logo Delta Trans Logistik Sp. z o.o.

Delta Trans Logistik Sp. z o.o.

Swiętochłowice

Opinie o Delta Trans Logistik Sp. z o.o.

jbs 2014-05-06 15:54:44
(usunięte przez administratora) kasa na raty za trasy ale podstawa na czas nigdy nie wiesz kiedy bedziesz w domu moze zrobisz dwa kolka w ciagu tygodnia ale co z tego ta sama trase za jedno masz 140 e a za drugie 90e wiecej minusow jak plusow robota dla bezdomnego albo nieudacznika zyciowego. auta volva gole ani lodowki nie ma naczepy schmit wiecznie przepinki
2
Krystian 2014-08-31 18:29:00
Najgorszym działem w Delcie jest dział konstrukcji stalowych, ciagłe zmuszanie pracowników do pracy po 12, 16 godzin dziennie, do pracy w weekendy z tego dwie soboty sa obowiazkowe i niepłatne, zarobki tez nie sa wysokie, umowy smieciowe i ogólnie traktowanie pracowników jak niewolników, jedno wielkie kumoterstwo w biurze działo.
7
buła 2014-09-13 15:09:57
Delta Trans Dział Konstrukcji Stalowych to przykrywka dla lewych interesów Delty... kierownictwo to zbieranina znajomych, rodziny i znajomych znajomych o ilorazie inteligencji kury, osoby całkowicie niekompetentne nie znające się na kierowaniu firma. Kierownik peodukcji interesuje się petami, zasłonkami w prysznicu zapchanymi umywalkami , spłuczka itp... produkcji nie ogarnia. Technolodzy nie potrafią zrobić rysunków na podstawie gotowych wyrobów, a brygadziści liczą na to ze pracownicy będą sobie pilnowali roboty bo oni nie ogarniają tematu albo maja wyjeb...ne. Zakład specjalnej troski...
10
tom 2014-09-24 23:21:53
Firma to kompletna porażka jak i transporte i logistic umowy na najniższa reszta na lewo , zmuszanie do pracy po 12 godzin albo zwolnienie kadra kierująca to zbieranina nieudaczników ogulnie sama roszinka i MOBING w najwyższym wymiarze
7
Jack 2014-09-28 19:00:12
No niestety szara prawda to co się dzieje na dziale konstrukcji stalowej , zero jakiejkolwiek organizacji pracy zero odpowiedzialności przez przełożonych wszystkim obarczają pracowników niczego niemożna się ich poradzić bo nie mają czasu po prostu są "zapracowani" ten kto pracował ten wie! Jeżeli chodzi o czas pracy to minimum 10-12 godzin dziennie to taki standard w tym dziale jeżeli nie to ci podziękują bo jesteś niedyspozycyjny . Warunki na hali nie najlepsze przede wszystkim to zapylenie jakie panuje.
5
kier 2014-10-07 23:47:23
Człowieku o czym ty tu piszesz wiadomo że jesteś dyrektorem albo prezesem nie zasmiecaj forum !!!!
7
Uligusz 2014-12-18 20:16:41
Czy ktoś ma jakiekolwiek wątpliwości o dziale DKS w firmie? Kto pracował ten wie co tam się wyprawia i jaki system został przyjęty na rzecz wiadomo kogo paranoja śmiechu warte.
4
Józek79 2015-02-17 12:07:12
opinie moze kiedys dobre Delta zamienila sie w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za psie pieniadze
7
Olo 2015-03-22 08:53:21
Niezłe jaja..hehehe ktoś z Delty próbuje ja wybielić.Ta firma to złodziejstwo w biały dzień.Najniższa na umowie reszta na sieciówce.3/4 pracowników na umowę o dzieło tyra.Dyrektorzy to banda durniów którym w głowie wiatr hula.
Kolesiostwo i kumoterstwo.
Najgorszy dział to SKD to dopiero [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ia
Robiłem na nim dwa razy i dwa razy mnie wykiwali.
4
acid 2015-03-25 19:01:47
Witam, orientuje się ktoś jakie zarobki na spawacza lub narzędziowca?
buła 2015-04-18 20:42:22
...narzedziowiec jest jeden i niezastapiony a spawacz po zanjomosci dostanie umowe o prace i 2400 a zwykły niewolnik potrafiacy spawac 1700 i dziennie ciepłe słowa uznania od brygadzistów...
3
anonim 2015-05-11 13:51:09
A CHEP pod delta trans to juz wogole masakra. Kierownictwo to kolesiostwo od dyrektorow y Delty Trans. Mam nadzieje ze ktos to z nich czyta, bo chyba nie zdaja sobie sprawy,ze jak tak dalej bedzie,to ebdzie jeszcze gorzej. Pracuje tam od 2 lat, i zaczynam szukac innej pracy. Zero wiedzy o tym jak sie robi na hali. Siedza i ogladaja filmy na kompie. A jak sie cos psuje to czterech liter nie rusza zeby to naprawic.
Szkoda ze Delta tez na tym traci w oczach innych...
Kiedys bylo co innego, teraz to bagno, nie polecam.
4
anonim 2015-05-11 13:53:45
A CHEP pod delta trans to juz wogole masakra. Kierownictwo to kolesiostwo od dyrektorow y Delty Trans. Mam nadzieje ze ktos to z nich czyta, bo chyba nie zdaja sobie sprawy,ze jak tak dalej bedzie,to ebdzie jeszcze gorzej. Pracuje tam od 2 lat, i zaczynam szukac innej pracy. Zero wiedzy o tym jak sie robi na hali. Siedza i ogladaja filmy na kompie. A jak sie cos psuje to czterech liter nie rusza zeby to naprawic.
Szkoda ze Delta tez na tym traci w oczach innych...
Kiedys bylo co innego, teraz to bagno, nie polecam.
2
masakra 2015-05-14 20:13:40
No proszę kolejny dział dołączył do DKS no niestety , nikt tego nie widzi z najwyższego zarządu ? hmm Panowie z DKS a co powiecie o wycieczkach do ciepłych krajów? zero organizacji pracy na dziele DKS .
4
lampart 2015-06-30 10:09:57
Smiech na sali 1700 z dwiema sobotami i umowa o dzielo.Niech każdy kto ma troche rozumu trzyma sie z daleka.Spadac trzeba na zachód a nie tyrac na nierobów i ich wycieczki zagraniczne co wekend.
4
ja 2015-07-06 16:18:26
siema,czy ktoś wie za co marka orszulaka wyrzucili?
2
paca 2015-08-07 09:25:22
Sam pewnie zwial z tego obozu pracy, od zawsze praca za 1700 na umowie o dzielo. Nikogo nie obchodzi pracownik dla nich to tylko tania sila robocza a jak sie nie podoba to do zwolnienia. To nieprawdopodobne jak można w swietle prawa ponizac ludzi.
3
Lpda 2015-08-26 12:03:21
No kierowcy to umowe o prace maja ale watpie czy warunki pracy sa dobre.niestety 1700 i umowa o dzielo to nie na staz tylko do pracy na etat bez etatu jesli kumasz o co chodzi.
1
obiektywny 2015-12-04 00:57:39
Witam to co tutaj się pisze to czysta prawda delta to najprawdziwszy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] gdzie liczą się tylko układy i znajomości, pracowałem na SKD jeszcze za czasów gdy ostro się tam tyrało zmuszanie do robienia 5 aut, tyrania na team liderów którzy walili w ch*ja nie robili nic, zarobili lepiej od ciebie, później były zwolnienia część poszła na DKS tam to dopiero niewolnictwo Pan Tomasz M interesuje się tylko petami i innymi podobnymi nic nieznaczącymi tematami, robisz tam na dzieło, umowę dostaniesz jak jesteś synem brygadzisty, albo dobrym znajomym kierownictwa, zarobki śmieszne 1700 zł plus 2 soboty za darmo nie zrobisz 2 sobót, dostajesz 1500 taki prosty rachunek, chcesz zarobić więcej musisz być dobrym ciepłym znajomym, bądź rodziną, brygadziści nic nie robią siedzą i mają wyj**ane czekają aż pracownicy zrobią za nich robotę, największy nieudacznik to Michał G brygadzista który o niczym nie ma pojęcia, już nie mówię o ich lewych ustawianych nadgodzinach bo to brygadziści, ty zrobisz ich 30 to już awantura że za dużo że ci nie wypłacą, w tej firmie nie ma czegoś takiego jak chorobowe tyczy się to pracowników, idziesz na L4 to lecisz z roboty, zaawansowany mobbing i wielkie niewolnictwo, każdy kto tam pracował potwierdzi te słowa to śmieszna firma, może nie firma ale ludzie nią rządzący gdzie w innej firmie już dawno wypadli by na pysk. Ludzie mający uprawnienia i mózg omijajcie tą firmę z daleka, tam się nie pracuje 8 h, tam się zapier**la od rana do nocy, co z tego że ci gadają ze zarobisz, wyczyn to zarobić i tyrać jak wół a normalnie godnie zarobić w 8 h i jak chcesz to sobie robisz nadgodziny a nie zmuszany jak niewolnik, ale tak jak wymieniłem wyżej żeby zarobić trzeba sprzedawać ludzi na hali bądź być dobrym znajomym.
5
obiektywny 2015-12-04 01:08:56
zapomniałem dodać ze 90% załogi na DKS robi na umowę o dzieło, nie warto. Gdzie składki, urlop, chorobowe a już nie mówię jak stanie wam się tam wypadek bo tam wygląda komunistycznie, zostawią was z ręką w nocniku nie jeden tak skończył szukajcie firm gdzie są dobre zarobki i umowa o prace a wiem że jest takich firm dużo.
3
Adam 2015-12-07 23:14:29
Co ty wgl tu napisałeś, naucz się składać zdania poprawnie by szło się rozczytać, bo po twoim sensie wypowiedzi nie rozumiem nic, no takich przygłupów to delta potrzebuje bo mądry wyr*chać się nie da
1
Robertos 2015-12-08 19:03:08
Panie "obiektywny" szacun za to ze w skrocie opisałeś jakie naprawde panują tam warunki wreszcie ktoś opisał sprawę po imieniu jak naprawde jest . Panie piskorz daruj sobie takie wypowiedzi. Tego działu naprawdę chyba nikt nie chce zmienić bo dalej panują takie warunki . Firma traci kasę na rzecz osób zarządzających działem zresztą tak jak napisałeś powyżej poprostu wałek za wałkiem .
5
Pakero 2015-12-10 15:10:37
Nikt chyba nie uwierzylby w to co sie tam dzieje.Przy zatrudnianiu obiecuja umowę po okresie próbnym,pozniej kłamią w żywe oczy.Wszystkie te umowy o dzielo to oszustwo bo ludzie pracuja jak na etacie.Zarobki to tragedia niby na nic nie ma kasy firma...zwolnilem sie sam i to byla najlepsza decyzja.
6
Waldek 2015-12-15 23:56:51
Nie tylko was oszukali pracowałem, tam tak samo jak wy i nie mile wspominam ta firmę złodzieje i ziomale sami swoi.
4
Waldek 2015-12-16 00:00:16
Robisz nadgodziny pracujesz na umowę o dzieło weźmiesz 2 dni wolnego, biorą ci te nadgodziny i wpisują w wolne dni okradają cie z nadgodzin które są lepiej płate niż normalna stawka godzinowa a później wpisują je w twoje dni wolne złodziejstwo na umowę o dzieło robią tam z człowiekiem wszystko. Na początku mydlą oczy, później wychodzi szydło z worka.
5
Wtyk 2016-01-09 20:40:23
Dla kumatych: Żeby życie miało smaczek raz McDonald's raz kurczaczek.
5
oportyk 2016-01-11 21:35:20
Nic nie wybielać, proszę popracować w takich warunkach jak poprzednicy piszą wtedy zobaczymy ?
3
pyter 2016-01-24 01:24:04
DKS to dział dla emerytów... chapole... wielce zasłuzeni... jak oni to strasznie tyrali pod ziemia... schorowani... a pracuja 12/24... młoduch zwalniaja bo te ci.le maja mało. Potrafia powiedziec brygadziscie zwolnij tego mlodego bo ja musze robic a on znajdzie se robote. Jak cisnienie na dole gniotło łeb 25 lat to sie nie ma co dziwic...
3
Alojz 2016-01-24 10:51:08
robia na DKs już długo, stawka mom calkiem dobro,m umowa mom, no i co njważniejsze kasa zawsze jest na czas.... Może i trzeba tyrac ale za niy robiynie to nikaj niy płacą... leserom zawsze bydzie żle. Kwestia emerytów wszystkich wk*rwio ale co zrobić tako polityka ... marudzicie że nadgodziny trzeba robić a za chwila że zwalniają bo roboty niy ma , o co kaman jo się pytom. jak ci mało 1700 to czaśnij te nadgodzinki i już mosz wiyncyj. a jak umisz zrobić robota to i stawka załatwisz i umowa. a umów o praca w stosunku do o dzieło teraz jest 40% do 60%... ciekawe co sam bydom pisać jak teraz produkcja ruszo na maksa... pozdrawiom Alojz.
2
darek 2016-01-24 11:27:01
...wypowiedział sie jeden z najwiekszych nieroboli... stara brygada albo wtyczka RS
4
Jan 2016-01-24 21:43:28
Tak tak dział dla emerytów-rencistów-znajomych. Zrobią bardzo wiele podkreślam bardzo wiele aby się utrzymać i żeby ich
nie posłać na wolne! Będą robić obojętnie co ale aby tylko być. Śmieszne co to za wypowiedź 1700zł i
nadgodziny czy naprawdę na tym polega życie aby zarobić to trza wypruć flaki?, ale dobre rozwiązanie . A jakbym był znajomym
to na wstępie umowa + myśle o wiele większo stawka niż 1700. Jak umiesz zrobić robotę to i też musisz mieć znajomośći żeby
ją dostać i wtedy zarobisz więcej niż Ci co na nadgodzinach.
2
Lolek 2016-01-24 21:46:31
Weź się za robota a nie będziesz pisał śmieszne rzeczy przecież teraz będziesz mieć w ci*l roboty bo na maksa rusza .
2
Spóła.... 2016-01-25 16:49:08
Niestety ja nie mogłem liczyć na ciepłe słowa uznania kadry zarządzającej bo nie z tego teamu byłem po prostu nie pasowałem do tej paczki. Musiałęm się zwolnić. Szkoda bo taka fajna szara egoistyczna rzeczywistość była no cóż co po niektórzy pozostaną do emeryturki bez jakiejkolwiek blazy na dłoni, ale myślę że kiedyś się spotkamy w jakimś ciepłym kraju.
3
Alojz 2016-01-25 18:31:18
wszystkich wos na mady trza przerobić i tyla. jak ci źle to się zwolnij.koniec
3
Pawlas 2016-01-25 19:04:40
No widzisz szkoda że posiadasz tak niski poziom intelektualny czytania z zrozumieniem. Nie muszę się zwalniać bo już tam nie pracuję , ale sami widzicie jaki panuje tam rozwiązanie "jak się nie podoba to się zwolnij i koniec" nie masz szans się przebić do czołówki.
2
Alojz 2016-01-25 19:18:48
a czy ty umiesz się choć raz tak samo podpisać gorolu? a moj post to niy boła odpowiedź do ciebie ino ogólnie. no chyba że te wszystkie. to by dużo tłumaczyło.szkoda moji godki.
Hanys 2016-01-25 21:31:18
Szkoda że żodyn z Wos sie nie umi odezwać w robocie ino dupnie anonimy piszecie gorole i emeryty pieprzone ... Weźcie sie lepij za robota a myślenie łostowcie innym bo ino sie wadzić umiecie
Alojz 2016-01-26 14:56:42
Tu umicie pisać jak wom jest źle a jak dzisiej kierownik na zebraniu pytoł czy ktoś mo z czymś problym to żeście cicho siedzieli...
Waras 2016-01-26 16:36:07
Oj Alojz naprawdę daruj sobie te teksty . Przecież ty nie umisz rozróżnić fikcji od rzeczywistośći . Pamiętej nie zawsze idzie o wszystkim na forum gadać bo jest to niejednokrotnie nieopłacalne . Taki cwaniaczek z Ciebie a czy napewno wszystkie rzeczy i różnego rozdzaju sprawy załatwiacie na forum konsultując z innymi ? No i co no jasne że nie tylko między swoimi!
Obiektywny 2016-01-27 01:53:16
Widze panie Alojz kulture wypowiedzi i twou poziom IQ wiekszosci, wypisujesz brednie co to za polityka czasnij nadgodzinki bedziesz miec wiecej, ktos kto umie i sie ceni na pewno nie bedzie za tyle robil to ze wy emeryci nie macie co robic w domu to wasza sprawa , chcialem sie zapytac dalej donosicie jeden na drugiego za 50 zl do wyplaty hmm? Podaj prawdziwe imie i pogadamy pod brama, ja akurat na zebraniach cicho nie siedzialem, teraz mam x2 taka podstawe, mlodym firmy nie polecam chamuja wasz rozwoj, tam wgl nie znaja takiego slowa sram na te ich koterie, albo zaplacili ci bys pisal takie oto bzdury, smiech na sali mlodych do domu slac ch #ja zarobi odciagna mu jeszcze nadgodziny w domu dziecko, emeryt jeb#ie z emerytura 4 200 zl i mu malo w tym pare nad h, a mlody modli sie o chleb na jutro, gdyby szlo tam zarobic normalnie nie trzeba by bylo jakich kolwiek nad h robic, i roboty byloby na wiecej dni ale gdzie brygadzisci dwa lesery jeden na drugiego nadaje norma, bili by te nad h.
4
Jozik 2016-03-16 18:23:00
A ja widzę że następny się odzywa nie jaki 'miro' i wybiela . Pracujemy bo chcemy tam pracować w normalnych i dla WSZYSTKICH równych warunkach . A co Ty sie czujesz pewnie w "silnej ugrupowanej grupie" ? i zapewne masz pozytywne odczucia...
4
wafel 2016-06-25 12:20:53
co to kur... jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] o profilu - ochronka dla niepełnosprawnych umyslowo... jakis kolo spi w budzie u magazynierów, ponoc brygadzista, ciagle sie cos traci, jak chcesz to pracujesz nie to lecisz w ciula... kierownika nawet brak...
1
Bolo 2016-06-25 16:49:03
aaaa ten kolo co spi to gosiu widmo 'pojawia się i znika' , ale on tam tylko sobie spi nie
komu nie wadzi:) przecież za spanie tez płacą :D traci się traci i to odgroma materiału. mile widziani
są również obcokrajowcy oraz ludzie z ........ .

3
cada 2016-08-21 20:51:37
W firmie zmiany ale wszystko cały czas tak samo funkcjonuje , a i znajomosci sie koncza co dla po niektórych .
1
234 2016-08-30 15:11:46
@cada ale jakie zmiany hmm? bo może po prostu będą zatrudniać nowych pracowników czy nie ma szans na to? pamiętam ze jakiś czas temu wlansie szukali mechanikow, pracowniow produkcji w Świętochłowicach nie wiem czy będą znowy może rekrutować tutaj w firmie?
Adaś 2016-10-25 11:42:42
Obecnie przeprowadzają wiele rekrutacji.
ona 2016-10-25 14:39:59
na księgową dalej szukają?
zniesmaczony 2016-10-27 14:06:59
pracowałem tam i wiem wielkie sqrw...... tylko układy i układziki wielu którzy tam pracowali ze mną potwierdza nigdy tam nie wrócą !!
1
były pracownik 2016-11-10 18:56:31
Największym minusem pracy w biurze jest brak jakiegokolwiek spisanego zakresu obowiązków, przez co przełożony może dowolnie zasypywać ludzi dodatkową robotą, z której ciężko jest się później wygrzebać. Nie warto jest się wyrabiać na czas, bo to tylko sygnał dla kierownika, żeby dowalić jeszcze więcej i więcej.
Szefostwo- jedno wielkie kółko wzajemnej adoracji, zatrudnianie córek, synów, kuzynek, sióstr, koleżanek... Obgadywanie siebie nawzajem, kłamstwa, pomówienia, intrygi, lizusostwo. Ogólnie atmosfera fałszu i obłudy- niby wszystko fajnie, ale wyjdź tylko na chwilę z pokoju i zacznie się obrabianie tyłka.
Brak szkoleń (albo szkolenia na tak żenująco niskim poziomie, że nawet lepiej o tym nie wspominać), pakiet socjalny taki sobie (wczasy pod gruszą max 500 zł, premia gwiazdkowa ok 400zł i to tyle).
Płaca żenująco niska- bardzo ciężko jest wyjść poza 2000zł na rękę (mówię tu o stanowisku biurowym, które wymaga konkretnej wiedzy i umiejętności) dodatkowo proponują wypłąte rozbitą na dwie części- jedna część na umowie o pracę (najczęściej najniższa krajowa), a druga część na umowę zlecenie. Przypuszczam, że w innych biurach, nie wymagających szczególnej wiedzy czy umiejętności, ludzie dostają ok 1800zł w sumie. Oczywiście brak realnych perspektyw na awans, bo wyższe stanowiska obsadzone są dożywotnio.
Podsumowując, praca w zupełności nieadekwatna do płacy, atmosfera niezdrowa i toksyczna, szefostwu słoma z butów wychodzi.
Jeśli ktoś ma nóż na gardle, to niech aplikuje, ale dla własnego komfortu psychicznego lepiej się tam nie pchać.
2
diego 2016-12-03 18:56:01
a w DKS nic sie nie zmienia... im wiecej kierowników tym czesciej nikt nic nie wie, czeski film...
Zostaw swoją opinię o Delta Trans Logistik Sp. z o.o. - Swiętochłowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Delta Trans Logistik Sp. z o.o.