brak logo

Fobos Invest Sp. z o.o.

Sztum

Opinie o Fobos Invest Sp. z o.o.

gosc 2015-11-10 15:37
taka jest prawda, kierownikowi przyćmiewa romans z brygadzistka p A.K, widac nawet po jego działaniach daje jej nowe funkcje, jako jedynej brygadzistce nie zmienia obsady, jaka tu sprawiedliwość, dziewczyna ktora byla tyle czasu na zwolnieniu lekarskim tylko dlatego ze oddaje sie kierownikowi ma profity. sa osoby ktore badziej zasluguja na docenienie ,ktore pracuje na wysokich obrotach.kierownik jest nie sprawiedliwy.
3
gość 2015-11-10 20:12
Czytam te wszystkie opinie i jestem w szoku. Nikt nikogo nie zmusza do pracy w tej firmie. Zadajcie sobie pytanie do kogo macie pretensje, do ludzi pracujących tam czy do siebie, że nie radzicie sobie z własnym życiem i nie chcecie niczego w nim zmienić?Przeszkadza Tobie romans, zazdrościsz lepszego traktowania? Powiedz to głośno jeżeli sądzisz, że to Tobie czy komuś innemu należy się coś lepszego upomnij się o to. To jest właśnie polityka pracowników produkcyjnych, krytyka, ocenianie... plotki itd.itp...uświadomcie sobie,jeżeli pracuje się w tak licznym gronie zawsze będą zwady i to właśnie sami pracownicy prowokują tak okropną atmosferę w pracy. Też pracowałam w tej firmie i wcale źle nie wspominam tych czasów. Oczywiście bywało ciężko ale jak ma się odpowiednie towarzystwo, omija się podłe i plotkarskie osoby to praca wygląda zupełnie inaczej bo prawda jest taka, że do pracy nie idzie się szukać przyjaciół tylko zarabiać by utrzymać rodzinę. Co Was obchodzi cudze życie zajmijcie się swoim bo nie wierze, że jest ono tak idealne by móc krytykować innych.
gość 2015-11-18 00:14
witam


oj dziewczyno.....co tobie poradzić? zwyczajnie poinformuj ją osobiscie o tym zamiast pisać anonimowo o tym publicznie....może poproś o zamianę na inną zmianę...może zmień pracę....zamiast się męczyć....nie wiem co by ciebie zadowoliło??? Ktoś pomyśli że doprawdy pracuja tam same idiotki co KRADNĄ ŚMIERDZĄ I NIC NIE ROBIĄ .....OŚMIESZASZ ZWYCZAJNIE SIEBIE CHOĆ JESTEŚ TU MĄDRA NIE PODPISUJĄC SIĘ A TAKŻE np. Wioletę ....uwierz że ten kto z nią pracował zna jej wady i ZALETY...więc daruj sobie!!!!!!

POZDRAWIAM WAS DZIEWCZYNY trzymajcie się! (bo trudno to ogarnąć)

te co kradną , mają romanse , donosicielki, i te co pracują tam wiele wiele lat nie zauważone...
8
pracownik 2015-12-02 02:51
Jak wy możecie pisać tak na Barre! nie była leniem,ani plociuchem!a Wy niby co robicie jak nie ppiszecie o romansach? to nie ploty?
2
PRACOWNIK4 2015-12-02 23:06
PRACOWNIK.4
Była 2015-12-08 11:41
A jak tam dalej za rządów p. kierownika Leszka R? Dalej zatrudnia i zwalnia po trzech miesiącach? Dalej trzyma rygor ?
2
ciekawa 2015-12-09 20:45
A co Tataiana teraz znowu? Mało jej było. Prawie co drugiego miala. Zeby to jeszcze ładne było chociaż.A ona nie jest z tym operatorem juz? Co tam się dzieje...
4
nie wierzę 2015-12-10 20:43
a Was nie obchodzi, że kilka małżeństw możecie rozwalić?? żenujący poziom...
5
to uwierz 2015-12-11 16:54
a to ze sypiala z mechanikiem a teraz udaje najlepsza kolezanke jego syna co tam pracuje to jest ok. To jest osoba bez skrupulow. Ksiezniczka na ziarnku grochu. Nigdy jej na hali nie ma. Ciagle w biurze przesiaduje.
3
:-/ 2015-12-12 00:41
No nie wierze z nim tez?! to sie nie powinno nazywac kobieta. I mlze tak normalnie z tym chlopakiem rozmawiac? spojrzec mu w oczy?
3
Bo to prawda 2015-12-14 23:29
Jeszcze nie jednego Tatianka zakręci! nie jedno małżeństwo rozwali! nie ma wstydu ta dziewucha!
4
pracowmik 2015-12-16 16:33
Dzień Dobry!!!
7 ZŁ.na godzinę na reke w okresie wiosennym i letnim po 12h, weekendy pracujące,za cały rok pracy w podziękowaniu pracownikom 100zł premi światecznej oraz WIGILIA pracująca.oceńcie sami!!!
2
:-/ 2015-12-16 17:02
25 lecie firmy a w podzienkowaniu 100 zl. I pracujaca wigilia. Postarali sie w tym roku nie ma co... szefie zrob cos. My tak nie chcemy. Wiosna ruszaja nowe miejsca pracy ludzie sie zwolnia nikt nie bd chcial sie meczyc w firmie gdzie atmosfera zawsze jest zla.
3
GOŚC 2015-12-16 22:52
ALE MI NOWOŚĆ ZAWSZE TAK BYŁO I JEST I BĘDZIE NIC NOWEGO A LUDZIE I TAK PRACUJĄ,BO I GZIE MAJĄ SIĘ ZATRUDNIAĆ .RACJA BYLE DO WIOSNY ,,CI CO JESZCZE TAM PRACUJECIE-uwierzcie mi na Fobosie świat się nie kończy.
Dziewczyny jesteście i pracowite i mądre bo was znam ,,stara kadra-to do was,,

PONOWNIE WAS POZDRAWIAM -tylko was fajnie wspominam Reszta do kitu.Stare czasy pewnie już tam nie powrócą.Się na wkurzało na ,,kurwowalo,,na płakalo ale chociaż babeczki były i fajne i pracowite .
I rekord sie walnęło i na przerwie posiedzialo....... CO ZROBIONE BYŁO TO BYŁO.
TZRYMAJCIE SIE
2
pracownik 4 2016-01-05 13:29
wstyd ludziom mowic ze pracuja w tej firmie. Ustawowe swieta do pracy. Ludzi traktuja ja smieci. Sama kiedys nie wierzyla
Ale to jest prawdziwy kolhoz
1
wiem 2016-02-06 15:02
Nie piszesz prawdy - owszem, 7 zł na godzinę, ale są dopłaty za nocki, dopłaty za nadgodziny + nagroda i premia i daje to ok. 1900 - 2000 tys do ręki za m-c.
Pracować trzeba wszędzie. Nigdzie nie płacą za darmo - a tu masz wypłatę na czas, bez kantów i oszustw. Co z tego, że na czarno zarobisz więcej lub inaczej - umowę masz na najniższą a pod stołem dopłaca ci pracodawca. A co gdy zachorujesz? i to na dłużej? Nie uważam, by warunki były tak złe, jak większość tu na forum pisze.
Pracują kobiety po wiele lat i jakoś okres letni nie rzutuje na odejścia. Odchodzą ci, którym pracować się nie chce. Ktoś mądrze zauważył - jest to praca przy taśmie. Nie ma samowolki, nie ma odchodzenia od linii gdyma się na to ochotę. Pewien reżim przy tego typu pracy być musi.
pracownik 2016-02-09 16:05
To źle wiesz. Operatorzy mają po 1700 ci z produkcji jeszcze mniej. Powstaje dużo firm w okolicy ciekawe ile osób ucieknie z fobosu
2
pracownik 2016-02-27 23:47
Haha ja w Fobosie pracuje i jeszcze nie zarobilam 1900 nie pisz bzdur
1
pracownik 2016-02-27 23:54
Weź sobie policz żeby nie premia i nagroda to by nie bylo nawet najniższej krajowej.
1
szczera 2016-03-11 16:20
witam chciałam spróbować w firmie fobos ale jak widze wasze opinie jestem przerażona ze jest AŻ TAK STRASZNIE! Pracowałam juz w jednym zakładzie w Sztumie nie było zawsze rózowo (fakt takie to życie ) ale po waszych opiniach stwierdzam fakt ze chyba się naprawde nie podejmę tej pracy jestem w kropce nie wiem co zrobic! Sztum to jest totalne dno porażka ludzie jakby mogli wydrapali by oczy! Prace masz owszem!Ale jak masz znajomosci z reszta nie tylko pracę bez znajomosci nie masz co sie starac i załatwiac! człowiek wszedzie traktowany jak pies!Puzniej kazdy sie dziwi ze młodzi wyjezdzają za granice z tak pieknego miasta jakim jest
Sztum!:D bez kitu nie dziwie sie sama z miła chęcią wyemigruje jak bede miała tylko okazje! tragedia pracy zero a jak juz jest to ZNAJOMOŚĆ ZNAJOMOŚCIA pogania! A jak słyszę mieszkajac tu tekst " Jak się komuś chce pracowac znajdzie tu prace " to aż mnie krew zalewa bo ludzie wiedza ze kazdy zapierdziela tu gdy ma znajomości !
2
Pracuję w Fobos 2016-03-14 13:09
Tak sobie czytam od czasu do czasu... Muszę zdementować niektóre tematy. W firmie bardzo ludzko podchodzi się do pracowników, jeśli sami jesteśmy w porządku do pracodawcy, to on także jest ok w stosunku do nas. Pracuję ponad rok i zawsze dobrze mnie traktowano. Nigdy nie było złego słowa od przełożonych. Rzeczywiście, to miejsce dla tych, którzy uważają pracę za wartość nadrzędną, wiedzą, że bez niej, bez zarobków nie da się żyć. To prawda, może wynagrodzenie nie jest najwyższe, ale też nie pracuję za najniższą krajową. Warunki są sympatyczne, jest czysto, schludnie, no może na halach trochę hałas dokucza i czasem jest zimno. A przełożeni zawsze energiczni, potrafią pochwalić i zmotywować do pracy. Co ważne - obserwują i zawsze docenią pracownika, który osiąga dobre wyniki. Myślę, że to od nas samych zależy, jak nam się pracuje, rzeczywiście, trzeba być szybkim, to nie praca dla powolniaków, chociaż oni też mogą się "wyćwiczyć". I wiecie co? Można się też rozwijać, awansować, z pracownika produkcji zostać kontrolerem jakości albo operatorem linii. To czego brakuje, że nie można neutralnie przekazać swoich pomysłów czy skarg, ja wolę anonimowość, więc jak dla mnie jakaś skrzynka na korespondencję wewnętrzną by się przydała - taki głos ludu... :).
1
pracownik 2016-03-15 00:57
Tak zachwalasz a skrzynke byś chciała? hahahah głos ludu?!?! to jednym słowem trzymasz morde w kubeł i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pomysłem tez nie rzucisz bo cie zaraz zawistne powiozą! i tak ci sie tam podoba? właśnie brakuje tego najwarzniejszego! o czym piszesz! nic sie odezwać niewolniku nie możesz! i jak pracujesz? na umowa zlecenie? hhahahahha to badz anonoimowa! bo wylecisz! hahahahahaha
2
yyy 2016-03-19 00:20
ale, ze kto pisze te pozytywy. Chyba sam kiero. Przeciez z tamtad to sie ucieka. Nawet ci co pracuja dlugo to odchodza. Awansowac tak alez oczywiscie. A ta presja za taka sama stawke jak pracownik produkcji. Wymysly jakies ze tam sie normalnie zarabia. Zobacxymy czy chociaz premia na te swieta bd...
1
Rozczarowany Pracownik 2016-03-19 17:25
niestety firma to dno. Prezes, kierownicy to banda improwizatorów, którzy nic poza swoją firmą nie widzieli. Nie ma specjalistów, inżynierów...
stagnacja, zmarnowany czas.zero szkoleń, wskaźniki i cele to pomysły, a nie poparte wiedzą narzędzia. jeśli zachorujesz , pożegnaj się braniem jakiegokolwiek chorobowego, bo po pierwsze 0 śmiesznej nagrody, po 2 jeszcze jedno L4 i zwolnienie z pracy.

trzymam kciuki za tych co tam pracują i biorą tabsy przed zaśnięciem :)

4
Pracownik 2016-03-22 15:05
Pracuję ponad 2 lata i tabsów ani przed zaśnięciem ani tak w ogóle nie brałam i się nie zapowiada bym brała.
Praca jak każda inna - tyle, że za w miarę normalne pieniądze jak na Sztum - na pewno nie za najniższą krajową. A kasa wypłacana na czas
JA 2016-03-24 19:18
Boże czytam i nie wierzę.Pracuję w tej firmie kilka ładnych, ładnych latek było czasem lepiej czasem gorzej jak w każdej pracy.Ale teraz to najlepszy czas w tej firmie i dla tej firmy, jeśli wszystko się uda i Pan Prezes podpisze nowe kontrakty i zakupi nowe maszyny to naprawdę będzie wiele miejsc pracy.Jak mniema osoby które tak obrażają fobos pracują w TU....więc nie rozumiem jednej rzeczy skoro jest wam tak ZLE BEZNADZIEJNIE I TAK ZLE WAS TRAKTUJĄ I TAK MAŁO ZARABIACIE to po co tam codziennie przychodzicie DO PRACY!!!!! Jeśli piszecie anonimowo tu to jestem ciekawa co robicie za plecami pracodawcy i przełożonych właśnie przez takich ludzi którzy ciągle narzekają na WSZYSTKO jest czasem nie przyjemnie.Powiem wam jedno jeśli ktoś chodzi do pracy bo musi a nie chce rozumiem to ok ale trzeba wiedzieć po co się pracuje jeśli nie masz motywacji nie będziesz dobrym pracownikiem NIGDY I ZAWSZE BĘDZIE CI COŚ NIE ODPOWIADAŁO BO WSZYSCY JESTEŚCIE TACY FANTASTYCZNI!!!! A przełożeni w fobo są be!!!!!
1
zepppp 2016-04-02 12:59
oooo w koncu ktos pisze obiektywna prawde !!! czasy sie zmienily i dzis troszke inaczej sie pracuje a nizeli 15 lat temu , dzis trzeba sie troszke zaangazowac w prace (troszke tzn nie mam na mysli wlazenia w d... - bo to calkiem inna sprawa) a jezeli komus nie pasuje praca to mozna sie zawsze zwolnic !!! to nie jest PRL - owski socjalizm ze mamy nakaz pracy !!! Mamy wolny rynek , a wolny rynek rzadzi sie swoimi , ciezko zrozumialymi prawami a przede wszystkim : maksymalizacja zyskow i minimalizacja kosztow i tak to dzis dziala w kazdej firmie nie tylko FOBOS !!! ...ps a jezeli chcecie lajtowo pracowac to na "panstwowke" uderzac , tam jest lighty !!! :) pozdrwiam i glowa do gory ludki !! idzie wiosna !!! :))))
2
zeeeppp 2016-04-02 13:06
hmmm .... to tylko swiadczy o tych Paniach w takim razie ... :))
3
wesoły 2016-04-07 19:22
romków tam nie lubią ;)
pracownik 2016-04-25 23:53
Uwaga!Góral znowu wyrwał grubaske,znowu zacznie żerowanie jak na byłej!
6
zuzanna 2016-06-04 01:01
witam, chciałabym się dowiedzieć czy ktoś się orientuje jak wygląda praca na stanowisku asystent kontroli jakości? jaka pensja
Była 2016-07-04 18:16
A co się dzieje teraz z kierowniczkiem Leszkiem bo ostatnio widziałam ogłoszenie, że poszukują kierownika produkcji ? Czyżby wyleciał ?
3
realistka 2016-09-03 13:06
Najwięcej informacji uzyskasz umawiając się na rozmowę - nikt nie wciśnie Ci zasłyszanych opinii.
romek 2016-09-04 20:46
A wiadomo jakich zarobków może sie spodziewać doradca klienta? Pewnie dorzucają jeszcze do tego socjale.
ktoś 2017-01-03 10:48
większość tych komentarzy jest żenująca i nie na temat... Jak obecnie wyglądają zarobki operatorów maszyn? jakie dodatki? jakie szefostwo?
1
pracownik 2017-01-27 18:50
zarobki operatorów ? jeszcze nie dawno były okej, a teraz dajcie spokój operator lata na wszyskie linie nie wie w co ręce włożyć a w nagrode zabierają im premie, pracują po 12 godz. a nawet 2000 zł teraz się nie wyciągnie, było już dobrze ale odkąd są nowi dyrektorzy to nie firma tylko auschwitz
6
unforgiving guest 2017-02-02 13:36
Najprawdopodobniej pracujesz dalej, więc nie czaruj.
Zapewniam, że firma nie jest ok, pracowałem tam na wyższym stanowisku i nigdy więcej.
Mógłbym napisać elaborat, lecz szkoda na to czasu.
Zastanawiam się tylko, jak długo jeszcze będą funkcjonować.
5
Gość 2017-02-02 19:58
Ludzie pracują bo nie mają gdzie.
Pan X 2017-02-05 00:32
To nie jest żaden argument, mało jest firm? Świat nie kończy się po za Sztumem...
Fob 2017-02-05 17:04
Najlepsza jest mistrzyni p. M. najgorsza [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] się w firmie zrobiła, ale jak to mówią karma wraca!
2
pracownik 2017-02-08 17:24
Ale czego wy chcecie od pani A.M -nowe stanowisko nowe obowiazki i tyle nie rozumiem?
2
Zygi 2017-02-08 23:16
Obowiązki taaa, tyle że inne mistrzynie nie zmieniły się dalej są miłe i da się dogadać i wgl, zresztą p.M nie zasługiwała na ten awans wychodzi sobie do domu bo ja ktos zdenerwował albo rzuca krzesłem ;// coś nie tego raczej, są tam brygadzistki bardziej dokładne i doświadczone.
ktoś 2017-02-09 19:17
to nie konkurs na mis bycia miłym tylko praca i przełożeni muszą wymagać bo od tego sa .Operator na dwie linie ? śmieszne tyle mają pracy? to dlaczego ciagle widzę operatora p.P.K. za maszyną z telefonem w ręku .Mam nadzieje że p.M swoją stanowczością to zmieni.....powodzenia dziewczyny!!!!!.
1
Gość 2017-02-10 17:02
Widzę że nowa władza działa bardzo szybko. Piąty wypadek w tak krótkim czasie. Tego to jeszcze nie grali. Ale w sumie czego spodziewać się po firmie w której głównym doradca je pani sprzątaczka. Firma na światowym poziomie, tyle że świat z dziewietnastego wieku.
8
Byla 2017-03-01 19:31
Dyrektorzy to ktoś nowy z zewnątrz czy awans wewnętrzny (kto ?). Pytam z ciekawości bo dwa lata temu pracowałam tam.
Gość 2017-03-02 11:49
Tak dyrektorzy obydwaj są z wrigleya, kierowników nie ma są 3 mistrzynie zmiany byłe brygadzistki, brygadzistek nie ma teraz są dyspozytorki, zmieniło się wiele za siedzenie na przerwie dłużej o 1 czy 2 min dłużej już zabierają z wypłaty za nie przyjście w weekend też, bo teraz nie ma pytania czy możesz przyjść a musisz więc jak jest pracująca sobota czy niedziela to musisz przyjść i koniec. Jednym słowem chcesz pracować w fobosie to zapomnij o własnym życiu bo już go nie będzie
8
ktos 2017-03-03 19:59
haha wiec widze ze nic sie nie zmienilo. aaaa przepraszam jest coraz gorzej haha
3
Ktosiek 2017-03-06 23:18
Co się zmieniło? Kto awansował, a kogo już nie ma?
odradzam!!! 2017-03-07 07:34
Odradzam prace w tym [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Dyrektorzy przejęli władze totalitarną i nic ich nie powstrzyma, morale u pracowników są fatalne, zabierane są premie jeśli spóźnisz się minutę, zasiedzisz się na przerwie 3 min dłużej, a odmów tylko pracy w sobote lub niedziele, wtedy to popełniasz przestępstwo. Dyrektor pogrozi konsekwencjami służbowymi, o premii oczywiście możesz zapomnieć. Uważam że pewne działania podchodzą już nawet pod mobbing. Z dnia na dzień jest coraz mniej pracowników bo się zwalniają, dyrektorzy chyba nie znają sztumskiego rynku pracy, oraz opinii o fobosie która od dłuższego czasu jest delikatnie mówiąc nieciekawa. Prezes obudzi się niedługo z ręką w nocniku.
13
Ciekawy 2017-03-09 17:39
Kto awansował?
Zostaw swoją opinię o Fobos Invest Sp. z o.o. - Sztum
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fobos Invest Sp. z o.o.