brak logo

K.M.J. KASZUBOWSCY S.J.

Gdańsk

Opinie o K.M.J. KASZUBOWSCY S.J.

ktoś kto odszedł 2011-10-11 10:32
Praca jest wyczerpująca. Pensja średnia jak na warunki woj. pomorskiego. Niestety są osoby denerwujące tak jak w każdej pracy, [usunięte przez administratora]. Co do szefostwa nie wtrącają się do roboty ale także nie wiedzą co się dzieje u nich w firmie, niestety mają złych doradców którzy mają manię wielkości i nieomylności. Uwaga nie lubią jak ktoś pali papierosy.
anonim 2011-10-17 12:44
Czy praca jest wyczerpująca w tej firmie? - to bardzo subiektywne odczucie, ja tak nie uważam. Pensja proporcjonalna do wydajności pracowników i właściwie dopasowana do zajmowanego stanowiska. \\\"Co do Szefostwa nie wtrącają się do roboty\\\" z tym się zgodzę, ale tez pomogą gdy zajdzie taka potrzeba, prawda?! \\\"ale także nie wiedzą co się dzieje u nich w firmie\\\" - oj...ja myślę, że wiedzą doskonale i szybko reagują na powstałe sytuacje, \\\"niestety mają złych doradców którzy mają manię wielkości i nieomylności\\\" - i mają tez własny rozum i potrafią odróżnić dobrą od złej rady i samodzielnie podjąć decyzję. \\\"Uwaga nie lubią jak ktoś pali papierosy\\\" - i maja do tego prawo, palić jednak nie zabraniają, są do tego przeznaczone odpowiednie miejsca na terenie firmy..... Reasumując zawsze znajdzie się jakiś niezadowolony pracownik, życzę mu jednak aby znalazł prace marzeń i opisał nowego pracodawce w samych superlatywach ;-)
An 2012-11-17 18:10
Opinia wyżej, to tylko próba podreperowanie wizerunku firmy. Ostrzegam, że firma płaci dużą część pensji pod stołem i obcina bez ostrzeżenia wynagrodzenie (bo może - bez konsekwencji).
1
Ktoś kto odszedł 2012-11-20 00:04
Napisałem prawdę szkoda, że część mojej wypowiedzi została usunięta. Widocznie to, co napisałem biło po oczach. Nie jest też prawdą, że pomagają. Wręcz przeciwnie powiedzą jakoś to będzie. Następną nieprawdą jest to, że wiedzą, co się dzieje w ich firmie, bo tak nie jest. Następną nieprawdą jest to, że mają dobrych doradców, miną rok od mojego wpisu i co takiego zrobili ci doradcy żeby firma się rozwijała? Kompletnie nic, jakie mieli doświadczenie w branży motoryzacyjnej chyba takie, że mają własny samochód.
Adam Z. 2013-07-23 16:00
Firma na skraju bankructwa. Stara kadra ucieka. Z Gdańska odeszli sprzedawcy i mechanicy, w Gdyni cała obsługa biura serwisu i połowa mechaników.
1
pracownik 2013-07-24 11:15
Nie wiem skąd Pan ma informację, że firma jest na skraju bankructwa? Jeśli nie ma Pan wglądu w dane finansowe firmy to proszę się na ten temat nie wypowiadać publicznie i nie pisać bzdur opartych na plotkach. Pracownicy przychodzą i odchodzą jest to naturalna rzecz i ma miejsce w każdej firmie.
anonim 2013-07-24 11:17
Nie ma problemów z wypłatami wynagrodzeń dla pracowników. Pieniądze są wypłacane terminowo.
Mariusz 2013-07-24 13:29
Ja pracuję w KMJ Kaszubowscy i póki co nie narzekam. Pensje są wypłacane terminowo, atmosfera fajna, szefostwo może być, a pracownicy nie odeszli, a zostali zwolnieni...
pracownik KMJ 2013-07-24 19:12
Mariusz - 2013-07-24 13:29:04

Ja pracuję w KMJ Kaszubowscy i póki co nie narzekam. Pensje są wypłacane terminowo, atmosfera fajna, szefostwo może być, a pracownicy nie odeszli, a zostali zwolnieni...
To chyba w innym KMJ pracujesz... W Gdańsku w ciągu ostatniego miesiąca trzy osoby się zwolniły. W Gdyni zwolniono jedną, reszta odeszła sama, a konkretnie cztery. A to nie koniec :) Dobra atmosfera?? Buahahahaha.... Prawdą jest że kasa jest na czas. To jedyny plus.
Mariusz 2013-07-25 08:20
Mi jest dobrze, a skoro Tobie jest źle to się zwolnij i poszukaj innej pracy zamiast jątrzyć...
Mariusz 2013-07-25 08:29
Mariusz - 2013-07-25 08:20:29

Mi jest dobrze, a skoro Tobie jest źle to się zwolnij i poszukaj innej pracy zamiast jątrzyć...
Albo kiedy dwóch najlepszych sprzedawców odeszło do konkurencji a potem wrócili na kolanach??? coś w tym jest nie uważasz?? myślisz że wrócili bo w KMJ jest źle? Ha ha ha
pracownik 2013-07-29 15:40
Jeden właśnie powstał z kolan i podziękował za współpracę
Mariusz 2013-07-29 18:09
I całe szczęście bo nikt go nie lubił
2
Aninim 2013-12-10 12:35
Korekta: była na czas. Coraz większe opóźnienia i obcinanie etatu.
JA 2014-07-19 09:38
Terminowość to przeszłość. Wypłatę za czerwiec dwa dni temu dostaliśmy (część nieoficjalną). Podobno szefowa w Lionie zabalowała i zabrakło na wypłaty ;)
6
bogdan 2014-12-04 00:32
?.ale to juz koniec panowie brak czesci , beak płynności finansowej te wyroki za wyłudzenia to ciągnie firmę w dół . Powoli zblizamy sie do konca . Jednego nie rozumie jednak mają monopol i się wykładają
1
Jan 2014-12-22 10:17
A co się stało z salonem SEAT'a w KMJ, ktoś wie? Już nie funkcjonuje?
2
kd 2016-05-13 20:53
@Agata a nie orientujesz sie mzoe czy beda w najbliszym czaie posuzkiwali kogos do pracy? pameitam od nich oferte na stanowisk0o doradcy do spraw nieruuchomosci wiec jak dla mniie to bardzo ciekawa oferta i chetnie bym tam u nich podjal wlasnie prace..
Wally 2017-02-28 10:06
Firma nawet po przejęciu spada na dno. Od początku roku zwolniło sie 5-6 osob. Czy to jest normalne? Spóźnienie z wypłatami i brak wytłumaczenia przez sternika Gdańska. Brak slow. Nerwowa atmosfera. Każdy szuka pracy. Blokady na części. Żenada. Niby prestiżowa firma a zagrania poniżej krytyki.!
ktoś kto odszedł 2017-02-28 18:17
A tak w gwoli przypomnienia to co zostało napisane:
"anonim 2011-10-17 12:44 Czy praca jest wyczerpująca w tej firmie? - to bardzo subiektywne odczucie, ja tak nie uważam. Pensja proporcjonalna do wydajności pracowników i właściwie dopasowana do zajmowanego stanowiska. \\\"Co do Szefostwa nie wtrącają się do roboty\\\" z tym się zgodzę, ale tez pomogą gdy zajdzie taka potrzeba, prawda?! \\\"ale także nie wiedzą co się dzieje u nich w firmie\\\" - oj...ja myślę, że wiedzą doskonale i szybko reagują na powstałe sytuacje, \\\"niestety mają złych doradców którzy mają manię wielkości i nieomylności\\\" - i mają tez własny rozum i potrafią odróżnić dobrą od złej rady i samodzielnie podjąć decyzję. \\\"

Raczej pisał to ktoś z szefostwa. Jestem ciekaw jak się do tego w tym czasie odniosą :)
Maja 2017-04-25 12:08
@Wally co zmieniło się po przejęciu firmy? Chętnie usłyszymy więcej na temat aktualnej sytuacji w firmie. Czy spóźnienia z wypłatami, o których wspomniałeś zdarzyły się jednorazowo, czy też sytuacja ta powtarza się?
Adrian8 2017-08-19 21:36
Ja powiem, jak to teraz wygląda. Pracuje tu już jakiś czas i nie narzekam. Wpłaty są zawsze na czas. Pracodawca nie robi problemów z urlopami i innymi udogodnieniami dla pracowników.
1
Maja 2017-08-21 08:47
@Adrian8 terminowość wypłacania wynagrodzenia, to bardzo ważny czynnik decydujący o wyborze miejsca pracy. To ważna informacja, że nie ma w tej kwestii problemów w firmie. Piszesz też o udogodnieniach dla pracowników. Mógłbyś powiedzieć na co można obecnie liczyć w tym zakresie?
1
KarolS. 2017-08-21 21:46
Ja mam tutaj często szkolenia i można dogadać się co do urlopów.
1
Ala 2017-08-25 17:10
Firma na poziomie. Mało jest takich u nas. Można naprawdę znaleźć tu pracę na lata.
1
agarka 2017-08-28 10:18
Z tego co wiem, to wcześniej byli inni właściciele. Dziś jest to naprawdę miła i kulturalna firma. Każdy tu znajdzie coś dla siebie. Pracy jest sporo.
1
Maja 2017-09-18 11:15
@KarolS. wspominasz o możliwości odbywania dodatkowych szkoleń. Taką możliwość mają wszyscy pracownicy firmy, czy też w większości Ci, którzy pracują w konkretnych jej działach? Możesz też powiedzieć coś więcej o tym jak wygląda Twoja praca? Czy odbywa się ona w stałych godzinach, czy też może pracujesz w systemie zmianowym? Dodatkowe informacje mogą być pomocne dla osób, które zastanawiają się nad aplikacją do firmy.
Zostaw swoją opinię o K.M.J. KASZUBOWSCY S.J. - Gdańsk
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie K.M.J. KASZUBOWSCY S.J.