MENARD POLSKA Sp.zoo

Warszawa

Opinie o MENARD POLSKA Sp.zoo

Nikt ważny 2015-07-29 09:26
Prawda jest taka że na rynku pracy niewiele jest firm które dają możliwośći rozwoju zawodowego i finansowego,Menard należy do tych niewielu firm.Pisze to bo zwiedziłem pare firm w poszukiwaniu lepszej pracy,finansów i podejścia do pracownika.Otóż bardzo niemile się zaskoczyłem ,wszędzie płacą grosze,żadnych szkoleń,żadnych dodatkowych kursów a wymagania jakby Ci płacili minimum z 6 tys...i te przedmiotowe podejśćie do człowieka....Menard teraz zlikwidował bank godzin ,co daje duży plus,mogli by jeszcze zmienić te stawki z 10+10 na normalne 20 zł,wtedy i nadgodziny by były normalnie płacone,ale i tak w porównaniu do firm typu Skanska,Strabag itd...to Menard naprawdę jest dobrą firmą...
Pan D***** 2015-10-22 21:49
Po wielkiej propagandzie sprzed kilku miesięcy nie ma śladu.. Znowu zabiera się dojazdówki i ucina delegacje za śniadania. I co "gosik" daje grupa Soiletanche Freyssinet, jak i tak operatorzy są niepewni swojego losu. A dyrekcja zamiast zająć się rozwiazywaniem PRAWDZIWY|CH problemów, szuka dziury w całym.... Żenada... A szansę rozwoju ma ten kto jest "mierny ale wierny"!
1
rd 2015-11-16 14:01
Byłem u nich na rozmowie i trochę mnie rozbroili. kazali sami mi dzwonić się dowiadywać. Cóż jeżeli to taka duża firma a na przysłowiowy jeden telefon ich nie stać żeby oddzwonić i poinformować o wyniku rekrutacji to jest to conajmniej niestosowne. lepiej że nie pracuje dla nich bo jeśli jest takie podejście do człowieka to dziękuję. cenie sobie swoje zdrowie psychiczne.
11
Pan D***** 2015-11-23 20:43
Jola, a w jakim dziale pracujesz że tyle wiesz o strukturze firmy Menard?
1
xd 2015-12-08 00:24
Awans??? Pewnie... musisz mieć bajere i nawijać dobrze makaron na uszy... Jestes pompiarzem(bez pojęcia) ale masz bajere i kierownik promuje cię na majstra... Hehehe wszystcy wiedza o kim mowa... Stajesz sie pseudo majstrem i jestes nim niby na budowie w malborku dajesz ciala (po raz kolejny) i w nagrodę po raz kolejny jedziesz do Niemiec... Moze jakas rotacja??? Dobre są tez smartfony dla GRUPY 1 i GRUPY 2 :) mamy 7 Grudnia panowie a nie mamy ubrań zimowych... Toć to szok ale metry trzeba robić i nie żadko ponadnadgodziny...
16
Jaco 2016-02-10 21:29
Jakis czas temu byłem na rozmowie w Menard na stanowisko majstra budowy. Troche byłem zaskoczony bo rekrutujący, (usunięte przez administratora) udaje ze sie zna na sprzęcie i maszynach ale niestety, niewiedza az wychodziła uszami. (usunięte przez administratora) I jeszcze ta propozycja, majster za pare groszy. Na szczęście znalazłem prace w duńskiej konkurencji, lepsze zarobki i atmosfera wydaje mi sie bardziej ludzka, (usunięte przez administratora)
21
yxi 2016-03-08 12:14
Gienio a coś Ty jest za figura ? (usunięte przez administratora)
5
Benek 2016-06-17 18:19
Witam Panowie.Czy ktoś mógłby mi powiedzieć od jakich stawek zaczyna się w Menardzie pracę jako operator pompy,koparki,ładowarki czy palownicy i jak wygląda socjal? Pozdrawiam
4
3ed 2016-06-18 12:38
@idoen no to zazwyczaj wlasnie idzie w parze..teraz widze ze spawaczy- ślusarzy poszukuja do pracy wazna jest umiejętność samodzielnego wykonania prostych konstrukcji stalowych według rysunków technicznych staranność i dokładność
1
wujek 2016-12-08 19:38
Nepotyzm i kolesiostwo.
20
Pawik 2017-01-17 11:43
Mam rozmowę rekrutacyjną na stanowisko spawacza i mam pytanie. Jak przebiega sama rozmowa? Na jakie zarobki mogę liczyć?
2
Paweł L. 2017-02-13 20:38
Nie polecam... O wszystko trzeba walczyć, brak rodzinnej atmosfery :(
10
Paweł 2017-02-25 09:19
Mam złożyć cv na stanowisko logistyka , słyszałem że to dobra firma. Może ktoś podpowiedzieć jak przebiega rekrutacja? Jakie zarobki wyciąga sie na tym stanowisku ? Jaka jest atmosfera w firmie? Z góry dziękuje.
Weronika 2017-02-28 15:23
@Paweł L., co masz na myśli? Możesz powiedzieć o tym coś więcej?
janek 2017-03-17 07:22
Opinie w 100% słuszna. Nic dodać nic ująć.
2
Weronika 2017-03-17 11:33
@janek, jesteś pracownikiem? Co możesz powiedzieć o pozytywach pracy?
ferdek 2017-03-17 20:41
Pozytywy tej pracy? A to są takie? Robisz wszystko za wszysdkich w błocie deszczu albo upale a stafki jak w biedronce na kasie. Jak nie wyrobisz z 300 godzin to nie zarobisz. Bódowy w całym kraju i często co 3 dni jazda na inną. Niektórym białym kaskom tylko układy i kolesiostwo [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] chroni bo dawno już by wylecieli. Fizoli do roboty w firmie jest ze 30 % a reszta białe kaski i biuro. Jeśli nawet kiedyś było tu dobrze to już nie bedzie. dawniej z kelera ludzie przechodzili a teraz co? W drugą stronę będą przechodzic pewnie. I gdzie te pozytywy pytam?
14
Weronika 2017-03-20 10:35
@ferdek, dziękuję w takim razie za Twoją opinię.
Praktykant 2017-04-18 08:31
Coś się zmieniło w MP, czy nadal rządzi i miesza "finansowy"? Super sprawa gdy zabrał się za pouczanie projektantów - z Oddziały Centrum od razu odeszli najlepsi! Gratulemy poszanowania pracowników ;)
20
jelooo 2017-04-18 22:09
Prawda. Panu trzeba polać
1
dur 2017-04-18 22:15
Nic
1
bolo 2017-04-18 22:21
Jak się spotkamy stawiam kielich. Strzał w 10. A finansowy strzela z ucha klucznikowi wiec jest nie do ruszenia.
9
dla odmiany 2017-04-22 18:48
.... dla odmiany opinia obecnego pracownika. Rzadko tu bywam ale jak rozumiem większość "optymistycznych" wpisów pochodzi od byłych pracowników. Stare Polskie przysłowie brzmi "Szanuj Szefa swego bo możesz mieć gorszego". Żle się wypowiadacie - czyli trafiliście lepiej i tego wam gratuluję!!! Przysłowie się wam nie spełniło - rozumiem, że o obecnym pracodawcy też się wypowiadacie na GoWork.
Przepracowałem w budowlance wiele lat w małych i średnich firmach oraz korporacji. MP jest moim 6 lub 7 pracodawcą. Życie nauczyło mnie, że ta branża jest specyficzną - zależy na czym komu zależy. Jeśli ktoś chce pracować w pobliżu rodzinnego domu to nich zatrudni się w małej (lokalnej) firmie, jeżeli komuś nie przeszkadzają wyjazdy ale ceni sobie spokój w pracy przy mniejszych zarobkach - niech pracuje w średniej firmie (takiej jak MP) a jeżeli komuś zależy tylko na kasie proponuję korporację - duża wypłata, same wyjazdy, brak życia prywatnego i człowiek nie ma żadnej wartości dla innych (nie znasz dnia kiedy cię zwolnią z byle powodu).
Wszystkim "optymistom" życzę pracy w korporacji podczas kryzysu w budowlance - ja to przeżyłem i dziękuję za taki niepokój o przyszłość każdego dnia. W trakcie ostatniego kryzysu nie zostałem zwolniony - zacząłem prace na kolejnej budowie (za co do dziś jestem wdzięczny byłemu Pracodawcy - umiał mnie docenić). Wielu moich kolegów i koleżanek nie miało tego szczęścia.
Dzisiaj lata doświadczeń pozwalają mi piąć się po szczeblach kariery działu finansowego - w porównaniu do innych firm w Menard "wiedza = zarobki" a nie "wiedza = dodatkowe obowiązki". Jeśli "optymiści" tego nie doświadczyliście - to tylko wasza wina bo słabo negocjowaliście swoje umowy / podwyżki.
POZDRAWIAM TYCH WSZYSTKICH, KTÓRZY NIE UMIEJĄ SIĘ ZE MNĄ ZGODZIĆ :) :) :)
WIĘCEJ WIARY "OPTYMIŚCI" BO W PRZYSZŁOŚCI MOŻEMY RAZEM PRACOWAĆ :) :) :)
BUDOWLANKA TO "MAŁA RODZINA" - WSZYSCY WSZYSTKICH ZNAJĄ !!!
4
Cezary 2017-04-23 13:34
MENARD jest moim miejscem pracy od dawna, jestem ogólnie z pracy zadowolony. Branża budowlana jest specyficzna, dodam, że jest czasami trudno ale jak ktoś to lubi.
Tictac 2017-04-27 12:10
Dzięki za wasze opinie. Ułatwiło mi to podjęcie decyzji, że zostaje w Keller. Miałem propozycję przejścia do Menard ale muszę jednak odmówić.
13
Sfefin 2017-04-29 15:05
Czy jest źle czy to tylko upust złości niektórych pracowników? Jak wszędzie tak i w tej firmie znajdzie się kilka osób, które sieją ferment żeby przeszkadzać.
1
ogór 2017-05-01 13:46
Zgadza się, niektórzy pracownicy sięją ferment na forum ale to ci z góry firmy a nie z dołu. Firmę na forum muszą ładnie zachwalać bo rąk do pracy nie ma a nowi pracownicy nie pędzą do tego dobrobytu drzwiami i oknami mimo że powinni bo na start ludzie z pierwszej łapanki i bez uprawnień dostaną tu stawkę jak niektórzy starzy pracownicy. Dla młodych majstrów bez praktyki i bez pojęcia też mamy wiele miejsc do obsadzenia, zatrudnianie was idzie nam wyjątkowo dobrze. Zgodze się też częściowo z finansowym "spokój w pracy przy mniejszych zarobkach - w średniej firmie (takiej jak MP)" - mniejsze zarobki w menardzie tak ale gdzie ten spokój w pracy? A same wyjazdy, brak życia rodzinnego i człowiek bez żadnej wartości to nie w manardzie a w innych korporacjach? Widzę że w menardzie wiedza = zarobki hehe, a to ciekawe... Szczególnie widać to przy nowych pracownikach. A co finansowy można tu negocjować przy tych "urzędowych" stawkach godzinowych? Ale masz rację z tą "Małą rodziną", wszędzie sami bracia i siostry, wszyscy wszystkich znają...
15
Weronika 2017-05-04 08:48
@Cezary to dobrze, że jesteś zadowolony. A na jakim stanowisku pracujesz? Atmosfera czy ogólne warunki pracy różnią się od siebie w zależności od obejmowanego stanowiska. Co Ci się najbardziej podoba w pracy w MENARD POLSKA Sp.zoo? Z czego jesteś najbardziej zadowolony?
1
Mariusz 2017-05-18 01:06
Weronika?! Czemu wybiórczo zaczepiasz o odpowiedz Pana Cezarego, a nie na przykład Pana Tictaka, którego de facto dobrze znamy i pozdrawiamy :)))) Każdy powinien uczyć się na błędach i jeżeli już ktoś Ci płaci za moderowanie na forum to raczej powinnaś się dowiedzieć dlaczego pracownik pozostał u konkurencji i nie przeszedł pomimotak świetnej propozycji. Niestety, w MP kolorowo nie jest - albo jesteś na topie albo jesteś popychadłem. Błędy na budowie popełniane przez młodą kadrę odbijają się na pensji pracowników, 250-300 godzin w miesiącu to norma i się pytam, gdzie jest PIP??? Zaczynamy prace o 7 rano po całonocnej podróży z drugiego końca polski - a podobno ISO wprowadzamy - i się pytam gdzie jest PRAWDZIWE BHP? Kierownik Projektu z Centrum nie szanuje ludzi, promuje lizusostwo i donosicielstwo - czy ktoś mu coś zrobi, NIE bo ponoć ma zyski na kontraktach - a dla sekty tylko to się liczy :( Może Weronika takie argumenty już są dla Ciebie wystarczające aby się zastanowić!? Pisać można wiele, ale MP jeszcze jest moim chlebodawcą, może będzie lepiej - czekamy wszyscy! Pozdrawiam kierowników - tych rzeczowych i normalnych, a reszcie - cytując Tuwima - nie powiem nawet "Pies Cię je***, bo to mezalians byłby dla psa" Tak, tak - uważacie nas za roboli - ale niektórzy i poezję czytają do poduszki...
16
Zuzia 2017-05-18 11:42
Podoba mi się praca w budownictwie, mam spore doświadczenie nabyte w firmie budującej duże osiedle. Zobaczyłam, że firma ma sporą ofertę prac to może potrzebują kogoś w biurze do kontroli kosztów budowy i nie tylko. Bieżące zamawianie towarów na budowę.
baranek 2017-05-24 12:08
Hahaha. Jakoś nie słyszalem żeby najlepsi projektanci odeszli z oddziału centrum. Według mnie to odeszli Ci, co psuli atmosferę.
1
Domini 2017-05-25 01:13
Taki jest właśnie szacunek Menard do byłych pracowników - oczernianie, zwalanie winy (bo Go, Jej już nie ma), pokazywanie pseudo wyższości, pojmowanie działań aby były pracownik nie podjął pracy u konkurencji. Tylko zapomina się, ze Ci byli pracownicy przez lata tworzyli firmę, rozwijali ją i dawali z sienbie wszystko! Trzymaj się aza, powodzenia dda
14
Pawik 2017-06-18 09:07
Niestety firmy budowlane cechuje bardzo duża rotacja pracowników i to z różnych powodów, bardzo często z winy pracownika. Taka to specyficzna działalność.
Antypawik 2017-06-24 22:25
Równie często z winy pracodawcy.
3
Janek 2017-06-25 13:26
Czy MENARD POLSKA nie ma zupełnie nowych ofert pracy? Słyszałem sporo dobrego a interesuje mnie praca majstra budowy lub kontrolera kosztów. Jeśli ktoś słyszał coś bardzo proszę podzielić się wiedzą na forum.
Marek 2017-07-16 21:58
Nie polecam...
4
Jarecki 2017-07-25 18:13
@Marek Dlaczego piszesz takie zdania, na jakiej podstawie opierasz swoją opinię. Najłatwiej kogoś oskarżyć.
Weronika 2017-08-08 09:27
Rzeczywiście @Jarecki forum powinno służyć aktywniej wymianie między pracownikami, albo między pracownikami i pracodawcą, która powinna być podparta argumentami. @Marek skoro wyrażasz opinię na temat MENARD POLSKA uzasadnij swoje zdanie, tak żeby każdy mógł się do niego odnieść i wyrobić sobie swój punkt widzenia.
baranek 2017-08-11 11:00
Z tego co wiem, to Ci którzy odeszli oczerniają swojego byłego Pracodawcę a nie odwrotnie.
Odległybrat 2017-08-11 14:06
Nie ma firmy idealnej jak nie ma idealnych osób. MENARD działając w branży budowlanej jest narażona na wiele negatywnych opinii. Znam branżę dokładnie i wiem jak to wygląda od podszewki. Częste rotacje to zjawisko normalne w takich formach, brak dobrych fachowców to jest problem!
Bolesna prawda 2017-08-12 12:41
Może napiszę coś o wpłatach ku przestrodze. W tej firmie zarabiało się doborze parę lat temu,teraz juz nie jest tak kolorowo. Zeby zarobić 5tyś to operator sprzętu ciężkiego musi przepracować ponad 250godzin,i taką wypłata to szczyt marzeń w tej firmi bo biorąc średnią z całego roku to 4tysiące ciężko przekroczyć. A więc drodzy koledzy nie wierzcie w bajki na rozmowie rekrutacyjnej obiecaja wam wszystko, a później pocałuj mnie w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Czytałem kiedyś opinię ze w Menard Polska zarabia się jak kasjer z biedronki i przekonałem się boleśnie ze to prawda!!! W tej firmie pracuje dorzo osób z Podkarpacia i warmińsko mazurskie ,a mało z centralnej polski bo te stawki odstraszaja. Mam nadzieję ze mój szczery opis będzie pomocny!!!
5
Karol 2017-08-14 14:26
Fajna firma i cóż można więcej, zawsze będą mieli wielu wrogów.
3
Weronika 2017-08-20 14:25
@Bolesna prawda czy firma podczas rekrutacji przedstawia jasno warunki zatrudnienia? To one (na podpisanej umowie) są wiążące i dokładnie takiego wynagrodzenia można oczekiwać od pracodawcy. Jak to wygląda? Możesz wyjaśnić, co dokładnie masz na myśli, przez obiecywanie więcej podczas rozmów?
Stefan 2017-08-25 09:46
Mimo dobrej opinii jako pracodawca to niestety firma ma dosyć duże potrzeby kadrowe. Niestety coraz więcej firm zaczyna odczuwać poważne kłopoty z powodu braku rąk do pracy. Może pójdą w górę zarobki?
Weronika 2017-08-29 08:42
@Stefan a może jest tak, że to nie są problemy kadrowe, a nowe miejsca pracy związane z rozwojem firmy? Ktoś wie, jak to wygląda faktycznie w MENARD POLSKA?
Bystry 2017-08-31 12:32
Weronika, firma się rozrasta to fakt! Ale brak rąk do pracy to w dużej mierze stawki, Ci co szukają ludzi do pracy i posiadają zaplecze finansowe będą mieć fachowców,a firmy z niskim budżetem zatrudniają tylko statystow! !!
Zombi 2017-09-04 08:50
Różnice w wysokości wynagrodzenia to odwieczny problem między firmami a pracownikami a to reguluje rynek.
Weronika 2017-09-05 17:49
@Bystry a jesteś pewien, że te stawki aktualnie się nie zmieniły - i w twojej ocenie są niskie? Akurat wynagrodzenie to sprawa często bardzo relatywna, podlega indywidualnej ofercie i ocenie.
jeden z nowszych 2017-09-22 12:11
Pracuję w firmie ponad 3 miesiące. Firmę póki co oceniam pozytywnie, duże plusy: dofinansowanie do nauki, okularów, karty miejskiej, język angielski :) Praca jak praca-obowiązki wypełniać trzeba, bo za darmo nic się nie dostanie :)
1
Weronika 2017-09-25 15:57
@jeden z nowszych, a co powiesz w takim razie o poście użytkownika @bystry, pisał on, że zarobki są bardzo niskie, dopytywałam o widełki ale nie dostałam odpowiedzi. Może Ty w takim razie mógłbyś przybliżyć ze swojej perspektywy nowego pracownika, jak to w MENARD POLSKA wygląda?
Zostaw swoją opinię o MENARD POLSKA Sp.zoo - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MENARD POLSKA Sp.zoo