Tako PPH Grzegorz Trylski

Częstochowa

Opinie o Tako PPH Grzegorz Trylski

anonim 2009-05-01 22:06:34
szef [usunięte przez admina] wiecznie zmiana systemu zarobki na starcie 5zl na godz bez zarejstowania.robie tam kilka mies.nie polecam jedne wielkie bagno szukam cos innego szkola przetrwania i te [usunięte przez admina] zebrania aboty doszlo a kasy nie ma i piepszenie o kryzysie a tir za tirem na magazyn wpada niech pokaze swojego nowego mercedesa pokaze bo od tygodnia go w domu trzyma i.
anonim 2009-05-18 13:39:04
ogólne bagno [usunięte przez moderatora] straszny gdzie jest PIP I SKARBOWKA

ZWALNIAM SIĘ ten p.SZEF ma ładne chalo
1
anonim 2009-10-10 11:35:14
macieracje,odchodzcie ztamtad to syf.ta firma to jedno wielkie [usunięte przez admina]
Yanco 2012-01-03 14:05:28
przepracowałem tam prawie 4 lata
i NIE WRÓCĘ WIĘCEJ
ale dla wielu ostatnia deska ratunku, nie wiem jak teraz ale 3 lata temu spokojnie sie 2 - 2,5 tysia zarobiło ale w trybie pracy 10 - 12 h dziennie
tam rządzi 1 osoba SAM BÓG [usunięte przez moderatora]i ( chociż ostatnio chyba doszedł do grona jeszcze [usunięte przez moderatora] )
jeśli nie szukasz miłej atmosfery tylko zapieprz by zarobić na chleb i jesteś odporny na wszech-obecną głupotę i [usunięte przez moderatora] to dasz sobie rade
a co do skarbówki PIPu i innych pseudo-pracowniczych instytucji, no cóż kochani jak byście też tak srali kasą jak [usunięte przez moderatora], to też byście się nie bali !!!
przykład !!! już na 2 dni przed wizytą BHP-ców było o tym wiadomo w firmie, a w dniu pomiarów hałasu dziwnym trafem 90% maszyn uległo awarii i nie pracowały, po czym następnego dnia cudownie przez noc naprawione dalej [usunięte przez moderatora] tak że korki i słuchawki na uszach nie wiele pomagały.

to tyle miłej ??? pracy częstochowiacy
rudy 2012-12-05 09:23:55
tako to jeden z wielu zakladw okradzjacych panstwo wyzysk pracownikow na maxa
1
okularnik 2013-01-04 17:01:21
Proszę o jakieś istotne szczegóły na temat tej firmy. Byłem tam na rozmowie do działu marketingu i zaproponowali mi umowę na okres próbny 3m-cy z najniższa krajowa. Jak tam jest z wynagrodzeniami, jak to się może zmienic i czy warto ryzykować?
2
koles 2014-03-18 21:59:46
tako jako jako tako czyli nijak
ania 2014-05-27 17:11:15
@toshiyuki, kilka znalazlam na gazetapraca. ja chce startowac na specjaliste ds marketingu. Jak tam w TAKO z placami w ogole i jaka jest atmosfera pracy. pomoze ktos? :)
anonim 2014-06-25 06:53:05
Nie polecam! Najgorsza firma, nie szanują ludzi! (usunięte przez administratora)
Odradzam każdemu kto myśli o pracy w TAKO.
1
Szary 2014-07-09 22:48:56
Mimo wszystko ludzie tam pracują...
tako 2014-07-10 08:54:05
Na stanowiskach biurowych wymagają pracy po godzinach, w weekendy. Ta firma to żenada. Nie są tam przestrzegane żadne prawa pracownicze.
1
szsz 2014-07-10 08:55:37
Tak pracują tylko desperaci.
1
lukas 2014-07-10 15:42:25
Krzysiek, jeśli pasuje Ci praca w dziale marketingu po 10-12 h + weekendy, ani ciągłe opieprzanie Szefa, i wymagania z sufitu to być może ci podpasuje TAKO.
lukas 2014-07-11 11:05:45
Tak pracowałem, to wiem jak to wygląda. Non stop nie musisz pracować, tylko tak 10-12 godzin plus wszystkie soboty. Za przymusowe nadgodziny oczywiście płacą te marne 8 zł na godzinę. Idź popracuj to się sam przekonasz.
1
nowy pracownik 2014-09-08 20:48:38
Witam
Dziś byłem w sprawie pracy , jako przedstawiciel handlowy, co myślicie o tej formie, szef jest bardzo narwany i szybko gada, chce 10 rzeczy na raz zrobić tak zauważyłem,,, pracował ktoś tam jako przedstawiciel handlowy i może coś o tym powiedzieć,
1
seba82 2014-09-10 19:07:52
Czy wie ktoś orientuje się na montażu ile jest płacone akordowo od złożenia stelaża?? lub od zmontowania gondoli jak to wygląda w rzeczywistości??
2
xxx 2014-09-13 23:14:33
na starcie szkółka ze 2tyg chyba dla młodych 7zł/godz na czarno mają,robota 10-12 robią!(zero chętnych)a robota nie jest lekka,ani łatwa,pracochłonna-bolą ręce,plecy,nogi,stopy-wszystko cię kur..boli-typowy manual-wszystko robisz ręcznie,montaż stelaża 2-3zł(chyba)max,a gondoli? ze 3 zł max za 20-30 min jeb...(przynajmniej na początku)!,zawodowcy robią 20-30dziennie,opłaca się?pomyśl-POZDRO I POWODZENIA!
seba82 2014-09-14 21:59:19
Hej dzięki bardzo tak właśnie myślalem i jeszcze klauzula odejści przez 3 miesiące jest mała masakra , szkoda ze tygodniowo nie płacą to moze jeszcze bym spróbował,a orientujesz się jak jest u innych producentów można się przuczyć?? dzięki pozdrawiam:)
nowy pracownik 2014-09-15 11:54:49
Jaka klauzula odejść przez 3 m-ce???
seba82 2014-09-15 12:24:32
Nom podpisujesz klauzule ze przez pierwsze 3 miesiące jeżeli sam zrezygnujesz potrącają ci koszty szkolenia z wypłaty:))Porażka w stosunku do zarobku
nowy pracownik 2014-09-16 16:36:39
2 tygodnie jest szkolenie dla nowych osób, w zależności gdzie się tam trafi, 7 zł na godzinę, jak zrezygnujesz to nic nie dostajesz- bo wg nich szkolenie bardzo kosztuje , ogólnie pracodawca jest strasznie narwany,szybko gada, nic go nie interesuje żeby tylko sprzedaż szła po jego myśli, kamery w zakładzie na każdym rogu, pracownicy z tego co zauważyłem siedzą cicho .... , to takie moje odczucia, co do tego zakładu , obecnie poszukują pracowników
Kierowca 2014-09-29 14:11:33
A orientuje sie ktos moze , czy sa przyjecia to TAKO jako kierowca busa?
Ile placa , jak pracuja?
pracownik 2014-10-20 19:08:21
pierwsze odczucie moze rzeczywiscie ze lipa bo masz placone za godz 7 zl a;e w rzeczywistosci nie jest tak zle jesli przejdziesz na akord place sa owiele wiekrze i warto tam siedziec 10 czy 12h bo wyplata jest pokazna moze atmosfera nie jst bardzo zajebista ale ludzie sami ja stwarzaja ja osobiscie polecam!!
fsg 2015-01-31 18:31:44
no moi drodzy, ja to potrzebuje teraz takich informacji jak - ile można zarobić w miesiąc w Tako pph Grzegorz trylski, wiecie może? a może chociaż ktoś wie na jaką umowę zatrudniają? lub jakieś inne pomocne info w szukaniu pracy? niby przejrzałem powyższą dyskusję ale nie wiele z niej wyniosłem nietety
Kate 2015-02-08 10:59:32
Uwaga na te firme. Wlasciciel oglasza rekrutacje na ciekawe stanowiska ale tylko po to aby powyciagac pomysly co ma dalej robic ze swoja firma. Rozmowa trwajaca 4h jest nie powazna!!! Potem nie oddzwaniaja ani nie odbieraja telefonów.
wchłonięty 2015-03-20 19:34:30
Śmiać mi się chce jak czytam niektóre opinie, a zwłaszcza o określeniu "Prezesa"(tytuł samozwańczy, bo firma ma status jednoosobowej działalności) jako osoby narwanej, co bardzo delikatnie określa jego osobę, generalnie przewijają się wewnątrz mniej cenzuralne epitety.
Być może uda mi się nieco rozświetlić realiów jakie panują w Tako. Zacznę może od zarobków i tutaj chciałbym powiedzieć o rzeczy nie tak oczywistej jakby się mogło wydawać, a konkretnie regularności wynagrodzenia, która jest chyba największym plusem w Tako, 10 to 10 i choćby się waliło, paliło to kasa jest. Kwestia premii dla marketingu, sklepu i projektowego to już inna bajka, ale przeważnie do końca miesiąca jest wypłacana. Zarobki na szwalniach to w zależności od zaangażowania i szczęścia co się trafi do szycia, z tego co mi wiadomo to są to widełki 1500-3000. Montaż i gondolowanie itp to jakieś 2000-3500. Metal 2500-3500(chyba najluźniejszy dział), spawacze, szczególnie aluminium do 4500(Ci najlepsi). Jest jeszcze niesławna lakiernia z zarobkami na poziomie 2000-2500, wcześniej nawet do 3200, ale praca ciężka i b. niezdrowych warunkach(duże zapylenie, słaba wentylacja). Są jeszcze magazyny, stawki godzinowe na poziomie 8-10 zł,praca wg mnie ciężka i długa, bo chłopaki szarpią po 12h plus soboty, na magazynie półproduktów trochę chyba lżej, ale przerażające zimno masakruje człowieka, w lato jest tam zimno co może i jest lekkim plusem, ale zima to horror. Wynagrodzenia w marketingu to godzinówka 8-10 zl plus premia, na którą nie ma co liczyć na początku, a i wypracowanie jej może zająć jakiś czas, dużo zależy od zaangażowania wobec klienta(czytaj jak sobie zakombinujesz towar, o który zawsze jest walka z racji absurdalnie rozbudowanej kolorystyki, chociaż to się trochę zaczyna cywilizować) i do jakiego teamu się trafi. Co do godzin pracy to jest niby przykaz pracy 10h, ale pracuje się 8-10 h i zależy to od tego jak się na początku nauczy pracodawce. Oczywiście Ci którzy pracują po 8h to czarne owce "Prezesa-konstruktora-wizjonera". Generalnie nie jest tak źle, ale do normalnej firmy to Tako jest daleko. Największym wrogiem Tako jest jej Szef, który nakręca złą atmosferę udzielającą się co niektórym.
Generalnie musisz mięć dużą odporność psychiczną jeśli chcesz tutaj pracować i mieć trochę dystansu do rzeczy, które się tu wyprawiają. Jednak dla kilku osób , które tu pracują, a które serdecznie pozdrawiam ku pokrzepieniu serc, warto spróbować tu sił. Szczególnie, że każda kolejna praca po Tako, będzie jak spokojny spacerek :)
2
docent 2015-05-14 09:47:54
Właściel nie szanuje pracowników. Zachowanie zależy od humoru. Dużo produktów ale brak jasnej strategii. Niestety firma nie dba ani o pracownika ani o klienta. Długi okres wypowiedzenia umowy ale tylko po to aby zatrzymać pracownika gdy chce odejść. Szef, mimo deklaracji, nie chce zmian. Wierzy tylko sobie a innych uważa za złodziei. Firma z dużym potencjałem ale zaczyna zjadać własny ogon. Jeśli nie zmieni polityki personalnej i handlowej to może zniknąć z rynku. Radzę dwa razy zastanowić się przed podjęciem decyzji o pracy w tym miejscu. Praca na stanowiskach kierowniczych to mit!
anonim 2015-09-02 20:04:35
Trzeba być desperatem żeby tam pracować. Fatalna atmosfera w firmie, co chwila jakieś nowe, pronione pomysły szefa i jego przybocznych. Nie ma żadnych jasnych zasad. Chaos, bałagan, nerwówka, brak właściwej organizacji pracy. Zdecydowanie nie polecam. Szkoda nerwów i czasu, chociaż dla marketingowca z ambicjami może być lekcja, która pokaże jak nie należy zarządzać działem. Wszystkie negatywne opinie o firmie jakie przeczytałem znalazły potwierdzenie w rzeczywistości. Miałem o tyle szczęście, że umowę miałem podpisaną terminową i nie musiałęm się poniżać żeby odpracować tam trzymiesięczny okres wypowiedzenia.
yyy 2016-02-10 12:12:53
Warunki pracy są urągające godności ludzkiej. Zastraszanie pracowników. Firma od 2016 roku jest niewypłacalna. Trzeba się prosić o własne zapracowane pieniądze. System premiowy nie funkcjonuje - dostaniesz albo nie, zależy od widzimisię jakiegoś debila chociaż przy rozmowie kwalifikacyjnej wszystko jest mówione innaczej. Ludzie na produkcji nie mogą pójść do domu gdy nie ma pracy a pracują na akord bo szef robi na złość - w takich dniach zarobek za 10 godzin wychodzi po 30 złotych. Umowę dostaniesz albo śmieciową albo wcale albo jak już dostaniesz to z wypowiedzeniem 6 miesięcy. To nie jest dowcip. Wówczas przez te 6 miesięcy mogą ci zapłacić tylko tyle co masz na umowię (najniższa krajowa). Nie ma możliwości wykorzystać urlopu. Kierownicy i ludzie pracujący w biurze muszą być pod telefonem cały czas. Niedziela czy nie musisz odbierać! Odprawy to mobbing w najgorszej postaci. Krzyki, przekleństwa, upokorzenia, wyzwiska, nawet złamanie nietykalności cielesnej. To nie żart. Jaśli nie przymierasz głodem anie nie jesteś chory psychicznie i nie pociąga cię bycie rozdeptanym gównem nawet nie myśl o rozpoczęciu pracy tam. Praca tam jest bo każdy co coś potrafi ucieka.
2
MAIK 2016-02-22 17:08:11
Czytam te opinie wszyscy narzekacie to po co tam pracujecie?
1
onn 2016-03-04 20:38:57
Słaby rynek pracy w Czestochowie jedynie to ich trzyma.....
MAIK 2016-03-05 10:28:55
WIEM ZE JEST SŁABY RYNEK PRACY. ZNAM LUDZI KTÓRZY TAM PRACUJA I NIE JEST TAK ZLE JAK LUDZIE PISZA.NIE WIEM CZY TE WPISY OSÓB KTÓRYCH ZWOLNILI? POKAZ MI FIRME IDEALNA W CZESTOCHOWIE
1
suprise 2016-03-09 12:55:30
Nic ująć nic dodać .... Zaczynając prace w TAKO licz się z tym że będziesz nikim... Zero szacunku do ludzi. Jak i przez stały okres pracy... Nie ma po co się starać bo i tak ludzie na stanowiskach kierowniczych nie docenią tego co robisz...Pomimo tego że jest ich aż za dużo. Szef? Mały psychopata :) który zapomniał jak z buta się wraca ;) Człowiek który ma pieniądze ale tylko tyle .... Bo szacunku nie da się kupić. Tak Grzesiu wszyscy Cię w .... robią:) Śmiać mi się chce z ludzi którzy liżą mu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] T.P. jedyna osoba która jeszcze jako tako trzyma to firmę ciekawe co zrobisz jak jego braknie :) Ach zapomniałbym o małym skurwysynku którego bardzo swędzą zęby. Jeszcze się spotkamy :) .. Do " Ironia" nie ośmieszaj się kobieto żal czytać co piszesz....
Toniesz i to cieszy wiele osób:)))))))))))) Aż na samo dno! CDN...
suprise 2016-03-09 13:11:04
Używasz Capsa by się docenić? :)
suprise 2016-03-09 14:01:44
Chciales napisac raczej normalna :) A Ciebie to podstawili ? Bys tak pisal? Czy az tak szacunku do siebie nie masz? Zal...
zzz 2016-03-10 18:53:43
po pierwsze to ludzi nie zwalniaja tylko teraz ludzie sami sie zwalniaja to jest wykańczalnia psychiczna ludzie sie na to godza i taka jest prawda a ci co maja dobrze to maja i tak bedzie tam zawszwe nikt tego nie zmieni. (usunięte przez administratora)
1
suprise 2016-03-11 08:20:24
Jakich pare lat ? sadze ze wczesniej firma juz pada .... Wiec moze to kilka miesiecy. Ludzie odchodza poniewaz maja dosc bycia traktowanym jak "rzecz". To juz nie ta sama firma ....
1
zzz 2016-03-20 21:15:57
To idź spróbować i zobaczymy czy nam nie przyznasz racji kto nie spróbuję ten nie zobaczy
ktos 2016-03-22 19:58:40
pracownicy narzekaja tylko na godziny pracy i atmosfere ale niestety sami taka wprowadzaja.... a zarobki sa dobre od 2000-3000 i wiecej.... a jesli mowaokryzysie firmy tako to jak wszedzie czasem lepiej czasem gorzej!!!!!!!!! kto tam na dzien dzisiejszy nie pracuje to niech sie nie wypowiada.... ciekawe czy na temat innych firm sie wypowiadaja w samych superlatywach kazdy patrzy tylko na minusy ale plusty tez sa gdyby ludziom nie odpowiadalo to by juz tamnikogo nie bylo a jednak zaklad liczy ponad 300 osob !!!!!!!!!!!!
POZDRAWIAM
1
Akj 2016-10-08 23:26:07
Wiesz co, w firmie miała miejsce dobra zmiana i zdecydowanie nie ma na co narzekać, w ogóle nie wiem skąd masz takie a nie inne informacje, generalnie to chyba jesteś byłym pracownikiem i tak gadasz specjalnie, a nie jest to przecież w ogóle potwierdzone
Anonim 2016-11-01 15:16:28
Pracuje w Tako!!!
Jestem zadowolona z warunków pracy, soboty wolne, urlop dostaje bez problemu ze wszystkimi i z wynagrodzenia tez jestem zadowolona !!!
Czytam te opinie - śmieszy mnie to!
Ludzie ! Jesteście żałośni !!! Non stop narzekacie ! Czy ktoś kogoś trzyma w Tako na sile ? Nie ! To przestańcie narzekać - bo tylko tyle potraficie ! Pracuje nie pierwszy rok ... jestem zadowolona ! Lubie to co robię ! Czytam czasami tę opinie ale zawsze brakuje czasu zeby napisać coś na temat pracy . Bo to jest tak - jak ludzie są nauczeni do narzekania - to zawsze narzekają i zarażają innych ! Ja uważam ze jeśli mi coś nie pasuje , jeśli jest mi zle to ja nie narzekam na kogoś tylko zmieniam prace , życie i td.
Życzę powodzenia i miłej pracy !!!
Z poważaniem,
Anonim
była pracownica 2016-11-04 20:24:01
jeśli jest tak dobrze to dlaczego się nie podpisałaś tylko jako anonim
Zostaw swoją opinię o Tako PPH Grzegorz Trylski - Częstochowa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tako PPH Grzegorz Trylski