Twoje konto

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
<<<Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach na swój adres e-mail.>>>
anonim - 2010-12-21 07:00:52 odpowiedz | cytuj
Produkcja od 9,0 do 12 zl/h
Administracja od 3,5 brutto do 4,5 brutto
Kierownicy produkcji od 5,5 do 7,0 brutto
Powyzej - nikt za darmo nie pracuje :)
ja - 2011-01-30 21:06:36 odpowiedz | cytuj
Swedwood?! Chora firma... duzo ludzi ktorzy tam pracuja nie maja pojecia co maja robic... Kontrola jakosci walesa sie caly dzien bez celu, przegladajac pojedyncze elementy. Niektorzy nie umieja trzymac suwmiarki w reku (smiech na sali). Pracuje w tej firmie juz rok czasu i dalej nie wiem od czego sa ludzie, ktorzy chodza po halach i rzna glupa gapiac sie na ludzi i maszyny^^ Polowa automatykow nie umie czytac rysunkow technicznych ukladu sterowania lub silowego^^ Mistrzowie maja niewyparzone geby... sypia urwami itp. zarobki? Rozbierznosc jest masakryczna... Operatorzy z lini formatyzujacej Homag maja 14 zl/h brutto gdzie cala ich praca polega na staniu i gapieniu sie jak material leci po lini... Operatorzy innych maszyn maja stawki: od 10zl/h do 14!! pomocnicy 9,5... gdzie 50 gr dostaje sie od kierownika (jeszcze nigdy nie dostalem tych 50 groszy) Pomocnicy operatora czasami musza sami przezbrajac maszyne, bo glowny operator wezmie urlop. Nikt nie zapewni zadnego zastepstwa... 3 RAZY SIE ZASTANOWCIE ZANIM POJDZIECIE PRACOWAC DO TEGO OBOZU PRACY
ja - 2011-02-02 23:14:14 odpowiedz | cytuj
WIDZE KOLEGA SLABE MA INFO NA HOMAGU MINIMUM 18ZL NA GODZINE NETTO :P
pracownik Homag - 2011-02-03 23:11:34 odpowiedz | cytuj
Może i się stoi przy maszynie jak produkcja dobrze idzie. Ale najpierw tą maszynę trzeba ustawić jak się należy. A to czasem nie jest takie proste i potrafi zająć pół zmiany. Trzeba mieć trochę w głowie i nie lada umiejętności żeby to zrobić. A gościa, który pisał ten bezsensowny post zachęcam do zaobserwowania ludzi przy przezbrojeniu np. z fazki 45st na R3. Biegania jest co nie miara, wkońcu linia ma trochę tych metrów. Więc następnym razem pomyśl zanim coś napiszesz na temat stawek homagowców.
ja - 2011-02-07 16:08:50 odpowiedz | cytuj
Ta przezbrajacie pol zmiany, tylko ze na kazdym odcinku maszyny stoja osoby, ktore sa odpowiedzialne za swoj fragment maszyny. Co przezbrajasz sam cala maszyne? Nie. Bo potrwalo by to dobre pare dni... Linia sklada, sie mozna powiedziec, z kilku maszyn. Nie masz jednego komputera od calej lini... Polaczone daja cala linie. Stawki absurdalne O_o 18 zl?!! jeszcze lepiej...
Ktos - 2011-02-07 19:14:41 odpowiedz | cytuj
Kazda maszyne trzeba dobrze ustawic... a ze jednym zajmuje to pol zmiany, a drugim godzine albo dwie to i tak nie ma znaczenia. Wazne jest zeby stawki byly mniej wiecej wyrównane... A nie... Wszystkie maszyny stoja na tym samym dziale a stawki sa tak rozbierzne, jakby te male maszyny w ogole sie w produkcji nie liczyly. Moze jakby to zwiazkowiec przeczytal to zaczeloby sie cos zmieniac... Sami nic nie zrobimy.
anonim - 2011-02-10 18:50:04 odpowiedz | cytuj
Jestem pracownicą napraw FF pracuje za dwie trzecie stawki lidera homaga przy Homagu stoją byki i naciskają guziki oglądając się na cięzko pracujące moje koleżanki ,a my ciężko pracujemy przeżucając tyle elementów ile wychodzi z homaga własnymi rękoma aż dostajemy żylaków.Chłopaki chodzą co 10min na papierosa ja nie pale ,a mistrz krzyczy jak pujde za potrzebą.Wielokrotnie zgłaszałam to dla związkowca który tylko gada nic nierobi.Chłopaki mają czas i zapalić,pogadać,najbardziej wkurza mnie jak ciągle żują ten słonecznik i rozrzucają wszędzie łupiny bardzo mnie to złości.Próbuje porozmawiać z kierownikiem ale nikt niechce mnie poprzec.Czy to ostatnia premia.
glaca - 2011-02-12 19:39:25 odpowiedz | cytuj
Do pracownicy napraw FF . Żaden chłopak nie ogląda się na twoje koleżanki ponieważ niema na co się oglądać pracowałem na tych naprawach i zauważyłem że naprawiacie elementy na zawody która więcej a później żylaki na rękach A jak się praca nie podoba zawsze można zmienić i w sezonie na jagody :). Ps .Pozdrowienia dla wszystkich podpierdalaczy liderów
anonim - 2011-02-16 17:16:42 odpowiedz | cytuj
Patrze koleżanka ma więcej czasu wolnego od ''TYCH BYKÓW Z HOMAGA''skoro obserwuje wszystkich wkoło.Morze to ładnie wygląda z boku ,ale to tylko złudzenie ,wiec zajmij się własnym nosem a nie krytykuj innych.
pracownik Homag - 2011-02-17 07:40:24 odpowiedz | cytuj
Owszem. Czasem się zdarza że trzeba samemu przezbrajać całość. Lub ogólnie pomóc innym operatorom jeśli jest u mnie ustawione zadowalająco.
anonim - 2011-02-17 11:59:36 odpowiedz | cytuj
musisz byc kolezanko ochydna jak nawet kierownik nie chce z toba rozmawiac :) tak mysle:/a mistrz hociaz sie odezwie moze zadbac lepiej o siebie zamiast glopty pisac na forum, to moze i kierwnik wyslucha ;a albo podniesc swoje kwalifikacje bo na naprawy elemntow nie trzeba fachowca kazdy sie tego nauczy w 1 godzine .powno byc placone od elementu dopiero by zylaki pekaly . jak nie to trzeba firme zmienic jak tak tu bleee Moze slimaki beda lepsze :Palbo herbapol a w zime mozna snieg sprzedawac na eksport albo dachy odsniezac
ps.poszukaj w google handel sniegiem :) pozdrawiam
xxx - 2011-02-17 12:40:10 odpowiedz | cytuj
Dziwi mnie fakt, że nie dostałaś od kierownika tych 50gr, bo na homagu co miesiąc są przyznawane:) No ale w końcu nam się należy. Słyszałem,że po podwyżkach na homagu będzie się zarabiało około 21zł:) A co do żylaków to gdzie je koleżanka ma?? Tak z ciekawosci pytam. Trzeba było się uczyć a nie teraz narzekać.
Ja - 2011-02-18 13:51:33 odpowiedz | cytuj
hehe co do tych bykow z homaga to dobre... jeden moze jest wiekszy... reszta same chudziny rece jak patyki wcale sie nie dziwie ze tam stoja:D a z wyksztalceniem czuje ze polowa po zawodowce^^ oj nie ma sprawiedliwosci na tym swiecie...
gosc - 2011-02-18 16:22:20 odpowiedz | cytuj
oczywiscie ze niema sprawiedliwosci na tym swiecie BO takie stare kury domowe powinny siedziec w domu a nie w pracy i miec łancuch przykuty do kuchni
ja - 2011-02-18 20:03:42 odpowiedz | cytuj
Piszcie więcej takich żeczy. Przynajmniej z humorem się jedzie do pracy :) Poprostu respect. Aż miło się czyta :D Trzeba bedzie kiedy dać adres mistrzowi żeby sobie poczytał jak to homagowcy mają zajebistą robotę za takie pieniądze :P
kura - 2011-02-18 20:52:12 odpowiedz | cytuj
Ze starymi kurami to w domu siedzicie.Poziom intelektualny wypowiedzi homagowców to homo-neandertalus.Jedyny gentelmen to Krzysiek.Czy można dostać nagane za brak ochronników słuchu.
młody - 2011-02-20 14:25:58 odpowiedz | cytuj
Pracuje od niedawna w Swedwood Wielbark na FF.Bez sobót zarobie poniżej najniższej krajowej.Zapisałem się do związków chciałem z nim porozmawiać ale niemożna go spotkać.Starsi pracownicy mówią że ponoć związkowiec negocjuje podwyżki czy on jest przedstawicielem załogi czy 100procent załogi upowarzniło go do negocjowania w ich imieniu.Wolałbym aby zajoł się problemem pensji minimalnej a nie jezdził ""negocjować"w nieskończoność po Goleniowach i Poznaniach.Kury z FF jestem z wami naprawdę ciężko pracujecie.
anonim - 2011-02-21 07:59:46 odpowiedz | cytuj
Kury my wszyscy wiemy że od tych napraw tym kitem i wdychania oparów z poliamidu wam się w głowach jebie ale jak na razie nie jest przewidziane żeby na liniach homag pracowały kobiety wiec przestańcie się bulwersować ktoś to musi robić przecież to nie jest wcale taka ciężka praca . pamiętajcie jedno OD ZERA DO MILIONERA !!!!!!!!!!!!!! GŁUPIE BABY
obserwator - 2011-02-21 19:03:17 odpowiedz | cytuj
Co do ostatniego wpisu to pogratulować koledze elokwencji. Zamiast tracić czas na antyfeministyczne wpisy to popracuj nad sobą kolego.
ja - 2011-02-21 22:46:33 odpowiedz | cytuj
hehe do mlodego co mowil o zwiazkowcu: brodacza nigdy nie zobaczysz chyba ze na imprezie na stadionie;p wiej z zakladu poki mozesz, wiecej nie zarobisz... chyba ze dadza ci operatora, bedzie duza premia powyzej 100% i zrobisz 3 setki xD takze good luck xD
scisk - 2011-02-22 11:58:37 odpowiedz | cytuj
Wyrzucili liderke ciekawe jak sobie teraz mistrz poradzi pozdrawiama
koleżanka - 2011-02-22 17:04:36 odpowiedz | cytuj
Na zmianie B nie tylko jeden jest gentelmanem ;)
Władzia - 2011-02-22 17:07:07 odpowiedz | cytuj
Wszystkie Krzyśki to fajne chłopaki
KOLEGA - 2011-02-22 20:07:25 odpowiedz | cytuj
Nie pracowałaś na każdej zmianie i nie znasz wszystkich wiec pisz konkretnie która zmiana a nie ogólnie na wszystkie trzy.Pozdrawiam
wesoło mi hehe:-) - 2011-02-24 21:33:24 odpowiedz | cytuj
czytam i czytam i boki zrywam haha...kobiety z napraw apeluję: nie piszcie już o tych żylakach bo i na tyłku można dostać od siedzenia i wypisywania bzdur!!! Jeśli chodzi o chłopaków z Homaga-pozdrawiam i szacun!!! Naprawy jak widać spacerując po chali nie wymagają ani intelektu ani urody a od narzekania sprawa się może tylko pogorszyć więc zastanówcie się 2 razy zanim zaczniecie pisać. Logika jest prosta-skoro jestem taka faajna haha to wszędzie mnie przyjmą a ja uczepiłam się swedwood i na tym temat się zamyka...a tak poważnie to i te 9 zł to za dużo dla tych miss z napraw
x