logo DHL

DHL

Zabrze

Opinie o DHL

shedy 2008-10-02 13:15
Słowa kojarzące się z “DHL Zabrze” fdsfds(np:.solidna, profesjonalna, rozwojowa, stresująca, wyczerpująca):fds
Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako ... .fsd
Atmosfera i ludzie tam pracujący są ..fds .
Od jakiej stawki można negocjować pensję?fds
Najbardziej podobało mi się w “DHL fdsZabrze”:fds
Najbardziej nie podobało mi się w “DHL Zabrze”:fds
1
anonim 2008-10-30 20:19
w dhl pracowalem 2 lata moge troche o nich opowiedziec, system procedury daja duzo do udoskonalenia, skonczylem z tym
karol 2009-01-29 10:02
Fakt mozna z tego przezyć. zarobić tez tylko ze trzeba jezdzić u siebie i szanować robotę. polityka i traktowanie ludzi to jest ich kłopot., ( usunięte przez administratora )jesteś ich wrogiem. jak Oni potrzebują to wejdą Ci po sznurku do * a jak Ty to mają Cie gdzieś. co do kasy to temat Tabu. niema z kim rozmawiać.. chce sie podwyzke to Cie wysmieją. zarobisz ponad 5tys netto to Ci utną. taka jest polityka ( usunięte przez administratora )
anonim 2009-01-29 10:03
poprostu szkoda mi słow o DHL'u mozna rok czekac na przesyłke... zero kontaktu jak zwykle ludzie w dhlu nic nie wiedza wczoraj koles mi powiedzial ze jest juz w moim miescie dzis dzwonilem to nie wiedzieli o co wogle chodzi... nikomu nie polecam DHL poprostu szkoda słow.
1
anonim 2009-02-02 13:09
to znaczy ze nie warto tam skladac papierow do pracy???
Derek 2009-02-02 13:52
Ja pracuje dla TNT, dla konkurencji.
W DHL podobno nieźle placą, skladaj CV i daj znać jak idzie rozmowa i procedura rekrutayjna. Jak będziesz zadowolony daj znać, to przejde do nich. Haha
anonim 2009-02-03 10:58
generalnie praca jako praca nie jest zla kontakt z ludzmi ze stalymi klientami kawka czasem śmichy hichy tyle tylko ze jak nie bedziesz wlazil w [usunięte przez moderatora] kierownikom i tej calej reszcie bandy nie-kurierow ktorzy tam "pracuja" w pocie czola to stracisz troche nerwow.
anonim 2009-04-08 08:44
Koledzy chcę pracować w DHL Zabrze morze macie jakieś na miary na tą firmę (firmy) jeśli tak to proszę o cynk na adres jurekmarzena72@o2.pl
kamil 2009-05-25 05:06
chce pracowac w dhl Zabrze przy rozladunku paczek ma ktos moze jakies namiart? jak tak to prosze pisac kamil170486@onet.eu.pl
fggg 2009-09-11 11:54
ta firma to banda,zero człowieczenstwa,jestes dla nich robolem do pracy na szefuniów premi
ziom 2013-01-18 15:55
Kolo to jest temam o warunkach pracy a nie gdzie jest twoja paczka.
dhlsmirdzi 2014-07-30 13:21
Ja pracowałem tam parę lat i powiem szczerze ze po nagłej decyzji kierownictwa, że się już nie nadaję stwierdziłem, że poszli mi na rękę...przynajmniej w końcu miałem urlop :P
Kimmi 2015-01-09 20:37
A w czym tu jest problem. Przecież urlop należy do wykorzystania dla pracownika a pracodawca może chyba tylko i wyłącznie ten urlop zaakceptować albo podać inny termin, w którym pracownik może go wykorzystać, czyż nie? Swoją drogą ciekawe jak teraz z przyjmowaniem nowych pracowników, jak wygląda rozmowa rekrutacyjna.
2
Violka 2015-03-12 14:35
rozmowa rekrutacyjna rzeczywiście jest zawsze nie lada zaskoczeniem, a mnie stres łapie i zawsze się totalnie wykładam, dlatego pracy nie mogę znaleźć. teraz jednak wybierając się do DHL chcę się przygotować wzorowo - czy możecie mi w takim razie udzielić rad i wskazówek jak sobie poradzić u nich na rozmowie?
lindor 2015-03-30 20:19
praca w DHLu nie należy niestety do tych wymarzonych o których każdy myślał , że będzie wykonywał gdy był mały... Nie mniej plusem jest to , że kurierów szukają po całej Polsce także w razie gdyby komuś zabrakło już pomysłów na nowe zatrudnienie to zawsze pozostaje ta firma która raczej przyjmuje z otwartymi rękoma
1
Kris 2015-05-19 05:23
Pracuję w DHL już dość długo umowę o prace mam,na urlop możesz iść ale za każdy dzień nieobecności w pracy pracodawca obcina ci 100 zł za każdy dzień urlopu z wypłaty a jak nie wykorzystasz urlopu całego to ci dołoży do wypłaty nie polecam oszukują na każdym kroku
1
niezadowolony 2016-09-12 12:31
Firma nierzetelna nie dzwonią przed doręczeniem
ostatnio zostawili mi paczkę za śmietnikiem
Nie ma słowa przepraszam
jest reklamacja i zobaczymy co dalej
Kurierzy są bezczelni i opryskliwi
Kaja 2016-09-12 15:37
Ja, polecam jak najbardziej wszystko słownie i bez problemu umówione i odebrane, kurierzy dostarczają wszystko na czas
Kurjer 2016-11-28 20:04
Polecam wszystkim, którzy chcą być " [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot; na kasę. Pseudo biznesmeni po zawodówkach kurierzy zatrudniają na śmieciówkach za 2000 tyś (12 godz. dziennie) a sami za twoją ciężką robotę (każdego dnia przerzucasz pare ton towaru) biorą do łapy 4000. Oczywiście urlop dostaniesz jak znajdziesz za siebie zastępstwo no i co najlepsze bezpłatny. Nigdy więcej takiego wyzysku.
1
Testoviron 2017-01-22 23:04
Głupoty gadacie jakich nigdy nie słyszałem ! Tak to jest jak ktoś jest ciańki i popłacze się od dźwignięcia paczuszki i plecki go bolą. Widziałem tam niejedną starszą osobę i bez problemu sobie radzą, ale jak przyjmuje się kolejny młody co ma wymagania 3,000+ pln (Netto) i po miesiącu stwierdzi, że zasłużył sobie na więcej i się zwalnia, to ja się potem niedziwie, że opisuje potem tą firmę jako nierzetelną, i oczernia każdego z tych pracowników. No w końcu poto idzie się do pracy by zarobić jakikolwiek pieniądz! I na sam początek trzeba się postarać i zapracować sobie na coś więcej (Nic za darmo nie ma!). I co dalej jak takiemu się nie podoba? A no oczywiście, udaje się na strefe i jest skazany na zautomatyzowany system pracy, gdzie z pracodawcą nie pożartujesz, a robotę musisz zrobić bardzo dobrze... a na wypłatę (po odliczeniu koszta transportu swojego tyłka do pracy) jest płacz !!! Że jednak mógł zostać w DHL, że nie było aż tak ciężko,że jednak pracownicy byli OK i można z nimi było pracować i wyluzować. I tak to już jest ! I wcale to nie jest prawda, że pracy nie ma, tylko ludzie wybredni i liczący na każdym kroku, że zarobią kokosy. Dziękuję, za dosyć wyczerpująca opinie być może nie tyle o DHL, co o ludziach którzy tak głośno szczekają bo podwineła im się noga w tejże pracy. I powiem na sam koniec, że rozumiem, że nie ma lekko, ale czy masz inne wyjście ?
były kurier 2017-01-23 20:00
cześć człowieku co ty piszesz trolisz takie głupoty kilka lat spędziłem w dhlu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] em od rana do nocy a wypłata była rzędu 2000- 2500 1/4 etatu bo zbyt wysokie koszty wolne miałem z piec dni w roku i to nie wszytkie dni w kupie ale co to za wolne jak pojechał ktoś inny na rejon to dzwonił kurier albo klienci bo on nie wie albo znaleźć nie morze ktoś tam dobrze napisał pseudobiznesmeni którzy tylko chodzą i ględzą ze po kosztach jada , faktury swoje widziałem dwie pierwsza 2013r piersze 6 dni była 1900netto druga była 2700netto ale wtedy woziłem po 30-50 stopów w rozwozie jak odchodziłem w rozwozie miałem 80-100 stopów zbiorów 20a 30 na magazynie i biurach wpąrzadku ludzie pracują (tzn. jak wiesz z kim trzymać i do kogo się odezwać ) praca letka nie jest ale tragedii nie ma i nie jest to praca na 8h może kiedyś wrócę tylko na swojej działalności pozdro 3cie się
1
Testoviron 2017-01-27 00:09
Nie wiem jak kurierzy, ale pracowałem wtedy na magazynie
D. 2017-01-27 16:36
Witam. Ja mam pytanie do byłych kurierów pracujących w DHL. Czy ktoś miał taką sytuację, że mu nie wypłacili kasy??
1
były kurier 2017-01-30 20:29
siema jak jeździłeś u przewoźnika? to jego musisz ganiać!, bo ty tylko wykonujesz usługi na rzec tej firmy długo pracowałeś ?
trzy ziarna 2017-03-10 12:27
Oszukują ludzi na wózku trzeba jezdzic jak robot 2600zł netto moga sobie w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wsadzic pracowałem tam rok i dziekuje a P Bogdan mogłbym w bitelsach grać :) wyzysk ludzi
Miejscowy 2017-05-26 11:39
Już drugi dzień waruję w domu czekając na kuriera DHL Parcel. W pierwszym dniu się w ogóle nie pojawił a w raporcie wpisał bezczelnie, że nikogo nie zastał. Kiedy jego przełożonego zapytałem dlaczego nie zadzwonił usłyszałem w odpowiedzi, że ich kurier nie ma takiego obowiązku. No cóż - niemiecka jakość.
??? 2017-06-04 19:10
Pracowałem w DHL i praca była zajebista, ludzi lubilem ale co do pieniędzy to nie jest tak że nie wiadomo jakie wymagania Polacy pracodawcy płacą guwno takie guwno że się żyć nie da 2000 na rękę kawalerki 1200-1700 a ta suma to ju dobrze zazwyczaj jest 1600 to jest brak szacunku dla istot ludzkich guwno ochlapy za połowę życia a nie wielkie wymagania i jest możliwość zarobic normalnie spierdalac z polski jakoś na zachodZie potrafią płacić normalnie a jak 3000 to duzo dla ciebie to chyba ty z mamą mieszkasz gosciu
1
Agata 2017-08-07 10:45
@??? czy tylko zastrzeżenia masz do płacy? Czy poza tym poleciłbyś pracę w DHL? Praca jest opisana w wywiadzie http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,26158,wywiad-maja-chabinskarossakowska. Chciałbyś go jakoś skomentować? Jakie są Twoje doświadczenia? Przyda się taka opinia dla osób zastanawiających się nad pracą w DHL.
Zostaw swoją opinię o DHL - Zabrze
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DHL