brak logo

Zakłady Miesne "Andrzej Skiba"

Chojnice

Opinie o Zakłady Miesne "Andrzej Skiba"

2009-12-10 18:55:24
Zaklady Miesne "A. Skiba" to firma z ponad 15-letnim doswiadczeniem. Atmosfera pracy w niej panujaca jest dobra. Praca w firmie pozwoliła mi na podwyższenie moich kwalifikacj
8
mariusz 2010-05-13 14:51:44
Do autora powyższego tekstu!
Po pierwsze: piszesz,że pracowałeś co znaczy albo się kompletnie nie nadawałeś do tej pracy,albo miałeś
dwie lewe ręce do pracy.Po drugie:czy te panie są leniwe to już napewno ocena nie nalezy do ciebie i nie wypisuj takich bzdur.Jesli ktos jest w temacie to wie jakie są fakty.Piszesz,że zakład ponosi straty,ale ile juz zyskał,dzieki temu,ze ty juz tu nie pracujesz...Po trzecie całość tekstu jest tak sformułowana,że świadczy
o twoim niskim poziomie intelektualnym,a swoje kompleksy możesz leczyć w inny sposób,a nie w internecie.
5
borys77 2012-10-22 16:25:54
czy ktoś z Państwa mógłby mi pomóc?
poszukuje kontaktu do osoby odpowiedzialnej za zatrudnienie pracowników fizycznych - będę bardzo wdzięczna za pomoc
1
xxxx 2012-12-08 18:50:51
proszę dzwonić do kadr, dział zatrudnienia do pani.JOANNA BRUSKA
karol 2013-11-30 17:17:04
witaj kolego. pracowalem u skiby aktualnie za granica. Powiem tak za granica duzo sie nie rózni praca i tempo od tego co panuje w Zm skiba ;) Za mojej kadencji u Skiby rozbieralo sie 2 tys świn na zmiane teraz podobno 2 zmiany sa ale jedna rozbioru potem reszta wyrabiana jest na drugiej zmianie. Ogolnie unikaj Niemiec jezeli tam jedziesz jak i ja tu siedze to powiem jedno Nie jest lekko i slodko. Ale jak to mówia chcesz mieć euro w portfelu (usunięte przez administratora)przyjacielu :) Pozdrawiam
Karol 2014-06-25 19:39:22
Amadeo. Masz racje finansowo jest inaczej jednak jest inna wartość. Ale cos za coś siedzisz tu a nie w domu z rodzina. Pozdrawiam :)
3
Paweł1985 2014-07-11 15:07:07
witam koledzy , czy ktoś może mi pomóc i napisać ile zarabia średnio wykwalifikowany rzeżnik u skiby i za ile godzin? pozdrawiam
4
technoboy 2014-08-08 18:18:12
na rozbiorze jak dużo umiesz to dostaniesz lepszą stawkę.przeciętny pracownik zarabia 1500, 1600 na ręke więc grosze bo z nadgodzinami. chcesz więcej możesz w soboty chodzić.
zdarza sie im niestety oszukiwać z wypłatą dokładnie chodzi o nie wpisywanie wszystkich nadgodzin. więc nie polecam
6
lysy 2014-10-20 12:17:50
Witam. Wiecie czy sa wolne miejsca pracy u SKiby? Do kogo sie zglosic jesli tam pojde. Czy dostane tam prace na pelny etat? Pozdrawiam
6
Klient 2014-10-31 11:01:24
Informuję Państwa,
że w dniu 30.10.2014r. o godz 20.45, przyjechałam specjalnie kilka kilometrów śpieszęc się, żebym zdążyła przed zamknięciem punktu mięsnego ,,Skiba" ul.Stawowa, licząc na zakup wędlin i mięsa, szynki i inne. Ekspedientka zdziwiona, że coś od niej chcę kupić, oznajmiła mi, że idzie do domu i mam się postawić w jej sytuacji, że ona chce iść do domu szybko i nie będzie mi nic kroiła, bo maszynę juz ma popsikaną płynami i jak mi pokroi to się zatruję a do rana to wywietrzeje, dała do zrozumienia wyraźnie, że w ogóle nie ma mnie ochoty obsłużyć, wyszłam z niczym, kto trzyma takiego beznadziejnego pracownika co to za Firma. Jaka firma i obsługa takie wyroby. Jestem zażenowana podejściem obsługi, kobieta zdziwiona, odmawia mi obsługi bo śpieszy się do domu. Ponadto brak dbałości o mięso i wędliny, muchy, płynem spryskuje szyby nad wędlinami otwartymi. Myślę, że jeżeli punkt jest czynny do 21.00 do tego czasu powinnam mieć możliwość zakupu towaru, bez łaski. Takiego pracownika nie trzymała bym nawet jednej minuty. A później się dziwią, że sprzedaż nie idzie jak się ma pracowników którzy zniechęcają klienta, ul.Stawowa, Netto.
Sama jestem pracodawcą takiego pracownika nie trzymała bym nawet jednej minuty.
Jeden niezadowolony klient przynosi kolejnych niezadowolonych, opinia idzie w świat.
To jest działanie na niekorzyść Firmy.
Niezadowolony klient.
3
dane 2015-01-02 07:46:37
Zakłady Mięsne "SKIBA" Andrzej Skiba
ul. Derdowskiego 23 89-600 Chojnice
Tel. 52 39 65 600, e-mail skiba@zmskiba.pl
4
mate 2015-03-24 14:49:43
Witam, potrzebuję kontaktu z jakimś magazynierem ze Skiby, byłym, lub obecnym. Proszę pisać na maila we2302@wp.pl. Na pewno nie pożałujecie kontaktu. Pozdrawiam
Ana 2015-03-30 22:12:37
Gratuluję otrzymania uprawnień eksportowych do USA - tak trzymajcie!!!!
3
Meryy 2015-04-11 16:33:09
Rynek zbytu spory ale nie odczuja tego pracownicy bynajmniej nie na pensjach ;) Tylko wiecej pracy a finansowo cienko jak zawsze. Chociaz wydaje mi sie ze z biura lubia sobie tu popisac heheh pozdrawiam was :)
3
franek 2015-04-30 23:25:19
zgadzam się z Meeryy-chociaż na zakład pracy nie ma co na narzekać,tym bardziej na właściciela,to chyba dobry człowiek.Owszem otworzył taki zakład,zarabia,ale zatrudnia pracowników,bez opużnień płaci,ponadto dla kobiet zawsze w dniu ich święta daje prezent (to bardzo miłe i ie spotykane w innych miejscach pracy ) są bony w ciągu roku.Naprawdę superrr,ale co do podwyższania swoich kwalifikacji to bardzo nad tym ubolewam nie ma takiej opcji-praca w kazdy prawie weekend i jak to zrobić?Tak jak mówię zakład i szef bardzo ludzcy tylko ludzie poniżej,którzy opiekują się sklepami nie za bardzo-nie ujmując wszystkim-bo są na prawdę prze fantastyczne osoby,które dbają o swoje sklepy i swoich pracowników,którzy się w całości oddają swojej pracy.Bo to ich praca i drugie życie i mogę stwierdzić,że zawsze można na nich polegać pomimo tak wielu obowiązków. I proszę to uszanować-pozdrawiam i mam nadzieję,że będzie lepiej-WIERZĘ W TO ŻE BĘDZIE
2
ex post 2015-05-14 20:28:16
Zm Skiba zakład może i dobry, nie ma co narzekać na świeżość mięsa czy jakość wędlin bo o takie rzeczy dbają, lecz niestety kierownicy regionalni nie do końca są kompetentnymi ludźmi. Sposób zwalniania pracownika woła o pomstę do nieba. Najlepszy pracownik to taki który wciska wszystko klientom co popadnie, bez znaczenia czy klient wróci czy nie.
3
martyna 2015-05-15 23:51:38
witam-czy w tak wielkim zakładzie nie ma kogoś nad tymi kierownikami,w cudzysłowiu regionalnymi?czy nikt tego nie widzi co się dzieję?że oni tworzą korporację!która nie walczy o klienta,bo panie,które są na sklepach na pewno walczą ! pomimo tak wielu konkurencji i niższych cen-bardzo wielu klientów przychodzi właśnie dla NICH !tylko,że dla nich się to nie liczy-OBRÓT !i jeszcze raz OBRÓT !tylko kto na tym skorzysta? premię dostanie kierownik regionalny,za fakt ,że dobrze zarządza,pilnuje i przynosi zyski firmie-a jak w danym m-cu jest mało to kierownik sklepu dostaje opie......rz,Panie(usunięte przez administratora) proszę się tym zainteresować,bo ludzie na sklepach to wielki potencjał i zyski-tym bardziej,że pracują u pana po kilkanaście lat i dbali o to,żeby i pan i oni mieli dobrze :) pozdrawiam
3
magda 2015-05-15 23:56:25
właśnie-to oni dostają nagrody-to oni chełpią się zasługami ,a nikt nie pochwali zwykłego żuczka,a to właśnie ich zasługi,ich pomysły. Miłe słowa do ludzi....
6
Paweł 2015-05-21 11:28:55
witam
może mi ktos powiedzieć ile na początek zarabia nie wykwalfikowany pacownik przy rozbioże wiepszowiny? Jest możliwość podwyższenia płacy z biegiem okresu w którym sie pracuje?
4
merry 2015-08-27 13:18:03
Do Paweł Osobiście tam już troche nie pracuje ale z tego co wiem to na poziomie 1600 do 2000 zl w miesiacu mozesz liczyc szału nie ma :) A tempo dobre rozbiory ponad 2 tys
szwagier1 2015-09-23 12:23:44
To prawda pierwsza umowa to umowa zlecenie najniższa krajowa a potem na czas określony i 11 zł brutto i duże tempo średnio to ok 4500 półtusz na 8 godz
mirek 2015-09-26 23:50:42
Zgadza sie ale z tego co wiem maja wsparcie ze wschodu sciagaja ukraincow woli ich niz zaczac placic konkretnie fachowca z polski...smiech na sali zeby tylko kiedys przez nich nie musial zwijac interesu pozdro :)
a wracajac do nicku lopata widze ze za duzych wymagan od zycia nie masz ze wyzyjesz za 2 tys zl he
1
szwagier 2015-09-28 14:56:13
Witam do nicku mirek za 2 tysie przeżyć w Polsce mieszkanie zapłać opłaty samochód utrzymaj i do pracy dojechać 20 km i 2 dzieci do szkoły pewnie i da się godnie żyć za te pieniądze .Pewnie i na wczasy można odłożyć gdzieś zagranice .śmiać mi się chce co ten łopata pisze
darek 2015-09-28 20:50:24
@edek chyba śnisz o 2000 zl przy 8 godzinach chyba przy 180 godzinach ostrej roboty pracuje to wiem porażka siedze bo musze ale robie to co reszta zwijam manele. Tempo jak na zachodzie płace jak na wschodzie nieporozumienie pracowalem w 2001 roku na starym zakladzie robilismy po 700 sztuk i malem 2500 wtedy to byly zaklady miesne a nie dzis pomylka totalna jak i kierownictwo majstrowie mobing i patologia tyle powiem
5
Rolnik 2015-11-18 23:57:44
Nie martwcie się o zarobki, dostaniecie teraz podwyżkę i to spora. Zakład kupuje żywiec o 25% taniej to ma kasy jak lodu, na pewno podzieli się z pracownikami swoim zarobkiem.
Dyling 2015-12-29 00:49:37
Jak cieszy cie praca za 1800 zl to śmiało wal :0
mariusz62,2 2016-01-26 16:19:47
Witam jestem stałym klientem sklepu w Gnieżnie, ogólnie nie narzekam towar zawsze świeży bardzo dobrze widoczny,ekspedientki zawsze czysto i skromnie ubrane. Natomiast mam zastrzeżenie dwie z trzech ekspedientek obsługuja w niebieskich nitrylowych rękawicach co wygląda bardzo nie estetycznie i nie higienicznie.
1
Ryszard 2016-02-06 20:36:11
Nie kupuję kiełbasy mają twardą skórę i sama soja,po upieczeniu szynki to 50% wody wyciekło tak szprycują mięso,jak widziałem skrzynki ciągają na haczyku na brudnej zakurzonej rampie więcej nie kupuję mięsa
1
Gienek 2016-08-07 17:37:52
Odradzam zakupy i pracę w sklepie "SKIBA" na ulicy Legionów w Grudziądzu
MASAKRA !!
DNO i wodorosty!!
Kierowniczka sklepu myjąca nawet kości(sic!) nie wspominając już o innych produktach.
Sprzedaż starego mięsa to normalka.
Załoga zmienia się częściej niż podpaska w okres.
Ten sklep raczej długo nie pociągnie.
4
bezka 2016-08-07 22:57:59
@ gienek serio prowadzą sprzedaż starego mięsa? To jak na mój gust nadaje się żeby zgłosic to bezpośrednio do sanepidu - oni od razu zrobią z tym porządek po nałożeniu odpowiednio wysokich kar pieniężnych
1
Zostaw swoją opinię o Zakłady Miesne "Andrzej Skiba" - Chojnice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zakłady Miesne "Andrzej Skiba"