logo Bank Pocztowy S.A.

Bank Pocztowy S.A.

Bydgoszcz

Opinie o Bank Pocztowy S.A.

jaki bank taka rekrutacja 2009-10-30 17:33:32
Kilka tygodni temu złożyłam aplikację w odpowiedzi na ogłoszenie
zamieszczone na stronie internetowej Centrali Banku Pocztowego. Według mojej, co prawda subiektywnej oceny, postawione wymagania spełniałam w 90%. Ku mojemu zaskoczeniu nie zaproszono mnie na rozmowę kwalifikacyjną. Odnoszę wrażenie, że była to ustawka pod tzw. "swojego" kandydata. Dziwię się, że tak poważna instytucja pozwala sobie na coś takiego.

Podsumuję to krótko: jaki bank, taka rekrutacja!
Nick 2009-10-30 19:34:43
Przecież tam jest banda kolesiostwa. Nadal wyżej się ceni kolesia niż dobrego specjalistę (nie mówiąc już o szczeblach managerskich - ups - tam pojęcie manager nie funkcjonuje).
1
pracownik 2010-02-04 13:21:38
jeżeli chodzi wam o rekrutację to taki mechanizm odnosi się do większości firm więc nie rozumiem waszego zdziwienia, zwłaszcza w czasach kiedy trudno jest pracę dostać, a to że do Ciebie nikt nie zadzwonił to się nie dziw bo na jakąś ciekawszą ofertę to około 130 aplikacji jest składanych, a na rozmowę max 10 osób jest proszone.
Płace niskie, z własnego doświadczenie wiem jednak że wystarczy się zaangażować i wykazać, bez problem można awansować i zwiększyć otrzymywane zarobki bez znajomości
były pracownik 2011-08-25 12:45:45
Płaca minimalna, często tyrasz po 12 godzin(może zapłacą za nadgodziny a może nie) Można robić za 3 a awansu się nie dostanie. Więc nie pisz bzdur!!! (usunięte przez administratora)
1
Andrzej 2012-05-14 21:13:00
Chciałem się zapytać o opinie informatyków z tego banku w oddziale w Bydgoszczy? Mam tam niedługo rozmowę o pracę i chciałem się dowiedzieć, czego mogę się na niej spodziewać?
1
eskmo 2013-03-24 19:47:52
Tak jest w poczcie polskiej, banku pocztowym oparte na kolesiowaniu, trudno tam się dostać, bo tylko po znajomości lub przez rodzine, taki jest rynek bydgoski hermetyczny
2
kamil 2013-05-10 15:16:48
jestem pracownikiem banku pocztowego i nie mam żadnych pleców i myślę że masz takie zdanie bo wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] robiłeś ja jestem bardz zadowolony wynagrodznie 3 tys plus jakieś dodatki i praca 8 godzin (usunięte przez administratora) twierdząc sama że spełniasz ich wymaganie nie dziwie się że ci podziękowali bo co ty możesz wiedzieć????????
sdf 2013-06-12 15:52:04
Niedawno składałem aplikacje do Banku Pocztowego do pracy w Centrali i umówiono się ze mną na rozmowę, po której dostałem wiadomość, że zostałem przyjęty.
Nadmieniam, że NIKOGO z Banku Pocztowego nie znałem.
sdf 2013-06-12 15:56:38
w sumie... nie chciałbym myśleć, że zatrudniono mnie właśnie dlatego, żeby odstąpić od reguły ;o
niu 2013-08-02 17:23:43
czy ktoś wie, jakie są warunki finansowe w Krakowie?
wqer 2013-09-08 09:02:50
opiekun klienta 1600 zł brutto plus premia.
premia od 2 do 4 % od kredytu. tylko, że są progi wykonania planu- mnożnik premii 30%, 70 % i przy zrobieniu calego planu 100%

tak więc albo robisz caly plan i zarobisz około 2-2,5 tys. zł netto
albo zrobisz sporą część i prawie nic z tego nie masz.
1
dsfg 2013-09-08 09:04:29
wqer - 2013-09-08 09:02:50

opiekun klienta 1600 zł brutto plus premia.

premia od 2 do 4 % od kredytu. tylko, że są progi wykonania planu- mnożnik premii 30%, 70 % i przy zrobieniu calego planu 100%



tak więc albo robisz caly plan i zarobisz około 2-2,5 tys. zł netto

albo zrobisz sporą część i prawie nic z tego nie masz.
oczywiście wszystkie premie są kwotami brutto
2
Leon 2013-11-21 17:22:29
Dzisiaj przebrnąłem przez pierwszą rozmowę kwalifikacyjną, teraz czeka mnie następna. Czego mogę się spodziewać na drugiej??
sfdsfdfg 2014-03-26 16:01:54
1680 zł brutto + wirtualne premie
asdasd 2014-03-26 16:04:27
2,5 tys. zł netto to pensja już premią za 100% planu!!!1
sadsfsdf 2014-05-14 15:14:39
plan zrobić to nie jest problem. ale za niektore produkty ktorymi zrobisz ten plan nie placa albo w ogole albo marnie. miesiac temu 190% wykonania planu- 1450 zł netto wynagrodzenia z podstawą!
2
mała 2014-05-27 19:53:50
no właśnie jak już masz żyć w takim stresie pod ciągłym naciskiem,(usunięte przez administratora) i jeszcze latać z ulotkami jak kretyn to już lepiej w innym banku za większą kasę
Trala 2014-11-12 18:06:37
Niskie zarobki
Przedmiotowe traktowanie pracownika
Stres
Kolesiostwo
4
Fornierka 2014-12-19 18:10:51
Dla wszystkich obecnie pilnie szukających pracy, firma Bank Pocztowy S.A. ogłosiła właśnie rekrutację na nowe stanowisko. Proszę was zapoznajcie się z tą ofertą i napiszcie mi czy jest godna uwagi. Pozdrawiam i z góry dziękuję. Jesteśmy jednym z najszybciej rozwijających się banków w Polsce, świadczymy usługi finansowe w placów...
http://www.gowork.pl/praca_podglad,5743925?keywords=&region=
lukasz2000 2014-12-20 17:07:59
Do Fornierka. Jeśli chcesz pracować w korporacji dającej możliwości rozwoju i zarobić fajne pieniądze to tak. Warto. Jestem pracownikiem banku Pocztowego od 1 lipca 2014 z umowa o pracę do 3 stycznia. własnie otrzymałem propozycje dalszej pracy ze zmiana stanowiska na poziom wyżej. Jeśli nie masz wyników to żadna korporacja sie nie patyczkuje. Atmosfera w baku jest fajna, dyrektorzy dbają o ludzi, pomagają jeśli tylko ty wykazujesz odrobinę zaangażowania. Nie słuchaj tego co piszą ci powyżej. Lenistwa nikt nie toleruje. Pytanie a pensja? Tak na chwilę obecna podstawa to najniższa krajowa ale od marca będzie wartościowanie stanowisk i podstawa uzależniona od stanowiska. Ale to nic bo pieniadze zarabiasz na sprzedazy bo to jest praca w sprzedaży. Moja średnia prowizja za sama sprzedaż bez wielkich wysiłków i nie wiem jeszcze czego to 3500 netto plus podstawa. Pracuje na małem placówce w małej miejscowości. Polecam bo to dobra i spokojna firma. I nie układy tutaj są ważne tylko doswiadczenie i wiedza.
1
Ola 2014-12-29 22:41:57
Jaja sobie chyba robisz, nawet ekspertowi ciężko zarobić takie pieniądze i to w dużym miescie - Fornietka,niestety pracuje w tej firmie i jestem 10 osobą która odchodzi w tym roku z mikroodział!!!!! a mowa tylko o 3 punktach, więc sama pomyśle - dyrekcja sie pasti, klienci prostaki traktują cie jak smiecia, w zadnym innym banku nie jest tak zle.
3
obiektywny 2015-05-15 15:26:19
Byłem ostatnio na rozmowie w bydgoskiej centrali - pierwszego dnia kreślono świetlaną wizję pracy w tym "banku", drugiego miała miejsce właściwa rozmowa kwalifikacyjna. Dopiero wtedy łaskawie wyartykułowano powalające warunki zatrudnienia: umową i pracę za najniższą krajową. Panie rekrutujące zachowywały się tak, jakby orzekały w sprawie o morderstwom, kompletny brak luzu, cienia uśmiechu. Już wyobrażam sobie, jak musiałaby wyglądać u nich praca. Zmarnowałem tylko czas. Reasumując, bank pocztowy - tylko dla masochistów.
4
bankierka 2015-05-16 10:46:45
Potwierdzam w pełni, atmosfera na rekrutacji bardzo dziwna, a osoby przesłuchujące - to dobre słowo - zachowywały się, jakby miał przed sobą niepiśmienną chłopkę, a same były laureatkami nagrody Nobla. No i te warunki.... najniższa krajowa. Pracowałam wcześniej w innym banku i takiego cyrku jak w pocztowym nie widziałam. Szkoda tracić czas na rozmowę z nimi.
3
pytanie 2015-05-17 13:45:29
witam,
chciałbym zapytać ile zarabia Koordynator Rozwoju Sprzedaży?
posiadam doświadczenie z bankowości i ubezpieczeniach ponad 10lat oraz doświadczenie w zarządzaniu zespołami sprzedażowymi
3
pracownik 2015-05-26 19:29:30
Masz mocne nerwy i lubisz, kiedy ludzie sporo głupsi od ciebie pomiatają tobą? zapraszam do nas!
1
pytanie 2015-05-26 19:39:39
pytanie tylko ile dają na takim stanowisku?
r 2015-07-09 20:23:33
ale marny bot...
1
kandydat 2015-09-29 13:18:53
To chyba jakas sciema z tym BP. Najpierw publikuja ogloszenie na pracuj.pl z nazwa staniwiska oraz klauzura o tym ze nie chca byc oklamywani a potem nie dosc ze uniemozliwiaja zlorzenia cv , a jak sie udajakims cudem uda pytaja i oczekiwania finansowe i tu niespodzianka " wybiez z listy". A tam magiczne slowo "dowolne". Czyli rozumie ze jak podam na rozmwie kwote dowolna tj. np. 10000000000 albo inna to sa w stanie dac kazde wynagrodzenie jakie sobie zarzycze. To niech sie zdecyduja czy szukaja czy nie i czy chca byc oklamywani czy nie skoro sami sobie zapzaprzeczaja. To chyba jakus zaklad pracy chronionej.
poles 2015-10-05 22:07:05
Najszybciej rozwijający się bank w polsce - ja to słyszę już od 10 lat :) :)
1
poles 2015-10-05 22:11:25
To z takimi kwalifikacjami w Banku Pocztowym możesz liczyć nawet na najniższą krajową. A jak zrobisz 99% planu to zostaniesz wyzwany od najgorszych.
1
pikus 2015-10-05 22:14:24
W ramach socjalu dają jeszcze kartę do lekarza. Lekarza psychiatry chyba jak dobrze pamiętam.
2
Mała 2015-11-24 23:52:05
Tak dokładnie tak jest w tym banku najniższa krajowa tylko to proponują a wymagania takie ze szok niektórzy za parę tysięcy by takich obowiązków Noe przyjęli.
Daria 2015-11-25 17:46:19
Chyba inteligencja nie grzeszysz to co piszą a to co jest w rzeczywistości to dwie różne kwestie, pracuje tu parę lat i wiem jak jest. Inne banki płacą o wiele lepiej za te same wymagania.
1
Zwój 2015-11-25 20:45:32
Chyba najszybciej zwijający się a rozwijający.
meg 2016-03-18 11:47:52
Czy ktoś się orientuje jak wygląda praca w dziale windykacji telefonicznej w Bydgoszczy?jakie warunki proponują?
1
Malina 2016-05-06 11:13:57
Dzień dobry, wszystkie osoby pracujące w oparciu o umowę o pracę dostają od Banku pakiet benefitów - MultiSport, LuxMed, MultiBenefit, Zakładowy Fundusz Świadczeń Socjalnych, Ubezpieczenie Grupowe oraz Pracowniczy Program Emerytalny.
W razie dodatkowych pytań zapraszam o kontakt bezpośrednio do mnie - m.niesluchowska@pocztowy.pl
Malina 2016-05-09 11:28:14
Miker, to zależy w jakim obszarze. Stawki są różne.:)
Kamil 2016-05-31 15:26:43
Miesiąc temu napisałem całą prawdę o funkcjonowaniu banku i kadry zarządzającej, która jakiś czas temu została zwolniona. Administrator strony na prośbę banku usunął wpis. Chyba się mocno wystraszyli! Na rozmowach rekrutacyjnych bedą wam obiecywali że premie będziecie zarabiali w tysiącach. Szukają idiotów i wyrobników, a tysiece to zarabia prezes i jego świta.
2
Scooter 2016-06-03 11:43:51
Ile płacą w Centrali w Sprawozdawczości?
1
lilka 2016-07-07 15:26:22
Spoko bo u mnie w Stefczyku takie szkolenie są w pakiecie.
zainteresowany 2016-07-10 00:17:55
@Maniek

na jakie zarobki można liczyć w IT w Bydgoszczy w POcztowym? np na wspomnianym stanowisku VMWare LInux Administrator?
olek 2016-07-10 22:21:28
Raczej nie mają dużych wymogów wobec pracowników bo można na spokojnie liczyć na stabilne zatrudnienie @kils. WIadomo tylko czy oprócz podstawy zarobków dorzucają jakieś premie? Takie urozmaicenie jest potrzebne.
Ewelina 2016-11-21 17:55:26
Cześć,
dzisiaj zostałam zaproszona na rozmowę na stanowisko Konsultanta Infolinii Przychodzącej oto co oferuja:
-umowa o pracę
system czasu pracy równoważny
stawkę godzinową 13 zł brutto
3/4 etatu z możliwością dopełnienia
pakiet szkoleń produktowych oraz w zakresie technik rozmowy z klientem
zdobycie dużego doświadczenia w zakresie obsługi klienta możliwość awansu i rozwoju
przyjazną atmosferę

czy ktoś mógłby napisać jak to wygląda w rzeczywistośći?
Malina 2016-11-22 09:51:29
Cześć Ewelina! Pracuję w rekrutacji w Banku. Styl opisu tej oferty nie wygląda na nasz + nasze stanowisko nazywa się "Konsultant ds. telefonicznej obsługi klienta". Proszę Cię o kontakt na m.niesluchowska@pocztowy.pl z prośbą o podanie danych osoby z którą rozmawiałaś i z którą jesteś umówiona na spotkanie.
pozdrawiam serdecznie,
Malina
Zostaw swoją opinię o Bank Pocztowy S.A. - Bydgoszcz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bank Pocztowy S.A.