brak logo

Agencja Ochrony TFK

Częstochowa

Opinie o Agencja Ochrony TFK

PRZEDSIĘBIORCA 2013-02-08 15:13:16
Nowy przedsiębiorca nie może się równać z takimi sępani jak ta firma czy np. następna BOMAG , ZPCH której to szefa już ściga sąd za nie płacenie ludzim kasy za fałszerstwa ściga już sąd któremu grozi więzienie niech mi ktoś powie gdzie są władze naszego rządu no gdzie prawnicy i inni dlaczego nowy przedsiębiorca na pod górę a [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] funkcjonują bezkarnie KTO MI ODPOWIE
Krzyś 2013-04-14 21:14:50
Mam umowe o prace pierwsza wypłata i mniej dostałem niż na umowie chyba bedzie trzeba zadzwonić i wyjaśnić sprawe skoro jest podana stawka jaka powinna wpływać na konto to tyle powinno być tylko zawiadomić pip i nic wiecej
1
marcin 2013-05-10 19:33:20
Roman - 2013-04-27 13:57:04

To znaczy ile dokładnie dostałeś? Co z nadgodzinami i jaka stawka za godzinę? Może ktoś dodać opinię, jak dziś wygląda sytuacja z szefem? Co z jakimiś benefitami, dają tą kartę na wszystkie siłownie?
dzis10wypłata powinna z etatu byc 10a na konto nie wpłyneła pewnie dostane po terminie13maja dzwoniłem pani mowi ze dopiero dzis wysłana wiec rece opadaja tym bardziej ze zwolnili po bez podania przyczyny jedna umowa na miesiąc kolejna tak samo i nastepnej nie dosałem mimo ze obiecywali wniosek wykorzystanie pracownika a jak przychodzi do przedluzenia umowy o prace to wola zwolnic niz dac bo lepiej komus zlecenie i pozbawic kogorg urlopu i reszty przywilejów
1
Pracownik Tesco Tarnowskie Góry TFK -WZP 2013-06-15 19:23:09
Taki Kierownik jaki był R. Przypaliński to szukać ze świecą w ręku. Bo teraz jest [usunięte przez moderatora] który nic nie potrafi tylko wszystko robią Zmianowi i na nich donosi. Żeby swoje konto zachować za 1900zł. Sprzedał nawet [usunięte przez moderatora] który był przed nim. Chciał go nawet usunąć J[usunięte przez moderatora] obecny 01 ale nadal jest. To co jest tam grane . Sami sobie na to odpowiedzcie. Ktoś komus [usunięte przez moderatora] liże.[usunięte przez moderatora] to krętacz ino swoimi dziećmi się zasłania. A jego żona pracuje na serwisie to wiecie co tam idzie dom kompaktora.
1
Ochraniaż T.Góry 2013-06-16 12:50:51
Pracuje z [usunięte przez moderatora] i sie mecze tak jak inni. ON by wszystkich tylko bił i piwo żądał. Wszystkich straszy. Może go wreszczie usuna. I będzie znowu normalnośc.Kiedyś był pożądek w T.Górach ale Agencja nie dba o dobrych pracowników i się chłopaki pozwalniały .Tylko Agencja o [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dba. A inni teraz się męczą z takimi osobami jak [usunięte przez moderatora]. A byla taka fajna ekipa a teraz w syfie pracuje i sie smieje jak gościu grafuku nie umie zrobić albo raportów powysyłać a jest kierownikiem obiektu i bierze kase za co za to że inni za niego robią ja też za niego robie zygać mi się chce jak go widze i na dodatek smierdzi czosnkiem.Jak sie wkórze to powiem swoje i się zwolnie. Jeszcze troche i pójde do dyrektorki i powiem wszystko.ŻENADA.
1
Byly pracownik TFK 2013-07-22 09:51:12
wecie kiedyś pracowałem w T. Górach , mówie sobie dorobie pare groszy tak przez weekend ale jak podeszłem i zapytalem i dowiedzialem się kto jest Kierownikiem Agencji TFK teraz WZP chłopak mnie uswiadomił że nazwa się zmieniła. To zacząłem się śmiać 3 razy był degradowany za to że nic nie umie a teraz Kierownikiem został .To wole w domu posiedzieć . Tego jeszcze nie grali w Tarnowskich Górach. Pozdrawiam chłopaków co z nim pracują. Ciekawe czy ich na piwo ciąga . Chłopaki co wy tam robicie jeszcze.
1
szacun 2013-08-30 19:06:52
Chłopie 67 lat tobie braknie zeby cś zarbić i przeżyć.Ale mam szacunek do ludzi co stoja po 12 h i robia dla nierobów co nimi dowodza.
2
2013-10-02 17:37:38
To jest nemozliwe w tarnowskich gorach znowu zdegradowali pana [usunięte przez moderatora]. Ze stanowisk Kierownika Obiektu i zostal ponownie zmianowym . Tam w tym sklepie sa jaja napotege . A w urzedzie przcy szuaja ochraniazy. kto tam zadzi i decyduje.w tej ochronie. tak w nawiasie chyba slepi i niewidomi . zamiast zmienic kadre to sie ze stolków zmieiaja albo ten albo ten. a lewusy zostaja.W totolotka by mozna postawic i nie pracowac .Czyste ofiary losu.
ochraniaż WZP/TFK 2013-10-10 18:24:48
O 5 albo 6 zloty na rękę. A część z tego umowa zlecenie albo 1/2 etat albo sama umowa zlecenie.
1
Pracownik Tesco 2013-12-31 19:09:46
Kiedy zostanie zmieniona ochrona w Tarnowskich Górach i monitoring przecież tam nic niema w ujęciach. Może ktoś kompetentny się tym zajmie . Za co biorą pieniądze. Tylko słychać od ochrony i monitoringu za te pieniądze to niech sobie łapie złodziei kierownik 01 albo dyrektorka bo oni dobrze zarabiają.
radek 2014-12-01 19:05:39
no to dobrze, ze jednak są oni informowani na bieżąco, bo nie wiem jak to wszystko wygląda, ale też zastanwiam się jakie one mają stawki konkretnie.. powiedzcie mi czy powyzej 2 lub 3 tysięcy to da się zarobić czy trzeba się pomęczyć tochę czy też jest to w 100% niemozliwe, jakie macie odczucia propo tego?
Obser........ 2015-01-12 14:10:19
Radek 3 tys to możesz zarabiac ale nie w ochronie. Ochrona to dobra dla emerytów i rencistów, zabierz sie do porzadnej pracy i tyle i tylko tyle to jest moja rada a ty postapisz jak uwazasz..
pracownik 2015-01-12 14:11:58
Co się dzieje z wypłatami dzisjaj jest 12 a tu nic ..
1
Obser........ 2015-01-22 18:04:56
A była 13 ok pozdrawiam
Obser........ 2015-01-30 18:22:53
NIE POLECAM TEJ FIRMY TFK , ANI PRACY W NIEJ....
4
Kraków 2015-02-03 20:58:49
Ochroniarze w Tesco traktują klientów jak złodziei
Polskapresse | dodane 2008-11-28 (08:12)
udostępnij
AAA drukuj

Ochroniarze Tesco w Silesia City Center w Katowicach kontrolują prawie wszystkich, którzy wychodzą ze sklepu bez zakupów. Klienci muszą pokazywać zawartość kieszeni, torebek, neseserów i plecaków. Pretekstem do rewizji nie jest dźwięk bramek ani nagranie z kamer - podaje "Dziennik Zachodni".

Jeden z pracowników ochrony (dane do wiadomości redakcji) zwolnił się z pracy, bo nie chciał grzebać w cudzych kieszeniach. - Przepisy na to nie pozwalają, ale kierownictwo to lekceważy. Dostaliśmy rozkaz, żeby zaglądać do każdej torby, czasem do kieszeni, choć nie ma sygnałów, że ktoś coś ukradł. Dlaczego? Bo każdy może okazać si [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Ale jak mnie ktoś oskarży, to ja będę miał kłopoty - mówi.

Zgodnie z ustawą o ochronie osób i mienia, ochroniarze nie mają uprawnień do takich rewizji. Jeśli kogoś podejrzewają, muszą wezwać policję. Tylko policjant może sprawdzić zawartość bagażu i dokonać osobistego przeszukania.


REKLAMA Czytaj dalej




Rewizję przeżyła kobieta zatrudniona w innym sklepie w SCC. Wyskoczyła do Tesco do baru na obiad. Kiedy wracała bez zakupów, ochroniarz dokładnie przejrzał, co ma w torebce. - Na pytanie, dlaczego mnie obszukuje, odpowiedział, że taką ma pracę - opowiada. - Było mi głupio, ludzie patrzyli. Ja tam pracuję. Po mnie rzeczy ze swojej torebki wyjmowała starsza pani, widać było, że jej wstyd.

Obserwowaliśmy, jak klienci otwierają torby na polecenie ochrony, pokazują kieszenie, mężczyźni otwierają saszetki. Nie protestowali. - Nie mam czasu, otworzyłem aktówkę i mam spokój - machnął ręką jeden z kontrolowanych.

Rzecznik śląskiej policji, Andrzej Gąska, nie pozwoliłby na przeszukanie swojej aktówki na polecenie ochroniarza. Zwróciłby się o pomoc do patrolu policji. -
Ochrona musi wyjaśnić, dlaczego chce przeprowadzić rewizję bagażu. Jeśli uważa, że klient coś wynosi, lecz nie pozwala na kontrolę, powinna wezwać policję Rzecznik śląskiej policji
Ochrona musi wyjaśnić, dlaczego chce przeprowadzić rewizję bagażu. Jeśli uważa, że klient coś wynosi, lecz nie pozwala na kontrolę, powinna wezwać policję. Jeśli klient czuje się szykanowany, też może wezwać patrol - wyjaśnia. Policja nie przyjedzie jednak na wezwanie, jeśli ochrona nie poda powodu. Policjanci twierdzą, że nie chcą służyć do zastraszania klientów. I ochrona dobrze o tym wie. - To prawda, zaglądamy klientom do torebek i kieszeni. Jeśli klient odmówi pokazania zawartości, pozwalamy mu odejść. Jesteśmy grzeczni. Nie wzywamy policji - zapewnia Marcin Fedurczyk, kierownik ochrony Tesco w SCC.

Jego zdaniem to nie rewizje, a niepisana umowa: prosi się klienta o pokazanie zawartości torby, a on rozumie, że tak trzeba. Towar w sklepie jest przecież łatwo dostępny. - Jeśli ma czyste sumienie, to się zgadza - dodaje Fedurczyk. - To nie łamanie przepisów, ale propozycja otwarcia torby czy pokazania kieszeni. Niestety, notujemy dużo kradzieży i nasza rola polega na tym, żeby je ograniczyć.

W Tesco działa częstochowska agencja ochrony TFK. Według jej szefów, przeszukiwani klienci rzadko się buntują i wzywają policję. Rzadko też trzeba ich przepraszać. - Zdarzyło się to może kilkanaście razy w ostatnich latach - zapewnia Zbigniew Ziębiński, prezes TFK. - Plaga kradzieży w supermarketach wciąż się nasila i stąd nasze działania. Klienci są proszeni, żeby przed wejściem do sklepu zostawiali torby w szafkach. Niektórzy tego nie robią i pojawiają się problemy. Zaglądanie do kieszeni to może przesada, ale w sklepie jest wiele małych rzeczy, które można ukraść.

Prezes TFK zapewnia, że w Tesco odbędą się szkolenia pracowników, żeby szczegółowe kontrole odbywały się w uzasadnionych przypadkach i dyskretniej.

Ochroniarze sklepów często jednak przeszukują bagaże osobiste bez powodu. - Chodzi o nieuzasadnione, bezprawne zatrzymania klientów i sprawdzanie zakupów. W każdym przypadku przeprowadzamy postępowanie wyjaśniające z udziałem właściciela agencji ochrony - mówi Piotr Olędzki z biura komunikacji MSWiA. - Ustawa o ochronie osób i mienia zawiera także przepisy karne. Art. 50 ustawy przewiduje, że pracownik ochrony, który przy wykonywaniu zadań przekroczył upoważnienia, naruszając dobro osobiste człowieka, podlega karze pozbawienia wolności do lat pięciu.

- Pracownik ochrony nie ma prawa rewizji, w tym kontrolowania osobistego bagażu, torebek, plecaków i kieszeni klientów - potwierdza Wioletta Paprocka, rzeczniczka MSWiA. - Taka rewizja jest bezprawna. Osoba ujęta z własnej woli może okazać zawartość torby, opróżnić kieszenie. Zgodnie z ustawą o ochronie osób i mienia, pracownik ochrony ma prawo ujęcia tylko osób stwarzających w sposób oczywisty bezpośrednie zag
Katowice 2015-02-05 11:06:47

Najnowsze wiadomości: Rosyjskie strategiczne wojska rakietowe postawione w stan gotowości bojowej
śląskie
Ochroniarze w Tesco traktują klientów jak złodziei
Polskapresse | dodane 2008-11-28 (08:12)
udostępnij
AAA drukuj

Ochroniarze Tesco w Silesia City Center w Katowicach kontrolują prawie wszystkich, którzy wychodzą ze sklepu bez zakupów. Klienci muszą pokazywać zawartość kieszeni, torebek, neseserów i plecaków. Pretekstem do rewizji nie jest dźwięk bramek ani nagranie z kamer - podaje "Dziennik Zachodni".

Jeden z pracowników ochrony (dane do wiadomości redakcji) zwolnił się z pracy, bo nie chciał grzebać w cudzych kieszeniach. - Przepisy na to nie pozwalają, ale kierownictwo to lekceważy. Dostaliśmy rozkaz, żeby zaglądać do każdej torby, czasem do kieszeni, choć nie ma sygnałów, że ktoś coś ukradł. Dlaczego? Bo każdy może okazać si [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Ale jak mnie ktoś oskarży, to ja będę miał kłopoty - mówi.

Zgodnie z ustawą o ochronie osób i mienia, ochroniarze nie mają uprawnień do takich rewizji. Jeśli kogoś podejrzewają, muszą wezwać policję. Tylko policjant może sprawdzić zawartość bagażu i dokonać osobistego przeszukania.


REKLAMA Czytaj dalej




Rewizję przeżyła kobieta zatrudniona w innym sklepie w SCC. Wyskoczyła do Tesco do baru na obiad. Kiedy wracała bez zakupów, ochroniarz dokładnie przejrzał, co ma w torebce. - Na pytanie, dlaczego mnie obszukuje, odpowiedział, że taką ma pracę - opowiada. - Było mi głupio, ludzie patrzyli. Ja tam pracuję. Po mnie rzeczy ze swojej torebki wyjmowała starsza pani, widać było, że jej wstyd.

Obserwowaliśmy, jak klienci otwierają torby na polecenie ochrony, pokazują kieszenie, mężczyźni otwierają saszetki. Nie protestowali. - Nie mam czasu, otworzyłem aktówkę i mam spokój - machnął ręką jeden z kontrolowanych.

Rzecznik śląskiej policji, Andrzej Gąska, nie pozwoliłby na przeszukanie swojej aktówki na polecenie ochroniarza. Zwróciłby się o pomoc do patrolu policji. -
Ochrona musi wyjaśnić, dlaczego chce przeprowadzić rewizję bagażu. Jeśli uważa, że klient coś wynosi, lecz nie pozwala na kontrolę, powinna wezwać policję Rzecznik śląskiej policji
Ochrona musi wyjaśnić, dlaczego chce przeprowadzić rewizję bagażu. Jeśli uważa, że klient coś wynosi, lecz nie pozwala na kontrolę, powinna wezwać policję. Jeśli klient czuje się szykanowany, też może wezwać patrol - wyjaśnia. Policja nie przyjedzie jednak na wezwanie, jeśli ochrona nie poda powodu. Policjanci twierdzą, że nie chcą służyć do zastraszania klientów. I ochrona dobrze o tym wie. - To prawda, zaglądamy klientom do torebek i kieszeni. Jeśli klient odmówi pokazania zawartości, pozwalamy mu odejść. Jesteśmy grzeczni. Nie wzywamy policji - zapewnia Marcin Fedurczyk, kierownik ochrony Tesco w SCC.

Jego zdaniem to nie rewizje, a niepisana umowa: prosi się klienta o pokazanie zawartości torby, a on rozumie, że tak trzeba. Towar w sklepie jest przecież łatwo dostępny. - Jeśli ma czyste sumienie, to się zgadza - dodaje Fedurczyk. - To nie łamanie przepisów, ale propozycja otwarcia torby czy pokazania kieszeni. Niestety, notujemy dużo kradzieży i nasza rola polega na tym, żeby je ograniczyć.

W Tesco działa częstochowska agencja ochrony TFK. Według jej szefów, przeszukiwani klienci rzadko się buntują i wzywają policję. Rzadko też trzeba ich przepraszać. - Zdarzyło się to może kilkanaście razy w ostatnich latach - zapewnia Zbigniew Ziębiński, prezes TFK. - Plaga kradzieży w supermarketach wciąż się nasila i stąd nasze działania. Klienci są proszeni, żeby przed wejściem do sklepu zostawiali torby w szafkach. Niektórzy tego nie robią i pojawiają się problemy. Zaglądanie do kieszeni to może przesada, ale w sklepie jest wiele małych rzeczy, które można ukraść.

Prezes TFK zapewnia, że w Tesco odbędą się szkolenia pracowników, żeby szczegółowe kontrole odbywały się w uzasadnionych przypadkach i dyskretniej.

Ochroniarze sklepów często jednak przeszukują bagaże osobiste bez powodu. - Chodzi o nieuzasadnione, bezprawne zatrzymania klientów i sprawdzanie zakupów. W każdym przypadku przeprowadzamy postępowanie wyjaśniające z udziałem właściciela agencji ochrony - mówi Piotr Olędzki z biura komunikacji MSWiA. - Ustawa o ochronie osób i mienia zawiera także przepisy karne. Art. 50 ustawy przewiduje, że pracownik ochrony, który przy wykonywaniu zadań przekroczył upoważnienia, naruszając dobro osobiste człowieka, podlega karze pozbawienia wolności do lat pięciu.

- Pracownik ochrony nie ma prawa rewizji, w tym kontrolowania osobistego bagażu, torebek, plecaków i kieszeni klientów - potwierdza Wioletta Paprocka, rzeczniczka MSWiA. - Taka rewizja jest bezprawna. Osoba ujęta z własnej woli może okazać zawartość torby, opróżnić kieszenie. Zgodnie z
pracownik 2015-02-05 11:11:24
upokorzenia przez Ochrone składania pozwów do Sadu z art. 50 Ustawy o Ochronach, tylko niech odpowiadaja przełozeni bo do tego zachecaja .Najlepiej zasłaniać sie wzrostem kradziezy ,to sa bzdury ciagle powtarzane,aby odwrócic uwage organów scigania ,na miłość Boską nie wszyscy w tym Kraju kradna.

pracownik 2015-02-05 11:12:59
POWODZENIA
Kraków 2015-02-06 09:31:50
To jest odpowiedz dla Tomka ...
Paweł 2015-02-16 11:57:12

Angielska gazeta "The Telegraph" poinformowała, że tamtejsza sieć handlowa Tesco (obecna także w Polsce) zwolni 10 000 osób. Skala redukcji świadczy o fatalnej sytuacji handlu detalicznego na Wyspach.
Tesco zredukuje aż 10 000 etatów
Tesco zredukuje aż 10 000 etatów /©123RF/PICSEL
"The Telegraph" napisał, że 6000 osób zwolnionych zostanie przez Tesco w 43 biurach (30-procentowa likwidacja średniego menedżmentu) i marketach, które zostaną zamknięte. 4000 zatrudnionych straci pracę w pozostałych placówkach. Cięcia mają dać 250 mln funtów rocznych oszczędności. Dekadę temu Dave Lewis, teraz prezes Tesco, zrobił równie drastyczne kroki w spółce Unilever i zyskał miano "Drastyczny Dave". Program zwolnień dopuszcza dobrowolne odejścia z odszkodowaniem.

W Wielkiej Brytanii w kiepskiej kondycji są największe sieci - Tesco, Asda, Sainsbury i Morrison. Ma to związek z ofensywą dyskontów spod znaków Aldi i Lidla (także dobrze znane w Polsce). Asda w zeszłym roku zwolniła 1360 osób, Morrisons aż 2600 zatrudnionych, Sainsbury w styczniu br. ogłosił zwolnienie 500 pracowników.

Click Here!

Tesco jest w Wielkiej Brytanii największą siecią handlową i najwięszym prywatnym pracodawcą. Zatrudnia 310 000 osób w 3330 placówkach. Ostatnio spółka pozbyła się swoich aktywów w USA i Japonii. Serious Fraud Office (odpowiednik naszego CBA) prowadzi śledztwo w sprawie nieprawidłowości księgowych na kwotę 263 mln funtów.

Krzysztof Mrówka

Pobierz darmowy: PIT 2014

INTERIA.PL

Więcej o:zwolnienia, Tesco

Oceń artykuł:
zobacz ranking »tak 61%nie 39%Ocen: 49Prześlij

ZOBACZ RÓWNIEŻ
Kiedy można pomniejszyć kwotę wolną od potrąceń?Kiedy można pomniejszyć kwotę wolną od potrąceń?Ochrona wynagrodzenia za pracę przed potrąceniami polega m.in. na ustaleniu
Ministerstwo Finansów zapowiada bardziej selektywne kontroleMinisterstwo Finansów zapowiada bardziej selektywne...Ministerstwo Finansów zapowiada zdecydowanie większą skuteczność przy mniejszej

NAJCZĘŚCIEJ CZYTANENAJNOWSZE
1 Pomponik w pigułce. Plotki o gwiazdach!
2 Ukraina: Separatyści wznowili intensywne ataki
3 Prezydent Egiptu: Pomścimy zabitych Koptów
4 Maria Seweryn zaprzyjaźniła się z byłą żoną kochanka!
5 10 km techniką dowolną w Oestersund - zwycięstwo Kalli
6 Ewa Błaszczyk ma ważną misję!
7 O troskliwej Komisji i złym lewarze
Kalkulator ustawowy
Data powstania zobowiązania*:

Data zapłaty zobowiązania*:

Kwota:




Rynek międzybankowy
WIBOR6M1,94-0,51%więcej»LIBOR6M(EUR)0,13-1,72%więcej»EURIBOR6M0,13-0,78%więcej»


Więcej informacjiPowiązane informacje
Czekają nas podwyżki?
Gospodarka pod butem prawa
Kiedy można pomniejszyć kwotę wolną od potrąceń?
Ministerstwo Finansów zapowiada bardziej selektywne kontrole
Transportowcy idą do TK ws. służbowych podróży kierowców
Kapica: Administracja podatkowa zmniejszy ingerencję wobec rzetelnych podatników
W tym roku pączki od pracodawców na Tłusty Czwartek - bez podatku

SKOMENTUJ ARTYKUŁ:
Przejdź do forum »
Wasze komentarze (134)Dodaj komentarz
Pokaż: Najnowsze Najstarsze Najlepiej ocenione Wg liczby odp.
liberta

Obojętny liberta - Dzisiaj (07:45)

Super!!!!!!!!!!! Zamykajcie ten śmietnik żywności i wynocha z Polski!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedzi: 2 38 7 Odpowiedz

~Spóldzielca - 57 min temu

2014.10.21 UOKiK nałożył na Aegon TUnŻ, Idea Bank, Open Finance i Raiffeisen Bank Polska kary o łącznej wartości 50,4 mln zł za nierzetelne informowanie o polisolokatach oraz o prawach i obowiązkach stron umowy - poinformował na konferencji Adam Jasser, prezes UOKiK. Według UOKiK spółki te naruszyły zbiorowy interes konsumentów. Urząd podał, że decyzje nie są ostateczne i przysługuje od nich prawo odwołania do sądu. Kara na Open Finance wynosi 1,67 mln zł, a na IDEA BANK 4,17 mln zł. Według UOKiK Open Finance zaniechał tych praktyk. W przypadku Idea Banku UOKiK nakazał zmianę zasad sprzedaży poliso lokat. IDEA BANK I OPEN FINANCE NALEŻĄ DO GETIN HOLDING(GETIN BANK, GETIN NOBLE BANK, LIONS BANK, IDEA BANK, TAX CARE, OPEN FINANCE, getBACK), KTÓRY NOTORYCZNIE OSZUKUJE SWOICH KLIENTÓW. Getin Noble Bank wielokrotnie został ukarany przez UOKiK za naruszanie prawa na szkodę swoich klientów, którzy jemu zaufali. Na You Tube jest masa negatywnych informacji o Getin Bank-Opinie - GETIN Bank - Kontomierz.pl , a Getin Noble Bank jest 4-krotnym recydywistą stale naruszającym prawo na szkodę swoich klientów!!! Nie dajmy się nabrać na marketingowe sztuczki i 1% większe odsetki za lokatę lub niższe o 1% odsetki od kredytów w tych bankac
1
Tomek 2015-02-27 11:38:02
Nie polecam tej ochrony ..
krzysiek 2015-03-05 13:14:29
Tomek masz racje ten kierownik i psełdo dyro sa tacy fałszywi i wredni ,zakłamani i tym sposobem zeruja na tych biednych ludziach. Ale zycie im to kiedys przypomni jak postepowali..
Tomek 2015-03-14 16:01:15
No co tak ucichło, piszcie o Firmie tak dobrze wam jest...
Pracownik 2015-03-20 08:45:17
Nie no jak widze tego psełdo samozwańczego kierownika okregowego Marka w Tesko w Gliwicach , to mnie krew zalewa , takie to FAŁSZYWE i nic nie potrafi, a uwaza się za alfe i omegę, że zjad wszystkie rozumy ochrony Tesko.. PANIE Prezesie prosze mu juz podziekowac za prace w tej firmie.
Tomek 2015-03-20 14:04:09
Masz kolego racje Ochrona TFK z takimi kierownikami daleko nie zajedzie on jest juz wypalony do zera , czas zmienic ..popieram .
Ochrona 2015-04-04 17:53:10
POPIERAM WPIS WYZEJ ..
Magazyn 2015-04-10 21:53:48
Totalna porażka ta Firma Ochrony..nigdy bym tam nie pracowała...
Patrycja 2015-05-10 09:19:33
tak jest .........
Magazyn 2015-05-28 10:19:46
Był u was ten smieszny niby kierownik ochrony marek ....na łabedzkiej
Magazyn 2015-06-20 18:03:15
Co tak cicho jest dobrze wam na linii kas za 6 zeta ...stac i nic nie gadac ..no prosze jakie macie zycie lajtowe ..
KRISTOF 2015-06-26 13:55:13
TFK to jeden wielki cyrk , gdzie pracownik to niewolnik który ma (usunięte przez administratora)na tych pasibrzuchów z zarządu !!!!! Pracowałem na obiekcie TESCO w Bielsku i tam nijaki kier. do spraw bezpieczeństwa i zapobiegania stratą p. (usunięte przez administratora) zabronił mi odbierania telefonu i kazał zostawić go w depozycie.Na postwrunkach mieliśmy stać prawie na baczność przez dwanaście godzin.Każde ruszenie się gdzieś trochę w bok było od razu zauważone,a pracownik dostawał op.....l.
1
Marion 2015-07-04 21:19:52
Witam ale to wasza wina ze sie dajecie upodlić , w Gliwicach na Bojkowskiej ciagle szukają pracowników ja po 2 latach jeśli nie dostane 9 zeta to za miesiac im podziękuje . i nie tylko ja bo chyba wiecej kolegów. Mareczku z Czestochowy do pracy przyjdziesz na magazyn to Ci przyjdzie .....
2
xyz 2015-07-21 15:33:26
to im podziękuj od razu, bo nie dostaniesz takiej stawki. nawet na magazynie. pocięli etaty, zrestrukturyzowali cały dział, a Tobie się 9zł na godzinę marzy... tam osoby z dłuższym stażem tyle nie mają, nawet od dawna podwyżki o 50gr nie widzieli.
ja 2015-07-23 20:19:50
Czy pracował ktoś na monitoringu w TFK Częstochowa? Proszę o opinie
maxs 2015-08-23 20:59:28
wynika z tego że to firma nie koniecznie uczciwa dzięki za ostrzeżenia . TO znaczy trzeba uciekać jak najdalej z tej firmy .PYTANIE gdzie jest choć jedna uczciwa firma w tym kraju .
Ms. Xyz 2015-09-17 07:51:30
Agencje ochrony nadużywają swoich praw, ale nie można powiedzieć, że zawsze robią to bo chcą. Tak jak w wypadku Tesco było to polecenie od górne i oczywiście zawsze mogą powiedzieć nie ale wiadomo na bank ofert pracy czy dla ochroniarzy czy dla nauczycieli japońskiego w Katowice preply jest brak więc każdy się trzyma tego czego może (usunięte przez administratora) Ja miałam tą samą sytuacje w Tesco i w momencie gdy poproszono mnie o otwarcie plecaka to ja poprosiłam o policje.
Krzysiek 2015-09-26 22:22:47
I bardzo dobrze zrobiłas .........i opisz co działo się dalej.
Xyz 2015-10-05 17:20:10
Moja opinia. Pracowałem na monitoringu w Częstochowie (monitoring centralny). I złego słowa powiedzieć nie można. Fajna atmosfera w pracy, kierownicy bardzo w porządku (pozdrowienia dla Darka i Mariusza), stawka tez w miarę godziwa jak na branżę ochroniarska w Częstochowie. Pieniądze zawsze na czas, tyle ile się należy, a do tego spora szansa dostania umowy na pełny etat (po roku pracy). Także polecam wszystkim
2
Kwiatek 2015-10-12 19:22:44
Tesco niestety tej firmie obcina godziny.
Grzegorz 2015-10-25 13:19:20
Gościu firma sie rozwija chyba dla Ciebie , NIE POLECAM KRETACTWO , ludzie sa upadlani do zera ...
mała Mi. 2015-12-02 11:41:29
Na pewno to nie jest praca dla ludzi,którzy mają małe dzieci i na pewno dla osób uczących się i mających innych zajęcia...zwłaszcza na linii kas jest tylko jedna zmiana-popołudniu.
Mirek 2016-02-14 22:50:31
Narzekacie, a i tak pracujecie czegos nie rozumie,zmienic i tyle
2
Niewolnik 2016-03-04 19:29:31
Praca w tej firmie to niewolnictwo na życzenie, nie polecam.
xyz 2016-07-22 15:47:00
nie wiem, skąd przekonanie, że monitoring nie wymaga dużo pracy. wymaga dużo uwagi i zaangażowania, a praca nużąca często i człowiek po takiej 12h zmianie ma bardziej dość niż osoba pracująca fizycznie. obsłuż sobie 200 kamer....
xyz 2016-07-22 15:57:00
Marek pracował na magazynie w Gliwicach, był obiektowym przez jakiś czas, z nim to otwieraliśmy i jak on był to wszystko chodziło jak w zegarku, a w każdym razie było lepiej niż jest teraz. nie wypowiadaj się o czymś, o czym nie masz pojęcia i szanuj szefa swego, bo możesz mieć gorszego, a wierz mi, że Marek jest jednak jednym z tych lepszych.
na magazynie jest rotacja, bo jak słyszysz ochrona to jednak nie masz na myśli biegania po magazynie i sprawdzania dostaw i kompletacji towaru. ludzie przychodzą i myślą, że będą stać albo siedzieć jak te kołki.
xyz 2016-07-25 10:18:57
musiałbyś zapytaj, choćby kogoś stojącego na kasie w tesco. każdy pracownik wie, że akurat kogoś się u niego na obiekcie szuka.
loloooo 2016-07-28 11:19:51
ale to chyba zależy o jakie miasto Ci chodzi. chyba, że szukasz pracy w całej Polsce. ogólnie to się idzie i po prostu zostawia cv, jak tylko ktoś się zwalnia to te cefałki są wertowane w pierwszej kolejności zanim wystawia się ogłoszenie.
gola 2016-08-03 14:33:39
ale to chyba lepiej zadzwonić i się dowiedzieć, nawet jak nie jest doprecyzowane, bo przecież nikt nie ma spisu w których miastach tkf ochrania obiekt tesco.
gość 2016-08-03 16:48:42
Wiadomo jakich zarobków można się spodziewać? Dzięki
Zostaw swoją opinię o Agencja Ochrony TFK - Częstochowa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Agencja Ochrony TFK