logo Postal Steel Group

Postal Steel Group

Tarnowo Podgórne

Opinie o Postal Steel Group

saba 2014-07-26 08:25:42
mydlenie oczu ... zatrudnaiaja na okres wakacji , gdzie kazdy idzie na urlopy, by ktos robote odwalil, a pozniej zwalniaja, nie polecam tej firmy
3
PS 2014-07-26 19:32:40
POSTAL STEEL GROUP jest liderem w Europie w produkcji i dystrybucji elementów kutych...BAHAHAHAHAHAHAHAHA
6
ktos 2014-08-26 15:58:28
Witam, jak jest teraz w tej firmi ??
Mam ofetę na Przedstawiciel Handlowy
Jakimi jezdzi sie autami ??
Ile płaca ??
5
stary handlowiec 2014-08-29 09:21:08
taa, jest tablet, i telefon na dzień dobry i premia za wyniki, nawet ciuchy firmowe dają
Karolaina88 2014-09-25 23:07:27
dzis mialam przyjemnosc a w zasadznie"nieprzyjemnosc" rozmowy kwalifikacyjnej na stanowisko asystent kupca. mialam nieodparte wrazenie ze nikt sie nie zapoznal z moi CV. obecnie pracuje na stanowisku handlowca z jezykami obycmi, nigdy nie mialam nic wspolnego z zakupami, ale postanowilam zlozyc cv bo chce przejsc do jakies pokrewnej branzy (wbrew pozorom sprzedaz i kupno maja duzo wspolnego ze soba wiec umiejetnosci ktore nabylam na stanowsiku handlowcy, moga bez problemu posluzyc na stanowisku pokrewnym, takim jak kupiec). pytanie ktore otrzymalam na poczatku: widze ze Pani nie ma nic wspolnego z zakupami, po co wiec to CV?' wtedy zdalam sobie sprawe ze nikt z moim cv sie nie zapoznal, zapraszali na rozmowe wszysktich po pokolei jak leci. poza tym rozmowa trwala 15 min, poszukiwali osoby z angielksim a nie byl on nawet zweryfikowany i nie padlo pytanie o ewentulane zarobki. jednym slowem nigdy nie bylam na tak beznadziejnej rozmowie. bo jak czyjas kandydatura nam nie odpowiada staramy sie chociaz do konca byc mili i przede wszystkim profesjonalni. niestety poczulam ze stracilam czas i ze oni rowniez go stracili, bo moznabylo tego uniknac gdyby ktos w ogole zajrzal do mojego CV nim do mnie zadzownil. coz, mam nadzieje ze inni mieli lepsze doswiadczenia, ale ta rozmowa niestety znichecila mnie na jakis czas do rozmow o prace. widac bylo ze Ci ludzie dawno nie szukali zatrudnienia i zapomniali jak to jest na rozmowie o prace.
5
ph 2014-09-28 10:21:12
Witam, uważam ,że firma jest nierzetelna i nieprofesjonalna.kilka miesięcy temu byłem na spotkaniu na stanowisko przedstawiciela handlowego. Umawia się z rekrutami-mówi, że odezwie się czy jest zainteresowana czy nie. Czekasz na telefon-a tu nic. Nawet jeśli firma nie była zainteresowaną dalej mą osobą-powinna zadzwonić i poinformować -tak jak umawialiśmy się podczas spotkania.
Tak więc jeśli spotkacie się na rozmowie z Panem Prezesem i jego człowiekiem od rekrutacji możecie liczyć na miłą rozmowę i stratę waszego cennego czasu. I jeszcze jedno-tak jak pisała Karolina 88-lepiej zabierzcie za sobą na rozmowę swoje CV-bo panowie albo nie będą go mieć-a na pewno wcześniej do niego nie zajrzeli.
3
rosa 2014-11-01 19:52:07
Będę miała dobre wspomnienia z firmy związane z ludźmi, którzy tam pracowali. Niestety rotacja jest duża, zwłaszcza w dziale w którym byłam zatrudniona, wiec trudno było mi się do kogoś przyzwyczaić skoro po pół roku wyrzucali, albo dana osoba sama odchodziła. Mam nadzieje, że w końcu odkryją w czym jest problem. :) Ogólnie plusy: płaca ok, stabilne godziny pracy 8-16 - brak nadgodzin, ludzie. Minusy: brak stołówki, brak porządnych szkoleń dla nowych pracowników (usunięte przez administratora) Bardzo podobała mi się branża, dużo się nauczyłam jeśli chodzi o elementy kute, ale są rzeczy z którymi się nie zgadzałam i niekompetencja niektórych ludzi była miażdżąca.
5
QBA 2014-11-29 08:19:43
Potwierdzam to, co ktoś napisał powyżej na temat rekrutacji do POSTAL. Na rozmowie rekrutujący sami mówią, ze w określonym terminie skontaktują się i dadzą znać o wynikach. I oczywiście na tym się kończy. Wystarczyłby przecież krótki e-mail, że nie są zainteresowani. Po co w ogóle się mówi takie rzeczy ? Jeśli napisanie maila jest tak ogromnym wysiłkiem, to lepiej od razu na rozmowie powiedzieć, ze do osób, którymi nie są zainteresowani ,nie będą już pisać/dzwonić, i sprawa byłaby jasna …
1
aaa 2014-12-04 12:54:49
Mam nadzieję, że ta rotacja to nie do działu w którym staram się o pracę.... :/
rosa 2014-12-04 18:25:51
Jeśli Zakupy to tak. ;)
aaa 2014-12-16 19:18:01
I tak nie wyszło, więc pewnie i lepiej...
Karolaina88 2014-12-16 21:40:32
nie jakos nie pomyslalam, i jak tak sie zaczyna ze mna rozmowe (podejrzewam z wieloma ludzmi) to nie napawa to optymizmem, poza tym to nie konkurs gdzie masz swoje 5 min, ludzie przychodza bo chca cos zmienic w swoim zyciu a jak na dzien dobry widzisz kwasna mine kogos kto nawet twojego cv nie widzial to nawet nie masz ochoty walczyc. w zyciu bylam naprawde na wielu rozmowach o prace a te bede wspominala zawsze z niesmakiem
kkk 2015-02-26 23:33:35
To jest firma ktora nie szanuje pracownika masz dac z siebie wszystko ale w zamian nic.Atmosfera w tej firmy to porażka każdy się martwi o swoje cztery litery żadne współpracy i życzliwości.Jesli pracodawca ciagle szuka nowych pracowników to znaczy ze nie tylko pracownik sie nie nadaje ale może z pracodawca jest cos nie tak ze ludzie uciekają.Pracowalem tam to wiem.obgadywanie za.plecami jeden na drugiego i zawiść. Nie polecam.
2
stary handlowiec 2015-03-20 10:45:20
nie za bardzo wiem o co wszystkim chodzi. Płacą w terminie, dają wszystkie narzędzia do pracy... Jak się sprawdzisz to nikt Cię bez powodu nie zwolni... Widocznie narzekają ci, którzy się jednak nie sprawdzili lub w ogóle nie zostali przyjęci. Cóż, zawsze przetrwają najlepsi... to w końcu nie jest instytucja charytatywna tylko firma handlowa!
obcy 2015-04-13 20:29:57
Cześć wszystkim. Ukazało się ogłoszenie na Przedstawiciela handlowego na Śląsk. Czy ktoś wie jakie warunki proponują, jaką flota, GPS?
dick 2015-04-15 18:20:02
Raczej marne
stary handlowiec 2015-04-16 09:18:03
Z tego co się orientuję to ogłoszenie na Śląsk jest już nieaktualne. Samochód to najprawdopodobniej citroen berlingo, albo coś w tym stylu.
obcy vs predator 2015-04-17 20:55:01
Hej, samochody to nowe Citroen Berlingo lub Peugeot Partner czyli jedno i to samo. GPS w aucie oraz w tablecie (nie mówię o nawigacji:)tablet z internetem:) dochodzi sprzedaż z samochodu zwiększająca możliwości zrobienia targetu... podstawa na początek około 2 tys netto. jak dla mnie warunki na prawde spoko wiec nie kumam dlaczego od początku roku już czterech lub pięciu handlowców się zwolniło.
Westa 2015-04-22 21:11:11
Rzeczywiście rotacja pracowników jest bardzo duża. Jeżeli Ci wszyscy ludzie się nie sprawdzają, no to chyba coś jest nie tak z działem rekrutacji. Może na przykład rzeczywiście nie czytają naszych dokumentów. Pracowałam tu i za każdym razem próbują zastąpić ludzi tańszymi pracownikami i nie na długo. Jeśli masz pracę, to nie idź tutaj, bo za rok zostaniesz na lodzie.
chwds 2015-05-18 21:10:29
Praca marzeń - dlatego od sierpnia '14 do kwietnia '15 odeszło 5 z ponad 20 handlowców. Podkreślam ODESZŁO, a nie zostało zwolnionych, niektórzy z wieloletnim stażem. Wcześniej dwóch nowych zrezygnowało już po miesiącu. Handlowiec musi być też magazynierem i księgowym - sprzedajesz szuwaks z paki, masz to na stanie i musisz się rozliczyć. Pomylisz się - pech.... Motto firmy - KONTROLA NAJWYŻSZĄ FORMĄ ZAUFANIA. Nie masz wyników to spowiadasz się z każdej minuty w ciągu dnia. Atmosfera w firmie - nie ma czegoś takiego w PSG. Musisz uważać co, gdzie i komu mówisz, ściany mają uszy. KOCHASZ TABELKI, RAPORTY itepe - ta robota będzie Twoją wymarzoną :)
PLUSY: 1) jeśli poradzisz sobie w Postalu, poradzisz sobie ( prawie ) wszędzie
2) kilka fajnych osób w ekipie, ale nie za wiele.... 3) kasa w terminie, ale bez kokosów
1
chwds 2015-05-23 06:58:12
Jacku - odeszło PIĘCIU z ponad 20stu. Chociaż dane nieaktualne - wczoraj następny podziękował za fantastyczną atmosferę w PSG
1
bez loda ale ze słomką 2015-06-11 20:04:33
'CHWDS' buahahahahahahahaa!!!!
tata 2015-06-11 20:08:54
Jacek to pewnie chciałby na kierownika... ale nie umie czytać ze zrozumieniem.
Pasuje jak ulał. 1300zł na rączkę i rower służbowy;)
yar 2015-07-29 22:17:20
Od maja rekrutacje na 7 wakatów wśród handlowców - to mówi samo za siebie. Wsparcie i pomoc dla nowych pracowników, jeśli już, to tylko od starszych przedstawicieli. Targety - hodowane na drożdżach - rosną z miesiąca na miesiąc. Nawet jeśli robisz targety nie licz na pochwałę, jeśli raz noga ci się powinie to twoje poprzednie zasługi automatycznie kasują się z pamięci szefa (jesteś tak dobry jak twój ostatni miesiąc). Pamiętaj że w firmie są równi i równiejsi nawet wśród pracowników na tych samych stanowiskach. Jeśli takie "drobiazgi" nie pozbawią cię motywacji i nie masz parcia na zarabianie przyzwoitych pieniędzy to ta firma jest dla ciebie.
1
Przeżmierowo 2015-07-30 12:01:27
Słuchaj synek!!! jeśli masz jakiekolwiek dowody to czekam w Przeżmierowie. Za te oszczerstwa masz załatwionego PROKURATORA. Jesteś do namierzenia.
1
pracownik 2015-07-31 10:29:56
panie były kierowniku to że chłopaki z Przeźmierowa udowodnili ci że nie masz pojęcia o tej pracy to nie oczerniaj ich bo raz to zrobiłeś i co nie wyszło ci jak masz jakiś problem do nich to jedź i załatw to po męsku a nie farmazony wypisujesz może jeszcze dopalaczami dilują
1
Spocony 2015-08-10 18:57:19
Panie Mariuszu,
pragnę podziękować za "świetne" warunki pracy
7
BonusBGC 2015-08-30 23:18:57
Zarabiane pieniadze sa nieadekwatne do obrotow. Nie wiem jak wyglada to dokladnie obecnie, ale 2 lata wstecz, handlowcy ktorzy robili grubo ponad ćwiare miesięcznie, podkreslam grubo zarabiali mniej niz 3k, gdyz pensja byla stala, niezalezna od obrotu, obecnie cos tam niby zmienilo sie w tej materii ale kokosow nie ma, jak na takie wyniki i zyskownosc. Oczywoscie zaslugi szybko zostaja zapomniane, liczą sie podkniecia. Plany sprzedazowe ukladaja osoby, ktore jesli kiedykolwiek pracowaly w terenie jako ph to chyba w latach 90th, w zlotych czasach branzy spozywczej.
słoma mnie wkur... 2015-10-08 22:07:11
Dżin nie szukaj już! czekaj na postal, bądź w pogotowiu bo na pewno w najbliższym czasie będzie rekrutacja i pojawi się dla Ciebie szansa na barwną karierę i nieograniczone możliwości rozwoju. w międzyczasie ćwicz i smaruj poślady bo jeśli tam trafisz to na 100% cię wyd#mają
1
młody to i ździwiony 2015-11-29 01:14:12
No tak, opieka medyczna ważniejsza od stabilnego zatrudnienia. Dobre, nie wiedziałem, że o to chodzi w pracy. Teraz jak będę szukał pracy to powiem, że chce najniższą krajową ale w zamian kartę multisport i opiekę medyczną, która jest tak niezbędna.
lokowane słomki 2016-01-20 20:44:49
@oj i @szokers wyglądają mi na konspiracyjne wpisy postalowskiego marketingu... 'super, że zapewniona jest opieka medyczna', 'chyba nieźle trafił', 'dodatkowo ubezpieczenie grupowe, opiekę medyczną, kartę Multisport', 'przecież dobra atmosfera z tym związana to podstawa sukcesu' - cóż to za marny bełkot!?!? na kilometr śmierdzi oszustwem i wazeliną... Mają problemy kadrowe więc każdy sposób aby zwabić potencjalnego pracownika... tzn. szmatę do wyciśnięcia jest dobry. Nawet sztuczne wpisy na forum. No i pewnie te multisporty, opieka medyczna, ubezpieczenie grupowe to za free???? oczywiście, że nie!!
p.s. ostatnio chyba padł rekord - handlowiec pracował 3 dni - wiatr się zmienił i poszedł w pizdooooou.
1
Prawda 2016-01-27 08:41:54
W Postalu NIE MA prowizji !!!
xxxx 2016-03-01 10:31:24
czy ktos może sie odniesc do pracy w ksiegowosci? jest ogloszenie na stronie na samodzielna ksiegowa, czy warto? jakie sa tam zarobki? wynagrodzenie?
pikus 2016-03-04 18:30:21
A jak magazyn?
chwds 2016-03-07 22:24:38
lokowane słomki :) zapewniają opiekę medyczną, bo PH musi sporo towaru z paki przerzucić... Szanownemu Panu słomkę podać czy z buta Pan sobie wyciągnie ;)
4
3 dniowy 2016-05-04 19:59:43
polsram srel to NAJGORSZY PARCHUL I DEFEKACJA NA RYNKU!!! Niestety popracowałem, na rynku 3 dni, mini bus i musisz sprzedawać jak cieć w 18 wieku z auta !!! to się nazywa k...wa po prostu jest HANDEL O B W O Ź N Y !!! Ludzie, co [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i tyft , i co najciekawsze hahaha, stała pensja 1300 i premia uznaniowa !!! haha czyli 1300 ! wyzyski i kiła.rabota dla ojców 5ga potomków z kredytem na 30 lat we frankach. dziekuje za uwagę. A i jeszcze jedno, sama rozmowa kwalifikacyjna to wejście do ubikacji pełnej smrodu i mierzwy. pewnie teraz prezes i jego psiarnia biero słowniki do reki i sprawdzaja co to mierzwa..tumany, tak powinien na 2 nazwisko mieć własciciel tej lepianki, ale nie ma ...niestety.
5
paranoja 2016-05-08 13:58:13
Powiem krótko, syf i malaria w całej firmie, warunków nie ma żadnych, na magazynie jak ktoś lubi zapieprzać za pięciu to zapraszamy, co chwile ktoś odchodzi, a nikogo nie zatrudniaja, bo kto przyjdzie jebb.. do obozu. brak stołówki, jesz śniadania w ciasnej szatni, gdzie się przebierasz i gdzie śmierdzi butami i kiblem obok. ludzi sie traktuje jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ważni i ważniejsi, jak nie liżesz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to nie masz po co przychodzić, bo będziesz zapie. plusem jedynym jest praca 8-16, tylko jak wchodzisz do pracy to musisz wyłączyć mózg na 8 godzin, żeby przetrwać w tym syfie i z tymi 'pacanami'
10
xxAxx 2016-05-09 13:40:21
Świetni pracownicy, którzy tworzą świetną atmosferę.. Zawsze pomogą i powiedzą dobre słowo.. Niestety kadra zarządzająca - nie docenia. Nie ten, to następny. Pozdrawiam.
1
Postal 2016-05-19 22:14:52
Nie polecam pracy na magazynie - tu nie da się pracować w takiej atmosferze, gdzie każdy każdemu robi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za plecami, gadasz z jednym to gada o innym, a jak gada z nim to gada o tobie i tak ma każdy, i za te pieniądze. Tak jak napisał ktoś wyżej syf to mało powiedziane. To praca dla tych co lubią czuć zapach du...y brygadzisty lub kierownika, wtedy masz luz, bo jeśli tego nie robisz to cały dzień przerzucasz 10 ton :D Dlatego połowa tutaj przerzuca 10 ton, a druga 100kg :D Pozdro dla kumatych
7
Jasiekmata 2016-06-04 08:46:09
Na magazynie fajne to, ze 1 zmiana i to na tyle pozytywow pieniadz jest ok, ale podpinam sie do tego co pisza poprzednicy, jesli sie nie podlizujesz brygadziscie czy kierownikowi to nie masz tu lekko. Za prace jaka wykonuje tu polowa pracownikow nie zaplacilbym nawet 1500 zl za te siedzenie cale dnie po kątach i nic nie robienie. I jeszcze chca podwyzki za lenistwo xdd podsumowujac w skali 1-10 dalbym 3 za ten balagan. Gdyby wymienic kadre zarzadzajaca magazynem na pewno by sie to zmienilo i kazdy by zasuwal na wyplate. Szczescie, ze prezes nie wie co sie wyprawia na magazynie;) no, ale jak sie pracuje 5 lat to kazdy mysli, ze jest niezastapiony;)
5
Zuzka 2016-06-30 11:35:57
Duża rotacja pracowników , a poza tym biorą jedynie na staż za 800zł, obiecują później etat, a później się okazuję, że jak kończy się komuś staż, to szukają nową osobę na to stanowisko, oczywiście na staż. Dlatego nikt nie chcę tu pracować. Jedynie rodzina ma dobrze. Musisz posiadać dwulicowość na każdym stanowisku to zwiększy twoje szansę :)
Andrzej 2016-07-28 14:10:39
Najgorsza firma w jakiej pracowałem, nie polecałbym nawet wrogowi.
3
PAPA 2016-07-31 19:21:17
HEJ, JEST OGŁOSZENIE NA RKS'a NA POŁUDNIE. CZY KTOŚ MOŻE WIE CO SIĘ STAŁO Z TYM CO PRACOWAŁ DO TEJ PORY? I SKĄD TEN GOŚĆ BYŁ TZN. Z KRAKOWA CZY KIELC?
Granat 2016-08-05 11:48:55
Nie polecam - bardzo malo profesjonalne podejscie do kandydata na nowe stanowisko. Wyslalam.aplikacje na specjaliste ds. Zakupow i umowilam termin. Niestety z powodow zdrowotnych musialam odmowic. Postal steel jednak.nalegal i udalo sie umowic inny termin. Na miejscu zostalam przyjeta przez jakas pania, ktora sie w ogole nie przedstawila i z grubej rury spytala mnie dlaczego chce zmienic prace. Nie byla w ogole zainteresowana moja osoba bo moje cv.ktos jej rzucil na biurko i miala w ramach zastepstwa przeprowadzic rozmowr. Wyniklo z niej ze na aplikowane stanowisko nie mam zadnych aplikacji i ze chca mnie na stanowisko akwizytora o czym wczesniej nikt nie raczyl powiadomic. W skrocie rozmowa nie miala zadnego sensu, osoba rekrutujaca nie miala zadnego zainteresowania a firma nawet sie mie odezwala. Nie wiem czy tacy sa wszyscy czy tylko ja tak trqfilam, ale podejscie fatalne. Ponadto umowe proponuja na czas okreslony na 33 miesiace co jest smieszne dla mnie. Nie polecam!
PAPA 2016-08-05 22:07:48
ale moje pytanie było - co się stało z tym co pracował na tym stanowisku. A konkretnie z czego wynika ta rekrutacja?
jurgenson 2016-08-29 07:30:04
To jest taka metoda podejścia do być może przyszłego pracownika, już na wstępie pokazać, że jest nikim w tej firmie, zlewka, brak przygotowania, brak CV na rozmowie kwalifikacyjnej no ale z tym się trzeba liczyć i zdać sobie sprawę, że potem może być już tylko gorzej :) A co do stanowiska regionalnego - kwestia charakteru, jeśli ktoś lubi (usunięte przez administratora) podwładnych, i zdawać potem raporty na ich temat to jest to idealnie trafił.
1
PAPA 2016-08-29 18:45:28
Nie no genialna odpowiedź. Brakuje jeszcze "może wygrał 6 i teraz to mu to lotto", " może wpadł pod samochód", a "może pochlastał się piłą tarczową". WTF! Komu to pomoże?!
loko oko słoma spoko 2016-09-04 22:29:52
@madziar a myślisz, że dlaczego w polstalu auta służbowe to citroeny berlingo...? pewnie żeby powietrze wozić. jak tony złomy przez pakę w tygodniu nie przerzucisz to targetu nie zrobisz, zwłaszcza na chińskich tarczach najwyższej jakości oczywiście :)
1
tadeusz 2016-09-11 16:22:00
@tik tok ale chyba są odpowiednie sprzęty zapewnione pracownikom? Zwykły paleciak często rozwiązuje większość transportowych problemów, bo jednak jest naprawdę wielkim udogodnieniem przy przenoszeniu dużych ilości
tester 2016-12-06 23:14:45
Testuję czy to działa, 3 miesiące zwolnień i bez nowych opinii? Czy boss znowu płaci za moderację gowork?
Zostaw swoją opinię o Postal Steel Group - Tarnowo Podgórne
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Postal Steel Group