Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Tele-Fonika Kable Sp. z o.o. S.K.A.

Pracowałeś w firmie Tele-Fonika Kable Sp. z o.o. S.K.A. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
jurek - 2015-02-08 13:51:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
podobno ma być 13-stka we wszystkich zakladach!!!
zdjecie uzytkownika
Tosiek emeryt - 2015-02-08 14:11:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie baw się kosztem ludzi. Trzynastkę wypłacają w państwowych firmach.
zdjecie uzytkownika
Robol - 2015-02-08 23:06:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jok jo się ciesze, że wrocają procanty. Tero to jo zorobie kosy. Nojwożniejsze żeby mi moszyna wytrzymoła jok ją podkręce no 100%.
zdjecie uzytkownika
bida - 2015-02-10 08:57:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Robol - 2015-02-08 23:06:26]:
jeszcze nadgodziny sobie zrób to kartofli na 5 lat nakupujesz :))
zdjecie uzytkownika
Predator - 2015-02-10 11:59:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
2100 zapomnij chyba ze będziesz lizać :) ja jak rozbujam maszynę na gumowym to ino iskry idą dramat.
zdjecie uzytkownika
bida - 2015-02-10 15:30:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
2200 było i niema :)
zdjecie uzytkownika
Robol - 2015-02-13 07:05:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [bida - 2015-02-10 15:30:04]:
Słoby z ciabie gospodorz, jo jaszcze odłożyłem no flosecke no koniac miesiąco.
zdjecie uzytkownika
tpśniak - 2015-02-14 21:18:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bendą podwyżki i co z tego. Troche wiecej a i tak za mało. Robiąc w fabryce zawsze bedzie za mało. Bo tak sie płaci produkcyjnym. Wszendzie tak jest. Albo na dwa etety albo bida
zdjecie uzytkownika
bida - 2015-02-17 20:30:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [tpśniak - 2015-02-14 21:18:52]:
To z tego że lepiej mieć 200 więcej niż nie mieć.
zdjecie uzytkownika
rty - 2015-02-19 14:37:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam-teraz oraganizowane sa tam przyjęcia ,na wielickiej przez randstad-podobno 1990 brutto ale jako ze w polsce stawki jakos zawszę są temetem tabu,nie wiadomo ile mozna zarobic "gołej " pensji-ktos zna szczegóły?
warto próbowac tam pracy?
zdjecie uzytkownika
Alvaro - 2015-02-19 15:19:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chłopie za 1990 brutto to sie tam nie wybieraj :D
zdjecie uzytkownika
mica - 2015-02-19 15:33:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A może poszukują kogoś do pracy w obecnym czasie? mnie sie zawsze wydawalo, ze najwazniejsze w pracy to nie narzedzia, wynagrodzenia oraz ludzie z ktorymi przyjdzie pracowac i przede wszystkim sensownosc produktu nad którym firma sie skupia. Ciekawi mnie jak tu jest z tym wszystkim - pozdrawiam :-)
zdjecie uzytkownika
rtu - 2015-02-20 17:53:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witajcie-właśnie-był ktoś na tej rozmowie randstad (rozmowa odbywała się na terenie tk wielicka)
proponowano 1900 brutt-ponoć są jakieś dodatki za wydajnośc,za normy,ale jest to wszystko bardzo niejasne.
Podobno od niedawna Telefonika zatrudnia wten sposób(przez randstad),a z rozmowy z panią z rndstad wynika ,że pracownicy tk jaki i randstadowcy traktowani są równo,jesli chodzi o zarobki,itp.
Podobno,docelowo,każdy taki randstadowiec ma bardzo realne szanse zatrudnienia bezpośrednio w tk.Jak to jest naprawdę?
Pracuje tam ktoś-ile braliście pierwszej gołej wypłaty netto,do ręki,na pasku?
Pytania swoje kuieruję to zatrudnionych tam jak i kandydujących ,zainteresowanych tą pracą.
zdjecie uzytkownika
Robol - 2015-02-20 21:00:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [rtu - 2015-02-20 17:53:12]:
Ranstud to je dubra firma. Mojo brotowa u nich procuje. Wysłoli ją do Uunilewara i tom nokręco nokrętki no butalki i jaszcze jej za to płocom 1500.
zdjecie uzytkownika
Ziomo - 2015-02-21 16:12:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Napiszę wam coś odnośnie pracy w tf. Jeśli teraz biorą przez agencję pracy to nawet bym tam nie szedł pracować, limit pracowników po znajomości się skończył i szukają byle kogo by przyszedł(usunięte przez administratora)w tych warunkach, w piatki , świątki i niedziele na psią karmę, W firmie nie ma czegoś takiego jak atmosfera i motywacja dla pracownika, wszyscy tam mają wyjebane, bo po co się będą męczyć jak zrobią normę i tak czy siak im zapłacą, a Ci co robią za dużo to gówno z tego maja, zrobisz za dużo , owszem dadzą ci wiekszą premię ale odbiją ci na stawce operatora, czyli wychodzisz praktycznie na zero , czyli na chuj się starać skoro koleś który robi na dławiących lecąc w chuja i kręcac się po całej hali dłubiąc w nosie zarabia raptem od ciebie 300 zł mniej niż inni dymając w smarach, w syfie , na 4 koszówkach . Zero szacunku. Do tego ciągły brak pracowników, bo to l4, bo to nie ma kogo dać na maszynę bo po prostu brak ludzi to jeden pracownika pracuje jak za 3 osoby. Wiem co piszę bo sam tak pracowałem. Do tego te śmieszne audyty, ten kto to wymyslił cały ten 5S co to kur... jest??. Czy ten gość co to wymyślił oszacował czas na sprzątanie w ciągu 8 godzin pracy?????. rozumiem ustawić 7 godzinny czas pracy a godzina to porządki na stanowisku pracy, jakby było sprzątane systematycznie nie było by tam takie syfu, smrodu i kij wie co jeszcze. Co do Zatrudniajacych się przez randstad, dostaniecie tyle co nic, 1900 zł brutto??. śmiech na sali, szukaja murzynów do roboty bo nikt już po znajomości robić nie chce, od pośrednika nie dostaniecie, premi, stawek maszynowych, punktów. Pośrednik dostanie od pracodawcy od was czystą kasę powiedzmy 3400 brutto , wam daja 1900. proste jasne jak słońce , jesteście dymani przez pośrednika bo teraz tf będzie miała od tego ich. Sam wychodziłem od 2400 do 3700 nawet a taki młody co dostanie?????. gówno. Będziecie żyć tylko tą firmą jak wszyscy w tej firmie, zostana tam same stare dziady , które sobie popijają piwka, a młodzi którzy chcą robić i się staraja są traktowani jak mięso armatnie, bo jak nie ty to przyjdzie inny. Tragedia jednym słowem,..
zdjecie uzytkownika
bida - 2015-02-22 10:19:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ziomo - 2015-02-21 16:12:55]:
A ja w robocie dziękuje Bogu za smartfona :)
zdjecie uzytkownika
Nikodem - 2015-02-22 18:34:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dla pracowników produkcyjnych i około-produkcyjnych takich jak operatorzy, kontrolerzy, spedytorzy telefonika to zakład który daje prace. Ale to co się naprawdę w tej firmie liczy można określić w trzech słowach: układy, nepotyzm, kumoterstwo. Nie ma w tym zakładzie żadnej sprawiedliwości, nie ma równego traktowania, nie docenia się pracowników którzy temu zakładowi dają więcej niż jest to od nich wymagane. Kto to widział, żeby pracownik który najpierw olał tą firmę nie przepracowując w niej nawet pół roku, zwalniając się z niej. Został ponownie przyjęty do pracy, po ponad roku przerwy. Mało tego??? Dostał wyższe wynagrodzenie 2500 + 20% premii niż pracownicy co robią zdecydowanie dłużej od niego. Pracownicy na tym samym stanowisku pracy, którzy pracują już po ponad 3-4 lata mają 2350, 2400 + premia 20%. I gdzie jest równe traktowanie pracowników w tej firmie????? gdzie jest sprawiedliwość wynagradzania. W tej firmie nie liczy się staż pracy, umiejętności itd liczą się tylko układy i one rządzą w tej firmie. Ta firma jest niesamowicie obsadzona przez dyrektorów, szefów produkcji, mistrzów, planistów swoimi pociotkami. Tak jest w TF1 tak jest w TF2. Rączka rączkę myje za każdym razem jak coś nawala te ich pionki. Jednym słowem rzygać się chce jak się idzie do tej pracy wiedząc ze ani nie awansujesz, ani cię nie docenią tylko jeszcze ograbią z sprawiedliwości.
zdjecie uzytkownika
bida - 2015-02-23 12:01:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Nikodem - 2015-02-22 18:34:39]:
pracownik który robi więcej niż za to co mu płacą to ostatni frajer, a takich na TPP nie brakuje. Dlatego tu nigdy nie będzie lepiej. Ponieważ nikt Was nawet nie prosi a Wy robicie więcej nadganiacie awarie, zerwania i inne problemy technologiczne. Porostu jesteście frajerami. Ostatnio patrze na Was i się rzygać chce jak jeden nadgonił 2,5h awarii na grubociągu nie zyskując na tym praktycznie nic. Jeszcze trochę będziecie robić za najniższe na własne życzenie.
zdjecie uzytkownika
Robol - 2015-02-23 23:12:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bida - 2015-02-23 12:01:56]:
Jo łostotnio nodrobiłem 3 gudziny ławori i łudało mnie się zjachoć procanty.
zdjecie uzytkownika
Ziomo - 2015-02-24 10:19:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zgadza się, układy układziki, i nic więcej, dlatego zostawiłem ten syf już za sobą, i cieszę się. A ci co płaczą tutaj i nic z tym nie robią , niech dalej płaczą że s [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Przyzwyczajenie i nic wieciej was tam nie trzyma, jesteście frajerami jak to "bida" napisał. On woli siedzieć i lecieć w ....... niż zmienić pracę i nie być dymanym. xD
zdjecie uzytkownika
benio - 2015-02-24 17:00:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bida - 2015-02-22 10:19:22]:
masz racje nie polecam tej firmy nikomu !!!
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-02-25 18:27:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
guzik prawda to najlepsza firma na swiecie a wy wszyscy jestescie do zwolnienia i dziekujcie na kolanach kierownikom ze wam wogole placa bo zdechlibyscie z glodu
zdjecie uzytkownika
jimi - 2015-02-26 18:22:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie wiem czym to jest spowodowane ale na TPP w Bydgoszczy kierownictwo trzęsie portkami
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: rekrutacja przebiegła normalnie gadka z kierownikiem na gumowym i jazda do myslenic na badania ja jestem z poza krakowa to troche było trudno ale dlałem rade no a potem do tzn "boksu" na tydzien i na maszyne :) ino iskry szły hehe
Pytania: zaskakujące to moze nie ale pytają czy jest dobry dojazd i czy jest sie dyzpozycyjnym :)
zdjecie uzytkownika
bida - 2015-02-27 08:53:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jimi - 2015-02-26 18:22:06]:
Z kierownictwem na TPP idzie żyć, nie włażą za bardzo w drogę. Trzeba się tylko przyzwyczaić do niepotrzebnych spacerów Sprężyny na rannej zmianie. Za skórę zalazł mi tylko jeden z mistrzów najgorsza kanalii jaką znałem. W życiu poznałem tylko trzech ludzi co uważam za prawdziwych skur... on był jednym z nich. Praca
zdjecie uzytkownika
Komisarz Ryba - 2015-02-27 20:07:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bida ty wieśniaku zacznij normalnie bo jak cie czytam to się zastanawiam czy jesteś wieśniakiem czy tylko takiego udajesz wieśnioku :)
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tele-Fonika Kable Sp. z o.o. S.K.A.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Tele-Fonika Kable Sp. z o.o. S.K.A.?
Zadaj pytanie