brak logo

Wallrav

Warszawa

Opinie o Wallrav

frezer 2009-08-11 07:20:18
Wallrav Warszawa a Wallrav Przylep to samo,szczera prawda co wypisuja
xxxx 2010-05-07 21:53:26
cześć,
pilnie proszę o informacje na temat pracy w tej firmie:
- ile można zarobić? czy rzeczywiście tak dobrze jak piszą w ogłoszeniach?
-jakie są składowe wyplaty podstawa i premie czy tylko podstawa?
-jakie są warunki pracy ?
-jaka jest szansa wyjazdu do pracy w Niemczech?
-czy duża jest rotacja pracowników w tej firmie?
Z góy dziękuję za jaką olwiek odpowiedź
anonim
1
anonim 2010-05-17 23:02:17
Daj jakiegoś maila to ci tam więcej opiszę i powodzenia
anonim 2010-05-19 10:12:53
oto mój adres mailowy : ( usunięte przez administratora )> dziękuję za zainteresowanie i proszę o jakie kolwiek infirmacje.
anonim1 2010-05-30 11:31:53
Nie zgadzam się kompletnie z opiniami powyżej. Pracowałem u nich długo na kontrakcie w Niemczech.Zapewniali dobre mieszkania, raz w miesiacu zjazd do Polski z wypłatą.Zarobilem przez ten czas sporo kasy. Jesli było dla ciebie tak zle to po co pracowałes?( usunięte przez administratora ) Pracuje teraz w innej firmie-obiecali gruszki na wierzbie i nic z tego. Pracujemy po 150 godzin zadna kasa.
anonim 2011-01-22 17:55:44
Czy pracował ktoś w Eschenburgu w tej firmie jak tam jest?
anonim 2011-02-21 06:55:09
A jakie warunki mieszkalene w Eschenburgu ?No i jacy ludzie ,majstrowie?
anonim 2011-04-18 09:08:48
anonim - 2011-02-21 06:55:09

A jakie warunki mieszkalene w Eschenburgu ?No i jacy ludzie ,majstrowie?

szkoda gadac
PAwel 2011-08-01 13:51:12
Witam moze ktos napisac o pracy na kontrakcie ? mam obecie oferte
wyjazdu jakie zarobki itd
Koniu 2012-02-21 23:19:23
Zależy sie na jakim kontrakcie robiles.Ja tam byłem 2 lata jako spawacz i tez sie ewakulowalem, bom myślał, ze gdzie indziej wiecej człowiek zarobi a pózniej sie okazało, ze trzeba było zostać, bo wszedzie ten sam syf. Ludzie tam robiom od 15 lat i sie już paru ładnej renty dorobili. Ja tam wracam od maja za 7,5 na rękę i do tego kwatera, zjazdy i pełen zus. Porobie 2 lata i koniec z saksami. W sumie jak ma ktoś robotę prosto u Niemca za 10 euro na reke to bez sensu do nich jechać ale jak nie to można tu pewnie zarobic.
anonim1 2013-07-24 15:21:25
Tak organizują sa to kontrakty, jak jestes gut to możesz pracowac w tej firmie latami, umowa na dwa lata. Placa jak inne polskie firmy ale masz dobre mieszkanie i zjazd do polski raz w miesiacu za darmo.
anonim2 2013-07-24 15:39:36
Wcale takich miodow nie ma jak napisales ,chociaz zle tez nie jest.
1
ciekawy 2013-09-20 23:35:07
A czy pracuje ktos moze w tej firmie jako tokarz/frezer/programista cnc? Na jakie zarobki mozna liczyc? Z tego co mi wiadomo to szukaja ciagle szukaja pracownikow i troche to dziwne ze własnie "ciągle"...
1
Ddddd 2013-12-07 20:26:30
Ale pierdoły piszesz, byłem tam do przerwy a teraz znowu i dostajesz co miesiąc ten urlop, ten rodzinny dodatek to jest kasa i kartę czyli podatek i zjazdy za darmo plus mieszkanie.a jak ci nie pasuje , to nie podpisuj, to nie dostaniesz, hehe. Wiadomo, zawsze może być lepiej ale do nich można jechać i zarobić, jak sie cos umie.
podajnik 2013-12-13 17:03:16
Byłem 2 lata na kontrakcie u Brunsa i skomentuje to bardzo krótko.Najgorszemu wrogowi nie życzę pracy na kontrakcie przez firmę Wallrav.
2
ciekawy 2014-03-13 15:38:36
ponawiam pytanie
A czy pracuje ktos moze w tej firmie jako tokarz/frezer/programista cnc? Na jakie zarobki mozna liczyc? Z tego co mi wiadomo to szukaja ciagle szukaja pracownikow i troche to dziwne ze własnie "ciągle"...
X 2014-03-17 08:42:16
Mój znajomy pracował u nich w Niemczech, jako ustawiacz i był zadowolony. 8 EUR / h na rękę plus mieszkanie i zjazd raz na miesiąc do domu. Teraz pracuje u Niemca bezpośrednio i wcale dużo więcej nie ma ale ridzinę ściągnął.
Z tego co wiem, to wszystko dostawał, co obiecali - sam się nad wyjazdem zastanawiam. Szukają też do pracy w Przylepie ale nie wiem, ile tam płacą.
1
jojo 2014-04-16 15:47:34
witam mam pytanko ile zarobie jako operator cnc w przylepie, jakie warunki pracy i jak to jest z tym zakwaterowaniem? dzieki za odpowiedzi,
pozdrawiam
2
migmagspaw 2014-09-09 08:03:49
Wielki szacun dla "ktoś" bo wszystko co pisze to szczera prawda.Byłem tam na kontrakcie i to co przeżyłem po prostu brak słów żeby to opisać.
szybki 2014-10-01 13:04:28
Czy ciebie człowieku ktoś tam wieził? To siedz ku... w domu za darmo jak tak zle ci było. Ponazekac zawsze mozna ale calosciowo mozna zyc z tej pracy, ja tam pracuje klikanasci lat i do emerytury chyba dam rade :)
Bobo 2014-10-30 23:28:50
Ludzie! Zależy chyba na jaki kontrakt pojedziecie... Ja pracuje jako ustawiacz na kontrakcie Flaiga, mam ponad 8 EUR na rękę, w lato i w zimę po 2 tygodnie urlopu. Walraf płaci za mieszkanie i raz na miesiąc w sumie jedziemy busem firmowym na zjazd służbowy do kraju. U nas tez juz paru było, ktorzy myśleli, ze u Niemca kokosy zarobią a teraz do kraju pojechali. Nie wiem, jak jest gdzie indziej ale u nas jest ok. Firma wyplacalna w każdym razie (małżonka zusy sprawdza na bierzaco). Jak moge poradzić, to w razie problemów jakiś, gadajcie najlepiej z Waliłkiem czyli szefem.
Robert 2014-11-28 08:53:23
Pracowałem tam jako operator cnc Kontrakt Weber-Hesselbach bylem zadowolony ,jesli chodzi o warunki pracy u Webera to naprawde fajne.Niemcy na poziomie nikt nie gnal do pracy .Wyplate od Wallrav zawsze otrzymalem za tyle ile godzin przepracowalem - firma wyplacalna. Mozna nauczyc sie duzo ,jesli sie chce niemieckiego - praca z samymi Niemcami +kontynuacja w Polsce nauki duzo daje - Wykorzystalem to ile sie dalo.Druga strona medalu i wielki minus to ,ze straszna wioska HEsselbach i mieszkanie w pensjonacie ,gdzie wlasciciel ma problemy ciagle z internetem - porazka. Czy bym pojechal ? Gdybym potrzebowal pieniedzy to tak. Pozdrawiam
1
Robert 2014-11-28 09:01:42
Jeszcze taki minus tego kontraktu ,ze wlasciciel dal samochod na stan kolesiowi co jego najdlusza trassa przed wyjazdem do Niemiec byla trasa w Polsce z 40 km jadac jednym ciagiem. Koles kierowca w ogole nie znal sie na znakach na autostradzie tyle "przypalow" brak znajomosci znakow cud ,ze 3 lata wytrzymalem i nas nie pozabijal w trasie.Jego szczescie ,ze bylismy na tyle pokojni ,ze mu nie wjebalismy za ta jazde.Pozatym ukradli mu samochod firmowy bo stawial pod blokiem na niemieckich numerach ,zeby sie Pokazac.Przestrzegam przed tym kierowca nowych co podejma prace w firmie i kontrakt Weber.
Falubaz 2014-12-16 14:23:41
Rowniez pracowalem na tym kontrakcie potwierdzam co do Wallrav wyplata zawsze na czas - czasami z poslizgiem (warunki mieszkaniowe troche slabe bo pensjonat) ,a kierowca to tak jak kolega napisal nie dosc ,ze mial problemy z wzrokiem to nie potrafil kierowac samochodem ,a uwazal siebie za super doskonalego kierowce nikomu nie dal dotknac kierownicy w trasie ,a na znakach STOP sie nie zatrzymywal czasami i chcial pokonywac ronda prez srodek bo ich nie widzial.
morek 2015-02-06 18:33:29
Pracowałem w tej firmie jako operator cnc kilka lat ale ze względów zdrowotnych musiałem zjechać. Zależy chyba na jaki kontrakt pojedziecie (ale nie wierzę,,że są aż takie różnice), ustawiacze mają ponad 8 Eur na rękę, mieszkanie, internet u kierownika, zjazdy raz na miesiąc, urlop w lato i zimę po 2 tygodnie, bo Niemcy tak mają. Pieniądze zawsze były na czas i się wszystko zgadzało, składki też płacą. Ogólnie firmę polecam wszystkim, którzy coś umieją - za ładne oczy w Niemczech nikt nie płaci.
Ktoś 2 2015-02-08 17:55:36
Morek, nie przejmuj się, ten nierób (ktoś) nie rozumie, co napisałeś. On myśli wielki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kańciarz w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] e firma ma tylko kontrakt w Scharrel. To jak Ty miałeś 7 EUR, to co z ciebie za ustawiacz CNC?
Jutro dzwonię do Przylepu i za tego Idiotę i pijaka zrobię Ci nierobie w (usunięte przez administratora)Kopany tu taką reklamę po nazwisku, że Ci się odechce obrażać ludzi, którzy ciężko pracują!
Byly 2015-02-23 08:04:38
Nie ma to jak debesciaki z Aldingen ,ktorzy mysla ,ze sa PAnami w Niemczech bo zarobia euro i mysla ,ze ktos z nimi sie liczy. Ach ci Polacy zagranica wstyd za nich.
Większosc z nich to tlyko przekladacze sztuk wiedzacy jak zrobic on i off na maszynie i korekty na narzedziach.Co do firmy Wallrav to nawet ok ludzie pracownicy dziwni.
Były2 2015-02-23 14:43:48
Popieram opinię Byłego
Aldingowiec 2015-03-31 17:21:44
nie popieram opinii byłego.. Poza drobnymi kłótniami sfery obyczajowej, ziomale z Aldingen są bardzo pomocni i trzymają się zawsze razem. Większość z nich to wykwalifikowani pracownicy tyle że pracują jako operatorzy ( ustawiacz zarabia parę centów wiecej więc po ch.. się ścierać)

W firmie brakuje głownie lepszego zaplecza mieszkaniowego ( inne firmy Niemieckie znajadujące się w pobliżu, które mają siedziby w Polsce, są w stanie zaoferować moduły dla całych rodzin pracowników z Polski. Jedna z firm ma również przedszkole dla dzieci pracowników i oferuje darmowe obiady w pracy.. Takich firm w okolicy Aldingen jest dośc sporo.. więc czasami warto zatrudnić sięw Polsce i wyjechać na delagacje..

Co do pytania o znalezienie własnego mieszkania: Tak, można wynająć mieszkanie tylko czy będzie to wtedy opłacalne..

Jeżeli chodzi o kolejne pytanie:O pracę może się ubiegać każda osoba, która miała styczność z obrabiarkami CNC. Ważne jest tylko żeby nie nadużywała alkoholu i przychodziła trzeżwa do pracy!

MOja ogólna ocena to : zarobki dobry mieszkanie dostateczny no i jeszcze mały plusik za darmowe dojazdy do pl co miesiąc.. (Bus tam i z powrotem to koszt 100 eur)
Pozdro dla wszystkich hejterów ALdingowiczów ugryźcie się wszyscy w zadek:)
TuiTAm 2015-03-31 22:00:27
To dla ulubienca Aldingowiczow z Polski
"wykwalifikowani pracownicy" dobre to. Tak jak ci z Zielonej Gory ustawiacze nie majacy pojecia o niczym. Co oni tam niby w Lumeelu ustawiali ?Bo tu w narzedzowni od razu go dali na produkcje bo takie "ASY"

To juz mowi wiele :)
Jeżeli chodzi o to :"O pracę może się ubiegać każda osoba, która miała styczność z obrabiarkami CNC. Ważne jest tylko żeby nie nadużywała alkoholu i przychodziła trzeżwa do pracy!"

Nic dodac nic ujac Pozdrawiam firme Wallrav ocenam na ok.
Paweł K 2015-04-27 17:47:42
Kto to łysy na jakim kontrakcie majster? czy kierownik bo,aż strachj echać jak tak chłopaki piszecie
lev 2016-05-15 17:12:57
podobno najpierw są jednak próbne umowy, ale nie ma się co niechęcać, zwłaszcza, że teraz szukają technologa - programistę w zielonej górze, oczywiście znajomość CNC i CAM obowiązkowa na najwyższym poziomie :)
Zostaw swoją opinię o Wallrav - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wallrav