brak logo

Metalbark

Nowa Wieś Wielka

Opinie o Metalbark

ziąą 2014-02-10 20:32:21
2100 w dwóch ratach co miesiąc 1050
JaromirJar 2014-02-12 23:44:37
od polowy grudnia już 4 wypadki w pracy.
misio 2014-02-22 08:41:58
nie polecam,a wrecz odradzam,pracowałem 2 tyg i nie dostałem ani umowy,ani na razie pieniedzy
leon 2014-02-28 21:06:54
prosze cie (usunięte przez administratora)nie gadaj takich bzdur
1
pitu pitu pituch 2014-03-01 16:44:51
M.M. lepiej znajdz imie dla kota, żeby kojarzyło sie z budową. ;)
1
kibic 2014-04-15 11:53:34
czy ktoś wie jak zobaczyć opinie o nowy tworze metalcynk ?
dax 2014-05-29 18:12:44
Prawda jest taka że w tej firmie dobrze zarabia ten kto dobrze zyje z włascicielem, potakuje głową i nie szczedzi wazeliny. O umowe o pracę trzeba walczyć ( no chyba że ma się grupe inwalidzką). A przyznawanie premmi wyglada w ten sposób ze pan i władca siada i z głowy wpisuje liczby. nie ważne czy ktos pracuje, pije w pracy czy okrada - najważniejsze to dać sobą pomiatać i cały czas robić dobrze zeby szefa ego rosło.
1
brygada 2014-07-20 15:53:24
witam jestem nowy w metalbarku robie na produkcji i czesto sie zastanawiam kim jest taki mlody chlopak ktory lata caly czas za dyrektorem
7
Zyga 2014-07-29 01:17:09
co do zarobków juz lepiej zarabiaja w kebabach
Zyga 2014-07-30 11:43:50
tam wszystko jest ważne prócz pracownika człowiek sie narobi bo to bardzo ciężka praca fizyczna nikt nie potrafi tego docenić a jeszcze Cie zje... człowiek jest tylko człowiekiem ma prawo do błędu a jeszcze potrafią Cie obciążyć finansowo i odciągać co miesiąc z wypłaty która i tak jest żałosna Co zrobić ale pracować trzeba
xxxxxx 2014-08-05 11:20:57
Na kierowce tira jest szansa sie dostac?
1
prac 2014-09-14 19:09:06
Operator CNC około lekko ponad 3 tysiące netto za normalne godziny.
1
Zyga 2014-10-03 20:34:39
no 3 koła za 3 miechy chyba
DZIK 2014-10-05 09:45:25
trzeba uwazac zkim sie rozmawia bo wkilka sekund zostaniesz SPRZEDANY mowa o gosciu ktory byl kiedys majstrem
1
job 2014-10-11 13:42:52
Zyga widocznie Ciebie wylali skoro uważasz że operator nie zarabia 3 tysiące netto za normalne godziny.Tutaj pracuje się w akordzie ale ten akord to jest prawie pic na wodę.Tutaj dostajesz śmieszną podstawę 1500 netto.Ale dodatkowo sporo premii.Bywa czasami tak że premia jest większa od podstawy.Operator CNC czasami wychodzi ponad 3 netto a czasami trochę mniej.To zależy od miesiąca.A z własnej logiki sam fakt mówi że operator CNC zarabia w Polsce średnio ponad 4 tysiące brutto .Pisze o tym w gazecie gdzie są średnie płace dla danego zawodu.
1
abc 2014-10-16 23:34:54
Operator szlifierki kątowej średnio 8,500zł/mc
elw 2014-11-08 18:22:05
3 tysiące netto to zarabia tutaj ale początkujący operator CNC.Ci którzy dłużej tu robią o takich śmiesznych stawkach nie mówią.Tutaj się słabo zarabia jeśli chodzi o ten zawód bo nie ma takich skomplikowanych maszyn CNC jak w typowych firmach do obróbki metalu.
ptak 2014-11-10 13:57:07
jakie tam sa maszyny ? moim zdaniem kazda maszyna sterowana numerycznie jest skomplikowana i trzeba miec odpowiednie pojecie
zulus 2014-11-11 18:09:43
ręka do góry kto miał miesiac w miesiac taka sama pensje ja robie na cnc w metalbarku jeden miesiac 2400 a drugi 1800 oczywiscie na reke policzcie srednia przez rok wyjdzie ze dwa tys a bałagan okrutny w organizacji
qq 2014-11-12 11:08:30
O czym wy tu (usunięte przez administratora)
boble 2014-11-28 18:55:50
Ile tu na poważnie zarabia operator CNC? bo pracuje w jednym syfie w BDG i mam za około 200 godzin lekko ponad 4 tysiące netto.Czy zarobie tutaj więcej? szczerze
1
spaw 2014-12-05 21:18:42
Eryk.Zależy w jakim zawodzie .W brygadach spawaczów/monterów w weekendy są zlecone(czyli coś jak kontrakty) i to zależy od wyrobu bo jest akord grupowy a dla wszystkich też praca w weekendy się zdarza i nadgodziny są sporadyczne.Tutaj ogółem dla wszystkich jest akord ale w rzeczywistości ten akord to pic na wodę.
xxx 2014-12-09 01:59:49
Wezcie sie za robote pajace a nie narzekacie tylko
2
misio yigi 2014-12-09 18:29:00
witam jaka jeat wyplaaata dla spawaczy w tej waszej firmie
łysy 2015-01-13 23:15:35
Nie polecam tej firmy.Tutaj możesz nic nie potrafisz a zarobić więcej niż spawacz czy monter.Bardziej liczą się tutaj znajomości.Chyba jedyna firma z którą się spotykam gdzie tak jest.Zarobki są liczone od akordu grupowego(brygady) ale i tak te akord to pic na wodę .Czasami bywa tak że masz przerobione 2 razy więcej i te same wypłaty.Nawet przeważnie tak bywa.Pieniądze gdzieś uciekają(nie wiadomo gdzie albo ktoś okrada kogoś).Czasami bywa tak że jak jesteś na chorobowym zarobisz więcej niż taki co nie jest.Taka jest szczera prawda o tej firmie.
CNC 2015-01-27 10:19:10
Bez problemu można wstawić wydruki z wypłat. Może i w Bydgoszczy zarabiają lepiej ale jakim kosztem to wiedza sami pracownicy. Co do NWW na CNC potrafią Ci dać 1400-1500 z wyżej wychwalana premia. Premia tutaj zależy od widzimisie prezesa. Raz da Tobie raz komu innemu. Tutaj to normalne że raz dostaniesz premii 1000 a raz 30 zł i szczerze nie przesadzam. Brygady mają przeważnie 'zlecone' wiec są w lepszej sytuacji ale na CNC przy normalnym miesiącu w NWW 1800 zł to jest max ile dostaniesz. A co do maszyn to są piły, śrutownica, wypalarki plazmowo-gazowe. NIE POLECAM!
no name 2015-01-28 09:15:23
Co do pracy w tej firmie atmosfera całkiem spoko,z organizacja pracy to już wygląda znacznie gorzej. Wykonać robotę super ale czy ktoś zapyta czy jest czym ja wykonać? za podstawowymi narzędziami pracy takimi jak (szlifierka kątowa) latasz 2h od stanowiska do stanowiska od mistrza do mistrza. Odnosząc się do organizacji pracy zaczynając zmianę nigdy nie wiesz co masz robić są chwile ze łapiesz się byle czego
do_CNC 2015-02-13 09:17:41
Skoro ty w NWW masz 1800 to niezły z Ciebie cienias.Prawda jest taka że kwitków nikt nie widzi.A różnice zarobkowe są nawet 1000 złotych różnicy.Ja zarabiam od 2300-3400 netto.Operator CNC.
cncsq 2015-02-13 09:27:03
Prawda jest też taka że ludzie miejscowi tutaj się boją o swoje stanowiska w przypadku operatorów CNC i zaniżają stawki aby nikt się nie pchał.Bo skoro praca jest na miejscu(tym bardziej dobrze płatna). To gdzie może być lepiej?
1
no name 2015-02-17 17:38:25
kolego "do_CNC" zapraszamy do NWW i wtedy okaże się kto jest prawdziwym cieniasem jak zarobisz 1800
CNC 2015-02-19 10:47:42
Skoro tyle zarabiasz to może się przedstaw a nie robisz dobra reklamę na polecenie pana Z.B
STARY_PRAC 2015-03-11 22:17:45
Tutaj zarobki zależą od różnych dziedzin.Zależy też kto.Operator CNC średnio zarobki od 3-4 tysięcy netto.Spawacz od 2-3 netto.Moja znajoma księgowa ma ponad 8 netto.W sumie zarobki takie jak wszędzie .Konkurencyjne.
Ciekawy 2015-03-18 14:54:03
Czy ktoś mógł by mi powiedzieć ile osób umysłowych ( kj, spawalnicy, mistrzowie, kierownicy produkcji, przygotowanie produkcji, marketing, project manager, itp) pracuje w tej firmie
no name 2015-03-20 17:00:35
kolego Ciekawyw NWW spawaczy jest sporo mistrzów jest 2 kierownik 1 (bardzo pozytywny człowiek)
ciekawy_odp 2015-06-23 15:14:42
umysłowych 160 a roboli 3
haha_kitek 2015-07-02 11:06:04
Przeczytałeś , że szukają spawaczy,operatorów CNC.Oni szukają już tutaj od kupę lat bo za te pieniądze nikt nie przyjdzie.W sumie jak wszędzie .
POlitycznie POprawny 2015-08-04 00:49:43
Nie polecam.Oszukują na każdym kroku. W NWW jest dramat.Brak napojów chłodzących w upale bo szef zobaczył prognoze pogody i wyszło mu średnio 15 stopni.Brak mydła,bo szef nie używa.Brak odzieży ochronnej bo po co ludzie dadzą rade.Brak podstawowych narzędzi bo po co,ludzie dadzą rade.Mistrzów dwóch-pajace nad pajacami,szykuje się im wpi...al.Nawet na zlecenie nie da zarobić (oczywiście Zbigniew B.)Obcina bo kryzys.Oczywiście są jednostki,które mało robiąc zarabiają dobrze a nawet bardzo dobrze (jacek Ł wie o co chodzi) bo trzymają palec w d..ie balbinie.Robota to jedno wielkie dziadostwo.Grube elementy ma bydgoszcz a NWW ma reszte,drobnice,czyli brak ton(wytłumaczenie,że nie ma przerobu).
Ogólnie syf na syfie i na syfie syf.Żeby nie siedzieć na kuroniówce to możecie przyjść na chwilę.Slusarz-spawacz od 2000 do 2600 netto.Ale są jednostki po 1500-1700 (u balbiny)Są pajace po 4000 (u balbiny).Co ciekawe zawsze dwie pierwsze wypłaty są dobre,żeby zachęcić a potem szajs.Zastanówcie się zanim wdepniecie w to gó..o.Ne polecam.Zrywam stąd jak najszybciej.
1
prac 2016-01-27 08:41:03
Operator CNC .Nie ma szału. Od 3-4 tysięcy netto. Podobne zarobki jak w innych firmach.
1
stary_prac 2016-07-12 10:30:06
Szkoda się pchać. Było dobrze ale się bardzo popsuło. Ostatnio sporo ślusarzy i spawaczy się zwolniło. Zarobki mocno spadły.
dfjfbd 2016-07-13 01:31:05
Chyba tylko Tobie LAMUSIE
Dziki Riki 2016-07-28 22:18:41
Stary pracownik dobrze mówi wy Cipy zakłamane co palec trzymają w tyłku...nie bez powodu tyle ludzi sie zwolniło!!! Obiecują że będzie lepiej :D śmiech na sali... a tu na odwrót BANG !!!
3
REmi 2016-08-01 22:41:12
Tak dopisuje, że się ludzie zwalniają. Tak firma traktuje pracowników...
1
dam 2016-08-02 19:17:58
Sam fakt mówi . Zwolniło się ostatnio przez jakieś 2 miechy koło 15-20 ludzi z zakładu w Parku przemysłowym . W NWW także zwolniło się trochę z tego co słyszałem. Zarobki są coraz mniejsze a umiejętności większe.
1
Heniu nowa. 2016-08-08 12:41:47
Tak są powody. Okradają nas z wypłat oraz z prac zleconych w weekendy oraz nie płacą za nadgodziny.
1
prac_innej_firmy 2016-08-12 09:58:00
Szukam innej firmy jako operator maszyn i mój znajomy mi coś mówił o tej firmie.
Operator CNC 3-4 tysiące netto ??? za ile godzin?
Premia do tego jest jakaś???
Bo jak za 160 godzin i jest to podstawowa pensja bez premii??? to jeszcze się opłaca.
talib 2016-09-03 11:14:04
Witam wszystkich,
jakiś czas temu pracowałam też w Metalbarku jako pracownik umysłowy. Moje doświadczenie i wrażenia związane z tą firmą są makabryczne już wyjaśniam dlaczego ... a więc
1. wysokie premie dostają tylko osoby, które dobrze żyją z Panem Prezesem Z. B - pomimo, że się obijają jak tylko się da.
2. Pan Prezes Z.B przed każdą wypłatą lata po hali produkcyjnej i robi zdjęcia pracownikom, które służą mu tylko po to by komuś zabrać premię.
3. Pan Prezes co roku stratuje w konkursie Firma FairPlay ( a tak na marginesie trudno nazwać to startowaniem bo Pan Prezes płaci dużo kasy żeby ten certyfikat uzyskać ) a jaka to jest firma Fairplay skoro nie szanuje się ludzi, którzy tam pracują ogólnie - mobing mobing i jeszcze raz mobing i wyzysk człowieka przez człowieka
4. pracownicy produkcyjni i umysłowi , żeby nie płacić składek zus i innych np. w jednej firmie metalbark pracują na umowę o pracę a za pracę w nadgodzinach lub za sobotę robi im się umowę zlecenie lub o dzieło w innej spółce metalbark chociaż robią to samo i w tym samym miejscu
5. jeżeli chodzi o pracowników tzw. umysłowych to jest wiele osób , które udają, że się lubią i trzymają się razem a jak przychodzi co do czego i trzeba podlizać się Panu Prezesowi to idą i cię sprzedają za co później dostają premię :)))))
i jeszcze jedno praca dla pracowników umysłowych jest od 7 do 15 ale to tylko wielka ściema zostaje się o wiele dłużej a nadgodzin się nie wykazuje . Dużo ludzi w Metalbarku sprzedaje też swoje urlopy powiem wam jedno nie polecam pracy w tym luksusowym [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
1
prac_nww 2016-09-10 08:16:07
U nas w NWW to jeden wielki syf. Małe płace ...
Mobing i jeszcze raz mobing.
no i same złodzieje przez których musimy cierpieć...
A największy złodziej ,który wszystko wynosi to chyba każdy wie kto to jest....
Wielki pan Strugała o pseudonimie "Długi".
1
sryk tryk 2016-10-13 17:27:18
Bobuś Ty na bank ;)
tryk tryk 2016-10-13 17:29:42
hhaha daj mi namiar 1 osoby która zarabia tu więcej niż 3 netto buahaha
xcv 2016-10-13 18:06:34
@tryk tryk o czym Ty piszesz takie zarobki to raczej są niemożliwe kolego nie wydaje mi się żeby to było prawdą czy ktoś mógłby mi powiedzieć czy w najbliższym czasie będą się tutaj pojawiały jakieś nowe oferty pracy albo jakies praktyki lub staże ?
Zostaw swoją opinię o Metalbark - Nowa Wieś Wielka
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Metalbark