brak logo

Mozart Optyk

Kraków

Opinie o Mozart Optyk

ww2950 2010-11-27 08:04:42
Powiedz proszę a jakie są tam zarobki ?
były pracownik 2011-02-02 15:30:41
Hmmm...zarobki są na najniższym z możliwych poziomów. Ja zarabiałam niecałe 900zł.
anonim 2011-02-16 12:44:19
Hehe...mozart optyk śmieszna firma. Pracował ktoś ze słynną teściową "prezesa"?To jest dopiero czad!!!(usunięte przez administratora) - pozdrawiam panią - na zawsze pozostanie pani w mojej pamięci jako przykład sprzedawcy, który po dwóch latach pracy nadal twierdził, że jest nowym pracownikiem i nadal się uczy...swoją drogą ciekawe czy dziś, po 4 latach, mówi pani to samo:D Tak to jest jak się posiada oporny na wiedzę mózg.
anonim 2011-02-24 16:09:36
za cały etat tylko 900 zł??!!
1
byly pracownik 2011-02-26 22:43:13
Za 3/4 etatu, ale to juz bylo wszystko razem z ta ich smieszna premia.
nowy 2012-02-24 17:21:19
no i niestety nic sie w tej firmie nie zmieniło, pracowałem tam przez chwile... to był dramat, "prezesi" nie szanują ludzi, cały czas biadolą jacy oni biedni a kasy mają jak lodu. Już nie wspomnę o tym jak traktują pracowników- coś w stylu "przynieś, podaj pozamiataj".
Bożena 2012-04-25 16:18:39
Potwierdzam, niestety jest to przykre ale prawdziwe. Nie polecam tej firmy nawet swoim wrogom. klienci mogą tam liczyć na wiele ale z pewnością nie na wiedzę pracowników już o profesjonalizmie nie wspomnę - myślę, że większość osób tam nie wie co znaczy to słowo.
Amelia 2012-10-08 17:12:55
Witam.
A kto Cię tak potraktował w tym salonie?
Nie do wiary, że można się tak zachować wobec Klienta...
Rafał 2013-02-11 10:09:25
Byłem badany pod soczewki z Gropona. Wyszło mi że mam wadę toryczną cvzekałem 2 tygodnie na specjalne soczewki. Wszystko się udało. I jestem zadowolony.
Pozdrowienia dla Pani badającej
anonim 2013-02-11 10:54:48
A ja opiszę swoje spostrzeżenia, tak aby zapanowała równowaga. (pewnie na przekór wszystkim opiniom)
Jestem stałą klientą tego zakładu optycznego i nigdy jeszcze mnie nie zawiedli. Przez 8 lat widuję ciągle te same uśmiechnięte twarze, i zawsze jestem miło obsłużona.
Z tego co przeczytałam to można zauważyć, że to są opinie samych roszczeniowców.
Miejmy nadzieję, że teraz im się dobrze pracuje.
królik 2013-03-23 20:44:55
Kiedyś pracowałam w jednym z salonów, krótko ale źle nie wspominam tego czasu. Wspomniani panowie Prezesi, mają co prawda indywidualne poczucie humoru, ale są dość sympatyczni. Dziewczyny, z którymi pracowałam, pracowały tam od lat, więc chyba tak źle nie jest jak tu niektórzy opisują. Na początku pracy były szkolenia z produktów oraz ze sprzedaży, atmosfera sympatyczna. Było ciśnienie na sprzedaż, ale powiedzcie gdzie nie ma.
brudzia 2013-08-12 10:14:09
Podstawa + prowizja od sprzedanych opraw.
Trzeba klientów zachęcać do zakupów i tyle. Trzeba oczywiście dużo wiedzieć, na temat asortymentu i tego dowiadujemy się ze szkoleń.
Jeśli będziesz zaangażowana to będą sukcesy tak jak u mnie.

Maja karnety na basen

Cudownie spotkania wigilijne i raz w roku szkolenie w Krakowie z disco.
Ada60 2013-09-25 18:13:43
Wszystko super!!! polecam ten sklep
2013-09-25 18:35:25
Gorąco polecam ten salon optyczny. Od dłuższego czasu kupuje tam soczewki kontaktowe i jestem bardzo zadowolony.
Adam 2013-10-28 20:36:35
Cześć! Pracowałem w firmie przez 3 szczęśliwe lata. Praca miła spokojna sporo szkoleń i testów. Legalnie 40 godz. tygodniowo + urlopy. Chciałem zarabiać lepiej i wymyśliłem lepszego optyka w galerii Factory outlet w Modlniczce no i klapa - już tam nie pracuję. Chciałem wrócić na stare śmieci ale wzięli nową dziewczynę z niższe pieniądze i kicha. Przestrzegam szanuj pracę a nie będziesz miał kłopotów. Teraz myślę że miałem wymarzoną robotę na 9 rano czasami 112 h ale na drugi dzień wolne. Nawet klientów traktowaliśmy uczciwie jak zamówił dobre szkło to zero podmianek czy jakiś kombinacji. Oprawki z przecen nie miały podnoszonych cen przed wyprzedażą. Szkoda.
naszczesciebylypracownik 2013-11-23 18:17:04
Obawiam się, że większość pochlebnych opinii umieścili sami właściciele firmy...jak nie wszystkie.
Nemo 2014-03-11 12:22:53
Zależy pewnie jeszcze o którym salonie Mozart Optyk w Krakowie mowa, bo firma z tego co wiem to małą rodzinna sieciówka.
alek 2014-03-27 10:27:05
No tak, Mozart Optyk to firma rodzinna, ale czy zatrudniają tez osoby z zewnątrz, dobrze traktuja takich ludzi, czy one nie mają szansy awansować etc.?
dariusz 2014-04-07 15:42:42
Sądzę, że brak aktualnych komentarzy na ten temat świadczy raczej o niewielkiej rotacji i braku rekrutacji, ale możesz iśc zawsze do salonu i zapytać.
Zbyszek 2014-04-07 17:13:46
To moze ktos napisze, do którego z salonów mozart optyk najlepiej sie udac z zapytaniem, bo mają ich kilka z tego co wiem.
johnny 2014-05-14 20:08:54
W ogóle jest jakaś szansa, by sie załapac do nich do salonu, czy raczej rotacji nie mają i zatrudniają znajomków?
Maja 2014-07-17 12:43:59
Z tego co wiem to poszukują OPTOMETRYSTÓW do badań. Podanie z CV można składać bezpośrednio do salonów lub poprzez stronę internetową www.mozartoptyk.pl Znajoma znajomej pracuje u nich od 9 lat więc raczej jest OK. Rotacja niewielka zarobki poprawne i to na umowę o pracę. Może warto spróbować.
MAd 2014-07-23 10:25:33
Witam wszystkich, nie rozumiem rozgoryczenia niektórych osób. Obecnie pracuję w Salonie optycznym i żadnego słowa krytyki nie mogę powiedzieć. Oczywiście są gorsze i lepsze dni, ale gdzie ich NIE MA??? Pracodawcy są uczciwi i doceniają starania zaangażowanych osób. W Firmie panują relacje, nie tak jak ktoś napisał " PRZYNIEŚ, PODAJ, POZAMIATAJ" LECZ bardzo przyjazne, prezesi wychodzą na przeciw pracownikowi i nigdy nie zostawiają go w problemie...Powiem szczerze, ja przychodzę do pracy z pozytywnym nastawieniem i uważam że jak ktoś robi to co lubi to zawsze będzie szczęśliwy, a jego praca będzie w 100% efektywna.a co za tym idzie pracodawca też będzie zadowolony. Jeżeli chodzi o zarobki, to uważam że są adekwatne do wykonywanej pracy. Pozdrawiam i życzę dużo uśmiechu na twarzy , a nie grymasu rozgoryczenia i krytyki.
Piotr 2014-12-14 21:01:46
Po raz drugi kupiem okulary w Mozart Optyk. Byly to optawy Crosc szaro niebieskie do tego dostalem szkla progresywne firmy JZO. Jest super. Malo kiedy cos pisze w internecie ale teraz warto. Za calosc zaplacilem 975zl. widze doskonale wszystko i do tego moge czytac bez problemow. Serdecznie polecam ten salon w Simpli. Pani badajaca meczyla mnie ok 40 minut a potem ok 30 minut dobierali mnie szkla. Bylem wibitnie zaskoczony troska o jaka walczyli abym dobrze widzial. Teraz rozumiem ile czasu trzeba poswiecic klientowi aby byl zadowolony. Czytalam wszesniejsze opinie i widze ze nawet dbala o pracownikow. Widac przeklada sie to na klietow. Polecam optyka Mozart.
olek 2015-01-30 09:22:01
wiaodmo coś o tym ile się zarabia?
jasiek 2015-03-04 17:18:07
no właśnie, a czy żeby pracowac w takim salonie okulistycznym np. jako sprzedawca to tzreba już dobrze znać się na okularach i innych tego typu rzeczach związanych z okulistyką czy po porstu wszytskiego Cię tam nauczą? jak to wygląda w praktyce moi drodzy, zalezy mi bardzo na szczerych opiniach od Was.
COOKY 2016-10-04 14:08:37
Ja musiałam pożegnać się z pracą w Mozart Optyk, bo pojechałam za mężem zagranicę. Pracowałam długi okres na sprzedaży i badałam klientów pod okulary i soczewki. Przeczytałam wszystkie komentarze i trochę zdziwił mnie jeden komentarz : "Już nie wspomnę o tym jak traktują pracowników- coś w stylu "przynieś, podaj pozamiataj". A który szef dzisiaj nie wymaga , jeśli ktoś źle pracuje to niestety obrywa i pewnie tak musiało być z autorem opinii. Z kontekstu wnioskuję , że pisał to mężczyzna zatem musiał to być handlowiec, który pewnie mało sprzedawał i musiał pożegnać się z firmą.
Szkoleń jest bardzo dużo, i jeśli ktoś chce się uczyć to ta firma to mu umożliwia.
Zarobki jak wszędzie, zależą od sprzedaży i szefowie wymagający.
wedf 2016-10-04 18:19:01
@gaba no to jest oczywiste chyba ze na czyms takim to jednak trzeba się znac ja tak uważam przynajmniej
Zostaw swoją opinię o Mozart Optyk - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mozart Optyk