brak logo

Elteco Poland

Kraków

Opinie o Elteco Poland

anonim 2009-06-03 20:01:43
Firma mieści się dosłownie w 2 małych pomieszczeniach. Praca jest cały czas w delegacji, na terenie Polski. Rozmowa kwalifikacyjna bardzo przyjemna i rzeczowa, bez zbędnych nikomu nie potrzebnych pytań. Co prawda pada pytanie "ile by Pan chciał zarabiać" ale ogólnie jest w porządku.
Beniek 2009-10-30 09:55:37
Firma Elteco - bardzo przyjemna rozmowa, bez dziwnych pytań, pani pytająca zakręcona, firma mała, proponowane zarobki baardzo małe.
pracuś 2009-10-30 23:16:36
a na jakie stanowisko aplikowałeś?Możesz podać więcej szczegółów odnośnie rozmowy i zarobków??
toldince 2010-02-26 15:17:32
Firma mała, rozmowa kwalifikacyjna miła i przyjemna, praca w serwisie polega na ciągłych delegacjach po całej Polsce, jedno, dwu dniowych i dłuższych, zarobki bardzo małe, dyrektor to jeden wielki kombinator, na okres próbny 1500 na ręke plus premia, po trzech miesiącach umowa na stałe, ale zarobki się nie zmieniają pomimo wielkich obietnic, ogólnie raczej nie polecam tej pracy..nie ma cię w domu praktycznie 5 dni od rana do wieczora.a płaca kiepska, na święta nawet czekolady nei dali skąpce..
krasnystaw 2010-05-03 10:49:57
Jest prawdą że firma nie dba o kontrahentów i o swój personel . Zarobki są śmieszne , pracy w bród wszystko pięknie ładnie ale tylko na rozmowie kwalifikacyjnej . Rotacja bardzo wysoka , szkoleń nie ma , patrzą tylko żeby wykorzystać i porzucić . Ta firma to wielka pomyłka w karierze każdego kto spróbuje tam pracy.
annnnonim 2010-09-29 23:29:13
nie polecam. potwierdzam opinie innych
bolek 2010-11-07 17:17:04
A czy wypowiedziałby się ktoś kompletnie tzn. jakie stanowisko zajmował i co wchodziło w zakres jego pracy. Jakie zarobki na jakim stanowisku itd..
świetybolekjoe 2010-11-18 12:37:55
stanowisko: pracownik serwisu
zakres obowiązków:
generalnie
1). serwisant - mechanik : przeglądy agregatach, wymiany cieczy, filtrów etc, wszystko co się wiąże z obsługą agregatów i silników wysokoprężnych
2). serwisant - elektryk : przeglądy ups'ow, pomiary baterii etc, instalacje elektryczne do ups'ow i agregatów, dodatkowo przeglądy agregatów
Czy wariant 1 czy 2 - praca w delegacji, wyjazdy po całej Polsce (od Krakowa po Gdańsk, od Białegostoku po Poznań i dalej, od Przemyśla po Szczecin, od Wrocławia po Suwałki), a czasami też poza granicę (ale to czasami - Słowacja, Węgry, Włochy). Czyli w domu Cię nie ma praktycznie cały tydzień, a nawet i weekendy.
pensja: 2 - 3 k brutto (to pierwsze na początek, to drugie "może", jak się uda wynegocjować, ale to i tak po kilku latach, generalnie coś między tym a tym) plus diety za delegacje (ale to nie dodatkowy rarytas ale obowiązek pracodawcy)
Premie - żart.
Bonusy, dodatki (paczki na Święta) - jak wyżej, jak już ktoś napisał nawet czekolady nie dali:)
1
bolek 2010-11-19 19:56:04
dzięki za odpowiedź, a może znalazłby się ktoś z innego działu niż serwis? Jakieś projektowanie, sprzedaż, czy cokolwiek innego:)
Onyx 2012-02-03 10:13:38
Potężna rotacja, firma non stop zamieszcza ogłoszenia o naborze. Kultura 'szefa' jest co najmniej dyskusyjna. Praca non stop w delegacji, za bardzo małe pieniądze. Szkoda życia!
anna 2013-06-25 15:45:09
A może ktoś z zainteresowanych pracą na stanowisku serwisantów (silniki gazowe) chciałby mieć bardzo dobre zarobki + nie jeździć po Polsce tylko po woj. śląskim!??
2
sssssssssssss 2013-10-03 10:29:45
Małe zarobki to dobrze powiedziane...Daj sobie spokój bo nie warto tracić życia. Siedziałem tam prawie 2 lata i pomimo wielu obietnic nic się nie zmieniło!
zainteresowany 2014-01-30 14:43:48
A masz jakąś konkretną propozycję??
shes 2014-03-27 00:07:50
Dużo domysłów mało konkretów. Ciężko wysnuć jakąś diagnozę co do firmy jak się nie wypowiadają żadni pracownicy.
Ktos 2014-06-05 15:04:45
Tak,jestem zainteresowany. Prosze o kontakt na meila apacz@onet.eu
Wiecej na priv.
stp 2014-11-10 15:18:56
Zroku na rok coraz gorzej. Zarobki tragedia. Co roku jest rekrutacja na serwis bo zarobki kiepskie. Ludzie odchodza a pieniadze dalej maleja wiec chyba cos jest nie halo. Stanowczo nie polecam tego tzw Elteco
1
bran 2014-12-13 15:46:41
ELTECO POLAND S.A. jest filią słowackiego koncernu ELTECO A.S. specjalizującego się w produkcji:systemów kogeneracyjnych - urzadzeń do produkcji skojarzonej energii elektrycznej i cieplnej oraz urządzeń bezprzerwowego zasilania (agregaty pradotwórcze i zasilacze rezerwowe UPS). Także praca tutaj może być naprawdę ciekawa
sergio 2014-12-17 17:15:06
Taaaak, Praca moze i ciekawa ale wynagrodzenie i atmosferaaa mniej. Serwis przedzial od 2-3k z moze jedna czy 2 osoby przekraczaja ten pozom poza wyjatkiem :> Ogolnie slabizna nie polecam i zycze powodzenia nowym pracownikom serwisu pzdr dla byłych kolegow serwisantow
2
wyzwolony 2015-01-29 10:26:19
Ludzie siedzą po dwa lata (albo dłużej) z dwóch powodów. Pierwszy to ciągłe złudzenie że będzie lepiej, drugie... i tak nie ma kiedy iść na rozmowę kwalifikacyjną jeżeli w poniedziałek wyjeżdża się w delegację i wraca w piątek (a właściwie to już po północy czyli w sobotę). Praca faktycznie bardzo ciekawa - no ale to za mało aby za takie pieniądze tyle pracować.
Kocsis 2015-01-30 20:01:01
do wyzwolony "Praca faktycznie bardzo ciekawa - no ale to za mało aby za takie pieniądze tyle pracować." czy mógłbyś rozwinąć tą kwestię? co oznacza tyle pracować?? mam rozumieć serwis po Polsce skoro obiekty są w różnych regionach kraju,raczej podróże, a podróże kształcą...
będę wdzięczny za odpowiedź
Audytor 2015-02-01 21:57:21
na infopraca
Non stop jest jakieś ogłoszenie.
szon_konery 2015-02-16 14:07:27
Pracowałem w firmie ponad rok. Okres próbny jako projektant, następnie koordynator projektu (realizacja inwestycji pod klucz). Zakres obowiązków spory, praca w systemie "8 godzin zadaniowych", ale wsparcie techniczne ze strony zarządu i pracowników na każdym szczeblu praktycznie o każdej godzinie dnia i nocy.
Do podstawowego wynagrodzenia otrzymywałem premie za realizacje mniejszych i większych tematów oraz wszystkie dodatki zwiazane z kosztami delegacji.
Wszystkie narzędzia pracy otrzymałem na wejściu, a te dodatkowe (uzasadnione) praktycznie natychmiast od mojego zgłoszenia potrzeby.
Firma oferowała szkolenia dla pracowników (nie korzystałem, chociaż propozycje padały wiele razy).

Bardzo silna załoga.
"Tyle w temacie"
parcus 2015-02-23 11:04:46
Niema to jak wystawianie komentarzy przez pracownikow zadowolonych z pracy którzy nawet nie maja pojecia o czym pisza. Chca poprawic wizerunek firmy i tyleee.Do szona znam kilku ktorzy pracowali na tym stanowiskui wcale tAK pieknie tego nie opisuja.Ale kazdy przekona sie na sobie jak jest piknie i kolorowo.
1
Endriu 2015-08-09 11:11:26
Jeśli masz problemy z poprawnym pisaniem to sobie odpuść to stanowisko. Pseudomagistrów i inżynierów jest tam za dużo. Zastanawia mnie fakt, w jaki sposób ta firma prosperuje nie mając zaplecza magazynowego częśći zamiennych oraz logistyki i wiedzy technicznej. Samochody serwisowe to krótko mówiąc żenada. Wracając do Twojego pytania,inżynier sprzedaży to inaczej mówiąc "chłopak do bicia"-realizujesz kontrakt a jeśli coś pójdzie nie tak to wyp....laj.Pozdrawiam -oszukany i okradziony człowiek z honorem,co nie można tego powiedzieć o osobach mających wpływ na wynagrodzenie.
1
Saren 2015-08-28 21:02:51
Goto i bran to ty nie masz pojęcia o tym co sie dzieje w firmie. To ludzie którzy pracowali wypowiadają się na tematy o których trochę już wiedzą i maja pojęcie jak są traktowani tam ludzie. A to że ty masz za zadanie ocieplac wizerunek firmy to już inna sprawa. Forum to wolna wypowiedź i dodawanie twoich jakże kolorowych komentarzy nic nie zmieni. W jednym można się zgodzić ten kto przyjdzie do pracy zobaczy jak wygląda praca i czym się ją wykonuje bo daleko jej do profesjonalizmu porównując konkurencyjne firmy. Pozdrowionka dla starej ekipy serwisowej ;)
Saren 2015-08-28 21:02:54
Goto i bran to ty nie masz pojęcia o tym co sie dzieje w firmie. To ludzie którzy pracowali wypowiadają się na tematy o których trochę już wiedzą i maja pojęcie jak są traktowani tam ludzie. A to że ty masz za zadanie ocieplac wizerunek firmy to już inna sprawa. Forum to wolna wypowiedź i dodawanie twoich jakże kolorowych komentarzy nic nie zmieni. W jednym można się zgodzić ten kto przyjdzie do pracy zobaczy jak wygląda praca i czym się ją wykonuje bo daleko jej do profesjonalizmu porównując konkurencyjne firmy. Pozdrowionka dla starej ekipy serwisowej ;)
serwisant 2016-01-05 11:43:38
Ta firma to porażka , oferuje najmniejsze wynagrodzenia w tej branży - wiem bo jak Pan mi zaproponował 2500 zł to mnie śmiech złapał w konkurencji koło wawy mam prawie 3 razy tyle a ludzie są ludzmi - nie polecam chyba że ktoś chce zdobyc doświadczenie i uciekać tylko tam nie ma się od kogo uczyć. Taka rzeczywistość jest tam w serwisie.
ps. magazyn to taki jak u konkurencji na samochodach - żenada
a kierownik serwisu chyba słupa zrobili.
do polaka 2016-01-09 08:42:13
Zwłaszcza ze nawet jak ma się te doświadczenie kilkuletnie to zarobki znacznie sie niezmieniaja. A oni wola placi komuś nowemu bez pojęcia wyższą kase niz dac zarobic starym pracownikom zwiekszajac im jeszcze nakład pracy bo niema kot jechac. Patologia.
Syzyf 2016-02-01 21:07:24
To nie elteco wybiera sobie ludzi tylko rekrutacja trwa na tyle długo bo mało kto zagrzewa tu miejsce na stałe zewzgledu na specyfikę pracy i warunki zatrudnienia. Jazda na 5 dni od pn do pt a nawet soboty sie zdarzają za nic. Także niema czego żałować pzd
Lucky 2016-02-23 21:04:26
Obecny kierownik to porażka i słaba wizytówka firmy. Firma wiele traci na takich postaciach które widzą tylko swój czubek nosa i nie liczą się zniczyjim zdaniem. Nie zawsze pieniądze są problem... Ale cóż niektórzy sa nie reformowalni.
Sizu 2016-05-17 07:39:28
Ladna reklama firmy;) byle przyciągnąć pracowników na 3 miesiące. Bardzo miła atmosfera zwłaszcza jak dają premie za wykonywanie swoich obowiązków. Szkoda slow...
serwisant 2016-07-06 20:15:56
Przestrzegam od 2 lat nie sprzedali żadnego agregatu - więc pewnie za niedługo zamkną drzwi na klucz , zastanówcie się ludzie czy na pewno chcecie tam pracować na chwilę.
Karol 2016-08-15 12:17:02
@serwisant a czy Ty możesz ujawniać takie informacje? O ile to w ogóle prawda
Zostaw swoją opinię o Elteco Poland - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Elteco Poland