brak logo

Tele-Fonika Kable Sp. z o.o. S.K.A.

Kraków

Opinie o Tele-Fonika Kable Sp. z o.o. S.K.A.

iRobol 2016-08-11 21:10:18
Dlo nus telufaniko nia łorgonizuje jurz impraz mosuwych. Wianc nia wiom czy tu łogłoszanie to nia jokieś jojco.
2
Tomasz 2016-08-12 19:17:32
Panowie posługujący się nickiem iRobol i bida przestańcie się ośmieszać waszymi wpisami na tym forum. To jest żenujące jak małpujecie tutaj tymi waszymi tekstami. Nawet bym się nie zdziwił gdyby to był jakiś ważniak z tf, który stara się w ten sposób zniechęcać innych normalnych pracowników do wyrażania opinii tutaj. Jeszcze raz apeluje do wasz Panowie iRobol i bida nie ośmieszajcie tego forum i samych siebie wstyd normalnie wstyd mi za was.
4
maja 2016-08-13 11:31:23
To może Pan mógłby coś napisać na temat firmy dla odmiany @Tomasz coś o wypłatach, godzinach pracy? Bo rzeczywiście ktoś się chyba uwziął na firmę i pod tymi nickami wypisuje jakieś niezrozumiałe rzeczy
4
Były 2016-08-16 09:31:08
do @maja i @Tomasz, ta firma to syf kiła i mogiła jeśli chodzi o prace na maszynach. Natomiast praca biurowa jest dostępna po znajomościach, tyle w temacie.
17
gt 2016-08-16 22:46:46
Ja to się zastanawiam czy pojawi się u nich jakiekolwiek ogłoszenie pracy, wiecie może? Podobno nie ma rotacji pracowniczej.
BucCzyz 2016-08-17 09:00:19
Maja, w Bydgoszczy sitwa wszystko opanowała. Bez znajomości nic tu nie osiągniesz nie ważne jak będziesz sie starać bez protekcji to jak krew w piach.
19
Tomasz 2016-08-17 13:00:26
W Myślenicach jest tak samo, rodzina dyrektora i kierowników ma pierwszeństwo w awansach nieważne ze pracujesz 1,5 czy 5 lat liczą się znajomości układy. Ja zatrudnię twojego w Myślenicach ty zatrudnisz mojego w Krakowie i tak działa układ który się wzajemnie broni. Są pracownicy na produkcji w tej firmie co harują po 15-20 lat maja wyższe wykształcenie i naprawdę zasługują na awans . W tej firmie nie liczy się staż pracy ani doświadczenie tylko nepotyzm. Dlatego coraz bardziej to widać i coraz bardziej się ten RAK rozwija, dlatego pracownicy produkcyjni się zwalniają. Będzie coraz gorzej i gorzej takie praktyki tylko niszczą firmę. Bo TF zamiast rozwijać się na zdrowych i uczciwych zasadach poszanowaniem sprawiedliwości i uczciwości moralnej i równego traktowania swoich pracowników idzie droga zatracenia.
14
Były 2016-08-17 14:30:44
Weźcie sobie opinie @Tomasz do serca kandydaci do TF !
6
Wacek CZ. 2016-08-17 14:33:28
Zapraszam do biura na wielke obciąganie mojej pały za awanse.
6
Wpom 2016-08-18 14:23:22
Widzę, że co jeden to tutaj zabawniejszy, no dajcie spokój
1
Smeja 2016-08-19 20:42:01
Myślę że największym problemem w tej firmie są zwykli pracownicy. Doświadczyłem z ich strony samych nieprzyjemnych sytuacji.
1
WP7 2016-08-21 22:32:08
Jeśli byłeś volksdojczem kamizelek to jak najbardziej zaśłużyłeś !!!
1
Podnośnikowy 2016-08-22 18:06:16
Mam do Was nietypowe pytanie. Działa Wam na terenie zakładu aplikacja Pokemon Go?
1
iRobol 2016-08-22 18:46:07
U nus no zukłudzia dzioło talko łopkikocjo StoimaszynaGo.
2
BucCzyż 2016-08-22 18:48:16
U mnie działa, dzisiaj jak wszedłem do biura to myślałem, że złapałem jednego Łaciatego Pikachu a to się okazało, że to Robert wcześniej przyszedł do pracy.
7
bida 2016-08-24 09:59:33
u nos tokie pokamouny nozywa siem chapaczami i jest ich conojmniej 70% wydziołu.
2
Tosiek 2016-08-24 13:35:55
Bo mają jedną pracę i z niej żyją, dlatego ciężko pracują. A nie pracują na "podotek" , bo mają hektary i flaszkę po robocie. Miłego dnia. Tosiek
2
bida 2016-08-25 10:16:58
jo ni mom firmy ni mom hektorów ale mom szocunek dlo somego sibie. Nie szrpie się jak nie idzie zjechać nurmy, zgłoszom aworie a inni jodom no roje..... bylo pracenty zrubić, jok jetam chury to ida do lykarza i tu wszystko a ni łoża zapluty po wydziole.
Unassom som trzy rodazje pokamonów. Rude łod midiz, czorne łod łoleju i czorno biołe od pruszku i smoru. Te pruszkowe som nojbordziej pokryncone bo pruszek szkudzi no musk.
4
iRobol 2016-08-25 21:59:39
Tyn praszek jast zdrawy. Mnie pumogo no bieganke.
4
bolo 2016-08-26 20:43:33
iRobol mosz nawalona w głowa jak baranu w torbiszonie.
2
Bida 2016-08-29 04:36:49
Jo tyz tok bym chciol mic
2
Marcin 2016-09-04 20:30:16
Czy ktoś może orientuje się w temacie ofert pracy i ogólnie planowanych rekrutacji na najbliższy czas?
bida 2016-09-05 06:32:31
plonowane sum przyjoncia no niewolniaków czyli łoperotorów moszyn.
3
TF_Janusze_kablownictwa 2016-09-05 12:03:10
Czemu produkujecie takie badziewie? W zasadzie nigdzie już waszych wyrobów nie widać o ile jeszcze w castoramie kilka lat temu były to teraz same chinczyki i Ełk. Nie mówiąc już o XTP gdzie dominuje cat 6e bez TF... Żal, żal...
3
Tosiek 2016-09-05 14:31:24
Chętnie bym sie wrócił do TF tak fajnie było podpierdsalać kolegów w pracy...
2
iRobol 2016-09-05 19:31:10
Firmo ciangle sia łuduskonola i dunży da parfykcji. Niadłago nusze kuble pulacum w kusmos.
2
akcia 2016-09-05 22:00:16
możecie mi przyjaciele o co chodzi z tym zbyciem akcjin ostatnim? to oni już nie wspierają Klubu Wisła Kraków ? nie ukrywam że jako dla wiernej od lat ultraski jest to bardzo istotna kwestia, także w kontekście wyboru tej firmy nas ewentualnego pracodawcę
Czarny 2016-09-12 19:08:58
To proste firma szuka oszczędności .Nie zamawia dobrych surowców tylko zamienniki zamienników i końcowy efekt widać
Czarny 2016-09-12 20:06:36
No cóż praca jak praca ale atmosfera czasem napięta. Zarobki to różnie za dużo różnych współczynników się na to składa więc nigdy nie wiadomo ile zarobisz ale zawsze wypłata 10 jest
Milad 2016-09-12 22:01:38
W każdej pracy atmosfera bywa napięta, najwazniejsze, że idzie się dogadać
Zapracowany nokista 2016-09-14 09:02:39
Jestem ciekaw z kim potrafisz się dogadać? W Bydgoszczy kierownik TPŚ potrafi się dogadać tylko ze swoim bratem gdy są jakieś prace budowlane do wykonania i braciszek dostaje zlecenia. CZYŻby nepotyzm? Ciekawe co na to mały dragan?
33
TYLKO TF 2016-09-14 20:10:38
Pracuje na maszynie w Kablu już kilka lat i jest super. Kasa bardzo dobra jak na produkcje, umowa o prace. System czterobrygadowy dość męczący i to jest największy minus. Zdążają sie nerwowe sytuacje jak wszędzie. Pracowałem w kilku podobnych zakładach i w innych bywało gorzej. Minusem jest duża liczba nidorozwoji i alkoholików pracujących na produkcji. Generalnie praca nie jest zła a Ci co tu tak narzekają to typowe lesery co ida do pracy i licza ze nic nie beda musieli robic. Jak sie nie podoba to trzeba było sie uczyć albo otworzyć coś swojego.
1
Owad 2016-09-15 09:10:55
Pracowałem w kilku zakładach ale to, co jest w Bydgoskim oddziale Telefoniki to porażka. Ktoś napisał, że trzeba było się uczuć lub coś swojego otworzyć jak wytłumaczyć, iż na produkcji mamy pracowników z wyższym wykształceniem a brygadzista lub mistrz posiadają średnie? Żyj dalej w takiej dziecinnej naiwności. Natomiast, co do swojej działalności to jak ktoś wyżej napisał o bracie Arkadiusza kierownika TPŚ, taką działalność biorę w ciemno gdzie wciska Maciejowi zlecenia. Dużym minusem są niekompetentni ludzie obsadzeni na stanowiskach (tzw. zielone kamizelki) zarządzających produkcją, przez których błędy i niedopatrzenia na produkcji kręgosłupy gną się w chińskie osiem. Posiadają narzędzia, z których nie potrafią korzystać SAP a na produkcji biegamy między halami za narzędziami dla przykładu pomiędzy „nową halą” a „Rumunią” jest przeszło 400m tak działa 5S ; -). Pieniądze zdecydowanie za małe w stosunku do odpowiedzialność i uciążliwość pracy oraz bardzo niejasne sposoby ich przyznawania.
44
Fake Taxi 2016-09-16 19:54:44
Dobrze że TF to nie jedyne źródło mojego utrzymania. Najwarzniejsze że mam opłacony ZUS.
1
satan 2016-09-17 22:12:25
zobaczymy ile teraz zwije zakladaja kamery i juz kula u nogi
lepper 2016-09-18 10:46:13
chodoki mom kiche po 8 zeta i głowizne rowniez kiełbache wiejskom dzisioj ide na popoludnie dupcocha wziol 2 kilo i sie mu slina po brodzie leje pozdrawiam caly biezanow
fiona 2016-09-19 14:05:03
kochani a czy w firmie jest nadal potrzebny nowy Specjalista ds. Podatku VAT w Myślenicach? dajcie znać
Asxsn 2016-09-19 14:11:42
A ja jestem dumny że mogę pracować w tak wspaniałej firmie. Atmosfera jest świetna, ludzie o wysokich kwalifikacjach, o nienagannej kulturze osobistej, wszyscy mili i pomocni, po prostu aż chce się iść do pracy. Kadra zarządzająca również świetnie sobie radzi, zawsze potrafią rozwiązać każdy problem a dzięki 5S praca stała się jeszcze bardziej przyjemna i wydajna. :) Polecam tą firmę każemy kto ma chęci do pracy i chce być dumny z tego gdzie i z kim pracuje. :)
iRobol 2016-09-19 15:18:17
A Ty z jokiego wydziołu? Lugistyki?
3
Figurant Dragan 2016-09-19 23:20:42
Pięknie to ująłeś po prostu kwintesencja TPŚ w Bydgoszczy

"każemy kto ma chęci do pracy i chce być dumny z tego gdzie i z kim pracuje."
Sigmund Freud się kłania.
16
bida 2016-09-20 06:29:43
A z jookiej plonety kulega pochodzi?? Chyba ży kulega ze storego purtiera i zo dużo pruszku??
2
Maciej Czyżyk 2016-09-20 13:10:39
Ja też jestem zadowolony. Brat załatwia zlecenia interes rodzinny się kręci ludzie na nas pracują żyć nie umierać. Ci, którzy narzekają nie mają po prostu znajomości. Mój brat zapracował sobie ciężko na to stanowisko dźwigając teczkę "juniorowi". Pozdrawiam Roberta W.
10
gt 2016-09-22 12:37:30
Wiecie czy są teraz jakiekolwiek oferty pracy? Dzięki
iRobol 2016-09-22 19:48:20
Mużesz przajść no łoperotoro muszyn. Łogłoszań nuwet jok niagdzie nimo to i tuk sum.
1
Mnogi 2016-09-23 21:39:32
No ogłoszenia są to prawda, generalnie ja uważam, że sprawa jest dość dobra, należy poczytać gazety czy przejrzeć internet i będzie wiadomo od razu jakie są
1
BucCzyż 2016-09-23 23:22:08
Za biurko to obsadzamy swoich potrzebujemy karnych, uległych roboli.
7
jaaa 2016-09-25 19:57:52
@ BucCzyż - raczej bym powiedziała że to "antyreklama"
1
iRobol 2016-09-25 20:17:49
Przyjć no tpp, śradniociungi czekujum no niawiosty. Zuboczysz jok sia u nus prucaje.
2
xoxo 2016-09-26 11:19:02
A wiecie czy oferta pracy dla kierownika ds. bezpieczeństwa imprez masowych pojawi się niedługo? Sam posiadam takie doświadczenie, więc pewnie odnalazłbym się na ich stanowiskach pracy. Pewnie dorzucają jakieś premie do podstawy zarobków. Pozdrawiam.
bida 2016-09-29 11:45:33
Człowieku bądź poważny w tej firmie niema imprez masowych. Chyba że kołchoz to impreza
Zostaw swoją opinię o Tele-Fonika Kable Sp. z o.o. S.K.A. - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tele-Fonika Kable Sp. z o.o. S.K.A.