brak logo

Convergys + Stream

Szczecin

Opinie o Convergys + Stream

Kridkid 2015-09-05 10:39
wyłśij na tego meila cv a napewno szybciej się do ciebie odezwą

mniopaes@o2.pl
anonimowy 2015-10-01 11:54
Zgadzam się z mersonem. sporo opinii jest przesadzonych. ja pracowałem w Lublinie i atmosfera była fajna, ludzie mili, pensja na czas. gdyby nie to, że musiałem wyjechać z Lublina, to dalej bym tam pewnie pracował.
Piotrek 2015-10-02 19:08
Pracowałem przy projekcie firmy włoskiego pochodzenia z firmą Convergys i z tego pamiętam to jak dal mnie warunki pracy były dobre. Jedynie trochę uciążliwe było ciągłe latanie miedzy Szczecin a Rzym, ale wynagrodzenie nadrabiało tą niewygodę. Jakbym znalazł ponownie oferty pracy nauczyciele to na bank bym ponownie się zatrudnił u nich (usunięte przez administratora)
katie 2015-10-22 19:31
Pracowałam w convergys kilka miesięcy... ludzie ok, wynagrodzenie na czas, no ale są też i wady... momentami praca tam przypominała ( usunięte przez administratora )przerwy wyliczane co do sekundy, problem z wyjściem do łazienki.. słaby management, bardzo słaby, a do często miało miejsce nieprzestrzeganie doby pracowniczej, praca w święta i w weekendy to norma, no i ogromna rotacja oczywiście.. cały czas zapewniali jaka to świetna sytuacja w firmie, a w dniu dzisiejszym deficyt pracowników nadrabia się ściąganiem Ukraińców :) mówiąc krótko - nie polecam...
1
anonim 2015-10-23 21:13
tja.... bardzo dużo osób ucieka teraz z tej firmy do konkurencji i mówi, że nigdy by nie wróciło; nawet długoletni pracownicy mają dosć terroru; nie można mieć żadnych osobistych rzeczy przy stanowisku pracy - plecak, torebka itp, wszystko musi byc pochowane; nie można mieć nawet telefonu komórkowego na biurku, już nie wspominając o SPOJRZENIU na wyświetlacz - zaraz przełożony podchodzi pytając czy nie mamy czegoś do roboty przypadkiem...sposób rządzenia Anny P. - porażka, radzę zobaczyć jak robi to konkurencja...
7
pracownik 2015-12-03 20:56
tragedia
1
ziomal 2015-12-17 18:27
Jeśli ktos myśli o aplikowaniu do Convergys to stanowczo odradzam.

W firmie panuje terror. Są pracownicy lepszej i gorszej kategorii. Panuje wyścig szczurów. Bonusy są ale śmiesznie niskie i przyznawane wg uznania - kogo lubi Team Manager - ten dostaje bonus. Do tego archaiczne komputery, wiecznie niedziałające toole, które są często blokowane przez proxy. Od niedawna został zlikwidowany również komunikator, co dodatkowo utrudnia pracę. Pracownicy są tu niczym intruzi.
2
Morse 2015-12-17 23:39
Hehe, nie wiem czy zauważyliście, ale więcej pozytywnych wpisów zamieszczają dziewczyny z działu HR niż zwykli pracownicy "agenci". Wierzcie czy też nie, ale prawdą jest, że powszechny wyścig szczurów to w tej firmie norma, ogólna dezinformacja i brak odpowiednich narzędzi do wykonywania mocno z góry narzuconych i ściśle restrykcyjnie kontrolowanych procedur w pracy. Z doświadczenia powiem krótko - straszny burdel, nie polecam!!!
CV 2015-12-20 20:40
Witam

Czy można prosić o ogólna charakterystykę zadań związanych z pracą z językiem w tej firmie ?
" Pomoc klientom w sprawach IT" - to naprawdę wiele nie mówi.
Czy język faktycznie trzeba mieć mocno zaawansowany, czy może wystarczy być komunikatywnym, aby po przetrawieniu specyfiki słownictwa branżowego i wdrożeniu się można było sprawy bez większych problemów "ogarniać" ?
Czy da się tutaj podać takie uogólnienia?
5
Morse 2015-12-20 22:04
Tak, jestem przekonany i szkoda, że przez takie wpisy wprowadza się powszechną scieme i manipulację!!!
wyspian 2016-01-08 10:10
Morse, powinienes zalozyc swoja firme i potem poczytac w necie jaki masz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i jaka scieme uprawiasz, nie wiem kto pisze komentarze, zakladam, ze ten kto chce sie podzielic dostawiadczeniem z ta firme. Moja sa pozytywne, to ze sa wymogi to chyba formalne, pracowalem w kilku call centrach i zawsze kazdy wymogi mialo, jezeli ktos ma z tym problem niech rzuci nazwe firmy bez wymogow, chetnie zaaplikuje. Kasia jest naprawde niezla, a bonus robibacy wrazenie, 1000 bonua plus 1000 zl z prowizji co stanowi dodatkowo 60% podstawowego wynagordzenia to nie nazwalbym tego smiesznie niskim. Jezlei ktos zna firme gdzie mozna tyle wyciagniac nic nie robiac to tez prosze o nazwe, od razu zaaplikuje, poza tym, jest tu super atmosfera, fajni ludzie, dobre warunki i ja osobiscie polecam
1
magda 2016-01-11 16:59
Hej z ciekawosci zajrzalam co pisza o firmie w ktorej pracuje i widze ze wiekszosc komentarzy chyba pisza osoby, ktore nawet do convergys nie aplikowaly. I tak - kasa - 3500 brutto + bonus, dla mnie ok zwlaszcza ze to moja pierwsza praca a w szkole proponowali mi 2200 i umowe na rok. Wlasnie - umowa na czas nieokreslony. Grafik, w miare ok - mozna sie dogadac, u mnie w teamie jest sporo studentow ktorzy przychodza wieczorami i w weekendy takze mi wypada jeden weekend w pracy na miesiac. Minusem jest na pewno to ze czasem klienci sa wkurzajacy. Polecam zwlascza na atmosfere.
2
tfójtate 2016-01-16 22:36
zwykły system kolonialny oparty na wyzysku miejscowej taniej siły roboczej i transferze zysków zagranicę. Jak już nie będzie z czego wycisnąć paru euro, przeniosą się gdzieś dalej na wschód. Pozdrawiam kacyków bananowej republiki, ciekawe, czy "panowie" zabiorą was wtedy ze sobą?
1
x 2016-01-17 23:36
5000 netto? ciekawe skad takie informacje... slyszalem ze zachecaja do powrotu ludzi, ktorzy od nich odeszli - szefostwo dzwoni po bylych pracownikach z oferta pracy - chyba jednak nie wiedzie im sie tak dobrze? ;]
1
Emi 2016-01-29 19:13
jak ktos lubi polskie kolchozy pracy, to polecam! typowy callcenter za moich czasow,jak tam jeszcze pracowalem to to nie byl. Do pewnego momentu nie bylo tak zle.Po czasie denerwuje cie dwulicowosc kolegow i kolezanek, jak na kolchozy i biura wielkopowierzchniowe przystalo (spekulacje, plotki, donosy itd). Niektorzy Menagierowie lubuja sie w Mobbingu, jak przykladowo Pani Ania Menagierka z 4 pietra od projektu Drukarek. Na pierwszym i zawsze na pierszym miejscu finalnie, beda liczby i musza sie one zgadzac,wiec na ludzkie podejscie nie liczcie.
Na poczatku bedzie okej, ale to praca na max kilka lat i tyle. Czemu kolchoz? Bo przez 8h pracy pracujesz naprawde w tepie, aby norme wyrobic.Z perspektywy czasu to polski kolchoz dla mnie.
Na pochwale zasluguja treningi i szkolenia,choc to tez wielkie pytanie, kto akurat szkoli.
3
nowa 2016-01-29 20:19
Jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna i testy?
misiek 2016-02-11 13:36
Eee tam, dajcie spokój tym negatywnym komentarzom. Serio tak Wam się nudzi? Moja kumpelka tam pracuje i jest fajnie, byłam kiedyś na piwie z ludźmi od nich i opinie w większości są pozytywne. Liczy się atmosfera i to jest najważniejsze. Ok to jest call center, więc wiadomo, że musisz rozmawiać z klientami przez telefon ;) A że do tego spoko płacą jak na Lublin to również na plus :)
Boczek 2016-02-16 18:59
Wszystkie negatywne komentarze odnośnie oddziału w Lublinie są prawdziwe, piszą je byli pracownicy którzy mieli dość mobbingu i oszukiwania przy wypłacaniu premii. Jeżeli mają problem z chętnymi do pracy w mieście gdzie są dwie uczelnie z filologią germańską to oznacza że problem tkwi w kadrze zarządzającej, którą tworzą przypadkowe osoby zebrane wśród znajomych dyrektora. Nie polecamy, chyba że chcecie być mobbingowani za to że jesteście inteligentni. Kadra zarządzające nie ludzi mądrych osób, liczą się debile którzy donoszą na innych.
3
pracownik 2016-03-07 20:14
stanowczo odradzam
lila 2016-03-09 16:30
tak czytam i się zastananawiam. Pracują tam dwie moje znajome, o zarobki ich nie pytałam. Ale jedna po technikum kolejowym, niemieckiego nauczyła sie sprzątając w Niemców. Druga po podstawówce, nie ma szkoły średniej, jak ją znam to ściemniła, ze ma i widocznie nikt nie sprawdzał. Tez niemieckiego nauczyła sie będąc tam z rodzicami parę lat. Taka świetna kadra! az zal czytać ile im płacą... Inni zapieprzają, konczą po dwa kierunki a taka Ilonka B. po podstawówce taką robotę dostała. Dobre!
lila 2016-03-09 16:38
oczywiście o Lublin chodzi. Dodam tylko ze ani jedna ani druga angielskiego w ząb. Wiec wcale nie takie wielkie wymagania mają. Moze w ogłoszeniu piszą ze z ang. ale potem przyjmują jak leci..
gryzli 2016-03-21 15:48
Czy ktoś wie czy convergys szuka teraz osób do pracy w Szczecinie?
4
cyclad 2016-03-22 13:20
prosze zglosic sie do firmy cyclad katowice ul.korfantego lub podac emaila. obecnie poszukujemy do pracy w szczecinie
1
el franio 2016-03-25 11:56
Witam,

pracuje od nie dawna w tej firmie, jestem wlasnie po szkoleniu, szkolenie super dokladne, trwa miesiac, teraz jestem na linii I nie boje sie ze cos zrobie zle. cala ekipa kolo jest zeby pomoc, nigdy nie jestes Sam. POLECAM
2
anonimowy 2016-04-28 14:40
Dzwoniłem, szukają i do Lublina i do Szczecina.
Ralf 2016-05-03 22:09
Jak obecnie wygląda sytuacja w Convergys w Szczecinie? Przeczytałem tutaj mnóstwo negatywnych opinii i jedynie kilka pozytywnych. Naprawdę jest tak źle? Słyszałem, że na początek dają 2200 netto + 500 netto bonusu, ale bonus ponoć bardzo ciężko dostać.
2
anonimowy 2016-05-12 12:24
z tego co słyszałem jest lepiej, atmosfera, imprezki, ludzie. Ogólnie jako firma lepiej się o nich słyszy w Lublinie.
1
Kantee 2016-05-13 20:23
W Szczecinie atmosfera jest fatalna, najgorszy jest dział z drukarkami - mobbing i zastraszanie pracownika na porządku dziennym. Początek jest ok, obiecują dobre zarobki plus premie a pozniej jak dochodzi co do czego to premie dostaja tylko lizusy. Generalnie tam sie nie szanuje pracownika. tez slyszlaem ze w lublinie jest lepuiej, ze szczecina wszyscy uciekaja.
3
frodo 2016-05-18 22:13
w lublinie to nawet managerowie narzekają na mobbing...
4
anonim 2016-06-28 13:15
Można w Polsce, można za granicą. Z tego co wiem na stronie internetowej mają wszystkie oferty.
cho 2016-07-07 12:54
Pewnie, że cały czas pojawiają się jakieś oferty pracy, ale kiedy będą jakieś premie do zarobków? Dzięki
dafo 2016-12-19 12:35
Wiadomo, to jest praca w korpo więc rządzi się swoimi prawami ale atmosfera w Lublinie jest na prawdę fajna, menagerowie ok a od stycznia gwarantują podwyżki.
2
neo 2016-12-31 18:25
nie trzeba mieć doświadczenia a i tak dostajesz 4 tys jak dla mnie super. doświadczenie nabywasz na miejscu, nigdy nie jestes sam, są ludzie którzy pomagaja. super warunki jak na Lublin. nie trzeba się bać. zawsze znajdą się ludzie co beda narzekać a pani lila powyżej to chyba zazdrosna jest że sama niemieckiego nie zna bo też by chciała tu pracować.
1
Paeii 2017-01-11 12:04
NIE POLECAM!!!

0% profesjonalizmu
Po szkoleniu sporo osób rezygnuje
W czasie szkolenia mało zainteresowanie że strony mentorów jak by byli zmuszeni tam siedzieć za jakąs karę albo c**j go wie!

Zarobki są ok ale praca do siebie męcząca i stresowa jeśli ktoś zna dobrze jezyk niemiecki może znaleźć pracę o podobnych zarobkach i nie w (callcenter) jak tu!
Amaro 2017-01-25 23:43
Niedługo zaczynam prace w tej firmie, mam tan sporo znajomych i strasznie mnie dziwi wasze podejście. Kasa niezła, na czas, pełno młodych ludzi, atmosfera spoko. Stresująco i meczaco bywa wszędzie. Większość opinii od osób, które chciałyby kasę z drzew zrywać, albo za ładne oczy dostawać. Ludzie zastanówcie sie
2
Luke 2017-02-24 13:09
Jak jest w oddziale w Szczecinie? Atmosfera? Ludzie? KIerownictwo?
Z wcześniejszych komentarzy wnioskuję, że o wiele gorzej niż w Lublinie, ale może od czasu tamtych wpisów coś się zmieniło? Warto czy to raczej praca na poszarpanie nerwów?
JS 2017-02-28 20:15
Pracowałam w Convergys w Szczecinie ok. 14 m-cy i nigdy nie spotkało mnie tam nic przykrego ani ze strony szefostwa, ani współpracowników. Najwyżej parę razy ze strony wkurzonych klientów, ale do przeżycia. Sprawy techniczne to nie mój ding, więc orłem wśród konsultantów nie byłam, a i tak jakimś cudem słyszałam sporo pozytywów od coach'ów czy mentorów - i nie, nie byłam niczyją "znajomą" ani "ulubienicą". Zawsze kiedy poprosiłam o pomoc - czy to mentorów, czy to agentów obok - otrzymywałam ją bez żadnej łaski. Team leaderzy, couch'e, mentorzy-jak dla mnie kompetentni, niewywyższający się. W korporacjach to się raczej rzadko zdarza. Pewnie trzeba wziąć poprawkę na team - podobno na drukarkach rzeczywiście wcale nie było tak różowo. Nie polecam tylko tym, którzy nie mają technologicznego zmysłu -będą się męczyć. Jak ktoś lubi, zna niemiecki, chce nienajgorzej zarobić, rozumie, że do pracy idzie się po to, żeby pracować, a nie przeglądać neta i nie lubi wdawać się w wewnętrzne rozgrywki i ploty-to krzywda mu się tam nie stanie.
3
z 2017-03-21 18:23
Ile zarabia się an polskiej linii?
zosia 2017-05-05 11:43
Byłam na rozmowie, dają do odsłuchania rozmowę w j. niemieckim oraz w trakcie trzeba wypełnić formularz i jest jeszcze rozmowa na temat odsłuchanej rozmowy. Następnie rozmowa z doś. zawodowego po niemiecki oraz w j. polskim. Później test gramatyczny z j. niemieckiego, następnie napisanie do klienta maila oraz test w j. polskim z wiedzy informatycznej. Na koniec pytają ile chce się zarabiać. Koleżanka tam pracuje i mówiła, że on ma netto 3000 zł mc, więc powiedział coś koło tego. P ok. tygodniu sama zadzwoniła, ponieważ nawet byłam ciekawa jak mi to poszło, takie szczegółowe testy, wiadomo. Z rozmowy i odsłuchu 74%, z gramatycznych 64%, z informatycznego 70%, ale mail 20%. I jak to możliwe? Nie wiem, ale mail jest o problemie i trzeba trochę znać techniczne słownictwo. Nie przyjęli mnie, bo nie są pewni czy w 100% procentach dobrze obsłużę ich klienta. Myślałam, że tego to naucza mnie na szkoleniu. :)
ing 2017-05-13 12:40
a ta wiedza informatyczna to trzeba się wykazać na jakimś zaawansowanym poziomie?
ing 2017-05-13 12:44
i to techniczne słownictwo dotyczy telefonów, komputerów czy jeszcze czegoś innego??:)
Do ING 2017-05-14 18:11
Również byłam na rozmowie. Do napisania list formalny do klienta z wytycznymi po niemiecku w związku z konkretnym problemem. Nie trzeba znać fachowego słownictwa, tylko znać formę listu, zwroty i po prostu znać język na poziomie B1/B2. Pozdrawiam
3
Ktos 2017-06-16 08:07
Hehe cale szczescie Anny P. juz nie ma :)
1
butterfly 2017-06-19 14:58
czy ktoś aplikował na stanowisko Back Office Specialist do Lublina? Jak wygląda stawka, jaki jest zakres obowiązków - ktoś, coś podpowie?
3
zainteresowany 2017-06-21 12:06
Podłączam się pod pytanie. I jeszcze czy trzeba na tym stanowisku znać język angielski? Oraz obsługi czego dotyczy ta praca?
2
Julita 2017-07-23 23:40
Aktualnie dostępnych jest kilka nowych ofert pracy na stanowisku Konsultanta wsparcia technicznego z różnymi językami do wyboru. Orientujecie się czy Convergys + Stream wymaga certyfikatu językowego czy może podczas rekrutacji przeprowadzany jest specjalnie przygotowany test? Informacje na ten temat będą bardzo pomocne dla osób zainteresowanych ofertami pracy w Szczecinie.
Ania 2017-07-30 10:01
rekrutacja na back office w Lublinie to rekrutacja wewnętrzna.
Firma nie rekrutuje tylko na back office. Jesli chcesz to robić musisz tez pracowac na linii.
Wszystko zalezy od tego czy jest konieczna obsluga telefoniczna czy mailowa - przelozony wydziela Ci zadanie.
Convergys 2017-08-01 12:14
Pani Aniu, nasza firma otwiera 2 zupełnie nowe linie obsługi Klientów. Jednym z nich jest właśnie projekt back office, gdzie osoby zajmują się tylko odpowiedzią na maile klientów. Taka osoba nie musi pracować na linii.
2
merci 2017-08-09 21:25
mam pytanie odnośnie tej oferty, czy wymagana jest znajomość języków obcych? i czy rekrutacja faktycznie jest wewnętrzna? (oferta jest na kilku portalach z ogłoszeniami)
1
ktoś 2017-08-11 16:21
@Convergys- czy moglibyście Państwo przestać olewać ludzi i informować ich o wynikach procesu rekrtutacyjnego w umówionym terminie. Ten problem został nagłośniony w wątku Convergys Lublin. Może chociaż słowo przepraszamy padnie z Państwa ust.
2
Zostaw swoją opinię o Convergys + Stream - Szczecin
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Convergys + Stream