Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Zem Ełk

Pracowałeś w firmie Zem Ełk i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
andżelo - 2014-07-21 17:47:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kasa czy dla początkujących czy dla starych ta sama:najnizsza krajowa+ dodatek za stojące ok 70 zł brutto,za tydzień normy ok 36 zł brutto czyli ok 25 zł na rękę. Nie polecam tym którzy chcą pracować ale się nie przepracować.Praca jest taka bo u nas nie ma wyboru.syf totalny.traktuja ludzi jak raboty,upał i mdleją i nic i nikt tym się nie interesuje.Coraz gorzej maja ze znalezieniem ludzi bo kto raz juz tam był nie chce wracać.Chyba że nóż na gardle...
zdjecie uzytkownika
mala - 2014-09-03 20:51:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [BYŁY PRACOWNIK - 2011-04-17 18:52:41]:
MASAKRA Ja tam pracuje troche to jest oboz pracy kazdy Cie traktuje jak psa a najgorszy jest majster wiesniak gruby beszczelny bez szacunku do pracownika tam nikt nikogo nie szanuje ludzie sie nie wyrabiaja bo pracuja za 3 osoby ludzi brak bo juz kazdy w Elku wie co to jest
zdjecie uzytkownika
Barszcz - 2014-09-09 13:29:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Musicie przyznać, że ciężko w Ełku czy rejonie znaleźć tak samą czy równie doświadczoną firmę z historią co ZEM. Działają od wczesnych lat 40 ubiegłego wieku więc oprócz pieniędzy na pewno liczy się możliwość zdobycia niezłego doświadczenia zawodowego u nich. Oczywiście wynagrodzenie jest istotne, ale w sumie nie wiem jak miesięcznie średnio może wynieść taka wypłata.
zdjecie uzytkownika
jolsky - 2014-09-09 16:08:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Barszcz - 2014-09-09 13:29:21]:
Non stop najniższa krajowa,bez mozliwości awansu,wybicia sie czy gwarancji zatrudnienia.Nie wiem czy teraz to śmieciówa czy już umowa o prace? Na Strefie łatwiej wywalczyć coś więcej z tej racji ze firmy co poniektóre zwolnione są z płacenia podatków co jest przywilejem ze stania na Strefie Ekonomicznej
zdjecie uzytkownika
ikara - 2014-09-10 19:14:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca w zemie to nie zabawa dyscyplina rutyna i wymagania pracuje tam22 lata styrane zdrowie brak szacunku a pracujesz bo musiusz i nikt cie w twoim wieku nie zatrudni jedno mozna przyznac kasa na czas najnizsza krajowa brak perspektyw na lepsza kase
zdjecie uzytkownika
dedalos - 2014-09-11 11:31:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ikara - 2014-09-10 19:14:02]:
Płaca na czas bo mała,to po pierwsze,a po drugie bardzo wiele spraw sądowych przegrali jak robili numery z opóznianiem wypłaty.Mała kasa bo zakład robi jako podwykonawca a po drugie ma do utrzymania FSO Żerań gdzie nic sie nie produkuje
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-09-28 21:43:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca jak w akordzie za najnizsza krajowa. Niby jak wykonasz norme to ci dadza premie ale normy sa niewykonalne a jak komus sie udaje to zaraz podnosza norme
zdjecie uzytkownika
kiki - 2014-10-14 17:05:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zem w ełku to( usunięte przez administratora )udzie ciezko charujo za nainizszo krajowo a ptemie i podwyzki dostajo maistry lidezy i wyzej to czysty wyzysk po 20 latach pracy z duzym doswiadczeniem masz 1200 zl to skandal tak tylko w polsce a zwiazki so;idarnosc to me--dy spoleczne so w kieszeni dyrekcii robio co im kazo to tyle pa
zdjecie uzytkownika
kiki - 2014-10-14 17:07:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zem w ełku to( usunięte przez administratora )ludzie ciezko charujo za nainizszo krajowo a ptemie i podwyzki dostajo maistry lidezy i wyzej to czysty wyzysk po 20 latach pracy z duzym doswiadczeniem masz 1200 zl to skandal tak tylko w polsce a zwiazki so;idarnosc to me--dy spoleczne so w kieszeni dyrekcii robio co im kazo to tyle pa
zdjecie uzytkownika
tolla - 2014-10-14 17:36:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ludzie w zemie to do was co majo duzy staz ztubny cos jakis mały strajk lub wszyscy na chorobowe niech ta smieszna dyrkcja zobaczy ze bez nas to to wszystko nie ruszy płaco dobrze tylko liderom i maistrom premie podwyzki itd. obudzcie sie my na tych baranow pracujemy nie bojcie sie ze nas zwolnio bo jak to zrobjo to oni znami na dnie skonczo bo mlodzi im nie na robjo na ich premie i podwyzki dac tym trolom do zrozumienia ze my mamy takie same zoladki i tez chcemy pare zl nom pa
zdjecie uzytkownika
tolla - 2014-10-14 17:37:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ludzie w zemie to do was co majo duzy staz ztubny cos jakis mały strajk lub wszyscy na chorobowe niech ta smieszna dyrkcja zobaczy ze bez nas to to wszystko nie ruszy płaco dobrze tylko liderom i maistrom premie podwyzki itd. obudzcie sie my na tych baranow pracujemy nie bojcie sie ze nas zwolnio bo jak to zrobjo to oni znami na dnie skonczo bo mlodzi im nie na robjo na ich premie i podwyzki dac tym trolom do zrozumienia ze my mamy takie same zoladki i tez chcemy pare zl nom pa
zdjecie uzytkownika
tolla - 2014-10-14 17:40:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ludzie w zemie to do was co majo duzy staz ztubny cos jakis mały strajk lub wszyscy na chorobowe niech ta smieszna dyrkcja zobaczy ze bez nas to to wszystko nie ruszy płaco dobrze tylko liderom i maistrom premie podwyzki itd. obudzcie sie my na tych baranow pracujemy nie bojcie sie ze nas zwolnio bo jak to zrobjo to oni znami na dnie skonczo bo mlodzi im nie na robjo na ich premie i podwyzki dac tym trolom do zrozumienia ze my mamy takie same zoladki i tez chcemy pare zl nom pa
zdjecie uzytkownika
mario - 2014-10-27 11:39:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mozna miec mnosteo watpliwosci co do funkcjonowania zemu. W zasadzie placac najnizsza krajowa nie powinni zbyt wiele od pracownikow wymagac, bo watpie zeby ktos chcial sobie zyly wypruwac. To co powinno nastapic to odpowiednie inwestycje w produkcje i pracownikow, tylko czy jest ktos kto by sobie z tym dal rade...
zdjecie uzytkownika
do mario - 2014-10-27 13:40:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mario - 2014-10-27 11:39:59]:
Nie bedzie żadnych inewstycji ani w pracowników ani w produkcje.To jest mówiąc nie mówiąc nadal własność nieistniejącego FSO Żerań,w którym istnieje tylko dyrekcja i inne pionki do pobierania wypłaty.Tutaj wszystko odbywa sie na zasadzie podwykonawstwa dla Delphi Jelesnia i nic nie jest własnością ZEMu Ełk,no może za wyjatkiem murów i podłóg
zdjecie uzytkownika
alicja - 2014-11-02 21:10:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy pracujesz pierwszy dzień czy 30 lat to masz taką samą stawkę,zabawne. Nie dopuszczają do premii. A jak już zobaczą,że ktoś robi norme to zabierają ze stanowiska dobrych pracowników,a wstawiają nowych. Ich taktyka. Wiecznie narzekają,że mało zrobione ,mimo,że człowiek bardzo się stara. Trzeba naprawdę dobrze się podlizywać,żeby mieć cały czas premie.Szkoda młodych ludzi,którzy niestety w Ełku nie mają innych perspektyw. i pracują przez umowę agencyjną,która różni się od normalnej umowy o pracę.
zdjecie uzytkownika
do Alicja - 2014-11-03 16:04:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [alicja - 2014-11-02 21:10:51]:
Na szczęscie rząd od nowego roku uZUSowił wszystkie umowy zlecenie,przece przez agencje przcy itd. A umowa na czas określony nie może wynosic dłużej niż 33 miesiące.Stąd reakcja zakładu jest takaze dano młodocianym umowy przez zakład z ZUSem na okres ok.3
lat
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-11-18 19:50:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [anonim - 2013-07-04 10:03:35]:
pracuję w tym obozie pracy 3 miesiące i nie polecam , jak nauczysz się już robić to cię przenoszą na inne stanowisko i uczysz się od nowa , ręce opadają z bólu,normy co chwila podnoszą traktują ludzi jak śmieci, są liderki bezczelne wredne co wydaje im się że mają władze nad pracownikiem no nie wszystkie ale są , każdy się boi powiedzieć prawdę a powinno się iść do prezesa i powiedzieć co nie co bo prezez nie wie jak traktuje się ludzi no bo skoro nikt się nie żali to jest ok, śniadanie człowiek łyka w pośpiechu, jak pada deszcz kapie miejscami na głowę , powinna jakas inspekcja wpaść i zamknąć tę budę , mam nadzieję że szybko znajdę inną pracę bo nie długo psychika mi siądzie i zdrowie a to tylko 3 mce jak tam pracuję
zdjecie uzytkownika
do ja - 2014-11-19 18:08:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ja - 2014-11-18 19:50:59]:
Pierwsza rzecz to wina ewidentna ludzi,że sami pokazali że robią swój podmontaż jeszcze przed rozpoczęciem pracy i na przerwach głównych.Dlatego wymagają od pozostałych podobnej wydajności.Druga rzecz że liderki są na ogół wybierane przez "wiecznych" majstrów,którzy ze względu na docieranie pozostałych pracowników nie muszą sie bać o swoje posady.Wie o tym i kierownik i prezes,który robi im wodę z mózgu podczas wewnętrznych szkoleń.Tu osoba przyjazna ludziom nie ma szans by wskoczyć na stanowisko wyższe niż szary pracownik.A firma jest nastawiona na częstą rotacje ludzi.Jest tylko juz garstka pracowników z długoletnim stażem która ciągnie tę całą robotę
zdjecie uzytkownika
agnieszka - 2014-11-21 10:34:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
traktuja jak smieci,nie pozwalaja osiagnac premiii,bo jak wiadomo norme trzeba wyrabiac caly tydzien.jednego dnia wrzuca cie na inne stanowisko i po premii. na swieta? zapomnij ze cos dostaniesz od nich,ani zlamanego grosza,przykre ale prawdziwe, liderki w oczy pieknie ladnie,a za plecami mowia co innego. tak,zobacza ,ze ktos robi dobrze to zaraz podwyzsza norme to jest nie do pomyslenia, kapie na glowe gdy pada i do tego zimnica straszna,ludzie chodza w kurtkach ,a jak biora l4 to za jakis czas ich wywala,to ludzie boja sie i chodza chorzy z goraczka w pracy. znam mnostwo takich p[rzypadkow.to sie zaczyna byc juz chore co tu sie wyrabia... i najnizsza krajowa,kazdy tak ma.
zdjecie uzytkownika
do agnieszka - 2014-11-21 15:09:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [agnieszka - 2014-11-21 10:34:25]:
Pracują tu ci co muszą.Brak innej pracy,kredyty,utrzymanie rodziny itd. ZEM bezlitośnie wykorzystuje trudną sytuacje z pracą na ełckim rynku.Ludziom nie pozwalaja na uzyskanie premii za wyrobienie normy bo przecież pewna ilość gotówki musi iść na świeżo upieczonych majstrów,liderów czy pseudo-skoczków
zdjecie uzytkownika
leszek orzeszek - 2014-11-24 12:42:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja to nie wiem ludzie czego wy oczekujecie... wszedzie tylk oczytam ze premie premie i premie. ja to jestem za tym zeby kazdemu przyslugiwala bardzo uczciwa podstawa i nie trzeba sie na takie premie nastawiac, bo jak dla mnie to bez sensu. nie wolno sie poddawac i trzeba pracowac, dlatgego ja dalej szukam. jest robota?
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-11-24 14:03:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja pracuje w zemie juz ponad rok na smieciowce...a czemu...bo majstrowi sie nie podoba dac mi umowe na 3 czy 5 lat ale jako pracownik jestem dobra skoro mnie tyle zatrudniaja. za zwolnienia wylatujesz ze swojego stanowiska no bo jakim prawem....syf i nic wiecej
zdjecie uzytkownika
do pracownik - 2014-11-24 22:45:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Śmieciówka póki co nie jest UZUSowiona więc na ręke pracodawcom jest je dawać pracownikom.Umowa na 3-5 lat też nic ci nie daje,bo pracodawca ma prawo w każdej chwili dac ci 14-dniowe wypowiedzenie.Co do wylatywania ze swojego stanowiska za zwolnienie lekarskie,to przyzwyczaj sie do tego.Ja wyleciałem ,kiedy wysłali mnie na przymusowy 1-tygodniowy urlop!!!
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2014-12-07 21:44:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co z naszym stażowym ? Byli pracownicy pamiętają.Jak Wam nie wstyd.Młodzi nie dajcie sobą manipulowac.Pogońcie niby związkowca. Szuja.
zdjecie uzytkownika
do były pracownik - 2014-12-08 07:54:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [były pracownik - 2014-12-07 21:44:16]:
To se ne wrati.Jak mawiają Czesi.Firma postanowiła zejsc z kosztów i pozabierac wszystkim stażowe.Jak sie nie zgodziłeś,byłeś na 3-miesiecznym wypowiedzeniu.A związki się "pięknie" pod tą petycją prezesa podpisały.Stąd wyszła lawinowa masa odejsc ludzi ze związków.Przez to unikali jak ognia ludzi,którzy bezskutecznie dobijali sie o wnioski o rezygnacje z członkowstwa.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zem Ełk
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Zem Ełk?
Zadaj pytanie
x