brak logo

Solid Service

Łódź

Opinie o Solid Service

anonim 2011-08-16 13:49
Moja przygoda z tą agencją zaczęła się i skończyła na kilku rozmowach telefonicznych. A dlaczego tak szybko? Nie chce opowiadać szczegółów bo zabrałoby mi to za dużo czasu ale w mojej ocenie pan który prowadził ze mna rozmowe nie ma zielonego pojecia o rekrutacji .To jakiś przypadkowy człowiek ktory dostał tą prace chyba po znajomości i nie został przeszkolony nawet w podstawowym stopniu.Tak duża agencja rekrutacyjna mogłaby się postarać o kogoś bardziej kompetentnego ,co przy naszym bezrobociu z pewnością nie będzie trudne.
1
elo 2011-10-20 16:04
elo młodziez jedzie ktos za tydzien w sobote do Holandii z tego biura?? amoze ktos tam byl i cos o nim napisze
zzzz 2013-11-20 14:22
Nie pracowałem w tej agencji ale już po rozmowie z pracownikiem biura w łodzi moge przypuszczac ,że to niepoważna agencja.dzwoni do mnie w czwartek po południu pan biura i pyta czy chce wyjechac do pracy,wyjazd w sobote.Zdecydowałem że jade,wiec pan ma mi przesłac w ciagu godziny reszte informacji i zarezerwowac transport.W piatek po poludniu telefon z biura,że jednak nie pojade w sobote bo cos sie zmieniło ale pojade napewno w przyszłym tygodniu.Na wszelki wypadek dzwonie w poniedziałek żeby potwierdzić ten wyjazd i okazuje sie że jednak nie ma pewności bo znowu coś sie zmieniło i poinformują mnie w środę.To była ostania rozmowa z biurem w Łodzi.
kot 2014-04-17 14:10
Hej! czy ktos sie moze wypowiedziec na temat tej firmy? jakie warunki i gdzie pracuje? Moze pomoze tym ktorzy sie zastanawiaja nad podjeciem pracy przez to biuro??Zeby komus doradzic albo i nie;)..?
mimi r 2014-04-21 01:27
Hej! Ja byłam z tego biura rok temu. W tym roku też chcę jechać na czerwiec -wrzesień (jestem studenktką). U mnie akurat poszło bez żadnych zmian- był telefon jakoś chyba w środę, pojechałam razem z kolezanką w sobotę. Pracowałyśmy w kilku miejscach, aż nas osadzili na dluzej w jednej fabryce przy pieczarkach. Wiadomo, że praca nie jest jakas ambitna i czego tu sie wiecej spodziewac, ale zarobilam trochę kasy i bylo ok :) Są też takie przypadki ludzi, co tam siedzą rok i nic nie odłożyli, bo co weekend idą na imprezę, więc jest to naprawdę indywidualne podejscie każdego człowieka. Ja wiedziałam że jadę do pracy, zeby zarobić na studia. Warunki - nie są super, duzo nas mieskzalo w jednym mieszkaniu, ale dalo się żyć. Ale najlepsze jest to, że poznałam naprawdę duużo osób :) Zgadujemy się, żeby znów tam pojechać tą samą ekipą :) Wiadomo, że zawsze się znajdzie ktoś, komu coś tam nie będzie pasować, bo na miejscu jest tam naprawdę masa ludzi z Polski, ale to były 2-3 przypadki na jakieś 50 osób, co naprawdę narzekały. Ja generalnie polecam, ale niech każdy ocenia według swoich spostrzeżeń :)
2
luke87 2014-04-22 11:39
Solid Service jest ok, trzeba tylko patrzeć gdzie się jedzie w Holandii, do jakiej firmy. Wypąłata na czas, jest praca, nie ma na co narzekać. Lepiej niż w polszy....
1
kot 2014-04-29 12:26
Witam! Dziekuje za odp. Wlasnie z kolezanka sie zastanawiamy nad ta firma czy jest warta uwagi czy nie? Bo praca typu "skoczek" nas nie interesuje;/ lepiej stala prace miec. Teraz sie pojawiła oferta pracy pracownik produkcji..ale nie pisza w jakiej miejscowosci;/
1
martin 2014-12-05 22:14
Witam ja ta firma jestem na drugim wyjezdzie i zawsze bylo ok .Dwa lata pracowalem w Belfascie teraz w limerick pracuje 3 lata jako mechanik zarobki mam bardzo dobre .
praca w holandi 2015-02-24 18:57
Witam. Czy nadal nic sie nie zmienilo w skuli tej agencji? Tzn. czy warto wyjechac?
praca 2015-03-12 04:26
Witam czy ktoś ma teraz wyjechać w sobote do Kleve ?
Kamil 2015-03-19 11:19
Witam, chciałem się dowiedzieć jak z etatami do bunschoten? Pojechał ktoś tam w tym tygodniu? będzie jeszcze zapotrzebowanie?
burdel 2015-04-14 21:57
ja wyjechalem w zeszla sobote i jest chu*jnia z grzybnia, siedze juz tydzien i roboty zero, i ni widu ni slychu zeby byla, burdel na kolkach jak(usunięte przez administratora)
k 2015-05-06 23:00
a w jakiej miejscowości jestes ?
rossi 2015-06-08 19:02
nie polecam !! kał totalny !! brak pracy nie trafiasz tam gdzie miales trafic przyjezdzasz na miejsce ledwo zywy a tu co nie wiedza co na miejscu z toba zrobic siedzisz zmeczony po podrozy bo kogos przenosza zalsone szajs !
imi 2016-04-04 16:14
Hej mam pytanko co to dokładnie za praca w bunschoten i jak z godzinami ? można liczyć na 38-40h na tydzień? a jakie mają zakwaterowania cz ktoś coś wie? proszę o obiektywne opinie
1
NIEZADOWOLONY 2016-04-05 13:32
TA FIRMA SOLID SERVICE I PAN RAFAŁ TO OSZUŚCI. W ROZMOWIE TELEFONICZNEJ GWARANTUJE PRACE LECZ JAK WYJEDZIESZ Z POLSKI DO NIEMIECKIEGO BIURA mcdo-it TAK JAK BYŁO USTALONE Z PANEM RAFAŁEM. TO NIESTETY W OWYM BIURZE CIE DOPIERO INFORMUJA ZE NIE MA DLA CIEBIE PRACY.TĄ FIRMĄ POWINNA SIĘ ZAJĄC POLICJA ŻE LUDZI NARAŻAJĄ NA KOSZTA I OSZUKUJĄ I ZAPEWNIAJĄ IM NIBY PRACE.
1
justyna 2016-04-07 11:49
Ta "agencja" powinna zostać postawiona pod sądem. Szukaliśmy pracy w holandii, dostaliśmy od nich oferte do pracy na produkcji ciastek w Bunschoten, ja miałam mieć 5,7e netto, mój chłopak 8,2e netto (na wiekówce), miała być jedna zmiana i stała firma. Dostaliśmy info, że jeśli wyjedziemy w ciągu kilku dni (na miejscu mieliśmy być na początku miesiąca) dostaniemy grafik na cały miesiąc. Pojechaliśmy własnym autem, dojeżdżamy do biura zupełnie inaczej się nazywającego (mcdoit) niż mowa o tym była w pl. Dojeżdżamy, ktoś na miejscu przygotowuje papiery i zaczyna się rozmowa - umowa ma się nijak do tego co ustalaliśmy w pl, a mianowicie praca w charakterze skoczka, żadnego grafiku czy jednej zmiany, moja stawka to 3.40 BRUTTO czyli najniższa z dopuszczalnych na mojej wiekówce, ponad to umowy tygodniowe a nie na pół roku. Wkurzylam się niemiłosiernie, dzwonię do Rafałka żeby sprawe wyjaśnić, a on wyskakuje z tekstem o co mi chodzi, ze ludzie są zadowoleni i nie narzekają, poleciało w jego strone kilka niecenzuralnych słów, Rafałek zaczął mnie obrażać, po czym przekazałam mu pracownika z którym podpisywaliśmy umowe, gdzie ten jąkał się tylko i twierdził ze nie rozumie. Pokazałam mu oferte którą przedstawiał nam Rafał, gościu przytaknął że to oszustwo jednak zaproponował nam pojechanie do domku i spokojne ochłonięcie. Byliśmy wyczerpani po podróży, więc pojechaliśmy. Dom typowo holenderski, na obrzeżach miasta, standard nie byłby najgorszy gdyby towarzystwo zamiast kresek dbało o niego :) Na ludzi tam mieszkających nie mogę narzekać, trafiają się różni, w różnych sytuacjach. Powiedzieli nam co i jak, poszliśmy się przespać. Wstaliśmy, zrobiliśmy coś do jedzenia, pogadaliśmy, do domku wbija kilku gości, wysypują towar (i nie mówię tu o trwie) na stół w salonie i zaczynają się zakupy prawie wszystkich domowników.To w jakiś sposób przelało szale goryczy, na drugi dzień pojechaliśmy, zrobiliśmy kolejną awanture, podarte umowy (które po spokojnym przeczytaniu okazały się zawierać kary na np.szkody w domku, zaniedbania czy inne tego typu w granicach 5 tysięcy euro) rzuciliśmy im na blat. Skończyło się na koczowaniu na parkingu przez ponad tydzień i szukaniu innej pracy, bo wrzuciliśmy w ten wyjazd kilka tysięcy, a wracać do pl nie było większego sensu. Tak więc, ogólnie - jeśli ktoś pojedzie do nieszczęsnego Rafała, może dać mu ode mnie w pysk, bo jest to człowiek poniżej krytyki, który chce was tylko wydymać :)
2
Imigrantka 2016-04-13 09:49
witam jak wygląda sytuacja w bunschoten teraz? jak z godzinami? czy jest zapotrzebowanie? czy ktoś coś wie? proszę o opinie
Marta 2016-05-10 23:43
Witam i proszę o szczerą opinię DOŚWIADCZONE osoby. W najbliższą sobotę wyjeżdżam z solid service do pracy. Do końca nie wiem na czym praca będzie wyglądała, w każdym bądź razie jakieś etykietowanie itp. Wyjeżdzam do Niemiec do Kleve. Czy może jest teraz tam ktoś i może się wypowiedzieć czy jest w porządku robota i ogólnie wszystko jest okej? Troszkę się martwię, bo rozmowa przez telefon nie była zbyt profesjonalna... Pana z którym rozmawiałam nic nie interesowało... Chcę jechać no to jadę i tyle :D
mieciu 2016-07-28 13:48
Widziałem na niedzieli ofertę na wózki widłowe na terenie Holandii ponoć dobre zarobki i podstawa 40/h na tydzień Ktoś coś wie na ten temat ???
seb 2016-07-29 17:08
@mieciu jest kilka ofert pracy w Holandii, ale widzę, że wszędzie wymogiem koniecznym jest znajomość języka. Są oferty pracy na produkcji, ale tam też ze znajomości języka nikt wcale nie jest zwolniony...
holender 2016-11-16 13:26
co człowiek to opinia, ja tam nie narzekam jeżdze z Solidem juz 6 rok zmalymi przerwami, pierwszaprzygoda pod Bristolem dla fajnej firmy , a teraz juz kiolejny rok latam do Kleve , prace sa rozne , ja prawie wszedzie juz pracowalem dla Mcdoit i na wozkach i na produkcjach , prawda jest taka jak sie chce pracowac i zarabiac to mcdoit i solid wam pomoga w tym
ola 2017-02-22 19:17
Jeśli nie interesuje cię praca skoczka oraz jeśli interesuje cię praca częściej niż dwa dni w tygodniu (chociaż to i tak nie wszyscy mają) to szukaj sobie innej agencji jeśli ktoś chce zarobić to z całą od kleve to banda oszustów i złodziei którzy tylko żerują na ludziach jeszcze jak ktoś ma znajomości w danym zakładzie i jest na stałe to zarobi ale też nie na każdym np na jednym 1000 euro max może jeszcze w ścisłym sezonie jak potrzebują dużo ludzi na groszku a poza tym to bujania z patatajnią poza tym są niekompetentni , udzielają nieprawidłowych informacji albo w ogóle zapominają poinformować np o odwołanej zmianie
Mirek 2017-04-03 13:01
ja byłem bardzo pozytywnie zaskoczony, wcale nie miałem żadnych problemów z organizacją czy oszustwem. zdecydowałem się na takie warunki jakie mi zaproponowali i z tego się wywiązali. Nie rozumiem narzekań. Moim zdaniem bardzo profesjonalna firma, wszystkie informacje jakie mi podali przed wyjazdem się zgadzały. Bardzo różne oferty pracy więc każdy znajdzie coś dla siebie. Taka prawda, że jak chcesz pracować to mcdoit może pomóc w tym. Nie ma co się spodziewać miliona na miesiąc i życia w Szeratonie ale warunki są ok.
Paulina 2017-04-03 13:41
@Mirek, pierwszy raz współpracowałeś z Solid Service?
Mirek 2017-04-19 12:39
Nie, ja pracuje już od jakiegoś czasu poprzez tą firmę i na prawdę jest wszystko ok.
Polecam zajrzeć na ich stronę, wysłać CV - oni zawsze oddzwonią i ustalisz z nimi jaka praca - jaka stawka itp.

http://mcdo-it.pl/
Kobra 2017-04-21 12:40
Pani przez telefon mówi co innego i jest co innego.Rozmawiałem z Panem na miejscu,to mnię wyśmiał jak usłyszał co Pani mi zaproponowała.Stawka oszukana,mieszkanie(SYF+BRUD+UBOSTWO chociaż miało być wyposażone i dwuosobowe).Jeżeli chcecie zostać oszukani proszę bardzo jedźcie,ale żebyście nie musieli wspominać mojego komentarza.
Kobra 2017-04-21 12:40
Pani przez telefon mówi co innego i jest co innego.Rozmawiałem z Panem na miejscu,to mnię wyśmiał jak usłyszał co Pani mi zaproponowała.Stawka oszukana,mieszkanie(SYF+BRUD+UBOSTWO chociaż miało być wyposażone i dwuosobowe).Jeżeli chcecie zostać oszukani proszę bardzo jedźcie,ale żebyście nie musieli wspominać mojego komentarza.
Kobra 2017-04-21 12:40
Pani przez telefon mówi co innego i jest co innego.Rozmawiałem z Panem na miejscu,to mnię wyśmiał jak usłyszał co Pani mi zaproponowała.Stawka oszukana,mieszkanie(SYF+BRUD+UBOSTWO chociaż miało być wyposażone i dwuosobowe).Jeżeli chcecie zostać oszukani proszę bardzo jedźcie,ale żebyście nie musieli wspominać mojego komentarza.
Marcin 2017-05-17 11:37
Ja byłem zadowolony, wszystko co ustaliłem przez telefon było potem zgodne z tym co dostałem. Nie oszukali mnie ani nic. Na FB mają dużo pozytywnych komentarzy, mieszkanie było czyste, jeżeli się nie brudziło. Polecam .
Zostaw swoją opinię o Solid Service - Łódź
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Solid Service