brak logo

UNITOP-Optima S.A

Łódź

Opinie o UNITOP-Optima S.A

bylyp 2014-10-25 19:24:43
młodzi to niech unikają z daleka,ludzie pracują po 30 lat, odezwać się nic nie można, wzajemna adoracja
3
adoracja 2014-10-27 17:31:58
nie wiem czemu ale adoracja jako slowa nie kojazy sie mi najlepiej. powiem wam szczerze szukam pracy na jakiś konkretny okres czasu i nie wiem czy to będize dobre miesjce, ale jak piszecie ze ciągle ci sami ludzie pracują od 30 lat ot pewnie trudno się tam dostać do pracy bo miesjaca sie nie zwalniaja.
1
akia 2014-10-27 17:34:04
Praca masakra!Zarobki nieadekwatne do pracy którą się wykonuje.A sama przełożona na czekoladzie A to jakiś koszmar. Pracowników traktuje ja tanią siłę roboczą i ma ich za nic!!! Bardzo ale to bardzo nie polecam.
5
wojtas 2014-10-31 10:04:12
TO WSZYSTKO PRAWDA EWIDETNY MOBING Z WSZYSTKICH STRON
4
bubu 2014-11-07 23:27:03
jedna wielka rodzinna klika, wstawiają swoich i kradną na potęgę. Ja tylko jest okazja mobbing po całości. Na chałwie brygadzistka to wałkoń lubi nic nie widzieć. Nie polecam.
2
kamil 2014-11-18 13:56:53
a słuchajcie, ja mam takie pytanie, już pomijając te Wasze złośliwości, których przecież można byłoby uniknąć, czy na pewno jest tak, że w firmie jest tylko wszystko to co złe? bo nie sądzę, żeby nie było żadnych plusów, może jest tak, że chociaż pensja jest na czas? dajcie znac jak to wygląda wszystko.
2
ja 2014-11-19 07:46:15
Prawda jest taka ,że tutaj nie ma czasu na roczną naukę . Czas przyuczenia trwa 2 tygodnie kiedy to płaci firma stawkę dniówkową, po tym czasie pracujemy na akord zespołowy . Każdy daje z siebie wszystko , ale nie może sobie pozwolić na notoryczną pracę za kogoś ,kto ; nie słucha rad , próbuje być mądrzejszym lub po prostu zciemnia. Pensja jest zawsze na kontach na czas ,aczkolwiek trzeba przyznać ,ze nie jest ona rewelacyjna . Jedyną szansą na przyzwoity zarobek są soboty , w które można "dorobić" kilka stówek .
6
pracownica 2014-11-19 18:29:10
Witam serdecznie,
dziwię się tylko, że przy tylu pracownikach, których zatrudnia ten zakład tak mało jest pozytywnych opinii na jego temat. Czy naprawdę nikt nie ma nic miłego do napisania???
Kiedy kilka lat temu zaczynałam swoją przygodę z tą firmą byłam po bezrobociu i pracy na umowę zlecenie, za którą musiałam wielokrotnie prosić o pieniądze.
W OPTIMIE dostałam umowę o pracę z opłaconymi składkami, wypłatę na czas i co najważniejsze zapłatę za pracę w godzinach nadliczbowych - to może dlatego teraz bardziej ją doceniam. Pieniądze??? …zawsze i wszędzie mogłyby być większe.
A pomyśleliście dlaczego pracują tu ludzie od wielu lat, CAŁE RODZINY i raczej nikt z nich się nie zwalnia??? Bo PRACODAWCA póki co jest stabilny, wypłacalny i naprawdę nie jest taki najgorszy.
A szczęścia zawsze można poszukać gdzie indziej.
p.s. rzeczywiście czasu na naukę nie ma zbyt wiele, ale pamiętajmy o tym, że każdy z nas kiedyś był nowy… trochę zrozumienia i życzliwości a wszystko będzie ok. Pozdrawiam.
1
Tadzik 2014-11-20 14:01:17
Jestem wieloletnim pracownikiem Optimy. Jak to w pracy, raz jest lepiej, raz gorzej.Zgadzam się z opinią Pracownicy. Rzeczywiście pracują tutaj całe rodziny i są to ludzie w róźnym wieku, także młodzi, którzy spokojnie mogliby znależć pracę gdzie indziej. A jednak ciągle tu pracują. Jeśli ktoś chce mieć płacone za
pozorowanie pracy, to rzeczywiście w Optimie nie ma dla niego miejsca.
Młodym często nie chce się pracować, ponieważ nie mają motywacji.
Jak się mieszka przy rodzicach, którzy dadzą wikt i opierunek + dach nad głową,
to żadna praca nie będzie dobra i żadna płaca wystarczająco atrakcyjna.
Najbardziej narzekają ci, którzy niewiele potrafią, a wymagania mają wysokie.
Nikt tu nikogo siłą nie trzyma. Jeśli komuś nie pasuje, droga wolna.
4
szukacz 2014-11-26 21:14:15
A jak tam wyglada praca na magazynie.Czy sa jakies przyjecia mòwià ze jest ciézka z góry za info dziékuje
pracownik tymczasowy 2014-12-09 21:57:10
zapomnij o pracy na produkcji w optimie ! Chyba że lubisz przepracować dzień bez umowy i to bez zapłaty, ponieważ sam zrezygnujesz. a do tego praca prymityw i orka niesamowita. na ryju będziesz miał sezamki i chałwę. a łapy z bólu nie będziesz wiedział gdzie wsadzić
ytr 2014-12-16 15:20:11
ja mam pytanie jak dzwonią od nich darmozjady z kadr to się przedstawiają i mówią skąd dzwonią czy bez dzień db czy rozmawiam z Janem Kowalskim?
bat 2014-12-17 10:50:39
( usunięte przez administratora )romoted zapomnij o tym ogłoszeniu, ogromna rotacja pracowników i warunki pracy bardzo złe, jeszcze o tym myślisz?
ytr 2014-12-17 12:28:23
ogłaszają się też na innych stronach i na ich str też jest ogłoszenie i będą się ogłaszać dalej adecco też dla nich szuka ludzi
1
bat 2014-12-18 08:58:00
Będą się ogłaszać ale należy przestrzegać ludzi przed takimi złymi warunkami jakie tam panują
1
ja( 2014-12-19 16:05:30
Witam,
czy ktoś z pracowników produkcji może odpowiedzieć jak wyglądają warunki np w szatni, stołówce ( o ile jest), ile jest przerw (czy tylko jedna) ?
Będę wdzięczna.
optima 2014-12-19 19:46:14
szatnia????przebieramy sie na magazynie kobiety za parawanem przy kanciapie magazynierow a panowie 20m dalej.najlepiej nic nie brac ze soba bo nieraz ginely pieniadze i telefony ostatnio p Jadzi kurtke ukradli i musiala wraca w kufajce magazyniera
1
optima 2014-12-19 19:49:47
stolowka ?jemy na produkcji kanapki sezemki chalwa(ci nowi sa lapczywi i wymiotuja nieraz do masy ale brygadzista mowi ze nieraz tak bylo i robia z tego chalwe z bakaliami!!!!)
1
ja 2014-12-24 18:53:22
Firma beznadziejna!Taka praca dla osób które zdecydowanie lubią ciężką harówkę,pozornie praca jak praca-a po czasie zrozumiesz jaki błąd popełniłeś że tam jesteś,jeśli szybciej się nie poddasz.
2
1908 2015-01-05 15:22:34
Naprawde jest tak źle?Słyszałem że dużo osób zatrudniają i widze że są ogłoszenia,czy naprawde jest to praca której nie da sie wytrzymać?Jak jest na sesamkach ,co robią karmelarze?Czy ktoś na temat tej funkcj może mi coś napisać?
Ula 2015-01-05 19:29:23
Dołączam się do pytania powyżej a także chciałabym wiedzieć jakie jest wynagrodzenie dla początkujących pracowników.
salton 2015-01-06 18:38:00
Na początek odpuść sobie takiego kieratu długo by szukać za kasę którą dają 1600 zł. Za to obiecują góry ze złota.
1
ja 2015-01-06 18:41:50
tak nie wiesz że to idzie do biedronek, a nowi potrafią to jeść.
1
ELIE 2015-01-16 11:41:03
CZŁOWIEKU ZASTANÓW SIĘ CO PISZESZ JAK MOŻNA TAKIE GŁUPOTY OPOWIADAC CHYBA TYLKO Z CZYSTEJ ZAWIŚCI PEWNIE NIE SPODOBAŁA CI SIĘ PRACA I TRZEBA GŁUPOT NAWYPISYWAC
julek 2015-01-20 08:58:07
Jak tam wyglada praca na magazynie ? Słyszałem ze sa przyjecia ale tez slyszalem ze jest ciezko,I atmosfera niezbyt .Za info z góry dziekuje .
nie polecam 2015-03-11 14:32:36
obiecane są złote góry a później lipa, na rozmowie jedno a w rzeczywistości co innego, i myślę że dużo osób to potwierdzi
3
Czak_Nerrvus 2015-04-28 21:17:11
Żenada, jedna wielka klika mama/tata/wujek/ciocia/brat/siostra ...każdy logicznie myślący młody człowiek stamtąd zmyka. 3 zmiany za psie pieniądze,przewinęło się przez firmę masa mechaników. Strach się do kogoś odezwać bo nie wiadomo kto zacz i komu za chwilę "uprzejmie doniesie". Na produkcji pan dyrektor zrobił casting jakiś czas temu, trzymał kandydatów po godzinie zadając im bzdurne pytania nie na temat, po czym jak tylko skończyła się akcja "więcej pracy", czyli jakiś miesiąc później "serdecznie ludziom podziękował". Podsumowując: praca jak wszędzie ,wszelkie Lidle, Żabki, Auchany, Indesity i Optima siebie warte. Stanowczo nie polecam tam pracy bo czeka was nerwica lub depresja.
Ania 2015-06-03 16:11:40
Syf i wykorzystywanie, nie polecam
robek 2015-06-08 19:47:44
chyba zbyt delikatni jesteście... jakoś masa osób pracuje w Unitopie i nie widać , aby planowali w najbliższym czasie próbować ucieczki stąd. Moim zdaniem masa pracowników Unitopu zwyczajnie przesadza pomimo , że jest im wielce źle , zamiast wziąć się do roboty tak jak Ci nienarzekający tylko ciągle
Maciejka 2015-06-10 16:07:31
Robek to chyba jeden lub jedna z wielu pracujących tam majstrów czyli u władzy, dlatego tak zachwala. Ale jakby tak popracował/ła po drugiej stronie barykady to by takich komentarzy nie tworzył/ła.Wiadomo że ci którzy siedzą przy korycie nigdy narzekać nie będą, bo sobie siedzą od 6 do 14 i nie zapitalają na stojąco na 3 zmiany na akord za psie pieniążki. Takie szare myszki jak my kawki nie piją, przez telefonik nie obgadują tyłków, nie łażą po hali i nie szukają kogo by tu uj....ać.
1
kamil 2015-07-09 14:27:39
chyba to oczywiste, że lepiej być kierownikiem niż tylko zwykłym pracownikiem, wtedy też zmienia się myslenie i postrzeganie firmy jako całokształt oczywiście, tutaj nie ma w ogóle o co sie spierać, ale musicie przyznac że zawsze jest wypłata na czas no i też nie dostaje się umów jakiś na czarno tylko normalne.
Majson 2015-10-13 10:42:17
Bardzo prosze o konkretne napisanie na czym polega praca karmelarza i ile na tym stanowisku można zarobić.Z góry dziękuje.
gest 2015-10-13 14:12:14
Wykonuje wyroby karmelarskie (karmelki nadziewane i twarde, pomadki krystaliczne i niekrystaliczne, drażetki, pastylki pudrowe, sezamki itp.) z surowców, półfabrykatów i materiałów pomocniczych, ręcznie lub przy zastosowaniu maszyn i urządzeń, wg receptur określonych normami. Niby to jest całkiem proste.
Paweł79 2015-10-14 20:22:11
Wielki Mobing i zapierdziel pot leci a wypłata marna pracowałem tam 1,5 roku socjal marny a wypłata taka ze jej nawet nie wyliczysz bardzo gorąco i ciezko niestety ale smiało odradzam szkoda czasu no chyba ze ktos chce robic 2 razy wiecej niz wszedzie za taka sama kase jak wszedzie moja ocena to 2
Paweł79 2015-10-14 20:23:29
zapomniałem dodac ze przy duzych zamowieniach nie wolno isc nawet do toalety na chwile
tiger 2015-10-15 11:38:46
A ja słyszałem że jeśli chodzi o płace to jest tam bardzo dobrze w porównaniu do większości łódzkich zakładów.Podobno można zarobić od 2.ooo zł w zwyż,podobno co niekturzy wyciągają koło 3.000 zł.Bony na święta,wczasy pod gruszą(słyszałem że nie jest to mała kwota).
Widze że piszecie że trzeba się tam ostro natyrać,no ale cóż żyjemy w takich czasach że nikogo na tyłku nie posadzą i nie będą mu za darmo płacić.A robić gdzieś trzeba.

DAJCIE ZNAĆ JAK BĘDĄ PRZYJĘCIA.CHĘTNIE SPRÓBUJE SWOICH SIŁ.
pepitka 2015-10-18 12:15:39
Mam pytanko.Czy osoby zatrudniane przez agencje mogą liczyć że po jakimś czasie przejmie je bezpośrednio zakład.I przez jaką agencje są przyjęcia.Będe wdzięczna za odpowiedź.
cukiereczek 2015-10-26 16:45:35
przyjecia przez jakoms tam z gdanskiej ale czesto są przestoje w zamowieniach i wtedy całe agencja papa jak są zamowienia to biorą a pozniej mowia ci papa i przez biuro podajze płacą 1750 brutto i premia 100 zł brutto
kamil 2015-11-13 17:43:31
widziałem u nich ogłoszenie jako Prcownik produkcji i jst u nich system zmainowy, dla mne tod obrze, bo raz bede mógł coś rano przynajmnie załatwić na miescie, a nie brać na to specjalnie wolne. Poza tym wydaje mi się, że premia jak taka jak pisze @cukiereczek czyli 100 zł brutto, w sumie niewiele...
KASIA 2016-01-28 19:49:06
praca jest bardzo ciężka , to nie ulega wątpliwości , inna niż wszędzie , pracowałam zawsze na produkcji , ale jeszcze z tak specyficzną pracą nie miałam do czynienia.Trzeba być bardzo szybkim i cały czas utrzymywać tempo. największy problem to oczywiście pracownicy a raczej panie z którymi nie da się pracować są OKROPNE mobing ze wszystkich stron , stare wyjadaczki , wstrętne , podłe babsztyle , jak sobie kogoś upatrzą to nie ma mocnych , stłamszą i zrobią wszystko żeby się tej osoby pozbyć ,to jakiś koszmar , one są chore z nienawiści do nowych pracowników .Jeszcze nigdy nie pracowałam z tak podłymi kobietami.Zarobki są w cale niezłe , jest premia kilkuset złotowa jest płacona latem grusza 900 zł ,płacą stażowe, i jakieś pieniądze na święta , gdyby nie te chore umysłowo baby można by tam jakoś pracować , ale jeśli jest dla kogoś ważne zdrowie psychiczne to odradzam
1
O 2016-02-15 15:33:19
jak tam STARE ROPUCHY z optimy ? jeszcze was trzymają ?pewnie już niedługo bo oto nadszedł czas młodszych pracowników . Trzymacie się pazurami tej pracy że nie dacie pracować nowym . każdego się pozbędziecie snując różne intrygi , ale może wasze panowanie się wreszcie skończy. Jeśli ktoś z władz tego przybytku czyta te informacje to niech się zastanowi dlaczego tak jest , że ten zakład ma takie złe opinie , a zwłaszcza panie raczej ŻMIJE w nim pracujące .
Marian 2016-02-17 20:10:19
Muszzę Ci powiedzieć @Kasia że twoja opinia jest bardzo konkretna i nie mogę poweidzieć, żeby nie dawała do myślenia, ogólnie to naprawdę się zastanowie
2
pytanko 2016-02-28 08:43:21
witam ,
czy ten zakład zatrudnia bezpośrednio czy przez agencję pracy?
jaki rodzaj umowy ?
czy wszystkie etaty są 3 zmianowe ,a sobota i niedziela zakład pracuje?
dzięki za odp.
pytanko 2016-02-28 08:44:16
witam ,
czy ten zakład zatrudnia bezpośrednio czy przez agencję pracy?
jaki rodzaj umowy ?
czy wszystkie etaty są 3 zmianowe ,a sobota i niedziela zakład pracuje?
dzięki za odp.
pracownik 2016-03-03 08:35:12
@pytanko zatrudnia przez agencje umowa tymczasowa co miesiąc od pon-pt 3 zmiany (6-14 14-22 22-6)a weekendy od pt do nd (6-18 18-6)
brzoza 2016-03-23 07:17:34
Teraz przychodzą zatrudniani i bezpośrednio i przez agencję.
@ pytanko - nie wprowadzaj w błąd, bo soboty są 6-14, w niedziele bardzo rzadko.
khgvkhg 2016-04-08 21:46:49
może po prostu ktoś się pomylił @brzoza :) Teraz widzę, że ZPC Unitop-Optima S.A. nikogo nie szuka. W zeszłym roku poszukiwali pracownika produkcji do Łodzi. Jak sie tam pracuje na tym stanowisku?
Marian 2016-05-11 18:27:01
A ja nie wiem czy się pomylił jest taka oczywiście możliwość, bo tak czasami przecież bywa, no wiadomo, aczkolwiek nigdy się pewnie tego nie dowiemy, więc cóż
majka 2016-06-23 15:19:34
obecnie pracuję w Optimie ale powiem wam szczerze masakra inawet nie chodzi o ciężkapracę ale o starych pracowników którzy innych mają za nic bo ich też tak gnoili szukam nowej pracy i nikomu nie poleciłabym pracy tam
er 2016-06-29 17:36:43
@majka ajj no to troche szkoda bo jednak mimo wszystko atmosfera w pracy jest wazna..ale moze jest szansa na poprawe
Zostaw swoją opinię o UNITOP-Optima S.A - Łódź
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie UNITOP-Optima S.A