logo ALPEX Przedsiębiorstwo Budownictwa Górniczego Sp. z o.o.

ALPEX Przedsiębiorstwo Budownictwa Górniczego Sp. z o.o.

Bytom

Opinie o ALPEX Przedsiębiorstwo Budownictwa Górniczego Sp. z o.o.

TOM 2015-03-17 10:39
Przeczytałem wasze opinie i stwierdzam ,ze jesteśćie cieniasy,pozdrawiam serdecznie.Polacy potrafia tylko narzekac i rozmawiać o pogodzue!!
7
darkov 2015-04-16 00:12
Pracowałem na kopalni DARKOV w Czechach jako slusarz masakra nie polecam pracy przez AlPEX nie mozna nadarzyc nad wyplatami mniej dniowek lepsza kasa wiecej dniowek mniej kasy. Jeszcze te sku...... kierownicy maja 'Cie' za nic... Teraz pracuje na KWK BIELSZOWICE i widze roznice....
2
69 2015-08-09 13:22
Alpex to już przeżytek, nie polecam za te pieniądze oraz warunki pracy, o dozorze lepiej nie mówić, szkoda słów,
2
misio 2015-08-09 15:15
a na czechach w akpexie az tak zle jest
Hasie szkło i bele co ! 2015-08-15 08:19
Panowie nie polecam, ZERO organizacji syf jak H... jednym słowem totalny roz....dziel !!! A zarobki h.....nia ! HALEMBA
1
69 2015-08-29 18:46
zatem w złotówkach 1500 reszta to diety jeżeli jesteś w pracy przez cały miesiąc to ok 13 000 koron, praca dużo cięższa niż w polskim górnictwie, temperatury bardzo wysokie, hotel czy własny dojazd, a skoro ostatnio wisiało ogłoszenie że przyjmują wszystkich nawet bez doświadczenia to już wszystko obrazuje, lepiej w Polsce za mniejsze pieniądze
tojo 2015-09-21 19:44
w urzędzie pracy widziałem ogłoszenie ze przyjmują pomoc dołowa stawka na początek 1750zl nie wiem jak tam socjal i kartki
hasan 2015-10-04 17:27
kontrolwac tak ale nie ponizac i ublizac ,widac ze jestes frajerem i za troche wiecej kasy moze i bys obciagnal po twojej wypowiedzi ,zatrudnij sie a poznasz co jest triumf proste !
1
BOBO 2015-10-20 06:54
Kolego te 1750 to jest wszystko!!! zapomnij ze dostaniesz więcej kartki sa po 17 oczywiście do wyznaczonego sklepu alpexowskiej MAFI... socjalu wielki h.....! I TAK DALEJ
1
grz 2015-10-23 21:10
Witam, pracuję w alpexie ponad 4 lata nie jest wcale lekko... dozór i przodowi w większości gnają ludzi i są bardzo wymagający z tego względu wg mnie że są między młotem a kowadłem gdyż kierownik i nadsztygar wywiera wrzaskiem na nich presję... i oczywiście niezłymi premiami... mieć lub nie...ogólnie kto jest robotny jest szanowany a większe lub mniejsze lenie są traktowane za nic...kontynuując...lenie w alpexie to w większości emeryci z polski oraz młodzi nowo przyjęci pracownicy(z góry zaznaczam że wśród tych grup ludzi są również rzetelni i sumienni pracownicy). Co do zarobków: ok 3,5 roku temu mieliśmy wypłatę i diety płacone razem dziesiątego każdego miesiąca w polskich złotych, wtedy szło zarobić za cały przepracowany miesiąc nawet 5500zł. od czasu gdy zaczęli płacić diety osobno, 10-go dostajemy w polskich za dniówki(55zł)+ premię, tego jest razem ok 1500-2000zł natomiast na diety czekamy jeszcze tydzień...łącznie wychodzi 3700-4450zł...przedstawiłem wam czytelny przekrój jak to dziś w alpexie wygląda. Pozdrawiam polskich górników szacun!
4
sitek tomasz 2015-10-29 15:57
sa aktualnie przyjecia do alpexu
Górnik 14 2015-11-03 20:39
Co piłeś żepleciesz takie głupoty pracuje dość długo żeby powiedzieć alpex to przymusowy obóz pracy robisz co ci każą albo za olze.
robol 2016-01-27 20:50
możesz charować a i tak nie zarobisz chyba że będziesz kablował na klegów i siedział w kieszeni kierownika.
miner 2016-03-01 22:10
Witam was. Przeczytałem komentarze na tej stronie i muszę się też wypowiedzieć. Pracowałem w Alpexie 6 lat, fakt zaczynałem od zera ale od początku się starałem i faktycznie było cięzko z biegiem czasu zrobiłem na własną rękę kurs sekcyjnego a później kombajnisty, starałem się więc przodowy zaczął mnie zabierać do ściany i tak sobie pracowałem po trzech latach nie musiałem już tyrać po wnękach, robiłem w ścianie a wiecie dlaczego?? bo naprawde się starałem i zarabiałem przeciętnie 6500 - 7000 i to bez włażenia nikomu w tyłek, także panowie jak ktoś chce to może i tyle, warunki co prawda naprawde ciężkie gorąco że hej i do tego masakryczne zapylenie i wilgotność ale panowie to jest górnictwo, niestety. Jedno jest pewne, jak ktoś sie starał i rzetelnie pracował to nie było źle. Teraz nie wiem dokładnie jak jest bo od dwoch lat nie pracuje w Alpexie ale znajomi mi czasem mówią że faktycznie troche mniejsze zarobki ale nie jest źle. Jedynym naprawde poważnym minusem jest to, że pracując w czechach nie masz dniówek emerytalnych. Pozdrawiam
1
Pracujący 2016-04-11 21:44
Wiadomo coś wiecej? Szykuja sie zwolnienia? Bo okd pisze o zwolnieniach
arek 2016-04-12 14:34
czy beda zwolnienia bo na radiu 90 jest wywiad z rzecznikiem OKd
ciekawy 2016-05-13 15:41
są jakieś nowe wieści?
żona górnika 2016-05-14 13:57
nowe wieści to takie że zamiast wypłaty górnicy dostali po 1000 zł zaliczki i kartkę z napisem "prawdopodobnie reszta wynagrodzeń 18.05" czyli sytuacja nieciekawa. Zwolnień nie ma ale kto sprytniejszy szuka innej pracy bo sytuacja za miesiąc może być tylko gorsza.
chornik SBL 2016-05-16 18:35
Żona górnika zapomniałaś dodać że nowy grafik mają :D Carbokow pozdrawia też nie dostaliśmy wypłaty w terminie.
jo 2016-07-05 15:03
alpex to dobra firma
Ciekawy 2016-07-25 22:19
Dostaję ktos 500plus z Polski i jednocześnie zasiłek materski z Czech? Bo my juz czekamy od maja i nadal cisza.
Ciekawy 2016-07-25 22:20
Dostaję ktos 500plus z Polski i jednocześnie zasiłek materski z Czech? Bo my juz czekamy od maja i nadal cisza.
Zły 2016-08-20 22:38
Dostaje ktoś z kolegow pracujących w Czechach 500plus i zasilek materski? Bo nasze kochane Katowice trzymają mi to od kwietnia i cisza nawet tele nie odbieraja
nik 2016-08-21 12:46
ostatnio jeden gość nagrał pana szantauera i idzie z tym do gazety i TVN NU zobaczymy jak dziadzia sie bedzie tłumaczył w jaki sposób okrada górników co też im wymiśli jaką bajeczke powinny ich pozamykac wszystkich za tyle lat okradania całe diety wynoszą 22 tyś koron a oni płacą 10 tyś co to jest nie złodziejstwo jak to nazwać dziw że tam jeszcze ludzie robią i utrzymują to bande złodziei
2
Sitek 2016-08-21 14:49
Kiedys po 5 tys sie zarabialo a teraz co
jan 2016-09-02 22:27
nie poleca się ich ogolnie.znajomy tam pracuje,robi na halembie i dostaje umowy zlecenie na firme budo serv tragedia ktos cos o tym wie
Kaminski bogdan 2016-09-07 17:40
Kierownik grajek [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nic niewie nadsztygar gbur placi jak chce nie polecam tej firmy emeryci nic nie robia a mlodzi jak konie non stop malo zarobki po 2200 przodek hyba ze nuple to 2500
jozef 2016-10-23 17:40
podobno sa przyjecia na czechy znowu ruszylo wszystko
jozef 2016-10-23 17:40
podobno sa przyjecia na czechy znowu ruszylo wszystko
mazzo23wp 2016-11-13 21:13
Szukam osób do jazy jak ktos jedzie a1. Jestem z knurowa. Mam własne auto. Proszę o kontakt e-mail
Zyd 2016-12-12 22:46
Wcale sie nie dziwie ze sa przyjęcia i nikt im nie przychodzi. Tego dyrektora to juz poj... Coraz mniejsze wyplaty, nawet skurw... Na karpia nie chce dac.inne firmy golonko mieli na Barbórke a my co hu.. Panowie zrobmy wkoncu jakis strajk. Może wtedy sie mu oczy otworza.
3
gre 2016-12-13 16:53
Tak słabych wypłat po zmianie umowy to jeszcze nie było , w scianie górnik nawet czwórki nie może zarobić ,okrojenie z koron, paczki świątecznej i wymuszanie by przyść do pracy w swieta to juz przesada .Brak jakiej kolwiek motywacji do pracy w tej firmie. Nie polecam teraz pracy w tej firmie ,alpex to już samo dno.
2
gornik z rubani 2016-12-14 09:08
kiedys tam po 6tys sie zarabialo tam sie popsulo maskara to polcarbo chyba lepiej placi
gornik z rubani 2016-12-14 09:09
kiedys tam po 6tys sie zarabialo tam sie popsulo maskara to polcarbo chyba lepiej placi
Sztygar 2016-12-14 12:11
Moze malo dni przerobionych lub l4 kiedys tam po 6 ytys bylo
Sztygar 2016-12-14 12:11
Moze malo dni przerobionych lub l4 kiedys tam po 6 ytys bylo
ja 2017-01-06 23:03
[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tworzace [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a nie firma dobrze placaca najlepiej aby ludzie pracowali 30 dni w miesiacu za najnizsza krajowa i dietami sie pocieszali ktore zreszta tez juz obcieli, byli firma stabilna i fajnie placaca a teraz zeszli totalnie na psy!!!
1
Harpagan 2017-01-23 11:36
Koledzy ,mam prośbę jestem Górnikiem i szukam pracy ,pytanie zarobię 5tys. Na ręke w Alpexie za cały miesiąc ? Z Góry dziękuje za pomoc ,pozdrawiam braci górników.
ja 2017-01-30 21:20
Jasne ze zarobisz 5 tys na rękę ale za dwa miesiące
4
Jebonz 2017-02-14 10:06
Witam,
Dajcie znać co myślicie o czeskim oddziale firmy ALPEX . Respektuje wyłącznie opinie poparte konkretnymi argumentami.
Pozdrawiam!
Hanna 2017-03-28 13:50
Jakie benefity oferuje pracodawca swoim pracownikom?
Stiw 2017-06-21 09:49 [użytkownik zarejestrowany]
SAM JESTEŚ NIERÓB BARANIE
1
Hornik 2017-06-25 23:01
Koledzy jest to prawda ze od lipca zarobki o tysiac pojda w gore czy to plota?
syneczku 2017-06-29 13:03
Też to słyszałem, ale podejrzewam że plota zobaczymy po wypłatach.
Co do alepexu zarobki naprawdę różne ja ostatnio miałem od 3500 (za same czarne) do 5300 (z 3 czerwonymi) -ale to rekordy ostatnio wypłaty około 4000zł do ręki- połowa kasy to wypłata a połowa to diety wypłacone w koronach, nie opłacają właściciele żadnej emerytury poza czeską by ja dostać musisz pracować 7 lat i w w wieku 56 lat dostaniesz i to marne grosze... Obecnie OKD przyjmuje bezpośredniu i tu lepiej sie zainteresować :)
ps. kasa na czas :)
bez 2017-07-11 16:23
Słaba płaca, caly kwit zbiera ogromna administracja i dozór. Dlatego firma ma słabą opinie.
1
mistrz 2017-07-17 08:08
przyjecia ruszyly pelno parom
Hanna 2017-08-03 12:37
@mistrz rzeczywiście, widzę że niedawno pojawiły się liczne oferty pracy. ALPEX poszukuje osób dozoru, górników, elektryków, ślusarzy oraz pracowników bez kwalifikacji. Co możesz doradzić osobom, które zastanawiają się nad dołączeniem do firmy? Chętnie poznamy również Twoją opinię na temat firmy jako pracodawcy. @Hornik @syneczku wspominaliście o możliwych w firmie zmianach. Możesz powiedzieć czy do tej pory wiadomo już o nich coś więcej?
Hunterr 2017-08-22 17:31
placa ta sama tyli 3500zl miesiecznie. nic sie nie zmienia dozoru tylko jak mrowkow.
Grzes pracownik 2017-08-24 18:57
Zwyklych roboli coraz mniej a dozoru tyle samo. tylko ze bylo 1700 pracownikow teraz ani polowa. Za niedlugo bedzie 1 z dozoru na 1 robola.
Hanna 2017-08-30 14:16
@Grzes pracownik a Ty na jakim stanowisku pracujesz? Możesz powiedzieć coś więcej o pracy oraz swoich doświadczeniach? Możliwe, że pomogą one osobom, które zastanawiają się nad aplikacją do firmy.
Zostaw swoją opinię o ALPEX Przedsiębiorstwo Budownictwa Górniczego Sp. z o.o. - Bytom
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ALPEX Przedsiębiorstwo Budownictwa Górniczego Sp. z o.o.