logo Laam Security Sp. z o.o.

Laam Security Sp. z o.o.

Katowice

Opinie o Laam Security Sp. z o.o.

michal.v 2010-01-19 20:36:54
jakie sa stawki w lamie na empikach
Maciuś 2010-01-19 23:06:27
W Trojmiescie pracowal a moze i jeszcze pracuje [usunięte przez moderatora] ... kazda sephora ma wykaz wszystkich agentów ochrony z calej polski. Oczywiscie ta lista nie jest aktualizowana wiec polecam dokladne sprawdzenie zanim sie napisze ze taki chlopak nigdy nie pracowala w Laamie.
serek 2010-01-21 14:01:08
ja w tej firmie pracowałem i nie polecam, słabo płacą, kiepska atmosfera.
anonim 2010-01-29 14:18:26
J.Walker - 2010-01-18 22:04:39

oj daj już sobie spokuj [usunięte przez moderatora] To nie jest żadna dyskryminacja tylko fakt , że ktoś nie w pełni sprawny fizycznie nie poradzi sobie w razie ataku w takim samym stopniu jak osoba pełnosprawna.Śmieszy mnie takie podsycanie i próba obrony uciemiężonych niepoełnosprawnych a prawdziwy cel jest taki , aby odwrócić uwagę od faktu, iż zatrudnianie niepełnosprawnych, studentów i bez doświadczenia obniża poziom ochrony. Aha, dodam dla tej [usunięte przez moderatora] , że nie pracuję w żadnej firmie ochroniarskiej a tematyka ta jest mi bliska z innego powodu - pozwole sobie nie tłumaczyć z jakiego, bo to moja osobista sprawa ( swoją drogą apel do szefów laam'a - jesli ta babka [usunięte przez moderatora] faktycznie u was pracuje to robi Wam swoim zachowaniem nieładną reklamę w sieci. Jakaś pracoholiczka, która by się pocieła w imię dobra firmy, nie pozwalająca wypowiedziec się innym ludziom. No i ośmieszanie innych? Wiem, że w ochronie nie zawsze pracują wykształceni ludzie, ale to nie powód aby osmieszać ich.Takie zachowanie Pani [usunięte przez moderatora] świadczy tylko o braku klasy)

Niepełnosprawni zawsze będą cennymi pracownikami ze względu na ich odmiennośc,jak nadwyraz sprawne górne partie cała przy niedomaganich dolnych parti,i odwrotnie.Nie radze wchodzic w drogę takim osobom,do tego mają prawie zawsze wyższy poziom inteligencji od nas pełnosprawnych.
wilku.www 2010-02-06 20:38:00
Czy mozecie odpowiedziec jakie stawki macie na empikach bo na umowe zlecenie bo jedni maja 5zł a drudzy 7zł jak to est dlaczego w słupsku zarabia sie 6zł za godzine a w Gdansku maja 7 zł za godzine cos tu nie gra chyba bo wydaje mi sie ze wszystkie empiki placa jednakowo do lamu dlaczego ludzie ze słupska sa gorzej traktowani od tych z Gdańska TO JEST NIE FER
Maciuś 2010-02-13 10:35:08
Nie mozesz porównywać Słupska z Gdańskiem. Tak samo jak nie mozna porownywać stawek w Gdańsku z tymi jakie są w Warszawie. To jest zupełnie inny rynek. Słups jest biedneiszym miastem przez co jest o wiele wiecej chętnych do pracy, poza tym Gdańsk jest wiekszy przez co praca jest trudniejsza. Dla przykladu: Jednego dnia w Trojmiejskim centrum handlowym Empik odwiedza blisko 2500 ludzi a w Słupsku? 500? Słupsk ma te same stawki co Koszalin ale na pocieszenie dodam ze w Giżycku zarabiaja jeszcze mniej niz TY.
wilku.www 2010-02-17 12:54:05
A ja tam wam powiem ze ogolnie jestem zadowolony z pracy w lamm pracuje sobie na empiku i jest spoko tylko te stawki troszke małe wydaje mi sie ze te 7zł to powinno byc takie minimum. i tez wydaje wydaje mi sie ze ci co tak narzekaja na lamm najlepiej chcieli by zarabiac Bóg wie ile najlepiej za lezenie mam nadzieje ze cos sie zmieni niedlugo z tymi stawkami bo jak by nie było to nawet panstwo Polskie podniosło minimalne wynagrodzenie o pare złotych a co do terminu to ja zawsze zawsze mam 15 na koncie pieniadze pozdrawiam wszystkich ZADOWOLONYCH pracownikow lamu
michal.v 2010-02-26 09:56:18
tak masz racje ja tez mam 15 zawsze pieniazki na koncie a co do stawek to juz inny temat ale to prawda 7zeta na godzine powinno byc i tu zwracam sie do kierownictwa lamu nie moze tak byc ze ludzie na przykład maja mniejsze stawki ja tam pracuje na empiku w słupsku i mam 6 zl i a panowie emeryci z gdanska 7 cos chyba jest nie tak a pozatym wbrew pozorom zycie jest drozsze w słupsku niz w Gdansku przemyslcie to panowie kierownicy i dyrektorzy
były pracownik s-ec 2010-03-02 00:12:43
Witam, koleżanka [usunięte przez moderatora] zaciekle walczy, a może to Pan [usunięte przez moderatora] pod damskim nickiem?hmmmm ??? no cóż :) jeśli ktoś chciałby podyskutować na temat stawek i innych tego typu rzeczy związanych z laamem (każdy pracownik dostaje tyle ile wyżebrze - chociaz wiem ze w dobie "kryzysu" - który nie mial wplywu na faktury placone przez sephore byla obnizka stawek) hehe moj mail [usunięte przez moderatora] :) chetnie podziele sie doswiadczeniami :]
sasha 2010-03-05 19:12:43
laam to pomylka...
Laam`us-krk 2010-03-07 21:27:36
Wszyscy pracują za takie pieniądze na jakie się umówili, można pójść i pracować za te same chodząc w śmiesznych czapkach luba nawet za mniejsze, Nikt siłą nikogo do pracy nie zmusza. jeśli komuś nie odpowiada niech zmieni prac!
Pracowałem z tą firmą długo i nie moge zbyt wielu złych słów powiedzieć, bywało raz lepiej raz gorzej. Pieniądze zawsze były terminowo.
anonim 2010-03-09 10:58:27
Moze sie rozwin dlaczego lamm to pomy��ka chyba po to jest to forum
Gdanszczanin 2010-03-09 11:02:09
co sadzicie o FIRMIE LAAM chce sie tam zatrudnic bo jest szansa czy placa terminowo JAK Ogolnie sie wam pracuje mozecie doradzic czy warto sobie wogole zawracac glowe ta firma
gan 2010-03-11 19:57:02
[usunięte przez moderatora] firma, nic nie na czas, burdel, nie zawracaj sobie glowy!!!
Gdanszczanin 2010-03-15 16:30:51
gan - 2010-03-11 19:59:18

[usunięte przez moderatora] firma, nic nie na czas, burdel, nie zawracaj sobie glowy!!!

Może coś więcej ?
sosnowiec 2010-04-13 12:08:33
pracuje w tej firmie i jestem z uslug bardzo niezadowolony ale pracuje bo nie mam narazie wyboru,niczego nie mozna sie doprosic koszula jedna na rok o spodniach i butach nie ma co marzyc jak nie masz swoich to na firme nie licz tak samo jest jezeli chodzi o dokumenty,biuro w Katowicach jest bo jest wszystko idzie z Gdanska a co do wyplat to napewno nie ma ich na koncie do 15 [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] NA KOLKACH
laamus 2010-04-27 16:06:00
Nigdy nie zaczynaj pracy w tej firmie !! Dlaczego ? Z bardzo prostej przyczyny: Jesli nie jestes studentem, dostaniesz do podpisania dwie umowy zlecenie - z firmą LAAM Sp. z o.o. i LAAM Security Sp.z o.o. i co miesiac bedziesz dostawał dwie wypłaty , jedną malutką od ktorej odprowadzą składkę na Twoją emeryture, a drugą normalną ale juz bez składki emerytalnej. Całe oszukaństwo polega na tym ze Twoja składka na przyszłą emeryturę bedzie wynosiła 10 zł (słownie dziesięć złotych) na miesiąc. Więc Ci ktorzy tak bardzo polecają prace w tej firmie niech się pukną w czoło i pomyslą ze ta praca jest głupia, słabo płatna i na dodatek kiedys bedziesz musial odpracowac brak składek na własna emeryture !! To jest czyste złodziejstwo i żerowanie na ludzkiej niewiedzy !! Juz słyszałem że pracownicy zamierzają isc z tym do sądu, a jak zrobi sie o tym głosno to przekonamy sie czy Empik i Sephora dalej beda chcialy wspolpracowac z taką firma jak LAAM.
amm 2010-04-27 18:13:26
Poza tym niech [usunięte przez moderatora], czytając krytykę na forach, pamięta o jednym: internet czytają wszyscy, ale na forach wysilają się głównie ci, którzy nie mają co robić z wolnym czasem!
O ciekawych wydarzeniach ze świata piłki dziwnie cicho

W piłce zdarzyły się rzeczy ciekawe, o których jest dość cicho. Coś się za tym musi kryć? Ja tego na razie nie rozumiem, ale czas wyjaśni o co chodzi.

Na razie Ekstraklasa jak gdyby przestraszyła się małżeństwa SportFive oraz PZPN i wybrała sobie niemiecką firmę UFA na swojego partnera, z którym będzie sprzedawała prawa telewizyjne na lata 2011 - 2014. To naprawdę dobra wiadomość. Konkurencja jest gwarantem postępu i większej kasy. Najlepsze czasy dla klubów piłkarskich i nie tylko były wtedy, gdy na rynku działa działały dwie formy- Goal and Goal i SportFive.
Duncan 2010-06-02 10:43:58
Gdzieś tu przeczytałem, że Laam daje umowy-zlecenie, które są w rzeczywistości umowami o pracę. :) No, niestety, a może na szczęście tak nie jest - są to cały czas nieudolnie napisane umowy-zlecenie.

Nie w polskim ustawodawstwie czegoś takiego jak 14 dniowe wypowiedzenie umowy-zlecenie. To jest błędny zapis, niezgodny z literą pracy.

W żadnym wypadku podpisującego nie obowiązuje w praktyce ten zapis.

Idąc dalej - kara 300 zł, ponieważ nie mamy do czynienia z porzuceniem pracy, ale ze standardowym jednodniowym wypowiedzeniem.

To jest opinia radcy prawnego. Nie ma w Polsce umowy-zlecenia z okresem 14 dniowego wypowiedzenia, po prostu tak się nie da zrobić. Pracodawca robi tak ponieważ wykorzystują niewiedze pracowników, próbując się zabezpieczać.

Opinie o Laam ? Stawki naprawdę niskie (6.5), jednak niczego nie przebije zmiana - 14 godzin stania. To jest nieludzki wyzysk.
były pracownik 2010-06-10 08:05:23
szkoda, że wątek umarł - zastanawiam się nad zadzwonieniem do pana Janusza Weissa w sprawie praktyk w firmie Laam Security :) on ma siłe przebicia :]
michalo 2010-06-12 21:32:54
Smieszą mnie ci którzy bronią Laamu ludzie czy wy wogóle nie macie ambicji spójrzcie na warunki zatrudnienia przecież to jest zwykły wyzysk i nie dajmy się zwariować. Co innego jeśli kogoś nie stać na inna pracę to ok ale umówmy się do jasnej cholery, żeby nie traktować praktyk stosowanych w tej firmie jako normę, zresztą jest to jedna z wielu podobnie działających agencji ochrony ale to, że sytuacja w naszym kraju jest taka, a nie inna nie oznacza, że powinniśmy aprobować takie standardy inaczej stajemy sie zwykłymi niewolnikami i jeszcze jesteśmy wdzięczni za te marne ochłapy. Ja osobiście po doświadczeniach zdobytych na naszym rynku pracy zdecydowałem się na wyjazd i myśle, że w tej chwili jest to najrozsądniejsze rozwiązanie . Pozdrawiam trzeżwo myślącyh.
anonim 2010-06-12 21:42:00
Ja sie dziwię skąd oni wzięli takiego buraka jak ten cały [usunięte przez moderatora] facet jest poprostu żałosny ale cóż jaka firma tacy koordynatorzy:)
byly pracownik 2010-06-22 20:02:50
Hmmm to zalezy jak jest skonstruowana umowa :> ale jeÅsi masz wpisany w umowie obiekt na ktorym stoisz a nie np miejscowosc to jest to "ukryta" umowa o prace... szkoda, ze dowiedzialem sie o tym za pozno. Mozna byloby wywalczyc troche pieniazka, np te zabrane 300 zl :]
Wieloletni pracownik ochrony 2010-07-08 00:46:24
Fakt nie ma kierowników, Jest nasz przełozony czyli koordynator A na obiektach są czasem dowódcy zmiany...a reszta to pracownicy ochrony...pracuje w tej firmie dwa i pół roku...jest różnie..tak samo ze stawkami..były momenty ze musieliśmy się prosić o podwyżkę a [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ponad 300h!!! wybłagaliśmy ją w tamtym jeszcze roku w grudniu...jak narazie powiedziano nam ze podwyżki nie będzie bo....wiadomo. Uważam że w każdej firmie są plusy i minusy...ale wiecie co..lepiej pracować w firmie laam i mieć pewność ze ma się składki płacone niż pracować w security system i ich nie mieć!!!
anonim 2010-07-15 23:43:14
no chyba sobie żartujesz, jakie składki? bo jeśli mówisz o emerytalnych to są to grosze odprowadzane od tej umowy na kwotę 80zł !!!, a więc jakieś 10zł, tylko pogratulować przyszłej emerytury, tak na marginesie pisze o warunkach umowy w oddziale Laam w Warszawie może w innych miastach jest inaczej chociaż wątpię
anonim 2010-07-22 02:11:44
magda - 2009-10-30 18:47:55

Pawelku z konkurencji... ty dalej swoje.... zabolalo bo laam zdobyl wasze obiekty?
Coz klienci doceniaja jakosc uslug.

Jakosc uslug!!!!! O_o ?! Chyba chora jestes! Jakosc uslug firmy laam jest zerowa, obiekty, typu empik sa niedostatecznie chronione....


NIE POLECAM PRACY W TEJ FIRMIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
anonim 2010-07-22 02:21:57
Chłopak z Trójmiasta - 2009-11-24 13:34:28

Praca w Laam to stanie i nic nie robienie. Zaproponowalem mojemu szefowi co zrobić, aby ochrona na obiekcie na którym stoje była skuteczniejsza. Powiedział żebym nie był taki mądry i poprostu stał. Jak się wyraził nie chodzi o to żeby łapać złodzieja, ale o to żeby leciały godziny a klient zapłacił fakture do Laam. Totalny brak profesjonalizmu. Pracowałem już w kilku agrncjach ochrony, ale takiego braku profesjonalizmu jeszcze nie widziałem.

Ja tak samo powiedzialem swojemu koordynatorowi i otrzymalem podobna odpowiedz...
marek 2010-08-17 09:29:01
ŚMIAĆ mi sie chce z tych wszystkich wpisów nikt was nie trzyma w tej firmie nie podoba sie to spadam gdzie indziej piszecie ze pracujecie po dwa trzy lata a laam was oszukuje i klamie dla mnie jestescie bandą baranów nie myslacych ja bym sie dawno zwolnił nie siedział tam de dwa lata albo trzy hahahah , nastepna sprawa wszyscy jestescie informowani o warunkach zatrudnienia dostajecie umowy do podpisanie które sa dokumetem prawnym umową miedy wami a firmą czytacie to podpisujecie albo jeszcze gorzej nie czytacie i podpisujecie i potem macie żal ze was ktos odzukuje to swiadczy o waszej głupocie potem wpisujecie tu wypociny jacy jestescie biedni i oszukiwani przez wyzyskiwacza firme laam a to tylko wasza głupota nikt was nie skazał na prace w laam ,a juz wypowiedz kretyna który bedzie pisał do dyrekcji EMPIK jak żle jst traktowany rozwalił mnie na łopatki to sie nazywa (KAPUŚ) MASZ PROBLEM Z GŁOWĄ KOLEGO napisz do laam do szefa jak cie cos boli czego sie boisz lepiej smarowac za czyimis plecami co ty myslisz ze empik płaci kupe kasy laamowi a oni czie oszukuja hahahahah pozdrwaiam nie jestem tu pracownikiem ani nikim z kadry kierowniczej ale jak tak czytam co tu piszecie to ogarnia mnie strach ze w naszym kraju mieszka jeszcze tylu nie douczonych nie udaczników pozdrawiam i rada czytajcie umowy słuchajcie informacji na temat pracy dodatkowo sie pytajcie co i jak i jak macie wątpliwości to nie zatrudniajcie sie proste jeszcze raz pozdrawiam
1
koper 2010-08-22 22:24:23
Marek w swoim słowotoku ma jednak trochę racji po prostu firma Laam wykorzystuje niewiedzę przyszłych pracowników, z jednej strony mamy dziki kapitalizm z drugiej nieświadomych swoich praw pracowników, po której stronie leży wina myślę, że jednak po obu chociaż prawo stoi po stronie większego taki przykład czy wiedzieliście, że umowy zlecenia nie podlegają sądom pracy bo ja nie, dopiero jak się zwolniłem to uzmysłowiłem sobie, że takim papierkiem mogę sobie jedynie podetrzeć cztery litery, żadnych praw pracowniczych, taki dziwoląg prawny jest oczywiście skonstruowany pod firmy krzak typu Laam , wniosek prosty podpisując taką umowę pracownik ustawia się w pozycji do dymania, a póżniej płacz, że jak to? efektem zasada oni udają, że mi płacą, a ja udaję, że pracuję
Pozdrawiam niezdyscyplinowanych
1
:-) 2010-08-25 08:52:43
koper - 2010-08-22 22:24:23

Marek w swoim słowotoku ma jednak trochę racji po prostu firma Laam wykorzystuje niewiedzę przyszłych pracowników, z jednej strony mamy dziki kapitalizm z drugiej nieświadomych swoich praw pracowników, po której stronie leży wina myślę, że jednak po obu chociaż prawo stoi po stronie większego taki przykład czy wiedzieliście, że umowy zlecenia nie podlegają sądom pracy bo ja nie, dopiero jak się zwolniłem to uzmysłowiłem sobie, że takim papierkiem mogę sobie jedynie podetrzeć cztery litery, żadnych praw pracowniczych, taki dziwoląg prawny jest oczywiście skonstruowany pod firmy krzak typu Laam , wniosek prosty podpisując taką umowę pracownik ustawia się w pozycji do dymania, a póżniej płacz, że jak to? efektem zasada oni udają, że mi płacą, a ja udaję, że pracuję
Pozdrawiam niezdyscyplinowanych

hahahahahahahahahahahahahahahahahhahahahah

"...dziwoląg prawny jest oczywiście skonstruowany pod firmy krzak typu Laam"

dobre, to pewnie spawka liberałów, w końcu są z z Gdańska
a co z solidem, impelem, konsalnetem, jak rozumiem to też krzaki

hahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahha
point of view 2010-08-28 23:02:52
:-) - 2010-08-25 08:52:43

koper - 2010-08-22 22:24:23

Marek w swoim słowotoku ma jednak trochę racji po prostu firma Laam wykorzystuje niewiedzę przyszłych pracowników, z jednej strony mamy dziki kapitalizm z drugiej nieświadomych swoich praw pracowników, po której stronie leży wina myślę, że jednak po obu chociaż prawo stoi po stronie większego taki przykład czy wiedzieliście, że umowy zlecenia nie podlegają sądom pracy bo ja nie, dopiero jak się zwolniłem to uzmysłowiłem sobie, że takim papierkiem mogę sobie jedynie podetrzeć cztery litery, żadnych praw pracowniczych, taki dziwoląg prawny jest oczywiście skonstruowany pod firmy krzak typu Laam , wniosek prosty podpisując taką umowę pracownik ustawia się w pozycji do dymania, a póżniej płacz, że jak to? efektem zasada oni udają, że mi płacą, a ja udaję, że pracuję
Pozdrawiam niezdyscyplinowanych

hahahahahahahahahahahahahahahahahhahahahah


O ile wiem to jednak w tych większych w/w firmach jest możliwość dostania umowy o pracę więc się tak nie podniecaj, prawidłowość jest taka, że z umów zleceń korzystają i jedni i drudzy, zależnie od rynku pracy akurat w wawie łatwiej o umowę o pracę w większej firmie, a w takim laamie możesz jechać na zleceniu do usranej śmierci i te żałosne 10zł składki na zus porażka
marcin 2010-09-29 09:00:29
kto moze cos napisac o firmie laam z katowic______chce sie tam przyjac do pracy w ochronie i ciekaw jestem opini o firmie
Paps 2010-10-08 11:49:39
zaczalem niedawno prace w katosach w laam i jest fajnie :) na razie nie narzekam ludzie sa spoko mozna fajnie nawiazac kontakt
zdegustowana 2010-10-13 06:11:13
potwierdzam,że LAAM daje co pół roku koszule,bo to są[usunięte przez moderatora]a nie koszule.Pracuję w tej firmie kilka miesięcy i rzeczywiście mają w Katowicach bałagan nie potrafią na czas załatwić spraw słuzbowych mimo,ze się człowiek przypomina
Ja 2010-10-15 12:20:29
A jak wygląda system godzin pracy? pracuje się co drugi dzień po 12h? Czy może inaczej? Jak wygląda to w Olsztynie? Proszę o szybką odpowiedź
xD 2010-10-18 23:42:51
jesli nie masz nudne zycie codzienne to spokojnie Ci [usunięte przez moderatora] grafik po 12 h .... co 2 dzien ;/ to nie jest praca od np 8 do 15-16 tylko od np Empik otiweraja o 10 to musisz byc o 9:30 do 21:30 .... ( jak otwierasz sklep )
Częstochowa 2010-12-01 11:14:27
Oj nie potrafią na czas wypisać zaświadczeń potrzebnych pracownikowi,zawsze mają wymówke,ze ktoś tam nie dopełnił swoich obowiazków.i dlatego termin się przesunął.Jesli chodzi o terminy wypłat to nie mam zastrzeżeń
pan rada 2010-12-06 18:23:43
Częstochowa - 2010-12-01 11:14:27

Oj nie potrafią na czas wypisać zaświadczeń potrzebnych pracownikowi,zawsze mają wymówke,ze ktoś tam nie dopełnił swoich obowiazków.i dlatego termin się przesunął.Jesli chodzi o terminy wypłat to nie mam zastrzeżeń

a dzwoniłeś do Gdańska?
Ja załatwiłem zaświadczenie bez problemu w kadrach.
anonim 2011-03-14 18:30:08
Chłopaki! Konsalnet już kupił LAAM - ten cały syf . Najpierw właściciele LAAM okradli nas - pracowników ochrony a potem uciekli przed odpowiedzialnością sprzedając firmę Konsalnet'owi... Ci co tak zaciekle bronili przez wiele miesięcy na gowork'u Laam teraz znajdą sie na zielonej trawce ;-)
VanDeath 2011-03-31 16:03:03
te wszystkie pochwały na temat laam sec.. to same kłamsta Byłem pracownikiem ochrony na pewnym obiekcie w Gliwicach zakończyłem prace w Grudniu do dziś walcze z tymi ku***** o wypłate omijajcie te Fire szerokim łukiem
grzesiek 2011-04-06 19:44:18
ja pracowałem w LAAM przez ponad rok w w-wie. nie ma inspektorów ale są koordynatorzy i kierownik regionalny. w 2007 roku moja stawka wynosiła 8,5 zł na godzinę + 100 premii od sklepu. miałem umowę na 2 lata i sobie bardzo chwale pracę w tej firmie. praca bywa nudna jesl iktoś stoi tam tylko po to żeby stać. jak sie interesujesz to czas szybciej leci.
anonim 2011-04-08 21:32:45
w pelni sie zgadzam z wypowiedzia, pracuje rowniez w tej firmie od roku i jest najgorsza firmaz ktora mialem kontakt, [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w katowicach o nic sie doprosic nie mozna, paska z wyplaty nie widzialem jeszcze na oczy, kurtka jedna na 7 osob, wyplata jezeli niedziela przypada 10tego dopiero w poniedzialek na koncie.
anonim 2011-04-23 13:31:33
Informuję wszystkich pracujących i niepracujących w LAAM i LAAM Security. Obie firmy jako nieuczciwy pracodawca zostały podane przeze mnie do PIP ;] Chcecie zaległe pieniądze? Polecam PIP i poproszenie ich o ustalenie stosunku pracy. O co chodzi? Chodzi o to, że LAAM wykorzystując niewiedzę ludzi proponuje umowę zlecenie, mimo iż praca ma charakter normalnej zwykłej pracy. Wszystkie zaległe świadczenia (urlopy, nadgodziny) po ustaleniu stosunku pracy (tzn. czy taki stosunek pracy zaistniał - LAAM będzie musiał oddać. Mnie zdenerwowali bo nie chcieli wypłacić mi zaległej pensji. Za ten numer mój prawnik wycenił ich wstępnie na 8 tysięcy złotych - z 1200. Więcej informacji i kontakt do prawnika podam na mejla. Wyobraziłem sobie właśnie sprawę zbiorową (niech się zbierze 50 osób wykorzystanych przez tych przekrętów) i każdy szczęśliwy ;)
[usunięte przez moderatora]
NICK 2011-06-25 22:43:03
Pracuję w LAAM-ie ponad dwa lata. Nie jest to pierwsza moja firma i z pewnością nie ostatnia. Jak w każdej firmie tej branży są zarówno plusy, jak i minusy. Przed przyjęciem przedstawiono mi warunki pracy oraz płacy. Pokazano obiekt, na którym będę pracować, przedstawiono procedury, odpowiedziano mi na nurtujące mnie pytania. Fakt, że podjąłem się tej pracy jest równoznaczny z akceptacją przedstawionych mi warunków, których firma LAAM przestrzega. Kontakt z przełożonym mam na bieżąco. Po kilkumiesięcznej pracy renegocjowałem swoją stawkę i po krótkim okresie czasu otrzymałem obiecaną podwyżkę. Co prawda, po drodze było kilka wpadek - zaniżona wypłata wynagrodzenia, brak obiecanej premii, prośby o przyjście do pracy w dni planowo wolne, etc. Wszystko jednak dało się wyprostować, dzięki rozmowie z moim przełożonym, na którego naprawdę nie mogę powiedzieć złego słowa. Sama praca z pewnością nie jest spełnieniem moich ambicji, aczkolwiek wiedziałem na co się piszę. Poza tym uważam, iż jak wiele zależy od podejścia do pracy. Tym którym w pracy się nudzi pewninie zależy na poważnym do niej podejściu. Niestety nikt za darmo nam nie płaci. Sami pracujemy na swój wizerunek, a to w jaki sposób nas postrzegają rzutuje na całokształt postrzegania firmy, w której zgodziliśmy się pracować. Nikt nas na siłę nie zatrudniał, nie przymuszał do pracy. Ogólnie uważam, iż nie jest źle, a już na pewno nie ma takiej tragedii, jak niektórzy tu przedstawiają. Pozdrawiam wszystkich LAAM-owców ze śląska.
Laam to szit 2012-01-07 15:52:11
Pracuje w laamie od wakacji... Firmy nie polecam , wypłaty nie na czas , koordynator jakiś psychiczny (nie idzie się dogadać) jak się zachoruje to od razu straszą karą \"300 zł\" za nie przyjście do pracy , wymagają L4 do zlecenia -.- , wymagają pracy 48h non stop ( w przeliczeniu w 4 dni ) ( 15h, 14h, oraz 9,5 i 9.5 ,,, 4 dni pod rząd , potem dzień wolnego i kolejne 5 dni... wyzysk , jak się na przerwę pójdzie dłużej to już problem , jak się źle czuje to pretensje ... Obiecane premie , nigdy ich nie dostałem... i już nie pracuje ....... ( bo nie dostałem grafiku po chorobie )
shrek 2012-02-18 09:24:53
Witam ja zacząlem prace od czwartku w laamie,laam teraz jest spólką z konsalnetem powiem że maja bardzo dobre warunki wczesniej pracowalem w konsalnecie a teraz przeszlem do laam na lepszych warunkach dostalem 8zl/h
zadowolony 2012-07-06 12:10:02
Wreszcie ktoś się to zabrał:)https://www.wspolnypozew.com/grupy/show/pozwy/laam-security-sp-z-oo
trojmiasto 2012-08-24 14:59:43
zwolniłem się niedawno i też kare dostałem ... ?
a za co nie wiem ? 300 złotych ?
Może inspekcja w biurach zarządu spółek coś poradzi
Sporządziłem pisma, które zawierają lewe transakcje/ przelewy na konta pracowników tzw. kary ... i się wyjaśni przestałem sie bawić .. Pozdrawiam Hallera :)
inspektorzy czekają ...
kapelan1691 2013-08-07 19:23:10
Laam. Firma w firmie praca na zlecenie dostałem, pierwszy grafik i ani jednego dnia nie byłem w pracy zgodnie z nim, później bywało lepiej ale rzadko. Kierownictwo chore, każą się tytułować per: "panie menager". Stawka - szkoda gadać nie wiesz czy płakać czy się śmiać. Organizacja bliska zeru wszystko na telefon o której i kiedy do pracy dowiadujesz się w drodze do domu. Ubranie do pracy dostaniesz albo nie. Jak nie, to biała koszula krawat i spodnie do kanta we własnym zakresie, do tego plakietka obronna po przejściach zniszczona i wymięta i wyglądasz zabójczo. Najchętniej, widzieli by cię 24 h na dobę w sklepie. O umowie o prace można zapomnieć, a fuchy na boku nie zrobisz, bo ciągle mają jakieś zatargi, a to z solidem, a to z juwentusem itd. tak że, o dyskotekach i imorezach zamkniętch, można zapomnieć. Wypłat nie przetrzymują może zbyt długo, ale zawsze. Najważniejsze, że są wypłacalni i nie wywalą cię z dnia na dzień. Jak się zwalniałem nie przebąkiwali o żadnych karach umownych jak justus czy muszkieter. Mała firma więc trudno o jakiś urlop, czy wypad za miasto, bo w każdej chwili telefon może zadzwonić. Gdyby stawka była z życia wzięta może wrócił bym do pracy dla nich, mimo braku kompetencji przełożonych. 6,50 na godzinę to kradzież w biały dzień. Przed pracą u nich byłem parę lat w wojsku i może dlatego zbyt wiele wymagałem od cywila który chce być strasznym szefem w śmiesznej firemce. Ale lepsza taka jak żadna. Dobra żeby nabrać doświadczenia w tej branży a potem ogień zarabiać pieniądze w innej agencji.
edf 2016-05-14 21:38:30
@kow pewnie ze nie zaszkodzi jak beda szukali to zawsze na ktores CV juz trafia i moze sie odezwa wtedy
Zostaw swoją opinię o Laam Security Sp. z o.o. - Katowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Laam Security Sp. z o.o.