brak logo

MalComm

Warszawa

Opinie o MalComm

adek 908 2011-10-06 16:16:45
Firma ta znajduje się na końcu świata :) Miejsce fatalne, dojazd komunikacji miejskiej (jeszcze miejskiej, chociaż nie wygląda) straszny, a w środku nic specjalnego, ani miło, ani niemiło, obojętnie. Dla stoików.
1
szukający pracy 2012-12-11 19:36:55
Ile kasy można zarobić, niech ktoś napisze. Co się robi i jaki system pracy.
jest ok 2013-04-09 23:57:43
współpracuje z nimi- jest ok
6
pracownik 2014-05-13 08:28:14
NIE POLECAM, WRĘCZ ODRADZAM! BRAK SZACUNKU DLA PRACOWNIKÓW. LUDZI ZATRUDNIA SIĘ ŻEBY NA MAXA WYKORZYSTAĆ, A POTEM ZWOLNIĆ.
5
zorro 2014-10-07 21:28:19
Absolutna prawda. stara "taktyka" właściciela marka J. -znależc frajerów do roboty za grosze !!!
3
chciałbyś_wiedzieć 2014-11-19 00:43:57
Jeśli chcesz poczuć nieprzyjemne wibracje i dostać siwych włosów w kilka tygodni to polecam. Idiotyczne wymagania, obiecanki (finalnie głodowe pieniądze) i nagle zmiany akcji, cos dla nieświadomych lub sadomasochistów.
12
byly pracownik 2014-11-27 23:03:28
własciciel jest żydem, i jak to prawdziwy żyd, oszukuje na nadgodzinach i premiach, pensje wyplacaja w ratach, wszystkich pracownikow maja za bezmozgow chociaz on i jego brzydka kobieta sami sa osobami ktore o niczym nie maja pojecia. kierownik sie zwolnil bo nie mogl juz zniesc tych upokorzen z ich strony. ogolnie nie polecam, szef ciagle zmienia zdanie, sam nie wie czego chce i oczym mowi wiec najlepiej go splawiac przytakiwaniem a i tak robic jak sie uwaza. firma bez przyszlosci, niebawem upadnie po odesciu kierownika ktory trzymal to wszystko w garsci
13
Capri1 2014-12-03 23:54:58
No tak: o szefach czy właścicielach można nieskończenie i zawsze będzie to anty-laurka. Ja z nimi współpracowałem na zasadzie umowy. Pieniądze jak pieniądze, można lepiej, można gorzej, ale zawsze były w umówionym terminie. O planach nie gadałem, robiłem co miałem do zrobienia, odbierałem swoje i do domu. Zastanawiało mnie jedno: dlaczego ludzie tam pracujący, nawet ci, którzy sporo potrafią nie pomyśleli o jednym - że mianowicie firmy angażujące personel wymagają kwitów, dokumentów, świadectw itd. A oni niczego takiego przedstawić nie byli w stanie. Więc jak wysoko można podnosić wymagania?
1
shrek 2015-01-14 20:57:34
stanowisko serwisowe (bankomaty):
1. umowa zlecenie
2. nadgodziny - płacone na zasadzie kija i marchewki, z tym ze w miarę upływu czasu marchewka znika.
3. iluzoryczne perspektywy rozwoju - praca bardziej fizyczna niż umysłowa, liczy się odporność organizmu.
4. pod hasłem "szeroko pojętej informatyki" należy rozumieć obsługę telefonu
oraz monotonne wklepywanie danych - permanentna redundancja.
5. praca na wyjazdach za zapisaną w umowie stawkę podstawową (żadnych zwrotów za jedzenie etc).
6. wyjazdy, bookowanie hoteli etc. wszystko organizujesz samodzielnie. nawet tak podstawowa sprawa jak zapewnienie przez pracodawcę zaliczki "operacyjnej" (np. wynajęcie hotelu) bywa sprawą problemową. jeśli zamierzasz tam pracować musisz wejść w buty petenta.
3
brzydka kobieta 2015-01-16 17:34:56
"1. umowa zlecenie
2. nadgodziny - płacone na zasadzie kija i marchewki, z tym ze w miarę upływu czasu marchewka znika"

= jak się godzisz na taką umowę, to nie żądaj nadgodzin, ewidencja czasu pracy tutaj nie obowiązuje, a do podpisania umowy nikt nie zmusza

"3. iluzoryczne perspektywy rozwoju - praca bardziej fizyczna niż umysłowa, liczy się odporność organizmu."

= praca przy serwisie bankomatu to praca fizyczna, ktoś Ci wmawiał, że UMYSŁOWA? a jakbyś się zatrudniał jako mechanik samochodowy to też oczekujesz pracy umysłowej?...i może w białych rękawiczkach?...

"4. pod hasłem "szeroko pojętej informatyki" należy rozumieć obsługę telefonu
oraz monotonne wklepywanie danych - permanentna redundancja."

= informatyka to informatyka, a serwis bankomatów to serwis bankomatów, zatrudniałeś się na stanowisko informatyka czy serwisanta? a może bankomaty powinny stać w biurach, a nie na stacjach, w centrach handlowych czy bankach? No właśnie. A ewidencje zleceń, kilometrów, wydatków prowadzić trzeba w każdej porządnej firmie, nie tylko w tym strasznym malcommie

"5. praca na wyjazdach za zapisaną w umowie stawkę podstawową (żadnych zwrotów za jedzenie etc)."

= to już zwyczajne kłamstwo, diety za delegacje w tej firmie otrzymują nawet osoby, którym one formalnie NIE przysługują

"6. wyjazdy, bookowanie hoteli etc. wszystko organizujesz samodzielnie. nawet tak podstawowa sprawa jak zapewnienie przez pracodawcę zaliczki "operacyjnej" (np. wynajęcie hotelu) bywa sprawą problemową. jeśli zamierzasz tam pracować musisz wejść w buty petenta."

= kolejne kłamstwo, pieniądze na wydatki służbowe są zapewniane z góry, czasem zdarza się, że Pracownik/Zleceniobiorca wykłada ze swoich, ale ma to w trybie pilnym zwracane

Pozdrawiam serdecznie wszystkich byłych Pracowników/Zleceniobiorców wylewających swoje żale i wymyślających z nudów na bezrobociu obraźliwe określenia. Zakładam, że nie przyszło IM do głowy, że to z nimi coś nie tak, że nie nadawali się do danej pracy, nie sprawdzili się na powierzonym stanowisku.
Ta straszna firma istnieje od ponad 10 lat, i wiele pracujących tu osób jest zatrudnionych od równie wielu lat. Ale tego nikt nie napisze, bo GOWORK odwiedzają tylko osoby sfrustrowane, którym firma z takiej czy innej przyczyny podziękowała za "zaangażowanie".
:) 2015-01-24 00:24:41
jaki gowork jest, taki jest, tacy sami są "wylewacze łez", ale tu-powyżej-wypowiedziała się pani dErektor, całej publice ujawniając jej stosunek/relacje do ludzi zarabiających pieniążki na jej "waciki"

*nie akceptuję dobrowolnie "regulaminu gowork"
2
Zniechęcony 2015-01-25 23:17:16
Ulala! Fakt - po powyższej wypowiedzi od razu widać prawdziwe podejście do ludzi. Przykre...Pytanie jaki dyrektor tak kompromituje siebie i właściciela (w końcu "wacikodawcę"), odpisując coś takiego w kwestii "wyjaśnienia" polityki kadrowej firmy???
Jakkolwiek by nie było, a prawda jest zazwyczaj po środku, udało się mnie skutecznie zniechęcić do zgłębiania ofert pracy w Malcomm (a propos, czy nazwa firmy tylko mnie nasuwa skojarzenia z angielskim słowem "malfunction" - usterka. Może Malcomm(unication), z założenia, ma zaburzenia komunikacji wpisane w swoją działalność?
Poddaję powyższą kwestię pod rozwagę.

Zniechęcony, ale życzliwy.
5
JA 2015-01-28 15:33:24
Jak ktoś szuka ciepłej posadki gdzie będzie kokosy dostawał to oczywiście posada nie dla niego, ale chyba niektórzy zapomnieli co to znaczy praca. Zeby coś otrzymać trzeba coś z siebie dać a niestety wielu byłych pracowników o tym chyba zapomniała. Może nie zawsze było różowo ale to w końcu tylko praca a nie dom spokojnej starości. Czasem trzeba też spojrzeć na to że firma też przechodzi różne problemy a nie tylko patrzeć na siebie i co to się człowiekowi nie należy. Korzyści muszą mieć obie strony.

Druga sprawa to niech ktoś mi znajdzie firme która nie dba o swoje interesy. Malcomm też dba i jeżeli zrobil to przekraczajac polskie prawo pracy to sytuacje raczej należą do rzadkości zwłaszcza w polskich realiach. I chyba nigdy nie robil tego w perfidny sposob. Albo z niewiedzy ewentualnie były ku temu powody.

Trzecia sprawa to taka ze nawet jesli cos można zarzucic wlascicielom to czy ktos wymienil tu ich dobre strony a zapewniam ze jest ich duzo. Ktos pisze ze pensja nie na czas a Ja znam wiele sytuacji kiedy pensja na prosbe pracownika byla wyplacana o wiele wczesniej. Oprocz pensji zawsze jakis dodatek byl mimo ze byc nie musial itd

Ja osobiscie nie widze tego tak czarno :) a co poniektorzy powinni chyba przeanalizowac swoj system wartosci.
5
były pracownik 2 2015-01-28 21:23:43
W końcu jakaś sensowna opinia, adekwatna do sytuacji panującej w tej firmie.
W każdej pracy trzeba pracować a nie się o...., a jeśli komuś się nie podoba może w każdej chwili złożyć wymówienie,nikt nikogo na siłę nie trzyma.
A właściciel trzeba przyznać ze dobrze kręci aby się utrzymać na rynku już tyle lat co w dzisiejszych czasach jest trudne.I raczej nie jest "żydem"
P.Marku - "szacun"

Pani dyrektor o której mowa powyżej jest co prawda wymagająca ale "ok.babka "

Wypisujecie tylko to co najgorsze a zapominacie o takim dobrodziejstwie jak np.
wożenie własnej d.... prywatnie w autach firmowych.

Dużo by jeszcze można pisać...

Dla tych którzy wypisują same obelgi pod adresem byłych pracodawców proponuję założenie własnej działalności.
5
Juras 2015-01-30 00:03:09
Ciekawie się robi. Czytając powyższe wpisy mam nieodparte wrażenie, że te dwa ostatnie to defensywa właściciela albo p."dErektor" po trzech głębszych (wdechach) na uspokojenie.

Tak, czy inaczej w każdej wypowiedzi zawiera się subiektywna (!!!) prawda każdej ze stron. Jak wiadomo: "Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia".

Szacuneczek (bo wszystkim się należy)
8
obadele 2015-05-13 15:07:25
Czy ta firma jeszcze prosperuje? Stronę mają z 2012 roku.
obserwator 2016-02-17 22:38:52
Hmm,firma Malcomm sprzedająca sprzęt z zakresu "szeroko pojętej informatyki" ma bardzo ubogą stronkę www...to o czymś świadczy. Zarozumiałość i brak samooceny właściciela i pani dErektor[prywatnie tzw kobiety właściciela i czy ona brzydka czy ładna to juz Jego zmartwienie ;)], to kolejny mankament pracy w tej firmie...co do kondycji finansowej etc ,to już zostało napisane powyżej ale fakt,że jak to w życiu raz lepiej raz gorzej się wiedzie a żyć trzeba...
1
Jasne 2016-03-23 18:48:11
Kto zaproponował 4 tyś.? Jak na początek dostaniesz 2 tys. to sie ciesz i sumiennie pracuj i nie miej swojego zdania - po prostuj pracuj jak maszyna, nikogo nie obchodzą Twoje żale bo za 2 tys powinieneś sobie wypruć flaki aby poprawiać wizerunek firmy. Zawsze tam na "górze" Cie będą obsmarowywać i wszelkimi błędami będą obarczać Ciebie.
3
ja 2016-04-19 21:46:11
4 tyś??? bez problemu - w dwa miesiące
2
Luluś 2016-05-30 22:43:15
Nie pokazało się bo cienko per...
Za dużo zaległości ma się w urzędach .....
1
ania 2016-06-15 22:12:41
O co Ci dokładnie chodzi @luluś napisz konkrety a nie jakieś mgliste pomówienia
8
zmartwiony 2016-11-15 18:16:32
Kolejny folwark. Czy jest jeszcze jakaś normalna firma w tym kraju... ???
Dzorcz 2016-11-15 23:02:22
Opisz co miałeś na myśli....
Co oferują na stanowisko serwisanta i jakie wymagwnia?
Zostaw swoją opinię o MalComm - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MalComm