Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Zem Ełk

Pracowałeś w firmie Zem Ełk i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
do pracownik - 2014-11-24 22:45:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Śmieciówka póki co nie jest UZUSowiona więc na ręke pracodawcom jest je dawać pracownikom.Umowa na 3-5 lat też nic ci nie daje,bo pracodawca ma prawo w każdej chwili dac ci 14-dniowe wypowiedzenie.Co do wylatywania ze swojego stanowiska za zwolnienie lekarskie,to przyzwyczaj sie do tego.Ja wyleciałem ,kiedy wysłali mnie na przymusowy 1-tygodniowy urlop!!!
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2014-12-07 21:44:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co z naszym stażowym ? Byli pracownicy pamiętają.Jak Wam nie wstyd.Młodzi nie dajcie sobą manipulowac.Pogońcie niby związkowca. Szuja.
zdjecie uzytkownika
do były pracownik - 2014-12-08 07:54:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [były pracownik - 2014-12-07 21:44:16]:
To se ne wrati.Jak mawiają Czesi.Firma postanowiła zejsc z kosztów i pozabierac wszystkim stażowe.Jak sie nie zgodziłeś,byłeś na 3-miesiecznym wypowiedzeniu.A związki się "pięknie" pod tą petycją prezesa podpisały.Stąd wyszła lawinowa masa odejsc ludzi ze związków.Przez to unikali jak ognia ludzi,którzy bezskutecznie dobijali sie o wnioski o rezygnacje z członkowstwa.
zdjecie uzytkownika
Jarek K. - 2014-12-21 18:42:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ci ludzie z ZEMu ... mowa o tych "kompetentnych" bhp-owcach mają za nic przepisy a w szczególności .... Rozporządzenie Ministra Pracy i Polityki Socjalnej z dnia 1 grudnia 1998 r. w sprawie bezpieczeństwa i higieny pracy na stanowiskach wyposażonych w monitory ekranowe Dz.U. 1998 nr 148 poz. 973. Może Pan Panie Prezesie w końcu postanowi coś w tej sprawie i zbada jak się ma sytuacja na produkcji bo przepisy są łamane nagminnie a to się z końcu zemści ...
zdjecie uzytkownika
gosc - 2014-12-26 22:15:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jest bardzo ciezko ale jeszcze ciezej jak taka liderka co sama nie potrafi nic a od ludzi wymaga i na ich tylku sie slizga za pare zl co dostanie podwyzki od majstra ludzi topi E.S ja juz nie wiem jak dlugo tam popracuje bo nie mam juz sily
zdjecie uzytkownika
przebrzydła - 2015-01-09 16:40:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ludzie gdzie wam (usunięte przez administratora) będzie dobrze??? Oczekujecie gruszek na wierzbie? Zyjecie w Polsce a nie w Ameryce.W Ełku gdzie nie spojrzysz to żle,a być może piszecie tak tylko po to by się inni zniechęcili i pracy nie szukali? Lepiej mieć tą najniższą krajową jak stać za zapomogą w MOPS-ie.
zdjecie uzytkownika
monika23 - 2015-02-02 19:16:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Tak,ludzie z najwyższym stażem pracują ,bo muszą. Bo mają zobowiązania... Ale wszystko kosztem zdrowia. Stawy siadają. Rece wykreca. Znam kobiete ,ktora pracuje 10 lat i ma problemy ze zdrowiem juz. Nie chodzila na l4 ,chodzila z kaszlem,goraczka do pracy... po to,aby nie wyleciec,bo potrzebna byla kasa na chleb. aco teraz z tego ma? nic... zwiazki zawodowe? zostala po nich tylko nazwa. nic nie zrobili w sprawie premii ,ktora aby dostac teraz trzeba wypracowywac 100% normy caly miesiac,a nie tak jak wczesniej bylo tygodniowe rozliczanie. przeciez to oczywiste,ze ludzie beda zasuwac resztkami sil,ale nie maja pewnosci czy przypadkiem ich nie przeniosa na inny obszar i wtedy -o premii mozna zapomniec. ich taktyka,oczywiscie. ma byc rowniez ciecie kosztow - wiadomo na kim najlepiej oszczedzic-na pracowniku.tak bylo,jest i bedzie. zastanowcie sie ludzie... czy wartro? wyprowac sobie zyly? mnie to krew zalewa jak widze osoby ktore pracuja,nie chodzac na przerwe... wczesniej zaczynaja,aby miec te 150zł premii. Zobaczycie dopiero po czasied,tylko czy nie bedzie za pozno? ja szukam innej pracy i nie zamierzam dalej tu pracowac. zwlaszcza,ze czuje sie tam jak smiec,robot do zapierdzielania za najnizsza. i skacze z jednego miejsca na drugie. przez co nie mam nawet mozliwosci dostania premii,ale liderki popedzaja...100% musi byc,ale ja nic z tego nie mam,tylko liderki chodza z glowa w chmurach bo maja 2zł do każdej godziny. wiec premia im wychodzi calkiem dobra za popedzanie.
zdjecie uzytkownika
do monika23 - 2015-02-04 09:50:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [monika23 - 2015-02-02 19:16:15]:
Ten zakład jest traktowany jako okres przejsciowy dla ludzi szukających pracy oraz dla tych ,którym karze Urząd Pracy pod grozbą zerwania kuroniówki.Tylko na ludzi 40+ mają bata,bo wpędzili ich w lata i doskonale wiedzą że bez znajomości nie uda sie im nic znalezc.U pozostałych jest droga otwarta.Wszystko zależy zatem od ludzi:jak jeden pokaże że da rady wyrobić normę kosztem długiej przerwy i wcześniejszego przychodzenia do pracy,tak samo będą jechać po pozostałych
zdjecie uzytkownika
wulgarna - 2015-03-08 06:28:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
po co narzekacie,snujecie po kontach że Wy tego nie zrobicie albo tego że nie damy się!!! Ze w soboty nie będziemy robić za darmo...,tylko gadaniem przy stoliczku nadrabiacie ale jak przychodzi co do czego to na zebraniach cisza... nikt się nie odezwie bo się boicie!!!!.Jedna czy dwie się przeciwstawią a reszta??? Gdzie wtedy jesteście!!!! To te dwie wychodzą na idiotki na złych ludzi, pracowników. Przestańcie pieprzyć tylko wesprzyjmy się wszyscy razem i walczmy o swoje!!! 2-3 osoby nic nie zdziałają musimy wszyscy!!! Zastrajkujmy, nie przyjdżmy do pracy albo wstrzymajmy produkcję!!! Zobaczycie co wtedy będzie!!! Oni kasę dostają na zaś więc będą nas prosić i błagać żebyśmy pracowali. Wszystkich nas nie zwolnią!!!!! NIE DAJMY SIĘ TRAKTOWAĆ JAK ŚMIECI!!!
zdjecie uzytkownika
do wulgarna - 2015-03-08 11:56:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wulgarna - 2015-03-08 06:28:28]:
W 100% popieram! Jakis przewrót w tej sprawie musi być! Inaczej nie prędko coś w tym sie zmieni.Nie pomogą tu nawet "wielce przekupne" związki zawodowe,które ustanowione są po to by wspierać pracodawce w ciężkich chwilach.Są na pensji prezesa,więc mają za to swoje zobowiązania.Żałosne w tym jest to że ich wypróbowane praktyki stosowane są juz w DELPHI JELEŚNIA.Tylko kwestia czasu gdy u nich zacznie sie przez to biznes sypać
zdjecie uzytkownika
pikus - 2015-03-19 11:14:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Za soboty powinno się udzielić dnia wolnego. Płaci się dopiero gdy nie dano wolnego.
zdjecie uzytkownika
xxxx - 2015-03-25 10:36:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zem to najgorsze dziadostwo powinni go zamknąć a winny jest szczególnie Urząd Pracy bo ciągle kierują na starze młode dziewczyny a tam już stoją nad nimi osoby które je zmuszają do coraz szybszej i morderczej pracy wiem to bo moja córka tam była
zdjecie uzytkownika
moniś - 2015-03-27 09:53:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Powiedzcie mi,czy mając doświadczenie w zemie,gdzie indziej można ubiegać się o pracę? Po co te staże? to jest komiczne.
zdjecie uzytkownika
pikus - 2015-03-27 11:03:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie ma obowiązku pracy w ZEM
zdjecie uzytkownika
jolka - 2015-04-08 17:15:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pikus - 2015-03-27 11:03:12]:
Obowiązku nie ma, ale za coś trzeba żyć, pracują tu ludzie,żeby jakoś wegetować, niestety czasami kosztem zdrowia.
zdjecie uzytkownika
6x - 2015-04-10 20:17:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [moniś - 2015-03-27 09:53:42]:
Skoro córka trafiła na staż, to znaczy że mama nie pomogła jest znależć pracy i poradziłą jej iść na zasiłek.
zdjecie uzytkownika
dren - 2015-06-19 16:48:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma to specjalista w swojej branzy produkujący wiązki przewodów niskiego napięcia, przewody akumulatorowe i wiązki zapłonowe do wszelkiego typu pojazdów urządzeń. Zatrudniają wielu specjalistów , ale nawet wśród nich niestety zdarzają się osoby , które nie zasługują na stanowiska które piastują niestety
zdjecie uzytkownika
Kassandra - 2015-07-08 11:49:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do wszystkich narzekających. Ludzie nikt w ZEM-ie nie trzyma nikogo na siłę. Skoro jest źle idźcie tam, gdzie płacą kokosy na produkcji tylko za leżenie.Każdy ma wybór.
zdjecie uzytkownika
kufel - 2015-07-28 14:44:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy w pracuję się w soboty? Jeśli tak to czy potem dają dzień wolny za sobotę czy dodatkowo płacą?
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-03 23:37:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Skończyłam w szkole policealnej www.szkoly.gowork.pl kierunek Opiekun Medyczny, trwał tylko 1 rok, byłam bardzo zadowolona z zajęć, świetni nauczyciele, praktycy, ciekawe zajęcia. Po tym jak zdałam egzamin szkoła zaproponowała mi pracę w zawodzie w Niemczech. Jestem bardzo zadowolona z wyboru!!!
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-08-03 23:38:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kufel - 2015-07-28 14:44:16]:
dają dzień wolny
zdjecie uzytkownika
kolo - 2015-08-05 20:58:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
posłuchajcie ta firma to dno ci majstrowie i kierownicy to matoły co dbajo o swoje dupy i wasz los ich gowno opchodzi pracuje tu juz troche i wiem .tak naprawde to premie dostajo tylko maistrowie i kierownicy z wami sie nie podzielo a ten majster marek chudy to najgorszy fałszywiec ile ludzi juz przez niego płakało? a kierownik to mały konus i nic do gadania nie ma sam trzesie dupo jak ktos moze niech spiepsza z tego burdelu ta firma to tylko przejsciowka dla kazdego bo jaka firma nie dba o ludzi z duzym doswiadczeniem i tak ich poniza ze som na takich stawkach tylko zem ełk
zdjecie uzytkownika
do kolo - 2015-08-06 16:37:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [kolo - 2015-08-05 20:58:22]:
Nie narzekaj na Marka Brodacza.Za krótko tu widać pracujesz to wiedz że to jeden z najlepszych tu,chyba trzech majstrów.Gdybyś,dajmy na to ze 3-4 miesiące temu przeniósł sie na przeciwną zmianę,do majstra który notabene tu juz nie pracuje,to gwarantuje że normalnie w podskokach wracał z powrotem do Marka.Tak to juz jest jak w firmie brak szacunku dla starszych pracowników,na których sie notabene opiera cała robota,a których jest juz coraz mniej.Jak tak dalej pOjdzie,podobne firmy p.Gryncewicza czy p.Strużyny wchłoną tych zdolniejszych a ZEM zostanie wtedy z niczym.No chyba że z wielce przemądrzałą kadrą liderską,majstrowską czy kierowniczą.Tej firmy po prostu nie stać na dobrych ludzi!
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-08-23 22:05:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [do kolo - 2015-08-06 16:37:53]:
na drogiej zmianie u p.Tomka M.tez nie bylo zle teraz jest p.Wiesik i jest gorzej niz za p.Tomka. a tym co narzekają to wcale nie muszą tam pracowac pozdrawiam. PRACOWNIK
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: nie było żadnej rekrutacji!!! Pytanie chcesz pracować??-Tak!!! I już dostałam skierowanie na badania i to wszystko.
Pytania:
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-24 15:19:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja osobiście wybrałem pracę z kierunku medycznego. Obecnie będę kończył Technika dentystycznego w szkole Gowork www.szkoly.gowork.pl. Mają super warsztaty, dużo praktyki, na czym właśnie mi zależało. Kierunek nie drogi, a nauczyciele super przekazują wiedze. Jeszcze egzamin zawodowy przede mną ale na pewno go zdam. A nawet już mam wstępne oferty pracy z wysokim wynagrodzeniem sięgającym 3.000 zł po uzyskaniu tytułu Technika Dentystycznego. Wszystkim polecam!
zdjecie uzytkownika
do pracownik - 2015-08-24 15:20:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik - 2015-08-23 22:05:14]:
Idz więc za p.Tomkiem M. do Padma Art Suwałki. Po takich ciepłych słowach pod jego adresem na pewno pomoże ci w rekrutacji do jego nowej firmy
zdjecie uzytkownika
dren - 2015-08-30 18:37:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [do pracownik - 2015-08-24 15:20:08]:
Pracuje tutaj już od dobrych kilku lat i szczerze mówiąc w najbliższym czasie raczej nie zamierzam zmieniać otoczenia. Tutaj mam wszystko czego potrzebuje. Kasa odpowiada póki co , więc nie się sadził. Odnośnie Twojego wpisu @do pracownik, to widać po Tobie zazdrość i to że Ci po prostu nie wyszło .
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zem Ełk

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Zem Ełk?
Zadaj pytanie
alert