brak logo

Pakfol Sp. z o.o.

Karczew

Opinie o Pakfol Sp. z o.o.

Prac 2012-06-15 13:59:26
[usunięte przez moderatora] ,ludzie nie mają za co żyć!!!
Prezes ciągle obiecuje że wypłaci zaległosć i do tej pory nie mamy pieniedzy.Od marca zalega nam z wypłatami i ani złotówki nie!mamy!
nie interesuje go że ludzie nie mają na życie!!!
[usunięte przez moderatora]
jw 2012-06-21 00:03:47
[usunięte przez moderatora] Nie płacą a chcą by ludzie pracowali wiecej niż powinni.Firma nie ma pieniędzy by zapłacić pracownikom pensji, obiecują że wyrównają w następnym miesiącu a póżniej są przesówane daty i tak przez kilka miesięcy bez wypłaty człowiek wegetuje i nie otrzymuje wypłat przez 3 lub 4 miesiące.Już nie mówiąc że nie płaci dostawcą za surowiec i firmy się sądzą.Ludzie odchodzą a nikt nie przychodzi nowy do pracy,wiec pracownicy charują po dwie zmiany.
Nie mają pieniędzy na wyłaty a szukają ludzi do pracy by następnego naiwnego oszukać.
Prezes do pracownika mówi że niema pieniędzy i już.......
W Biedronce więcej zarabiają i na czas wypłacają.....
olek 2012-06-22 11:42:58
Widze w urzedzie pracy nowe ofert pracy firmy sie pojawily,chyba znowu u was cala masa ludzi odeszla ,widze ze potrzebuja 3 pomocnikow drukarzy i 4 na granulaty!!Cos mi sie wydaje ze on tylko placi drukarza a reszte ma w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ie !!! Jak tam teraz wyglada sytuacja ?
(usunięte przez administratora) bo ja na szczescie juz w tym (usunięte przez administratora) nie pracuje!!!
Ale lubie ten temat przegladac bo nic sie nie zmienia od tylu lat ;-)
wspolczuje pracownika tego (usunięte przez administratora) a NOWYM LUDZIA RADZE UCIEKAC I TO JAK NAJSZYBCIEJ ,jesli wachacie sie czy przujac ich oferte pracy to poczytajcie te opinie i zawijajcie z tad wrotki!!CHYBA ZE WOLONTARIAT LUBICIE!!! ;-)
1
Pracownik 2012-06-26 00:02:29
Firma Pakfol założona przez oszustów.
Pracuje w tej firmie jakiś czas i jeszcze nie dostałem pensji na czas!!!!
Składam wypowiedzenie i to będzie mój najszczęśliwszy dzień.....
(usunięte przez administratora)
1
kamikadze 2012-06-26 23:10:36
Niestety, to wszystko prawda, firma Pakfol zalega większości pracownikom z trzema wypłatami. Lepiej nie podejmować w tej firmie pracy, bo później trzeba są [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ie walczyć o swoje pieniądze. Choć moim skromnym zdaniem , długo już nie pociągną :)
kaz 2012-06-27 11:21:42
ja to wam wogole sie dziwieze bawicie sie

jak tam kiedy ostatnia wyplate mieliscie i za ile zalega?
jakk ktos napisal tam placa tylko drukarza a reszta robi za free,!!
pojawia sie wogole ten wiesniak na hali produkcyjnej??
pracownik grnulatow 2012-12-31 10:49:21
Pracuje juz w firmie 3 miesiace jestem bardzo zadowolony z pracy pieniadze trzeba przyznac jak za taka prace sa naprawde dobre tylko raz wyplata spoznila mi sie i to tylko 5 dni wiec trzeba takie male opoznienie wybaczyc!Atmosfera w pracy bardzo fajna a szef pozadny i konkretny czlowiek! Mam zamiar zwiazac swoja przyszlosc z ta firma na dlugie lata!!GORACO POLECAM PRACE W TEJ FIRMIE LUDZIA CHCACYM PRACOWAC (usunięte przez administratora)
jarek 2013-01-04 13:58:58
Najgorszy SYF jaki istnieje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wojtek 2013-02-26 20:37:20
Byłem pracownikiem firmy Pakfol przez ostatnie pół roku, nikt mnie się nie czepiał,szefowa niewnikająca,bezpośredni przełożeni na produkcji wporządku -folia . A na końcu prezes też okazał się życzliwy musiałem odejść bez okresu wypowiedzenia.nie bardzo wiem o co chodzi w tych negatywnych wypowiedziach.
A to że jest kryzys to zaczyna być widać od dłuższego czasu w całej polskiej gospodarce niestety.Ps pozdrawiam.operatorów z folii i pomocników.drukarzy,mechaników.dziękuje za współpracę .Wojtek M
anonim 2013-04-05 15:43:22
Witam,
chciałem się dowiedzieć, czy dalej jest nieterminowość wypłat? myślalem o zatrudnieniu się w Pakfol, nawet byłem umówiony na rozmowę, ale zaczynam się poważnie zastanawiać czy to dobry pomysł.
Z góry dzięki za wszystkie rady.

Pozdrawiam,
Anonim
bzyk 2013-09-02 23:00:02
jak to jak ? jak sobie zapłacisz to masz badania.
wiec lepiej ne robic i tak bedziesz pracować ...
cybuch 2013-10-31 10:01:38
zawsze chcialem zostac wolontariuszem ale do wielkiej orkiestry swiatecznej pomocy nie moglem sie wkrecic wiec moze do pakfolu przyjde? ponoc praca tam to jak wolontariat. prosze prezesa o kontakt chetnie przyczynie sie do rozwoju firmy za darmo.
kolo 2013-11-06 16:38:26
dzis koleszka poszedl upomniec sie o kase to dostal wypowiedzenie w dodatku z jakims smiesznym paragrafem (wtragniecie do biura).... jeszcze oczerniaja go w oczach pracownikow ale nikt tu glupi nie jest kazdy wie jak jest. moral jest taki ze jak zbyt czesto upominasz sie o pieniadze to zamiast nich dostaniesz wypowiedzenie.
2
Hajs 2013-11-06 19:01:02
Firmy nie polecam , tak jak nie poleca jej nawet Otwocki PuP.
były pracownik 2013-12-11 23:44:20
Ellary Investments S.A. WELCOME TO PAKFOL
4
ciekawy 2014-01-14 11:59:27
Orientuje się ktoś czy firma nadal działa, i czy jest jeszcze z czego odzyskać należność ? Czy mają jeszcze jakiś majątek
1
on 2014-02-12 23:06:41
Pracodawca to (usunięte przez administratora) podły człowiek bez serca!!!!
Niszczy wszystkich swoich pracowników a zarazem i ich rodziny .
pakf 2014-02-14 21:57:51
nie polecam omijać z daleka na kase czekam jeszcze za listopad 2013
1
były pracpwnik 2014-04-15 11:16:35
nie polecam.Nie płaci i wymaga
1
annodomini1981 2014-04-17 14:52:25
Hej,

jeśli chodzi o prace w administracji tez kiepsko?
zawsze tam tak było czy od jakiegoś czasu?
ja pozytywne wrazenie-dlatego chce miec jasność...
Nick 2014-04-24 16:33:24
Witam, jaka jest aktualna sytuacja w firmie, wiem że poszukuje do działu handlowego, czy warto????
wkurzony pracownik 2014-05-19 12:55:48
NIE ZAPLACIL JESZCZE PREMII Z CALEGO ZESZLEGO ROKU PLUS JAKIES "SKRAWKI WYPLAT".
KAZDEMU PRACOWNIKOWI JEST WINNY LEKKO KILKA TYSIECY ZL I NIC SOBIE NADAL Z TEGO NIE ROBI...CI KTORZY PRZESZLI NA FIRME BLIZNIAKA CZYLI ELLARY W KTOREJ CIOLEK NA SZCZESCIE NIE JEST SZEFEM TEZ NIE DOSTALI ZALEGLOSCI Z PAKFOLU. MOGA ZAPOMNIEC O KASIE JESLI NIE ZALOZA MU SPRAWY W SADZIE. WKONCU KTOS NIE WYTRZYMA I PAN C BEDZIE MUSIAL KLAWIATURE REPEROWAC :D
GalAnonim 2014-05-22 06:18:15
Tez wydaje mi sie to dziwne.
Przez dobry czas sledze ten watek, i jedno mnie zastanawia.. od prawie pierwszego wpisu jest ten sam temat ze nie placa.. sad, pozwy, rozprawy - dlaczego ich jeszcze nie zamkneli? Jesli sa takie mocne atuty ze nie placa, to przeciez ktos z polowy tych co pisza, musial chociaz raz cos wygrac, nie? Jakies cienkie sa te opinie..
zrezygnowany 2014-05-26 15:59:18
panie galAnonim zapraszam na KRD zgłoszenia na kilkaset tysięcy złotych na firmę pakfol
Xyz 2014-06-03 12:37:03
Pracuje w tej firmie i nie mam zadnych zastrzezen. Moze dlatego, ze skupiam sie na swojej pracy a nie na krytyce Zarzadu, ktory naprawde jest kompetentny i ciezko pracuje (pani Prezes od rana do wieczora (usunięte przez administratora)w pracy, a pracownicy tylko przychodza do niej z blahostkami, rzucaja na biurko i 16:00 ida do domu). Atmosfera przyjemna, nikt nie stoi mi za plecami, zawsze moge liczyc na pomoc przelozonych.
Bawia mnie te komentarze - zapewne pisza je 2 - 3 te same osoby i wiesniaki z konkurencji (p. Bogucki ma takie sklonnosci) na dodatek podszywaja sie pod Prezesa, ktory z tego co wiem nawet nie czyta takich rzeczy tym bardziej nie wdawalby sie w takie dyskusje i nie robi bledow ort.
Wiekszosc pracownikow jest naprawde w porzadku ale zdarzaja sie jednostki leniwe i malo inteligentne i domyslam sie, ze to ci wlasnie po otrzymaniu wypowiedzenia rozpisuja sie na tego typu portalach w ramach "zemsty". Oprocz tego polska mentalnosc mnie przeraza - zero szacunku do przedsiebiorcow = pracodawcow i samego miejsca pracy w kraju. Dopiero wyjazd, np. do Anglii zmienia wasze nastawienie - tam zasuwacie jak male samochodziki i dajecie sie wykorzystywac przez obcego pracodawce i nie ma mowy zeby sie sprzeciwic. Dostajecie amoku widzac, ze pracodawca ma lepszy samochod od was. Nawet nie zdajecie sobie sprawy ile stresu i poswiecen to kosztuje i jak otwarta glowe trzeba miec, zeby to wszystko ogarnac! Zreszta i tak to do was nie dotrze bo macie klapki na oczach bo przeciez pracodawca to wrog i trzeba go tepic. Zenada.
2
RRudaaa 2014-06-03 23:01:22
Pracowalam tam kiedys i bylo super ale musialam sie wyprowadzic i niestety zmienic prace :(
Te komentarze to jakas sciema. Wyplate otrzymywalam zawsze, opoznienia sie zdarzaly ale to w kazdej prywatnej firmie.
Co masz na mysli z tym Pani/Pan prezes? Przeciez w kazdej firmie sie tak mowi bo to nie sklep miesny tylko duza firma, a chcialabys mowic na ty? Hmm to przychodzi mi na mysl pewna instytucja...
Nie rozumiem takich panien - kompleksy?
Pozdrawiam :)
1
xxx 2014-06-15 18:49:19
Pracowałam w tej firmie, i tylko pierwszą wypłatę dostałam w całości i w terminie. później 300 zł za trzy miesiące:) a następnie się zwolniłam. Omijajcie tą firme z daleka, nawet jak chcecie tam przyjść popracować do czasu gdy nie znajdziedzie innej. Oni poprostu nie płacą. dostałam pieniądze za wynagrodzenie dopiero po napisaniu pisma, że sprawa trafi dosądu. Nie czytajcie pozytywnych wypowiedzi bo to kłamstwo. Szkoda czasu.
1
surowiec 2014-08-01 15:44:05
Witajcie, ja chciałam przestrzec przed tą firmą dostawców surowców.
Firma płaci kilka faktur a jak przyjdzie kolejna duża to zaprzestają płatności. Nie odbierają telefonów, faktura do dnia dzisiejszego nie uregulowana. Sprawa trafiła do sądu. Mam nadzieję, że nadejdzie taki dzień, że firma Pakfol/Ellary nie będzie już miała od kogo kupić surowca a co za tym idzie zaprzestanie produkcji.
1
kamil 2014-08-18 21:04:50
Ludzie dajcie sobie spokój z ta firmą szkoda sie tylklo denerwować.
1
anonim3654000 2014-09-02 21:47:47
od tej firmy z daleka...
1
Maria 2014-09-11 21:14:04
ciekawe co tam sie naprawde dzieje ...
ksiegowa 2014-10-08 15:14:11
Faktycznie uzyskać od nich zapłatę graniczy z cudem. Potwierdzam, że poza zapowiedzią automatycznej sekretarki z nikim w tej firmie nie można porozmawiać. Mam nadzieję, że komornik pomoże odzyskać nam pieniądze.
ciekawy 2014-11-15 20:59:02
Witam,czy mam tam iść do pracy czy nie? Napewno nie płacą,bo mam rodzinę na utrzymaniu i ofertę pracy z tamtąd
szczery 2014-12-03 00:20:49
Jak masz rodzine i chcesz jesc to odradzam prace w tej firmie . Jest kilka wyrokow komornicy rozkladaja rece bo majatek ukryty a ostatnio zarekwirowali widlaka. Ta praca to tylko dla tych ktorzy chca byc jak matka Teresa i robic za darmo... Pozdrawiam ekipe ktora odeszla latem w grupowym zwolnieniu z paragrafem za brak wyplat wynagrodzenia i lacze sie w walce o swoje :-)
nik 2014-12-26 23:42:44
Firma do banii rok czekałem na pieniądze dostałem po napisaniu listu,że podam ich do sądu.
1
aaa 2015-02-16 13:22:31
Czy ktoś wie co się dzieje z firmą Pakfol - podobno już jej nie ma
bbb 2015-02-17 14:01:24
Istnieje
daniel 2015-03-10 00:41:24
Pracowałem w tej firmie i nie polecam wszystko co napisane jest przez dane osoby które rozpisują się na temat firmy jaka ta firma jest wspaniała itp to muszą być osoby z biura by tak kłamliwie oszukiwać ludzi którzy szukają pracy.
Firma nie płaci pracownikom zalega z płatnościami kilka miesięcy od 3 do 7 miesięcy i to nie jest żart.
A dla niedowiarków radze dwa razy się zastanowić ewentualnie pójść do urzędu pracy w Otwocku i wszystko wam wytłumaczą żeby tam nie iść.
Wcześniej ten urząd sam wysyłał tam ludzi ale po ciągłych skargach zaczynają uświadamiać tych biedaków którzy planowali pójść do tej firmy !!!
Pracownicy złożyli do sądu pozew przeciwko tej firmie i niektórym się udało wywalczyć swoje zaległe pensje.
Jeśli nie jesteś pewni tych różnych wpisów na temat tej firmy radze zapytajcie się ludzi na około którzy tam mieszkają oni bardzo dużo wiedzą również co się dzieje i jak często ludzie uciekają z tej firmy.
Radze skontaktować się urzędem pracy w Otwocku i będziecie mieli pewną i prawdziwą informacje że firma nie płaci pracownikom od dłuższego czasu.....
ddd 2015-05-29 11:43:50
chyba juz nie ma szans na odzyskanie od nich pieniędzy ??????
1
gggf 2015-07-02 21:22:17
podobno juz tylko kilka osob tam pracuje, prawda to?
A. Kosiba 2015-07-04 11:37:31
Pamiętam latające marynarki i komórki...szefa. Więcej było w okresie mojej tam pracy powodów do śmiechu niż do mówienia czegoś pozytywnego. Znam wieloletnich pracowników z tej firmy, którzy i zdrowie i pot w niej zostawili. Kilkuminutowa z Nimi rozmowa mogłaby zastąpić te wszystkie wpisy...
2
AOLKA 2015-10-01 22:21:41
Pakfol to może sobie ogłosić, ale co najwyżej niewypłacalność,

a nie upadłość - postanowienie o UPADŁOŚCI wydaje sond ...

no i to oświadczenie - kupy siem nie tszyma
ale jesteście amatoży...
2
toddi 2015-12-14 15:31:45
WITAM,
ZAPLACE NAGRODE ZA WSKAZANIE NUMEROW TELEFONOW DO WLASCICIELI FIRMY ELLARY INVESTMENTS S.A ORAZ PAKFOL
PROSZE O KONTAKT ( usunięte przez administratora )
3
doddi 2015-12-18 17:01:44
witam, rozmawialiśmy 3 dni temu o problemach - miałem się odezwać ale skasowano nr tel.
poproszę o kontakt na e-mail: kawiar(małpa)onet.pl
(w odpowiedzi proszę o podanie godziny rozmowy)
abc 2016-05-23 07:26:45
Raczej nie warto, firma nie spłaca należności komornicy rozkładają ręce generalnie niewypłacalni.
aaaa 2016-08-16 07:23:27
Strona fajna nawet mają niby certyfikat Rzetelnej firmy KRD ..... tyle że po kliknięciu wraca na stronę główną bo nawet w KRD zalega za abonament , Pakfol i Ellary na samym KRD mają zgłoszenia na kwotę około 1 miliona długów , facet nawet nie opłacił kancelarii prawnej która to tak świetnie broniła go przed wierzycielami i utrudniała postępowania to akurat mnie cieszy hehe . Komornicy nie mogą odzyskać nawet złotówki . Teoretycznie Pan C. nie ma ani grosza a jak jest praktycznie to każdy dobrze wie
Wwieczorek 2016-10-02 22:33:57
ktoś tam pracuje?
xxx 2016-10-04 07:51:19
hahaha wypłata terminowa ..... dobry żart firma tonie w długach komornicy bezradni
łukasz 2016-10-08 18:06:31
Pracę w pakfolu wspominam miło (pracowałem przez rok jakieś 8 lat temu). Zacząłem od zera jako pomocnik na fisherze potem już sam drukowałem torebki na plastimacu. Przez jeden rok tam przewinęło się milion ludzi na wszystkich stanowiskach tydzień w tydzień, ciołek wybierał komu nie zapłacić w danym miesiącu. Sam się zwolniłem i poszedłem do konkurencji niedaleko za 2-3- razy większe pieniądze. Dzisiaj siedzę w anglii i dalej pracuję jako drukarz na fisher & krecke 16s, wbrew wcześniejszemu złośliwemu wpisowi nie zapierdalam jak samochodzik- przeciwnie, jest znacznie luźniej niż w polsce a ludzie całuja niemalże po rękach za to że się przychodzi do pracy punktualnie, no ale co taki człowiek mieszkający w polsce karmiony od zawsze polską tv i gazetami typu fakt może wiedzieć o życiu na świecie. Zapierdalają tylko tacy bez języka na przebieraniu śmieci a fachowcy są bardzo cenieni. O płacy na czas i jej wysokości nie wspomnę hehe (apropo mnie zawsze płacił, mało tego, za dodatkowe soboty dostawaliśmy kasę na lewo w kopertach) natomiast wielu rzeczywiście nie płacił i to jest fakt. Ludzie co miesiąc martwili się czy zapłacą czynsz na czas poważnie. Nie zapomnę jak zwołał kiedyś zebranie pracowników drukarni i opowiadał m.in o tym jak to on jeździ mercedesem "bo tam jest wszystko na zapas" hehe albo komu ile płaci i że jednym za dużo heheh całe zebranie nie mogłem przestać się z niego śmiać. Ogólnie nie polecam tej firmy chyba że chcemy zdobyć jakiś fach i pracować gdzie indziej, inaczej strata czasu i nerwów pod koniec miesiąca. Pozdrawiam starą ekipę z drukarni jeśli ktoś przetrwał!
asia 2016-10-09 13:25:17
To olbrzymi zakalda, wiec nic dziwnego,ze przewija sie tam setka osób, jedni odchodza drudzy przychodza, jak w wiekszosci firm produkcyjnych.
Zostaw swoją opinię o Pakfol Sp. z o.o. - Karczew
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pakfol Sp. z o.o.