brak logo

Info Audit Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Info Audit Sp. z o.o.

Audytor 2014-03-16 15:51:18
To Mamy Zarząd i wyżej wymienione osoby działające jako grupa zorganizowana
1
oszukany 2014-03-17 17:50:17
(usunięte przez administratora)Jesteśmy rozproszeni po całej Polsce, więc trudno nam się zrzeszyć, bo moglibyśmy pozwać zbiorowo. Ale niech każdy coś zrobi może to podziała.
audytorka 2014-03-19 17:58:48
Rozmawiałam z dziewczyną pracującą w biurze INFOAUDIT i mówiła mi że firma nie płaci i nie ma zamiaru płacić. Pieniądze które otrzymuje regularnie za pojedyńcze audyty w NCBR są między innymi przeznaczane na nowe sklepy z drukarkami 3D. NCBR płaci im bardzo regularnie za każdy audyt. Nazbierało się tego na prawdę już bardzo dużo. A ludziom nie płaci ani grosza.
1
audytor II 2014-03-20 09:24:09
Szanowne koleżanki i koledzy audytorzy/kontrolerzy nabici w butelkę proponuję tym , którzy wysłali już do IA po min. 2 wezwania do zapłaty o skorzystanie z opcji dochodzenia swoich należności korzystając z trybu określonego w art. 143c ustawy prawo zamówień publicznych. Bowiem raczej IA zawarł umowę w wyniku przetargu w procesie PZP. pozdrawiam
Kolejny jeleń 2014-03-20 09:30:44
Czy ktoś był na spotkaniu w PARP? Jakaś relacja się znajdzie?
audytorX 2014-03-24 07:20:08
Trzeba się zastanowić jak im skutecznie utrudnić udział w przetargach. Inaczej będą strugać ludzi na grubą kasę, sami za to będą kupować dworki na Podlasiu.
Wystarczy sprawdzić faktyczne uprawnienia byłego Prezesa K. i spora część przetargów, w których się zaanonsował jako audytor z uprawnieniami CIA (na 90% już nieaktualnymi) byłaby do podważenia. Startują w kolejnych przetargach, trzeba zbiorowo wysłać do Zamawiających informacje o IA z podpisami wszystkich audytorów którym nie popłacili. Zamawiający ma prawo żadać dokumentów uzasadniających sytuację ekonomiczną, a to na nasz plus jeśli pozwiemy ich do sądu na wypadek gdyby wcześniej zdążyli ogołocić konta na kupno kolejnego dworku gdzieć na Podlasiu.
2
audytorX 2014-03-28 11:03:16
pozytywne opinie o IA biorą się zapewne od tych którym IA płaci, bo wiem że jest kilku audytorów z którymi mają dobre układy.
1
Adit 2014-03-28 11:43:23
Czy wybiera się jakiś łudzący nadzieję (w to co niemożliwe czyli wypłate) audytor na RIF? Ja bynajmniej nie.... ale to powiem na IA w ostatnim momencie.
1
Zenon 2014-04-03 13:04:03
Szanowny Panie Prezesie muszą być przestrzegane - dwustronnie - warunki Umowy, a ponieważ nie są przestrzegane warunki Umowy:
to Sąd rozstrzygnie zapis w Umowie Zleceniu.
- Informuję, Nie otrzymałem do dnia dzisiejszego informacji PIT-11,
- rozliczenia za 2013 r.
1
Audytor 2014-04-03 22:44:28
To jest tzw., "Szara strefa" - są przewidziane konsekwencje za takie postepowanie
1
zawiedziony 2014-04-04 10:04:37
Muszę potwierdzić politykę płacową infoaudit. Jeśli rozpocznie się proces przeciwko nim jakikolwiek to będę zeznawał z wolnej ręki. Jedna z osób, która pracowała tam potwierdziła, że jest to przyjęta polityka płacowa aby jak najdłużej zwlekać z wypłatą wynagrodzenia. Pół roku temu byłem na kontroli i nie otrzymałem wynagrodzenia. Przestaję współpracować z tą Firmą i po pierwsze ze wszystkimi ludźmi, które zarządzają firmą. Mam nadzieję, że nie tylko mi nazwisko prezesa tej firmy kojarzyć się będzie z brakiem rzetelności i słowności bo z brakiem szacunku wobec pracownika to już nie ulega najmniejszej wątpliwości. Na następną kontrolę pojadę jeśli będzie wypłata z góry i wszystkim zalecam takie podejście.
1
audytor 28 2014-04-04 17:07:16
pragnę poinformować, ze firma Infoaudit poszukuje pracowników - audytorów projektów unijnych poprzez agencję pracy tymczasowej Trenkwalder Benefit.
Boją się publikować ogłoszenie pod własną nazwą Infoaudit, chcą złowić kolejnych naiwnych audytorów za pośrednictwem agencji pracy tymczasowej.
Nasze wpisy mają ogromną moc sprawczą, niedługo żadna instytucja państwowa będąca pośrednikiem w realizacji projektów unijnych, nie będzie chciała dopuszczać Infoaudit do postępowań przetargowych. Nie chcą nam płacić i są sami sobie winni.
do audytor 28 2014-04-05 17:01:03
A skad wiesz, ze to Infoaudit szuka audytorów projektów unijnych poprzez agencję pracy tymczasowej Trenkwalder Benefit? Chcialem im podeslac swoje CV, ale jesli to Infoaudit za nimi stoi to rezygnuje.
audytor 28 2014-04-06 18:48:34
Infoaudit brakuje już audytorów do przeprowadzenia audytów zleconych przez NCBiR oraz PARP (audyty RIF), firma ma kilku zaufanych audytorów, którym płaci w terminie ale oni nie są w stanie wszystkiego obrobić - nie mogą jednocześnie być w kilku miejscach.
Prezes IA przeliczył się. Do zeszłego roku wszystko szło po jego myśli, audytorzy pracowali nie dopominając się o należne pieniądze. Ale od 2014 r. sytuacja sie zmieniła, audytorzy się zbuntowali, nie chcą dalej wykonywać audytów i prezes ma problem. Stąd ukryta rekrutacja za pośrednictwem zewnętrznej firmy. Większość audytorów mających uprawnienia nie chce juz z nimi współpracować , nie mają skąd wziąć audytorów z uprawnieniami. Chyba prezes i prokurent muszą zakasać rękawy i sami zabrać sie do roboty. Mam nadzieję, że szybko zbankrutują, czego im szczerze życzę.
Audytor 2014-04-06 20:20:37
Czas na pozwy i spotkanie w miejscu w którym będą wydane postanowienia i nakazy zapłaty ZALEGŁEGO wynagrodzenia dla Audytorów
1
auditor dobrze poinformowany 2014-04-07 10:00:38
Infoaudit komu miało zapłacić to juz zapłaciło a reszta skoro do tej pory nie otrzymała zaległych należności to juz ich nie otrzyma. Powód jest bardzo prosty prezesi nie mają pieniędzy na uregulowanie zaległości, bo większość pieniędzy ulokowali w inne swoje spółki i prywatne wydatki. Jeżeli ktoś liczy na odzyskanie pieniędzy poprzez sąd i nakazy zapłaty to będzie musiał długo czekać.
Przykro mi, ale wykonaliście audyty na własny koszt, sorry taki mamy kraj i biznes - ktoś musiał zarobić aby ktoś musiał stracić !!!!!!!!!!!!
Prezesi przewidzieli taką sytuację i wszystkie pieniądze wyprowadzili z firmy Infoaudit i również na bieżąco przelewają otrzymywane pieniądze za audyty z konta IA na konta innych swoich firm, oni nie są tacy głupi, żeby płacić. Nie po to wygrali przetargi i zarabiają duże pieniądze, żeby się z nimi z kimkolwiek dzielić. Nakazy sądowe nic nie dadzą bo oni nie maja pieniędzy - nie mają z czego płacić.
Audytor 2014-04-07 11:31:38
Prawo jest egzekwowane a bezkarność i arogancja ma zawsze swój koniec. Zgadzam się z audytorem dobrze poinformowanym ale nie do końca. Pozdrawiam
4
auditor 2014-04-29 07:48:54
czy coś słychać w sprawie Infoaudit, czy ktoś otrzymał zaległe pieniądze, czy może ktoś złożył pozew w sądzie, a może ktoś ma informacje, które pomogą w walce z Infoaudit o zaległe wynagrodzenia.
auditor 2014-04-29 07:51:21
czy coś słychać w sprawie Infoaudit, czy ktoś otrzymał zaległe pieniądze, czy może ktoś złożył pozew w sądzie, a może ktoś ma informacje, które pomogą w walce z Infoaudit o zaległe wynagrodzenia.
kontroler 2014-04-30 12:31:39
Biuro infoaudit nie odpowiada na wiadomości odnośnie tematyki wynagrodzeń. Osobiście zapamiętam sobie ich cwaniactwo z pewnością do końca życia bo bardzo mi brak wynagrodzenia skomplikowało życie
freelance 2014-05-22 23:54:49
Fundacja Fundusz Współpracy wszedzie szuka audytorów - robią kupę rzeczy dla NCBR, MG i kilku innych instytucji. Jako firmę - polecam. O IA nawet nie chce mi sie pisać ale prędzej wielbład przejdzie przez... niż zobaczycie jakieś pieniądze.
wierzyciel IA 2014-06-12 07:55:45
Wkrótce wejdzie w życie znowelizowana ustawa o systemie informacji .... W myś nowych przepisów każdy - również osoby fizyczne będą mogły składać do BIK-u informację o swoich dłużnikach . W przypadku dłużników fizycznych min kwota to 200 zł , firmy 500 zł. Proponuję audytorom - wierzycielom IA zainteresować się w swoim czasie tuż po wejściu w życie przepisów i zacznijmy działać . Jeśli nam nie pomoże , może zaszkodzi ??? . Ja z tej opcji na pewno skorzystam.
1
zdesperowany wierzyciel 2014-06-12 10:30:01
popieram pomysł kolegi, należy definitywnie rozwiązać problem z Infoaudit, albo uregulują zaległości albo niech się zwijają z rynku. Firma jest pospolitym szkodnikiem psującym tylko rynek usług audytorskich. Nie chcemy takich firm na rynku. Prezesie pora zmienić branże może wywóz śmieci będzie lepszy.
!!!!!!!!!!! Wszyscy audytorzy - wierzyciele Infoaudit powinni wysyłać do instytucji państwowych organizujących przetargi na usługi adytu lub kontroli projektów UE np. PARP, NCBiR, ORE, ministerstwa, informacje o zaistniałej sytuacji dot. nie wypłacalności Infoaudit. Instytucje te kiedy ew. otrzymają ofertę od Infoaudit powinni tę firmę dokładnie prześwietlić i zweryfikować czy w ogóle może startować w przetargach.(usunięte przez administratora)
bez pieniędzy 2014-06-17 09:57:38
Witam
Po jakim czasie ulegają przedawnieniu należności z tego tytułu? Ma ktoś pewną informację? Trzeba do tego czasu wszcząć egzekucję.
inotek 2014-06-23 21:50:47
IA chyli sie ku upadkowi, kasa idzie na drukarki 3d :)
oszukany kontroler 2014-07-30 11:50:28
Jesteśmy firmą audytorsko - doradczą posiadającą największe i najdłuższe w Polsce doświadczenie w realizacji audytów projektów finansowanych ze środków Unii Europejskiej.

Oferujemy również nasze usługi w zakresie ewaluacji projektów oraz programów współfinansowanych z funduszy Unii Europejskiej na każdym etapie realizacji projektu. Stosujemy procedury i standardy badań ewaluacyjnych zgodne ze standardami i wytycznymi Instytucji Zarządzających programami UE. W związku z naszym doświadczeniem audytorskim włączamy do nich elementy zadań wymaganych w szczegółowych umowach o przeprowadzenie audytu projektów finansowanych ze środków unijnych. Szczegółowy przebieg badania dostosowujemy do każdego z projektów indywidualnie, po konsultacjach z Zamawiającym.

Interdyscyplinarny charakter zespołu gwarantuje kompleksową obsługę klientów w zakresie audytu i ewaluacji. Zatrudniamy audytorów posiadających certyfikaty międzynarodowe CIA, CISA, CISM, CGAP, biegłych rewidentów, audytorów mających zdany egzamin w Ministerstwie Finansów, a także doświadczonych specjalistów ds. ewaluacji projektów i programów współfinansowanych ze środków unijnych. Nasz profesjonalizm, kwalifikacje i doświadczenie potwierdzamy uzyskiwanymi referencjami i wciąż nowo pozyskiwanymi klientami.
To jest laurka ze strony internetowej InfoAudit. Na szczególne "uznanie" zasługuje ostatnie zdanie. Ciekawe, który ze wskazanych klientów (również na stronie interentowej) InfoAudit potwierdzi ten profesjonalizm firmy
iwona 2014-07-31 08:58:30
Proszę o informację co się dzieje w InfoA, nie odbierają telefonów.
bankrutacja 2014-08-05 06:57:03
Iwona, możesz spróbować dzwonić do kontiki, Itcom, Botta, Ontibi, Up3d, oraz do innych firm zarejestrowane pod tym samym adresem (i mających tych samych właścicielów) Raczej tam nikt nie pracuje, ale może chociaż telefon ktos odbierze ;)
1
zły audytor 2014-08-09 16:00:29
Infoaudit ogłosiło upadłość, ratujcie swoje pieniądze, zglaszajcie swoje roszczenia finansowe do syndyka. Nie pozwólcie na to by prezesi uciekli z waszymy pieniędzmi. Proletariusze wszystkich krajów łączcie się.
zinteresowany 2014-08-11 10:30:43
Czy to jest sprawdzona informacja? Może ktoś to potwierdzić?
kontroler 2014-08-11 11:59:40
informacja jest sprawdzona w sądzie. Ale narazie jest złożony wniosek o upadłość. Miejmy nadzieję, że sąd tak łatwo tego nie umożliwi, bo mają zawarte umowy na wykonywanie kontroli.
Marek 2014-08-11 14:05:12
Jak mają umowy to tym lepiej syndyk skończy je realizować i będzie miał na swoje wynagrodzenie:) Myślicie że te wszystkie firmy budowlane od dróg i tak dalej to nie miały zawartych umów jak ogłaszano ich upadłość?
zainteresowany 2014-08-11 14:37:01
Tylko ktoś będzie musiał te kontrole przeprowadzić. Chyba nie syndyk.
1
audytor z 2013r 2014-08-19 14:28:24
Prośba do bardziej poinformowanych : dajcie namiary na Sąd , w którym złożony wniosek o upadłość. A następnie pewnie zostanie ustanowiony Syndyk. Bowiem nie jestem z Warszawy i mam ograniczone oprócz neta możliwości rozpoznawcze. Jak będę miał namiary na pewno złożę stosowny wniosek. Ponadto takich jak ja jest b. wielu i też im to znacznie ułatwi działanie. Jak nas będzie dużo to ich bardziej złupią . A wiadomo w pierwszej kolejności zaspokajane są sprawy pracownicze !!!
oszukany 2014-08-19 14:47:55
Jakoś nie chce mi się wierzyć, że miałeś z nimi umowę o pracę.
audytorka 2014-08-26 07:04:54
Moi drodzy wysłane do IA wezwanie do zapłaty niestety wróciło. Na zwróconej przesyłce było zaznaczone: adresat wyprowadził się".
Gdzie i kogo teraz szukać? Czy ma ktoś namiary na syndyka?
AW 2014-08-28 14:05:11
Kolego oszukany umowa zlecenie o wykonanie określonej pracy to jedna z form umowy o pracę i kwalifikuje się do roszczeń pracowniczych
IRA 2014-08-28 16:12:43
Proszę o namiary na sąd, do którego mogą zwrócić się oszukani audytorzy. Nie jestem z Warszawy i trudno mi zdobyć takie informacje. Czy ktoś wie jak reaguje Ministerstwo na ten problem? Ludzie od POKL są tam przecież dobrze poinformowani o tym, co się dzieje!
oszukany kontroler 2014-08-29 14:49:49
Na chwilę obecną sytuacja wygląda następująco:
postępowanie w sądzie trwa ok. 3 miesięcy,
ja jestem na etapie egzekucji, która wcale nie jest prosta, bo środków na kontach brak
oszukany kontroler 2014-08-29 14:55:11
wiadomo już,że sąd wydał postanowienie, że nie może być ogłoszona upadłość
1
AW 2014-09-05 16:39:51
Gdzie można znależć to postanowienie?
Eliza 2014-11-10 19:28:33
To tam jeszcze ktoś pracuje?
auditor 2014-12-04 08:51:01
w Infoaudit przy ul. Kubickiego od kilku miesięcy nikt juz nie pracuje, firma zakończyła oszukańczą działalność, po tym jak się okazało, że oszukuje współpracujących z nią audytorów - nie zamierzała im płacić za wykonaną pracę.
Audytorzy się zbuntowali i zażądali wypłaty swoich pieniędzy a firma ich nie miała (w jedności siła) i musiała zniknąć z rynku. Mam nadzieję, że byli właściciele firmy pp. Krzysztof i Michał Czerwińscy nie założą kolejnej fikcyjnej firmy zajmującej się kontrolą i audytami.
Audytorzy wszystkich krajów łączcie się !!!!!!!!
audytor 2014-12-04 09:34:49
A kto wystawi PITy coś tam jednak płacili choć nie niewiele;)
początkujący audytor 2015-01-16 14:05:42
Dziękuję oszukanym audytorom, dzięki wam będę uważał na oszustów
kolejny 2015-01-29 09:44:26
Jak myślicie wystawią pita?
kolejny 2015-02-05 15:22:56
Poczytaj ten wątek. Chcesz dla nich pracować? Kłopot w tym , ze tam nikt nie odbiera telefonów, nie odpowiada na emaile. Firma się "zwinęła" nie płacąc audytorom za wykonaną pracę!
niewiarygodne 2015-04-18 22:27:56
Ciekawostka: Panowie MC i KC kupują całymi TONAMI filament (plastik do drukowania) w swojej drugiej spółce Kontiki 3d. Wiecie ile to kosztuje? Powiem wam. ok. 30-50 tyś zł. A teraz zadam Wam pytanie? Na ile zaległych wynagrodzeń by wystarczyło? Jednak kasę mają.... i śmieją się wszystkim w twarz !
Maciejos 2015-09-17 07:41:52
Chyb chłopie/kobito pomyliłeś firmy bo w tym Info Audit, o którym tu mowa to już nie to, że nikt nie pracuje, ale nawet nie ma nikogo, kto poczuwa się do jakiejkowliek odpowiedzialności za jej zobowiązania.
załamana 2015-10-19 11:07:37
czy komuś skutecznie udała się windykacja? To niesamowite w Naszym kraju - okraść ludzi i nic z tego sobie nie robić, a sądy rozkładają ręce i umarzają postępowania.....żarty jakieś....
Zostaw swoją opinię o Info Audit Sp. z o.o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Info Audit Sp. z o.o.