logo X-KOM

X-KOM

Częstochowa

Opinie o X-KOM

zniesmaczony 2016-10-31 21:22:20
Nazwa firmy powinna być X-lat szukamy pracowników :) , albo N lat :), ciekawy kiedy PR-owcy z "firmy" się odezwą. Wielki bunt :) Do Call Center cały czas szukacie. Nikt tam nie chce pracować i bardzo dobrze.
4
x-kom.pl 2016-11-08 11:05:51
W pierwszej edycji Akademii x-kom mieliśmy 35 zgłoszeń. Z tego w zajęciach regularnie uczestniczyło 17 osób. Osiem z nich otrzymało od nas propozycję współpracy i zajęło swoje miejsca w Contact Center. Mamy też dwie, które w przeciągu kilku miesięcy awansowały na wyższe stanowiska w innych działach. W tym roku regularnie w zajęciach uczestniczą 23 osoby. Druga edycja wciąż trwa, dlatego więcej szczegółów będziemy mogli podać po jej zakończeniu.
3
x-kom.pl 2016-11-08 13:07:41
Nieusatysfakcjonowany,
jest nam niezmiernie przykro, że tak odebrałeś spotkanie z nami. Na rozmowach kwalifikacyjnych zawsze staramy się poznać Kandydatów jak najlepiej. Przepraszamy, jeśli przez któreś z pytań poczułeś się urażony. Weźmiemy oczywiście Twoje sugestie pod rozwagę. Nasze ogłoszenia o pracę związane są z ciągłym rozwojem firmy. Od początku roku zatrudniliśmy już ponad 380 nowych osób. Część osób zatrudniamy na nowe stanowiska, a część na miejsca osób, które awansowały i dalej się u nas rozwijają. Gdybyś miał jakiekolwiek pytania lub wątpliwości, to zachęcamy Cię do bezpośredniego kontaktu z nami. Wszystkie kwestie chętnie wyjaśnimy. 
1
x-kom.pl 2016-11-08 14:21:47
W związku z tym, że cały czas się rozwijamy, regularnie poszukujemy nowych osób do współpracy. Na początku lutego 2016 roku w naszym dziale Contact Center pracowało blisko 140 osób. Aktualnie jest to już ponad 170 pracowników. Pamiętaj, że część osób awansuje i przechodzi do innych działów, a co za tym idzie zwalniają się nam etaty. Jak już wcześniej wspominaliśmy w tym roku przyjęliśmy już ponad 380 nowych osób i nadal czekają wolne miejsca.
2
Statystyk 2016-11-16 11:08:55
Skoro już tak podajecie statystyki to:
- ile osób odeszło / zostało zwolnionych w roku 2015?
- ile osób odeszło / zostało zwolnionych w I-III kwartale 2016 roku?

6
Qwerty 2016-11-16 20:19:32
Proponuje isc do pracy na magazynie w czewie przyjmuja wszystkich jak leci zobaczycie dopiero co to za firma od podszewki
5
Hel 2016-11-16 22:19:33
Magazyn w Czestochowie to najgorsza robota ludzi traktuja jak smieci zero szacunku prostactwo szkoda gadac pieniadze marne no i slawne 15 minut wczesniej w robocie zeby zapracowac na przerwe liderzy powinni pracowac z bydlem chociaz do zwierzat tez trzeba miec odrobine empatii
6
x-kom.pl 2016-11-24 12:29:49
Statystyk, jesteśmy firmą, która cały czas się rozwija, dlatego zatrudniamy coraz więcej osób. Na początku 2015 roku nasz zespół liczył 515 osób, na dzień dzisiejszy jest nas już 1065. Jak w każdej firmie zdarzają się rotacje, jednak jest to niewielki procent w stosunku do skali zatrudnianych osób
1
x-kom.pl 2016-11-24 12:39:25
Qwerty, z każdym kandydatem przeprowadzamy spotkania rekrutacyjne. Bardzo ważna dla nas jest m.in. umiejętność pracy w zespole, zaangażowanie, odpowiedzialność oraz sumienność. W przypadku pracy na magazynie doświadczenie nie jest kluczowe, często dajemy szanse na jego zdobycie. Zatrudniamy tylko wybranych kandydatów
1
x-kom.pl 2016-11-24 12:50:36
Hel, każdego dnia dbamy o przyjemną atmosferę podczas pracy. Jeżeli opisywana sytuacja miała miejsce, to bardzo prosimy o kontakt. Chętnie porozmawiamy i wyjaśnimy wszystkie kwestie. Wcześniejsze przyjście do pracy wiąże się z wydłużeniem ustawowo przysługującej przerwy. Rozwiązanie to zostało wprowadzone na prośbę pracowników. Dodatkowy czas pozwala na bardziej komfortowe możliwości jego spędzania, na posiłek, relaks, czy też indywidualne sprawy. Ma to również związek z systemem zmianowym na magazynie. Każda zmiana rozpoczyna się o stałych godzinach. Do każdej osoby w miarę możliwości podchodzimy w sposób indywidualny, tak by dostosować się do jej potrzeb
2
SonnyCrockett 2016-11-29 21:51:01
Pracuję na montażu w X-Komie i jeżeli ktoś chce poznać co to prowizorka i przekraczanie kolejnych barier upodlenia ludzi to polecam. Od samego wejścia dostajesz w mordę faktem że pracownicy nie maja zapewnionego cywilizowanego miejsca na swoje rzeczy. Niewystarczającą ilość szafek w szatni w budynku uzupełniono o dodanie szafek w kontenerach poza budynkiem, czytaj w zimę masz swoje ubrania, portfele, klucze i telefon zostawić w zimnym kontenerze i lecieć po dworze do budynku gdzie pracujesz. Słyszałem jednak lepszą rzecz, pracownicy SGP pracujący dla X-Komu mają szafki publiczne klucze do nich leżą w ogólnodostępnym miejscu i każdy może sobie do nich zajrzeć, są też wieloosobowe (3-5 osób ugniata ciuchy w szafce).
Dobra wyszliśmy z szatni teraz wejście na halę magazynową. Bramka z ochroną, wystarczy metalowy guzik w spodniach, metalowe szlufki w butach czy metalowe zapięcie stanika u kobiet i już musisz cofnąć się na sprawdzenie dokładne wykrywaczem metalu, podczas wchodzenia pół biedy olewają te oczywiste elementy ale podczas wychodzenia jak masz te metalowe szlufki w butach to musisz te buty ściągać i udowadniać że nie robisz kokosów na X-Komie. Zważywszy że bramka jest jedna w mikrym pomieszczeniu a wejście na obiekt pokrywa się z wyjściem poprzedniej zmiany, chaos jest ogromny. Dalej za bramką wykrywającą metal trzeba odbić się kartą elektroniczną żeby wejść przez obrotowe drzwi, niby spoko ale tutaj znowu ciekawie mają pracownicy SGP (tacy podludzie) którzy nie mają kart...wchodzą więc z pracownikami z kartą na zasadzie przeciśnięcia się we dwóch w obrotowych drzwiach.
Dobra jesteśmy na hali, idziemy na swoje stanowisko pracy, przypominam montaż komputerów. No właśnie swoje. Nie ma generalnie czegoś takiego bo codziennie możesz dostać inne, współdzielisz też oczywiście z pracownikami z innych zmian. Ciągły brak narzędzi, jakieś walające się komponenty, ciągłe zmiany w dokumentach na pulpitach, ustawień osprzętu. Koszmar a masz wyrabiać jakieś normy. Teoretycznie powinni o takie rzeczy jak wyposażenie stanowisk dbać kierownicy sprawdzając ich kompletność ale często nie mają na to czasu a i zapewne ochoty. Generalnie stanowiska pracy zaczynają być robione gdzie popadnie, są coraz mniejsze i składanie np. komputera stacjonarnego zaczyna przypominać Sokobana. Sensownych stanowisk jest 5 a ludzi na zmianie od stacjonarek 12.
Poza kwestią miejsca i narzędzi, problemem jest też cała organizacja procesu kiedy to nie masz zielonego pojęcia kiedy będzie twoja robota i nie będziesz musiał nadrabiać robieniem laptopów (ich robienie z doskoku to bezsens bo niemal każdy jest teraz inaczej skonstruowany i wymiana RAMu czy dysków twardych to nieraz rozbiórka kompletna komputera, strata czasu). A kiedy dostaniesz już komponenty do desktopa to teraz ruletka czy uda się je wbić w program, czy zgodzą się kody, czy lista części jest na pewno kompletna, czy komponenty są w dobrym stanie.
Po czasie do ogarnięcia ale wymaga to doświadczenia, zdobywanego samodzielnie, trzeba ciągle truć wszystkich dookoła bo wdrażanie pracownika to godzinna pogadanka o podstawach a później rób i ucz się na błędach (na początku powiedzmy jesteś chroniony), byle nie poważnych...
Ale kiedy minie okres ochronny to już jazda, jazda, jazda. Targety, pośpiech, ciągłe kombinowanie, podkradanie pracy, chomikowanie na dzień następny żeby nie robić lapków itd. itp.
Generalnie to organizacyjny koszmar, prowizora, działanie na żywioł, ciągła rotacja pracowników, zblazowanie tych starych. Tak nie wygląda nowocześnie zarządzana firma tylko kapitalizm w stylu "Ziemi obiecanej".
12
hehe 2016-12-01 07:56:12
To jest prawda ?
:)
"Ziemia obiecana"...pt: "X-kom".....
1
x-kom.pl 2016-12-01 14:16:45
Przykro nam, że w taki sposób odbierasz pracę na swoim stanowisku. Staramy się, aby każdy z pracowników czuł się u nas komfortowo. Zwiększona liczba zamówień oraz duża liczba nowo zatrudnionych osób spowodowały utrudnienia w organizacji pracy na montażu. Zdajemy sobie sprawę, że niektóre sytuacje mogą być kłopotliwe. Zapewniamy jednak, że jest to stan przejściowy. Pracujemy nad poprawą warunków, reorganizując system pracy, co wymaga czasu. Zdajemy sobie sprawę, że budynek w którym mieści się aktualnie magazyn i montaż odbiega od wysokich standardów. Niestety jest to jedyna lokalizacja w Częstochowie, która zapewnia niezbędną powierzchnię. Niebawem przeniesiemy się do nowego centrum logistycznego, które będzie jednym z najnowocześniejszych w Europie. Gwarantujemy, że komfort pracy będzie nieporównywalny. Dążymy do tego, aby wspólnymi siłami rozwiązywać pojawiające się problemy. Zachęcamy Cię do bezpośredniego kontaktu. Jesteśmy otwarci na propozycje i chętnie z Tobą porozmawiamy
2
Łukasz 2016-12-01 18:30:44
Jak gość się zgłosi do tego bezpośredniego kontaktu to od razu zostanie zwolniony. Swoją drogą to ciekawe czy już nie śledzicie adresów IP.
8
x-kom.pl 2016-12-02 12:33:22
Łukaszu, takich praktyk nie stosujemy. Zależy nam jednak na dialogu, gdyż każdą sytuacje chcemy wyjaśnić
1
Robson 2016-12-05 02:01:53
Pracuje tam od 2 miesięcy, niestety to sama prawda
4
hehe 2016-12-05 20:43:10
też tak myślę, firma ta od wielu lat szuka pracowników.....wiadomo na czym to polega.....
2
małami 2016-12-08 20:54:51
Przyjmujecie na umowę zlecenie? Potrzebne jest wykonanie badań? Stanowisko- magazynier, Częstochowa.
x-kom.pl 2016-12-09 11:48:47
Zatrudnienie na umowę zlecenie jest możliwe. W tej sytuacji badania lekarskie również należy wykonać. Jeżeli jesteś zainteresowany naszą ofertą, to serdecznie zapraszamy do złożenia aplikacji :)
Misza 2016-12-14 09:19:47
Firma może i fajna, ale Pani rekruterka, która ma problemy z mówieniem R, to jakaś pomyłka. Pretensjonalna, ironiczna, nieprofesjonalna. Powiedziałbym ze nawet chamska. Bardzo złe wrażenie na mnie zrobiła.
2
2palcewnatalce 2016-12-18 18:34:10
Hej xcom czemu rekrutacja na magazyniera trwa 3 tygodnie? i jeszcze te smieszne rozmowy kwalifikacyjne z pytaniami w stylu gdzie widzisz sie za 10 lat? :D bez jaj i tak na to stanowisko sie kazdy dostaje XD
3
Pracowniczka 2016-12-19 19:04:04
Zaczęłam pakować paczki na magazynie w Częstochowie, przez SGP, umowa zlecenie, pani z SGP powiedziała, że po 3-mies się przechodzi do X-komu. Czy to prawda? Bardzo dużo osób pakuje paczki z SGP jak i pickerzy też są z SGP. Dla mnie to wygląda tylko na wysłużenie się na święta.... Czy może powinnam iść do działu kadr i zapytać o umowę na okres próbny? Na liście ewidencyjnej SGP jest chyba z 50osób..... Ludzie są fajni, ale czy warto czekać, te 3miesiące czy też lepiej już szukać innej pracy, bo zostaniemy zwolnieni po świętach?
1
Gir 2016-12-22 09:51:36
W ogloszeniach bylo podane ze praca od pazdziernika do stycznia lub mozliwosc przedluzenia do marca 2017
Gir 2016-12-22 09:57:49
Oferujemy:
Stabilne zatrudnienia w organizacji o ugruntowanej pozycji na rynku ogólnopolskim
Pracę w energicznym zespole
Oferujemy dwie formy zatrudnienia - w pełnym wymiarze umowa czasowa do końca marca 2017 oraz umowa na okres listopad – styczeń
Liczba wakatów : 20 (umowa o pracę do marca 2017 )

Liczba wakatów: 20 (umowa listopad 2016-styczeń 2017 )
x-kom.pl 2016-12-22 13:20:18
Staramy się, aby proces rekrutacyjny był zoptymalizowany i dostosowany do stanowiska. Pytania jakie zadajemy umożliwiają nam poznanie kandydata oraz jego oczekiwań. Nigdy nie wykluczamy, że osoba zaczynająca pracę jako magazynier może awansować w strukturach naszej firmy. Jeśli brałeś udział w rekrutacji i nie otrzymałeś wystarczającej odpowiedzi, zachęcamy Cię do bezpośredniego kontaktu praca@x-kom.pl.
1
x-kom.pl 2016-12-22 13:27:02
Po okresie 3 miesięcy istnieje szansa przejścia do nas, jednak pod pewnymi warunkami. To lider, z którym pracujesz wskazuje takie osoby, następnie odbywa się rozmowa z nimi i docelowo zatrudnienie. Jeśli chcesz poznać szczegóły, to zapraszamy do kontaktu z przełożonym lub wysłania pytań na adres praca@x-kom.pl .
1
x-kom.pl 2016-12-27 12:29:41
Każda rozmowa rekrutacyjna ma na celu poznanie kandydata od strony doświadczenia, motywacji i oczekiwań. Naszym celem jest zatrudnienie wyłącznie najlepszych. Nie chcemy nikogo urazić, jeśli się tak poczułeś to przepraszamy.
1
MartinBlank 2017-01-02 14:23:57
Byłem kilka tygodni z ramienia SGP, mogę się podpisać pod tym co napisał SonnyCrockett. Szok w jakich warunkach ludzie dziś godzą się na pracę i do jakich warunków pracodawcy potrafią doprowadzić. Jestem przerażony tym jak traktowany jest sprzęt elektroniczny, w jakim stanie wychodzi z montażu i magazynu.
2
on 2017-01-02 20:32:07
Czyli X-kom udaje jaka to cudowna firma ? Tylko pytanie się pojawia, czy warto u nich kupić sprzęt ?
1
x-kom.pl 2017-01-03 12:32:35
Jak już wcześniej wspominaliśmy, zdajemy sobie sprawę, że budynek w którym aktualnie znajduje się magazyn oraz montaż odbiega od wysokich standardów. Jest to niestety jedyna lokalizacja w Częstochowie zapewniająca wystarczającą powierzchnię. Wkrótce przenosimy się jednak do nowego centrum logistycznego, które będzie jednym z najnowocześniejszych w Europie. Komfort pracy będzie wówczas nieporównywalny. Zapewniamy także, że dbamy o sprzęt oraz produkty znajdujące się na naszych stanach magazynowych oraz linii montażowej.
x-kom.pl 2017-01-03 12:35:34
Jeżeli jeszcze nie dokonywałeś u nas zakupów, to zachęcamy Cię do zapoznania się z opiniami na temat naszych produktów oraz obsługi. 98% naszych Klientów poleca naszą firmę oraz jest zadowolonych z jakości naszego asortymentu. Zapraszamy też do kontaktu pod numerem: 34 377 00 00, gdzie nasi doradcy chętnie pomogą Ci w wyborze odpowiedniego urządzenia lub oprogramowania.
Fafarafa 2017-01-03 22:27:03
buhehehe skoro jest tam tak źle to czemu tam pracujesz? Jest tyle pracy w Częstochowie i okolicach że z pewnością można znaleźć pracodawcę który będzie głaskał pracowników po główce, nic nie będzie wymagał itd... bo przecież czy się stoi czy się leży...
1
SonnyCrockett 2017-01-04 13:28:26
Już nie pracuje. Bo to właśnie ja wymagam i nie głaszczę pracodawców po główce. Może kiedyś też do tego dorośniesz. :)
3
ktoś 2017-01-05 09:05:40
Co tu dużo się oszukiwać. Skoro firma szuka od około dekady pracowników to wiadomo na czym to polega. Zapewne zaraz firma się wypowie jaka jest ah oh. Drogi X-komie kiedy zakończycie z tą swoimi PR-owymi tekstami. To jest nudne, bardzo nudne. Rotacja rotacja, na stanowiskach najniższych gdzie pracownik jest gnojony, upodlony,a na koniec zapewne zdarza się że zwolniony. Do korporacji dużo Wam brakuje.
2
zainteresowany pracą w x-kom 2017-01-05 20:07:59
Witam serdecznie, mam pytanie do zespołu x-kom: kiedy przewidywane jest otwarcie nowego centrum logistycznego w Częstochowie i czy w związku z jego otwarciem będą organizowane nowe miejsca pracy a konkretnie pracy w magazynie. Dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam
1
Info 2017-01-06 20:29:31
Właśnie wysłałem swoje CV do nich z nadzieją, że dostane pracę jako serwisant IT. Może ktoś ma wiedzę jakie tam są stawki, czy są jakieś bonusy i jaka jest atmosfera?
Pako 2017-01-07 12:20:20
Najgorsze sa te kontenery w ktorych sa szafki teraz jest tak zimno to przebieranie i przechodzenie po tym mrozie i potem sie dziwia ze ludzie sa chorzy!! Paranoja.
3
SEMita z Wawy 2017-01-08 22:53:53
Swoje czasu wysyłałem CV do centrali w Cz-wie na stanowisko SEM Specialist jakoś tak, zapomniałem ... tak jak oni zapomnieli by odpisać. Nie polecam.
1
Łukasz 2017-01-10 12:15:58
1500 netto z dwiema sobotami :)
x-kom.pl 2017-01-11 09:07:59
Rekrutacja nowych pracowników wynika z dynamicznego rozwoju naszej firmy. W ubiegłym roku zatrudniliśmy ponad 400 nowych osób. Część pracowników w naszym zespole awansuje i przechodzi do innych działów, a co za tym idzie pojawiają się wolne etaty. Każdy pracownik jest dla nas ważny, niezależnie od stanowiska, które zajmuje w firmie. Tak samo doceniamy pracę osób na magazynie, w księgowości, w salonach, czy osób zarządzających. Bez tego rozwój naszej firmy nie byłby możliwy.
x-kom.pl 2017-01-11 09:13:24
Otwarcie nowego centrum logistycznego planowane jest jeszcze w tym roku. Zachęcamy do przesłania aplikacji na adres praca@x-kom.pl. W przypadku rekrutacji na to stanowisko będziemy mieć na uwadze Twoje zgłoszenie.
x-kom.pl 2017-01-11 09:15:31
Zachęcamy do kontaktu z nami pod adresem praca@x-kom.pl, postaramy się udzielić Ci szczegółowych informacji.
x-kom.pl 2017-01-11 09:21:35
Jak już wcześniej wspominaliśmy, zdajemy sobie sprawę, że budynek w którym mieści się aktualnie magazyn odbiega od wysokich standardów. Niestety jest to jedyna lokalizacja w Częstochowie, która zapewnia niezbędną powierzchnię. Cały czas pracujemy nad poprawą warunków na magazynie. Szczególnie dbamy o tych, których praca wymaga wyjścia na zewnątrz. Szatnie są ogrzewane, a pracownicy m.in. otrzymują dodatkowe okrycia wierzchnie. Już niedługo przeniesiemy się do nowego centrum logistycznego, w którym warunki pracy będą nieporównywalnie lepsze.
x-kom.pl 2017-01-11 09:24:31
Twoje zgłoszenie mogło do nas nie dotrzeć, bardzo prosimy o kontakt z nami pod adresem: praca@x-kom.pl.
zainteresowany pracą w x-kom 2017-01-11 14:49:02
Dziękuję za odpowiedź, a można by było sprecyzować dokładniej w jakim okresie 2017r jest przewidywane otwarcie nowego centrum logistycznego czy na wiosnę , latem a może jesienią. Nadmienię że przez ostatnie 10 lat pracowałem w centrach dystrybucyjnych w Holandii w magazynach sieci Lidl i w magazynach sieci sklepów Action. Dlatego interesuje mnie przybliżony czas otwarcia magazynu w Częstochowie , dziękuję i pozdrawiam
Blablabla 2017-01-11 19:26:39
Zapomniałeś dodać o wspaniałym kierowniku montażu, który twierdzi, że pracownicy to lenie i dzieci szkoły specjalnej...
techwilk 2017-01-16 04:58:16
Witam mam pytanie jaką jesteście mi w stanie zaproponować posadę po skończeniu Technikum IT, czy będzie to coś więcej niż magazynier??
Lew 2017-01-16 19:28:12
Szatnie sa ogrzewane jak ochroniarze łaskawie włacza ogrzewanie ostatnio bylo tak zimno ze nog nie dalo sie wlozyc do butow
2
hehe 2017-01-16 20:56:55
"Wysokie standardy pracy nadal są przestrzegane "
Mimik 2017-01-18 15:45:53
Szukam aktualnych ofert X-KOM ale nie mogę znaleźć a chodzi mi o stanowisko serwisanta IT. Może wiecie czy maja takie zapotrzebowanie no i oczywiście ile można zarobić? Ważna sprawa czy podpisują umowę na jak długo? Jakie są pytania w trakcie rozmowy?
Zostaw swoją opinię o X-KOM - Częstochowa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie X-KOM