brak logo

MTU Moje Towarzystwo Ubezpieczeń S.A.

Sopot

Opinie o MTU Moje Towarzystwo Ubezpieczeń S.A.

oszukany 2009-10-22 14:41:33
Zwracam uwagę wszystkim, którzy będą korzystali z tego ubezpieczyciela, że ubezpieczenie załatwiane jest przez telefon. Jest to pierwszy minus, który powinien zniechęcić, drugi jest iż ubezpieczenie opłacone na cały rok przychodzi pierwsze, później przychodzą aneksy do umowy i dodatkowe opłaty, który należy uiścić w terminie do 7 dni. Nie wiem dlaczego ubezpieczenie które kupuje razem z samochodem, a nie zostało przeze mnie w całości wykorzystane nie jest nic zwracane w postaci finansowej, lecz za niego zostaje mi wystawiona następna opłata, którą powinienem uiścić za już opłacone ubezpieczenie przez poprzedniego właściciela. Więc ostrzegam innych chętnych do opłacenia ubezpieczenia w MTU Sopot, że lepiej na miejscu, w swojej miejscowości u ubezpieczyciela i mieć święty spokój, mimo że to wychodzi 5, 10% drożej.
1
anonim 2010-03-15 14:23:03
MTU - PANIE BOŻE BRO� OD TAKICH FIRM!!!! A LUDZIE - OMIJAJCIE ICH SZEROKIM �UKIEM!!!! Szkoda czasu, waszych pieni�dzy i zdrowia!!!!!!!!!


Takiej niekompetencji i ignorancji konsultantów infolinii,jak� prezentuj� konsultanci MTU nie spotka�em nigdzie wi�cej.

OSOBI�CIE ODRADZAM!!!!!!!!!!!!!!!!
Pracownik 2010-05-19 23:11:57
Na ubezpieczeniu poprzedniego właściciela można poruszać się przez miesiąc od chwili sporządzenia umowy kupna sprzedaży pojazdu. W tym czasie należy umowę wypowiedzieć i ubezpieczyć się w innym TU lub dokonać rekalkulacji składki czyli przepisać ubezpieczenia poprzedniego właściciela na nowego, z uwaględnieniem zniżek. Jeżeli poprzedni właściciel miał 60% zniżek a nowy ich nie ma konieczna będzie zapewne dopłata. I takie jest prawo. Brak wiedzy w tym zakresie nie zwalnia Klienta z obowiązku składania wypowiedzeń i według mojego uznania do pisania negatywnych opinii na formum.
Pracowanik 2010-05-19 23:15:48
Ubezpieczenia zawierane są drogą telefoniczą i to nie minus a plus. Przede wszystkim dlatego, że są tańsze. Nie jest prawdą, że MTU ma jedną siedzibę w Sopocie i w całym kraju ani widu ani słychu... Na każdej większej placówce Poczty Polskiej jest Agent aloe uwaga! działa na tej samej aplikacji co konsultant telefoniczny więc jeżeli było 5%-10% drożej przykro mi ale w takim razie Agent Panią/Pana naciągnął. Umowa zawarta telefonicznie jest zgodna z prawem tak samo jak umowa zawarta w placówce czy oddziale. Klient na potwierdzenie otrzymuje meila z wszystkimi danymi a gdy go nie ma dane podawane są na zakończenie rozmowy.
perkins6 2010-07-25 16:26:20
jestem zaskoczony tymi niepochlebnymi opiniami i nie wiem jak mam się ustosunkować do nich,ale po kolei,10 lipca na parkingu,uszkodził mój samochód gościu będący ubezpieczony w MTU-w Sopocie,on nie chciał wzywać policji,a ja też nie widziałem takiej potrzeby,spisaliśmy swoje dane,on napisał oświadczenie że spowodował stłuczkę.Ja po kilku dniach pocztą elektroniczną zgłosiłem szkodę,16 lipca już był u mnie rzeczoznawca,porobił zdjęcia,opisał co miał opisać,odjeżdrzając powiedział że za jakieś dwa -trzy tygodnie otrzymam wypłacone pieniążki.Dziś mamy 25 lipca i ja już mam przelaną gotówkę na moim koncie,nie wiem co o tym sądzić,czytając same nieprzychylne opinie o MTU-muszę zaprzeczyć bo taka jest prawda,ja jestem bardzo mile zaskoczony tak szybkim załatwieniem sprawy,mineło 2-tygodnie od stłuczki a ja już dostałem wypłacone pieniążki,stokrotne dzięki dla MTU-odemnie mają 5+ ,życzę wszystkim tak szybko załatwionych spraw,ja jestem ubezpieczony w AXA-DIRECT i zastanawiam się czy nie zmienić ubezpieczyciela,pozdrawiam wszystkich kierowców...
1
Ubezpieczony 2010-12-08 22:30:39
Koledzy - zapraszam do zapoznania się z ustawą o ubezpieczeniach obowiazkowych. Tam jest wszystko o wygasaniu polis, zasadach zawierania nowej przy kupnie-sprzedaży pojazdu.
Wasze opinie świadczą o tym, że jesteście nie douczeni - co z resztą widać po piśmie.
[usunięte przez administratora] WAM też się uda na pewno założyć firmę ubezpieczeniową i każdy z WAS będzie miał ubeSpieczenie na samochód bo na pewno ubeZpieczeniem tego nazwać nie będzie można.
Zapraszam do szkoły - albo co najmniej do lektury podstawowych pism ;) Pozdrawiam!
1
ktosik 2011-04-07 07:23:02
ustawe bys musial czlowieku przeczytac o ubezpieczeniach OC i zasadach naliczania skladek i ich zwrotow!!!
to ze poprzedni wlasciciel zaplacil ubezpieczenie nie znaczy ze TY masz je kontynuowac za friko, skladka jest przeliczana NA CIEBIE, bo teraz TY masz samochod!!!!!! a reszta skladki, ktora zaplacil poprzedni wlasciciel jest oddawana JEMU, bo to JEGO pieniadze, A NIE TWOJE!!!! ale wiadomo, kazdy chcialby wszystko za darmo!!!!!!!
hhjjjj 2013-02-14 19:22:55
nie polecam nawet kupno auta uzywanego z takim ubezpieczeniem od poprzedniego własciciela wiaze sie z tym ze bedziemy mili doczynienia z firmą mtu sopot oni maja jakies dziwne zasady ktorych nie ma w innych ubezpieczyczalniach w polsce mtu to dno firma dorabia sie tylko na [usunięte przez administratora] wiec nie polecam nawet kupna auta ktore posiada takie ubezpieczenie kto tam ubezpiecza to juz jest na straconej pozycji wiec po co samemu sie w to wiklac
maciek 2013-03-30 06:16:36
jak to jest a tymi ubezpieczeniami na pocztach to usługa , czy dodatkowy zarobek dla pracowników bo jak stać w kolejce miedzy znaczkiem a paczka i ubezpieczać ludzi zero profesjonalizmu , ludzie teraz nie chcą łaski
Marek 2013-05-07 22:49:53
Jeśli macie problemy z polisą z MTU lub pytania to chętnie pomogę, doradzę.
[usunięte przez administratora]
eks 2014-05-19 21:21:36
już się nie pracuje bo MTU razem z zarządem wyleciało na bruk w ciągu dnia. a szkoda bo to jedyna porządna spółka w grupie ergo hestia była. no cóż, pazerna hestia...
2
oszukany 2014-08-29 22:50:41
to jest banda oszustow! robia taki misz masz w dokumentacji ze sie nie polapiesz wszystko po to zeby naliczac dodatkowe "skladki" jak sie z nimi zadasz to juz tylko sad moze cie obronic . wymyslaja "dlug" szybko naliczaja odsetki i szybko sprawa do windykacji i bron sie teraz!
1
MTU ? Nieeee tylko nie to 2014-11-26 09:02:22
Dla mnie najgorsza firmą jaką znam, te ich rekalkulacje są śmieszne, ok zgodne z prawem. tak super tylko szkoda ze informują po zakończeniu umowy, czemu nie wcześniej? taaak rzecz jasna że od razu bym od nich uciekła jak najdalej! Ok muszę zapłacić ich rekalkulacje 490 zł, chyba firma ubezpieczeniowa jest po to żeby w jakiś sposob pomagać ludziom, dla mnie 490 zł to bardzo dużo dlaczego nie potrafią nawet rozłożyć tego na jakieś raty? Nic !!! zero ugody, zero pomocy. 7 dni na zapłacenie i koniec ! masakra jakas. Nie znam prawa itp, ok może nie znam ale nigdy wcześniej ani ja ani żaden członek mojej rodziny, nikt z moich znajomych nie miał jakiejś śmiesznej rekalkulacji, ale MTU jest lepsze uwielbia ściągać kasę!!! nigdy więcęj będe omijać z daleka !!!
kaska 2016-05-12 12:13:38
jezeli chcecie zaczac prace w ubezpieczeniach to u nich zdobedziecie duze dosiwadczenie
Zostaw swoją opinię o MTU Moje Towarzystwo Ubezpieczeń S.A. - Sopot
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MTU Moje Towarzystwo Ubezpieczeń S.A.