Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o UNITOP-Optima S.A

Pracowałeś w firmie UNITOP-Optima S.A i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
john - 2014-10-07 04:41:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (7)
to jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a zapłata to jałmużna
zdjecie uzytkownika
jaka kasa - 2014-10-07 19:17:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
to jaka kasa jest teraz oferowana za prace w unitopie optimie? potrzebuje szczegolowych informacji o tym zakladzie, bo poszukuje juz zdecydowanie za dlugo pracy i potrzebne mi jest konkretne zajecia gdzie kasa jest na dobrym poziomie. zdecydowanie chcialbym sie czegos doweidziec od was. piszcie. zalezy mi na tym
zdjecie uzytkownika
adamek - 2014-10-08 23:33:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
praca masakra i nie chodzi tu o zapie...l ale o atmosfere i ludzi szczegolnie panie wredne su..w wieku emerytalnym bo wiekszosc takich tu jest ..proponuje zatrudniac mlodsza ekipe albo zamiast nazwy OPTIMA nazwac dom starcow....chalwa i sezamki masakra totalna .....
zdjecie uzytkownika
bylyp - 2014-10-25 19:24:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
młodzi to niech unikają z daleka,ludzie pracują po 30 lat, odezwać się nic nie można, wzajemna adoracja
zdjecie uzytkownika
adoracja - 2014-10-27 17:31:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
nie wiem czemu ale adoracja jako slowa nie kojazy sie mi najlepiej. powiem wam szczerze szukam pracy na jakiś konkretny okres czasu i nie wiem czy to będize dobre miesjce, ale jak piszecie ze ciągle ci sami ludzie pracują od 30 lat ot pewnie trudno się tam dostać do pracy bo miesjaca sie nie zwalniaja.
zdjecie uzytkownika
akia - 2014-10-27 17:34:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Praca masakra!Zarobki nieadekwatne do pracy którą się wykonuje.A sama przełożona na czekoladzie A to jakiś koszmar. Pracowników traktuje ja tanią siłę roboczą i ma ich za nic!!! Bardzo ale to bardzo nie polecam.
zdjecie uzytkownika
wojtas - 2014-10-31 10:04:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
TO WSZYSTKO PRAWDA EWIDETNY MOBING Z WSZYSTKICH STRON
zdjecie uzytkownika
bubu - 2014-11-07 23:27:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
jedna wielka rodzinna klika, wstawiają swoich i kradną na potęgę. Ja tylko jest okazja mobbing po całości. Na chałwie brygadzistka to wałkoń lubi nic nie widzieć. Nie polecam.
zdjecie uzytkownika
kamil - 2014-11-18 13:56:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
a słuchajcie, ja mam takie pytanie, już pomijając te Wasze złośliwości, których przecież można byłoby uniknąć, czy na pewno jest tak, że w firmie jest tylko wszystko to co złe? bo nie sądzę, żeby nie było żadnych plusów, może jest tak, że chociaż pensja jest na czas? dajcie znac jak to wygląda wszystko.
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-11-19 07:46:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
Prawda jest taka ,że tutaj nie ma czasu na roczną naukę . Czas przyuczenia trwa 2 tygodnie kiedy to płaci firma stawkę dniówkową, po tym czasie pracujemy na akord zespołowy . Każdy daje z siebie wszystko , ale nie może sobie pozwolić na notoryczną pracę za kogoś ,kto ; nie słucha rad , próbuje być mądrzejszym lub po prostu zciemnia. Pensja jest zawsze na kontach na czas ,aczkolwiek trzeba przyznać ,ze nie jest ona rewelacyjna . Jedyną szansą na przyzwoity zarobek są soboty , w które można "dorobić" kilka stówek .
zdjecie uzytkownika
pracownica - 2014-11-19 18:29:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam serdecznie,
dziwię się tylko, że przy tylu pracownikach, których zatrudnia ten zakład tak mało jest pozytywnych opinii na jego temat. Czy naprawdę nikt nie ma nic miłego do napisania???
Kiedy kilka lat temu zaczynałam swoją przygodę z tą firmą byłam po bezrobociu i pracy na umowę zlecenie, za którą musiałam wielokrotnie prosić o pieniądze.
W OPTIMIE dostałam umowę o pracę z opłaconymi składkami, wypłatę na czas i co najważniejsze zapłatę za pracę w godzinach nadliczbowych - to może dlatego teraz bardziej ją doceniam. Pieniądze??? …zawsze i wszędzie mogłyby być większe.
A pomyśleliście dlaczego pracują tu ludzie od wielu lat, CAŁE RODZINY i raczej nikt z nich się nie zwalnia??? Bo PRACODAWCA póki co jest stabilny, wypłacalny i naprawdę nie jest taki najgorszy.
A szczęścia zawsze można poszukać gdzie indziej.
p.s. rzeczywiście czasu na naukę nie ma zbyt wiele, ale pamiętajmy o tym, że każdy z nas kiedyś był nowy… trochę zrozumienia i życzliwości a wszystko będzie ok. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
Tadzik - 2014-11-20 14:01:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Jestem wieloletnim pracownikiem Optimy. Jak to w pracy, raz jest lepiej, raz gorzej.Zgadzam się z opinią Pracownicy. Rzeczywiście pracują tutaj całe rodziny i są to ludzie w róźnym wieku, także młodzi, którzy spokojnie mogliby znależć pracę gdzie indziej. A jednak ciągle tu pracują. Jeśli ktoś chce mieć płacone za
pozorowanie pracy, to rzeczywiście w Optimie nie ma dla niego miejsca.
Młodym często nie chce się pracować, ponieważ nie mają motywacji.
Jak się mieszka przy rodzicach, którzy dadzą wikt i opierunek + dach nad głową,
to żadna praca nie będzie dobra i żadna płaca wystarczająco atrakcyjna.
Najbardziej narzekają ci, którzy niewiele potrafią, a wymagania mają wysokie.
Nikt tu nikogo siłą nie trzyma. Jeśli komuś nie pasuje, droga wolna.
zdjecie uzytkownika
szukacz - 2014-11-26 21:14:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jak tam wyglada praca na magazynie.Czy sa jakies przyjecia mòwià ze jest ciézka z góry za info dziékuje
zdjecie uzytkownika
pracownik tymczasowy - 2014-12-09 21:57:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zapomnij o pracy na produkcji w optimie ! Chyba że lubisz przepracować dzień bez umowy i to bez zapłaty, ponieważ sam zrezygnujesz. a do tego praca prymityw i orka niesamowita. na ryju będziesz miał sezamki i chałwę. a łapy z bólu nie będziesz wiedział gdzie wsadzić
zdjecie uzytkownika
ytr - 2014-12-16 15:20:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja mam pytanie jak dzwonią od nich darmozjady z kadr to się przedstawiają i mówią skąd dzwonią czy bez dzień db czy rozmawiam z Janem Kowalskim?
zdjecie uzytkownika
bat - 2014-12-17 10:50:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
( usunięte przez administratora )romoted zapomnij o tym ogłoszeniu, ogromna rotacja pracowników i warunki pracy bardzo złe, jeszcze o tym myślisz?
zdjecie uzytkownika
ytr - 2014-12-17 12:28:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ogłaszają się też na innych stronach i na ich str też jest ogłoszenie i będą się ogłaszać dalej adecco też dla nich szuka ludzi
zdjecie uzytkownika
bat - 2014-12-18 08:58:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Będą się ogłaszać ale należy przestrzegać ludzi przed takimi złymi warunkami jakie tam panują
zdjecie uzytkownika
ja( - 2014-12-19 16:05:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,
czy ktoś z pracowników produkcji może odpowiedzieć jak wyglądają warunki np w szatni, stołówce ( o ile jest), ile jest przerw (czy tylko jedna) ?
Będę wdzięczna.
zdjecie uzytkownika
optima - 2014-12-19 19:46:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
szatnia????przebieramy sie na magazynie kobiety za parawanem przy kanciapie magazynierow a panowie 20m dalej.najlepiej nic nie brac ze soba bo nieraz ginely pieniadze i telefony ostatnio p Jadzi kurtke ukradli i musiala wraca w kufajce magazyniera
zdjecie uzytkownika
optima - 2014-12-19 19:49:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
stolowka ?jemy na produkcji kanapki sezemki chalwa(ci nowi sa lapczywi i wymiotuja nieraz do masy ale brygadzista mowi ze nieraz tak bylo i robia z tego chalwe z bakaliami!!!!)
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-12-24 18:53:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Firma beznadziejna!Taka praca dla osób które zdecydowanie lubią ciężką harówkę,pozornie praca jak praca-a po czasie zrozumiesz jaki błąd popełniłeś że tam jesteś,jeśli szybciej się nie poddasz.
zdjecie uzytkownika
1908 - 2015-01-05 15:22:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Naprawde jest tak źle?Słyszałem że dużo osób zatrudniają i widze że są ogłoszenia,czy naprawde jest to praca której nie da sie wytrzymać?Jak jest na sesamkach ,co robią karmelarze?Czy ktoś na temat tej funkcj może mi coś napisać?
zdjecie uzytkownika
Ula - 2015-01-05 19:29:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dołączam się do pytania powyżej a także chciałabym wiedzieć jakie jest wynagrodzenie dla początkujących pracowników.
zdjecie uzytkownika
salton - 2015-01-06 18:38:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [anonim - 2013-05-15 14:52:25]:
Na początek odpuść sobie takiego kieratu długo by szukać za kasę którą dają 1600 zł. Za to obiecują góry ze złota.
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-01-06 18:41:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [optima - 2014-12-19 19:49:47]:
tak nie wiesz że to idzie do biedronek, a nowi potrafią to jeść.
zdjecie uzytkownika
ELIE - 2015-01-16 11:41:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ja - 2014-12-24 18:53:22]:
CZŁOWIEKU ZASTANÓW SIĘ CO PISZESZ JAK MOŻNA TAKIE GŁUPOTY OPOWIADAC CHYBA TYLKO Z CZYSTEJ ZAWIŚCI PEWNIE NIE SPODOBAŁA CI SIĘ PRACA I TRZEBA GŁUPOT NAWYPISYWAC
zdjecie uzytkownika
julek - 2015-01-20 08:58:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak tam wyglada praca na magazynie ? Słyszałem ze sa przyjecia ale tez slyszalem ze jest ciezko,I atmosfera niezbyt .Za info z góry dziekuje .
zdjecie uzytkownika
nie polecam - 2015-03-11 14:32:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
obiecane są złote góry a później lipa, na rozmowie jedno a w rzeczywistości co innego, i myślę że dużo osób to potwierdzi
zdjecie uzytkownika
Czak_Nerrvus - 2015-04-28 21:17:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Żenada, jedna wielka klika mama/tata/wujek/ciocia/brat/siostra ...każdy logicznie myślący młody człowiek stamtąd zmyka. 3 zmiany za psie pieniądze,przewinęło się przez firmę masa mechaników. Strach się do kogoś odezwać bo nie wiadomo kto zacz i komu za chwilę "uprzejmie doniesie". Na produkcji pan dyrektor zrobił casting jakiś czas temu, trzymał kandydatów po godzinie zadając im bzdurne pytania nie na temat, po czym jak tylko skończyła się akcja "więcej pracy", czyli jakiś miesiąc później "serdecznie ludziom podziękował". Podsumowując: praca jak wszędzie ,wszelkie Lidle, Żabki, Auchany, Indesity i Optima siebie warte. Stanowczo nie polecam tam pracy bo czeka was nerwica lub depresja.
zdjecie uzytkownika
Ania - 2015-06-03 16:11:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Syf i wykorzystywanie, nie polecam
zdjecie uzytkownika
robek - 2015-06-08 19:47:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ania - 2015-06-03 16:11:40]:
chyba zbyt delikatni jesteście... jakoś masa osób pracuje w Unitopie i nie widać , aby planowali w najbliższym czasie próbować ucieczki stąd. Moim zdaniem masa pracowników Unitopu zwyczajnie przesadza pomimo , że jest im wielce źle , zamiast wziąć się do roboty tak jak Ci nienarzekający tylko ciągle
zdjecie uzytkownika
Maciejka - 2015-06-10 16:07:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Robek to chyba jeden lub jedna z wielu pracujących tam majstrów czyli u władzy, dlatego tak zachwala. Ale jakby tak popracował/ła po drugiej stronie barykady to by takich komentarzy nie tworzył/ła.Wiadomo że ci którzy siedzą przy korycie nigdy narzekać nie będą, bo sobie siedzą od 6 do 14 i nie zapitalają na stojąco na 3 zmiany na akord za psie pieniążki. Takie szare myszki jak my kawki nie piją, przez telefonik nie obgadują tyłków, nie łażą po hali i nie szukają kogo by tu uj....ać.
zdjecie uzytkownika
kamil - 2015-07-09 14:27:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
chyba to oczywiste, że lepiej być kierownikiem niż tylko zwykłym pracownikiem, wtedy też zmienia się myslenie i postrzeganie firmy jako całokształt oczywiście, tutaj nie ma w ogóle o co sie spierać, ale musicie przyznac że zawsze jest wypłata na czas no i też nie dostaje się umów jakiś na czarno tylko normalne.
zdjecie uzytkownika
Majson - 2015-10-13 10:42:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bardzo prosze o konkretne napisanie na czym polega praca karmelarza i ile na tym stanowisku można zarobić.Z góry dziękuje.
zdjecie uzytkownika
gest - 2015-10-13 14:12:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Majson - 2015-10-13 10:42:17]:
Wykonuje wyroby karmelarskie (karmelki nadziewane i twarde, pomadki krystaliczne i niekrystaliczne, drażetki, pastylki pudrowe, sezamki itp.) z surowców, półfabrykatów i materiałów pomocniczych, ręcznie lub przy zastosowaniu maszyn i urządzeń, wg receptur określonych normami. Niby to jest całkiem proste.
zdjecie uzytkownika
Paweł79 - 2015-10-14 20:22:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wielki Mobing i zapierdziel pot leci a wypłata marna pracowałem tam 1,5 roku socjal marny a wypłata taka ze jej nawet nie wyliczysz bardzo gorąco i ciezko niestety ale smiało odradzam szkoda czasu no chyba ze ktos chce robic 2 razy wiecej niz wszedzie za taka sama kase jak wszedzie moja ocena to 2
zdjecie uzytkownika
Paweł79 - 2015-10-14 20:23:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zapomniałem dodac ze przy duzych zamowieniach nie wolno isc nawet do toalety na chwile
zdjecie uzytkownika
tiger - 2015-10-15 11:38:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ja słyszałem że jeśli chodzi o płace to jest tam bardzo dobrze w porównaniu do większości łódzkich zakładów.Podobno można zarobić od 2.ooo zł w zwyż,podobno co niekturzy wyciągają koło 3.000 zł.Bony na święta,wczasy pod gruszą(słyszałem że nie jest to mała kwota).
Widze że piszecie że trzeba się tam ostro natyrać,no ale cóż żyjemy w takich czasach że nikogo na tyłku nie posadzą i nie będą mu za darmo płacić.A robić gdzieś trzeba.

DAJCIE ZNAĆ JAK BĘDĄ PRZYJĘCIA.CHĘTNIE SPRÓBUJE SWOICH SIŁ.
zdjecie uzytkownika
pepitka - 2015-10-18 12:15:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam pytanko.Czy osoby zatrudniane przez agencje mogą liczyć że po jakimś czasie przejmie je bezpośrednio zakład.I przez jaką agencje są przyjęcia.Będe wdzięczna za odpowiedź.
zdjecie uzytkownika
cukiereczek - 2015-10-26 16:45:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
przyjecia przez jakoms tam z gdanskiej ale czesto są przestoje w zamowieniach i wtedy całe agencja papa jak są zamowienia to biorą a pozniej mowia ci papa i przez biuro podajze płacą 1750 brutto i premia 100 zł brutto
zdjecie uzytkownika
kamil - 2015-11-13 17:43:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
widziałem u nich ogłoszenie jako Prcownik produkcji i jst u nich system zmainowy, dla mne tod obrze, bo raz bede mógł coś rano przynajmnie załatwić na miescie, a nie brać na to specjalnie wolne. Poza tym wydaje mi się, że premia jak taka jak pisze @cukiereczek czyli 100 zł brutto, w sumie niewiele...
zdjecie uzytkownika
KASIA - 2016-01-28 19:49:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
praca jest bardzo ciężka , to nie ulega wątpliwości , inna niż wszędzie , pracowałam zawsze na produkcji , ale jeszcze z tak specyficzną pracą nie miałam do czynienia.Trzeba być bardzo szybkim i cały czas utrzymywać tempo. największy problem to oczywiście pracownicy a raczej panie z którymi nie da się pracować są OKROPNE mobing ze wszystkich stron , stare wyjadaczki , wstrętne , podłe babsztyle , jak sobie kogoś upatrzą to nie ma mocnych , stłamszą i zrobią wszystko żeby się tej osoby pozbyć ,to jakiś koszmar , one są chore z nienawiści do nowych pracowników .Jeszcze nigdy nie pracowałam z tak podłymi kobietami.Zarobki są w cale niezłe , jest premia kilkuset złotowa jest płacona latem grusza 900 zł ,płacą stażowe, i jakieś pieniądze na święta , gdyby nie te chore umysłowo baby można by tam jakoś pracować , ale jeśli jest dla kogoś ważne zdrowie psychiczne to odradzam
zdjecie uzytkownika
O - 2016-02-15 15:33:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak tam STARE ROPUCHY z optimy ? jeszcze was trzymają ?pewnie już niedługo bo oto nadszedł czas młodszych pracowników . Trzymacie się pazurami tej pracy że nie dacie pracować nowym . każdego się pozbędziecie snując różne intrygi , ale może wasze panowanie się wreszcie skończy. Jeśli ktoś z władz tego przybytku czyta te informacje to niech się zastanowi dlaczego tak jest , że ten zakład ma takie złe opinie , a zwłaszcza panie raczej ŻMIJE w nim pracujące .
zdjecie uzytkownika
Marian - 2016-02-17 20:10:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Muszzę Ci powiedzieć @Kasia że twoja opinia jest bardzo konkretna i nie mogę poweidzieć, żeby nie dawała do myślenia, ogólnie to naprawdę się zastanowie
zdjecie uzytkownika
pytanko - 2016-02-28 08:43:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam ,
czy ten zakład zatrudnia bezpośrednio czy przez agencję pracy?
jaki rodzaj umowy ?
czy wszystkie etaty są 3 zmianowe ,a sobota i niedziela zakład pracuje?
dzięki za odp.
zdjecie uzytkownika
pytanko - 2016-02-28 08:44:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam ,
czy ten zakład zatrudnia bezpośrednio czy przez agencję pracy?
jaki rodzaj umowy ?
czy wszystkie etaty są 3 zmianowe ,a sobota i niedziela zakład pracuje?
dzięki za odp.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2016-03-03 08:35:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@pytanko zatrudnia przez agencje umowa tymczasowa co miesiąc od pon-pt 3 zmiany (6-14 14-22 22-6)a weekendy od pt do nd (6-18 18-6)
zdjecie uzytkownika
brzoza - 2016-03-23 07:17:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik - 2016-03-03 08:35:12]:
Teraz przychodzą zatrudniani i bezpośrednio i przez agencję.
@ pytanko - nie wprowadzaj w błąd, bo soboty są 6-14, w niedziele bardzo rzadko.
zdjecie uzytkownika
khgvkhg - 2016-04-08 21:46:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
może po prostu ktoś się pomylił @brzoza :) Teraz widzę, że ZPC Unitop-Optima S.A. nikogo nie szuka. W zeszłym roku poszukiwali pracownika produkcji do Łodzi. Jak sie tam pracuje na tym stanowisku?

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie UNITOP-Optima S.A!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie UNITOP-Optima S.A
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert