Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Zem Ełk

Pracowałeś w firmie Zem Ełk i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
arnold boczek do były pracownik - 2015-11-06 16:29:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A propo wymiany na Ukraińców to biedny prezesunio z przepracowania juz zapomniał że przestała już rządzić PO a nastał PiS. Czeka więc go przynajmniej 4 lata ciężkiej udręki z wdrażanymi zmianami nowelizacji kodeksu pracowniczego przez Rząd.Życze wiec mu z całego serca by ten uciążliwy mu okres,który może okazać sie gorszy od czasu wielkiego kryzysu światowego,przetrwał nie proponując pracownikom urlopów bezpłatnych dla ratowania zakładu
zdjecie uzytkownika
rat - 2015-11-15 16:33:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co ty gościu za pierdoły o ukrach wypisujesz? Nie ćpaj chłopie, bo ci ewidentnie szkodzi.
zdjecie uzytkownika
do rat - 2015-11-15 17:24:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ukrom skończy sie wiza i pewnie przybędą nastepni,choc mam w tej kwestii pewne wątpliwości.Piątkowe wydarzenia w Paryzu na pewno będą miały wpływ że znacznie ograniczy sie liczba przyjmowanych uchodzców.Tak zadeklarował kandydat na ministra spraw zagranicznych w rządzie PiS. Ambitne plany prezesunia już wzieły w łeb!
zdjecie uzytkownika
bosa_nova - 2015-11-15 18:06:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
rat, święta prawda.W kadrach mówią wprost- polaków nie zatrudniają! Na nową produkcję (bo jeszcze jedna ma być) ok. 400 osób ma być- ukraińców.
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2015-11-16 09:22:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja osobiscie po miechu zaniose badania i mam nadzieje ze wezma jeszcze do roboty. Lepszy rydz niz nic :D
zdjecie uzytkownika
arnold boczek do bossa nova - 2015-11-16 16:32:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Polaków nie zatrudniaja bo ich po prostu nie ma.Z Ełku już nikt tu nie przyjdzie,no chyba ten co ma rodzine na utrzymaniu i nóż na gardle.Stranieri typu Pisz,Orzysz,Prostki,Grajewo też powoli sie wykruszają.Nadzieja tylko w Ukrach,choć po ostatniej hecy w Paryżu nasz nowy minister spraw zagranicznych jest zdecydowanie przeciw przyjmowaniu uchodzców.Może być ciężka sprawa
zdjecie uzytkownika
ktoś - 2015-11-18 10:47:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam nastepujące pytanie czy istnieje możliwość pracy na 2 zmiany, bez zmiany nocnej?
zdjecie uzytkownika
do ktoś - 2015-11-18 15:59:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ktoś - 2015-11-18 10:47:43]:
Oczywiście.Ludzie są tu na wagę złota!
zdjecie uzytkownika
ktoś - 2015-11-19 19:20:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A pracując tylko na 2 zmiany na jakie wynagrodzenie można liczyć?
zdjecie uzytkownika
pracuje - 2015-11-20 11:31:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wina lezy po obu stronach. Pracodawcy bo nie szanuje pracownikow i nie placi im godnych pieniedzy za prace. Pracownicy czesto i gesto chodza do pracy kiedy im się chce. ma mu zarowno na mysli zwolnienia lekarskie jak i po prostu nie przychodzą bez zadnego powiadomienia.
zdjecie uzytkownika
lena - 2015-11-20 19:26:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dołączam się do "ktosia". Mnie również interesuje ile zarabia się pracując bez zmiany nocnej? 1280 zł czy może więcej?
zdjecie uzytkownika
johny rambo - 2015-11-21 13:15:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak im płacą, tak oni przychodzą i pracują.Jak sie przychodzi i straszy konsekwecjami prawnymi za nie przyjscie na darmową sobote czy stwarzapotem problemy z odebraniem dni wolnych za darmowe soboty,to niech sie nie dziwia ze ludzie robią im na odpierdol.Tu panuje takie pogwałcenie kodeksu pracy że klękajcie narody! Lada moment to przestaną zarabiac na przychodzące reklamacje i pójdą w diabły z tym biznesem.Ten zakład pozostanie dla Ukraińców,Ciapatych czy innych tam brudasów
zdjecie uzytkownika
bosa_nova - 2015-11-21 16:29:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do 31 grudnia jest dodatek za dyspozycyjność =100zł brutto, do podstawy jest dodatek za pracę stojącą =0,40gr/każdą przepracowaną godz na stołach i chyba (?)0,50/h na linii, ale nie jestem pewna tej drugiej stawki, co daje 67-80zł miesięcznie na+. Można też dorobić w soboty, i za wyrobioną normę też są pieniążki, ale na nowej produkcji długo się na to czeka...
zdjecie uzytkownika
arnold boczek - 2015-11-21 20:26:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Komu nie zalezy na pieniądzach i zadowoli sie pensja minimalną za harówke przez równe 8 godzin do usranej śmierci bez gwarancji premii za niemal nieosiągalną normę.Jest w stanie przepracować w czynie społecznym wyznaczone soboty bez wynagrodzenia i gwarancji odebrania tych dni.Zadowoli sie podłą atmosferą na wydziale,gdzie każdy jest wilkiem dla kazdego,nie wspominajac już o relacjach z przełożonymi.To gorąco polecam ten zakład!!!
zdjecie uzytkownika
leon - 2015-11-21 22:07:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Fajnie, że można sobie wybierać czy się chce pracować na nocki, czy też nie. Nie w każdej firmie jest taka możliwość.Jedynie zarobki z tego co wyczytałem i zrozumiałem na poziomie 1500 zł są trochę niskie.
zdjecie uzytkownika
Już_za_późno - 2015-11-25 01:38:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rąk po pracy, toalecie nie umyjesz bo nie ma mydła, dobrze, że jest papier... okna w szatni nie zamkniesz bo jest rozwalone (nikt go przez następny miesiąc nie naprawi), w 20min nie odpoczniesz po 4 godzinach stania i latania. Dostaniesz za to głodową stawkę, umowę tymczasową i odpierdziel. Szafka? Niektórzy mają po 3-4. Witaj w Zemie desperacie. Zawsze jak mijam tą firmę (bo już w niej nie pracuje :-) to jak widzę te stojąc ambulans to wszystkie koszmary wracają. Nigdy więcej.
zdjecie uzytkownika
Ela - 2015-11-27 20:57:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A czy od razu daja umowe o prace?
zdjecie uzytkownika
do Ela - 2015-11-28 09:49:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ela - 2015-11-27 20:57:20]:
Absolutnie nie.Przerzucaja ludzi miedzy różnymi Agencjami Pracy.Ludziom którzy są im "na ręke" dają wówczas umowe o pracę z ZEMem
zdjecie uzytkownika
bosa_nova - 2015-11-28 23:25:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale o co pytasz? Umowę o pracę dostaje się od razu, najczęściej przez APT zatrudniają.
zdjecie uzytkownika
Ela - 2015-11-29 10:00:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A na jaki okres daja umowe o prace?
zdjecie uzytkownika
bosa_nova - 2015-11-29 15:19:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Okres próbny,potem różnie, od miesiąca, trzech,pół roku- naprawdę różnie.
zdjecie uzytkownika
Ela - 2015-11-29 17:50:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A okres próbny ile wynosi? Hmm a na poczatek zarabia sie najnizsza krajowa?
zdjecie uzytkownika
piotrek - 2015-11-29 23:08:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ZEM to Zakład Elektrotechniki Motoryzacyjnej w Ełku, o którym słyszałem wiele, ale powiem szczerze, że tu jest dość kiepsko z wypowiedziami.. zajrzałem na ich stronę, ale chyba nie szukają pracowników na ten moment.
zdjecie uzytkownika
miak - 2015-12-10 02:11:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
podoba mi się u ncih to, z ew ofertach pisza, z ejest mozliwośc awansu i firma w tym jeszcze pomaga, bo są róznego rodzaju szkolenia udoskanalące umiejętności.
zdjecie uzytkownika
do miak - 2015-12-10 07:43:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [miak - 2015-12-10 02:11:51]:
A czym wg ciebie oni zachęcą ludzi do przyjscia? Jak nie wstawianiem najrozmaitszych kitów w ofercie? tam przychodzą tylko ludzie z przysłowiowym nożem na gardle,odrzuconym wczesniej przez inne firmy.Na razie nie przyjmuja,ba nawet nie przedłuzyli umowy wielu osobom bo spodziewają sie mniejszych zamówień,gdyz kiepsko wychodzi im radzenie sobie z nowym projektem OPLA. A i Ukraińcom kończą sie pomału wizy
zdjecie uzytkownika
Teresad - 2015-12-11 21:32:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A dlaczego w zem niektorzy pracuja na 2 zmiany,a niektorzy na 3 zmiany?od czego to jest uzaleznione.
zdjecie uzytkownika
do Teresad - 2015-12-12 10:38:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Z bardzo prostego powodu.Ogólnie w zakładzie to 3 zmian nigdzie teoretycznie nie ma.Robione sa tam gdzie na daną sytuacje wzrasta zamówienie a ludzie sie zbuntują i nie chcą przyjsc na darmowa sobote np. za 23ego. Nie maja wyjscia i robią trzecią zmiane
zdjecie uzytkownika
bosa_nova - 2015-12-13 18:31:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Teresad - 2015-12-11 21:32:19]:
Od ilości zamówień na wiązki.
zdjecie uzytkownika
Teresad - 2015-12-13 19:33:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To lepiej dla tych co pracuja na 2 zmiany,bo wiadomo,ze 3 zmiana jest najciezsza.
zdjecie uzytkownika
bosa_nova - 2015-12-14 10:27:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Teresad - 2015-12-13 19:33:19]:
Jest dodatek za pracę w godzinach nocnych, wyjdzie jakieś 80zł (?chyba) za 5 nocek. Poza tym grunt do drzemka przed pracą, to niejedyna firma przecież gdzie się na noce pracuje.
zdjecie uzytkownika
Teresad - 2015-12-14 20:05:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To tak jak dodac wszystkie dodatki ktore sa w zemie to mozna zarobic 1500 zl.
zdjecie uzytkownika
matron - 2015-12-20 05:27:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, a na jakim stanowisku te zarobki 1500 juz z nockami, ale na rękę. nie mozna dobić do 1800 chociaz za pomoca jakis premii, czy nadgodzin? Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
mala - 2015-12-20 20:22:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To prawda. Kodeks jest pogwalcony. Za przestój z braku zamówień okradają z urlopu za przerwę miedzy świętami i nowym rokiem podobnie. Nie ma premii bo normę wypracować trudno. Paczki dla dzieci dostali tylko zatrudnieni przez zem; świąteczne" bonusy" 50 pln członkowie związków zawodowych; więc kto będzie się palił do roboty? Po co te zwiazki? Gdzie sa kiedy okrada sie pracownikow. Nic dla ludzi nie robią. A Ukraińcy tez juz stracili zapał.
zdjecie uzytkownika
mala - 2015-12-20 20:25:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Zapomnij o 1800!
zdjecie uzytkownika
bosa_nova - 2015-12-21 15:58:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mala - 2015-12-20 20:25:24]:
Nikt nie broni do związków się zapisać- można przecież, składkę płacić i bonusy dostawać też. Mnie też nie w smak, że paczki dostali tylko zem-owcy, przecież wszystkie dzieci mają takie same brzuchy.
zdjecie uzytkownika
byly pracownik - 2015-12-28 19:06:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ludzie szczerze ten zaklad niema zadnej przeszlosci jego szansa zostala przekreslona nie do odzyskania po tym jak z ludzi uczciwie i porzadnie pracujacych zrobili zebrakow bojacych sie z miesiaca na miesiac czy nie wcisna karteczki o darmowy urlop 3 miesieczny bo interes kuleje a jak nie to won to zeczywistosc zemu ..............
zdjecie uzytkownika
lucy - 2015-12-28 19:08:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ludzie szczerze ten zaklad niema zadnej przeszlosci jego szansa zostala przekreslona nie do odzyskania po tym jak z ludzi uczciwie i porzadnie pracujacych zrobili zebrakow bojacych sie z miesiaca na miesiac czy nie wcisna karteczki o darmowy urlop 3 miesieczny bo interes kuleje a jak nie to won to zeczywistosc zemu ..............
zdjecie uzytkownika
karol - 2015-12-30 10:04:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A teraz w zemie do kiedy jest wolne? i kiedy to wolne przed świętami się zaczęło?
zdjecie uzytkownika
Zosia - 2015-12-31 11:02:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [karol - 2015-12-30 10:04:32]:
Jedni mają wolne od 23-go grudnia,bo odpracowali albo w styczniu odpracują,inni zaś od 24-go.Wracamy 04 stycznia.Wszystkim życzę udanej i szampańskiej zabawy sylwestrowej oraz pomyślności i wytrwałości w Nowym Roku 2016:)
zdjecie uzytkownika
Antek - 2016-01-04 00:02:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To można @Zosia w tej pracy sobie odpracowywać dni i dzięki temu nie przychodzić? Świetna firma się wydaje, powiesz mi jakie macie umowy, interesuje mnie czy liczą się do emerytury
zdjecie uzytkownika
Zenek - 2016-01-09 17:16:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widziałem, że przed zemem po Nowym Roku zrobiło się mniej samochodów na parkingach, ale za to widziałem autokary, które czekają na ludzi, którzy wychodzą z pracy: czyżby zem dowoził ludzi do pracy, jeżeli tak to skąd?
zdjecie uzytkownika
odojczyk - 2016-01-10 00:42:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli jesteś pracownikiem tej firmy to chyba nie będzie problemem zapytać osobiście w firmie, a ja sam jestem ciekaw jak to wygląda, bo byłoby to wielkie udogodnienie.
zdjecie uzytkownika
do mala - 2016-01-16 12:53:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mala - 2015-12-20 20:25:24]:
Piszesz " okradają z urlopu za przerwę miedzy świątami a nowym rokiem".
Leć do Inspekci Pracy, bo w sierpinu też cie okradną z urlopu na 2-3 tygodnie.
zdjecie uzytkownika
do lucy - 2016-01-16 13:06:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [karol - 2015-12-30 10:04:32]:
jakie urlopy bezpłatne ??? To było kilka lat wstecz, jak nagle skończyła się produkcja Lanosa i aby nie zwalniać braliśmy po kilka dni bezpłatnego. Wiele osób nie brało i dalej pracują.
Dziś pracy nie brakuje i nawet trzeba pracować w nadgodzinach w tygodniu lub w soboty.
zdjecie uzytkownika
abc - 2016-01-20 11:57:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeden autobus wozi z Orzysza. Dwoma jeżdżą Ukraińcy nie wiem skąd .
zdjecie uzytkownika
mała - 2016-01-20 12:01:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chodzilo głównie za przestój; a jeżeli pracodawca planuje przerwę w pracy to jego biznes; a nie kosztem pracownika!
zdjecie uzytkownika
do zenek - 2016-01-21 09:54:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie dojeżdżają autobusami na własny koszt.
zdjecie uzytkownika
helenka - 2016-01-21 18:46:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To pracownicy płacą za dojeżdżanie autobusem? a na jakim poziomie w tym roku kształtują się średnie zarobki?
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Nie było rozmowy. Dostałam kwestionariusz, podałam w nim najważniejsze dane, pani wypisała skierowanie na badania i po wszystkim.
Pytania: Czy zainteresowana jestem 2 tyg. wyjazdem na szkolenie w Rumuni.
zdjecie uzytkownika
bosa_nova - 2016-01-26 09:41:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [helenka - 2016-01-21 18:46:55]:
Na najniższym.
zdjecie uzytkownika
krata - 2016-02-02 16:46:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracy nie brakuje, nadgodziny i soboty pracujące. A jak jest z zapłatą za te nadgodziny? Mam znajomego który opowiadał że atmosfera w pracy w porządku i przełożeni też ujdą

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Zem Ełk!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zem Ełk

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert