brak logo

P.P.H.U. RAMEX

Nowy Sącz

Opinie o P.P.H.U. RAMEX

Anonymous 2012-01-20 21:57:56
Witam. Ja także byłem pracownikiem firmy ramex i moge potwierdzic słowa przedmówcy. Panujący bajzel w tej firmie jest nie do opisania a płaca: najniższa krajowa. Do tego obiecanki cacanki którymi pracownicy są karmieni w żaden sposób nie przekładają się na rzeczywistość. Odradzam podejmowania tam pracy.

P.S A władze firmy jak dalej tak będą pomiatać ludzmi to kiedyś się mogą obudzić z ręką w nocniku.
4
uyt 2013-01-12 10:15:14
trzymajcie sie od tej pseudo firmy z daleka. Płacą marnie a wymagają bardzo dużo. Pozatym w tej firmie nie szanuje się pracownika, ba... nie szanuje sie człowieka. Zresztą rotacja w tej firmie jest tak duża, że kto ma choc troszke rozumu wie dlaczego... Jest to firma , w której jest więcej kierowników i ludzi za biurkiem niż konkretnych fachowców uczciwie pracujących.(usunięte przez administratora)
1
Szach 2013-06-04 16:57:19
Kiedyś tam pracowałem i po wpisach poprzedników widzę że nic się nie zmieniło. Szkoda czasu i nerwów.
pracownik 2013-09-18 10:14:30
Witam! Pracuję w firmie RAMEX ponad 10 lat, to co piszą niektórzy to wielkie kłamstwo. Ci którzy zrezygnowali z pracy to osoby które myślały że nic nie robiąc będą otrzymywać wysokie wynagrodzenie .System płacy jest sprawiedliwy ponieważ premia jest od wykonanych planów więc jeżeli wszyscy się przykładają to można zarobić niezłe pieniądze. Sami eliminujemy tych którzy się "obijają". Wynagrodzenie zawsze jest wypłacane na czas (w innych firmach płacą w ratach). Co do warunków pracy to życzył bym wszystkim takich warunków (super sanitariaty, jadalnie, szatnie itp.) Jeżeli byłoby tak źle jak niektórzy piszą to nie było by ludzi którzy pracują po 10,150 czy 18 lat. Co do odpowiedzialności materialnej to normalne że za powierzony towar musimy odpowiadać ! Jeżeli wszyscy w danym dziale dbają o powierzone nam mienie to braków nie ma (oczywiście byli tacy którzy uważali że to nie ich towar i niszczyli czy wręcz sami okradali firmę i zostali zwolnieni ) pewnie to oni wypisują te bzdury!
1
J-23 2014-05-10 09:55:01
Jak sie przygladam tym wpisom na forum to od razu mam przed oczami szyld Mlyn Malinie tam tez kierowcy opisywali jakie to bagno, ale byly tez wpisy pozytywne. Ja zaufalem tym pozytywnym i podjalem tam prace po 4 miesiacach zostalem zwolniony i oskarzony o kradzieze, na szczescie nasza policja jaka jest to jest ale uczciwie wykonala swoja prace i oczyscila mnie z zarzutow pracodawcy. sadzac po wpisach szkoda oczu meczyc na ta firme i czas poszukac czegos innego...
1
Malinek 2014-10-30 15:44:00
10, 15 czy 18 lat pracuja tam ,ale tylko dyrektorzy !!!!
1
Były Kierowca. 2014-12-12 23:00:14
Pracowałem w tej firmie i nikomu nie polecam tam pracy chyba ze chcecie być nie szanowani i gnojeni przez synków szefa dwóch szczyli Łukaszka i Barteczka a dodam jeszcze ze jest siostra która tez ma dużo do powiedzenia . NIE POLECAM TAM PRACY !!!
2
Pracuś 2014-12-13 09:17:39
Nie wiem "były kierowca" gdzie ty pracowałeś, ale chyba pomyliłeś firmy bo w Ramexie nie pracuje siostra szefa i nie ma on dwóch synów! Patrz gdzie i co piszesz!!!!!!
Krzychu 2015-01-30 10:07:24
a handlowcy często się tam zmieniają?
Stiw 2015-01-30 23:14:28
Handlowcy raczej są z długoletnim stażem! Ale wszystko zależy od wyników! Jak się chce pracować to można zarobić!
1
maciek 2015-07-31 21:51:42
Pracowałem tam zaraz po liceum. Porażka !!! Kierownicy jedna wielka chamota a dokładnie teść prezesa (kto pracował tam to wie) odkąd zyje nie spotkałem takiego hu=ja.. Zarobki jak wszędzie. Umowa na 3 miesiace oczywiscie smieciowa. Starszy pan co pracował bodajze 7 lat zarabua 1500 zł + jakies 60 premi w sezonie i tyle. Pracownicy płacą za wszystko co do grosza tzn za uszerbana płytke, panele, za przeterminowane farby,silkony, kleje, co nie sprzedaza Prezes RAMS słyszłaem to na własne uszy jak ktos sie oburzył o to to powiedział ze ,,to jest wasz towar i wy macie to sprzedac,, za uciete skleki płyty wiorówe jesli ktos przytnie nie równo i zostanie !!!!! Jesli chodzi o market to faktycznie w biurowcach jest dwa razy wiecej ludzi niz tych co pracuja na magazynie i na sklepie. Przez 3 miescieczny staz przewineło sie bodajze ze 12 osob zwalnuiali zatrudniali na 3 miescae brali stazystów z biura pracy nie dawali im zatrudnienie na jakies okres co było w umowie normalnie patologia jaki wyzysk jest w tej firmie.
pracownik_byly 2015-08-05 10:52:34
Pan Prezes Rams wyjechal kiedys z takim tekstem do pracownikow: Przez jedna noc w kasynie przegralem wiecej niz jedna wasza pensja. Zenada. Placa nieadekwatna do obowiazkow i odpowiedzialnosci. A to wszystko w atmosferze stresu, nerwow. nie polecam!
pracuś 2015-08-05 13:50:02
Do Maćka- widać jakie było Twoje zaangażowanie w pracę i to co się dookoła dzieje. Teść prezesa nie żyje od 20 lat. Wiem bo znałem go osobiście .W ramexie pracuję już kilka lat i naprawdę żenujące są wpisy "byłych leni i karierowiczów" wiem bo pracowałem z nimi (chcieli by nic nie robić i zarabiać grubą kasę. U nas pracujemy po 8 godzin z przerwami , karierowicze wyjeżdżają do Anglii i harują po 14 godzin na zmywaku i cieszą się że zarobią więcej.
Internet jak zwykle jest najlepszym nośnikiem do opluwania.
kierowca 2015-08-07 10:05:08
Ludzie piszą różne bzdury. Pracuję w RAMEXie jako kierowca od 8 lat, firma godna polecenia.Jeżdże na trasie POLSKA-HISZPANIA zarabiam od 5 do 6 tyś zł (w zależności od kilometrów) jeździmy zgodnie z tachografem (nie tak jak w innych firmach - oczy na zapałkach i wio!)wypłaty zawsze w terminie co do minuty.
Oczywiście międzyczasie kilku kierowców się zwolniło lub szef ich zwolnił ale to byli szpece (kombinatorzy) którym auta paliły po kilka litrów więcej (dlaczego sami wiecie!) i tacy będą zawsze pisać bzdury bo są oburzeni że ktoś nie pozwolił się okradać!
piotrek 2015-08-12 15:16:12
czytam powyższe negatywne komentarze 90% jest w tym prawdy. Pracowałem tam chwilowo przed przejściem do cermaiku. i musze stwierdie ze faktycznie zięć prezesa a nie teściu (nie bd pisał naziwiska) ,,ktos sobie powyżej w komentarzu pomylił,, to jeden wielki cham.
Maciek 2015-08-16 18:39:16
Pracuję w firmie Ramex od niedawna, zastanawiam się czy ci którzy piszą te oszczerstwa pracowali napewno w Ramexie? Według mnie jest ok! To moja 3 praca , i oby tak pozostało. Jestem zadowolony że w końcu pracuję w normalnych warunkach po 8 godzin i mam wypłatę na czas ( nie tak jak w poprzednich pracach) a co do poprzedniej wypowiedzi Piotrka to piszesz bzdury bo prezes nie ma zięcia ( ma dzieci w wieku kilkunastu lat) .
pawel1701 2015-08-18 14:18:08
Witam kolego. Mam pytanie. Jak chciałbym przyjąć się na trasy międzynarodowe a dokładnie na ta Hiszpanie a jezdzilem wcześniej tylko po kraju to sa szanse jezdzic na ta Hiszpanie?
kierowca 2015-08-18 17:11:47
Odpowiedź na ( pawel1701 - 2015-08-18 14:18:08)
Myslę że jak masz doświadczenie w jeździe po kraju to na zagranicę po pszeszkoleniu sobie poradzisz. Wiem że ostatnio chłopak z krajówki się zatrudnił , zrobił dwa kursy w podwójnej obsadzie z doświadczonym kierowcą i teraz jeździ sam. Zadzwoń do firmy i pogadaj!
budowlanka 2015-10-12 17:36:53
Witam. Poznałem tą firmę od środka i mogę powiedzieć że jest duże parcie na kasę, co w ogóle nie przekłada się na wynagrodzenie. (wtajemniczeni wiedzą o czym mówię). Słynny Pan (producent bram z Sącza) zainwestował w tą firmę kupę kasy i też chce coś z tego mieć. Generalnie chcą być wszędzie i za wszelką cenę - bez powodzenia.
magia 2016-01-29 18:07:18
Brak szacunku do ludzi, kombinatorstwo i zero współpracy. Niereformowalna dyrekcja prowadzi firmę prosta drogą na dno. Nawet próba reanimacji przez pana W. zdaje się ze na nic się nie zda.
2
pracownik 2016-02-23 11:51:28
komentarz dodany przez właściciela który widzi tylko czubek własnego nosa. Pracowałęm tam 8 lat i fakt faktem zero szacunku do ludzi. Słoma z butów Panie Rams.
pracujeWramexie 2016-02-23 12:03:00
heheh jak czytam te wszystkie pozytywne opinie to czuje się jak w gabinecie ramsa. Ciastko lukrowane a w środku krowie łajno. Żadna z pozytywnych tutaj opini nie została napisana przez pracownika. Wszystkie są tworami dyrekcji która ma problem ze znalezieniem pracowników. najwiekszym problemem są tutaj 2 osoby Robert Rams i Robert Pałka choć ten drugi już troche siadł. Ci panowie nie mogą pojąć ze firme budują / tworzą pracownicy. Że to oni nabijają im kieszenie. Chytrość skąpstwo i zero szacunku do człowieka to są cechy właściciela.
5
kierowca 2016-04-12 14:11:35
czy możecie coś powiedzieć o stawkach dla kierowców, słyszałem że ostatnio mocno podnieśli wypłaty. Szukam pracy jako kierowca z prawem jazdy C+E.
byly magazynier 2016-04-14 13:33:51
Byłem magazynierem w tej firmie. odszedlem bez żalu do innej konkurencyjnej firmy tuż obok bo dostałem oferte za duzo lepsza kase. ktoś pisze że magazynier zarabia 2300. śmiech na sali. tam nawet kierownik tyle nie zarabiał. a co jest najgorsze to placenie za inwentaryzacje. wiadomo że jako magazynier ma się tą odpowiedzialność materialną ale tutaj za inwentaryzację placi sie w calosci. w obecnej firmie jest całkowicie inaczej. jest założone ze moze byc 20tyś zł zniszczen w towarach w roku jezeli sie staramy i wyjdzie np 15 tys straty przy inwentaryzacji to pozostale 5 tys pracodawca dzieli miedzy nami. jezeli wyjdzie 25ty straty to spacamy tylko 5. A w ramexie wrzucaja magazynierom wszystko. Towary przeterminowane (bo poprostu sie nie sprzedaly), uszkodzone nie raz w transporcie, etc. Bywało ze wychodzilo 30-40 tys straty. i pomyslcie ze dzielilo sie to na 8 magazynierów którym przez cały rok odbija sie to z wyplaty. wiec te 2300 to chyba nie w tej firmie.
Pozdrawiam
były pracownik

PS bynajmniej nie pisze tego zlosliwie. kawa na ławe i takie sa tam realia.
1
kierowca tu 2016-04-14 13:43:09
mocno to nie, cos tam dorzucili ale dolozyli tez roboty. cza pisac delegacje nawet na krajowki straszna papierologia jest tutaj.
kierowca 2016-04-14 15:51:11
Byłem na rozmowie i podejmuję pracę jako kierowca w transporcie krajowym na TIR, warunki jak dla mnie super przy zrobieniu 7000- 8000 km wypłata około 4000 zł. Rozmawiałem z kierowcą który mówił że w marcu zrobił 7200 km i zarobił ponad 4000 zł.
pracuś 2016-05-10 12:11:11
gel - jeżeli czujesz się na siłach i masz doświadczenie to warto iść na rozmowę kwalifikacyjną. Mają nowe auta (fordy i peugeoty), wynagrodzenie w zależności od wyników sprzedaży można zarobić nieźle jak się robi sprzedaż. Ja pracowałem w Ramexie 3 lata jako przedstawiciel (zarabiałem od 3,5 do 5 tyś) ale nie obijałem się. Skuszony lepszą propozycją zmieniłem branżę i okazała się wielka kicha. Wyjechałem za granicę .
pracuś 2016-06-19 19:45:45
dominik- myślę że warto umówić się na rozmowę, jeżeli traktujesz pracę poważnie i będziesz osiągał wyniki to będziesz zadowolony.
WaWaWa 2016-09-22 15:11:38
Przestrzegam wszystkich przed tą firmą, miałem przyjemność tam pracować. Właściciel i cała świata z tego ich głównego pawilonu to granatem od pługa oderwana ale pomimo to, że siedzą w biurze to zachowują się tak jak na polu. Dostali trochę grosza i myślą, że są bogami. Szeregowych pracowników mają w głębokim poważaniu i nie chodzi tu akurat o mnie ale jak widziałem jak rozmawiają jak traktują innych to nie mogłem z tym bydłem wytrzymać. Rams posłuszne pieski sobie wychował, typu Tomki i te inne wskakujące mu pod biurko towarzystwo za marne parę złotych. Na prawdę się zastanów nim pójdziesz na rozmowę. A za te marne 2 000 tyś to niech sami sobie pracują.
1
Pracownik RAMEXU 2016-10-21 12:25:47
Witam

Pracuje na markecie w ramexie od jakiegos czasu. Sytuacje często tutaj są kuriozalne. Teraz np. zatrzymali nam wszystkim premie na poczet pryzszlej inwentaryzajci która bedzie za kilka tygodni. MAło tego każą nam przyjść na inwentaryzację w weekend w niedziele za miske zupy. TAK dosłownie miske zupy. Kierownictwo poinformowało nas że nie ma kasy. Że firma jest w głębokim kryzysie i zebyśmy przyszli pracować za miske zupy. Do dzisiaj w to nie moge uwierzyc..... Oczywiście po inwentaryzacjach bedziemy przez kilka miesiecy splacac wszelkie straty. nawet w przypadku jak sie jakies farby nie sprzedadza i sa przeterminowane to my musmy za to placic. Ja tutaj długo nie zamierzam juz pracowac wiec pisze to dla przyszlych pracowników bo pewnie zaraz bedzie ogłoszenie o prace.
10
Pracownik 2016-10-24 18:51:46
Sama prawda i tylko prawda, nic tylko wysłać tam inspekcje pracy i zamknąć ten bajzel. Ludzie to nie niewolnicy i albo zarząd to zrozumie albo będą sami tam pracować.
3
kuzyn 2016-10-27 22:20:19
Jaki Prezes - popatrzcie do KRS to się wszystkiego dowiecie. To zwykły pracownik .Prezesem jest Pan Pióro . Ale kiedyś był 100 % właścicielem. Hm ale nie poszło. Więc większość musiał "sprzedać". Kocha tylko siebie, reszta to śmiecie. Zausznicy łaszą się bo tytuły dyrektorskie fajnie brzmią. Pracownik - a kto to jest - niewolnik. Uznaje zasadę Kalego.
2
Tomek ST 2016-12-02 18:48:40
Pracowałem tam chwile jakis czas temu ... Jedna wielka porażka .... Pracownicy płaca za wszystko .... Pamiętam ze raz ktoś rzucał sie przeterminowane farby ze płacimy za nie.... było głośno o tym firmie .. Pan Rams powiedział... cytuje.. To jest wasz towar i wy macie go sprzedac ... WTF? ... Rotacja ludzmi ze szok ... każdy uciekał . Pracuje tam kierownik powiazany z prezesem chyba zięć ... Takiego chama jeszcze nie widziałem .....
Zostaw swoją opinię o P.P.H.U. RAMEX - Nowy Sącz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie P.P.H.U. RAMEX