logo Inter Cars S.A.

Inter Cars S.A.

Wrocław

Opinie o Inter Cars S.A.

nie daj sie zrobic w... 2010-04-18 11:28
Nie warto tam pracować- wykorzystywalnia!!!, stracisz swój czas i pieniądze na dojazd, lepiej szukaj w "normalnej" i uczciwej firmie
1
Gość :)) 2010-07-02 12:27
Zgadzam się z wypowiedzią poprzednika oraz innych pracowników, którzy mieli styczność z tą firmą w innych oddziałach. Moim zdaniem jest to ich stała taktyka w każdym z oddziałów. Strasznie żałuje zmarnowanego tam czasu.

P.S. Przedmiotowe traktowanie pracowników !!!!!
1
anonim 2011-01-20 15:26
ludzie dajcie sobie spokoj z ta firma, strata czasu, nerwow, zrdrowia i "zycia" na prace w tej firmie.
Kierownik jest bogiem, pracownik nie ma prawa glosu, ciagla rotacja, pracownicy przychodzacy z firmy posredniczacej akcja job rezygnuja z roboty w najlepszej sytuacji po 3 dniach..
akcja job ciagnie kase z biednych pracownikow jak moze, wlasnie wrocilem z 1 zmiany i dziekuje nie wracam do tej firmy
zygmunt 2012-04-03 10:41
stek bzdur... którzy kierownicy to rodzina? brygadziści też? :) w sierpniu awansowało dwóch gości na brygadzistów + jeden na kierownika. naprawdę da się awansowac.
po zwolnieniu (usunięte przez administratora)z pruszkowa, sytuacja na magazynie znacznie się poprawiła. ład, większy porządek, lepsza organizacja pracy, system premiowy od pozycji - starzy pracownicy potrafią wyciągnąc nawet i półtora tysiaka premii. donosicielstwo? może u niektórych brygadzistów, bo w półach ludzie się znają i jest świetna atmosfera.
zarobic świeżakom jest ciężko, ale po podpisaniu umowy z premii i nadgodzin (jedna sobota+ND) można spokojnie 1800 wyciągnąc.

PS.info dotyczy granicznej 8c.
Max 2012-04-03 15:30
Nikomu nie polecam pracy w Intercars we Wrocku przy ul. Granicznej 8c. Nudna, ciężka praca. Atmosfera kiepska, ludzie są dziwni,(usunięte przez administratora)Pójdziesz i nie bedziesz pracował w tempie to cie zwyzywaja od (usunięte przez administratora). Nie polecam pozdro:)
kopi 2012-04-05 18:16
duzo mlodziezy,bieganie i walka o pozycje,kiepski dojazd i szukajacy dziury w calym brygadzisci.praca polega glownie na wrzucaniu towaru do pojemnikow,ewentualnie do przekladania z kartonow na polki.ciezko dostac umowe na stale,bo nowi pracownicy dostaja najtrudniejsze rzeczy do zbierania i rozkladania,a wymaga sie od nich takich samych wynikow jak od tych stalych.mimo,ze czasem trzeba troche podzwigac,praca nie jest bardzo trudna,jakas dziewczyna jest nawet wsrod najlepszych pracownikow,ale potrzeba duzo zawzietosci i zaparcia.
albo 2012-04-28 13:03
...czy się stoi czy się leży, dwa tysiące się należy.
pracownik 2012-06-18 16:33
jaaa
pracownik 2012-06-18 16:56
(usunięte przez administratora) Ja w IC Graniczna długo pracuje 1,5 roku... i nie polecam tej pracy nikomu za cały miesiąc pracy na zbieraniu ciężkich tarcz hamulcowych, bębnów do tirów, tłumików na czas!!! na tzw sektorze śmierci 399 i 408 dostaniecie max 800/1000 zł na rękę. 15 min przerwy skrupulatnie odmierzanych.(usunięte przez administratora)
pracownik 2012-06-18 17:23
(usunięte przez administratora) 1800 no tak po wyrobieniu 100 powtarzam 100 godzin w miesiącu ponad normę ( norma to 20 poz na 1 h przypominam) !!!!!!! + około minimum 20 h nadliczbowych !!!!!
I do tego sztandarowe hasło dyrektora i kierowników--- KAŻDY POWÓD DO ZABRANIA PRACOWNIKOWI PREMII JEST DOBRYM POWODEM !!!!!!
Sprawia że i tak musisz harować jak wół aby dostać chociaż marne 200 zł premii
LUDZIE !!!! nie ma co gadać IC to spółka akcyjna... ona jak każda korporacja ma przynosić dochody TYLKO akcjonariuszom...ty masz dostać 1000 zł max i to ma ci starczyć.... HEHEHE A CO JEŚLI PRACOWNICY MASOWO BĘDĄ POPEŁNIAĆ BŁĘDY I ZACZNĄ ADRESOWAĆ POZYCJE TAM GDZIE NIE TRZEBA...UUUUU KTOŚ ZNÓW BĘDZIE MUSIAŁ WRÓCIĆ DO WARSZAWY....
Sektor408i399 2012-08-02 16:54
[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ista praca :) kocham intercars
1
edek 2012-09-10 11:27
pracowalem tam, masakra, teraz wrocilem z zagranicy i zeby tam wrocic musialbym miec na imie jak w nicku :D (usunięte przez administratora)
1
hub kom 2012-11-09 00:07
siema chłopaki z hwr :) doszły nas słuchy ze na fili zrobiliście bunt po u [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] u premii w kom też coś planujemy bo za dużo sobie ryje pozwalają ile w tym prawdy ze coś takiego poszło

pozdro 4all
taki jeden 2012-11-26 01:58
(usunięte przez administratora)przeanalizuj i zrozum, że zrobiłeś z siebie błazna. Nasuwa się wniosek, że najlepszymi pracownikami są ludzie z jakiś dziwnych (usunięte przez administratora) rodzin, którzy muszą zarabiac na uczelnię. Spoko, jak ktoś ma rodzinę, kredyty (prawda WW?), ambicje, wywodzi się z "normalnego" srodowiska to już może miec wyrąbane na prace... Brawa za spostrzegawczośc, szykuj się na Nobla z ekonomii i jeszcze takie małe pytanko... Kto ci dał pozwolenie na (-przekoloryzowane) upublicznianie sytuacji życiowej/rodzinnej tejże dziewczyny? No chyba, że ten twój (usunięte przez administratora), to pozdrów go :D
olo 2012-12-29 23:45
(usunięte przez administratora)jeśli ta praca męczy twoją psychikę, to po prostu z tobą jest źle, a nie z firmą, nie wiem czy jakakolwiek praca byłaby dla ciebie dobra. A co jest nie tak z 399? Tarcze do ciężarówek rzeczywiście są ciężkie, ale to trafia się może jedna na dzień albo jeszcze rzadziej i na pewno nikt przez nie nie rezygnuje z pracy. A początkujący są tam długo, żeby brygadzista, który siedzi na dole miał na ciebie oko, bo na początku jednak jeszcze sporo nie wiesz. A na budowie to chyba nigdy nie pracowałeś, jeśli twierdzisz, że jest tak samo ciężko. Idź tam na jeden dzień, to zatęsknisz za IC. Z wyjątkiem 408 jest lajt, bo na wyższych sektorach nie ma nic ciężkiego. Pozdro!
pracownik kłodzko 2013-02-09 19:30
takiego syfu nie widzałem nigdy-(usunięte przez administratora)
AgentBolek 2013-04-20 07:13
Ta firma to jakieś nieporozumienie. Praca jest naprawdę wyczerpująca, a płace minimalne. Dziwię się chłopakom, że chce im się (usunięte przez administratora) za marne grosze. Kierownictwo lubi poganiać, przez co masz ciągle uczucie, że topór wisi Ci nad głową. Żeby jeszcze zarobki były godziwe to bym to wszystko jakoś przebolał. Pracowałem w innym magazynie, poziom pracy podobny, ale zarobki dwa razy większe, atmosfera luźniejsza. Chłopaki (szczególnie z pakowania) porozglądajcie się za inną robotą, bo jesteście pracowici, ale niestety w tej firmie niedoceniani.
Puma 2013-05-13 11:06
Byłem dzisiaj na rozmowie o prace na stanowisko Magazyniera i powiem że nie warto nawet iść na rozmowę bo kwotę jaką proponuje na start to 1200 zł na rękę później umowa o prace po 3 mc-ch 1650 zł a jeżeli chcesz sobie więcej zarobić trzeba trzepać nadgodziny lub pracować w każdy weekend tak mówił kierownik praca na 3 zmiany,głęboko się rozczarowałem nie polecam nawet tam nie jeźdźcie bo szkoda czasu !!!!!!!
małaa 2013-06-19 09:40
Mój mąż tam pracował i nie polecam nikomu kto chce żyć na przyzwoitym poziomie..3 miesiące umowa zlecenie bez perspektyw na umowę o pracę,ciągły (usunięte przez administratora), praca na 3 zmiany rzekomo soboty wolne ale jak nie przyjdziesz to wiadomo, ciągłe pretensje kierownika aż w końcu tam tam ratata dzień wypłat:))):jeśli w miesiącu nie wypadło żadne święto to 1200zl masz jeśli wypadło tak jak w maju to 900zł ,,wypłaty" i się ciesz że dostałeś cokolwiek;//////
bunker 2013-06-23 16:33
na zleceniu jest 8 na reke, no chyba ze sie uczysz to masz 10. wiec ci uczacy sie nie schodza ponizej 1600 podstawy. na umowie o prace jest chyba 1380 plus tam jakies dodatki za nocki no i nadgodziny maja placone podwojnie. jak masz dobre wyniki i nie (usunięte przez administratora)bledow to nie ma problemow z przejsciem ze zlecenia na umowe. sama praca nie jest taka zla, no chyba ze trafi sie na dolne sektory ale przy takiej rotacji jaka jest obecnie to latwo uciec wyzej. tyle ze teraz jest tam jak w piekarniku :)
1
chrobek 2013-08-17 22:29
Trzymają cię w zamknięciu 8 godzin, o dymku możesz zapomnieć.
1
sombrero 2013-08-27 20:28
15 minut przerwy, 2x15 minut jeśli pracujesz 12 godzin.
REIK 2013-12-01 20:53
NO JA TERAZ TEZ PRACUJE I JEST NAPRAWDE KIEPSKO POGANIAJA I SIE POPELNIA DUZO BLEDOW MAM KURS NA WOZKI POLEC MI JAKAS PRACE LUZNIEJSZA JAK ZNAJDZIESZ ODP
electro_nove 2013-12-02 22:11
bród, smród i pretensje. maratońskie biegi. krótkie przerwy. zakazy, rozkazy i fochy. zdecydowanie istnieją przychylniejsze pracownikowi miejsca.
1
JA 2013-12-10 14:55
Ile zarabia Przedstawiciel Handlowy z doświadczeniem- jaka podstawa? Jakie auta (z gps?), targety realne do realizacji? Jakie narzędzia pracy (poza autem)?
Damian 2013-12-20 07:01
Inter Cars S.A. (usunięte przez administratora) to nie Magazyn części samochodowych tylko hipokryzji oraz kurzu.
5
Frytek 2014-03-03 23:44
Ktokolwiek chce tam pracować to szczerze odradzam to niepoważna firma jak i jej pracownicy . Najlepiej jakbyś zapierdzielał za darmo to by pasowało .
mechanik 2014-03-03 23:59
drogo mają w wuj
1
P_A 2014-06-13 13:04
(usunięte przez administratora) Części niskiej jakości
Obsługa bez kultury osobistej
Już tam nigdy nic nie zamuwie.
Nie polecam
świadomy 2014-07-15 21:09
Nikomu nie polecam pracy w tym zakładzie, zwłaszcza na zmianie u najmłodszego kierownika. Ciągłe poganianie, smsy żeby szybciej pracować mimo tego, że wyrabia się większą normę oraz niekompetencja innych pracowników na wyższych stanowiskach którzy tylko potrafią krzyczeć i poganiać gdy oni sami się obijają(kto pracował to wie o kogo chodzi :)) Płaca minimalna, OBOWIĄZKOWE NADGODZINY w każdą sobotę po pierwszych zmianach, oraz nieczytelny system premiowy w który nie ma się wglądu. Przerwa trwa 15 minut, nie można opuścić magazynu nawet na papierosa a po stołówce chodzą karaluchy. Ogólnie wał wała pogania, wyzysk, bród, smród i dramat.
1
Karamba 2014-07-23 12:06
Dodam jeszcze tylko do wpisu "świadomego", że można zapomnieć w tej firmie o jakichkolwiek bonusach na święta (boże narodzenie, wielkanoc). Jak będziecie mieli szczęście to kiero na koniec zmiany życzy Wam smacznego jajka albo spokojnych świąt i szybko się ulotni. Warunki sanitarne są straszne - kibel wygląda jakby ktoś tam zdetonował bombę, podobnie zresztą jak szatnie i stołówka. Sprzątaczka przychodzi bodajże raz w tygodniu, czyli symbolicznie. Nikt niczego nie tłumaczy, a o wszystko trzeba się pytać starszych pracowników. BHP-owiec przychodzi podobnie jak sprzątaczka - tylko raz w tygodniu i tylko wtedy wózkowi noszą kaski. Sprzęt na którym pracujemy jest już mocno wysłużony i często się psuje (wspomnę tylko, że połowa skanerów nie ma spustów i innych ważnych części, takich jak np. przyciski; wózki widłowe co chwila się psują).
1
pepe 2014-09-02 20:13
pracowałem w tej firmie jakieś 4 miesiące i mówiąc szczerze nigdy nie wykonywałem bardziej ohydnej i niewdzięcznej roboty. a pracowałem i po 12 godzin na budowie, na polu w holandii itd. ale styczność z hwr stworzyła we mnie jakiś uraz. wyzysk, niepoważne traktowanie przez przełożonych, złodziejstwo (skradziono mi w szatni telefon), kolesiostwo, soboty z nadgodzinami, i poganianie. praca męcząca psychicznie jak i fizycznie.
1
twój stary 2014-09-03 16:39
Jeżeli uważasz, że praca na budowie 12h była lepsza od pracy w HWR to albo ściemniasz z tą budową, albo jest z ciebie lamus, który 1 raz robił na magazynie i nie wie, co to znaczy.
1
nori_nediam 2014-12-10 02:28
szkoda, ze wczesniej nie przeczytalem tych opinii, bo bym nie poszedl na rozmowe kwalifikacyjna. na pierwszy ogien w oczy rzuca sie brud i ogolny chaos, nawet w strefie dla klienta. rekruter (sam szef placowki) ma totalna olewke, nie przedstawil sie, reki nie podal, nawet nie wstal z fotela na, ktorym prawie lezal. podsmiewywal sie, gadal ze swoja sekretareczka, odbieral w trakcie rozmowy a nawet pisal sms'y, czyli nawet nie probowal okazac jakiegokolwiek szacunku. stwierdzil potem, ze nie mam doswiadczenia, co wynika z mojego CV, wiec zmarnowal moj czas. na pytania o wynagrodzenie i rodzaj umowy odpowiedzial lakonicznie - "to ustalimy pozniej". odradzam!!
2
alan 2015-03-19 15:59
ile na poczatek moze zarobic tam magazynier ? sa jakies podwyzki po 3 miesiacach ? czy podstawa zostaje cały czas ta sama ? jak z tymi premiami ? ile min i maxymalnie mozna dostac do reki ? jakaies punkty sie podobno zbiera,a moze ktos to rozwinać
ah 2015-04-23 19:03
Ta mordownia-intercars jeszcze działa ?
jacek 2015-05-18 20:45
Siema inter casr świdnica. Ide na rozmowe jako kierowca. Co powiece o tym stanowisku ? na jakie wynagrodzenie moge liczyc ?
Tomek 2016-02-16 21:37
mmmm od czego zacząć. Wyzysk ,mobbing ,zastraszanie ,szantaże ,kłamstwo to główne cechy Inter Cars grupy Wrocław. Kierownicy zrobią wszystko żeby zapunktować u przełożonych , fałszywi i dwu licowi szkoda słów.A panowie S.Ś. T.Z. książkę by można napisać. Fałszywi nie szanują ludzi. Jestem Klientem to co mina obiecywali a obiecywać potrafią za przeproszeniem wchodzą w d.... bez wazeliny. Szkoda mi ludzi ,którzy tam pracują chyba tylko ze względu na nich robię tam zakupy. Jak mi opowiadają jak są opier. i jak ich cisną dla mnie nie do pojęcia . Pytam czemu pracują to że maja umowy lojalnościowe i kary i niemnogą pracować w innej hurtowni. Masakra dlaczego nikt z centrali firmy tym się nie zajmie . Ostrzegam nowych kandydatów pomyślcie 2 razy zanim się zdecydujecie . Chłopaki jestem z wami . Do centrali tez co nieco napisałem .
6
inter to syf i drożyzna!!! 2016-02-16 21:44
centrala bardzo dobrze o tym wie i pewnie też popiera, tak działa inter cars w całej Polsce, normalną firmą to była Fota, ale mało nie padła, bo banki są chciały zajechać
1
ciekawski 2016-02-17 14:37
a gruchę też trzepią?
Tomek 2016-04-22 22:03
Umowa o prace w grupie Wrocław ic to dobre na pare miesięcy tak a potem zakladasz własną działalność albo kop w d.... . i podkreślę jedno ugadujesz sie na kwotę 2 miesiące tak jest a potem cięcia bo obrotu nie ma bo plany nie realizowane. Najwazniejsze zrobisz tam kariere jak bedziesz strzelał z ucha albo jak jesteś pania i będziesz dawała dyrowi. Jak np. Panienka .K.
4
Janek 2016-05-25 13:34
To na HWR jest jakaś panienka .K. ?
5
Zostaw swoją opinię o Inter Cars S.A. - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Inter Cars S.A.