:41
Zwykle jest tak że na portalach pisze się opinie negatywne, wynika to z prostego i oczywistego faktu że jeśli w firmie wszystko gra nikt nie sili się na to żeby zaglądać na fora. Kropka. Brak info to dobre info.
Myślę że większości piszących nie chodzi o zniszczenie lub szkodzenie firmie ale o czysto naturalną chęć poprawienia warunków finansowych pracy. Czy to żle?
Rozumiem że gimnazjum to teraz jakiś wyznacznik poziomu umysłowego, jakkolwiek jest dla mnie zupełnie niezrozumiały- może dlatego że idiotyczny.
jednakpogimnazjum 2017-08-19 20:18
coś za uszami- chyba nie zrozumiałeś pytania Gim-a. Chodziło mu o absurdalność tego określenia. Ale nie ma co drążyć tematu gdyż nie dojdzie tu do porozumienia. Widać że nadajesz na jakichś innych falach haha.

Julita 2017-08-18 08:56
x-kom 2017-08-18 10:49
Drodzy Przyjaciele z Xkomu a nie łatwiej abyście wysłali Panu Michałowi linka do tej strony? Szybciej prościej łatwiej i szczęśliwiej. :)

Ps
kiedy zaczną się zwolnienia?
5
Młody 2017-08-21 10:24
Czy jesteście zorientowani dlaczego X-KOM ma w tej chwili tak duże potrzeby kadrowe? Jakieś nowe projekty? Słyszałem o firmie sporo dobrego i mam zamiar aplikować na doradcę klienta. Z tego powodu szukam o firmie informacji i pomyślałem o forum dla pracowników.
x-kom 2017-08-22 10:47
Nasza firma cały czas rozwija się i w związku z tym pojawiają się nowe miejsca pracy. Zachęcamy Cię do zapoznania się z aktualnymi ofertami na naszej stronie: https://www.x-kom.pl/kariera oraz do złożenia aplikacji.
Zostaw swoją opinię o X-KOM - Częstochowa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie X-KOM