brak logo

T.C sp.zo.o

Bytom

Opinie o T.C sp.zo.o

pyta 2010-11-17 10:00:59
TC Bytom- oddzial angielskiej firmy TC, produkcja czujnikow temperatury, zarobki marne-wymagania duze. atmosfera w pracy- wazeliniarstwo,donosicielstwo, male kompetencje "kierownikow" Ogolnie- nie polecam.
4
Pracownik 2011-01-24 23:11:41
Zarobki bardzo marne jak na precyzyjną prace. Zgadzam się z poprzednikiem - wazeliniarstwo. Atmosfery nie ma - LIPA. Nie polecam aczkolwiek pracuję bo lubię.
3
worker 2011-04-15 19:34:16
najwięcej na wszystkim znali się zawsze pracownicy którzy przepracowali kilka miesięcy i wydawało im się że pozjadali wszystkie rozumy, ale Ty na pewno jesteś The Best ;)
3
abc 2011-04-15 19:47:46
no i co z tego że mówisz że wydaje sie dyrektorce że na wszystkim sie zna i to samo ten drugi specjalista ale to ona jest tam gdzie jest czyli kieruje firma i zarabia kilkanascie tysiecy a ty sobie mozesz tylko pomarzyc o jej pozycji i mozesz pokiwac palcem w bucie fajne nie?
2
rg 2011-04-29 17:33:48
Tak... tak... zarabia pani D, napewno nie "kilkanascie"-bez przesady, niby za co? Chyba ze za oszczedzanie na pracownikach, to tak:-) A tobie pani D kupila lody czy pizze jako premie motywacyjna? To zjedz a nie wypisuj bredni:-)
anonim 2011-04-30 11:44:33
nie zmuszam nikogo do uwierzenia w zarobki kilkanaście tyśięcy, ja wiem swoje, pieniądze na stanowisku zarządzającego są tylko do pozazdrszczenia, a przy okazji pokazuję wam jak funkcjonuje pfirma z ze 100% kapitłem zagranicznym, pracownicy są Tylko i wyłącznie do tego aby osiągnąc cel biznesowy właścicieli,
elwira10 2011-06-27 06:37:38
zastanawiam sie nad zlozeniem papierow do firmy TC, mieszkam w Łagiewnikach, jak u was z wyplatami? Sa na czas? Jak z przestrzeganiem BHP i innych tym podobnych? Czy jest jakis zwiazek zawodowy? Jak sie ogolnie pracuje jak atmmosfera w pracy?Z gory dziekuje za odpowiedź
anonim 2011-07-05 06:28:27
Skoro nie czytałeś(aś) wcześniejszych postów już odpowiadam. Wypłaty są na czas jest to plus i chyba jedyny. Związków nie ma, o BHP zapomnij, poczatkowe przeszkolenie i po paru latach kolejne, a tak robisz co chcesz, mozna od czasu do czasu zauważyć pozrne działania ze strony kieronictwa i to wszystko. Jeżli tyczy sie atmosfery no cóż zależy kto co lubi, jeżli jesteś sadomasochistą(ką), jeżeli lubisz obłudę i wazeliniarstwo, ciągłą presję przełozonych lub jeżeli potrafisz miec to wszystko w czterech literach i nie szanujesz sie to polecam.
rt 2011-07-09 14:00:59
Szkoda czasu na TC, nic tam nie zarobisz, panuje tam patologiczny system wynagradzania made by pani dyrektor:-) Niema premii, chyba ze niezle bedziesz wchodzic do tylka to moze dostaniesz. BHP to zalezy od ciebie gdziekolwik jestes, dbasz o swoje bezpieczenstwo,wiec przestrzegasz.
:):):) 2011-08-19 21:00:46
A mi się podoba bo nic nie robie i dostaje za to pieniądze i może mi kontrakt przedłużą jeszcze.
anonim 2011-09-01 20:34:32
Skoro jestescie tak wykorzystywani to czemu z Tym nikt nic nie robi?
Nie macie jakiś mozliwosci prawnych? Nie macie związku zawodowego ktory by o was powalczył? W BIEDRONCE tez pseudo szefowie wykorzystywali.
jghkg 2011-09-30 22:07:44
Tak naprawdę to najwięcej narzekają nie ci którzy tu robią krótko. Najwięcej narzekają ci którzy robią tu najdłużej i wydaje im się że pozjadali rozumy. Wydaje im się że jak mają jakąś funkcję to mogą nic nie robić i nikt tego nie widzi. A w dodatku dziwię się kierownikom że na to pozwalają. No chyba że lubią jak im się w tyłek wchodzi.
ja 2011-10-05 13:06:45
Wstydzę się, że muszę pracować z takimi ludźmi, nie dość, że w pracy nie muszą się przemęczać , mają ciepło i nie leje się na głowę to jeszcze narzekają i zniesławiają innych, przykro to czytać bo przecież nikt nikogo tam na siłę nie trzyma, a to na co sobie ktoś z kierownictwa może pozwolić to nie sprawa zwykłego pracownika, więc weźcie się do pracy bo ostatnio jesteście postrzegani (przez tych,którzy wchodzą na strony opisujące pracodawców) jako lenie, nieroby i chamy a firma jako najgorsze zło. A firma to pracownicy więc sami na siebie piszecie.
spawacz 2012-01-22 23:12:42
piszecie i narzekacie a nikt nic nie rob iw tym celu zeby cos z tym zrobic ja juz dawno pomyslalem i sie zwolnilem i nie narzekam i dobrze na tym wyszedlem zamiast sie tu zalic nad soba i wypisywac jak wam jest zle to poswieczcie czas na szukanie nowej lepiej platnej pracy bo to co sie tam dzieje to jest patologia z podwyzkami itp w jakim zakladzie jest ze pracownik sie stara caly rok zeby dostac tzw podwyzke zawali troche pod koniec i moze pomazyc ze wogule cos dotanie premia powinna byc za same to ze pracownik codziennie jest w pracy i nie sprawia problemow i potem premia za staz pracy wraz z z jego umiejetnosciami ale pani [usunięte przez administratora] nie pozwoli sobie na taka rozrzutnosc
wwwwwww 2012-06-20 21:13:20
pracowalam tam,to co pisza to prawda nie ma co sie odzywac bo potem sie jest gnebiony przez tzw kierownikow (od pieciu bolesci) a tym bardziej K ktora byla magazynierka co sie nie znala na niczym,J pupilek pani prokurent,nie mowie juz o A co to tez sie jej troche w glowie poprzewracalo.co to awans robi z czlowieka,wie ten to robil w tc.atmosfera masakryczna,wyzysk,dobrze ze wywalili szefa produkcji pana A co to siedzial w swoim akwarium i dlubal w nosie bo tylko na tym sie znal a co ruszyl to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] .prawda jest taka ze dobrzy pracownicy juz zostali zwolnieni az dziw ze ta firma sie jeszcze trzyma .tak jak ktos pisal zeby sie miec tam dobrze to trzeba lizac dupe kierownikom i brygadzista.
1
Elo Ziom... 2013-04-19 16:03:09
Szkoda, bo z początku mogło się wydawać, że będzie dobrze. Dużo prawdy w tym co mówicie tutaj na forum. Nieodpowiedni człowiek na nieodpowiednik miejscu. Szkoda tylko, że Mike nie zna całej prawdy o panujących w tej firmie relacjach, stworzonych wiadomo przez kogo... ale to prędzej czy później się skończy!
Ex 2013-04-29 01:53:26
2 lata temu było tak że były umowy o pracę z stawka cirka 1500 brutto bez żadnych bonusów, praca od poniedziałku do piątku na 2 zmiany czasami soboty. Tzn. płacone zbyt mało za taka prace jaka się tam wykonywało. I wszystko byłoby fajnie gdyby nie pani prokurent, nieodpowiednia osoba na nieodpowiednim stanowisku.
takasobie 2014-05-29 13:08:40
powiem tak firma daremna jest jeden plus ze wypłata na czas, kierownicy młodzi sztyle myślą że na wszystkim się znaja..Pracownicy stali jakby mogli to by do D...y weszli bez wazeliny.. Dyrektorka wszystkie rozumy pozjadała masakra jakas nie polecam tam pracować...Kierownik magazynu totalna masakra..żeby zostaj przyjętym na stałe o trzeba podlizywac sie kierownikom rzucac oczka i usmieszki jak to niektóre robią totalna żenada
1
karomierz 2014-05-29 17:43:46
Jak ktoś jest daremny to nawet woda święcona mu nie pomoże w utrzymaniu stanowiska precyzyjna praca na produkcji "tępaki" i "słodkie idiotki" tu nie mają szans. Pozdrowienia dla wpisu od takasobie widocznie zaliczasz się do ekipy "tępaki" lub "słodkie idiotki" i nie pracujesz już. W TC pracuje większość na umowie długoterminowej lub na stałe a co nadgodzin są jak jest sporo pracy a niestety nie zawsze tak jest
1
takasobie 2014-05-30 13:55:00
do karomierz i be//// umowe dawaja na okres próbny 2 miesięcy.Robisz dobrze a kierownikom od siedmiu bolesći nic sie nie podoba takim nie dogodzisz szkoda czasu na TC mam teraz dużą lepszą robotę nikt nikim nie pomiata nie obgaduja za plecami i mozna sie dogadac z ludzmi a w TC nie ma krzywe spojrzenia fałszywe usmieszki cos ci nie wyjdzie kabluja..Nie dałam sobą pomiatać to nie pracuje już.
Tomek 2014-08-07 20:08:49
Warto oddać cv ? da się zarobić coś więcej niż najniższa krajowa ?
eryt 2015-01-23 15:00:46
no i mnie też ciekawi ten temat co ddd. Jakby ktoś się skusił napisać to poproszę jeszcze o informacje co do rozmowy kwalifikacyjnej, o co zazwyczaj pytają- bo szczeże mówiąc nie dużo takich rozmów przebyłem w swoim życiu i chciałbym się jakoś przygotować i wiedzieć na co się nastawić. Są jakiej zmiany ostatnio?
:) 2015-02-03 03:57:47
do eryt dostaniesz na rozmowie test do wypelnienia pod tym wzgledem zatrudniają traktują ludzi jak idiotów nic więcej
€€€€€€ęęąśżźćć 2015-04-12 10:40:00
Generalnie można być idiotą i zostać przyjętym ewentualnie prosić przy przyjęciu o stanowisko magazynu gdzie przerwa jest dłuższa o 15 min i zimna płyta punktualność też jest zbędna mam nadzieję, że zastanawiającym się nad złożeniem CV pomogłam
1
Wiara czyni cuda 2015-05-16 13:45:36
90 procent opinii na temat TC w tym portalu to jakaś fikcja jednego bądź dwóch desperatów, którzy pracowali w TC a swoim brakiem zaangażowania lub niskim poziomem intelektualnym zapewnili sobie " rozstaniem " z firmą.

Załoga TC składa się w 75% z ludzi mających za sobą staż pracy 6 lat bądź więcej - wniosek : JEŻELI BYŁO BY TAK TRAGICZNIE TO NIKT BY TYLE LAT NIE PRACOWAŁ.

Zastanawiam się nad ludźmi, którzy wygłaszają tu swoje nędzne opinie, a zarazem chwalą się że znaleźli lepszą prace itp, itd a mimo to dalej siedzą na tym portalu i śledzą losy firmy - tęsknicie za TC co nie... ?! :)

POZDRAWIAM

PRACOWNIK TC
2
Brutalna prawda 2015-06-25 19:31:29
"Wiara czyni cuda" i "budyn" - dopiero teraz stać was - kierownictwo, na odpowiedź odnośnie komentarzy tutaj? Dlaczego wiem, że to ktoś z pseudo-głównodowodzących? Ponieważ są to jedyne osoby, którym ewentualnie może się w tym zakładzie podobać. Zarobki i tak macie śmieszne, aczkolwiek przynajmniej dwa razy większe niż produkcja, plus oczywiście wchodzicie bez wazelinki głównodowodzącej do tyłka, więc macie się dobrze. Rozumiem, że można być matołem ze statystyki, ale żeby leczyć swoje kompleksy na tym portalu, pisząc jakieś farmazony na temat rzekomych 90%? Fikcja? Czyli to wszystko, co pracownicy mówią w szatni, oczerniając głównodowodzącą, to jest fikcja, nie istnieje, nie ma miejsca, dzień w dzień słyszę w szatni to samo, ale ktoś twierdzi, że to się nie dzieje? Gratuluję infantylnego podejścia, ale to niestety tak nie zadziała. Kolejna sprawa, co z tego, że większość pracowników posiada 6 letni staż pracy? Najlepiej jest wyciągnąć z kontekstu, usiłować zmanipulować czytającego, zakryć problem zakładu, przysłonić opinię niezadowolonych pracowników, którzy nie mają odwagi wypowiedzieć się publicznie, ponieważ zostaną zeszmaceni lub zwolnieni.
TO JEST WŁASNIE POWÓD, DLA KTÓREGO NIKT W ZAKŁADZIE NIE SPRZECIWIA SIĘ NA CODZIEŃ.
Jeżeli już mówimy o jakiś 90%, to ten odsetek to totalni nieudacznicy, którzy skończyli w najlepszym wypadku zawodówkę, albo jakieś żałosne liceum, dlatego nie mają kompetencji, by znaleźć pracę choćby przy sprzątaniu ulic, ponieważ z ich wiedzą, mogą pomylić końce miotły ze sobą. DLATEGO WŁAŚNIE, tylu ludzi narzeka, ale nadal tam pracuje. Oczywiście pracodawca, zamiast rozwiązać problem, woli udawać, że go nie ma.
Co powinien zrobić pracodawca? PODNOSIĆ KOMPETENCJE PRACOWNIKÓW. Jak? To chyba już powinien sam wiedzieć. Jednak trzeba oszczędzać na pracownikach, ponieważ nie starczy na paliwo do samochodu służbowego, potrzebnego na wyjazdy do OBI!
Kierownictwo w tej firmie jest skrajnie niedouczone, nie potrafią nauczyć żadnego nowego pracownika podstawowych rzeczy, dlatego większość z nich albo szybko rezygnuje, albo zostaje zwolniona za niewiedzę, która wynika z braku kompetencji kierownictwa jak i ich lenistwa.
Pracownik powinien być MOTYWOWANY. Dodam od razu, że coroczna podwyżka w postaci 75zł netto, to jest DEMOTYWACJA. Kolejną demotywacją jest obojętność kierownictwa na nieróbstwo większości pracowniczek. Nieróbstwo magazynowe jest już skrajnym tego przykładem, nie licząc oczywiście dwóch pracowitych facetów siedzących na tyłach i robiących wszystko za bezmózgą baraninę, przeglądającą połowę dnia katalogi z ikei bądź avonu i mnożącą na kalkulatorze działania typu 10x1 (przykład z życia wzięty). Oczywiście, jeśli chodzi o bezpodstawne pretensje o nic, to ów baranina jest pierwsza w kolejce, nie ważne, że argumentów tego typu nie powstydziłby się przedszkolak, ważne żeby podnieść głos, ważne żeby zamarudzić, ważne żeby mieć pretensje, bo ONA MUSI PRACOWAĆ. Straszne. Okropne. Kto by pomyślał, że ktoś im będzie kazał pracować? - Wiem wiem, pewnie jak to przeczyta któraś z opisywanych osób, to się posra z wrażenia. Pierwszą reakcją będzie cośw stylu: "NO WIESZ TY CO!? ŻE JA NIC NIE ROBIĘ? NO JAK TAK MOŻNA MÓWIĆ! CO ON SOBIE MYŚLI!?". Problemem tych ludzi jest to, że dziwnie zaczynają sięzachowywać, kiedy ktoś zaczyna im mówić prawdę na ich temat. Ciekawe zjawisko.


Kierownictwo - banda amatorów, nieudaczników. Nie robią kompletnie nic, aby poprawić sytuację w zakładzie. Nie robią nic, ponieważ chcą mieć spokój. Jaki z tego wniosek? Nie nadają się na to "stanowisko". Cudzysłów jest celowym zabiegiem, ponieważ zostać kierownikiem w tej firmie, to jak awansować w McDonaldzie z operatora fryktownicy, na kasjera. Hipokryzja, dwulicowość, to czołowe cechy kierownictwa TC, obgadywanie do potęgi n-tej (to takie porównanie matematyczne, wiem, że nie zrozumiecie).
Cytując "budyń": "(...) z tego względu, iż nie ma większych powodów do narzekań na firmę." - Pięknie! Genialny przykład logicznie nieprzemyślanego zdania. Nie ma większych problemów? Oczywiście, że nie ma! Ponieważ problemy są PRZEOGROMNE. Idąc dalej tokiem myślenia autora wpisu, skoro nie ma większych problemów, to znaczy, że nie wykluczamy istnienia mniejszych? Może to właśnie te MNIEJSZE problemy, są tak skrajne i krytyczne dla funkcjonowania tego zakładu, że to właśnie ONE są powode wszelkich niesnasek i dzięki temu wiemy, że zakład nie potrafi poradzić sobie nawet z tymi właśnie NAJMNIEJSZYMI problemikami. Piękna dedukcja! Kolejnym razem, pisząc coś tutaj, użyjcie tego orzeszka, choć troszkę. Przestańcie nosić mózg, a zacznijcie go w końcu używać. Budyniu mój drogi, posługujesz się słowem "hejtować". Proponuję nauczyć się wpierw pisać poprawnie po Polsku, a później używać zangielszczeń.
Suma sumarum. Zakład jest żałosny pod każdym względem. Przeważająca większość ludzi jest tępi i niedoucze
8
Brutalna prawda 2015-06-25 19:47:52
[Ucięta część poprzedniego komentarza]

Suma sumarum. Zakład jest żałosny pod każdym względem. Przeważająca większość ludzi jest tępi i niedouczena. Kierownictwo nie posiada kompetencji do kopania rowów, a co dopiero do kierowania ludźmi. Pracodawca wyzyskuje ludzi, wykorzystuje, nie wywiązuje się z obietnic, unika rozwiązywania problemów i wszelkich konfrontacji. Tworzy razem z pseudokierownikami kółeczko wzajemnej adoracji, przy którym trójki klasowe rodziców w szkołach podstawowych wydają się być bardziej kompetentne.
Co do tego, co napisał(a) "Wiara czyni cuda". Myślisz, że ktoś, z ludzi którzy się zwolnili, tęskni za tą firmą? Dobry żart. Znam kilku, którzy już tutaj nie pracują i żaden z nich nie tęskni za tą dziurą, każdy jeden źle wspomina ten zakład i nie spotkałem osoby, która by miała zdanie odmienne po pracy tutaj. Ja niestety z kilku powodów jestem w tym zakładzie uwięziony, jednak i tak nie dojdziecie do tego, kto to napisał. Nie dojdziecie do tego, czy jestem ze zmiany A, czy też ze zmiany B. Dlatego właśnie ten portal jest wspaniały, ponieważ niezadowoleni ludzie, mogą bez problemu się tutaj wypowiedzieć na tematy, na które wypowiedzieć w zakładzie się nie mogą. Nie mogę się doczekać, kiedy któryś z nierobów magazynowych to przeczyta w przerwie pomiędzy kawką, a ciasteczkiem i w zakładzie rozpęta się burza. Ubaw po pachy.
8
gość 2015-07-26 21:48:47
Dobry tekst powyżej, sam tam kiedyś pracowałem, potwierdzam wszystko, zaczyna się od źle przeprowadzanych rozmów kwalifikacyjnych przez "wszystkowiedzącą" panią dyrektor, pytania jakie ja miałem to kompletne bzdury nie mające związku z tym co tam się produkuje, następnie całość jest owiana jakąś straszliwą tajemnicą, zamiast oprowadzić tego kandydata i pokazać mu co i jak się tam robi. To nie jest praca dla każdego, trzeba mieć w miarę dobry wzrok i spore zdolności manualne, nie mówię o podstawach wiedzy elektrotechnika/elektronika.
Kierownicy zmian AJ i AP to są ludzie przypadkowi, poprostu uległością i wazeliną "sodobali się" wszystkowiedzącej, nie mają oboje wykształcenia technicznego o profilu w tej manufakturze koniecznym, powiedziałbym że nie mają podstaw, ich edukacja odbywała się tam od zera. Nastepnie jest kilka "koleżanek" nie do ruszenia, chćby nie wiadomo jak się leniły i jak niski poziom wiedzy reprezentują to wszystkowiedząca przymyka oko bo wazelinują i donoszą. Muszą donosić bo gdzie one pracę znajdą jak nic nie umieją? Następna sprawa to żenujące niskie stawki za pracę wymagającą naprawdę umiejętności i zaangażowania. Po coś angole otwarli tę manufakturę żeby mieć tanią siłę roboczą, żaden angol nie pozamiatałby nawet za te "stawki" jakie proponuje wszystkowiedząca. Ludzi wartościowych to tam można policzyć na palcach, są, robią ale można się domyślać że gdy pojawią się jakieś oferty natychmiast stamtąd pójdą. Ogólnie nie polecam tam pracy nikomu, nie z takim "kierownictwem" i nie na warunkach jakie tam panują.
17
gość 2015-10-18 18:15:47
Szkoła daje podstawy i wiedzę, robienie czegoś na ślepo na zasadzie "może się uda" i zdobędę doświadczenie to domena takich firm. A na stanowiskach kierowniczych powinni być ludzie co najmniej ze średnim technicznym wykształceniem lub wyższym, i tu pojawia się problem bo trzeba zapłacić.... a wszystkowiedząca płacić nie lubi.
4
gość 2015-10-19 21:34:36
Wszystkowiedząca niczego nie założyła,nic nie jest tam jej własnością, jest tylko prokurentem, prokurenta może zarząd/właściciel zmienić. Nie o zakładaniu firm jest wpis tylko o mojej opinii na jej temat.
3
haha 2016-01-15 10:52:59
@Halina
Ogłoszenia? Ta firma nawet nie posiada szyldu, nie posiada przy ulicy kierunkowskazu co posiadają nawet firmy typu "kogucik", więc to mocno weryfikuje ten pseudo zakład rodem z UK zamieniający Polaków w Chińczyków. Trzymać się z daleka. Wyzysk, hipokryzja i brak kompetencji + skrajna głupota. Super zakład dla umysłowych masochistów.
5
Q12 2016-02-14 12:33:13
Zaspokoje wasza ciekawość. Pracuję tam od kilku lat i zarabiam 1300zl, raz na rok 180zl na ubrania, co kwartał 40zl na pranie i to wszystko czego można się tu dorobić. Kierownictwo - niekompetencja do potęgi entej, mobbing, zastraszanie uwagami i wpisami do papierów, brak perspektyw, praca z ludźmi mało bystrymi czytaj. Tępymi! Niestety nic się nie zmieni
4
Q12 2016-02-14 12:38:08
Pracuje tam nadal i...zgadzam się ze wszystkim co tu piszesz
2
sotolotto 2016-02-19 21:19:00
Nie posiada szyldu bo jest tajna:-D Tak jakby Anglicy chcieli ukryć gdzie te czujniki powstają, że tną koszty i lokują produkcję m.in. w Polsce
5
Rainbowsix 2016-05-21 17:35:03
Dziękujemy za podwyżkę 3% ;>, na tyle Was qrwa stać za naszą pracę? Tc przebilo dno w tym roku! Pani Madziu życzę więcej pieniędzy na nowe szpilki.

A)Pod grusza- obciete
B)Impreza integracyjna- zlikwidowana
C)Premia- 200zl na pół roku hahaha cud że została
D)podwyżek miało nie być, ale są 3% z najniższej Krajowej buahahaha

Oto T.C...więcej już o nic nie pytajcie
6
kate z podziemi 2016-08-21 19:09:54
Jesteście "chińczykami" z pośrednictwem pani Madzi:-D Anglicy zgarniają ciężki szmal za to co wy za groszowe wypłaty klepiecie - takie Chiny w Europie:-D
Gdybyście się zgadali i zatrzymali pani Madzi produkcję na dwa dni to i stawki by się znalazły i przestała by was traktować jak dzieci. Mamusia Madzia:-)
6
ex-pracownik 2016-09-05 19:58:27
Nie
automatyk pomiarowiec 2016-09-11 13:28:50
Słyszałem że obecnie szukają automatyków na handlowców bo uruchamiają sprzedaż w Polsce. Wie ktoś co oferują? zastanawiam się nad złożeniem CV. Pracuję w handlu w podobnej branży i zastanawiam się czy warto?
automatyk pomiarowiec 2016-09-12 06:49:18
Umowa o pracę jak Cię zatrudniają to musi być ... rozumiem na początku okres próbny a później to choćby terminowa ale umowa. Chyba że oczekują własnej działalności. Noem a zarobki jakie dla handlowców? Jakiś program ich wynagradzania?
automatyk pomiarowiec 2016-09-14 07:21:47
@Mieczyk możesz coś bardziej konkretnego napisać? Przyzwoite zarobki to dla każdego coś innego. Jakieś szczegóły? Wiesz dla jednego 1500zł na rękę to szczyt marzeń a dla drugiego 2500zł na rękę to śmiech na sali. To że firma jest dobra i gwarantuje przyzwoite zarobki ma się nijak do powyższych komentarzy obecnych i byłych pracowników firmy. Szczerze jest tyle ofert na rynku, że pakować się w jakieś ewentualne niejasne układy w firmie to nie moje marzenie. Wiem że ludzie różnie piszą ale zawsze w każdej krytyce prawda jest gdzieś po środku. Decyzja będzie należała do mnie ale przed rozmową kwalifikacyjną warto się przygotować ;) choć wiem że pewnie kierownictwo tej firmy też czyta te komentarze ;)
2
Mistrz 2016-09-15 19:53:05
Przyzwoitych zarobków tutaj nie znajdziesz. na początek żałosna najniższa krajowa, po 8 latach może 1900 netto zarobisz. To raczej jest śmieszna firemka nastawiona na wyzysk, nie warto sobie w ogóle zawracać tym tworem głowy, no chyba że chcesz stracić czas i nerwy.
2
hjbdij 2016-09-15 22:57:17
@ mistrz - szkoda, bo miałam cicha nadzieje, ze uda sie tutaj choć troche lepiejn zarobić. Szukam dalej
Zostaw swoją opinię o T.C sp.zo.o - Bytom
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie T.C sp.zo.o