brak logo

T.C sp.zo.o

Bytom

Opinie o T.C sp.zo.o

pyta 2010-11-17 10:00:59
TC Bytom- oddzial angielskiej firmy TC, produkcja czujnikow temperatury, zarobki marne-wymagania duze. atmosfera w pracy- wazeliniarstwo,donosicielstwo, male kompetencje "kierownikow" Ogolnie- nie polecam.
8
Pracownik 2011-01-24 23:11:41
Zarobki bardzo marne jak na precyzyjną prace. Zgadzam się z poprzednikiem - wazeliniarstwo. Atmosfery nie ma - LIPA. Nie polecam aczkolwiek pracuję bo lubię.
7
worker 2011-04-15 19:34:16
najwięcej na wszystkim znali się zawsze pracownicy którzy przepracowali kilka miesięcy i wydawało im się że pozjadali wszystkie rozumy, ale Ty na pewno jesteś The Best ;)
3
elwira10 2011-06-27 06:37:38
zastanawiam sie nad zlozeniem papierow do firmy TC, mieszkam w Łagiewnikach, jak u was z wyplatami? Sa na czas? Jak z przestrzeganiem BHP i innych tym podobnych? Czy jest jakis zwiazek zawodowy? Jak sie ogolnie pracuje jak atmmosfera w pracy?Z gory dziekuje za odpowiedź
:):):) 2011-08-19 21:00:46
A mi się podoba bo nic nie robie i dostaje za to pieniądze i może mi kontrakt przedłużą jeszcze.
anonim 2011-09-01 20:34:32
Skoro jestescie tak wykorzystywani to czemu z Tym nikt nic nie robi?
Nie macie jakiś mozliwosci prawnych? Nie macie związku zawodowego ktory by o was powalczył? W BIEDRONCE tez pseudo szefowie wykorzystywali.
jghkg 2011-09-30 22:07:44
Tak naprawdę to najwięcej narzekają nie ci którzy tu robią krótko. Najwięcej narzekają ci którzy robią tu najdłużej i wydaje im się że pozjadali rozumy. Wydaje im się że jak mają jakąś funkcję to mogą nic nie robić i nikt tego nie widzi. A w dodatku dziwię się kierownikom że na to pozwalają. No chyba że lubią jak im się w tyłek wchodzi.
ja 2011-10-05 13:06:45
Wstydzę się, że muszę pracować z takimi ludźmi, nie dość, że w pracy nie muszą się przemęczać , mają ciepło i nie leje się na głowę to jeszcze narzekają i zniesławiają innych, przykro to czytać bo przecież nikt nikogo tam na siłę nie trzyma, a to na co sobie ktoś z kierownictwa może pozwolić to nie sprawa zwykłego pracownika, więc weźcie się do pracy bo ostatnio jesteście postrzegani (przez tych,którzy wchodzą na strony opisujące pracodawców) jako lenie, nieroby i chamy a firma jako najgorsze zło. A firma to pracownicy więc sami na siebie piszecie.
Elo Ziom... 2013-04-19 16:03:09
Szkoda, bo z początku mogło się wydawać, że będzie dobrze. Dużo prawdy w tym co mówicie tutaj na forum. Nieodpowiedni człowiek na nieodpowiednik miejscu. Szkoda tylko, że Mike nie zna całej prawdy o panujących w tej firmie relacjach, stworzonych wiadomo przez kogo... ale to prędzej czy później się skończy!
1
Ex 2013-04-29 01:53:26
2 lata temu było tak że były umowy o pracę z stawka cirka 1500 brutto bez żadnych bonusów, praca od poniedziałku do piątku na 2 zmiany czasami soboty. Tzn. płacone zbyt mało za taka prace jaka się tam wykonywało. I wszystko byłoby fajnie gdyby nie pani prokurent, nieodpowiednia osoba na nieodpowiednim stanowisku.
1
karomierz 2014-05-29 17:43:46
Jak ktoś jest daremny to nawet woda święcona mu nie pomoże w utrzymaniu stanowiska precyzyjna praca na produkcji "tępaki" i "słodkie idiotki" tu nie mają szans. Pozdrowienia dla wpisu od takasobie widocznie zaliczasz się do ekipy "tępaki" lub "słodkie idiotki" i nie pracujesz już. W TC pracuje większość na umowie długoterminowej lub na stałe a co nadgodzin są jak jest sporo pracy a niestety nie zawsze tak jest
1
takasobie 2014-05-30 13:55:00
do karomierz i be//// umowe dawaja na okres próbny 2 miesięcy.Robisz dobrze a kierownikom od siedmiu bolesći nic sie nie podoba takim nie dogodzisz szkoda czasu na TC mam teraz dużą lepszą robotę nikt nikim nie pomiata nie obgaduja za plecami i mozna sie dogadac z ludzmi a w TC nie ma krzywe spojrzenia fałszywe usmieszki cos ci nie wyjdzie kabluja..Nie dałam sobą pomiatać to nie pracuje już.
1
Tomek 2014-08-07 20:08:49
Warto oddać cv ? da się zarobić coś więcej niż najniższa krajowa ?
eryt 2015-01-23 15:00:46
no i mnie też ciekawi ten temat co ddd. Jakby ktoś się skusił napisać to poproszę jeszcze o informacje co do rozmowy kwalifikacyjnej, o co zazwyczaj pytają- bo szczeże mówiąc nie dużo takich rozmów przebyłem w swoim życiu i chciałbym się jakoś przygotować i wiedzieć na co się nastawić. Są jakiej zmiany ostatnio?
:) 2015-02-03 03:57:47
do eryt dostaniesz na rozmowie test do wypelnienia pod tym wzgledem zatrudniają traktują ludzi jak idiotów nic więcej
Wiara czyni cuda 2015-05-16 13:45:36
90 procent opinii na temat TC w tym portalu to jakaś fikcja jednego bądź dwóch desperatów, którzy pracowali w TC a swoim brakiem zaangażowania lub niskim poziomem intelektualnym zapewnili sobie " rozstaniem " z firmą.

Załoga TC składa się w 75% z ludzi mających za sobą staż pracy 6 lat bądź więcej - wniosek : JEŻELI BYŁO BY TAK TRAGICZNIE TO NIKT BY TYLE LAT NIE PRACOWAŁ.

Zastanawiam się nad ludźmi, którzy wygłaszają tu swoje nędzne opinie, a zarazem chwalą się że znaleźli lepszą prace itp, itd a mimo to dalej siedzą na tym portalu i śledzą losy firmy - tęsknicie za TC co nie... ?! :)

POZDRAWIAM

PRACOWNIK TC
3
ex-pracownik 2016-09-05 19:58:27
Nie
automatyk pomiarowiec 2016-09-11 13:28:50
Słyszałem że obecnie szukają automatyków na handlowców bo uruchamiają sprzedaż w Polsce. Wie ktoś co oferują? zastanawiam się nad złożeniem CV. Pracuję w handlu w podobnej branży i zastanawiam się czy warto?
automatyk pomiarowiec 2016-09-12 06:49:18
Umowa o pracę jak Cię zatrudniają to musi być ... rozumiem na początku okres próbny a później to choćby terminowa ale umowa. Chyba że oczekują własnej działalności. Noem a zarobki jakie dla handlowców? Jakiś program ich wynagradzania?
automatyk pomiarowiec 2016-09-14 07:21:47
@Mieczyk możesz coś bardziej konkretnego napisać? Przyzwoite zarobki to dla każdego coś innego. Jakieś szczegóły? Wiesz dla jednego 1500zł na rękę to szczyt marzeń a dla drugiego 2500zł na rękę to śmiech na sali. To że firma jest dobra i gwarantuje przyzwoite zarobki ma się nijak do powyższych komentarzy obecnych i byłych pracowników firmy. Szczerze jest tyle ofert na rynku, że pakować się w jakieś ewentualne niejasne układy w firmie to nie moje marzenie. Wiem że ludzie różnie piszą ale zawsze w każdej krytyce prawda jest gdzieś po środku. Decyzja będzie należała do mnie ale przed rozmową kwalifikacyjną warto się przygotować ;) choć wiem że pewnie kierownictwo tej firmy też czyta te komentarze ;)
2
hjbdij 2016-09-15 22:57:17
@ mistrz - szkoda, bo miałam cicha nadzieje, ze uda sie tutaj choć troche lepiejn zarobić. Szukam dalej
podziemna kejti 2016-12-04 16:35:51
Nie warto sobie zawracać głowy TC, naprawdę znajdziesz lepsze prace, w TC stracisz nerwy i zdrowie i dostaniesz za to stypendium (tak się tam nazywa pensja). NIE WARTO.
6
HmmmNWM 2017-01-09 20:43:55
1. Kim ty jesteś aby obrażać osoby uczciwie pracujące ?
2. Jeśli coś ci się nie podoba to nikt nie karze ci tam pracować .
2
Marcin 2017-01-12 23:01:40
Kierownicy i kierowniczka i szefa jest super dzięki jej mam pracę dziękuję jej że mnie przyjęła i koledzy i koleżanki są super nie wam Bóg i Jezus błogosławi nasza firma jest super ja szefej i kierownikuw warto oddać CV ja jest zadowolony z pracy super fajnie Marcin zawsze rosmiesza i mówi fajne kawały kierownikuw i szefej czeba słuchać nasza firma to jest spolnota i nie pozwolę tak muwic na kierownikuw i szefej i na ludzi będę bronił ich jesteście super kierownikami Marcin i Adrian i Kasia a szefa super dziękuję wam
2
Marcin 2017-01-12 23:23:38
Marcin od wtyczek lubię was Marcinie i adianie jesteście super kiewnicy i szefowa jest super życzę wam dużo zdrowia uśmiechu radości i ciepła i pokoju i miłości i odpoczynku z Jezusem i Bogiem nasza firma tc Bytom jest spolnota i czeba się spierać i pomagać i miłe muwic słowa cieszę się że jestem z zwami bardzo dziękuję szefej i kierownika za takie miłe przyjęcie do pracy jeszcze raz dziekuje
2
Tom Clancy 2017-01-14 18:28:11
Co to za strona z opiniami skoro usuwa się moja opinię?.
A więc tak.
Prawo do opinii ma każdy, ta firma to po prostu dno. Ludzie tam pracujący nie potrzebują wiele. Jak już pisałem, kierownicy to karierowicze, zwłaszcza A.J. który od lat uczy sie angielskiego i wciąż pisze w translatorze, nie umie nic, nie rozumie niczego, ma więcej wrogów niż przyjaciół bo ogolnie jest bardzo tępy. W dzień jego urodzin jest kolejka głupich bab z bombonierkami. Szefowa to komendant obozu w Auschwitz , nawet teraz po tej opinii zablokowała podwyżki. Zrozumcie to że ta opinia będzie się wciąż pojawiać, bo jeśli ludzie tam trafią to po nich.
10
mistrz 2017-01-20 15:03:46
Widzę że znów zabolała tylna część ciała pewną osobę i mocne komentarze na temat firmy zostały usunięte. Widać jak prawda boli i widać też jak można zmanipulować w prosty sposób plebs :) Ten komentarz też usuńcie, najlepiej jeszcze zaprzęgnijcie kierowników, aby napisali pochlebne opinie (ze słownikiem w ręku oczywiście) i zróbcie z tego miejsca cudowny zakład :)
4
Zostaw swoją opinię o T.C sp.zo.o - Bytom
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie T.C sp.zo.o