logo Postal Steel Group

Postal Steel Group

Tarnowo Podgórne

Opinie o Postal Steel Group

obcy vs predator 2015-04-17 20:55
Hej, samochody to nowe Citroen Berlingo lub Peugeot Partner czyli jedno i to samo. GPS w aucie oraz w tablecie (nie mówię o nawigacji:)tablet z internetem:) dochodzi sprzedaż z samochodu zwiększająca możliwości zrobienia targetu... podstawa na początek około 2 tys netto. jak dla mnie warunki na prawde spoko wiec nie kumam dlaczego od początku roku już czterech lub pięciu handlowców się zwolniło.
Westa 2015-04-22 21:11
Rzeczywiście rotacja pracowników jest bardzo duża. Jeżeli Ci wszyscy ludzie się nie sprawdzają, no to chyba coś jest nie tak z działem rekrutacji. Może na przykład rzeczywiście nie czytają naszych dokumentów. Pracowałam tu i za każdym razem próbują zastąpić ludzi tańszymi pracownikami i nie na długo. Jeśli masz pracę, to nie idź tutaj, bo za rok zostaniesz na lodzie.
chwds 2015-05-18 21:10
Praca marzeń - dlatego od sierpnia '14 do kwietnia '15 odeszło 5 z ponad 20 handlowców. Podkreślam ODESZŁO, a nie zostało zwolnionych, niektórzy z wieloletnim stażem. Wcześniej dwóch nowych zrezygnowało już po miesiącu. Handlowiec musi być też magazynierem i księgowym - sprzedajesz szuwaks z paki, masz to na stanie i musisz się rozliczyć. Pomylisz się - pech.... Motto firmy - KONTROLA NAJWYŻSZĄ FORMĄ ZAUFANIA. Nie masz wyników to spowiadasz się z każdej minuty w ciągu dnia. Atmosfera w firmie - nie ma czegoś takiego w PSG. Musisz uważać co, gdzie i komu mówisz, ściany mają uszy. KOCHASZ TABELKI, RAPORTY itepe - ta robota będzie Twoją wymarzoną :)
PLUSY: 1) jeśli poradzisz sobie w Postalu, poradzisz sobie ( prawie ) wszędzie
2) kilka fajnych osób w ekipie, ale nie za wiele.... 3) kasa w terminie, ale bez kokosów
5
chwds 2015-05-23 06:58
Jacku - odeszło PIĘCIU z ponad 20stu. Chociaż dane nieaktualne - wczoraj następny podziękował za fantastyczną atmosferę w PSG
1
bez loda ale ze słomką 2015-06-11 20:04
'CHWDS' buahahahahahahahaa!!!!
tata 2015-06-11 20:08
Jacek to pewnie chciałby na kierownika... ale nie umie czytać ze zrozumieniem.
Pasuje jak ulał. 1300zł na rączkę i rower służbowy;)
yar 2015-07-29 22:17
Od maja rekrutacje na 7 wakatów wśród handlowców - to mówi samo za siebie. Wsparcie i pomoc dla nowych pracowników, jeśli już, to tylko od starszych przedstawicieli. Targety - hodowane na drożdżach - rosną z miesiąca na miesiąc. Nawet jeśli robisz targety nie licz na pochwałę, jeśli raz noga ci się powinie to twoje poprzednie zasługi automatycznie kasują się z pamięci szefa (jesteś tak dobry jak twój ostatni miesiąc). Pamiętaj że w firmie są równi i równiejsi nawet wśród pracowników na tych samych stanowiskach. Jeśli takie "drobiazgi" nie pozbawią cię motywacji i nie masz parcia na zarabianie przyzwoitych pieniędzy to ta firma jest dla ciebie.
1
Przeżmierowo 2015-07-30 12:01
Słuchaj synek!!! jeśli masz jakiekolwiek dowody to czekam w Przeżmierowie. Za te oszczerstwa masz załatwionego PROKURATORA. Jesteś do namierzenia.
1
pracownik 2015-07-31 10:29
panie były kierowniku to że chłopaki z Przeźmierowa udowodnili ci że nie masz pojęcia o tej pracy to nie oczerniaj ich bo raz to zrobiłeś i co nie wyszło ci jak masz jakiś problem do nich to jedź i załatw to po męsku a nie farmazony wypisujesz może jeszcze dopalaczami dilują
1
Spocony 2015-08-10 18:57
Panie Mariuszu,
pragnę podziękować za "świetne" warunki pracy
8
BonusBGC 2015-08-30 23:18
Zarabiane pieniadze sa nieadekwatne do obrotow. Nie wiem jak wyglada to dokladnie obecnie, ale 2 lata wstecz, handlowcy ktorzy robili grubo ponad ćwiare miesięcznie, podkreslam grubo zarabiali mniej niz 3k, gdyz pensja byla stala, niezalezna od obrotu, obecnie cos tam niby zmienilo sie w tej materii ale kokosow nie ma, jak na takie wyniki i zyskownosc. Oczywoscie zaslugi szybko zostaja zapomniane, liczą sie podkniecia. Plany sprzedazowe ukladaja osoby, ktore jesli kiedykolwiek pracowaly w terenie jako ph to chyba w latach 90th, w zlotych czasach branzy spozywczej.
słoma mnie wkur... 2015-10-08 22:07
Dżin nie szukaj już! czekaj na postal, bądź w pogotowiu bo na pewno w najbliższym czasie będzie rekrutacja i pojawi się dla Ciebie szansa na barwną karierę i nieograniczone możliwości rozwoju. w międzyczasie ćwicz i smaruj poślady bo jeśli tam trafisz to na 100% cię wyd#mają
1
młody to i ździwiony 2015-11-29 01:14
No tak, opieka medyczna ważniejsza od stabilnego zatrudnienia. Dobre, nie wiedziałem, że o to chodzi w pracy. Teraz jak będę szukał pracy to powiem, że chce najniższą krajową ale w zamian kartę multisport i opiekę medyczną, która jest tak niezbędna.
lokowane słomki 2016-01-20 20:44
@oj i @szokers wyglądają mi na konspiracyjne wpisy postalowskiego marketingu... 'super, że zapewniona jest opieka medyczna', 'chyba nieźle trafił', 'dodatkowo ubezpieczenie grupowe, opiekę medyczną, kartę Multisport', 'przecież dobra atmosfera z tym związana to podstawa sukcesu' - cóż to za marny bełkot!?!? na kilometr śmierdzi oszustwem i wazeliną... Mają problemy kadrowe więc każdy sposób aby zwabić potencjalnego pracownika... tzn. szmatę do wyciśnięcia jest dobry. Nawet sztuczne wpisy na forum. No i pewnie te multisporty, opieka medyczna, ubezpieczenie grupowe to za free???? oczywiście, że nie!!
p.s. ostatnio chyba padł rekord - handlowiec pracował 3 dni - wiatr się zmienił i poszedł w pizdooooou.
1
Prawda 2016-01-27 08:41
W Postalu NIE MA prowizji !!!
xxxx 2016-03-01 10:31
czy ktos może sie odniesc do pracy w ksiegowosci? jest ogloszenie na stronie na samodzielna ksiegowa, czy warto? jakie sa tam zarobki? wynagrodzenie?
pikus 2016-03-04 18:30
A jak magazyn?
chwds 2016-03-07 22:24
lokowane słomki :) zapewniają opiekę medyczną, bo PH musi sporo towaru z paki przerzucić... Szanownemu Panu słomkę podać czy z buta Pan sobie wyciągnie ;)
4
3 dniowy 2016-05-04 19:59
polsram srel to NAJGORSZY PARCHUL I DEFEKACJA NA RYNKU!!! Niestety popracowałem, na rynku 3 dni, mini bus i musisz sprzedawać jak cieć w 18 wieku z auta !!! to się nazywa k...wa po prostu jest HANDEL O B W O Ź N Y !!! Ludzie, co [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i tyft , i co najciekawsze hahaha, stała pensja 1300 i premia uznaniowa !!! haha czyli 1300 ! wyzyski i kiła.rabota dla ojców 5ga potomków z kredytem na 30 lat we frankach. dziekuje za uwagę. A i jeszcze jedno, sama rozmowa kwalifikacyjna to wejście do ubikacji pełnej smrodu i mierzwy. pewnie teraz prezes i jego psiarnia biero słowniki do reki i sprawdzaja co to mierzwa..tumany, tak powinien na 2 nazwisko mieć własciciel tej lepianki, ale nie ma ...niestety.
7
paranoja 2016-05-08 13:58
Powiem krótko, syf i malaria w całej firmie, warunków nie ma żadnych, na magazynie jak ktoś lubi zapieprzać za pięciu to zapraszamy, co chwile ktoś odchodzi, a nikogo nie zatrudniaja, bo kto przyjdzie jebb.. do obozu. brak stołówki, jesz śniadania w ciasnej szatni, gdzie się przebierasz i gdzie śmierdzi butami i kiblem obok. ludzi sie traktuje jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ważni i ważniejsi, jak nie liżesz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to nie masz po co przychodzić, bo będziesz zapie. plusem jedynym jest praca 8-16, tylko jak wchodzisz do pracy to musisz wyłączyć mózg na 8 godzin, żeby przetrwać w tym syfie i z tymi 'pacanami'
12
xxAxx 2016-05-09 13:40
Świetni pracownicy, którzy tworzą świetną atmosferę.. Zawsze pomogą i powiedzą dobre słowo.. Niestety kadra zarządzająca - nie docenia. Nie ten, to następny. Pozdrawiam.
1
Postal 2016-05-19 22:14
Nie polecam pracy na magazynie - tu nie da się pracować w takiej atmosferze, gdzie każdy każdemu robi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za plecami, gadasz z jednym to gada o innym, a jak gada z nim to gada o tobie i tak ma każdy, i za te pieniądze. Tak jak napisał ktoś wyżej syf to mało powiedziane. To praca dla tych co lubią czuć zapach du...y brygadzisty lub kierownika, wtedy masz luz, bo jeśli tego nie robisz to cały dzień przerzucasz 10 ton :D Dlatego połowa tutaj przerzuca 10 ton, a druga 100kg :D Pozdro dla kumatych
10
Jasiekmata 2016-06-04 08:46
Na magazynie fajne to, ze 1 zmiana i to na tyle pozytywow pieniadz jest ok, ale podpinam sie do tego co pisza poprzednicy, jesli sie nie podlizujesz brygadziscie czy kierownikowi to nie masz tu lekko. Za prace jaka wykonuje tu polowa pracownikow nie zaplacilbym nawet 1500 zl za te siedzenie cale dnie po kątach i nic nie robienie. I jeszcze chca podwyzki za lenistwo xdd podsumowujac w skali 1-10 dalbym 3 za ten balagan. Gdyby wymienic kadre zarzadzajaca magazynem na pewno by sie to zmienilo i kazdy by zasuwal na wyplate. Szczescie, ze prezes nie wie co sie wyprawia na magazynie;) no, ale jak sie pracuje 5 lat to kazdy mysli, ze jest niezastapiony;)
7
Zuzka 2016-06-30 11:35
Duża rotacja pracowników , a poza tym biorą jedynie na staż za 800zł, obiecują później etat, a później się okazuję, że jak kończy się komuś staż, to szukają nową osobę na to stanowisko, oczywiście na staż. Dlatego nikt nie chcę tu pracować. Jedynie rodzina ma dobrze. Musisz posiadać dwulicowość na każdym stanowisku to zwiększy twoje szansę :)
1
Andrzej 2016-07-28 14:10
Najgorsza firma w jakiej pracowałem, nie polecałbym nawet wrogowi.
6
PAPA 2016-07-31 19:21
HEJ, JEST OGŁOSZENIE NA RKS'a NA POŁUDNIE. CZY KTOŚ MOŻE WIE CO SIĘ STAŁO Z TYM CO PRACOWAŁ DO TEJ PORY? I SKĄD TEN GOŚĆ BYŁ TZN. Z KRAKOWA CZY KIELC?
Granat 2016-08-05 11:48
Nie polecam - bardzo malo profesjonalne podejscie do kandydata na nowe stanowisko. Wyslalam.aplikacje na specjaliste ds. Zakupow i umowilam termin. Niestety z powodow zdrowotnych musialam odmowic. Postal steel jednak.nalegal i udalo sie umowic inny termin. Na miejscu zostalam przyjeta przez jakas pania, ktora sie w ogole nie przedstawila i z grubej rury spytala mnie dlaczego chce zmienic prace. Nie byla w ogole zainteresowana moja osoba bo moje cv.ktos jej rzucil na biurko i miala w ramach zastepstwa przeprowadzic rozmowr. Wyniklo z niej ze na aplikowane stanowisko nie mam zadnych aplikacji i ze chca mnie na stanowisko akwizytora o czym wczesniej nikt nie raczyl powiadomic. W skrocie rozmowa nie miala zadnego sensu, osoba rekrutujaca nie miala zadnego zainteresowania a firma nawet sie mie odezwala. Nie wiem czy tacy sa wszyscy czy tylko ja tak trqfilam, ale podejscie fatalne. Ponadto umowe proponuja na czas okreslony na 33 miesiace co jest smieszne dla mnie. Nie polecam!
PAPA 2016-08-05 22:07
ale moje pytanie było - co się stało z tym co pracował na tym stanowisku. A konkretnie z czego wynika ta rekrutacja?
jurgenson 2016-08-29 07:30
To jest taka metoda podejścia do być może przyszłego pracownika, już na wstępie pokazać, że jest nikim w tej firmie, zlewka, brak przygotowania, brak CV na rozmowie kwalifikacyjnej no ale z tym się trzeba liczyć i zdać sobie sprawę, że potem może być już tylko gorzej :) A co do stanowiska regionalnego - kwestia charakteru, jeśli ktoś lubi (usunięte przez administratora) podwładnych, i zdawać potem raporty na ich temat to jest to idealnie trafił.
1
PAPA 2016-08-29 18:45
Nie no genialna odpowiedź. Brakuje jeszcze "może wygrał 6 i teraz to mu to lotto", " może wpadł pod samochód", a "może pochlastał się piłą tarczową". WTF! Komu to pomoże?!
loko oko słoma spoko 2016-09-04 22:29
@madziar a myślisz, że dlaczego w polstalu auta służbowe to citroeny berlingo...? pewnie żeby powietrze wozić. jak tony złomy przez pakę w tygodniu nie przerzucisz to targetu nie zrobisz, zwłaszcza na chińskich tarczach najwyższej jakości oczywiście :)
2
tadeusz 2016-09-11 16:22
@tik tok ale chyba są odpowiednie sprzęty zapewnione pracownikom? Zwykły paleciak często rozwiązuje większość transportowych problemów, bo jednak jest naprawdę wielkim udogodnieniem przy przenoszeniu dużych ilości
tester 2016-12-06 23:14
Testuję czy to działa, 3 miesiące zwolnień i bez nowych opinii? Czy boss znowu płaci za moderację gowork?
2
Rysiek 2017-01-07 21:27
Caly czas usuwaja te niewygodne opinie o posralu
3
Tomek 2017-01-08 16:55
dużo jeszcze tam piesków zostało ?
3
Rumcajs 2017-01-21 13:46
Praca w posralu na magazynie ciężka, wypłata marna, ludzie beznadziejni, każdy za plecami jedzie drugiego, żeby się podlizać. Praca dla ludzi bez perspektyw i rozwoju. gorszego brygadzisty nie mogli tam wybrać, w sumie został nim przez przypadek, bo najwięcej zaganiał do góry na ludzi z magazynu jak i kierowników, którzy tam pracowali i po pół roku ich wyrzucano.
4
on 2017-01-24 15:14
Nie
petent 2017-01-24 16:05
Jestem po rozmowie kwalifikacyjnej w tej firmie . Muszę z przykrością stwierdzić iż nasza rozmowa trwała 5 min. Zostałem przyjęty przy ciasnym biurku przez p.Magdalenę , która nie miała pojęcia o prowadzeniu rozmów , rekrutacji . Odniosłem wrażenie że została oderwana od pracy a w przerwie ktoś kazał mnie przyjąć . Potrzebny był handlowiec a pani podczas naszej bardzo krótkiej rozmowy stwierdziła że jednak ktoś do zakupów z biegłym j.angielskim , którego niestety nie znałem .Od początku rozmowy szło wyczuć że chce ją szybko zakończyć. Odniosłem też wrażenie że p.Magdalena nie czytała mojego CV wcześniej . Padło stwierdzenie na rozmowie ... u nas ciągle kogoś brakuje i często szukają a zmiany są tak częste że nie nadążysz ... . Drodzy państwo szkoda waszego i naszego czasu . Jednak warto było poczytać co piszą w opiniach o firmie .To jest niestety prawda .Informacja dla panów. W biurowcu pracują same kobiety , też to coś znaczy. Uważam że prawie nic nie straciłem ,tylko czas.Pozdrawiam i współczuje.
7
heheszki 2017-01-24 17:03
Przecież jeśli chodzi o Magdę G. to ona się wgl nie zna na pracy, a posadę dostała za 'inne' umiejętności, Nie zabiera się przecież grzybów do lasu
3
adas 2017-02-07 19:09
Jest ogłoszenie o magazyniera ( drobne elementy ze stali ) dziennie jedynie przerzucisz 10 ton za śmieszną wypłatę, ''Polecam'' tą firmę z '' drobnymi elementami ze stali '' :)
3
Michal 2017-02-18 12:39
Bylem na rozmowie o magazyniera, to co oferuja to smiech na sali... A osoba z ktora rozmawialem to chyba kierownik, ktory sam nie wie czy sie zajmuje firma, znajomosc towaru i uslug firmy zerowa. Widac ludzie kompetentni inaczej tam pracuja. Jeszcze nie spotkalem kierownika, ktory jest tak niepotrzebny.
7
Ola 2017-02-28 16:31
Czy ktoś był w Postalu na rozmowie w sprawie pracy: Specjalista ds. Zakupów? Opinie?
Schnappi 2017-03-19 22:24
Najnowszym hitem w Postalu jest to, że gdy pracownik jest na zwolnieniu to dzwonią po lekarzach, że ma nie dawać L4, bo pracownik jest od tego żeby pracować. Ma umrzeć ku chwale firme. Ciekawe, czy ktoś wie o tym procederze?? Bo jak ktoś wiedział a nie powiedział to jest to zwykłe kurestwo!! Ale jak mawia klasyk: ,,...nikt tu nie jest normalny..."
7
Mloda 2017-03-22 11:21
Witam,
Firma POSTAL zamieściła ogłoszenie na stanowisko pracownik biurowy w dziale zakupów. Czy możecie się wypowiedzieć na temat tego stanowiska? Jakie zarobki? Czy warto wysyłać CV?
Stary 2017-03-24 10:22
Dział zakupów ... najlepszy tam :)
Jeśli ktoś (rodzic, małżonek) Cie utrzymuje to praca w postalu jest dla Ciebie! Zaśpiewaj netto poniżej 2k i popracujesz nawet z rok. Zaśpiewaj powyżej 2k i nie przekroczysz połowy roku, jak zwolnią Cie ot tak po godz. 15:30 w ostatni dzień miesiąca (piątek ulubiony).
Obowiązki - wykonujesz taka sama prace jak w innych firmach, kontakt z dostawcą, tabele, zamówienia i odpowiedzialność, z tą różnicą, że wynagrodzenie jest o połowę mniejsze.
Miejsce pracy - pomieszczenia bez klimatyzacji, cholerny upał latem, poza tym ok, ale pamietaj - wakacje, na które Cie stać to wyjazd do babci na ogród :)
8
johny 2017-03-31 15:38
Jeszcze ktoś tam pracuję poza du.włazami?
Steel 2017-04-20 15:26
Nono co się robi "stary "handlowiec się zwolnił podobno.
Śliwka 2017-05-18 19:58
Nie jeden... wcześniej Łukasz poszedł do Umakova, a teraz Norbert do niego dołączył ;-)
2
exPH 2017-05-18 20:05
Firma zatrudnia na umowę o prace. Wypłata jest wypłacana na czas. Na stanowisku Przedstawiciel handlowy podstawa wynosi dwa pięćset na rękę plus tysiak premii. Flota to Peugeot Partner lub Citroen Berlingo, tankowanie bezgotówkowe na Orlenie. W samochodach zainstalowane GPS-y, jak jest słaby miesiąc to Prezes szuka dziury w całym.. Z samochodu sprzedaje się towar, asortyment to elementy ze stali, drut spawalniczy, tarcze do cięcia. Ogólnie łapy brudne i można się nadźwigać. Praca od 8:00 – 16:00 ale zaczynać trzeba wcześniej bo Prezes nie liczy dojazdu do klienta jako czas pracy, a klientów nie będziecie mieli koło domu, uwierzcie mi na słowo. Jak zaczynasz wcześniej to Cie nie pochwalą ale spróbuj wrócić szybciej do domu to zaraz OPR... Główny dyrektor handlowy Sławomir S. ( pseud. Śliwka, Karaluch) to tylko słup, był kiedyś przedstawicielem i strzelał z ucha i tak się dorobił posady. Zna dobrze branże ale nie ma podejścia do ludzi, robi problemy z błahych spraw, że odechciewa się pracy. I JESZCZE JEDNO CO JEST BARDZO WAŻNE DLA HANDLOWCÓW, CENY TOWARU BARDZO WYSOKIE, KONKURENCJA BIJE NA GŁOWĘ (METAL-PLAST, UMAKOV, POLSWAT, KUT-MET), NIE MÓWIĄC JUŻ O CENACH TARCZ I DRUTU. NO I BRAKI NA MAGAZYNIE SĄ WIECZNIE. AKCJE TYPU KONKURS NA TARCZE I BRAK TARCZ SĄ NA PORZĄDKU DZIENNYM. Towar głównie z Chin, jak zabraknie to trzeba czekać po kilka tygodni aż przypłynie statek. Jest jeszcze Pani Magda G. dyrektor administracji, wiecznie się czepia i wprowadza zasady które utrudniają prace handlowców. A telefonów które żyły własnym życiem nie umiała wymienić przez 2 lata jak tam pracowałem. Prezes lubi zatrudniać ludzi którzy mają kredyty, rodziny, zobowiązania. Wtedy ma ich w garści..
5
Rocki 2017-05-22 16:21
Nie polecam pracy w postalu, to praca dla ludzi bez zadnych celow w zyciu i ludzi, ktorych nie chca inne firmy. Towar 95% chinski, dzwigac na magazynie trzeba kilka ton dziennie, (czasami w nagrode troche mniej )choroby od tej taniej chinszczyzny nie wspomne jakie beda, oddychajac tym, brud w calej firmie. Wyplata marna, kazdy kreci walki jak moze, inwentura chyba zadnego produktu sie nie zgadza, ale nie ma co ubolewac nad rozlanym mlekiem skoro przebitka to 500%.
3
Zostaw swoją opinię o Postal Steel Group - Tarnowo Podgórne
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Postal Steel Group