brak logo

RemWil

Włocławek

Opinie o RemWil

lumpek 2010-01-18 14:51:09
Jesli chcesz tam pracowac to tylko dzieki znajomoscia,kierownik wydzialu RA 3 nie kieruje sie tym kto jak pracuje i jakie ma wyksztalcenie tylko jakie ma znajomosci.
poważny 2010-01-31 22:00:26
Dramat - omijać z daleka. Psie pieniądze, brak szacunku ze strony dyrekcji i kierownictwa w stosunku do pracowników.(usunięte przez administratora). Nie polecam nikomu.
emeryt 2010-07-02 12:42:34
Pracowalem w RemWilu od czasu utworzenia spolki z o.o. do emerytury.Od mistrza w gore to elita ,reszta to tania sila robocza!!!!
(usunięte przez administratora)
3
pracowniczek 2010-11-10 08:04:16
Praca w RemWilu wiąże się tylko ze stresem. Co niektórzy kierownicy uwazają się za wszystko wiedzących i uważają że inni nic nie wiedzą i nic nie umieją. A płace są godne pożałowania. Dla pracowników nie ma piniędzy, ale dla tych na górze są zawsze. Nie polecam pracy w tej firmie.
2
pracownik rm 2011-01-17 21:56:19
Syf i malaria!!
Podwyżki po znajomości, zero profesjonalizmu, spychologia, marne pensje, cwaniactwo, głupota przełożonych. Więcej pisać nie trzeba. Chcesz zmarnować życie i wstrzymać swoją karierę? To miejsce dla Ciebie!
2
killer 2011-02-03 22:59:13
Całe kierownictwo to banda(usunięte przez administratora). Majstrowie nie znają się na robocie, nazywają pracowników ludkami. Po kilku latach pracy mam taką stawkę jak nowo przyjęta osoba.
Ludzie omijajcie tą "firmę" z daleka !!! (usunięte przez administratora)
2
a 2011-04-05 21:58:12
Zgadzam się z opiniami powyżej.
Pracuję już kilkanaście lat w tej firmie. Tu nie nie liczą się kompetencje i zaangażowanie, wystarczy tylko dużo wazeliny. Czas pomyśleć nad zmianą pracodawcy. Do młodych: możecie startować zaraz po szkole, ale nie zostawajcie dłużej jak 1 rok. Trochę praktyki i szukać lepszego pracodawcy.
4
anonim 2011-06-09 20:23:17
Pracuje w tej firmie 30 lat:( za czasów \\\"azotów\\\"i \\\"Anwilu\\\" było jako tako,ale po wypędzeniu nas do Remwilu stała się tragedia,pierwsze trzy lata były ok.(było to za rządów (usunięte przez administratora)były podwyżki,\\\"14\\\"bez żadnych problemów,ale z każdym rokiem jest co raz gorzej,a ostatnie lata to tragedia,trzeba przyznać,ze fachowców may dobrych,ale tylko pracowników fizycznych,nie powiem bywają i mistrzowie,którzy rozumieją robotę i ludzi,ale takich jest bardzo mało,no możne i znalazłby i ze dwóch kierowników,a reszta to....... nie wiem jak tych ludzi określić.......szkoda słów żenada,nie polecam nikomu tej firmy,co mądrzejsi i młodsi już dawno uciekli na PTA,zostały tylko \\\"leśne dziadki\\\"i same głąby,,,
1
Pracownik 2012-04-10 00:55:09
Mało się zarabia a żyje się jak HRABIA
Pamiętaj (usunięte przez administratora)że pracujesz w RemWil-u
3
pracownik 2013-06-28 18:46:48
Jeżeli, nie wierzysz w to co napisane o zarobkach a chcesz konkretne kwoty, social, to pofatyguj się na rozmowę o pracę.
1
Ranstad 2013-10-07 12:52:43
Niejaka firma Rem-Wil grupa Anwil ostatnio podpisala umowe z Agencja Pracy tymczasowej. Pracuje na spedycji i przeniesiono mnie do tej firmy obiecywali ze nic sie nie zmieni co do wynagrodzenia a dostalem 1200 zl na reke o wiele mniej niz poprzednio.m Warunki pracu bez zmian ciagle 8 godz w wózku i jazd na maxa by ci u gory mogli sie chwalic wysokimi wynikami. Jestesmy białymi murzynami z ktorymi nikt sie nie liczy. Sam mam dzieci wiec dlugo tutaj nie zabawie... szkoda ze musze opuscic ten kraj
13
znajomy 2013-12-05 22:47:34
To wszystko co napisano na tej stronie to prawda.Wazelina i kumoterstwo.Nygusy dostają stołki po znajomości.A ludzie którzy wypruwają sobie flaki by ta firma coś sobą reprezentowała są odstawieni na bok.Przyszedł nowy prezes i nie ma zielonego pojęcie o tym co się robi w tej firmie.Sam wstawia swoich ziomków na stołki i daje innym przyzwolenie.Ludzie opamiętajcie się kogo Wy wybieracie na swoich przedstawicieli.Żenada co się z tą firmą zrobiło.
9
Dario 2014-04-15 22:31:29
Witam pracuje w tej niby firmie do tej pory i robi sie bagno Pan Sobolewski ma ludzi i zwiazki za nic chyba jest tylko po to zeby nas zniszczyc zreszta ku....ski PLOCK opanowal caly anwil Ponoc firma stoi bardzo dobrze finansowo a nie stac ich na jaki kolwiek podarunek na swieta .Panie Sobolweski dosc tego !!!
3
pracownik 2014-04-19 07:34:33
Zarząd śmiesznej firmy Remwil ,przekazał na konta pracowników,nagrodę świąteczną w wysokości 200zł.proponuję aby p. sobolewski podał nr.konta to pracownicy przeleją tą śmieszną kase na jego konto,a wtedy może dać swoim dzieciom jako kieszonkowe. ż e n a d a.
2
stary 2014-04-19 12:30:15
POpieram powyższą opinię,mnie osobiście firma obraziła przelewając tak żałosną kwotę.
3
Pytajcy 2014-04-26 12:51:31
Myślę o pracy w tej firmie. Jakie macie zarobki na widlakach ?
robol 2014-04-27 07:51:33
ZAłosne 1300zeta
1
Zygfryd 2014-04-28 22:48:35
Tylko 1300? A jakies premie???
1
robol 2014-05-07 21:30:19
Związkowcy z Remwilu kiedy strajk , czas skończyć z Popaprańcami...
2
bolt 2014-05-11 10:36:24
To sami ludzie doprowadzili do takiej sytuacji w której się znaleźliśmy. Sami doprowadziliśmy do tego żeby nas traktować jak to niektórzy mówią jak bydło.W takiej firmie i z takim potencjałem ludzkim powinien liczyć się z zdaniem załogi każdy zarząd w każdej firmie.Teraz niema co się obrażać tylko trzeba zacząć działać na płaszczyźnie porozumienia i negocjacji a nie pisać że Prezes kogoś obraził przyznając nagrodę na święta w wysokości 200 zł.Jest na pewno prawdą że mało się zarabia w porównaniu do wynagrodzeń kadry.Jedyny nowy sprzęt jaki został zakupiony w firmie to nowe samochody służbowe dla zarządu.A reszta roboli pracuje na sprzęcie zakupionym w czasach starego zarządu.Oczekiwania rosną pracowników umysłowych przybywa a efektów tej pracy nie widać.I tak skupia się wszystko na samym dole.Wini się tylko pracowników fizycznych jako ten destabilizujący element w firmie.Ważną rolę do odegrania mają wszystkie związki zawodowe działające w firmie.Dario masz po części rację. Związki muszą być silniejsze żeby można było rozmawiać z tak nastawionym zarządem (na nie) jak równy z równym.
2
Mały Książe 2014-05-31 20:48:32
Od nowego roku RemWilu już nie będzie. Może tym powinny zainteresować się związki.
Ghost 2014-06-04 21:48:18
Skąd wiesz?
xxxx 2014-07-20 21:42:30
Ostatecznie całe Azoty padną ;) i będzie bicie piany ;) powrót do lepianek p
1
stachu 2014-08-02 07:47:42
Co TY wypisujesz jaki sprzęt kupiony za starego układu,oni też nie dbali o robola chociaż mieli możliwości!sprzętu w remwilu niema cały kapitał to Fachowcy!!!A związki nigdy nie będą dla zarządu partnerem,dopuki prezes będzie płacił im pensje
I niech nie oczekują wsparcia od załogi ,jeżeli nie przebywają wśród załogi,przykre ,ale prawdziewe.
k13 2014-08-26 20:04:04
Anwil właśnie pozbył się eko drogu nastepny bedzie Remwil?
1
KaZIU 2014-08-27 16:02:31
Tak, Remwil ma zamienc sie w Orlen Service i kazdy prawie o tym juz wie. Kazdy równiez wie o tym, ze jest przykaz aby pozbyc sie wszystkich społek w których maja udziały do konca roku.
1
paker 2014-08-31 13:56:54
i to wszystko za min. krajową, pozdro
1
biedak 2014-09-12 20:49:42
i kiedy te "WIELKIE ZMIANY"? jak tak dalej będzie to młodzi z DOŚWIADCZENIEM zaczną odchodzić.. oj przepraszam! już odchodzą z firmy a wielu o tym poważnie myśli. jak tu żyć za 1500 na rękę? jestem stary, na emeryt blisko więc mam to gdzieś, ale PAMIĘTAJCIE PRZYJACIELE, przyjdzie czas, że nie będzie miał kto "robić" a doświadczenie w tej branży to złoto.
1
Ryszard 2014-09-17 17:46:33
Młodych pracowników w REMWILU coraz mniej. za 1300 wymaga się cudów !!!
3
juliusz słowacki vs. mickiewicz 2014-09-18 15:01:02
hajsu mało, kask uwiera
gdy przetwornik już "umiera"
stary on jest, nowych nie ma
mnie wątroba pobolewa...
na kołnierzu cieknie, coś go zżera
to uszczelka, też jej nie ma
kto wymieni? kto to zrobi?
młodych wszystkich to p*******
stary płacze, klucze głaszcze
młodych więcej nie zobaczę
Niemiec, Anglik wszystko jedno
tam mnie lepiej już docenią
krzyknął młodziak, rzucił młotek
odlatuję już we wtorek :(
tysiąc kwitów podpisz proszę
oj wypadek? po coś tam poszedł
Twoja wina koniec tego
i już premię Ci "zabierą"
1000 zł jak mam przeżyć...
zjem amura ze stawu mego
i przeżyję do miesiąca następnego!
11
Mc Gaywer 2014-10-15 19:36:14
A co z propozycją czasowego zniesienia systemu zmianowego i co za "mądrala" to wymyślił ? bo myślę że nie zależało mu na bezpieczeństwie utrzymania ruchu a jedynie na profitach wynikających z wdrożenia tzw projektu. Czy może ktoś zna ten temat czy to kolejna plotka .......
2
robol 2014-11-17 12:29:50
gdzie jest solidarnosc " Dorsz "
3
paweł 2015-01-22 18:27:44
taak, bo jak jest sam hejt tylko a tak naprawdę okazać się może, że firma jest całkiem w porządku sama w sobie i nie ma większych zastrzeżeń, a to co piszą to jest zwykłe czepianie się, wiec można tak zrobić, żeby pisać już i te i te komentarze, bo t naprawde słabo tak wygląda jak narzekacie na wszystko.
1
zainteresowany 2015-04-14 12:29:03
Witam,
zastanawiam sie nad wysłaniem CV na przedstawiciela handlowego do grupy azoty,

MOże ktoś napisać jak sie tam pracuje i jakie zarobki dla przedstawiclela i jakimi samochodami sie jezdzi
mario 2016-04-18 19:18:42
Witam odradzam wam pracy w orlen serwisie na spedycji tam do puki beda rzadzic te gląby miedzy innymi kierownik Jarzębski ze swoimi podwladnymi Iwanowskim,Pińskim i Gorecznym to tam nigdy nie bedzie dobrze bo to sa jego wafle a byli smierdzacymi nygusami do roboty a kierownik nie jest madrzejszy od nich,jak ktos za duzo sie udziela to kierownik kaze swoim waflom przezucic go na saletre za kare i to jest normalne ale miejmy nadzieje ze to sie zmieni i wyjebia kierownika
maroi 2016-04-18 19:22:14
na spedycji sa z same bez mozgi mowie teraz o maistrach i kierowniku
spalko 2016-05-09 22:30:06
maroi, akurat praca w remiwil nie wymaga za wiele od pracowników więc nie wiem czemu ty wymagasz nie wiadomo czego. Jeżeli byliby bardziej ogarnięci intelektualnie to prawdopodobnie poszliby na pracę do biura - tam też czasem szukają
1
Zostaw swoją opinię o RemWil - Włocławek
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie RemWil