brak logo

Policja

Kraków

Opinie o Policja

anonim 2009-03-23 22:28:56
Solidna, profesjonalna, rozwojowa, stresująca, wyczerpująca):
Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako bardzo dobrą.
Atmosfera i ludzie tam pracujący są w większości przyjaźni, koleżeńscy, profesjonani.
Od jakiej stawki można negocjować pensję?
Najbardziej podobało mi się w Policja możliwość rozwoju, nabywania nowej wiedzy i umiejętności, praca "z ludźmi" i "dla ludzi".
Najbardziej nie podobało mi się w Policja - wynagrodzenie za nienormowany czas pracy.
ABG 2012-01-25 21:21:40
I w dodatku pracując w Policji w Krakowie można dostać karnet za friko na Wisłe :-)
1
Marek 2013-01-15 22:29:03
Tragedia polowanie na kierowców na moście Zwierzynieckim w Krakowie, stoją artyści o 21.00 pod znakiem podnoszącym prędkość do 70 km/h i łapią na radar (dwa pasy, rozdzielone barierą gdzie tu niebezpieczeństwo) !!! Czyste złodziejstwo a badyci grasują brawo.
Jarek 2013-05-07 19:31:28
Witam, jak wygląda sytuacja z wynagrodzeniam dla początkującego policjanta? Czy wyciągnie 2 tysiące na rękę? Jeśli występują nadgodziny to czy są dodatkow płatne? Czy są jakieś dodatkowe bonusy do wynagrodzenia? Czy dużo kandydatów odpada na testach sprawnościowych? Czy można liczyć na jakieś dofinansowanie np. w trudnych sytuacjach rodzinnych?
2013-09-02 16:11:43
zarobki jak dla mlodego czlowieka sa niezle, na szkoleniu prawie 1700 na reke + daja ci jeedzenie i dach nad glowa, a jak ukonczysz szkolenie to 2300 na reke na poczatek plus dodatki, moze nie jest to zawrotna kwota, ale lepsza od 1600 w markecie na kasie, http://www.testydopolicji.info/zarobki.html
2
2013-09-02 16:14:15
ja osobiscie jestem zadowolony z pracy i kasy, jak ktos jest zainteresowany zdawaniem do policji, to polecam podrecznik kandydata: Testy do Policji 2013 Tomasz Bidermann, swietne opracowania, bardzo mi pomoglo podczas rekrutacji
1
Romek 2013-09-03 12:29:02
Czyli płacą już za szkolenie? Ile to trwa? Widziałem obok legionowa ośrodek szkoleniowy, to tam szkolą? Tam też się mieszka?
patriota1255 2013-09-17 18:07:36
jakby był ktoś zainteresowany poradnikiem czyli pytania i odpowiedzi do TWO oraz MS ( pytania oraz profil idealnego policjanta) niech pisze : patriota1255@wp.pl
1
anonim 2013-09-18 11:46:19
patriota1255, a za darmo to? Czy rozgłaszasz reklamę? Pracujesz w Policji? Możesz napisać czy jest jakaś pensja podczas szkolenia?
lol 2014-01-09 12:43:45
Na sześcio miesięcznym kursie podstawowym pensja wynosi 1540 zł. Po zakończeniu szkolenia pensja rośnie do około 2240 zł. Na dodatki bym nie liczył gdyż w małopolsce są bardzo niskie. Pozdro
Łukasz 2014-01-20 22:58:33
Trzeba pamiętac, że praca w Policji to robota państwowa, ocnacza to trzynastki, grusze i tym podobne, wszystko za pieniądze podatników.
Tyrion 2014-11-24 21:06:02
Jeśli ma się jakieś wątpliwości co do pracy w policji, to warto odwiedzić forumpolicyjne.com.pl Tam znajdzie się wszystko ;)
hirek 2014-12-24 19:37:25
z tego co mi wiadomo to płaca dla policjantów to wcale nie są małe pieniądze. Niewiele zarabiają może ludzie którzy wstąpili w jej szeregi niedawno i nie zdążyli jeszcze awansować. Ale wszyscy pozostali , którzy mają trochę oleju w głowie to dostają bardzo dobrą kasę plus oczywiście te bonusy o których pisał @łukasz
fury 2015-01-17 23:46:52
praca w policji już co raz mniej jest popularna chyba pośród młodych ludzi. Widać , że służby mundurowe nie są szanowane ( choć pewnie też same sobie na to zasłużył) , a ludzie nie chcą być źle postrzegani w przyszłości. Nie mniej jednak uważam że taka praca ciągle się opłaca ludziom. Także może jednak warto...
lobby 2015-02-06 00:14:10
A jak oceniacie szkółke policyjną - podobno jak to się przerwa to już z górki - a wiecie czy mają w Policji jakiś limit wiekowy, czy przyjmują wszystkich, którzy testy przejdą? Jestem ratownikiem i koledzy polecali mi, zeby iść do policji wodnej - to podobno lepsze niż wakacje a i praca spokojna, no chyba, ze się nie lubi słońca :)
1
wiolka 2015-04-21 18:55:31
ja to słyszałem że bardzo się trudno dostać ale potem już jest sielanka. tylko podobno bardzo ciężko zdać testy posychologiczne więc prosze dajcien jakieś wskazówki moze
wiesiek 2015-06-13 11:42:58
Sielanka, hahaha. Szkolka to tylko szkolka. Robota i nerwy zaczynają sie później.
stasiu 2015-06-13 12:42:59
ty juz przeciez na prowincji a tam tylko pijanych rowerzystów trzeba łapać i wóde chlać z kolegami, wiec gdzie te nerwy wiesiu?
1
Itera 2015-06-16 15:49:05
Dopóki część starszego pokolenia nie wymrze dopóty zdanie o policji niektórzy będą mieli ciągle takie samo. Prawda jest taka, że trzeba przejść szereg szkoleń i testów żeby rzeczywiście COŚ osiągnać. A przez gro społeczeństwa może być to nie docenianie. Oczywiście nie mowię tutaj o krawężnikowatych, bo ci czasami się zachowują jakby nie mieli rozumu..
alicja 2015-07-10 10:38:16
Mam pytanko. Czy jest tu jakiś policjant najlepiej z Krakowa który chciałby ze mną pogadać. Mam męża policjanta którego żoną jestem od 8 lat. Zaczynam miec z nim poważne problemy...chciała bym się poradzić kogoś kto pracuje w tej firmie..najlepiej w Krakowie..
5
marusz 2015-07-20 12:22:52
@Alicja, wiesz ja nie chce nic sugerować, ale może po prostu udaj się do psychologa/psychiatry, oni pewnie udzielą Ci lepszej i bardziej fachowej pomocy, przemyśl to. A tak w ogóle jak ktoś ma chrapkę na prace na policji to z tego co jest na praca.pl to w Komendzie stołecznej policji w Wawie starać się można o audytora wewnętrznego w zespole ds. audytu wewnętrznego KSP, dobra praca
obowiązek obywatelski 2015-10-29 10:46:25
W związku z otrzymaniem przez wasza komendę aut marki KIA i Mitsubishi musimy wam powiedzieć, żebyście sobie posprawdzali do 5 elementów jeśli chodzi o lakierownie(uszkodzenie w transporcie) Sprawdzajcie progi i zderzaki i uważajcie na turbiny bo u nas pracuje sporo kibiców GKS-u i oni lubują się w katowaniu "waszych" aut. Czy wy ogóle przeczytaliście ze zrozumieniem umowę gwarancyjna?
Pozdrawiamy
CAT Kleszczów
pistolet 2015-10-29 15:49:45
witam wszystkich, swego czasu sledzilem na bierzaco oferty przyjec sie do pracy do policji, jednak jestem jeszcze w trakcie studiow, ale chcialbym juz pracowac, nawet sobie dorobic, ale wiem , że mnie tak nie przyjma, musze najpierw wszystko skonczyc a przed mna jeszcze 2 lata, ale nic trzeba czekac bo sie oplaca, nie wiecie czy staz mozna odbyc
były glina 2015-11-11 07:56:08
na 20osob w plutonie na szkole byłem jedyny który miał w cywilu normalną prace reszta z zasiłku, sklepu czy z ochrony poziom bardzo niski ale za to duza motywacja do pracy. alkohol i panienki to normalność w zyciu policjanta formułowanie zdania z kluczowymi słowami na k i ch to normalność co tam słyszysz. Bardzo chciałem być policjantem ale nie do takiej policji składałem podanie. Policja powinna zmienić strukturę zacząć być pomocna dla ludzi a nie rozdzielać plan mandatowy na liczbę policjantów z ulicy. Nie masz tam znajomości i wysokie ambicje - szkoda Twojego czasu na rekrutację bo to nie miejsce dla Ciebie. wiem co
inspektor gadżet 2015-11-11 15:21:22
Super, że cały czas się pojawiają u nich jakieś oferty pracy. Mają ogłoszenia na całą Polskę, ale bardzo ciekawe jest ogłoszenie na starszego specjalistę w Laboratorium kryminalistycznym w Warszawie. Mają dość szerokie wymagania odnośnie stosowania prawa w praktyce, odwzorowywania zapisów, specjalistycznych programów graficznych, ale warto.
2
54rt6y 2015-11-13 18:24:24
@inspektor gadżet fajnie że mają te ogloszenia w całej Polsce, nie tylko w jednym mieście, każdy ma szanse znaleźć coś dla siebie
pistolet 2015-11-16 15:29:28
przede wszystkim to budżetówka wiec wszystko sie wlicza wczasy pod grusza, prmie, 13nastki, trzeba miec szczescie by sie dostac
witka 2015-11-18 18:35:28
@pistolet ja równiez słyszałam o tych legendarnych benefitach w budżetówce i to mnie przekonuje żeby do nich iść i dotrwać do emerytury w zawodzie
policjant 2015-12-26 23:18:20
Praca w policji kiedys to pewna państwowa robota dzis moim zdaniem tylko dla kawalera bez specjalnych predyspozycji jezeli ktos ma ambicje i tak jak juz napisano nie ma znajomosci to lepiej dac sobie spokoj,bo zarobki 2300zł za bardzo odpowiedzialna robote na ulicy gdzie dzis kazdy cie gnoi nagrywa,praca w swiatek-piatek to słaba alternatywa,z reguły nocki popoludniowki z rodzina sie nie zobaczysz a prestiż...hmm sami zobaczycie bo wiem ze i tak nikogo nie przekonam ps na szkole hardkor ale to akurat pewnym osobom sie przydaje :)
roap 2015-12-28 15:01:53
hej! wie ktoś coś o pracy jako Specjalista w Wydziale Teleinformatyki, chodzi mi o filie w Waszawie, bo tam ponoć ciezko, ale wieksze premie dają jednak.
eryk 2016-01-06 19:04:58
Po tzw. "szkółce" dopiero zaczyna się prawdziwa praca czyli służba, nic nie jest z górki, poza tym porównywanie służby w Policji do wakacji to jakiś kiepski żart, nie wiem kto i w jakim celu opowiada takie bajki.
sdfghjm 2016-01-06 23:34:38
@roap tak ja widzialem ta oferte pracy, ale sa tez inne od nich, na przyklad jako inspektor w zespole lacznosci informatyki w Bedzinie czy jako referent
ręczny 2016-01-23 16:40:14
tak ale już zostały chyba obsadzone, z takich co mi się ostatnio w oczy rzuciły, to szukają specjalisty w wydziale zamówień publicznych kogoś, w warszawie
szeregowy 2016-01-26 06:58:41
bycie policjantem to dobra rzecz:) jestem już po testach ( przy okazji polecam testy od pana Jarka ) www.pracawpolicji.pl to jego stronka
1
morgan 2016-01-27 15:27:59
ja próbowałem wielokrotnie szeregowy i niestety zawsze coś gdzieś ... Tak z czystej ciekawości nie wiem ile taki inspektor w zepsole bezpieczeństwa może zarabiać - wiadomo ?
nastolatek 2016-01-27 20:26:06
Praca w Policji = służba społeczeństwu w nienormowanym czasie pracy (często nawet w patrolówce) za jednak niewspółmiernie pieniądze, ciągła presja na wyniki, stresy i zgryzy z szefami. Z czasem się człowiek uodparnia w pewnym stopniu, ale jak kto słabszy psychicznie to nie polecam. Szkółka to wakacje a póź niej hmmm - im dalej w las tym więcej drzew. Tak czy siak - powodzenia.
wosiak 2016-01-31 22:30:53
nastolatek, bez przesady, wiadomo najniższe stopnie najgorsze prace, potem jest z górki. Ja widziałem jak tutaj szukają inspektora w wydziale dw. z korupcją. Wszystko niby fajnie, ale proponowane wynagrodzenie: ok. 2 060 zł brutto plus prawo do dodatku z tytułu wysługi lat.
uptown 2016-02-04 13:43:15
@nastolatek każdy wiedział na co się pisze idąc do policji. Łatwo nie ma ale pomoc w kupnie mieszkania czy budowie domu jest duża. Taki inspektor w Wydziale Gospodarki Materiałowo - Technicznej KWP w Łodzi może liczyć jedynie na 1850 zł brutto
hirek 2016-02-15 21:06:01
wybrałeś chyba jakieś wyjatkowo słabo płatne stanowisko. Z tego co ja wiem to w komendzie powiatowej można liczyć na dobre pieniadze jako specjalista wszelkiego rodzaju
Zostaw swoją opinię o Policja - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Policja