Hoist Polska sp. z o.o.

Wrocław

Opinie o Hoist Polska sp. z o.o.

MoneyPenny 2016-02-04 18:24:04
Byłam na rozmowie. ... I podziękuję nigdy więcej.
Korpo całą gębą I na przyszłość może niech wysyłają na rozmowe kogoś kto ma pojęcie o windykacji prawnej. .... I nich czytają CV a nie zapoznają się z Cefałką w momencie gdy ja siedzę naprzeciwko :-)
Od długiego czasu pracuje w jednym miejscu chciałam zmienić pracę i nadal chce ale raczej nie na stadionowe klimaty.
1
mimimi 2016-02-19 06:35:23
Ostatnio brałam udział w rekrutacji na stanowisko specjalisty. Jestem osoba po studiach z 6-letnim doswiadczeniem prawnika w windykacji. Pierwszy etap i rozmowa z osoba z HR - super! Mężczyzna sympatyczny, konkretny. Drugi etap to rozmowa z jakims menagerem. To była zupełna porazka. Kobiecie brakowało podstaw dobrego wychowania. Wybałuszała oczy, podpytywała mnie o wrazliwe informacje zwiazane ze starym pracodawca. Machała rekami, rzucała dziwnymi komentarzami. Zasmiałam sie bo akurat doswiadczenie zdobywałam w wiekszej kancelarii niz NL. w polowie rozmowy sposób prowadzenia rekrutacji nie podobał mi sie do tego stopnia ze zaproponowałam zakonczenie tej farsy bo nie jestem gówniara bez doswiadczenia. Kobieta sie uspokoiła i przeprosiła. wyszłam wsciekła. Moje najwieksze zaskoczenie to fakt ze dostawąłm ta prace. zasmiałam sie w słuchawke i jej nie przyjełam. Byc moze ludzie w działach sa mili i sympatyczni ale nie wyobrazałam sobie pracy pod kierownictwem takiego niekompetentnego menagera. Zaproponowano mi umowe o prace na czas okreslony i wynagrodzenie w granicy 3100 netto. - byc moze te dane sie komus przydadza jezeli chodzi o wyrobienie sobie obrazu na temat zarobkow w tej kancelarii.

Oczywiscie to tylko moje wrazenia i byc moze sama praca tam jest przyjemna. Ja po rozmowie byłam zbyt zrazona do tego miejsca - i nie histeryzuje :) nie mam tendencji do przesadzania. Byłam na wielu rozmowach w swoim zyciu ale ta zdecydowanie była na najnizszym poziomie.
7
kk 2016-03-02 10:10:38
Była to moja pierwsza praca na umowę, choć nie pracowałam tam długo, gdyż kolidowała ona potem z moimi studiami, ale byłam i jestem zadowolona. Szkoda było mi się rozstawać z ludźmi tam pracującymi. Świetna atmosfera, świetni ludzie, którzy jak się ich poprosi - pomogą. Z każdym można się dogadać, jeżeli tylko się chce. Zarobki? Wiadomo nie są to kokosy, ale chyba każdy wie na co się decyduje podpisując umowę z firmą? Zawsze może szukać pracy z wyższymi zarobkami, nie decydując się na ich ofertę. Uważam, że praca w tej firmie była ciekawym doświadczeniem, wiele mnie nauczyła i wiele rzeczy mogę wykorzystywać do dziś. Drugą sprawą nie rozumiem czemu wypowiadają się tutaj ludzie nie pracujący tam, a mający zadłużenia. Z tego co mi się wydaje jest to strona dotycząca opinii na temat pracy ;) A nie jakości obsługi dłużnika itp.
Piotr 2016-03-22 12:19:17
Zero możliwości rozwoju i kiepskie zarobki oraz atmosfera.
3
Tomek 2016-03-23 16:36:25
Pracuje i powiem takPraca nudna jak flaki z olejem. Codziennie to samo najczęściej tylko po to aby liderek był zadowolony... Cele wyznaczone i rób... Zwykła tyrka żadnych rewelacji. A dodatkowo na strasznym zadupiu... Tzn daleko od centrum. Wielkich karier i awansow raczej się nie spodziewam... Ale robić gdzieś trzeba więc siedzimy i nic się nie dzieje... Jak mawia klasyk...
1
Onderese 2016-04-05 12:00:33
Też pracuję i jestem zadowolony. Atmosfera fajna, spotkałem super ludzi, przełożony też całkiem ok. Fakt siedziba jest na stadionie, ale ja dojeżdżam więc mi to idealnie pasuje. Zresztą z centrum jest dobry dojazd, są bezpośrednie tramwaje i autobusy. Firma też dofinansowuje m.in urbancard lub jeśli nie korzystać, to możesz wnioskować o tę kwotę i dodać sobie do paliwa, tak jak ja to robię.
boma 2016-04-14 20:49:51
@mika
a niby dlaczego warto? i jakiż to bogaty pakiet?? ;-) Nie żartuj tutaj tylko powazne opinie
Bart 2016-04-28 12:21:09
@borna w ogłoszeniach piszą o karcie sportowej, pakiecie medycznym i dofinansowaniu dojazdów do pracy. Brzmi ciekawie.
Bart 2016-05-09 10:29:15
@miała na ich stronie internetowej znajdują się ogłoszenia na różne stanowiska i w każdym jest informacja o karcie sportowej, pakiecie medycznym, ubezpieczeniu czy dofinansowaniu dojazdów do pracy.
Ja 2016-05-31 21:51:05
Pracuje tam od roku potwierdzam dofinansowanie do Urban cart multisport i pakiet medyczny wszystko jest
Piotr Pan 2016-06-03 07:26:35
Urban cart :-):-) on to fajnie :-) pracujesz pewnie w CC jakie zmiany i czy pracujecie w weekendy
zola 2016-06-03 13:45:03
Ja pracuję w CC, są dwie zmiany, ale weekendy są wolne, więc jest spoko :) A teraz jeszcze mamy opiekę medyczną wszyscy, więc w ogóle fajnie :P
zola 2016-06-17 11:21:38
Wszyscy pracownicy mają opiekę medyczną od pierwszego dni pracy :)
wsx 2016-06-17 22:38:39
jaką stawkę brutto oferują na stanowisku Inspektor ds. Wsparcia Procesu Postępowania Egzekucyjnego;chcę złożyć aplikację a nie wiem jaką stawkę wołać
4
Szymek 2016-06-28 14:06:21
Pracowałem ponad rok Fakt umowa o pracę ale najpierw musisz poczekać aż osoba która je sporządza zrobi to porzadnie Moja pisali 3 razy i Z każdym razem z błędami.. Świadectwo pracy również było poprawione.. W kiblach był syf ale to nie wina pracodawcy tylko pracowników którzy nie wiedzą do czego jest spłuczka :-D ogólnie na początek ok.
Unstoppable 2016-07-01 20:13:33
Jak to "wina ekipy sprzątającej"? To ekipa sprzątająca nie spłukuje swoich "dwójek" w damskim WC? To ekipa sprzątająca zostawia swoje włosy w odpływach umywalek? Czy wybrane osoby z Hoist, które zamiłowanie do życia w gnoju wyniosły z domu?
teren 2016-07-03 11:26:24
pracuje tu od 6 miesięcy i zapewniam, że nie ma takich poborów jak piszą, bo to konkurencja albo rozżalone osoby, które nie potrafią windykować w terenie... niech nieudacznicy sobie piszą, a prawdy i tak się nie da oszukać...
pracownik 2016-07-03 12:15:13
jutro zaczynam tam pracę i warunki, które oferują są zupełnie atrakcyjne ( to było m.in powodem decyzji o zmianie pracodawcy). Opinie negatywne tez wydają się być kłamliwe bo kolega pracuje tam od roku i jest zadowolony.
Niedowiarkom proponuje zasięgnąć informacji u źródła a nie na forum, gdzie wylewają żale osoby, które sobie z pewnymi rzeczami nie poradzili...
kadrowa 2016-07-07 23:00:30
To ciekawe, bo jakoś nie przypominam sobie takiej sytuacji. Dwa razy owszem, ale trzy?
4
Miko 2016-07-11 14:26:35
Z tego co wiem to przy zaproszeniu na rozmowę rekrutacyjną można wypytać o stawki, ja dostałem konkretne informacje co do wynagrodzenia i tych bonusów, dokładnie to co pojawiło się później na umowie.
Xandra 2016-07-14 11:45:46
@Mn, chyba najlepszym sposobem jest wysłanie CV i dobrze wypaść na rozmowie rekrutacyjnej :) Popisać się znajomością wiedzy z windykacji, zwłaszcze w egzekucji komorniczej oraz ogólną wiedzą o firmie.
1
Zoltan 2016-07-18 12:48:50
Zwykły monitoring telefoniczny komorników. , a Najmniejszą kasę
Pewnie 2016-08-05 14:40:03
Najniższa krajowa :-D
Area 2016-08-08 09:34:25
@Ty, nie wiem z kiedy masz takie informacje, ale najniższa krajowa to na pewno nie jest :)
Lila 2016-08-26 12:24:04
Atmo Zależy od działu. Kasa bez szału.. O ile pamiętam. No i stałe firmowanie maniany przez rudego :-D i nazywanie tego profesjonalizmem. Jedyny plus to ludzie. Choć jak wszędzie znajdą się niefajne osoby. Ale na CC można śmiało iść. Tam normalni pracownicy. Minusem jest brak wsparcia od menadżerów w CC. Ale poza tym polecam CC
1
nick 2016-09-01 18:49:58
kokosow to sie raczej nie spodziewaj
3
dawny pracownik 2016-09-03 21:21:06
Hoist to typowy taki kołchoz windykacyjny z marnymi zarobkami. Zero rozwoju, nepotyzm, taki folwark pańszczyźniany bez szans na rozwój czy awans a zwłaszcza poziomy. Dobry na początek dla studentów a potem trzeba szukać gdzie indziej. Praca u nich jest tak na przeczekanie.
8
Zażenowana/Zażenowany 2016-09-11 01:22:37
Błagam!!! nie publikujcie postów pod różnymi nick-ami jako firma, bo jest to żenujące. Lepiej będzie, jak odpowiecie jako firma, a nie bzdurna postać. No i przede wszystkim nie usuwajcie komentarzy, bo według mnie jeśli coś się pojawia a potem znika, musi być prawdą.

P.S. Jesteście dobrą firmą i dobrym pracodawcą. Szkoda psuć swoją renomę przez śmieszne posty.
2
werdwe 2016-09-15 22:57:48
tam ludzie zarabiają mniej więcej 2 tyś zł netto
biednie
marekk5 2016-09-27 17:09:08
Macie może jakieś informacje, czy w obecnej chwili prowadzona jest rekrutacja do CC?
Agata 2016-10-07 00:02:21
Hej
Czy słyszeliście może, czy firma prowadzi lub kiedy planuje prowadzić rekrutacje na negocjatora telefonicznego?
Hoist Polska sp. z o.o. - Specjalista ds. Personal 2016-10-07 09:56:04 [pracodawca]
Dzień dobry,

Pani Agato w tej chwili nie prowadzimy rekrutacji na stanowisko Inspektora. ds Negocjacji (Negocjator Telefoniczny), proszę śledzić naszą stronę internetową www.http://hoistfinance.pl/kariera/, gdzie zamieszczane są wszystkie nasze aktualne oferty pracy.

Pozdrawiam serdecznie :)
3
Polak 2016-10-13 06:44:35
No następna firma która skupuje przedawnione długi!!!! Już raz z taką wygrałem, też z Wrocławia -banda oszustów, ale i za nich się wezmą.
1
Belmondo 2016-10-13 11:47:10
Jakbyś płacił na bieżąco swoje zadłużenie, to takich firm by nie było. Btw. "Polaku" to jest profil do wymiany informacji a propos rekrutacji i pracy w firmie a nie ściana płaczu i wyrzutu frustracji!
3
fonrijg 2016-10-13 15:43:57
Hahah, za ciebie się wezmą nierobie. Dlugi się spłaca, a nie liczy na przedawnienie.
1
do kolender 2016-10-17 17:16:47
Słuchaj to jest dziwne, że ciągle szukają księgowego. Od kilku lat w tym dziale jest nie zła rotacja powód pewnie jest prosty albo dużo pracy i małe zarobki plus nieciekawa atmosfera. Co do zarobków, nie wierzę w to, że dają tam zastępcy księgowego 2900 bo nie mieliby takiej rotacji ludzi. Pewnie dają 2900 brutto znając polskie modele januszów biznesu. Inna osoba napisała, że praca jest tam nie zła bo umowa o pracę i jakaś tam stabilizacja? To dlaczego w tej firmie jest duża rotacja? Albo kasowo słabo albo też atmofera nie za ciekawa.
1
abc 2016-10-19 18:22:51
podaj tego emaila jestem ciekawy twojej współpracy z chęcią się odezwę
Hoist Polska sp. z o.o. 2016-10-20 15:43:00 [pracodawca]
Dzień dobry,

Użytkowniku "do kolender" skąd posiadasz wiedzę o rotacji w dziale księgowości w naszej firmie? Rekrutacje w naszej firmie wynikają z naszego rozwoju, a nie dużej rotacji. Podajesz również nieprawidłowe informację dotyczące wynagrodzenia. Doceniamy wszystkich naszych kandydatów. Dla osób z bardzo dużym doświadczeniem zawodowym wynagrodzenie ustalane jest indywidualnie.

Pozdrawiamy serdecznie.
3
Jack 2016-10-22 13:36:03
Witam
Na stanowisku windykatora terenowego to odradzam, zarobki nie najgorsze, ale praca ponad 12godz. dziennie, ciągła gonitwa i niezadowolenie przełożonych.
1
qwer 2016-10-23 18:17:58
Widać że dział personalny się odzywa, czyli boją się, że pewne informacje rozejdą się po mieście. Pracowałem u Państwa. Podzielę się z moimi postrzeżeniami. Wynagrodzenia są nędzne, rozwoju nie ma. Ja przyjmując się do was do pracy miałem wynagrodzenie takie same jak reszta pracowników, gdzie nie było mowy o jakichkolwiek negocjacjach. U was w pracy liczy efektywność, brak awansów wewnętrznych, wyrabianie normy dla premii dla kierowników działu, a zwykły szeregowy pracownik w waszej firmie jest nikim. W tej firmie jest duża rotacja i nie za ciekawa atmosfera wśród pracowników. Liczą się pracownicy bierni, mierni i wierni. Państwa firma jest dobra na start dla studentów dla zdobycia doświadczenia, a potem trzeba wiać gdzie indziej, niż dawać się wykorzystywać. Pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów w rekrutowaniu ciągle nowych pracowników. Parafrazując słynnego poetę kochajcie obecnych pracowników bo tak szybko odchodzą.
4
No Gods No Masters 2016-10-24 22:20:02
Widzę, że Hoist (i nie tylko) straszliwie pragnie, by dyskusja przeniosła się z Goworka gdzieś indziej, np do dobrze pozycjonowanego bloga na Wordpress'ie. Tam wasze żądania cenzury co najwyżej doczekają się odpowiedzi (jeśli w ogóle) w postaci pewnego obraźliwego gestu.
Jak tylko skończę kilka spraw biorę się za tworzenie dedykowanej strony, chcieliście to macie.
Bitner 2016-10-30 15:37:28
Były pracownik Mocno wkurzony hoistowymi praktykami? Nie dziwię się..
Nick 2016-10-31 13:10:06
taa jasne :D na cc 2100zł brutto :D
1
Rick 2016-10-31 13:12:25
Przedawnione nie znaczy nie istniejące. Pożyczyłeś cudze pieniądze to masz je oddać, nie ważne kiedy.
Pracownik na szczęście były 2016-11-08 21:55:03
W sumie forum może być ciekawe.. Pozostaje czekać :-) Koszmar działu HR...
:-) 2016-11-08 21:56:24
Głupie pytanie.. Pewnie u was pracuje i stąd wie o rotacji :-)
do nick 2016-11-12 16:51:40
czy ktoś pracuje na cc czy na innym stanowisku operacyjnym zarabia podobne marne grosze, więc nie pisz że w innych działach zarabia się kokosy bo w to nie uwierzę, bo nie mieliby dużej rotacji pracowników.
Zadowolony pracownik 2016-11-13 22:11:29
Od pół roku firma nie rekrutuje pracowników i kompletnie nie mam pojęcia skąd te wszystkie posty wszystkowiedzących ludzi. A może najlepiej zapytać u źródła? Owszem, zdarzają się rekrutacje ale w ciągu ostatniego półrocza, przyszło może z 10 osób. Informacje o rotacji są przesadzone. Pracownicy w większości sami znajdują nowe prace i odchodzą, chyba, że ktoś jest leserem, to go zwalniają.
Za robotę się trzeba brać drodzy "postowicze". Oczekujecie awansów a średnia pracy pracownika na stanowiskach w firmie to rok, góra półtora ( oczywiście tych niższego szczeble ). To jak? Po roku chcecie być liderem, kierownikiem a może dyrektorem? Bez wiedzy, doświadczenia, ile chcecie zarabiać? 3000-4000 brutto, a może netto? Zlitujcie się! Piszcie sobie blogi, twórzcie strony, przecież każdego da się znaleźć, zwłaszcza jak będą to informacje, które podlegają ściganiu. Przecież nikt nikomu niczego nie zabrania. Frustrujcie się na umór!
1
były pracownik 2016-11-17 07:53:29
tak tak a świstak siedzi i zawija w sreberka liderów wyciągniętych z kapelusza;-)
tgbnhy 2016-12-01 16:20:58
Hoist to po angielsku taki wysięgnik z hakiem, który jest zamontowany na ciężarówce i pozwala automatycznie, z kabiny kierowcy, wciągnąć na platformę ciężarówki kontener. Skąd u was taka dziwna nazwa?
Zostaw swoją opinię o Hoist Polska sp. z o.o. - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hoist Polska sp. z o.o.