brak logo

UNITOP-Optima S.A

Łódź

Opinie o UNITOP-Optima S.A

pracownica 2014-11-19 18:29
Witam serdecznie,
dziwię się tylko, że przy tylu pracownikach, których zatrudnia ten zakład tak mało jest pozytywnych opinii na jego temat. Czy naprawdę nikt nie ma nic miłego do napisania???
Kiedy kilka lat temu zaczynałam swoją przygodę z tą firmą byłam po bezrobociu i pracy na umowę zlecenie, za którą musiałam wielokrotnie prosić o pieniądze.
W OPTIMIE dostałam umowę o pracę z opłaconymi składkami, wypłatę na czas i co najważniejsze zapłatę za pracę w godzinach nadliczbowych - to może dlatego teraz bardziej ją doceniam. Pieniądze??? …zawsze i wszędzie mogłyby być większe.
A pomyśleliście dlaczego pracują tu ludzie od wielu lat, CAŁE RODZINY i raczej nikt z nich się nie zwalnia??? Bo PRACODAWCA póki co jest stabilny, wypłacalny i naprawdę nie jest taki najgorszy.
A szczęścia zawsze można poszukać gdzie indziej.
p.s. rzeczywiście czasu na naukę nie ma zbyt wiele, ale pamiętajmy o tym, że każdy z nas kiedyś był nowy… trochę zrozumienia i życzliwości a wszystko będzie ok. Pozdrawiam.
4
Tadzik 2014-11-20 14:01
Jestem wieloletnim pracownikiem Optimy. Jak to w pracy, raz jest lepiej, raz gorzej.Zgadzam się z opinią Pracownicy. Rzeczywiście pracują tutaj całe rodziny i są to ludzie w róźnym wieku, także młodzi, którzy spokojnie mogliby znależć pracę gdzie indziej. A jednak ciągle tu pracują. Jeśli ktoś chce mieć płacone za
pozorowanie pracy, to rzeczywiście w Optimie nie ma dla niego miejsca.
Młodym często nie chce się pracować, ponieważ nie mają motywacji.
Jak się mieszka przy rodzicach, którzy dadzą wikt i opierunek + dach nad głową,
to żadna praca nie będzie dobra i żadna płaca wystarczająco atrakcyjna.
Najbardziej narzekają ci, którzy niewiele potrafią, a wymagania mają wysokie.
Nikt tu nikogo siłą nie trzyma. Jeśli komuś nie pasuje, droga wolna.
6
szukacz 2014-11-26 21:14
A jak tam wyglada praca na magazynie.Czy sa jakies przyjecia mòwià ze jest ciézka z góry za info dziékuje
pracownik tymczasowy 2014-12-09 21:57
zapomnij o pracy na produkcji w optimie ! Chyba że lubisz przepracować dzień bez umowy i to bez zapłaty, ponieważ sam zrezygnujesz. a do tego praca prymityw i orka niesamowita. na ryju będziesz miał sezamki i chałwę. a łapy z bólu nie będziesz wiedział gdzie wsadzić
ytr 2014-12-16 15:20
ja mam pytanie jak dzwonią od nich darmozjady z kadr to się przedstawiają i mówią skąd dzwonią czy bez dzień db czy rozmawiam z Janem Kowalskim?
bat 2014-12-17 10:50
( usunięte przez administratora )romoted zapomnij o tym ogłoszeniu, ogromna rotacja pracowników i warunki pracy bardzo złe, jeszcze o tym myślisz?
ytr 2014-12-17 12:28
ogłaszają się też na innych stronach i na ich str też jest ogłoszenie i będą się ogłaszać dalej adecco też dla nich szuka ludzi
1
bat 2014-12-18 08:58
Będą się ogłaszać ale należy przestrzegać ludzi przed takimi złymi warunkami jakie tam panują
2
ja( 2014-12-19 16:05
Witam,
czy ktoś z pracowników produkcji może odpowiedzieć jak wyglądają warunki np w szatni, stołówce ( o ile jest), ile jest przerw (czy tylko jedna) ?
Będę wdzięczna.
optima 2014-12-19 19:46
szatnia????przebieramy sie na magazynie kobiety za parawanem przy kanciapie magazynierow a panowie 20m dalej.najlepiej nic nie brac ze soba bo nieraz ginely pieniadze i telefony ostatnio p Jadzi kurtke ukradli i musiala wraca w kufajce magazyniera
1
optima 2014-12-19 19:49
stolowka ?jemy na produkcji kanapki sezemki chalwa(ci nowi sa lapczywi i wymiotuja nieraz do masy ale brygadzista mowi ze nieraz tak bylo i robia z tego chalwe z bakaliami!!!!)
3
ja 2014-12-24 18:53
Firma beznadziejna!Taka praca dla osób które zdecydowanie lubią ciężką harówkę,pozornie praca jak praca-a po czasie zrozumiesz jaki błąd popełniłeś że tam jesteś,jeśli szybciej się nie poddasz.
4
1908 2015-01-05 15:22
Naprawde jest tak źle?Słyszałem że dużo osób zatrudniają i widze że są ogłoszenia,czy naprawde jest to praca której nie da sie wytrzymać?Jak jest na sesamkach ,co robią karmelarze?Czy ktoś na temat tej funkcj może mi coś napisać?
1
Ula 2015-01-05 19:29
Dołączam się do pytania powyżej a także chciałabym wiedzieć jakie jest wynagrodzenie dla początkujących pracowników.
salton 2015-01-06 18:38
Na początek odpuść sobie takiego kieratu długo by szukać za kasę którą dają 1600 zł. Za to obiecują góry ze złota.
2
ja 2015-01-06 18:41
tak nie wiesz że to idzie do biedronek, a nowi potrafią to jeść.
3
ELIE 2015-01-16 11:41
CZŁOWIEKU ZASTANÓW SIĘ CO PISZESZ JAK MOŻNA TAKIE GŁUPOTY OPOWIADAC CHYBA TYLKO Z CZYSTEJ ZAWIŚCI PEWNIE NIE SPODOBAŁA CI SIĘ PRACA I TRZEBA GŁUPOT NAWYPISYWAC
1
julek 2015-01-20 08:58
Jak tam wyglada praca na magazynie ? Słyszałem ze sa przyjecia ale tez slyszalem ze jest ciezko,I atmosfera niezbyt .Za info z góry dziekuje .
nie polecam 2015-03-11 14:32
obiecane są złote góry a później lipa, na rozmowie jedno a w rzeczywistości co innego, i myślę że dużo osób to potwierdzi
5
Czak_Nerrvus 2015-04-28 21:17
Żenada, jedna wielka klika mama/tata/wujek/ciocia/brat/siostra ...każdy logicznie myślący młody człowiek stamtąd zmyka. 3 zmiany za psie pieniądze,przewinęło się przez firmę masa mechaników. Strach się do kogoś odezwać bo nie wiadomo kto zacz i komu za chwilę "uprzejmie doniesie". Na produkcji pan dyrektor zrobił casting jakiś czas temu, trzymał kandydatów po godzinie zadając im bzdurne pytania nie na temat, po czym jak tylko skończyła się akcja "więcej pracy", czyli jakiś miesiąc później "serdecznie ludziom podziękował". Podsumowując: praca jak wszędzie ,wszelkie Lidle, Żabki, Auchany, Indesity i Optima siebie warte. Stanowczo nie polecam tam pracy bo czeka was nerwica lub depresja.
3
Ania 2015-06-03 16:11
Syf i wykorzystywanie, nie polecam
1
Maciejka 2015-06-10 16:07
Robek to chyba jeden lub jedna z wielu pracujących tam majstrów czyli u władzy, dlatego tak zachwala. Ale jakby tak popracował/ła po drugiej stronie barykady to by takich komentarzy nie tworzył/ła.Wiadomo że ci którzy siedzą przy korycie nigdy narzekać nie będą, bo sobie siedzą od 6 do 14 i nie zapitalają na stojąco na 3 zmiany na akord za psie pieniążki. Takie szare myszki jak my kawki nie piją, przez telefonik nie obgadują tyłków, nie łażą po hali i nie szukają kogo by tu uj....ać.
4
Majson 2015-10-13 10:42
Bardzo prosze o konkretne napisanie na czym polega praca karmelarza i ile na tym stanowisku można zarobić.Z góry dziękuje.
Paweł79 2015-10-14 20:22
Wielki Mobing i zapierdziel pot leci a wypłata marna pracowałem tam 1,5 roku socjal marny a wypłata taka ze jej nawet nie wyliczysz bardzo gorąco i ciezko niestety ale smiało odradzam szkoda czasu no chyba ze ktos chce robic 2 razy wiecej niz wszedzie za taka sama kase jak wszedzie moja ocena to 2
1
Paweł79 2015-10-14 20:23
zapomniałem dodac ze przy duzych zamowieniach nie wolno isc nawet do toalety na chwile
tiger 2015-10-15 11:38
A ja słyszałem że jeśli chodzi o płace to jest tam bardzo dobrze w porównaniu do większości łódzkich zakładów.Podobno można zarobić od 2.ooo zł w zwyż,podobno co niekturzy wyciągają koło 3.000 zł.Bony na święta,wczasy pod gruszą(słyszałem że nie jest to mała kwota).
Widze że piszecie że trzeba się tam ostro natyrać,no ale cóż żyjemy w takich czasach że nikogo na tyłku nie posadzą i nie będą mu za darmo płacić.A robić gdzieś trzeba.

DAJCIE ZNAĆ JAK BĘDĄ PRZYJĘCIA.CHĘTNIE SPRÓBUJE SWOICH SIŁ.
pepitka 2015-10-18 12:15
Mam pytanko.Czy osoby zatrudniane przez agencje mogą liczyć że po jakimś czasie przejmie je bezpośrednio zakład.I przez jaką agencje są przyjęcia.Będe wdzięczna za odpowiedź.
cukiereczek 2015-10-26 16:45
przyjecia przez jakoms tam z gdanskiej ale czesto są przestoje w zamowieniach i wtedy całe agencja papa jak są zamowienia to biorą a pozniej mowia ci papa i przez biuro podajze płacą 1750 brutto i premia 100 zł brutto
KASIA 2016-01-28 19:49
praca jest bardzo ciężka , to nie ulega wątpliwości , inna niż wszędzie , pracowałam zawsze na produkcji , ale jeszcze z tak specyficzną pracą nie miałam do czynienia.Trzeba być bardzo szybkim i cały czas utrzymywać tempo. największy problem to oczywiście pracownicy a raczej panie z którymi nie da się pracować są OKROPNE mobing ze wszystkich stron , stare wyjadaczki , wstrętne , podłe babsztyle , jak sobie kogoś upatrzą to nie ma mocnych , stłamszą i zrobią wszystko żeby się tej osoby pozbyć ,to jakiś koszmar , one są chore z nienawiści do nowych pracowników .Jeszcze nigdy nie pracowałam z tak podłymi kobietami.Zarobki są w cale niezłe , jest premia kilkuset złotowa jest płacona latem grusza 900 zł ,płacą stażowe, i jakieś pieniądze na święta , gdyby nie te chore umysłowo baby można by tam jakoś pracować , ale jeśli jest dla kogoś ważne zdrowie psychiczne to odradzam
6
O 2016-02-15 15:33
jak tam STARE ROPUCHY z optimy ? jeszcze was trzymają ?pewnie już niedługo bo oto nadszedł czas młodszych pracowników . Trzymacie się pazurami tej pracy że nie dacie pracować nowym . każdego się pozbędziecie snując różne intrygi , ale może wasze panowanie się wreszcie skończy. Jeśli ktoś z władz tego przybytku czyta te informacje to niech się zastanowi dlaczego tak jest , że ten zakład ma takie złe opinie , a zwłaszcza panie raczej ŻMIJE w nim pracujące .
3
pytanko 2016-02-28 08:43
witam ,
czy ten zakład zatrudnia bezpośrednio czy przez agencję pracy?
jaki rodzaj umowy ?
czy wszystkie etaty są 3 zmianowe ,a sobota i niedziela zakład pracuje?
dzięki za odp.
pytanko 2016-02-28 08:44
witam ,
czy ten zakład zatrudnia bezpośrednio czy przez agencję pracy?
jaki rodzaj umowy ?
czy wszystkie etaty są 3 zmianowe ,a sobota i niedziela zakład pracuje?
dzięki za odp.
pracownik 2016-03-03 08:35
@pytanko zatrudnia przez agencje umowa tymczasowa co miesiąc od pon-pt 3 zmiany (6-14 14-22 22-6)a weekendy od pt do nd (6-18 18-6)
brzoza 2016-03-23 07:17
Teraz przychodzą zatrudniani i bezpośrednio i przez agencję.
@ pytanko - nie wprowadzaj w błąd, bo soboty są 6-14, w niedziele bardzo rzadko.
majka 2016-06-23 15:19
obecnie pracuję w Optimie ale powiem wam szczerze masakra inawet nie chodzi o ciężkapracę ale o starych pracowników którzy innych mają za nic bo ich też tak gnoili szukam nowej pracy i nikomu nie poleciłabym pracy tam
1
motyl 2016-10-24 10:10
Praca bardzo ciężka przynajmniej na kuchniach odpowiedzialność i charuwa zarobki nieadekwatne do wykonywanej pracy gdy są robocze soboty to jeszcze możliwie ale te pieniądze powinno się zarobić bez nadgodzin piszą że dofinansowanie do wypoczynku letniego to tylko jest grusza około 800 zł nawet niema paczek dla dzieci pracowników w zeszłym roku premia świąteczna to 140 zł minus podatek .Ja pracuje tam 11 lat ale na dniach też stąd uciekam ostatnio robi to wielu długo letnich pracowników czyli to źle ßwiadczy o firmie a dyrektor tylko tnie wypłaty niech pomału szykuje sobie ubranka na produkcje będzie chyba robił z ukraincami którzy tylko patrzą na zegar byle dniówka zaliczona a polskie mużyny naginają biegiem żeby wyrobić kosmiczną norme./Powodzenia.
2
motyl 2016-10-24 10:11
Praca bardzo ciężka przynajmniej na kuchniach odpowiedzialność i charuwa zarobki nieadekwatne do wykonywanej pracy gdy są robocze soboty to jeszcze możliwie ale te pieniądze powinno się zarobić bez nadgodzin piszą że dofinansowanie do wypoczynku letniego to tylko jest grusza około 800 zł nawet niema paczek dla dzieci pracowników w zeszłym roku premia świąteczna to 140 zł minus podatek .Ja pracuje tam 11 lat ale na dniach też stąd uciekam ostatnio robi to wielu długo letnich pracowników czyli to źle ßwiadczy o firmie a dyrektor tylko tnie wypłaty niech pomału szykuje sobie ubranka na produkcje będzie chyba robił z ukraincami którzy tylko patrzą na zegar byle dniówka zaliczona a polskie mużyny naginają biegiem żeby wyrobić kosmiczną norme./Powodzenia.
1
motyl 2016-10-24 10:12
Praca bardzo ciężka przynajmniej na kuchniach odpowiedzialność i charuwa zarobki nieadekwatne do wykonywanej pracy gdy są robocze soboty to jeszcze możliwie ale te pieniądze powinno się zarobić bez nadgodzin piszą że dofinansowanie do wypoczynku letniego to tylko jest grusza około 800 zł nawet niema paczek dla dzieci pracowników w zeszłym roku premia świąteczna to 140 zł minus podatek .Ja pracuje tam 11 lat ale na dniach też stąd uciekam ostatnio robi to wielu długo letnich pracowników czyli to źle ßwiadczy o firmie a dyrektor tylko tnie wypłaty niech pomału szykuje sobie ubranka na produkcje będzie chyba robił z ukraincami którzy tylko patrzą na zegar byle dniówka zaliczona a polskie mużyny naginają biegiem żeby wyrobić kosmiczną norme./Powodzenia.
1
ukrainiec 2016-12-16 03:02
ta praca to jakas tragedia, stare baby pracownice wywalil bym na zbity pysk ! dziwie sie kierownictwu ze trzyma takie malo wydajne zmije. Przez nich zaklad ma problemy bo nie ma komu pracowac ! ludzie czytaja opinie w internecie ze stare pracowniczki snuja intrygi zeby pozbyc sie mlodych i nie chca ludzie przychodzic! trzeba zaczac zatrudniac ukraincow ! a i ukraincy glupi nie sa ! wywalic na zbita morde te intrygantki ! ale dokladnie trzeba wiedziec ktore mieszaja, trzeba troche dobrej woli w tym a nie ze wszystkie bo nie wszystkie sa takie, trzeba miec dobrego informatora najlepiej mlodego !
2
Paulina 2017-03-02 13:20
W połowie lutego pojawiło się nowe ogłoszenie :) Firma poszukuje osób na stanowisko Pracownik Produkcji.
Polak 2017-03-09 09:17
Brawo!I to jest wypowiedź osoby która chce pracować i wie czym pachnie rynek pracy!!!Poprzednie wypowiedzi to ludzie którzy nie maja pojęcia o pracy,i nie wiedza co moze ich spotkać w pracy.Najlepiej jest narzekać bo ktoś śmiał kazać coś robić!!!A i po dwóch miesiącach to powinno się być co najmniej kierownikiem!!!Zarobki????No bo w Niemczech to ja bym zarobiła....Proszę bardzo granica otwarta!!!Tylko że 80% z nich wraca po dwóch miesiącach z podkulonym ogonem i kwiczy!!!Nigdzie nie jest kolorowo...Najpierw trzeba się wykazać i pokazać co się umie,a dopiero żądać...
2
Paulina 2017-03-17 12:29
Polak, Ty również jesteś zatrudniony w UNITOP-Optima S.A? Jak oceniasz firmę?
G)ggg 2017-03-28 16:01
co za idiota jest odpowiedzialny za umieszczanie ogłoszeń o pracę? Ty debilu/ko nie pisze się w tych czasach a nawet nie używa się słowa Robotnik magazynowy!. Robotnik to na budowie. Ja pier....
3
true 2017-03-28 22:20
W tej Optimie to niezły burdel jest. Niejedno małżeństwo się rozpadło przez tą robotę , gzdza się na potęgę!!!
4
Paulina 2017-03-29 09:44
@true, a co możesz powiedzieć na temat samej pracy w tym miejscu? Jak atmosfera, benefity?
Szczery do bolu 2017-04-17 12:44
Kazdy mysli tylko o jednym zeby stad Sp....ac! Polacy sa tam traktowani jak g..no.!nowy prezesik ktory ma na koncie roz...anie kilku zakladow pracy tu chyba przyszedl po to samo!Nie pier....e o stazowym bo juz zabral grusze tez chcial ale nie moze bo tak to juz by dawno zabral jak nedzna herbate minutke raz na 3miesiace ktora dawali,recznik raz na rok jeden ktory dawali i scierke tego tez juz nie ma!Ukraina ma dodatek 500zl do mieszkan i darmowe migawki od zakladu a nas Polakow traktuja jak psow ktore musza za...ac za nich!Ale panie Grabowski juz niedlugo!Obudzisz sie z reka w nocniku!Zwalniaja sie ludzie ktorzy po 20lat tam pracowali to o czyms swiadczy i kazdy kto jest w miare mlody mysli tylko zeby stamtad spi...ic!Maja Filipinczykow jeszcze zatrudniac bo na Polakow ich nie stac!Burdel jak ch.j!nikomu nie polecam chyba ze ktos nie ma wyjscia!Mlodzi omijajcie ten syf!
5
no 2017-04-19 15:41
witam monika mal nie lize dupy szefowej i nie podpi....... to wiadomosc dla ciebie
4
Paulina 2017-04-20 12:01
@Ktos ., @no proszę nie zamieszczać informacji o poszczególnych pracownikach.
1
Polak 2017-05-30 11:46
Odradzam jedynie sezamki,a konkretnie łamanie.Na pakowni jest spoko,na łamaniu te stare wyjadaczki jak wezmą którąś na celownik to zagdaczą!Drą gęby o byle co i nie wytrzymasz atmosfery!Reasumując,pracować trzeba wszędzie,nikt nie płaci za leżenie.Ale w takiej atmosferze trzeba mieć stalowe nerwy!
2
Witoś 2017-06-10 16:28
Robotnik magazynowy,i tak na papierze.Trzeba być mega zdesperowanym albo niemotą życiową żeby tam pracować.
1
Zostaw swoją opinię o UNITOP-Optima S.A - Łódź
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie UNITOP-Optima S.A