brak logo

PBG ALPEX spolka zoo

Bytom

Opinie o PBG ALPEX spolka zoo

GÓRNIK 2014-05-05 12:41:48
Alpex jako Firma to nie jest zła.tylko mamy złe kierownictwo naprzykład na Halębie wszystko potrafią zjebać i zwalić na Górnika A co do zarobków to aż wstyd się przyznawać w sklepie lepiej zarabiają.A najlepsze jest to czy masz Górnika czy nie to masz tą samą stawkę. Górnik z Halęby
1
mm 2014-05-06 12:32:45
a sa przyjecia slusarzy na halemba
mm 2014-05-06 18:59:08
pytanie
bercik 2014-05-29 14:26:24
Witam. Prosze o informacje na temat warunkow pracy zarobki/dodatki itp/
Mam dluga przerwe na dole i rozmowe w ALPEX w Bytomiu.

Z GORY DZIEKUJE.
2
żona 2014-07-29 15:32:08
co za brednie wypisujesz w tej firmie jest białe niewolnictwo brak urlopów bardzo kiepskie zarobki, ciężka i w nieludzkich warunkach praca, myślę, że jesteś typowym krasomówcą.
MICHAŁ 2014-09-12 22:12:48
NIE POLECAM ŻAŁOSNE ZAROBKI, WARUNKI PRACY TRAGEDIA!!!!!
3
dwd 2014-09-24 12:21:27
Czy dobrze rozumiem że pracuje się tam 7 dni w tygodniu i nie ma mowy o urlopie,mam tam już nagraną robotę ale zastanawiam się czy jest sens tam przychodzić
1
STEFAN 2014-09-24 18:45:36
KOCHAM PRACE W ALPEXIE ZA FRIKO LEZE NA KNEFLU I KASA LECI RYLE
2
Pablo 2014-10-24 19:24:12
Witam czy przyjmują do Alpexu ludzi po szkole zawodowej górniczej?
elmutek. 2014-11-22 13:53:16
Witam Panowie a na kwk wujek ruch slask dalej macie roboty ?
nnn 2014-11-24 16:06:04
Zaroki może i są ale co z tego,jak meża nie ma po 12godzin,o wolnym można pomarzyć.Kierownictwo do bani. Okłamują naszych pracusiów.Mieli dostac po 450zł za 1listopada a co dostali sami sie domyście.Nie polecam a wszczególnosći tym co mają dzieci.
1
sleper 2014-12-16 14:50:39
mam pytanie czy w chwii obecnej potrzebujecie ślusarzy lub dozor mechaniczny ?
jasiu 2015-01-24 10:41:35
witam ja pracowałem w Alpex przez ponad 3 lata ale oddelegowany do Czech na początku zarobki były dobre i warunki nie były zbyt złe ale niestety zarobki w dół a warunki pracy coraz gorsze.Co za tym idzie temperatura około 35stopni a o jakiejś chłodziarce to mozna było pomazyc.Hlavni przodowi to tylko do przodu aby metry były czasami nie patrzyli na to co masz nad głową bo szybko zabudować i dalej do przodu. Tam gdzie pracowałem na jednej z kopalni to nawet wypłaty na raty dostajesz z tego co sie od chłopaków dowiedziałem. kierownictwo do bani. Jak sie pytałeś dlaczego takie niskie zarobki to głowa w dół i nic albo bo kryzys i musimy to przetrwać... Nie pchać się do Czech nie polecam bd żałować.... Pozdro
ola 2015-02-04 22:15:35
Mój mąż pracuje od 2009 r i co z tego w ubiegły piątek dostał wypowiedzenie z pracy razem z kolegami (2, uważam że w tej firmie chyba bardziej liczą się ludzie którzy piją podczas pracy jak i po a pożądany człowiek się nie nadaje , który ma rodzinę i chce zarobić , na dodatek jeszcze dostał taka wypłatę ze można płakać , nie rozumiem polityki ludzi zarządzających ta spolka
2
nick 2015-03-06 16:41:26
pisza nieroby i ludzie nie znajacy dyscypliny pracy
nick 2015-03-06 17:07:19
Ciekawy jestem z jakiego powodu zostal zwolniony BDB pracownik ALKOCHOL czy inne przyczyny.Bez powodu nie zwalnia sie dobrego pracownika
Bobo 2015-03-07 12:45:21
No właśnie, o Alpexie można napisać właściwie wszystko ale żeby kogoś zwolnili to trzeba być już naprawdę niezłym Asem :D
1
jozef 2015-03-08 08:01:47
na czechach jest fajnie i dobre warunki
greg 2015-03-09 09:23:09
płaca coraz gorsza a wypłata na raty
1
jabol 2015-03-13 00:17:38
szkoda że robota na Kwk śląsk się skończyła kierownik budowy j.k spoko gość dał ludziom zarobić nie było tak źle przodek blisko ludzie ok a halemba ? To jakaś pomyłka . . Komedia . . . Dozór do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tępy nadsztygar mruk nic z nim nie można załatwić a wypłaty mniejsze o 1000 zł daleko ciepło metanu w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Czas alpexu minął
1
TOM 2015-03-17 10:39:07
Przeczytałem wasze opinie i stwierdzam ,ze jesteśćie cieniasy,pozdrawiam serdecznie.Polacy potrafia tylko narzekac i rozmawiać o pogodzue!!
4
darkov 2015-04-16 00:12:10
Pracowałem na kopalni DARKOV w Czechach jako slusarz masakra nie polecam pracy przez AlPEX nie mozna nadarzyc nad wyplatami mniej dniowek lepsza kasa wiecej dniowek mniej kasy. Jeszcze te sku...... kierownicy maja 'Cie' za nic... Teraz pracuje na KWK BIELSZOWICE i widze roznice....
69 2015-08-09 13:22:19
Alpex to już przeżytek, nie polecam za te pieniądze oraz warunki pracy, o dozorze lepiej nie mówić, szkoda słów,
misio 2015-08-09 15:15:52
a na czechach w akpexie az tak zle jest
Hasie szkło i bele co ! 2015-08-15 08:19:08
Panowie nie polecam, ZERO organizacji syf jak H... jednym słowem totalny roz....dziel !!! A zarobki h.....nia ! HALEMBA
69 2015-08-29 18:46:53
zatem w złotówkach 1500 reszta to diety jeżeli jesteś w pracy przez cały miesiąc to ok 13 000 koron, praca dużo cięższa niż w polskim górnictwie, temperatury bardzo wysokie, hotel czy własny dojazd, a skoro ostatnio wisiało ogłoszenie że przyjmują wszystkich nawet bez doświadczenia to już wszystko obrazuje, lepiej w Polsce za mniejsze pieniądze
tojo 2015-09-21 19:44:19
w urzędzie pracy widziałem ogłoszenie ze przyjmują pomoc dołowa stawka na początek 1750zl nie wiem jak tam socjal i kartki
hasan 2015-10-04 17:27:43
kontrolwac tak ale nie ponizac i ublizac ,widac ze jestes frajerem i za troche wiecej kasy moze i bys obciagnal po twojej wypowiedzi ,zatrudnij sie a poznasz co jest triumf proste !
BOBO 2015-10-20 06:54:03
Kolego te 1750 to jest wszystko!!! zapomnij ze dostaniesz więcej kartki sa po 17 oczywiście do wyznaczonego sklepu alpexowskiej MAFI... socjalu wielki h.....! I TAK DALEJ
1
grz 2015-10-23 21:10:48
Witam, pracuję w alpexie ponad 4 lata nie jest wcale lekko... dozór i przodowi w większości gnają ludzi i są bardzo wymagający z tego względu wg mnie że są między młotem a kowadłem gdyż kierownik i nadsztygar wywiera wrzaskiem na nich presję... i oczywiście niezłymi premiami... mieć lub nie...ogólnie kto jest robotny jest szanowany a większe lub mniejsze lenie są traktowane za nic...kontynuując...lenie w alpexie to w większości emeryci z polski oraz młodzi nowo przyjęci pracownicy(z góry zaznaczam że wśród tych grup ludzi są również rzetelni i sumienni pracownicy). Co do zarobków: ok 3,5 roku temu mieliśmy wypłatę i diety płacone razem dziesiątego każdego miesiąca w polskich złotych, wtedy szło zarobić za cały przepracowany miesiąc nawet 5500zł. od czasu gdy zaczęli płacić diety osobno, 10-go dostajemy w polskich za dniówki(55zł)+ premię, tego jest razem ok 1500-2000zł natomiast na diety czekamy jeszcze tydzień...łącznie wychodzi 3700-4450zł...przedstawiłem wam czytelny przekrój jak to dziś w alpexie wygląda. Pozdrawiam polskich górników szacun!
2
sitek tomasz 2015-10-29 15:57:27
sa aktualnie przyjecia do alpexu
Górnik 14 2015-11-03 20:39:20
Co piłeś żepleciesz takie głupoty pracuje dość długo żeby powiedzieć alpex to przymusowy obóz pracy robisz co ci każą albo za olze.
robol 2016-01-27 20:50:26
możesz charować a i tak nie zarobisz chyba że będziesz kablował na klegów i siedział w kieszeni kierownika.
miner 2016-03-01 22:10:57
Witam was. Przeczytałem komentarze na tej stronie i muszę się też wypowiedzieć. Pracowałem w Alpexie 6 lat, fakt zaczynałem od zera ale od początku się starałem i faktycznie było cięzko z biegiem czasu zrobiłem na własną rękę kurs sekcyjnego a później kombajnisty, starałem się więc przodowy zaczął mnie zabierać do ściany i tak sobie pracowałem po trzech latach nie musiałem już tyrać po wnękach, robiłem w ścianie a wiecie dlaczego?? bo naprawde się starałem i zarabiałem przeciętnie 6500 - 7000 i to bez włażenia nikomu w tyłek, także panowie jak ktoś chce to może i tyle, warunki co prawda naprawde ciężkie gorąco że hej i do tego masakryczne zapylenie i wilgotność ale panowie to jest górnictwo, niestety. Jedno jest pewne, jak ktoś sie starał i rzetelnie pracował to nie było źle. Teraz nie wiem dokładnie jak jest bo od dwoch lat nie pracuje w Alpexie ale znajomi mi czasem mówią że faktycznie troche mniejsze zarobki ale nie jest źle. Jedynym naprawde poważnym minusem jest to, że pracując w czechach nie masz dniówek emerytalnych. Pozdrawiam
1
Pracujący 2016-04-11 21:44:50
Wiadomo coś wiecej? Szykuja sie zwolnienia? Bo okd pisze o zwolnieniach
arek 2016-04-12 14:34:59
czy beda zwolnienia bo na radiu 90 jest wywiad z rzecznikiem OKd
ciekawy 2016-05-13 15:41:47
są jakieś nowe wieści?
żona górnika 2016-05-14 13:57:50
nowe wieści to takie że zamiast wypłaty górnicy dostali po 1000 zł zaliczki i kartkę z napisem "prawdopodobnie reszta wynagrodzeń 18.05" czyli sytuacja nieciekawa. Zwolnień nie ma ale kto sprytniejszy szuka innej pracy bo sytuacja za miesiąc może być tylko gorsza.
chornik SBL 2016-05-16 18:35:45
Żona górnika zapomniałaś dodać że nowy grafik mają :D Carbokow pozdrawia też nie dostaliśmy wypłaty w terminie.
jo 2016-07-05 15:03:59
alpex to dobra firma
Ciekawy 2016-07-25 22:19:49
Dostaję ktos 500plus z Polski i jednocześnie zasiłek materski z Czech? Bo my juz czekamy od maja i nadal cisza.
Ciekawy 2016-07-25 22:20:51
Dostaję ktos 500plus z Polski i jednocześnie zasiłek materski z Czech? Bo my juz czekamy od maja i nadal cisza.
Zły 2016-08-20 22:38:38
Dostaje ktoś z kolegow pracujących w Czechach 500plus i zasilek materski? Bo nasze kochane Katowice trzymają mi to od kwietnia i cisza nawet tele nie odbieraja
nik 2016-08-21 12:46:53
ostatnio jeden gość nagrał pana szantauera i idzie z tym do gazety i TVN NU zobaczymy jak dziadzia sie bedzie tłumaczył w jaki sposób okrada górników co też im wymiśli jaką bajeczke powinny ich pozamykac wszystkich za tyle lat okradania całe diety wynoszą 22 tyś koron a oni płacą 10 tyś co to jest nie złodziejstwo jak to nazwać dziw że tam jeszcze ludzie robią i utrzymują to bande złodziei
1
Sitek 2016-08-21 14:49:05
Kiedys po 5 tys sie zarabialo a teraz co
jan 2016-09-02 22:27:27
nie poleca się ich ogolnie.znajomy tam pracuje,robi na halembie i dostaje umowy zlecenie na firme budo serv tragedia ktos cos o tym wie
Kaminski bogdan 2016-09-07 17:40:47
Kierownik grajek [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nic niewie nadsztygar gbur placi jak chce nie polecam tej firmy emeryci nic nie robia a mlodzi jak konie non stop malo zarobki po 2200 przodek hyba ze nuple to 2500
jozef 2016-10-23 17:40:02
podobno sa przyjecia na czechy znowu ruszylo wszystko
jozef 2016-10-23 17:40:47
podobno sa przyjecia na czechy znowu ruszylo wszystko
mazzo23wp 2016-11-13 21:13:56
Szukam osób do jazy jak ktos jedzie a1. Jestem z knurowa. Mam własne auto. Proszę o kontakt e-mail
Zostaw swoją opinię o PBG ALPEX spolka zoo - Bytom
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PBG ALPEX spolka zoo