logo Postal Steel Group

Postal Steel Group

Tarnowo Podgórne

Opinie o Postal Steel Group

młody to i ździwiony 2015-11-29 01:14
No tak, opieka medyczna ważniejsza od stabilnego zatrudnienia. Dobre, nie wiedziałem, że o to chodzi w pracy. Teraz jak będę szukał pracy to powiem, że chce najniższą krajową ale w zamian kartę multisport i opiekę medyczną, która jest tak niezbędna.
lokowane słomki 2016-01-20 20:44
@oj i @szokers wyglądają mi na konspiracyjne wpisy postalowskiego marketingu... 'super, że zapewniona jest opieka medyczna', 'chyba nieźle trafił', 'dodatkowo ubezpieczenie grupowe, opiekę medyczną, kartę Multisport', 'przecież dobra atmosfera z tym związana to podstawa sukcesu' - cóż to za marny bełkot!?!? na kilometr śmierdzi oszustwem i wazeliną... Mają problemy kadrowe więc każdy sposób aby zwabić potencjalnego pracownika... tzn. szmatę do wyciśnięcia jest dobry. Nawet sztuczne wpisy na forum. No i pewnie te multisporty, opieka medyczna, ubezpieczenie grupowe to za free???? oczywiście, że nie!!
p.s. ostatnio chyba padł rekord - handlowiec pracował 3 dni - wiatr się zmienił i poszedł w pizdooooou.
1
Prawda 2016-01-27 08:41
W Postalu NIE MA prowizji !!!
xxxx 2016-03-01 10:31
czy ktos może sie odniesc do pracy w ksiegowosci? jest ogloszenie na stronie na samodzielna ksiegowa, czy warto? jakie sa tam zarobki? wynagrodzenie?
pikus 2016-03-04 18:30
A jak magazyn?
chwds 2016-03-07 22:24
lokowane słomki :) zapewniają opiekę medyczną, bo PH musi sporo towaru z paki przerzucić... Szanownemu Panu słomkę podać czy z buta Pan sobie wyciągnie ;)
4
3 dniowy 2016-05-04 19:59
polsram srel to NAJGORSZY PARCHUL I DEFEKACJA NA RYNKU!!! Niestety popracowałem, na rynku 3 dni, mini bus i musisz sprzedawać jak cieć w 18 wieku z auta !!! to się nazywa k...wa po prostu jest HANDEL O B W O Ź N Y !!! Ludzie, co [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i tyft , i co najciekawsze hahaha, stała pensja 1300 i premia uznaniowa !!! haha czyli 1300 ! wyzyski i kiła.rabota dla ojców 5ga potomków z kredytem na 30 lat we frankach. dziekuje za uwagę. A i jeszcze jedno, sama rozmowa kwalifikacyjna to wejście do ubikacji pełnej smrodu i mierzwy. pewnie teraz prezes i jego psiarnia biero słowniki do reki i sprawdzaja co to mierzwa..tumany, tak powinien na 2 nazwisko mieć własciciel tej lepianki, ale nie ma ...niestety.
7
paranoja 2016-05-08 13:58
Powiem krótko, syf i malaria w całej firmie, warunków nie ma żadnych, na magazynie jak ktoś lubi zapieprzać za pięciu to zapraszamy, co chwile ktoś odchodzi, a nikogo nie zatrudniaja, bo kto przyjdzie jebb.. do obozu. brak stołówki, jesz śniadania w ciasnej szatni, gdzie się przebierasz i gdzie śmierdzi butami i kiblem obok. ludzi sie traktuje jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ważni i ważniejsi, jak nie liżesz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to nie masz po co przychodzić, bo będziesz zapie. plusem jedynym jest praca 8-16, tylko jak wchodzisz do pracy to musisz wyłączyć mózg na 8 godzin, żeby przetrwać w tym syfie i z tymi 'pacanami'
13
xxAxx 2016-05-09 13:40
Świetni pracownicy, którzy tworzą świetną atmosferę.. Zawsze pomogą i powiedzą dobre słowo.. Niestety kadra zarządzająca - nie docenia. Nie ten, to następny. Pozdrawiam.
1
Postal 2016-05-19 22:14
Nie polecam pracy na magazynie - tu nie da się pracować w takiej atmosferze, gdzie każdy każdemu robi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za plecami, gadasz z jednym to gada o innym, a jak gada z nim to gada o tobie i tak ma każdy, i za te pieniądze. Tak jak napisał ktoś wyżej syf to mało powiedziane. To praca dla tych co lubią czuć zapach du...y brygadzisty lub kierownika, wtedy masz luz, bo jeśli tego nie robisz to cały dzień przerzucasz 10 ton :D Dlatego połowa tutaj przerzuca 10 ton, a druga 100kg :D Pozdro dla kumatych
10
Jasiekmata 2016-06-04 08:46
Na magazynie fajne to, ze 1 zmiana i to na tyle pozytywow pieniadz jest ok, ale podpinam sie do tego co pisza poprzednicy, jesli sie nie podlizujesz brygadziscie czy kierownikowi to nie masz tu lekko. Za prace jaka wykonuje tu polowa pracownikow nie zaplacilbym nawet 1500 zl za te siedzenie cale dnie po kątach i nic nie robienie. I jeszcze chca podwyzki za lenistwo xdd podsumowujac w skali 1-10 dalbym 3 za ten balagan. Gdyby wymienic kadre zarzadzajaca magazynem na pewno by sie to zmienilo i kazdy by zasuwal na wyplate. Szczescie, ze prezes nie wie co sie wyprawia na magazynie;) no, ale jak sie pracuje 5 lat to kazdy mysli, ze jest niezastapiony;)
7
Zuzka 2016-06-30 11:35
Duża rotacja pracowników , a poza tym biorą jedynie na staż za 800zł, obiecują później etat, a później się okazuję, że jak kończy się komuś staż, to szukają nową osobę na to stanowisko, oczywiście na staż. Dlatego nikt nie chcę tu pracować. Jedynie rodzina ma dobrze. Musisz posiadać dwulicowość na każdym stanowisku to zwiększy twoje szansę :)
1
Andrzej 2016-07-28 14:10
Najgorsza firma w jakiej pracowałem, nie polecałbym nawet wrogowi.
6
PAPA 2016-07-31 19:21
HEJ, JEST OGŁOSZENIE NA RKS'a NA POŁUDNIE. CZY KTOŚ MOŻE WIE CO SIĘ STAŁO Z TYM CO PRACOWAŁ DO TEJ PORY? I SKĄD TEN GOŚĆ BYŁ TZN. Z KRAKOWA CZY KIELC?
Granat 2016-08-05 11:48
Nie polecam - bardzo malo profesjonalne podejscie do kandydata na nowe stanowisko. Wyslalam.aplikacje na specjaliste ds. Zakupow i umowilam termin. Niestety z powodow zdrowotnych musialam odmowic. Postal steel jednak.nalegal i udalo sie umowic inny termin. Na miejscu zostalam przyjeta przez jakas pania, ktora sie w ogole nie przedstawila i z grubej rury spytala mnie dlaczego chce zmienic prace. Nie byla w ogole zainteresowana moja osoba bo moje cv.ktos jej rzucil na biurko i miala w ramach zastepstwa przeprowadzic rozmowr. Wyniklo z niej ze na aplikowane stanowisko nie mam zadnych aplikacji i ze chca mnie na stanowisko akwizytora o czym wczesniej nikt nie raczyl powiadomic. W skrocie rozmowa nie miala zadnego sensu, osoba rekrutujaca nie miala zadnego zainteresowania a firma nawet sie mie odezwala. Nie wiem czy tacy sa wszyscy czy tylko ja tak trqfilam, ale podejscie fatalne. Ponadto umowe proponuja na czas okreslony na 33 miesiace co jest smieszne dla mnie. Nie polecam!
PAPA 2016-08-05 22:07
ale moje pytanie było - co się stało z tym co pracował na tym stanowisku. A konkretnie z czego wynika ta rekrutacja?
jurgenson 2016-08-29 07:30
To jest taka metoda podejścia do być może przyszłego pracownika, już na wstępie pokazać, że jest nikim w tej firmie, zlewka, brak przygotowania, brak CV na rozmowie kwalifikacyjnej no ale z tym się trzeba liczyć i zdać sobie sprawę, że potem może być już tylko gorzej :) A co do stanowiska regionalnego - kwestia charakteru, jeśli ktoś lubi (usunięte przez administratora) podwładnych, i zdawać potem raporty na ich temat to jest to idealnie trafił.
2
PAPA 2016-08-29 18:45
Nie no genialna odpowiedź. Brakuje jeszcze "może wygrał 6 i teraz to mu to lotto", " może wpadł pod samochód", a "może pochlastał się piłą tarczową". WTF! Komu to pomoże?!
loko oko słoma spoko 2016-09-04 22:29
@madziar a myślisz, że dlaczego w polstalu auta służbowe to citroeny berlingo...? pewnie żeby powietrze wozić. jak tony złomy przez pakę w tygodniu nie przerzucisz to targetu nie zrobisz, zwłaszcza na chińskich tarczach najwyższej jakości oczywiście :)
2
tadeusz 2016-09-11 16:22
@tik tok ale chyba są odpowiednie sprzęty zapewnione pracownikom? Zwykły paleciak często rozwiązuje większość transportowych problemów, bo jednak jest naprawdę wielkim udogodnieniem przy przenoszeniu dużych ilości
tester 2016-12-06 23:14
Testuję czy to działa, 3 miesiące zwolnień i bez nowych opinii? Czy boss znowu płaci za moderację gowork?
3
Rysiek 2017-01-07 21:27
Caly czas usuwaja te niewygodne opinie o posralu
3
Tomek 2017-01-08 16:55
dużo jeszcze tam piesków zostało ?
3
Rumcajs 2017-01-21 13:46
Praca w posralu na magazynie ciężka, wypłata marna, ludzie beznadziejni, każdy za plecami jedzie drugiego, żeby się podlizać. Praca dla ludzi bez perspektyw i rozwoju. gorszego brygadzisty nie mogli tam wybrać, w sumie został nim przez przypadek, bo najwięcej zaganiał do góry na ludzi z magazynu jak i kierowników, którzy tam pracowali i po pół roku ich wyrzucano.
4
on 2017-01-24 15:14
Nie
petent 2017-01-24 16:05
Jestem po rozmowie kwalifikacyjnej w tej firmie . Muszę z przykrością stwierdzić iż nasza rozmowa trwała 5 min. Zostałem przyjęty przy ciasnym biurku przez p.Magdalenę , która nie miała pojęcia o prowadzeniu rozmów , rekrutacji . Odniosłem wrażenie że została oderwana od pracy a w przerwie ktoś kazał mnie przyjąć . Potrzebny był handlowiec a pani podczas naszej bardzo krótkiej rozmowy stwierdziła że jednak ktoś do zakupów z biegłym j.angielskim , którego niestety nie znałem .Od początku rozmowy szło wyczuć że chce ją szybko zakończyć. Odniosłem też wrażenie że p.Magdalena nie czytała mojego CV wcześniej . Padło stwierdzenie na rozmowie ... u nas ciągle kogoś brakuje i często szukają a zmiany są tak częste że nie nadążysz ... . Drodzy państwo szkoda waszego i naszego czasu . Jednak warto było poczytać co piszą w opiniach o firmie .To jest niestety prawda .Informacja dla panów. W biurowcu pracują same kobiety , też to coś znaczy. Uważam że prawie nic nie straciłem ,tylko czas.Pozdrawiam i współczuje.
8
heheszki 2017-01-24 17:03
Przecież jeśli chodzi o Magdę G. to ona się wgl nie zna na pracy, a posadę dostała za 'inne' umiejętności, Nie zabiera się przecież grzybów do lasu
4
adas 2017-02-07 19:09
Jest ogłoszenie o magazyniera ( drobne elementy ze stali ) dziennie jedynie przerzucisz 10 ton za śmieszną wypłatę, ''Polecam'' tą firmę z '' drobnymi elementami ze stali '' :)
4
Michal 2017-02-18 12:39
Bylem na rozmowie o magazyniera, to co oferuja to smiech na sali... A osoba z ktora rozmawialem to chyba kierownik, ktory sam nie wie czy sie zajmuje firma, znajomosc towaru i uslug firmy zerowa. Widac ludzie kompetentni inaczej tam pracuja. Jeszcze nie spotkalem kierownika, ktory jest tak niepotrzebny.
7
Ola 2017-02-28 16:31
Czy ktoś był w Postalu na rozmowie w sprawie pracy: Specjalista ds. Zakupów? Opinie?
Schnappi 2017-03-19 22:24
Najnowszym hitem w Postalu jest to, że gdy pracownik jest na zwolnieniu to dzwonią po lekarzach, że ma nie dawać L4, bo pracownik jest od tego żeby pracować. Ma umrzeć ku chwale firme. Ciekawe, czy ktoś wie o tym procederze?? Bo jak ktoś wiedział a nie powiedział to jest to zwykłe kurestwo!! Ale jak mawia klasyk: ,,...nikt tu nie jest normalny..."
8
Mloda 2017-03-22 11:21
Witam,
Firma POSTAL zamieściła ogłoszenie na stanowisko pracownik biurowy w dziale zakupów. Czy możecie się wypowiedzieć na temat tego stanowiska? Jakie zarobki? Czy warto wysyłać CV?
Stary 2017-03-24 10:22
Dział zakupów ... najlepszy tam :)
Jeśli ktoś (rodzic, małżonek) Cie utrzymuje to praca w postalu jest dla Ciebie! Zaśpiewaj netto poniżej 2k i popracujesz nawet z rok. Zaśpiewaj powyżej 2k i nie przekroczysz połowy roku, jak zwolnią Cie ot tak po godz. 15:30 w ostatni dzień miesiąca (piątek ulubiony).
Obowiązki - wykonujesz taka sama prace jak w innych firmach, kontakt z dostawcą, tabele, zamówienia i odpowiedzialność, z tą różnicą, że wynagrodzenie jest o połowę mniejsze.
Miejsce pracy - pomieszczenia bez klimatyzacji, cholerny upał latem, poza tym ok, ale pamietaj - wakacje, na które Cie stać to wyjazd do babci na ogród :)
10
johny 2017-03-31 15:38
Jeszcze ktoś tam pracuję poza du.włazami?
Steel 2017-04-20 15:26
Nono co się robi "stary "handlowiec się zwolnił podobno.
Śliwka 2017-05-18 19:58
Nie jeden... wcześniej Łukasz poszedł do Umakova, a teraz Norbert do niego dołączył ;-)
4
exPH 2017-05-18 20:05
Firma zatrudnia na umowę o prace. Wypłata jest wypłacana na czas. Na stanowisku Przedstawiciel handlowy podstawa wynosi dwa pięćset na rękę plus tysiak premii. Flota to Peugeot Partner lub Citroen Berlingo, tankowanie bezgotówkowe na Orlenie. W samochodach zainstalowane GPS-y, jak jest słaby miesiąc to Prezes szuka dziury w całym.. Z samochodu sprzedaje się towar, asortyment to elementy ze stali, drut spawalniczy, tarcze do cięcia. Ogólnie łapy brudne i można się nadźwigać. Praca od 8:00 – 16:00 ale zaczynać trzeba wcześniej bo Prezes nie liczy dojazdu do klienta jako czas pracy, a klientów nie będziecie mieli koło domu, uwierzcie mi na słowo. Jak zaczynasz wcześniej to Cie nie pochwalą ale spróbuj wrócić szybciej do domu to zaraz OPR... Główny dyrektor handlowy Sławomir S. ( pseud. Śliwka, Karaluch) to tylko słup, był kiedyś przedstawicielem i strzelał z ucha i tak się dorobił posady. Zna dobrze branże ale nie ma podejścia do ludzi, robi problemy z błahych spraw, że odechciewa się pracy. I JESZCZE JEDNO CO JEST BARDZO WAŻNE DLA HANDLOWCÓW, CENY TOWARU BARDZO WYSOKIE, KONKURENCJA BIJE NA GŁOWĘ (METAL-PLAST, UMAKOV, POLSWAT, KUT-MET), NIE MÓWIĄC JUŻ O CENACH TARCZ I DRUTU. NO I BRAKI NA MAGAZYNIE SĄ WIECZNIE. AKCJE TYPU KONKURS NA TARCZE I BRAK TARCZ SĄ NA PORZĄDKU DZIENNYM. Towar głównie z Chin, jak zabraknie to trzeba czekać po kilka tygodni aż przypłynie statek. Jest jeszcze Pani Magda G. dyrektor administracji, wiecznie się czepia i wprowadza zasady które utrudniają prace handlowców. A telefonów które żyły własnym życiem nie umiała wymienić przez 2 lata jak tam pracowałem. Prezes lubi zatrudniać ludzi którzy mają kredyty, rodziny, zobowiązania. Wtedy ma ich w garści..
13
Rocki 2017-05-22 16:21
Nie polecam pracy w postalu, to praca dla ludzi bez zadnych celow w zyciu i ludzi, ktorych nie chca inne firmy. Towar 95% chinski, dzwigac na magazynie trzeba kilka ton dziennie, (czasami w nagrode troche mniej )choroby od tej taniej chinszczyzny nie wspomne jakie beda, oddychajac tym, brud w calej firmie. Wyplata marna, kazdy kreci walki jak moze, inwentura chyba zadnego produktu sie nie zgadza, ale nie ma co ubolewac nad rozlanym mlekiem skoro przebitka to 500%.
10
Kotkidwa 2017-05-23 11:53
Praca łatwa, lekka i przyjemna. Wyplata jest bardzo wysoka, a nawet za wysoka jak na taka prace, jest ubezpieczenie, karta multisportu. Same pozytywy ma firma, nie wiem skad te negatywne opinie. Mozna posiedziec w szatni 2 h dziennie, pozniej pojsc pod regal odpoczac. Rowniez socjal kest mega w tej firmie, polecam 150% . Firma jest swietna tylko ludzie sa falszywi.
6
Śliwka 2017-06-07 12:18
Kolejny handlowiec z długim stażem zrezygnował z pracy i poszedł do konkurencji, to już 4 w tym roku. Statystycznie więcej chłopaków odchodzi sama niż zostaje zwolnionych i przeważnie odchodzą do konkurencji. To chyba o czymś świadczy...
5
yar 2017-06-17 00:45
Od początku roku zwolniono 2 przedstawicieli, następnych 5 zwolniło się samych - a mamy dopiero połowę roku. Niedługo prezesowi rodziny zabraknie żeby pozatykać dziury kadrowe.
Co do wypowiedzi exPH to skorygowałbym tylko tą premię, faktycznie jest jej 1000 zł ale głównie na papierze. Trzeba niezłej "kumulacji" zamówień żeby choć raz na kwartał ją wyszarpać przy tak nierealnych targetach. Dodać do tego trzeba pomyłki na magazynie, opóźnienia w dostawach, zaginiony towar, braki towaru, ciągłe pretensje i pouczenia "od wszystkich świętych" - jak człowiek rano otworzy oczy to rzygać się chce na samą myśl o babraniu się w tym syfie.
P.S
Jakie hasła są najczęściej powtarzane przez prezesa na spotkaniach cyklowych ???
"Firma potrzebuje więcej pieniędzy", "musimy więcej zarabiać", "potrzebuję więcej pieniędzy na inwestycje".
A czy Pan Prezes chociaż raz zapytał któregokolwiek pracownika czego on potrzebuje ???
Oczywiście że nie bo jeszcze padłoby pytanie o podniesienie pensji a to jest temat TABU. Odważni którzy sami starali się drążyć ten temat dostawali różnymi źródłami ostrzeżenia, że Pan Prezes "bacznie się przygląda ich pracy".
Nic tylko składać aplikacje do tak wyśmienitej "firmy".
4
Zainteresowany 2017-06-20 22:10
Co nowego w firmie?
Jakieś nowości nowinki...
Może kolejne zmiany
Bylypeha 2017-06-24 23:34
Te czasy kiedy można mieć pracownika za zero za jakiś czas się skończą. Przedmiotowe podejście do pracowników, zjazdy handlowców i maglowanie ich jest przyjemne tylko dla Śliwki i jemu podobnych, po co pchać się w taki syf skoro na rynku jest tyle innych i lepszych firm...
3
Śliwka 2017-07-13 17:19
Mariusz miał gest i dał ludziom podwyżki po fali zwolnień ale obciął premie żeby im się w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie poprzewracało od pieniędzy... hahaha
Dominika 2017-07-20 10:44
Ktoś z Was może powiedzieć coś więcej o pracy jako przedstawiciel handlowy w Postal Steel Group? Obecnie trwa rekrutacja na to stanowisko. Co możecie podpowiedzieć osobom, które zastanawiają się nad aplikacją? Widziałam informacje we wcześniejszym komentarzu, że nie tak dawno kilku z przedstawicieli z firmy odeszło. Wiecie, czym było to spowodowane?
Lysy 2017-07-25 02:37
witam wszystkich.
Czytając wszystkie opinie widzę że nic się nie zmieniło przez 4 lata od kiedy zostałem zwolniony. Ludzie w większości fałszywi, dwulicowi gdzie najlepszym przykładem był p.o. kierownika magazynu w tamtych okresie Marek. K. , który najpierw zdecydował że należy mnie zwolnić po czym anonimowo poinformował smsem że mam uciekać na chorobowe bo Magdalena G.ma dla mnie wypowiedzenie. Przedstawiciele,dzial zakupów super ludzie. Szef nastawiony tylko na zysk bez ponoszenia kosztów. W końcu rowery i samochody prywatne kosztują. Śliwa...hm...temat względny... Prawa ręka wiadomo od czego :-):-):-)
Kropla 2017-07-26 02:05
Dominika, nie pchaj się w to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Na 80% Cię zwolnią lub sama to zrobisz. Pracowalem tam, teraz gdzie indziej i widzę, że można mieć inne podejście do człowieka i można robić swoje i pracować 6 lat w jednej firmie bez większych stresów typu, że Cię zwolnią. Gdzie by w postalu ktoś z góry powiedział, że na rynku jest kiepsko, mały ruch, i każdy narzeka. Zawsze jest super, i zawsze masz zrobić plan, czy jest mróz -20 od miesiąca czy nie ;)
Madpix 2017-07-26 11:27
Jeżeli chodzi o stanowisko pracownik działu sprzedaży. Orientuje się ktoś z Was jakie są warunki i na czym to wszystko polega? czy warto w ogóle?
mariusz 2017-07-29 17:17
powodem sa slabe zarobki, nierealne plany sprzedazowe i wieczne cisnienie ze strony zarzadu

nie wysylaj nawet cv bo tylko zmarnujesz swoj czas, lepiej miesiac dluzej poszukac pracy i znalezc cos sensownego

zarobisz tam gola podstawe, czyli dwa piecset, bo premia to tylko marchewka na kiju
Oszukana 2017-08-11 09:45
Nie polecam pracy w tej firmie. Byłam przez chwilę w dziale księgowym.
Warunki pracy kiepskie. Trzeba pracować przy jednym biurku w dwie osoby, gdyż nie ma miejsca w pomieszczeniu. Brak możliwości zjedzenia czegoś ciepłego w czasie przerwy, gdyż mikrofalówki brak. Nawet nie ma kuchni dla pracowników. wszystko stoi na korytarzu.
Poza tym zostałam oszukana. Zaproponowano mi pracę po rozmowie kwalifikacyjnej po czym dzień przed jej rozpoczęciem powiedziano mi, że jednak już mnie nie potrzebują, a ja już się zwolniłam z poprzedniej pracy. Sprawa otarła się o prawnika (za którego na szczęście nie musiałam zapłacić) i zakończyła się tym, że zapłacono mi za okres wypowiedzenia.
Otrzymywałam jeszcze telefony z ZUS'u oraz Urzędu Pracy, iż składki są źle zapłacone.
Ogólnie nie polecam pracy w tej firmie.
Brak odpowiedzialności, brak warunków pracy oraz nieszanowanie pracownika.
Jedno wielkie oszustwo, a wynagrodzenie niskie na tyle, że nie odczuwa się, że w ogóle się zarabia.
1
Zostaw swoją opinię o Postal Steel Group - Tarnowo Podgórne
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Postal Steel Group