CONNECTIS_

Warszawa

Opinie o CONNECTIS_

specjalista 2013-04-12 10:21:06
Firma fajna. Bardzo rzetelna i konkretna. Większość projektów realizowanych z nimi bardzo satysfakcjonująca. Sporo można się nauczyć. Są plusy i minusy.

PLUSY
- wysokie zarobki, pensja zawsze na czas
- bardzo dobry kontakt z działem assistance, miła obsługa telefoniczna
- sensowne podejście do aspektów re lokacyjnych (pomoc w wynajem mieszkania, pomoc we wzięciu kredytu, rozbudowane zaplecze księgowe na użytek pracowników)
- krótki czas oczekiwania na następne projekty

MINUSY
- długa i niepotrzebnie skomplikowana umowa
- do niedawna brak kontaktów marketingowych (życie poza pracą, kontakt przez newsletter, organizacja eventów i konkursów)

RAZEM: 5/6
Bardzo trudno do czegokolwiek się przyczepić. Generalnie bez problemów. Mogliby trochę większy nacisk położyć na drobne detale, ale firma jak najbardziej godna zaufania i polecenia
Anka79 2013-04-22 13:30:00
Witam,

ja oceniam pracę w Connectis głównie przez pryzmat kontaktów telefonicznych i mailowych. Większość spraw załatwiałam z nimi w ten sposób i jestem zadowolona z obsługi. Bezpośrednio miałam kontakt z trzema osobami z Connectis i wspominam kontakty bardzo ciepło, rzeczowo i profesjonalnie. Jakiś czas temu byli na Emilii Plater na 30 pietrze skąd był fajny widok na Warszawę. Raz byłam ;) Teraz przenieśli się na Ochotę.

Ludzie bardzo mili i godni zaufania. Praca (jak ktoś lubi androida ;) ) spoko. Pensja o.k. Tylko jednak za rzadko się odzywają z czymś więcej, niż tylko konwencjonalne rozmowy o pracy. A szkoda.
Michał 2013-05-28 11:21:37
W Connectis pracuję przy drugim projekcie. Praca jest w porządku, kontakt bezproblemowy. Niedługo kończy mi się umowa i już mam ofertę pracy w następnym. Polecam. Dobra atmosfera i wysokie zarobki.
CONNECTIS 2013-07-12 11:12:15
Droga Anko79,

Cieszymy się z Twojej opinii i dziękujemy za jej publikację. Rzeczywiście praca na Emilii Plater miała swój niezaprzeczalny urok, ale w miejscu w którym obecnie się znajdujemy jest wcale nie gorzej.
Zapraszamy Cię do nas. Będziesz mogła osobiście przekonać się, że w nowym miejscu pracuje się równie przyjemnie i komfortowo.

Pozdrawiamy,
Connectis
CONNECTIS 2013-08-26 11:46:56
Drogi anonimie,

W Connectis nie ma przyjętej procedury związanej z typem umów, ani nie funkcjonuje u Nas "umowa na start". Zazwyczaj kształt umowy jest wypadkową oczekiwań pracownika i pracodawcy. Są u nas osoby, które pracują na umowę o pracę, ale są również takie (ze względu na opłacalność dla obu stron), które rozliczają się z Connectis na zasadzie własnej działalności gospodarczej.

Jeżeli chciałbyś dowiedzieć się więcej w sprawie umów zachęcamy Cię do kontaktu telefonicznego.

Pozdrawiamy,
Zespół Connectis
2
2013-09-05 12:40:29
Nie mamy wysokiego systemu prowizyjnego jako takiego, ale dbamy o to aby wynagrodzenie naszych pracowników było satysfakcjonujące. Co do długości umowy, to nie ma tu reguły. Są projekty kilkuletnie, są kilkumiesięczne. Wszystko zależy od konkretnej oferty i projektu jaki prowadzimy. Staramy się jednak dbać o ciągłość pracy naszych specjalistów.

Jeżeli masz więcej pytań zachęcamy Cię do kontaktu z naszym Dyrektorem Działu Resource. Jest jak nabardziej kompetentną osobą do udzielenia Ci wszelkich szczegółowych informacji

Pozdrawiamy,
Zespół Connectis

P.S. Rafał Dąbkowski
Resource Projects Director
tel. 22 222 50 04
CONNECTIS 2013-09-06 17:35:37
Kontakt telefoniczny jest o tyle lepszy, że jest szybszy ;)

Nie do końca rozumiemy Twoje zapytanie. W potocznym rozumieniu słowo prowizja kojarzy się agencją rekrutacyjną. My jesteśmy firmą informatyczną, w związku z tym wszelkie umowy ze specjalistami podpisujemy my, a nie nasi klienci. Nie jest ważne u kogo pracujesz, ponieważ to my podpisujemy z Tobą umowę.

Czy Twoje pytanie jest ogólne, czy masz na myśli jakieś konkretne stanowisko? Gdybyś podał nam więcej informacji, łatwiej moglibyśmy udzielić Ci odpowiedzi.
CONNECTIS 2013-09-09 17:27:30
Drogi Roninie,

Czy możemy prosić Cię o wskazanie w linku konkretnego ogłoszenia o które Ci chodzi? Przejrzeliśmy nasze aktualne rekrutacje i nie znaleźliśmy wzmianki o przedstawionych przez Ciebie pakietach.

Co do Twojego drugiego pytania:
Z zasady nie oferujemy na wejściu pakietów medycznych lub sportowych, tematy wszelkich benefitów pracowniczych podejmujemy w trakcie negocjacji i zazwyczaj reagujemy pozytywnie na propozycje wysuwane przez naszych specjalistów. Co do ich kształtów lub kosztów jesteśmy elastyczni i w zależności od oczekiwań specjalistów i charakteru projektu jesteśmy gotowi wyjść naprzeciw i zgodzić się na satysfakcjonujący obie strony kompromis.

Pozdrawiamy,
Zespół Connectis
CONNECTIS 2013-09-10 15:39:27
Drogi Roninie,

Wybacz, że nie zwróciliśmy uwagi na to ogłoszenie. Przeanalizowaliśmy jedynie otwarte rekrutacje i ogłoszenia do lipca. Do tego kwietniowego nie dotarliśmy. Co do pakietów medycznych i sportowych jesteśmy otwarci na wszystkie rozwiązania. Wszystko zależy od oczekiwań specjalistów i charakteru projektu. Pakiety sportowe mają standardową formę, ponieważ jest w zasadzie tylko jeden atrakcyjny dostawca tego typu pakietów na rynku. Co do pakietów medycznych, mogą one dotyczyć zarówno poszczególnych osób jak i całej rodziny. Koszty takiego rozwiązania są zazwyczaj wyższe i wtedy część kosztów przejmuje na siebie specjalista.

Co do elastycznego czasu pracy, to niektórzy nasi specjaliści mają możliwość pracy zdalnej, niektórzy klienci pozwalają specjalistom rozpoczynać pracę o wybranej godzinie (najczęściej między 8:00 a 10:00), a niektórzy nie są rozliczani za czas, tylko za efekt i termin. Tak było w tym przypadku.

Mamy nadzieję, że rozjaśniliśmy Ci nieco kwestie o które pytałeś?
Jeżeli chcesz wiedzieć więcej jesteśmy do Twojej dyspozycji.

Pozdrawiamy,
Zespół Connectis
Ola 2014-02-21 15:02:05
Witam,

propobuje uzyskac informacje, korzystajac z opcji czata. Nie wydaje mi sie jednak, zeby ta opcja dzialala- czy czat jest aktywny?
CONNECTIS 2014-02-24 09:34:55
Droga Olu,

Mieliśmy drobne problemy techniczne z funkcjonowaniem chatu na stronie.
Natomiast teraz wszystko jest już naprawione. Zachęcamy do kontaktu :)

Pozdrawiamy,
Zespół Connectis
1
CONNECTIS 2014-03-13 15:15:52
(usunięte przez administratora)
Jako prężnie rozwijająca się firma, chcemy sprostać wymaganiom rynku.
Właśnie dlatego z tygodnia na tydzień dodajemy coraz to nowe ogłoszenia na różne stanowiska.
Może niedługo Sam/Sama się przekonasz jak działamy? :)

Pozdrawiamy,
Zespół Connectis_
Zet 2014-03-16 13:46:42
Byłem niegdyś na rozmowie i po niej niestety nie oceniam pozytywnie. Co najwyżej neutralnie. Rozmowa była z góry, impertynencka, momentami wręcz manipulatorska. Próbowano ze nie wyciągnąć informacje dot. poprzednich projektów, które nie powinny być zdradzane. Momentami miałem wrażenie przesłuchania a nie rozmowy partnerskiej. Cóż, dobrego wrażenia to nie zrobiło.
3
Tom 2014-03-30 03:48:59
Hehe, ale przesłodzone komentarze dot. Connectisu. Kto uwierzy, że to spontanicznie pracownicy tak bardzo zachwalają? :D
2
koder 2014-04-10 14:56:32
Zaproponowali mi kontrakt, który miał się rozpocząć za jakiś czas. Termin się przeciągał, kontraktu nie było. Znalazłem coś innego. Stracony czas.
3
Asek 2014-04-18 09:54:19
A po fakcie w ogóle się do Ciebie odezwali czy temat olali? trochę trzeba przyznać nie profesjonalne podejście.
1
Doomb 2014-05-03 16:59:32
Dziwne, bo słyszę to już chyba drugi albo trzeci raz. Co to kurde jakaś stała praktyka u nich czy co?
3
mam CV 2014-05-20 15:31:07
jak to jest z aplikowaniem do tej firmy? Bo siedze i chce wysłać zgłoszenie, ale niech mi ktoś odpowie w komentarzu.
noris 2014-07-01 11:26:44
Wysyłacie pracowników na szkolenia IT?
Adam 2014-10-07 13:26:44
Ja także byłem na rozmowie o pracę w Connectis i zupełnie nie zgadzam się z tą opinią. "Wyciągnięcie" informacji (jak to nazwałeś) ma na celu jak najlepsze dopasowanie umiejętności kandydata do potencjalnego projektu, trudno mi wyobrazić sobie rozmowę bez pytań o tym co ktoś robił w poprzednich firmach,
oczywiście z zachowaniem poszanowania ochrony danych poprzednich pracodawców.

Miałem w życiu kilkadziesiąt rozmów kwalifikacyjny i tą w Connectis oceniam jako bardzo dobrą a przede wszystkim partnerską - Pani Agata jest chyba jednym z najlepszych rekruterów w C

Mimo, że nie otrzymałem pracy na to stanowisko związane z rozmową to po jakimś czasie zostałem zrekrutowany do innego projektu.

Obecnie pracuje dzięki Connectis i jestem bardzo zadowolony ze współpracy, firma fajna z zupełnie innym podejściem do działania niż firmy podobne na rynku.
Wróżę dalsze sukcesy, oby tak dalej.
1
Tom 2014-10-09 09:27:26
Ta firma to mała atrakcyjna zawartość zapakowana w PR'owy papierek - pracownikom proponują umowy B2B lub śmieciówki, rekruterzy nie mają minimum kultury osobistej i podczas telefonicznych rozmów z kandydatami żują gumę, o chamskim tonie rozmowy nie mówiąc. A pytanie "ile Pan obecnie zarabia na swoim stanowisku" łagodnie mówiąc było lekko nie na miejscu.
7
~ 2014-10-12 10:53:21
Miałem takie samo pytanie. I oni to nazywają "jak najlepszym dopasowaniem umiejętności kandydata do potencjalnego projektu". :)
1
eve 2014-10-17 11:27:47
Byłam kiedyś na rozmowie w Connectics. Rozmowa przebiegała pomyślnie, zostałam zaproszona na drugi etap, po czym...cisza. Obiecano mi, że w przeciagu paru dni się odezwą i dadzą znać co dalej. Mimo tego odpowiedzi nie dostałam. Mało profesjonalne.
1
kali 2014-11-29 20:53:06
firma Connectis aktualnie poszukuje pracowników na stanowiska Manager ds. Sprzedaży (outsourcing IT) Specjalista ds. Rozwoju Sprzedaży - Przyszły Sales Manager ServiceMix Developer i naprawdę wiele innych, także jeśli ktoś interesuje się branżą to na jego miejscu aplikowałbym póki jeszcze jest szansa ;)
1
Pracownik Connectis 2014-12-03 15:45:51
adik,
aktualnie w firmie nie widziałem ofert stażowych. Jednak jeśli jesteś już inżynierem po informatyce - myślę ta wiedza pozwoli Ci na rozpoczęcie pracy w projekcie, który wymaga np. juniora. Warto śledzić oferty pracy, które pojawiają sie na naszej stronie. Sam tak zaczynałem...
Radex 2014-12-03 15:50:55
Cześć,
zrobiliście super akcje z ta kampanią www.superpraca.it. Macie moją aplikacje na mailu. Liczę na odpowiedź. Zakochałem się w Javie, która już wisi w moim pokoju...
xD
1
kandydat XXX 2015-01-09 14:40:40
nie zgadza ma się z tobą to ściema ta firma suka telemarkieterów co dzwonią do klientów i wciskają usługi informatyczne. pytanie ile ci zapłacili za ścieme na forum?
2
Pracownik CONNECTISA 2015-03-18 13:32:36
Bzdura! Dzięki tej firmie mam ISTQB, które otworzyło mi drogę do rozwoju kariery zawodowej testera. Dziękuję
zaskoczony 2015-05-27 15:11:25
Dziwne. U mnie wyglądało to całkiem inaczej. Nie jest super kolorowo, ale od warunki niewolnicze? To już gruba przesada. Oni przynajmniej robią coś dla pracowników, a nie jak inni mają wywalone.
6
gumaturbo 2015-05-28 09:38:51
Sprawdź to zobaczysz. Dla mnie było spoko i na luzie.
3
koder 2015-06-05 14:12:15
Oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie, aby aplikować na stanowisko juniora jako młodszy programista .NET. Podczas procesu rekrutacji są określane Twoje kompetencje i wiedza. Na podstawie tego lokują Cię w projekt, do którego pasujesz. Ja zaczynałem jako junior w PHP, a teraz piszę w Javie od 3 lat.
Pracownik 2015-06-11 16:27:21
A co konkretnie chciałbyś wiedzieć? Tak się składa, że sam od niedawna pracuję w Connectis i bardzo chwalę sobie tę pracę. Chcesz wiedzieć czego możesz się spodziewać? Przede wszystkim rozwoju! Cały czas uczę się nowych rzeczy i czuję, że zyskuję bardzo cenne doświadczenie.
ente 2015-06-18 13:54:07
A można to samo po polsku?
oryp 2015-07-07 19:36:58
Nie polecam tej firmy. Oszukali mnie.
10
Kampos 2015-10-12 00:16:39
Firma zapewnia o przedłużeniu umowy w formie B2B z Klientem, konkretnie z Sygnity, a na 1,5 tygodnia przed wygaśnieciem bieżącej, stwierdza że sytuacja się zmieniła nie gwarantując nic. Nie polecam, firma zorientowana wyłącznie na prowizje
3
eve 2015-10-19 14:55:06
Uczestniczyłam w rekrutacji na stanowisko rekrutera - nie polecam. 2 spotkania, po nich żadnej informacji zwrotnej. Wysłałam maila, dzwoniłam i nic. zero.
1
owide 2015-10-20 17:40:44
Przeszedłem z innej firmy do connectis bo oferowali mi lepsze stanowisko po czym okazało się, że to kompletna klapa. Tłumaczyli coś o cofnięciu zatrudnienia przez jakiegoś prezesa. Brak profesjonalizmu! Nie tracie czasu na tego typu firmy.
4
kandydat 2016-02-17 10:42:47
Rvft, ale takie proste narzędzia jak e-mail to w Connectis znają czy nie bardzo??

Nie trzeba dzwonić wystarczy wysłać maila i sprawa załatwiona.
Tak przynajmniej wiem że nie ma sensu wybierać się do nich na rozmowę także dzięki wielkie za tę opinie.
janac 2016-03-08 23:27:53
Szukam rzetelnej opinii na temat firmy Connectis
ale bądź tu mądry i wyciągnij jakieś sensowne wnioski kiedy czytasz na przemian:
- opinie pracowników HR firmy Connectis stosujących żenująco nachalną reklamę
- opinie sfrustrowanych kandydatów/pracowników którzy zaaplikowali do firmy Connectis "w ciemno" nie wiedząc nawet że to jest agencja zatrudnienia.

Bardzo cenna uwaga jest taka że firma Connectis nie wysyła informacji zwrotnej z procesu rekrutacji co absolutnie poniżej wszelkiej krytyki,dlatego nie nawiążę z nimi współpracy
3
odrzucony 2016-03-09 09:43:45
Widać tu jest jakaś niejasność. Sam aplikowałem do Connectis i po drugim etapie dostałem informacje, że zostałem odrzucony na maila. Kumpel aplikował jakoś pół roku po mnie i też został poinformowany o odrzuceniu. Nie do końca chciałem taką wiadomość otrzymać, ale nie mogę absolutnie zarzucić, że nie informacji o niepowodzeniu aplikacji nie dostałem.
Vini 2016-04-28 11:32:38
Pracuję w connectis i nie żałuje. :)
Y.Q. 2016-05-04 00:21:13
Wiekszosc tego typu firm mozna zaliczyc do dwoch kategorii. "Head hunters" i "Slave hunters". Tylko od kandydata zalezy, czy zgodzi sie pracowac jak parobek czy jak niewolnik.
marc 2016-05-04 21:26:14
firma Connectis przekazała kwestie administrowania danymi osobowymi (wszystkie CV które do niej wysyłają poszukujący pracy) małej spółeczce z o.o. o nazwie Asistera o kapitale 5 tys zł.. Taka spółka to zero odpowiedzialnośći a dane osobowe które powierzamy firmie Connectis są poufne..
Jakieś nieporozumienie
3
cino 2016-05-12 21:40:41
Witam, też dostałem informację o przekazaniu moich danych do Asistera.
To ma być poważna firma? Jeżeli pośrednik RYNKU IT dorabia na boku przedając zagregowane dane to rewelacyjnie świadczy o firmie.
1. Co w takim razie wiedzą w tej żałościwej firmie o ochronie danych i kulturze przetwarzania danych??? (pośrednik RYNKU IT)
2. Jak muszą skubać na marżach inżynierów, skoro stosują tak delikatnie mówią "niewyszukaną" metodę wyciskania przychodu?

Mówiąc w skrócie na poziomie tej zagrywki - czyli gimnazjalnym - żal.pl

Pozdrawiam ozięble
4
Albert 2016-05-13 11:40:51
Pracuje w Connectis od 2 lat i zawsze jak potrzebuje szkolenia to zgłaszam to do szefa i w 99% przypadkach zgadza się na to. Wszystko zależy od chęci rozwoju.
40tolatek 2016-05-15 01:27:45
Odpowiedź na pytanie z 2014roku zaraz po tym, gdy ktoś pisze o niewygodnych dla Connectis faktach przekazywania danych osobowych do jakiejś firemki z kapitałem zakładowym na poziomie połowy pensji inżyniera IT???

Czy to jakiś żart? Macie tam jakiegoś pracownika od zagłuszania niewygodnej prawdy?
Czy ten Connectis to jakiś krzak z trefnymi ogłoszeniami by wyłudzać dane osobowe?
1
aaa 2016-05-23 19:20:15
jaką dają umowę na stanowisko Konsultant ds. wsparcia sprzedaży ???
asdfasd 2016-06-28 16:01:25
Omijać!!! radzę wycofac zgode na przetwarzanie danych osobowych zanim zrobią z tobą coś czego nawet nie jesteś świadom. Bez komentarza.
1
prośba 2016-10-09 14:44:34
connectis, błagam jak dzwonicie nie pytajcie co w moim życiu zawodowym się dzieje.
Mówcie po prostu jaka jest wasza oferta, ile chcecie mi dać i jaki jest wasz procent na projekcie. Powyżej 10% ofert w ogóle nie rozpatruję. Na litość, przecież wasze telefonu nie mają charakteru doradztwa zawodowego..
1
gabriel 2016-10-09 14:55:47
A co konkretnie @asdfasd? Przecież jeśli siedzisz w IT to czytając umowę powinieneś wiedzieć co ona obejmuje..przecież programista czy administrator powinni mieć głowę na karku
Zostaw swoją opinię o CONNECTIS_ - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CONNECTIS_