Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Tele-Fonika Kable Sp. z o.o. S.K.A.

Pracowałeś w firmie Tele-Fonika Kable Sp. z o.o. S.K.A. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Nikodem - 2015-02-22 18:34:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dla pracowników produkcyjnych i około-produkcyjnych takich jak operatorzy, kontrolerzy, spedytorzy telefonika to zakład który daje prace. Ale to co się naprawdę w tej firmie liczy można określić w trzech słowach: układy, nepotyzm, kumoterstwo. Nie ma w tym zakładzie żadnej sprawiedliwości, nie ma równego traktowania, nie docenia się pracowników którzy temu zakładowi dają więcej niż jest to od nich wymagane. Kto to widział, żeby pracownik który najpierw olał tą firmę nie przepracowując w niej nawet pół roku, zwalniając się z niej. Został ponownie przyjęty do pracy, po ponad roku przerwy. Mało tego??? Dostał wyższe wynagrodzenie 2500 + 20% premii niż pracownicy co robią zdecydowanie dłużej od niego. Pracownicy na tym samym stanowisku pracy, którzy pracują już po ponad 3-4 lata mają 2350, 2400 + premia 20%. I gdzie jest równe traktowanie pracowników w tej firmie????? gdzie jest sprawiedliwość wynagradzania. W tej firmie nie liczy się staż pracy, umiejętności itd liczą się tylko układy i one rządzą w tej firmie. Ta firma jest niesamowicie obsadzona przez dyrektorów, szefów produkcji, mistrzów, planistów swoimi pociotkami. Tak jest w TF1 tak jest w TF2. Rączka rączkę myje za każdym razem jak coś nawala te ich pionki. Jednym słowem rzygać się chce jak się idzie do tej pracy wiedząc ze ani nie awansujesz, ani cię nie docenią tylko jeszcze ograbią z sprawiedliwości.
zdjecie uzytkownika
bida - 2015-02-23 12:01:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Nikodem - 2015-02-22 18:34:39]:
pracownik który robi więcej niż za to co mu płacą to ostatni frajer, a takich na TPP nie brakuje. Dlatego tu nigdy nie będzie lepiej. Ponieważ nikt Was nawet nie prosi a Wy robicie więcej nadganiacie awarie, zerwania i inne problemy technologiczne. Porostu jesteście frajerami. Ostatnio patrze na Was i się rzygać chce jak jeden nadgonił 2,5h awarii na grubociągu nie zyskując na tym praktycznie nic. Jeszcze trochę będziecie robić za najniższe na własne życzenie.
zdjecie uzytkownika
Robol - 2015-02-23 23:12:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bida - 2015-02-23 12:01:56]:
Jo łostotnio nodrobiłem 3 gudziny ławori i łudało mnie się zjachoć procanty.
zdjecie uzytkownika
Ziomo - 2015-02-24 10:19:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zgadza się, układy układziki, i nic więcej, dlatego zostawiłem ten syf już za sobą, i cieszę się. A ci co płaczą tutaj i nic z tym nie robią , niech dalej płaczą że s [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Przyzwyczajenie i nic wieciej was tam nie trzyma, jesteście frajerami jak to "bida" napisał. On woli siedzieć i lecieć w ....... niż zmienić pracę i nie być dymanym. xD
zdjecie uzytkownika
benio - 2015-02-24 17:00:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bida - 2015-02-22 10:19:22]:
masz racje nie polecam tej firmy nikomu !!!
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-02-25 18:27:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
guzik prawda to najlepsza firma na swiecie a wy wszyscy jestescie do zwolnienia i dziekujcie na kolanach kierownikom ze wam wogole placa bo zdechlibyscie z glodu
zdjecie uzytkownika
jimi - 2015-02-26 18:22:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie wiem czym to jest spowodowane ale na TPP w Bydgoszczy kierownictwo trzęsie portkami
zdjecie uzytkownika
bida - 2015-02-27 08:53:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jimi - 2015-02-26 18:22:06]:
Z kierownictwem na TPP idzie żyć, nie włażą za bardzo w drogę. Trzeba się tylko przyzwyczaić do niepotrzebnych spacerów Sprężyny na rannej zmianie. Za skórę zalazł mi tylko jeden z mistrzów najgorsza kanalii jaką znałem. W życiu poznałem tylko trzech ludzi co uważam za prawdziwych skur... on był jednym z nich. Praca
zdjecie uzytkownika
Komisarz Ryba - 2015-02-27 20:07:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bida ty wieśniaku zacznij normalnie bo jak cie czytam to się zastanawiam czy jesteś wieśniakiem czy tylko takiego udajesz wieśnioku :)
zdjecie uzytkownika
homer - 2015-03-05 18:39:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak czytam te wasze wszystkie komentarze i rysuje się przede mną straszny obraz tej firmy. czy na serio jest aż tak źle czy po prostu nie przesadzacie z narzekaniem? chcę pracować we tej firmie, ale może powinnam zapytać nieco inaczej: czy praca w Tele-Fonika Kable Sp. z o.o. S.K.A. ma jakiekolwiek plusy i daje coś dobrego?
zdjecie uzytkownika
Infantylny ryży Arkadiusz - 2015-03-05 22:31:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [homer - 2015-03-05 18:39:10]:
NIE !
Chyba, że masz znajomości lub lubisz donosić i prosto trzymać szefostwu palec tam gdzie plecy tracą swą szlachetną nazwę to TAK.
Jeżeli masz jakieś zasady i nienaganną kindersztubę to poszukaj sobie miejsca w innej firmie bo TF złamie twój moralny kręgosłup.
zdjecie uzytkownika
tpp - 2015-03-05 23:41:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dziękuje za dzisiejszą wizytę PiP.
zdjecie uzytkownika
Izolator - 2015-03-08 23:16:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Najlepsze życzenia z okazji 8 marca dla naszego "łaciatego" Roberta K. lubię gdy przychodzisz do nas do sterówki i sie o nas ocierasz.
zdjecie uzytkownika
Komisarz Ryba - 2015-03-09 17:26:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [homer - 2015-03-05 18:39:10]:
zdjecie uzytkownika
homer - 2015-03-05 18:39:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak czytam te wasze wszystkie komentarze i rysuje się przede mną straszny obraz tej firmy. czy na serio jest aż tak źle czy po prostu nie przesadzacie z narzekaniem? chcę pracować we tej firmie, ale może powinnam zapytać nieco inaczej: czy praca w Tele-Fonika Kable Sp. z o.o. S.K.A. ma jakiekolwiek plusy i daje coś dobrego?


Nie radzę ci tylko zmarnusjesz sobie życie w tym bajzlu i tu kolega ma rację.

Odpowiedź na: [homer - 2015-03-05 18:39:10]:
NIE !
Chyba, że masz znajomości lub lubisz donosić i prosto trzymać szefostwu palec tam gdzie plecy tracą swą szlachetną nazwę to TAK.
Jeżeli masz jakieś zasady i nienaganną kindersztubę to poszukaj sobie miejsca w innej firmie bo TF złamie twój moralny kręgosłup.
zdjecie uzytkownika
zainteresowany1 - 2015-03-11 18:40:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,napiszcie coś jakie macie wynagrodzenia na produkcji w Krakowie
zdjecie uzytkownika
Robol - 2015-03-12 23:37:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [zainteresowany1 - 2015-03-11 18:40:14]:
Bordzo dubrze płocom. Jo wczoroj po wypłocie tok się łopkupił no torgu że musiołem wszystkie te zokupy no toczce zowieźć do chołupy bo w rękoch ni miołem sił.
zdjecie uzytkownika
zainteresowany1 - 2015-03-13 15:31:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Liczyłem na poważną odpowiedz.
zdjecie uzytkownika
bida - 2015-03-14 07:15:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zainteresowany1 - 2015-03-11 18:40:14]:
Ja pracuję w Bydgoszczy , ale zarobkisa te same. Zarobisz miedzy 1900-2300.
Zaleąży to od stażu, długości miesiąca, obsługiwanej maszyny ilości świąt i wekendów przepracowanych w danym miesiącu. Zdażją się miesiące żedostsniesz mniej lub więcej ni w tych widełkach. Rypną ci premie lub dostaniesz "wczasy pod gruszą:... Generalnie jeśli masz zamiar uczciwie pracować i szarpać się żeby wykonać normę to niezwarto, Jeśli podejdziesz na lajcie tzn co jakiś czas chorobowe na przełomie miesiąca a do normy podejdziesz jak się uda to się uda bez żadnego spuszczania się. Czasami wyruchasz ich na TPZ-ach (jak będziesz tam tyrał to się dowiesz co to). Możesz spróbować ja generalnie nie jestem zadowolony z tej pracy ale dopóki lecę w kulki jest to do zniesienia. Najgorszy jest system pracy szkoda na to życia. Generalnie możesz spróbować. Zwolnić się zawsze możesz.
zdjecie uzytkownika
zainteresowany1 - 2015-03-14 11:41:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzięki za szczerą wypowiedz,a długo już tam pracujesz?
zdjecie uzytkownika
bida - 2015-03-17 12:58:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zainteresowany1 - 2015-03-14 11:41:45]:
o kilka lat za długo
zdjecie uzytkownika
tdlowiec - 2015-03-19 23:31:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Proponuje by każdy kto będzie odbierała dodatek z związków na święta zapytał pana wronę czy w sprawie podwyżek to tylko to jedno pismo ma tablicy ogłoszeń i tyle
zdjecie uzytkownika
truv - 2015-03-26 20:47:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam- a ja pracuje na kopalni i na przodku na kombajnie i mam zarabiam co prawda tylko 3700,. ale sie nie narobie i za 5 lat ide na emerytke i sie bede smiał z pracujacych w telefonice- zarobia onimoże wiecej odemnie, ale ja mam drugie tyle dodatkow i mam obiady i kartki jakim jołopem trzeba byc aby robic w przemysle i nie miec trzynastki i ciepłego obiadku i bułeczki do tego..?ale o czym ja mówie ,jaka kawa i herbatka jak tam ludzi ewode tylko mają i i na wędline do własnoręcznie wykonanych kanapek nie mają- aha -w kopalni mamy zraszacze woden aby sie nam ni ekurzyło-a jakie wy macie zraszacze?-lepsze jakies
zdjecie uzytkownika
Robol - 2015-03-31 10:46:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jo nie rozumiam czamu sie ludzie zwolniojom, toko dobro roboto, tok dubrze płocą, łopkupić sie mużna, o co chudzi?
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Wpad ryży, zrobił się czerwony i się zapowietrzył.
Pytania: Czy muszę jeść i odbierać pensję, bo forma wolała by nie płacić.

Czy nie wystarczy mi powietrze i dzienne światło gratis.
zdjecie uzytkownika
tpp - 2015-03-31 14:45:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [truv - 2015-03-26 20:47:17]:
W kopalni bajek chyba robisz baranie! 3700? czy 3,70zł/h to skoro tak super zarabiasz to co szukasz na tym hu..ym forum TFK?.
zdjecie uzytkownika
bida - 2015-04-01 13:37:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Powinni dać jakiś bon na święta anie zaliczkowo 500zł żałosne gnoje. Cieszy mnie to że ludzie się zwalniają i to bardzo :-))
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tele-Fonika Kable Sp. z o.o. S.K.A.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Tele-Fonika Kable Sp. z o.o. S.K.A.?
Zadaj pytanie