logo Baltona

Baltona

Katowice

Opinie o Baltona

barbie 2011-09-30 14:38:37
Jaka firma tacy kierownicy. Miernota. Apel do dyrekcji usuńcie mierne kierowniczki. Za długo siedzą juz na stołkach i tylko patrza na swój tyłek. Nie interesuje ich firma i pracownicy. Jeszcze raz apel o inwentaryzacje kierownictwa w Katowicach!!!!!
2
tajfun 2012-03-15 14:20:32
Gratulacje dla p.[usunięte przez moderatora] powinna pani napisać poradnik" jak zniszczyć firme w dwa lata" ale my już pani podziękujemy.....najlepiej proszę złożyć cv do aelii skoro chce pani tak pomóc firmie,przynajmniej wykończy pani konkurencje
1
ja 2012-04-30 22:39:52
Kurde, żartujecie chyba z tymi opiniami. Piszę z perspektywy klienta - na pierwszy rzut oka dla niewtajemniczonych to wygląda na super fajną niestresującą pracę
1
ken 2012-05-03 22:05:44
a Ty z choinki się urwałeś, skąd Ty ? Katowice mają dobrą opinię, dobry zespół i kierownictwo. Mają tylko ręce związane przez [usunięte przez moderatora]. i innych nawiedzonych ambitnych.
1
jo 2012-05-06 21:21:36
No nareszcie rusza forum Katowic. Co się takiego stało że i Katowice piszą. Jakieś nowe problemy ???
1
dolce 2012-05-06 21:26:38
Każdy wie co sie dzieje.
Nie ma co udawac.
1
lady 2012-05-06 21:34:33
było dobrze ale ktoś posiał chwasta na dobrym nawozie.
1
kryzys 2012-05-12 16:03:36
nie warto się naginac, robota tam to glupota. dajcie luz . zrobcie swoje i zacznijcie szukać pracy.ja to juz zrobilem. idzie sezon ile jeszcze wytrzymamy...[usunięte przez moderatora] ..stąd.
1
konno 2012-05-14 23:03:10
A który treminal sie odezwal?
REDital 2012-07-12 02:29:53
Otwieranie miejsc kontaktu dla konkretnego rejonu jest głupotą, ponieważ szybko można zdemaskować kto jest kim.
Proponuję przejść na kanał ogólny:

http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,812014
wincent 2015-02-13 16:01:13
no dziala przecież normalnie cały czas firma. Nie wiem tylko jak sprawa wygląda jeśli chodzi o jakieś oferty pracy bo ich nie ma ani tutaj ani nie ma ich na ich stronie w zakadce "z akrualnymi ofertami" nie ma aktualnych ofert, wiec sami widzicie. Niby jest ok, ale jakoś ludzi do pracy nie przyjmują.
motylka 2015-05-24 15:02:56
Odradzam każdemu podjęcie pracy w tej firmie, a szczególnie w Katowicach-Pyrzowicach.Pracowałam tam i był to największy błąd w moim życiu. Jedno wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] stres, poniżanie, presja, bardzo duża ilość pracy (patrz harówki), śmieszne wynagrodzenia i decyzje z góry takie, że człowiek nie wie czy się smiać, płakać czy zastanawiać kto jest głupkiem w danej sytuacji...
Odradzam normalnym, polecam tym którzy chcą zniszczyć swoje zdrowie tak jak ja to uczyniłam.
jacek 2015-06-28 16:20:59
Jestem właśnie po lekturze "Akademii Baltony" i pierwszej części związanej z Księgą Procedur A i B. Nasuwa mi się nieodparta chęć użycia w tej opinii partykuły wzmacniającej , ale takową moderator usunie. Partykuła wzmacniająca (uwaga dla laików) to szlachetne polskie przekleństwo. Takiego steku bzdur dawno nie czytałem. Nim opuszczę kurtynę miłosierdzia nad tym "majstersztykiem" quizowym podam Państwu trzy cytaty z Mistrza Stanisława Lema, które jako żywo pasują do oceny tego "kongenialnego" tekstu :
1. Świat zgłupiał i jeździ na świni;
2. Dopóki nie zajrzałem do internetu , nie wiedziałem ,że na swiecie jest tylu idiotów;
3. Dzisiaj już nikt niczego nie czyta, a jeśli czyta to nie rozumie, a jeśli rozumie to nie pamięta .
Jeśli kwintesencją szczęścia ma być niewidzialna ręka rynku to ja przychylam się raczej do opinii Pani Profesor Łętowskiej, która stwierdziła :" to nie jest niewidzialna ręka rynku, to jest niewidzialna pięść rynku, która uderzając zabija wszelkie pozytywne inicjatywy.
Kończąc podam krótki wierszyk wykropkowany w miejscach używania partykuly wzmacniającej dedykowany wszystkim ku przestrodze. "Menager to swoiste skrzyżowanie ch..a z butem z mentalnością dziury w d...e". Ostrzegam potencjalnych pracowników firmy ,że rozwiązanie takiego testu jest bardzo niebezpieczne dla zdrowia psychicznego grożące popadnięciem w skrajny debilizm.
Ozięble żegnam
Bielinka 2015-07-05 22:30:21
Ja myślę, że i dziura w jakże pospolitej d..ie jest zbyt zacna by przyrównywać ją do wspomnianego ... To g.wno nawet przez gardło nie przechodzi. Przepraszam.
kate 2015-07-18 22:00:41
Mam nadzieje, ze wreszcie ktos sie obudzi i pojdzie po rozum do glowy.
Wspolczuje wszystkim ktorzy zostali w Katowicach.
Wiekszego stresu, presji i klamstwa nigdzie nie doswiadczylam.
Pani Manager co mi pozostaje... Chyba zyczyc smacznego.


1
atena 2015-11-25 16:28:03
Z takimi am to tylko kolejne oddziały mogą upadać.
Dziękujemy za utratę pracy.
Niewolnicy.
Canon 2015-11-26 23:52:21
Jak chcesz miec normalne zycie to sobie daruj. Chyba ze lubisz nerwy, stres i upokarzanie Cie na kazdym kroku to wal jak w dym.

Rok temu zwolnilam sie z Katowic.
Przejrzalam na oczy.

Szkoda zdrowia.
Negrita 2015-12-05 23:07:31
Bożeno ach Bożeno...
Zniszczylaś mi życie.
prawda 2015-12-18 00:49:21
Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma ... Tyle Wam powiem.
biedroneczka 2015-12-22 22:31:31
Moze nie wszedzie dobrze gdzie nas nie ma, lecz wszedzie lepiej niż tu... Zniszczyliscie ta firme. I to jest prawda. Jedyna rozsadna.
O kim mowa wiadomo.
Byl mount everest, jest dno, zero [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br />
A tak przy okazji...
Kogoś chyba ominął gruuuuuby awansik? :)

Zasluzenie.
1
bura 2016-01-05 21:18:20
Pani Bożenko wyszło jak wyszło. Dziękuję za miłą współpracę. Jak pani znosi tą panią D...cką - współczuję
haha 2016-02-20 17:18:50
2000 netto dobre:)
bura2 2016-02-27 23:48:59
Chyba sama o sobie piszesz zeby twarz zachowac...

Zalosne.
:) 2016-03-02 21:18:37
chcesz dorobić się garba? Zapraszamy do baltony
1
esmeralda 2016-03-08 16:08:03
Omijajcie z daleka to miejsce. Dla zdrowia fizycznego i psychicznego. Chyba ze lubicie gdy przelożony to dyktator, a marna premie w wysokosci 100 czy 200 otrzymasz raz, moze dwa w roku.

To praca dobra ale moze na wakacje dla uczniakow.
Doswiadczony pracownik z dlugoletnim stazem nie mile widziany.
Zwlaszcza gdy jest bardziej kompetentny od przelozonego. Co nie trudno osiagnac.

Moja ocena po wieloletniej pracy tam 2/10.
Ta dwojka to za dobrych wspolpracownikow.
Inaczej bylo by 0.

Pozdrowienia dla dupowlazow i wazeliny.
Ci tam sie utrzymaja bo sa faworyzowani.

Tak o Was chodzi :)
ktoś tam 2016-03-09 14:12:24
Aniu to co o tobie chodzi az szkoda gadać. Daj nam kobieto spokojnie pracować.
bywalec 2016-03-09 20:26:49
Wreszcie Pani B zrobiła porządek z Panią Dom...
Pani Manager jesteśmy razem !!!
życzliwy 2016-03-18 18:22:43
Pani Dom najlepszy kierownik z możliwych,osoba kompetentna zawsze znalazła rozwiązanie w każdej trudnej sytuacji .Jednym słowem odpowiednia osoba na odpowiednim stanowisku. Przeciwieństwo BIG MAMY ,która zawsze wysługiwała się pracownikami kierownikami,kierownikami zmian osobami funkcyjnymi oraz specjalistami do spraw zamówień to oni zawsze robili za nią większośc pracy pod którą ona się podpisywała i wysyłała do pani K. Praca Big Mamy to mobbing jej dewiza,jedzenie lodów ,kanapek i czytanie gazetek na terminalu.Trzymajcie się razem bo przecież co możecie wiedziec o pani Dom skoro z nią nie pracowaliście .Niewolnicy baltony powodzenia bo najlepszych z najlepszych juz nie ma teraz wy będziecie odwalac całą robote,tylko na czyich plecach będziecie się teraz ślizgac.A i wam podziękują moja osobista rade zero zangażowania nie warto :)))
KARLOS 2016-03-18 18:34:25
Jeśli ktoś chce wiedzie więcej o pracy w Balonie proszę o mail na forum chętnie prześle zdjecia a nawet filmiki z warunków pracy mam takich dużo.Kasa śmieszna najniższa krajowa + extra premia średnio 200/300 złotych , które można osiągnąc dwa razy w roku.Jednym słowem PRESJA PRESJA .Ale to trzeba przeżyc tego nie można opisac.PRACA IDEALNA DLA DESPERATÓW POLECAM :D
2
Zwolnieni 2016-03-26 15:24:46
Popieram wypowiedź powyżej!
Nie dajmy się stłamsić.

Każdy z nas wie bardzo wiele.

Wszystko można ujawnić inspekcji.
Jak napisała poprzedniczka jest to nawet wskazane.
puzia 2016-03-30 01:33:59
Pracować wam się nie chciało , buntowniczki z wyboru. Dajcie spokój z tym ujadaniem. Tyle jadu w was że dziękuje bogu że nie pracujecie już.
polonia 2016-03-31 21:55:41
Broncie jej jak chcecie.
Ja juz swoje zgloszenie przeslalam.
pozdrawiam centralnie 2016-04-16 18:33:20
w Poznaniu też dużo zmian. Kierownika Multi i kierownika Boutique zastąpił NOWY kierownik. Miała być premia za dobry wynik na inwenturze na Multi ale Menago + centrala uznali, że nadwyżki na sklepie to straty na magazynie i kasy nie ma (przepadł ładny kawałem tortu). Nie tylko w Katowicach, nie tylko w Gdańsku wszędzie dzieje się źle, wycisnąć, zdeptać, wyrzucić - KORPORACJA.
1
Bieda 2016-04-24 10:16:32
Brak podwyżek. Brak premii (może 3 razy w roku jest). Brak awansu. Brak nadgodzin. Wymyślone budżety nie do zrobienia. Lepiej składać CV do konkurencji bo zarobki lepsze(może do ręki-ale po to się pracuje). Baltona podobno się rozwija ale wynagrodzenia niestety NIE.
1
Piękny Roman 2016-05-03 22:46:05
Podwyżki, premie bbubuuuuhhahaaaaaa.....
Piękny Roman 2016-05-14 23:13:39
Podwyżki są po spełnieniu kilku kryteriów:
* e-test, na akademii baltony
* staż pracy
i dostajesz po roku i 3 miesiącach 150 zł brutto. Czyli po roku i 3 miesiącach pracy zarabiasz 2150 brutto (czyli 1564 zł netto).
Kolejna opcja podwyżki pojawia się po zdaniu kolejnych e- egzaminów i po przepracowaniu (przeharowaniu)kolejnych miesięcy.

Premie są, premii nie ma, premie są, premii nie ma, cholera na papierze w regulaminie wynagrodzenia pojawia się słowo "premia" ale papier wszystko zniesie. W rzeczywistości premię otrzymujesz dwa/trzy razy w roku. Rozkładając to na 12 mc/rok premia to 50 zł brutto, czyli około 32,45 zł "na rękę" (1 chleb+ 2 jogurty+ 30dkg sera żółtego+ 4 piwa+ bilet na autobus= WOW).
od ppiękny roman 2016-05-15 23:52:19
święta prawda
dejf 2016-10-20 17:25:37
Bożenko a co zrobiłaś z najlepszą kierowniczką kombinatorką dom.cką,ktoś w końcu ją przejrzał i zobaczył jaka jest naprawdę,a może w końcu ktoś ją złapał ja wynosi testery za które zawsze oskarżała innych byle dalej od siebie...bardzo cyniczna i zadufana osoba,dobrze że chociaż już jest za burtą...
Zostaw swoją opinię o Baltona - Katowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Baltona